Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 11:04   #3901
2018070520180950
Konto usunięte

Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

my tez mamy normalnie lekcje.... to chore;/
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:06   #3902
Anuu
Zakorzenienie

a my mamy jutro tego co wiem normalne, we wtorek nie mam pojęcia a we środę mam na pewno wolne. W piątek lekcji tez nie miałam.

Matko, taka wymięta się czuję. Utwierdziłam się w przekonaniu, ze nie rozumiem facetów z moim tatą na czele. Tak... To oni są tak skomplikowani, czy my jesteśmy takie bez zrozumienia...?
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:17   #3903
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucrecia3 Pokaż wiadomość
Owszem, mam tę książkę, ale te pytania są bardzo szczegółowe, a na sprawdzianie na pewno takich nie będzie.
No my właśnie takie pytania mamy, więc nie wiem co Ci innego poradzić

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:27   #3904
ksh
Zakorzenienie

Haaaa, nie mogę chodzić !

no i po studniówce

powiem Wam jedno: było fantastycznie polonez i walc wyszły nam niespodziewanie dobrze. Walc tak się spodobał nauczycielom, że później, już po północy jeszcze go powtarzaliśmy

zespół też nie zawiódł, chałtury nie odwalił, chyba wiedział, przed jaką szkoła grają

iiii w ogóle miło jest poczuć, że wszyscy jesteśmy już tyle czasu razem w jednej szkole, że niejedno razem przeszliśmy i że nauczyciele są tacy wyluzowani... ja nie chcę kończyć liceuuum!

tylko mój partner jakiś taki osowiały był. chyba popełniłam jakiś nietakt w stosunku do niego, ale jeszcze nie ogarnęłam sprawy co to takiego

i btw, sobieski mandarynkowy jest przepyszny!

Paula, świetny pomysł z tymi ananasami Pamiętam, że rok temu u nas na dzień nauczyciela dostali kokosy
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:34   #3905
paula007
Zakorzenienie

ksh fajnie, że dobrze się bawiłaś Pozazdrościć.
Ale na zdjęcia czekamy, pamiętaj.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:06   #3906
sydunia
Zakorzenienie

ksh świetnie, że impreza udana jechałaś w końcu taxi? no i foty, foty

ja wczoraj mówię tacie, że się ostatnio wychowawczyni pruła, że nie ma wystarczającej ilości rodziców z naszej klasy na studniówkę. a tata mówi, że to bez sensu żeby on tam np szedł, bo był na brata studniówce (a brat chodził do tego samego LO) i był niepotrzebny. nauczyciele chodzili nawaleni jak balony już, a uczniowie... a uczniowie jeszcze bardziej
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:10   #3907
paula007
Zakorzenienie

A mój idzie jako opiekun.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:11   #3908
marynka42
Zakorzenienie

zawsze tak jest, ze alkohol na 100dniowce musi byc ale oczywiscie to impreza bezalkoholowa wg powszechnej opinii, ktora nauczyciele podtrzymują

rety moja studniowka dopiero 21 lutego, a ja nie umiem tanczyc ;P znaczy umiem tak po 'weselnemu'ale moj partner to tancerz taki dosc profesjonalny i boje sie ze sie zbłaźnie matko sam stres przed ta 100dniowka ...

kupilam sukienke na allegro - nic w moim miescie mi sie nie podobało

co prawda nie jestem 100% przekonana, ale niech juz bedzie i spokoj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (50,4 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez marynka42
Czas edycji: 2009-01-11 o 13:13
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:13   #3909
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
zawsze tak jest, ze alkohol na 100dniowce musi byc ale oczywiscie to impreza bezalkoholowa wg powszechnej opinii, ktora nauczyciele podtrzymują
...a sami piją.

Cytat:
kupilam sukienke co prawda nie jestem 100% przekonana, ale niech juz bedzie i spokoj
Kolor jest boski. Pokażesz się nam w niej?

Stary 2009-01-11, 13:15   #3910
marynka42
Zakorzenienie

Jak dostane przesyłkę - na pewno chociaz nie wiem czy nie straci na swej urodzie przez moje nieproporcjonalne ksztalty
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:19   #3911
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:

rety moja studniowka dopiero 21 lutego, a ja nie umiem tanczyc ;P znaczy umiem tak po 'weselnemu'ale moj partner to tancerz taki dosc profesjonalny i boje sie ze sie zbłaźnie matko sam stres przed ta 100dniowka ...

