Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 15:55   #3901
GummyKammy
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez stoookroootkaaa Pokaż wiadomość
Mojego wczorajszego W nikt nie ocenił, to może dzisiejsze?

Bardzo proszę!

Iśn; 3łyżki płatków Nestle Frutina(wlasnie, jak z tymi platkami?ktroych najlepiej używać?) +pół szklanki wody + pół szklanki mleka i wkrojone 3 migdały malutko jak na sniadanie! moglas juz chociaz dodac wiecej mleka, bez wody

W szkole ;
- !niewileka kajzerka z sałatą, rzodkiewką i plastrem polędwicy z indyka chudej - sukces, pierwszy raz jadlam w szkole od 6 miesięcy!

- 5 migdałów

O; 250ml zupy ogórkowej i co najadlas sie kubkiem zupy? a gdzie 2 danie? jezeli nie jadasz w domu 2giego dania to powinnas chociaz tej zupy wiecej zjesc

K; planuję puszkę makreli w pomidorach moze do tego chlebek?

Jeszcze raz gorąco proszę o ocenę i rady. ! co dodać, co ująć, co zmienić?
straaasznie malutko

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 16:06   #3902
stoookroootkaaa
Raczkowanie

GG do stoookroootkaaa

z tą kajzerką to dla mnie na prawdę sukces (ED ;/ )
eh, malutko powiadasz? ile to gdzieś kcal wyjdzie?
stoookroootkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 16:09   #3903
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Chyba,że sushi...Jak myślicie?

Kochając siebie za to,jakim się jest.

Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; *
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 16:31   #3904
venus in furs
Rozeznanie

R, proszę o ocenę, mam nadzieję że jest lepiej niż wczoraj

I.(6:00) 4 łyżki płatków owsianych+pół szklanki mleka+pół serka wiejskiego+duże jabłko [razem ok. 400 kcal]

7:30-8:30 trening aerobowy

II.(9:00) pół serka wiejskiego z kromką żytniego chleba własnej roboty+sałatka z kilku listków sałaty, kawałka papryki i cebuli z octem jabłkowym i oliwkami [razem ok. 220 kcal]

III.(11:00) 300 ml soku warzywnego [70 kcal]

13:00-45 minut treningu siłowego (Tamilee ramiona+pośladki+brzuch)

IV. (14:00) 150 g polędwicy wołowej usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek, 250 g fasolki szparagowej z łyżeczką oliwy; sałatka z sałaty,ogórka, cebuli, papryki i kiełków brokuła; mała pomarańcza [ok. 400 kcal]

V. (17:30) minisałatka z różyczki brokuła, łyżki serka, kilku oliwek i garści kiełków+odrobina oliwy i octu [ strzelam że ok. 50-70 kcal]

18:00 godzina jogi i pilates

VI. (w planach 19:30-20:00) 2 jajka na twardo z sałatą, kiełkami i cebulką [ok. 200-250 kcal]

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona

Edytowane przez venus in furs
Czas edycji: 2009-04-28 o 18:11
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:30   #3905
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
Chyba,że sushi...Jak myślicie?
poszukaj, gdzieś na dietetyce jest wątek o produktach dobrych na R, poszukaj, nie gryzie to, a nie pytasz o każdym posiłku czy jest dobry, nie ten wątek

to może moje U:

śniadanie: owsianka( 5 czubatych łyżek) na mleku, banan, pół łyżki wiórek kokosowych, cynamon, kawa cykoriowa z mlekiem

II: składana kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, pasztetem domowej roboty i ogórkiem kiszonym jabłko

obiad: pierś z kurczaka duszona na patelni na oleju z pestek winogron z przyprawami (czosnek, papryka, wszystko co tam mama znalazła pewnie ), ziemniaczki ( 2 lub 3 , nie wiem), sałata, trochę fasoli czerwonej

deser(?): kawa cykoriowa z mlekiem

podwieczorek: big milk, jabłko, trochę pestek słonecznika w skorupkach niesolonego
kolacja (będzie po treningu): kromka razowca z masłem, sałatą i szynką, wiejski z pomidorem , ogórkiem, fasolą i papryką ( wiem, że połączenie ogórka i pomidora podobno be, ale za bardzo chyba lubię ^^)
pewnie herbata lub dwie zielone
i jak to wygląda?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:51   #3906
Jorelia
Rozeznanie

Moje W, o ocenę proszę

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pół jabłka, dwie łyżki serka wiejskiego, orzechy włoskie, rodzynki, cynamon, kostka gorzkiej czekolady.
II. Koktajl z dużej szklanki kefiru, truskawek i otrębów.
III. Ryż brązowy zapiekany z papryką i pomidorami.
IV. Kromka grahama z pasztetem sojowym, sałatą i ogórkiem.
V. Jajecznica z dwóch jaj (smażona bez tłuszczu, na teflonie) sałatka z rzodkiewek, sałaty, ogórka, szczypiorku i cebulki.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 19:00   #3907
201604211131
Konto usunięte

U/P (mam nadzieję, że to dłużej pociągnę)
Iśn - owsianka na mleku sojowym z orzechami laskowymi, orzechami nerkowca, migdałami, orzechami laskowymi, rodzynkami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi (po dużej garści każdego dodatku) + kanapka z Nutellą + herbata z 2 łyżeczkami cukru
II śn: - żurek z jajkiem, ziemniaki, udka kurczaka smażone, porcja sałatki z ogórka kiszonego, cebuli i papryki, woda niegazowana
Ob: frytki, kotlet schabowy, sałatka białej kapusty
P: mieszanka jogurtu bałkańskiego z śmietaną, orzechy nerkowca, rodzynki
K: puszka tuńczyka, kanapka z masłem i pomidorem
Do oceny
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 19:03   #3908
styna15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
własnie mam podobne pytanie,bo skoro powinno sie jesc 4-5 posiłków dziennie to jeśli nie zdążę zgłodnieć do następnego posiłku to i tak mam go zjeść pomimo tego,że nie jestem głdona?

up
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 19:15   #3909
m-m-m
Raczkowanie

R

Ś(6.30) tost z ciemnego pieczywa z szynką i serem, herbata czerwona

W szkole:
9.30: dwie kromki chleba fitness (70kcal każda) z plasterkiem sera
11.00: jabłko
13.00: owisane ciasteczko (130kcal)
15.00: kawa z torebki (65kcal)

P (18.00) : trzy kromki chrupkiego pieczywa, pół pomidora, jogurt jogobella light, małe jabłko, herbata czerwona

K (19.00) : ok. 90g naturalnego serka homo, szczypta kakao

Niestety jestem poza domem od 7.00 do 18.00, więc na ciepły posiłek nie ma szans czy po za tym w miare ok? i nie za dużo? z moich obliczeń wynika, że około 1300kcal...
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 19:32   #3910
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
R

Ś(6.30) tost z ciemnego pieczywa z szynką i serem-żółty ser odpada, herbata czerwona -może lepiej rano byś sobie zrobiła jakąś owsiankę z wtartym jabłkiem?

W szkole:
9.30: dwie kromki chleba fitness (70kcal każda) z plasterkiem sera-żółty ser odpada, lepiej plaster twarogu+jakieś warzywo
11.00: jabłko
13.00: owisane ciasteczko (130kcal)
15.00: kawa z torebki (65kcal)-ona jest z cukrem, odpada

P (18.00) : trzy kromki chrupkiego pieczywa-zamień na pełnoziarniste/graham, pół pomidora, jogurt jogobella light-ma cukier, lepiej naturalny, małe jabłko, herbata czerwona

K (19.00) : ok. 90g naturalnego serka homo, szczypta kakao-lepiej z warzywami, a najlepiej gdyby wpadła jakaś rybka-tuńczyk np.

Niestety jestem poza domem od 7.00 do 18.00, więc na ciepły posiłek nie ma szans czy po za tym w miare ok? i nie za dużo? z moich obliczeń wynika, że około 1300kcal...
Ciężko to widzę... Może zrób sobie jakąś sałatkę warzywną i weź w pojemniczku do szkoły? Może chociaż na podwieczorek mogłoby wpaść jakieś mięsko-np.pierś z kurczaka? Poza tym jakieś jajeczko na twardo można gdzieś dorzucić, orzeszki...
Stary 2009-04-28, 19:39   #3911
klaudynka18
Rozeznanie

Moje dzisiejsze RRRR-byłoby miło,gdyby ktoś ocenił
Śniadanie-owsianka(6 łyżek płatków owsianych,suszony ananas,rodzynki,orzechy włoskie, łyżka otrębów pszennych)
II śniadanie-kromka chleba żytniego z serem żółtym(brak czegokolwiek innego), ogórek małosolny, jabłko
Obiad-2 kotlety z piersi kurczaka, surówka meksykańska
Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami i łyżką otrębów
Kolacja-danio z warzywami, ogórek małosolny, 3 łyżki sałatki z tuńczyka i jajka(resztka po kolacji mamy)

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 19:52   #3912
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
U/P (mam nadzieję, że to dłużej pociągnę)
Iśn - owsianka na mleku sojowym z orzechami laskowymi, orzechami nerkowca, migdałami, orzechami laskowymi, rodzynkami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi (po dużej garści każdego dodatku) wow, dużo tego musiało wyjść. ładnie ale ile samych płatków w tym było? ;> + kanapka z Nutellą ee, nie miałaś jakiegoś pomidorka czy coś? + herbata z 2 łyżeczkami cukru
II śn: - żurek z jajkiem, ziemniaki, udka kurczaka smażone, porcja sałatki z ogórka kiszonego, cebuli i papryki, woda niegazowana ładnie nawet. chociaż zamiast tej wody proponowałabym raczej ciepłą herbatę- to dobre po posiłku jest ; a nie ma żadnego owocu czy coś?
Ob: frytki, kotlet schabowy, sałatka białej kapusty te frytki to a fe! no ale raz na jakiś czas można tyjemy z głową, pamiętaj. nie obżeramy się fast-foodami.
P: mieszanka jogurtu bałkańskiego z śmietaną, orzechy nerkowca, rodzynki tutaj bym jeszcze na twoim miejscu zjadła owoc- nie było chyba żadnego w tym dniu^
K: puszka tuńczyka, kanapka z masłem i pomidorem dużo już jadłaś mięsa w tym dniu.. na twoim miejscu zjadłabym jajecznicę albo jakieś warzywa przyrządziła. co za dużo białka zwierzęcego, to nie dobrze ;p a nie piłaś nic?
Do oceny
trochę za mało jak na P :P
Stary 2009-04-28, 19:52   #3913
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrrrr

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, jabłko, wieśniak, cynamon, przyprawa piernikowa)
II śniadanie: bułka (niestety biała, bo innej nie było w sklepie ale za to z ziarenkami ) z sałatą, pasztetem sojowym, papryką i kiełkami
Obiad: zawijas z piersi kurczaka z kawałkiem fety, ogórkiem kiszonym i koperkiem upieczony w piekarniku, surówka (cykoria, pomidor, papryka, rzodkiewki, kiełki, kukurydza z puszki, kiełki, łyżeczka oliwy z oliwek)
Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej
Kolacja: sałatka z wędliną (kalafior gotowany na parze, 10 dag polędwicy sopockiej, pomidor, koperek)
Stary 2009-04-28, 19:53   #3914
pidzamcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
witam !
w sumie nie jestem tu nowa bo obserwuje ten wątek i kilka innych od dość długiego czasu.
Po zimie wpadło mi jakieś 3 kilo nadbagażu... A jako studentka medycznego kierunku chciałabym się mądrze ich pozbyć mam 169 wzrostu i 60 kg wagi, dobrze się czułam przy 56/57 kilo i do takeij wagi chciałabym wrócić.
Ruchu mam dużo, dużo chodzę i na praktykach mam typowo fizyczną pracę, przenoszenie pacjentów itp.
Staram ułożyć tak posiłki aby w każdym było pełnowartościowe białko, oraz jeść w miarę regularnie. Jednak moje studia a raczej praktyki i weekendowa nocna praca w pubie utrudniają mi to.
Proszę o ocenę i ewentualne uwagi co do mojego jadłospisu.
Oczywiście r:
wczorajsze
i śniadanie godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka, serek homo naturalny 130g, 1 łyżka otrąb pszennych), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru ( niestety innej nie wypije a pije z racji pory wstawania i niskiego ciśnienia)

ii śniadanie godz 9.00( wiem długi odstęp czasu ale niestety tak mam przerwe na praktykach ): Plasterek polędwicy sopockiej, bułka własnej roboty (skład na 8 sztuk: 250 g mąki pełnoziarnistej "lubella", paczka sypkich drożdży, 1,5 szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, i łyżeczka soli ),pół pomidora, jabłko.

Iii śniadanie godz 12.15 ( iii śniadanie z racji tego że dojazd do domu zajmuje mi 2 godziny) : Jogurt naturalny 120g, garść gotowanej fasolki szparagowej, kilka rzodkiewek, kilka plasterków ogórka ( w pudełeczku sobie przyniosłam a co )

obiad godz 16.30: Pół woreczka ryżu brązowego, pół paczki ugotowanych warzyw na patelnie, puszka tuńczyka w sosie własnym

kolacja 20.30: Serek wiejski lekki, z wkrojonym pomidorem, szczypta bazylii.

Oczywiście pijam sobie tak z litr wody mineralnej niegazowanej, herbatke zieloną

proszę o ocenę :d

up !
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 20:04   #3915
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę mojego dzisiejszego R
Śniadanie: Trochę bran flakesów, trochę musli sante z owocami, trochę mieszanki bakaliowej i wkrojone 2 morele suszone + 125 ml mleka 2%
II Śniadanie: 2 Kromki żytniego razowca z serkiem twarogowym, rzodkiewką i pomidorem, serek waniliowy
Obiad: Bigosu tak ze 3 pełne łyżki (niestety na obiad nie mam wpływu, bo chodzę na stołówkę)
Podwieczorek: Jabłko, 2 marchewki, jogurt ze zbożami
Kolacja: 3 kromki Wasy z serkiem, pół wielkiego pomidora, kilka pomidorków koktajlowych, 1 średniogórek, 1 rzodkiewka duża, jajecznica na parze z 2 jaj, kilka oliwek
podbijam..
Stary 2009-04-28, 20:30   #3916
stupify
Zakorzenienie

Nie znam się zbytnio, ale wydaje mi się że owoce na podwieczorek to nie zbyt dobry wybór. Lepiej zjeść tuńczyka w sosie własnym na przykład <: albo serek wiejski <: I wydaje mi się, że mleko w śniadaniu można bez problemowo zmienić na takie mniejszymi % tłuszczu. Gwarantuję ci, że nie poczujesz różnicy <:
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 20:48   #3917
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
trochę za mało jak na P :P
Wiem, wiem... ale jest to mocno spontaniczne U/P. Owocu w siebie nie wepchnę.... niestety Dodatkowo nie ograniczam się ani grama. Nie chcę prowokować "czarnej Werki". Więc dlatego tak jem.
Płatków w owsiance było pół szklanki (reszta z słoiczka - ale dziś kupiłam nową paczkę ) A nutellę uwielbiam i będę jeść.
Dla mnie jakiekolwiek ograniczanie (nie jedzenie tego, nie jedzenie owego) jest prowokowaniem "czarnej".

Edytowane przez 201604211131
Czas edycji: 2009-04-28 o 20:50
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 20:58   #3918
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
Witam !
W sumie nie jestem tu nowa bo obserwuje ten wątek i kilka innych od dość długiego czasu.
Po zimie wpadło mi jakieś 3 kilo nadbagażu... A jako studentka medycznego kierunku chciałabym się mądrze ich pozbyć Mam 169 wzrostu i 60 kg wagi, dobrze się czułam przy 56/57 kilo i do takeij wagi chciałabym wrócić.
Ruchu mam dużo, dużo chodzę i na praktykach mam typowo fizyczną pracę, przenoszenie pacjentów itp.
Staram ułożyć tak posiłki aby w każdym było pełnowartościowe białko, oraz jeść w miarę regularnie. Jednak moje studia a raczej praktyki i weekendowa nocna praca w pubie utrudniają mi to.
Proszę o ocenę i ewentualne uwagi co do mojego jadłospisu.
Oczywiście R:
Wczorajsze
I śniadanie godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka, serek homo naturalny 130g, 1 łyżka otrąb pszennych), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru ( niestety innej nie wypije a pije z racji pory wstawania i niskiego ciśnienia) - ja bym dorzuciła do tej owsianki jakiś owoc, albo suszoną śliwkę, morelę, rodzynkę.

II śniadanie godz 9.00( wiem długi odstęp czasu ale niestety tak mam przerwe na praktykach ): plasterek polędwicy sopockiej, bułka własnej roboty (skład na 8 sztuk: 250 g mąki pełnoziarnistej "Lubella", paczka sypkich drożdży, 1,5 szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, i łyżeczka soli ),pół pomidora, jabłko.-tak na sucho, bez masełka ta bułka? Ktoś mi kiedyś radził,że warto bułeczkę choć skropić oliwą z oliwek.

III śniadanie godz 12.15 ( III śniadanie z racji tego że dojazd do domu zajmuje mi 2 godziny) : jogurt naturalny 120g, garść gotowanej fasolki szparagowej, kilka rzodkiewek, kilka plasterków ogórka ( w pudełeczku sobie przyniosłam a co )

Obiad godz 16.30: Pół woreczka ryżu brązowego, pół paczki ugotowanych warzyw na patelnie, puszka tuńczyka w sosie własnym

Kolacja 20.30: Serek wiejski lekki, z wkrojonym pomidorem, szczypta bazylii.

Oczywiście pijam sobie tak z litr wody mineralnej niegazowanej, herbatke zieloną

Proszę o ocenę

Mogę Ci powiedzieć co ja bym ewentualnie dorzuciła na Twoim miejscu. Nie widać /albo ja nie dostrzegłam/ żadnych składników zawierających jakiś zdrowy pełnowartościowy tłuszczyk, a to też jest podobno niezbędne. Ja czasami przegryzam jakieś orzeszki laskowe, albo włoskie. Jak mi się coś jeszcze nasunie, to dorzucę
Stary 2009-04-28, 21:03   #3919
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Roosalyn- wiesz, jak pisałam to o tej monotonności, to właśnie się zastanowiłam że u mnie właśnie też to samo z tym że mówisz że jem twaróg, rybę, mięso, a co ja jeszcze mogę z białeczka?? no jajka tak, jem 2 co drugi dzień, jest jeszcze coś o czym nie wiem ;>? myślałam że na R lepiej ograniczać węgle tylko do rannych posiłków? mówisz, że mało?? no mam ochotę czasem na więcej.. ale myślałam że to tylko 'ochota'... nie liczę kcal czy coś, ale często odkładam 1/4 porcji bo mi się wydaje że za dużo będzie hmmm muszę to dopracować... chyba jak jem to samo to czuję się bezpieczniej bo waga na tym zaczęła spadać, od początku myślałam że moja R nie jest najgorsza.. ajjj

no to dziesiejsza:

7:30 - 3 małe, średnio grube kromki razowca a) plaster pieczeni b) 2 łyżki twarogu chudego c) kawałek makreli wędzonej, warzywa, grejpfrut ok

12:15- filiżanka kefiru 1,5% (jakieś 200ml), 2 łyżeczki mieszanki studenckiej, łyżka rodzynek, 4 daktyle, kromka chleba jw. z szynką i warzywami ok

15:15- puszka tuńczyka w/s/w, mieszanka warzywa, makaron razowy 50g (nie za dużo węgli będzie...?? może lepiej orzechy??) nie za dużo, 50 g to malutko, a tak w ogóle to lepszy byłby obiad na ciepło

18:30- tu jadę na trening rowerem, potem 19:30-21 trening i powrót rowerem baaardzo dużo kalorii tu spalisz

21:40- marchew, serek wiejski zwykły a co Ty tak z tą marchwią

wiem, że w 2 posiłku mogła być np. jajecznica, ale już bym świra dostała ( żadne wytłumaczenie na R.. ) wiem też że niby duże przerwy między posiłkami 1 i 2 ale co dziwne po śniadaniu długo nie jestem głodna i 3 i 4 no ale przed treningiem zaraz jak zjem to się ciężko ćwiczy.. ;| czy może jednak powinnam około 18 coś??
Ja myślę, że powinnaś coś zjeść lekkiego. Ja kiedyś jadłam owsiankę przed bieganiem, ale to było rano. Nie wiem co mogłoby być wieczorem.

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Limonka , nie powinno się łaczyć twarogów,serków wiejskich z pomidorem,nie ze względu na dietę,ale jest to szkodliwe i niewskazane dla stawów ,chyba że robisz to bardzo rzadko,sporadycznie.
Niestety, częste jedzenie takiego zestawu może skończyć się bolesną chorobą stawów! Liczne kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), które decydują o charakterystycznym smaku pomidora, łączą się z wapniem zawartym w serze. Powstają nierozpuszczalne kryształki, które odkładając się w stawach, wywołują przy każdym ruchu silne bóle.
A to ciekawe.

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
R, proszę o ocenę, mam nadzieję że jest lepiej niż wczoraj

I.(6:00) 4 łyżki płatków owsianych+pół szklanki mleka+pół serka wiejskiego+duże jabłko [razem ok. 400 kcal] ok, ale nie wiem czy tyle kcal jest bo ja nigdy nie liczę

7:30-8:30 trening aerobowy strasznie długi, zazdroszczę kondycji!

II.(9:00) pół serka wiejskiego z kromką żytniego chleba własnej roboty+sałatka z kilku listków sałaty, kawałka papryki i cebuli z octem jabłkowym i oliwkami [razem ok. 220 kcal] mogłoby być więcej szczególnie po treningu

III.(11:00) 300 ml soku warzywnego [70 kcal] tu można dodać orzechy lub pestki

13:00-45 minut treningu siłowego (Tamilee ramiona+pośladki+brzuch)

IV. (14:00) 150 g polędwicy wołowej usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek, 250 g fasolki szparagowej z łyżeczką oliwy; sałatka z sałaty,ogórka, cebuli, papryki i kiełków brokuła; mała pomarańcza [ok. 400 kcal] fajny obiad

V. (17:30) minisałatka z różyczki brokuła, łyżki serka, kilku oliwek i garści kiełków+odrobina oliwy i octu [ strzelam że ok. 50-70 kcal] mało trochę

18:00 godzina jogi i pilates

VI. (w planach 19:30-20:00) 2 jajka na twardo z sałatą, kiełkami i cebulką [ok. 200-250 kcal]może być więcej warzyw
Strasznie dużo ćwiczysz. Nie za dużo???

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze RRRR-byłoby miło,gdyby ktoś ocenił
Śniadanie-owsianka(6 łyżek płatków owsianych,suszony ananas,rodzynki,orzechy włoskie, łyżka otrębów pszennych) ok
II śniadanie-kromka chleba żytniego z serem żółtym(brak czegokolwiek innego), ogórek małosolny, jabłko ser , daj więcej warzyw
Obiad-2 kotlety z piersi kurczaka, surówka meksykańska pod warunkiem, że dużo surówki
Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami i łyżką otrębów ok
Kolacja-danio z warzywami, ogórek małosolny, 3 łyżki sałatki z tuńczyka i jajka(resztka po kolacji mamy) no może być nawet
jw

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 21:07   #3920
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Rrrrrrr

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, jabłko, wieśniak, cynamon, przyprawa piernikowa)
II śniadanie: bułka (niestety biała, bo innej nie było w sklepie ale za to z ziarenkami ) z sałatą, pasztetem sojowym, papryką i kiełkami
Obiad: zawijas z piersi kurczaka z kawałkiem fety, ogórkiem kiszonym i koperkiem upieczony w piekarniku, surówka (cykoria, pomidor, papryka, rzodkiewki, kiełki, kukurydza z puszki, kiełki, łyżeczka oliwy z oliwek)
Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej
Kolacja: sałatka z wędliną (kalafior gotowany na parze, 10 dag polędwicy sopockiej, pomidor, koperek)
Nie znam się za bardzo na R,ale podoba mi się,myślę,że jest wszystko co potrzeba,może jeszcze dodałabym jakiś owoc do południa i jeszcze trochę orzeszków do podwieczorku lub wieśniaka.

A to moje U,może teraz ktoś oceni:

IS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami,orzechami,żura winą,płatkami migdałów,słonecznikiem i siemieniem lnianym oraz morelami suszonymi(wielka micha),danio warzywny,kawa z mlekiem

IIS: duża miska sałatki z ogórka,pomidora,sałaty,ce buli i oliwy z oliwek,dwie kromki razowca z masłem,herbata z pokrzywy

Przekąska:drożdżówka z jabłkiem,sok kubuś

O: pierogi ze szpinakiem(6 sztuk),sok pomarańczowym oraz zupa ogórkowa na bulionie z mięsem drobiowym

D: kawałek arbuza

P: 2 ciemne bułki z dynią z masłem,serem,papryką,rzod kiewką i sałatą,jabłko,zielona herbata

K: 4 parówki drobiowe,3 kromki razowca z masłem,sałatka z kiszonej kapusty,herbata owocowa

Przekąska: pół litra soku pomidorowego,ok 150 gr orzechów z miodem
Stary 2009-04-28, 21:17   #3921
aniaesz88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
Proszę pięknie o ocenę mojego RRr

śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem wiejskim i połową ogórka zielonego
drugie: szklanka kefiru z otrębami
obiad: omlet z 2 jaj, pół paczki warzyw na patelnię na oliwie
podwieczorek: pół serka wiejskiego z garścią słonecznika
kolacja: puszka tuńczyka z pomidorem

i jak?

up
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 21:26   #3922
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Proszę pięknie o ocenę mojego RRr

śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem wiejskim i połową ogórka zielonego-to prawie sama woda, lepiej dorzucić jeszcze jakieś warzywko, może jeszcze jakąś chudą drobiową wędlinkę...
drugie: szklanka kefiru z otrębami-słabo, dorzuć jakiś owoc-jabłko, pomarańcza
obiad: omlet z 2 jaj, pół paczki warzyw na patelnię na oliwie
podwieczorek: pół serka wiejskiego z garścią słonecznika-czemu pół, a nie cały?
kolacja: puszka tuńczyka z pomidorem-przypraw go dobrze jakimiś ziółkami/koperkiem/pietruszką

i jak?
To by było tyle co ja bym zmieniła, gdybym była na Twoim miejscu
Stary 2009-04-28, 21:32   #3923
aniaesz88
Rozeznanie

Rodzynko, dzięki za ocenę co do owoców to jem je co 2-3 dni, bo zauważyłam, że jak jem codziennie to hamuje to jednak u mnie trochę chudnięcie
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 21:37   #3924
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Rodzynko, dzięki za ocenę co do owoców to jem je co 2-3 dni, bo zauważyłam, że jak jem codziennie to hamuje to jednak u mnie trochę chudnięcie
Oki, to świetnie, ważne by obserwować swój organizm
To się chwali
Stary 2009-04-28, 22:32   #3925
venus in furs
Rozeznanie

Rosalyn, dziękuję za ocenę Narobiłaś mi swoją sugestią smaka na pestki dyni

Co do treningu, to sama się zastanawiałam czy nie za dużo, ale chyba potrzebuję aż tyle żeby dostarczyć sobie tyle endorfin ile wczesniej dawały mi słodycze, czyli sporo
Tak intensywnie ćwiczę tylko wtedy, gdy mam wolny dzien i zajecia na siłowni, czyli 2 razy w tygodniu. W pozostale dni treningowe aeorobow i siłowych wychodzi razem cos kolo 1,5h, wiec chyba do przyjęcia, zwlaszcza ze nie cwicze jakos mega intensywnie-zazwyczaj na ok.65% tętna.

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 04:19   #3926
pidzamcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Mogę Ci powiedzieć co ja bym ewentualnie dorzuciła na Twoim miejscu. Nie widać /albo ja nie dostrzegłam/ żadnych składników zawierających jakiś zdrowy pełnowartościowy tłuszczyk, a to też jest podobno niezbędne. Ja czasami przegryzam jakieś orzeszki laskowe, albo włoskie. Jak mi się coś jeszcze nasunie, to dorzucę
Jestem bardzo wdzięczna za wskazówki Mieszanka studencka ( z powybieranymi rodzynkami ) jest zakupiona ale jakoś nie miałam kiedy jej wcisnąć w jadłospis. Muszę jeszcze zaopatrzyć się w oliwe z oliwek. Poza tym moim głównym problemem jest praca w pubie i nocne podjadanie :/ ale staram sie zapychać warzywami a nie kuszącymi grzaneczkami z masłem czosnkowym i żółtym serem, czy kebabem ;P
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 04:53   #3927
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie znam się za bardzo na R,ale podoba mi się,myślę,że jest wszystko co potrzeba,może jeszcze dodałabym jakiś owoc do południa i jeszcze trochę orzeszków do podwieczorku lub wieśniaka.
Dziękuję Owoce staram się ograniczać do jednego dziennie, a wieśniaka już bym chyba w siebie nie wcisnęła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 09:45   #3928
virginia
Zakorzenienie

Rrrrr na czwartek, narazie w planach, zerknijcie czy jest dobrze:
Ś: 2 kromki razowca z szynką (jeśli mnie pamięć nie myli to chyba ogonówka? ale nie jestem pewna), ile plastrów tej szynki dać?, z kap.pekińską i ogórkiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem
2Ś: kefir - owoce leśne Just Fit z biedronki (jakieś 250ml) - jak na owocowy ma chyba całkiem niezły skład
40 minut basenu, 30 minut sauny
O: zostanie mi jeszcze zupka z dziś, więc: krupnik z dużą ilością warzyw, do tego 2ga połowa ćwiartki kurczęciej, na której został ugotowany
P: mieszanka studencka (suszone owoce, orzechy włoskie) polana jog.nat., kilka rzodkiewek
K: 2 jajka (jeszcze nie wiem czy na twardo, czy jajecznica) z surówką z ogórka, cebulki, szczypiorka

Rrrr na piątek, j.w., oceńcie proszę:
Ś: wieśniak z łyżką otrębów z żurawinami, z 3 łyżkami pł. owsianych, wkrojoną kiwi i garsteczką rodzynek, kawa rozp. z cykorią i mlekiem
2Ś: jajecznica z 2 jaj z cebulką, pomidorem i szczypiorkiem i ew. z kilkoma wiórkami sera żółtego (dosłownie kilkoma, jeśli w ogóle mąż nie zje sera wcześniej), kromka razowca (bez masła)
O: warzywa na patelnię z ryżem na łyżeczce oliwy z oliwek z puszką tuńczyka (starczy mi to na 2 razy)
P: makrela z surówką (jak dorwę) jeśli nie to łosoś z puszki z surówką i garść pestek słonecznika
K: 1/3 opakowania twarogu President (też dorwałam w biedronce) z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:56   #3929
MalaLejdi
Zadomowienie

Ups pomyliłam wątki,,, to miało być do Owsianki Królewskie Danie, dlatego cofam i przepraszam

Edytowane przez MalaLejdi
Czas edycji: 2009-04-29 o 17:55
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:05   #3930
RedApple
Zakorzenienie

może ktos oceni moje R? bede wdzięczna

śn: 2kromki chleba graham z chrzanem i jajkiem na twardo, kiszony ogórek i ketchup na jajo
II śn: jogurt nat + otręby (dość sporo) + jabłko
obiad: warzywa na parze + buraki + kawałek ryby
podwieczorek: twaróg domowy z warzywami
kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem i zieloną sałatą.
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości