|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
z tą kajzerką to dla mnie na prawdę sukces (ED ;/ )
eh, malutko powiadasz? ile to gdzieś kcal wyjdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Raczkowanie
|
Chyba,że sushi...Jak myślicie?
#3904 |
Rozeznanie
|
R, proszę o ocenę, mam nadzieję że jest lepiej niż wczoraj
![]() I.(6:00) 4 łyżki płatków owsianych+pół szklanki mleka+pół serka wiejskiego+duże jabłko [razem ok. 400 kcal] 7:30-8:30 trening aerobowy II.(9:00) pół serka wiejskiego z kromką żytniego chleba własnej roboty+sałatka z kilku listków sałaty, kawałka papryki i cebuli z octem jabłkowym i oliwkami [razem ok. 220 kcal] III.(11:00) 300 ml soku warzywnego [70 kcal] 13:00-45 minut treningu siłowego (Tamilee ramiona+pośladki+brzuch) IV. (14:00) 150 g polędwicy wołowej usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek, 250 g fasolki szparagowej z łyżeczką oliwy; sałatka z sałaty,ogórka, cebuli, papryki i kiełków brokuła; mała pomarańcza [ok. 400 kcal] V. (17:30) minisałatka z różyczki brokuła, łyżki serka, kilku oliwek i garści kiełków+odrobina oliwy i octu [ strzelam że ok. 50-70 kcal] 18:00 godzina jogi i pilates VI. (w planach 19:30-20:00) 2 jajka na twardo z sałatą, kiełkami i cebulką [ok. 200-250 kcal]
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-04-28 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Rozeznanie
|
poszukaj, gdzieś na dietetyce jest wątek o produktach dobrych na R, poszukaj, nie gryzie to, a nie pytasz o każdym posiłku czy jest dobry, nie ten wątek
![]() to może moje U: śniadanie: owsianka( 5 czubatych łyżek) na mleku, banan, pół łyżki wiórek kokosowych, cynamon, kawa cykoriowa z mlekiem II: składana kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, pasztetem domowej roboty i ogórkiem kiszonym jabłko obiad: pierś z kurczaka duszona na patelni na oleju z pestek winogron z przyprawami (czosnek, papryka, wszystko co tam mama znalazła pewnie ), ziemniaczki ( 2 lub 3 , nie wiem), sałata, trochę fasoli czerwonej deser(?): kawa cykoriowa z mlekiem podwieczorek: big milk, jabłko, trochę pestek słonecznika w skorupkach niesolonego kolacja (będzie po treningu): kromka razowca z masłem, sałatą i szynką, wiejski z pomidorem , ogórkiem, fasolą i papryką ( wiem, że połączenie ogórka i pomidora podobno be, ale za bardzo chyba lubię ^^ ![]() pewnie herbata lub dwie zielone i jak to wygląda?
#3906 |
Rozeznanie
|
Moje W, o ocenę proszę
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pół jabłka, dwie łyżki serka wiejskiego, orzechy włoskie, rodzynki, cynamon, kostka gorzkiej czekolady. II. Koktajl z dużej szklanki kefiru, truskawek i otrębów. III. Ryż brązowy zapiekany z papryką i pomidorami. IV. Kromka grahama z pasztetem sojowym, sałatą i ogórkiem. V. Jajecznica z dwóch jaj (smażona bez tłuszczu, na teflonie) sałatka z rzodkiewek, sałaty, ogórka, szczypiorku i cebulki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Konto usunięte
|
U/P (mam nadzieję, że to dłużej pociągnę)
Iśn - owsianka na mleku sojowym z orzechami laskowymi, orzechami nerkowca, migdałami, orzechami laskowymi, rodzynkami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi (po dużej garści każdego dodatku) + kanapka z Nutellą + herbata z 2 łyżeczkami cukru II śn: - żurek z jajkiem, ziemniaki, udka kurczaka smażone, porcja sałatki z ogórka kiszonego, cebuli i papryki, woda niegazowana Ob: frytki, kotlet schabowy, sałatka białej kapusty P: mieszanka jogurtu bałkańskiego z śmietaną, orzechy nerkowca, rodzynki K: puszka tuńczyka, kanapka z masłem i pomidorem Do oceny |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Raczkowanie
|
R
Ś(6.30) tost z ciemnego pieczywa z szynką i serem, herbata czerwona W szkole: 9.30: dwie kromki chleba fitness (70kcal każda) z plasterkiem sera 11.00: jabłko 13.00: owisane ciasteczko (130kcal) 15.00: kawa z torebki (65kcal) P (18.00) : trzy kromki chrupkiego pieczywa, pół pomidora, jogurt jogobella light, małe jabłko, herbata czerwona K (19.00) : ok. 90g naturalnego serka homo, szczypta kakao Niestety jestem poza domem od 7.00 do 18.00, więc na ciepły posiłek nie ma szans ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3911 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze RRRR-byłoby miło,gdyby ktoś ocenił
![]() Śniadanie-owsianka(6 łyżek płatków owsianych,suszony ananas,rodzynki,orzechy włoskie, łyżka otrębów pszennych) II śniadanie-kromka chleba żytniego z serem żółtym(brak czegokolwiek innego), ogórek małosolny, jabłko Obiad-2 kotlety z piersi kurczaka, surówka meksykańska Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami i łyżką otrębów Kolacja-danio z warzywami, ogórek małosolny, 3 łyżki sałatki z tuńczyka i jajka(resztka po kolacji mamy ![]()
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrrr
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, jabłko, wieśniak, cynamon, przyprawa piernikowa) II śniadanie: bułka (niestety biała, bo innej nie było w sklepie ![]() ![]() Obiad: zawijas z piersi kurczaka z kawałkiem fety, ogórkiem kiszonym i koperkiem upieczony w piekarniku, surówka (cykoria, pomidor, papryka, rzodkiewki, kiełki, kukurydza z puszki, kiełki, łyżeczka oliwy z oliwek) Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej Kolacja: sałatka z wędliną (kalafior gotowany na parze, 10 dag polędwicy sopockiej, pomidor, koperek)
#3914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Nie znam się zbytnio, ale wydaje mi się że owoce na podwieczorek to nie zbyt dobry wybór. Lepiej zjeść tuńczyka w sosie własnym na przykład <: albo serek wiejski <: I wydaje mi się, że mleko w śniadaniu można bez problemowo zmienić na takie mniejszymi % tłuszczu. Gwarantuję ci, że nie poczujesz różnicy <:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Konto usunięte
|
Wiem, wiem... ale jest to mocno spontaniczne U/P.
![]() ![]() ![]() Płatków w owsiance było pół szklanki (reszta z słoiczka - ale dziś kupiłam nową paczkę ![]() Dla mnie jakiekolwiek ograniczanie (nie jedzenie tego, nie jedzenie owego) jest prowokowaniem "czarnej". Edytowane przez 201604211131 Czas edycji: 2009-04-28 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3919 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A to moje U,może teraz ktoś oceni: IS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami,orzechami,żura winą,płatkami migdałów,słonecznikiem i siemieniem lnianym oraz morelami suszonymi(wielka micha),danio warzywny,kawa z mlekiem IIS: duża miska sałatki z ogórka,pomidora,sałaty,ce buli i oliwy z oliwek,dwie kromki razowca z masłem,herbata z pokrzywy Przekąska:drożdżówka z jabłkiem,sok kubuś O: pierogi ze szpinakiem(6 sztuk),sok pomarańczowym oraz zupa ogórkowa na bulionie z mięsem drobiowym D: kawałek arbuza P: 2 ciemne bułki z dynią z masłem,serem,papryką,rzod kiewką i sałatą,jabłko,zielona herbata K: 4 parówki drobiowe,3 kromki razowca z masłem,sałatka z kiszonej kapusty,herbata owocowa Przekąska: pół litra soku pomidorowego,ok 150 gr orzechów z miodem
![]() |
#3921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
up ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3923 |
Rozeznanie
|
Rodzynko, dzięki za ocenę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3925 |
Rozeznanie
|
Rosalyn, dziękuję za ocenę
![]() ![]() Co do treningu, to sama się zastanawiałam czy nie za dużo, ale chyba potrzebuję aż tyle żeby dostarczyć sobie tyle endorfin ile wczesniej dawały mi słodycze, czyli sporo ![]() Tak intensywnie ćwiczę tylko wtedy, gdy mam wolny dzien i zajecia na siłowni, czyli 2 razy w tygodniu. W pozostale dni treningowe aeorobow i siłowych wychodzi razem cos kolo 1,5h, wiec chyba do przyjęcia, zwlaszcza ze nie cwicze jakos mega intensywnie-zazwyczaj na ok.65% tętna.
#3926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Rrrrr na czwartek, narazie w planach, zerknijcie czy jest dobrze:
Ś: 2 kromki razowca z szynką (jeśli mnie pamięć nie myli to chyba ogonówka? ale nie jestem pewna), ile plastrów tej szynki dać?, z kap.pekińską i ogórkiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: kefir - owoce leśne Just Fit z biedronki ![]() 40 minut basenu, 30 minut sauny O: zostanie mi jeszcze zupka z dziś, więc: krupnik z dużą ilością warzyw, do tego 2ga połowa ćwiartki kurczęciej, na której został ugotowany P: mieszanka studencka (suszone owoce, orzechy włoskie) polana jog.nat., kilka rzodkiewek K: 2 jajka (jeszcze nie wiem czy na twardo, czy jajecznica) z surówką z ogórka, cebulki, szczypiorka Rrrr na piątek, j.w., oceńcie proszę: Ś: wieśniak z łyżką otrębów z żurawinami, z 3 łyżkami pł. owsianych, wkrojoną kiwi i garsteczką rodzynek, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: jajecznica z 2 jaj z cebulką, pomidorem i szczypiorkiem i ew. z kilkoma wiórkami sera żółtego (dosłownie kilkoma, jeśli w ogóle mąż nie zje sera wcześniej ![]() O: warzywa na patelnię z ryżem na łyżeczce oliwy z oliwek z puszką tuńczyka (starczy mi to na 2 razy) P: makrela z surówką (jak dorwę) jeśli nie to łosoś z puszki z surówką i garść pestek słonecznika K: 1/3 opakowania twarogu President (też dorwałam w biedronce ![]()
#3929 |
Zadomowienie
|
Ups pomyliłam wątki,,, to miało być do Owsianki Królewskie Danie, dlatego cofam i przepraszam
![]() Edytowane przez MalaLejdi Czas edycji: 2009-04-29 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
może ktos oceni moje R? bede wdzięczna
śn: 2kromki chleba graham z chrzanem i jajkiem na twardo, kiszony ogórek i ketchup na jajo II śn: jogurt nat + otręby (dość sporo) + jabłko obiad: warzywa na parze + buraki + kawałek ryby podwieczorek: twaróg domowy z warzywami kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem i zieloną sałatą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.