Bardzo ładna i kolor też super

To zagadaj do partnera przed 100 dniowką zeby Cię troszkę podszkolił

Ja mam studniowke 7 lutego, sukienka gotowa, w zasadzie to juz prawie wszystko Jeszcze tylko stanik

A jutro próbna z angielskiego :|

Edytowane przez _Emi_
Czas edycji: 2009-01-11 o 13:20
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:20   #3912
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:

ładna jest, co Ty od niej chcesz? co prawda mi ten kolor by nie pasował, ale naprawdę ładna

ja tak się od kilku dni zbieram żeby porobić zdjęcia moim rzeczom studniówkowym i wam pokazać i się zebrać nie mogę
Stary 2009-01-11, 14:31   #3913
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Martynka42, śliczna sukienka i kolor, i krój!

A ja właśnie oglądałam Goka Wana na TVN Style i mnie natchnęło, żeby się zastanowić nad swoim wyglądem. I olśniewać na co dzień... Taki dżołk.
Ale poważnie, czas skompletować garderobę na miarę (prawie) dorosłej kobiety, (prawie) studentki itd.

Ale ja jestem głupek.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:44   #3914
anlejka
Zakorzenienie

Łohoł, bry znaczy się.
Jestem po i chyba się wyłamię i powiem jako jedyna, że bez partnera jest fajnie
Co prawda złapał mnie kryzys tak koło pierwszej jak same pary wylęgły na parkiet i no... Polonez zepsuliśmy. Tak się roztańczyliśmy, że ksiądz został bez partnerki. I odkryliśmy fakt, że nauczyciele nie umieją tańczyć poloneza. Dyrektorka pyta ucznia: 'Co to jest ten tunel? Jak się go robi?'I o czwarte w domu bylam, położyłam się, a o szóstej wstawałam i szłam zbierać na orkiestrę.
No a picie na studniówce było dziwne Wszyscy mieli w szatni pochowane i jak szła jakaś większa grupa to od razu nauczyciel za nimi ruszał, więc chyba się nie dało.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:46   #3915
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
A ja właśnie oglądałam Goka Wana na TVN Style i mnie natchnęło, żeby się zastanowić nad swoim wyglądem. I olśniewać na co dzień... Taki dżołk.
Ale poważnie, czas skompletować garderobę na miarę (prawie) dorosłej kobiety, (prawie) studentki itd.

Ale ja jestem głupek.
e tam, wcale nie głupek

ja np. zauważyłam jak bardzo mi się zmienił styl ubierania przez liceum. bo jak przyszłam po gimnazjum, to zakładałam dżinsy, jakąś koszulkę i bluzę i było ok. a teraz prawie wszystkie bluzy wiszą w szafie nieużywane. zakładam jak siedzę w domu jedynie, ale to głównie polar. stopniowo wszystkie bardziej sportowe rzeczy odchodzą w zapomnienie. i może nie ubieram się całkiem elegancko, ale to już zupełnie co innego niż nawet rok temu

anlejka tzn że nie piliście?

mi TŻ opowiadał, że przed jego studniówką dali jednej nauczycielce ileś wódek na przechowanie w szafie pancernej w jej klasie generalnie sądzę, że pozory, że my niby nie pijemy, to co najwyżej na początku będziemy sprawiać, a potem flaszki na stół i jedziemy

Edytowane przez sydunia
Czas edycji: 2009-01-11 o 14:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 14:53   #3916
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja bardzo chciałabym przerzucić się na sweterki i żakiety zamiast bezkształtnych bluz.
No i nie noszę sukienek, jak już, to w lecie. W ogóle, dużo łatwiej jest mi ubrać się stylowo w lecie, niż w zimie, w zimie zawsze przedkładam ciepło nad elegancję. (np. skarpetki zamiast pończoch, grubszy sweter zamiast kardiganu)
I w ogóle, jakoś tak, jak patrzę na koleżanki, to mam wrażenie, ze wszystkie wyglądają lepiej niż ja, choć uważam, ze mam nienajgorszą figurę i ubrania też całkiem fajne...
Ale po prostu chyba spróbuję do matury skompletować odpowiednią garderobę i wypracować sobie styl. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Stary 2009-01-11, 15:03   #3917
xxboo
Zakorzenienie

nawet sobie nie wyobrażacie jak ja się zmieniłam w 3 klasie gimnazjum i 1 liceum mniej więcej do połowy 2 klasy, chodziłam w tattoo t-shirtach, czyli z różnymi tatuażowymi nadrukami, nosiłam bransoletki w panterki, czarne rurki i buty skate czarne z DC, do tego ciemne oldschoolowe bluzy i paski z ćwiekami lub w panterkę.
Miłam czarne włosy ewentualnie czarne z duzym pasmem włosów platynowych przedłużone za piersi

w tej chwili noszę kozaki, czółenka, klasyczne ciemne rurki i kardigany, bluzki z żabotem, tuniki itd.
mam zwykłe blond włosy do ramion.
Moja mama jest wniebowzięta

jedynie co zostało mi na pamiatke z tamtego okresu, to snake bit'y (dwa czarne kolczyki po dwoch stronach pod ustami) i tatuaż na prawym nadgarstku

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 15:05   #3918
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Ja bardzo chciałabym przerzucić się na sweterki i żakiety zamiast bezkształtnych bluz.
No i nie noszę sukienek, jak już, to w lecie. W ogóle, dużo łatwiej jest mi ubrać się stylowo w lecie, niż w zimie, w zimie zawsze przedkładam ciepło nad elegancję. (np. skarpetki zamiast pończoch, grubszy sweter zamiast kardiganu)
I w ogóle, jakoś tak, jak patrzę na koleżanki, to mam wrażenie, ze wszystkie wyglądają lepiej niż ja, choć uważam, ze mam nienajgorszą figurę i ubrania też całkiem fajne...
Ale po prostu chyba spróbuję do matury skompletować odpowiednią garderobę i wypracować sobie styl. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
żakietów nie noszę i wątpię, że zacznę. jest mi w nich niewygodnie zwyczajnie sweterki za to noszę zwłaszcza cardigany uwielbiam

zimą też dbam o przede wszystkim ciepło. w szkole chodzę w adidasach, bo baletki mam jedne, w złym stanie już nie mogę nic ładnego znaleźć na obcasy może zacznę się czasem przerzucać, bo nie powiem, korci mnie ostatnio żeby w nich chodzić

spódnice/sukienki - tak, ale wiosną i latem. zwłaszcza latem

ostatnio zauważyłam, że naprawdę ogromną rolę odgrywają dodatki głupi pasek czy kolczyki mogą wiele zmienić.

zacznij małymi kroczkami zmieniać swoją szafę. pewnego dnia dojdziesz do wniosku, że osiągnęłaś to, co chciałaś
Stary 2009-01-11, 15:20   #3919
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
żakietów nie noszę i wątpię, że zacznę. jest mi w nich niewygodnie zwyczajnie sweterki za to noszę zwłaszcza cardigany uwielbiam

zimą też dbam o przede wszystkim ciepło. w szkole chodzę w adidasach, bo baletki mam jedne, w złym stanie już nie mogę nic ładnego znaleźć na obcasy może zacznę się czasem przerzucać, bo nie powiem, korci mnie ostatnio żeby w nich chodzić

ostatnio zauważyłam, że naprawdę ogromną rolę odgrywają dodatki głupi pasek czy kolczyki mogą wiele zmienić.

zacznij małymi kroczkami zmieniać swoją szafę. pewnego dnia dojdziesz do wniosku, że osiągnęłaś to, co chciałaś

Święta racja, dodatki to nie tylko dopełnienie całego stroju, czasami przez jeden głupi łańcuszek, korale etc. bluzka z codziennej może stać się elegancką. Choć moja babcia zawsze powtarza, że włosy to najważniejszy i najbardziej znaczący dodatek A ja uwielbiam buszować w małych duperelkach jak kolczyki, pierścionki itp

Jutro angielski, a pojutrze ten nieszczęsny wos...powinnam iść się pouczyć, ale już od 2h planuję zasiąść do książek
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 15:21   #3920
anlejka
Zakorzenienie

Sydunia to było tak, że po polonezie i po kolacji tym którym się udało to poszli pić. Program artystyczny trzeba było przetrzymać i potem znowu poszli. I może by się dało tak dalej gdyby nie dwójka facetów z mojej klasy, którzy poszli pić na pole. Fotograf chciał nam zdjęcie zbiorowe zrobić i zaczął od naszej klasy. Brakowało nam dwóch osób no i dzwonimy do nich gdzie są, bo zdjecia robią i słyszymy zrozpaczony głos w telefonie: 'Wyszliśmy na pole i nas zamknęli.' Pani węszyć zaczęła i wywęszyła i się zaczęło pilnowanie. Ale po trzeciej było juz tylko czterech nauczycieli i czterach rodziców, więc już dało się kombinować. Ja nie piłam, bo należę do niepijących, bo na sam zapach mi sie już w głowie kręci x)
Stary 2009-01-11, 15:24   #3921
gaia
Zadomowienie

Ja jakoś nie wyobrażam sobię żebym chodziła do szkoły w żakiecie
Kardigany owszem i bardzo je lubię. W moim przypadku tez wyparły bluzy (ktore tak jak u syduni leżą porzucone w szafie :P) chociaż raz na 3 miesiące zdarzy mi się w jakiejś wypuścić (pranie mi nie wyschnie :P )

spódnice okazjonalenie-czasmi latem, no i na galowo
sukienki- oj bardzo bardzo rzadko, studniówka i wesele

Po szkolę obecnie chodzę w czymś a'la trampki. Ale ładnych balerin poszukuję już baaardzo długo. Dużo z moich znajomych jakoś ostatnio zaczęło sie prowadzać po szkole w obcasach...

Gdzie te foty ze studniówek dziewczyny?

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2009-01-11 o 15:26
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 15:41   #3922
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
U mnie w szafie też jest przewaga swetrów i cardiganów. Mam raptem 3 bluzy (nie liczę 2 polarów, w których jeżdżę na snowboard). W kwestii góry, brakuje mi chyba koszulowych bluzek. A co do zakietów, to nie myślę o takich bardzo eleganckich, mam w szafie 2 takie na codzień, można powiedzieć, ze trochę sportowe.

Cytat:
Właśnie po szkole też mam adidasy i baletki do spódnic. A w moim przekonaniu chodzenie po szkole w obcasach - . Ani to potrzebne, ani wygodne. A przynajmniej ja wolę pójść na obcasach gdzieś indziej, niż do szkoły. No i w tym temacie znów zawadza mi zima - mam tylko kozaki, nie za duży obcas, żeby się nie zabić w zimie.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
Święta racja, dodatki to nie tylko dopełnienie całego stroju, czasami przez jeden głupi łańcuszek, korale etc. bluzka z codziennej może stać się elegancką. Choć moja babcia zawsze powtarza, że włosy to najważniejszy i najbardziej znaczący dodatek A ja uwielbiam buszować w małych duperelkach jak kolczyki, pierścionki itp
Dodatkow mam sporo, moze jutro po maturach przejrzę dokładnie szafę i szuflady, moze coś odkryję.
A to, co wytłusciłam, będzie moim mottem.
Stary 2009-01-11, 15:41   #3923
sydunia
Zakorzenienie

co do studniówkowego fotografa, to ja nie wiem jak jest z naszym tzn wiem, że jest jakiś, który robi każdej klasie 2 zdjęcia - cała klasa i cała klasa + osoby towarzyszące. zdjęcia odbywają się w muzeum szkolnym, a my mamy jako pierwsi i bardzo dobrze, bo będziemy jeszcze ładnie wyglądać ale nie wiem czy na tym rola fotografa się nie kończy muszę wybadać, kto ze znajomych zabiera aparat

studniówka za tydzień i nic a nic nie mogę się skupić na nauce myślę ciągle jaką fryzurę chcieć, czy aby na pewno o niczym nie zapomniałam. a po studniówce pewnie uznam, że nie warto było tak się przejmować
Stary 2009-01-11, 16:01   #3924
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
studniówka za tydzień i nic a nic nie mogę się skupić na nauce myślę ciągle jaką fryzurę chcieć, czy aby na pewno o niczym nie zapomniałam. a po studniówce pewnie uznam, że nie warto było tak się przejmować
A ja po studniówce i też się skupić nie umiem xD. Chyba spać pójdę i tyle. Się wypnę na wszystko, ot co.
Stary 2009-01-11, 16:21   #3925
zanetka007
Wtajemniczenie

