|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
jak tak koniecznie Ci się chce, to zjedz, ale kawałek gorzkiej, lepiej tak niż masz się rzucić na wszystko co pod ręką
możesz też zacząć od II fazy, może będzie Ci łatwiej czemu tyle przytyłaś i to w dość krótkim czasie, jeśli można spytać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Kochane macie jakies przepisy sprawdzone ze szoinakiem?? mam ochote na szpinak......ale za chiny niewiem jakie danie zrobic. hmmm...
#3903 |
Rozeznanie
|
Muszę schudnąć przynajmniej z 5 kg, więc II faza mi nie wystarcza.
#3904 |
Raczkowanie
|
Może zerkniecie na moje jedzonko?Staram się a wszystko idzie tak ociężale ,nic to i tak się nie poddam.Schudłam z 65 na 62,5 ale znów +i mam 63,7.Dietkę trzymam od końca stycznia a efekty takie mizerne,uff...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Te osoby, ktore maja tak nieduzo do schudniecia jak Ty czasami na I i wcale nie chudna albo minimalnie. ![]()
#3906 |
Rozeznanie
|
Widzę, że mnie nie pamiętasz :d To z Tobą między innymi się odchudzałam na początku wakacji:d z Cykadą, Marzeną-jeszcze nie była moderatorem ;p Myślałam, że chociaż 1kg zejdzie.. No ale cóż, będę się trzymać dalej
#3907 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a oto mój jadłospis 1 kawka z mlekiem 0,5 % 2 wieśniak z kawałkiem papryki i rzodkiewką 3 zawijaski 3 sztuki z szynki i zółtego sera fit 4 kawałeczek piersi , kilka pieczarek ogórek kiszony, papryka 2 plasterki sera fit , przyprawki wszystko podsmażone na oleju rzepakowym 5 jescze nie wiem może omlet i jak ? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o 17.30 zjadlam kolacje. Ale jesczze bede o 20 jadla ser bialy. I pwoiedzcie mi zeby zjesc otej godzinie taka druga kolacje to mimo ze bialkowa to cos moge dodac do tego sera?? np co? Warzywo?? A jak chce cwiczyc to pojakim czasie od zjedzenia tej bialkowej kolacji? czy to obojetne?? edit: dzi kupilam platki migdalowe do tego raffaello bede dodawac, jesczze lepsze w smaku ale dzis nie mialam jak robilam. :O polecam z platkami ![]() ![]()
![]() Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2009-03-19 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Muszę odpocząć .... Fruity, ładną chwilę zastanawiałam się, jak ten kozi ser robisz, zanim się połapałam, że chodzi o chleb
![]() Ja też, ja też! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
ok 20 zjadlam ostatni posilek.
![]() ![]() ![]() Ogólnie to sie dziewczyny ząłamałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja juz niewiem co mam zrobic by mi uda i biodra zeszczuplały!!!!!!! chyba bardziej mi zalezy na biodrach teraz zeby chociaz na dupe wlozyc spodniealbo sie dopiac.... masakra. Jestem załamana ![]() ![]()
#3912 |
Wiele hałasu o nic.
|
Witam
Jestem na drugim dniu I fazy, powiedzcie czy jest ok. Wczoraj: 1)Kawa + sok warzywmy śródziemnomorski 2)Brokuły z kurczakiem curry zmazonym na oliwie z oliwek 3)Seler naciowy nadziewany serkiem topionym 4)Omlet z 2 jaj szpinak, cebula, pietruszka Dzisiaj 1)2 Babeczki (jajeczno, szpinakowo, cebulowo, pietruszkowe) 2)Seler naciowy nadziewany serkiem topionym 3)Grzyby leśne (podgotowane) smarzone (bez tłuszczu) z rozmarynem i kurczakiem (pierś) imbirowym z odrobina jogurtu naturalnego 4)2 roladki: polędwica (cieniutko plasterek) sałata, ogórek zielony, majonez light 5)resztka grzybów z obiadu Jutro: 1)2 Babeczki (j.w.) 2)Sok warzywny śródziemnomorki 3)Sałatka grecka (bez oliwek) z kurczkiem (pierś) imbirowym 4)2 roladki (j.w.) 5)? Prosiłabym o wszelkie uwagi. Mam pytanie jak długo można być na pierwszej fazie, oraz czy można żuć gumy owocowe orbit bez cukru? Dziękuije za wszelka pomoc.
#3913 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a tak w ogóle to sie nie przejmuj się schudniemy po SB i będziemy laski heheheh
![]() |
#3914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3915 | |||
Zakorzenienie
|
a co ma piernik do wiatraka?
kto Ci powiedział, że odgórnie jest założone, że na I każdy chudnie 5kg? chcesz być ma I aż schudniesz 5kg i co potem ![]() Cytat:
![]() i zamierzasz być na jedynce do 22 kwietnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
recepta jest jedna - uzbroić się w cierpliwość i robić nadal swoje załamywanie się nic nie da i nic nie zmieni nabroiłaś, sama wiesz, teraz trzeba ponieść konsekwencje za drugim i każdym następnym razem już tak łatwo się nie chudnie ![]() aha, proszę się nie obrażać - taki mam już styl ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() Brakuje tu dzisiaj stałych bywalczyn ![]() ![]() ![]() PriVativ dziwi mnie Twoje podejscie do dietki tym bardziej, ze juz na niej bylas i wiesz jakie przynosi efekty-skad ten dol ![]() ![]() Halas Witam Jestem na drugim dniu I fazy, powiedzcie czy jest ok. Wczoraj: 1)Kawa + sok warzywmy śródziemnomorski co to za sniadanie w tej dietce to najwazniejszy posilek!!!!!!!!!!!!!!!! sprobuj wcisnac omleciki, jajecznice, jajka faszerowane itp. to wszystko wzbogacone o solidne porcje warzyw 2)Brokuły z kurczakiem curry zmazonym na oliwie z oliwek tutaj mogłabyś dorzucić jeszcze jakas surowke ze swiezych warzyw 3)Seler naciowy nadziewany serkiem topionym ok 4)Omlet z 2 jaj szpinak, cebula, pietruszka 5) ??????????????????? Dzisiaj 1)2 Babeczki (jajeczno, szpinakowo, cebulowo, pietruszkowe) mało mogłaś dorzycić świeże warzywka 2)Seler naciowy nadziewany serkiem topionym ok 3)Grzyby leśne (podgotowane) smarzone (bez tłuszczu) z rozmarynem i kurczakiem (pierś) imbirowym z odrobina jogurtu naturalnego, a gdzie surówka????????????????/// 4)2 roladki: polędwica (cieniutko plasterek) sałata, ogórek zielony, majonez light ok 5)resztka grzybów z obiadu kolację najlepiej zjeść białkową- wiesniak, czy też zwykły chudy biały serek z warzywami czy cynamonem, gotowane jajka, omlety Jutro: 1)2 Babeczki (j.w.) jw 2)Sok warzywny śródziemnomorki trochę mało 3)Sałatka grecka (bez oliwek) z kurczkiem (pierś) imbirowym powiedzmy, ze ok 4)2 roladki (j.w.) ok 5)? ????????????????????????? ?????????????? Troszkę monotonnie ![]() ![]() Prosiłabym o wszelkie uwagi. Mam pytanie jak długo można być na pierwszej fazie, oraz czy można żuć gumy owocowe orbit bez cukru? Dziękuije za wszelka pomoc. Nie powinno się przedłużać I fazy, te 2 tygodnie w zupełności wystarczą -zmniejsza sie ochota na slodkie, nabieramy zdrowych nawykow zywieniowych. II faza pozwala nam urozmaicic jadlospis i w sumie dopiero na tej fazie zaczyanmy gubic zbedny tluszczyk-mamy tu pole do popisu ![]() Jesli chodzi o gumy bez cukru jak najbardziej, ale nie owocowe gdyż wszelkiego rodzaju owoce sa zabronione na I fazie Teraz pora na moja spowiedz S: odrobina maslanki, 1/3 kostki bialego sera, banan, mix pestek i orzechow, otreby P: 2 zawijaski z salaty maslowej, kleksa majonezu, czerwonej papryki i plasterka chudej wedlinki O: salatka z tunczykiem, czerwona fasola, surowa pieczarka i kielkami P:jogurt naturalny z cynamonem K; wiesniak z warzywkami Pozdrawiam cieplo, glowy do góry-kilogramy w dół ![]()
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że niezły ekspercik się z Ciebie zrobił ![]() ale fobia, widzę, nadal nieprzezwyciężona ![]() ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-19 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Wiele hałasu o nic.
|
Ojej dziękuje bardzo.
Czy na kolacje moga być nastęujące zestawy: - pomidor, jogurt, cebulka - mozzarella, pomidor - wieśniak z tuńczykiem z oleju (warzywka) - twaróg ze szczypirokiem (to ma byc hcudy twaróg) Preczytałam w książce (south beach) zeby unikać nabiału w pierwszej fazie, dlatego strałam sie go jak najbardziej wyeliminować. ale jeżeli można to ja jestem bardzo zadowolona ![]() Poztram się wiecej warzyw na śniadanie bede dokładać porcje sałtki, śniadania musze mieć szybkie bo nie naleze do porannych ptaszków. Można jajka na miękko i twardo? A macie jakieś pomysły (lub chociaż informacje gdzie znajdę) na Pangę wg. SB ? (posiadam w lodówce kg filetów) Dziekuje jeszcze raz ,to naprawde bardzo pomocne dla takiego laika jak ja ![]()
Na ochronę przed hałasem organizm zużywa ogromne ilości energii. Edytowane przez hałas Czas edycji: 2009-03-19 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Hałas Jajka można w każdej postaci i niemalże bez ograniczeń. Jajecznice, omlety, sadzone, gotowane.... jak ci sie podoba
![]() Tuńczyk TAK ale w sosie własnym nie w oleju. Rybkę ja zazwyczaj panieruję w ziołach samyhc, mozna w sezamie. Czasami daję piperz i rzucam na patelkę z odrobiną oliwy z oliwek. Mozna dodać pomidory, pieczarki i wyjdze bardziej gulaszowe. Ja dzisiaj opchałam się cieciorką ze szpinakiem. Ale pychota ![]() Chociaż to mnie nie cieszy, bo od 2 tygodni waga praktycznie stoi w miejscu ![]()
#3921 |
Wiele hałasu o nic.
|
Wiem że powinny być ryby morskie, niestety są dość drogie i mało dostępne w miejscu w którym mieszkam. Jak zjem tą Pange postaram się spróbować czegoś innego (z gatunku morskich).
Z tego co zrozumiałam powinnam jeść o wiele więcej warzyw. Rozumiem że wariacje z mięsa mielonego (łopatka) czyli np. papryka nadziewana miesem milonym i warzywami są dopuszczalne. Jeszcze raz dziękuje. Będe zglądać i zdwać relacje jak mi idzie.
#3922 |
Raczkowanie
|
hej moje drogie.
mam do Was pytanie i w sumie jakies prosby pewnie tez. otóż od 5 dni jestem na SB- moje jedzenie i ilość szamanka zazwyczaj odzwierciedla mój stan psychiczny. wszystko było ok jakoś sobie dawałam rde- chociaż żadnych efektów diety nie było. ale dzisaj jakiś zły nastrój mnie dopadł, do tgo jeszcze mała sprzeczka z lubym i pred chwilą zjadłam ciasto i trochę białego chleba ![]() ![]() calusy i blgm pomozcie zagubionej dietowiczce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Przyczajenie
|
[
to ma być żart? czy głodówka, widzę same przekąski ![]() i zamierzasz być na jedynce do 22 kwietnia ![]() aha, proszę się nie obrażać - taki mam już styl ![]() absolutnie się nie obrażamy ![]() ![]() ![]()
#3924 |
Zadomowienie
|
a powiedzcie mi ile jajek dziennie mozna? bo ja je mogla bym jesc i jesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogole mogl bym juz dostac ta @... bo moje piersi to sie w staniku juz nie mieszcza ... ![]() ![]() Jesli chodzi o mojego dola.... to fakt.... Nabroiłam wiec musze odpokutowac... ![]() ![]() ![]() ![]() wkoncu mojemu Tżtowi sie podobam, ![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam Was... ![]() ![]()
#3925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hałas, widzę, że dziewczyny Cię przeanalizowały, Ty nie jesteś głodna? Przy takiej ilości jedzenia prędzej czy poźniej rzucisz się na cos, co niekoniecznie jest dozwolone, tym bardziej ze jesteś na jedynce. Ja sie tu mądrzę, a sama dzisiaj nie najlepiej wypadłam ![]() Isn Bakłażan w cieście z ricottą(wczorajszy) IIsn 2 kanapki z chleba pełnoziarnistego z serkiem białym, ogorkiem, szczypiorkiem i szynką drobiową p Milkshake z truskawkami p ogórek, pomidor, twarożek - taki mix ![]() k Sałatka z kuraka w chili i imbirze z papryką żółtą, czerwona i pekinką. No i co, cos mało, nie?... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Wiele hałasu o nic.
|
Naprawde 7 kilo to wspaniały wynik.
Ja obecnie marze o uzyskaniu twojej wagi sprzed odchudzania (67 kg) obecnie waże 10 kg więcej a wzrost mamy ten sam. ![]() Zapuściłam się do tego stopnia metodą od jutra się odchudzam dzisiaj jem ile wlezie, moje odchudzanie w ten sposób trwało około dwóch miesięcy. Efekty widać na wadze. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Madzia Nie własnie nie jestem głodna, postaram się zwiększyć porcje. Dla mnie jest szokiem że ta dieta jest taka smaczna. Diety kojarza mi się z paskudnym jedzenie i tu ciągle odnoszę wrażenie że grzeszę. Musze sie do tego psychicznie przyzwyczajić.
#3927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę znaleźć w agatsonie, ile poleca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
U mnie też z humorem średnio, wszystkiemy winna recesja, obcinaja nam godziny w pracy, jutro mam wolne
![]() ![]() Miłego weekendu laski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny nie zważyłam się na początku. Ale w stosunku do ostatniej znanej mi wagi mam kilogram mniej
![]() ![]()
#3930 |
Rozeznanie
|
toż to powinien być nasz motyw przewodni to hasło
![]() strasznie dobre ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.