Ksh to fajnie, że impreza się udała! Zdjęcia poprosimy

Cytat:
e tam, wcale nie głupek

ja np. zauważyłam jak bardzo mi się zmienił styl ubierania przez liceum. bo jak przyszłam po gimnazjum, to zakładałam dżinsy, jakąś koszulkę i bluzę i było ok. a teraz prawie wszystkie bluzy wiszą w szafie nieużywane. zakładam jak siedzę w domu jedynie, ale to głównie polar. stopniowo wszystkie bardziej sportowe rzeczy odchodzą w zapomnienie. i może nie ubieram się całkiem elegancko, ale to już zupełnie co innego niż nawet rok temu
To tak jak u mnie. Chyba każda dziewczyna kiedy zamienia się w kobietę zmienia swój styl. Ja kiedyś nie założyłabym rurek/ prostuch spodni, bo uważałam, że mam grube nogi, a teraz nie wyobrażam sobie jak mogłam chodzić w dzwonach.
Sukienki zakładam tylko na szczególne okazje... Wesele, 100dn, połowinki.
Na galowo mykam w czarnych, materiałowych, eleganckich spodniach.
Spódnice - lato, duży upał... Ja przede wszystkim cenie sobie wygodę, a spódnice dla mnie nie są.

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Gdzie te foty ze studniówek dziewczyny?
No właśnie

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:25   #3926
anlejka
Zakorzenienie

U fotografa? ;P
Stary 2009-01-11, 16:26   #3927
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

witam
w sumie spałam niedługo bo do 1. impreza powinna sie skonczyc o 6 skonczyla sie po 5 ;/
teraz ejstem glodna i mysle ot ych ciachach na studniowkowym stole ktorych nie tknelam. hehe
a oto fota. wstawie potem jeszcze ejdna jak bede miala jestem zadowolona bo mi fajny make up wyszeld hehehehe
dorbze ze nie mialam korony. z mojej kl byly 4 ksiezniczki...
a ja bylam gwiazdą
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 16:36   #3928
Lucrecia3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie wyobrażam sobię żebym chodziła do szkoły w żakiecie

Po szkolę obecnie chodzę w czymś a'la trampki. Ale ładnych balerin poszukuję już baaardzo długo. Dużo z moich znajomych jakoś ostatnio zaczęło sie prowadzać po szkole w obcasach...

Ja też nie założyłabym do szkoły żakietu. Po prostu nie lubię i tyle. Nawet na obecne matury chodzę w czarnym sweterku.
A sukienki lubię i to bardzo. W mojej szafie jest zupełna dominacja letnich sukienek i spódniczek. Latem noszę je prawie non-stop, jedynie czasem wskoczę w jakieś rybaczki.

Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że wy zmieniacie w szkole obuwie?

HISZPANIA
Lucrecia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:43   #3929
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
A mój idzie jako opiekun.
moja amma byla bo sama ja zaproponowalam ale bardzo fajnie .
a alkohol? wszyscy pod stołami. a potem? a potem na stołach.
a nauczyciele? jak dyrektorki poszly to sie nei rkeyli a tak to wychdozili z pusta butelka po napoju i wracali z pełną
to z opowiesci mamy hehehe
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:44   #3930
sydunia
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10441096]witam
w sumie spałam niedługo bo do 1. impreza powinna sie skonczyc o 6 skonczyla sie po 5 ;/
teraz ejstem glodna i mysle ot ych ciachach na studniowkowym stole ktorych nie tknelam. hehe
a oto fota. wstawie potem jeszcze ejdna jak bede miala jestem zadowolona bo mi fajny make up wyszeld hehehehe
dorbze ze nie mialam korony. z mojej kl byly 4 ksiezniczki...
a ja bylam gwiazdą [/quote]masz jakieś zbliżenie na włosy?

Cytat:
Napisane przez Lucrecia3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że wy zmieniacie w szkole obuwie?
tzn zimą i późną jesienią. nawet gdybym nie miała obowiązku, to nie wyobrażam sobie cały dzień chodzić w kozakach. no i roznosić wodę, śnieg itp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości