|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
z tą kajzerką to dla mnie na prawdę sukces (ED ;/ )
eh, malutko powiadasz? ile to gdzieś kcal wyjdzie? |
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Chyba,że sushi...Jak myślicie?
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
R, proszę o ocenę, mam nadzieję że jest lepiej niż wczoraj
![]() I.(6:00) 4 łyżki płatków owsianych+pół szklanki mleka+pół serka wiejskiego+duże jabłko [razem ok. 400 kcal] 7:30-8:30 trening aerobowy II.(9:00) pół serka wiejskiego z kromką żytniego chleba własnej roboty+sałatka z kilku listków sałaty, kawałka papryki i cebuli z octem jabłkowym i oliwkami [razem ok. 220 kcal] III.(11:00) 300 ml soku warzywnego [70 kcal] 13:00-45 minut treningu siłowego (Tamilee ramiona+pośladki+brzuch) IV. (14:00) 150 g polędwicy wołowej usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek, 250 g fasolki szparagowej z łyżeczką oliwy; sałatka z sałaty,ogórka, cebuli, papryki i kiełków brokuła; mała pomarańcza [ok. 400 kcal] V. (17:30) minisałatka z różyczki brokuła, łyżki serka, kilku oliwek i garści kiełków+odrobina oliwy i octu [ strzelam że ok. 50-70 kcal] 18:00 godzina jogi i pilates VI. (w planach 19:30-20:00) 2 jajka na twardo z sałatą, kiełkami i cebulką [ok. 200-250 kcal]
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-04-28 o 19:11 |
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
poszukaj, gdzieś na dietetyce jest wątek o produktach dobrych na R, poszukaj, nie gryzie to, a nie pytasz o każdym posiłku czy jest dobry, nie ten wątek
![]() to może moje U: śniadanie: owsianka( 5 czubatych łyżek) na mleku, banan, pół łyżki wiórek kokosowych, cynamon, kawa cykoriowa z mlekiem II: składana kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, pasztetem domowej roboty i ogórkiem kiszonym jabłko obiad: pierś z kurczaka duszona na patelni na oleju z pestek winogron z przyprawami (czosnek, papryka, wszystko co tam mama znalazła pewnie ), ziemniaczki ( 2 lub 3 , nie wiem), sałata, trochę fasoli czerwonej deser(?): kawa cykoriowa z mlekiem podwieczorek: big milk, jabłko, trochę pestek słonecznika w skorupkach niesolonego kolacja (będzie po treningu): kromka razowca z masłem, sałatą i szynką, wiejski z pomidorem , ogórkiem, fasolą i papryką ( wiem, że połączenie ogórka i pomidora podobno be, ale za bardzo chyba lubię ^^ )pewnie herbata lub dwie zielone i jak to wygląda?
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
Moje W, o ocenę proszę
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pół jabłka, dwie łyżki serka wiejskiego, orzechy włoskie, rodzynki, cynamon, kostka gorzkiej czekolady. II. Koktajl z dużej szklanki kefiru, truskawek i otrębów. III. Ryż brązowy zapiekany z papryką i pomidorami. IV. Kromka grahama z pasztetem sojowym, sałatą i ogórkiem. V. Jajecznica z dwóch jaj (smażona bez tłuszczu, na teflonie) sałatka z rzodkiewek, sałaty, ogórka, szczypiorku i cebulki. |
|
|
|
#3907 |
|
Konto usunięte
|
U/P (mam nadzieję, że to dłużej pociągnę)
Iśn - owsianka na mleku sojowym z orzechami laskowymi, orzechami nerkowca, migdałami, orzechami laskowymi, rodzynkami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi (po dużej garści każdego dodatku) + kanapka z Nutellą + herbata z 2 łyżeczkami cukru II śn: - żurek z jajkiem, ziemniaki, udka kurczaka smażone, porcja sałatki z ogórka kiszonego, cebuli i papryki, woda niegazowana Ob: frytki, kotlet schabowy, sałatka białej kapusty P: mieszanka jogurtu bałkańskiego z śmietaną, orzechy nerkowca, rodzynki K: puszka tuńczyka, kanapka z masłem i pomidorem Do oceny |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
R
Ś(6.30) tost z ciemnego pieczywa z szynką i serem, herbata czerwona W szkole: 9.30: dwie kromki chleba fitness (70kcal każda) z plasterkiem sera 11.00: jabłko 13.00: owisane ciasteczko (130kcal) 15.00: kawa z torebki (65kcal) P (18.00) : trzy kromki chrupkiego pieczywa, pół pomidora, jogurt jogobella light, małe jabłko, herbata czerwona K (19.00) : ok. 90g naturalnego serka homo, szczypta kakao Niestety jestem poza domem od 7.00 do 18.00, więc na ciepły posiłek nie ma szans czy po za tym w miare ok? i nie za dużo? z moich obliczeń wynika, że około 1300kcal...
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze RRRR-byłoby miło,gdyby ktoś ocenił
![]() Śniadanie-owsianka(6 łyżek płatków owsianych,suszony ananas,rodzynki,orzechy włoskie, łyżka otrębów pszennych) II śniadanie-kromka chleba żytniego z serem żółtym(brak czegokolwiek innego), ogórek małosolny, jabłko Obiad-2 kotlety z piersi kurczaka, surówka meksykańska Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami i łyżką otrębów Kolacja-danio z warzywami, ogórek małosolny, 3 łyżki sałatki z tuńczyka i jajka(resztka po kolacji mamy
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Rrrrrrr
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, jabłko, wieśniak, cynamon, przyprawa piernikowa) II śniadanie: bułka (niestety biała, bo innej nie było w sklepie ale za to z ziarenkami ) z sałatą, pasztetem sojowym, papryką i kiełkamiObiad: zawijas z piersi kurczaka z kawałkiem fety, ogórkiem kiszonym i koperkiem upieczony w piekarniku, surówka (cykoria, pomidor, papryka, rzodkiewki, kiełki, kukurydza z puszki, kiełki, łyżeczka oliwy z oliwek) Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej Kolacja: sałatka z wędliną (kalafior gotowany na parze, 10 dag polędwicy sopockiej, pomidor, koperek)
|
#3914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam się zbytnio, ale wydaje mi się że owoce na podwieczorek to nie zbyt dobry wybór. Lepiej zjeść tuńczyka w sosie własnym na przykład <: albo serek wiejski <: I wydaje mi się, że mleko w śniadaniu można bez problemowo zmienić na takie mniejszymi % tłuszczu. Gwarantuję ci, że nie poczujesz różnicy <:
|
|
|
|
#3917 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, wiem... ale jest to mocno spontaniczne U/P.
Płatków w owsiance było pół szklanki (reszta z słoiczka - ale dziś kupiłam nową paczkę ) A nutellę uwielbiam i będę jeść.Dla mnie jakiekolwiek ograniczanie (nie jedzenie tego, nie jedzenie owego) jest prowokowaniem "czarnej". Edytowane przez 201604211131 Czas edycji: 2009-04-28 o 21:50 |
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3920 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A to moje U,może teraz ktoś oceni: IS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami,orzechami,żura winą,płatkami migdałów,słonecznikiem i siemieniem lnianym oraz morelami suszonymi(wielka micha),danio warzywny,kawa z mlekiem IIS: duża miska sałatki z ogórka,pomidora,sałaty,ce buli i oliwy z oliwek,dwie kromki razowca z masłem,herbata z pokrzywy Przekąska:drożdżówka z jabłkiem,sok kubuś O: pierogi ze szpinakiem(6 sztuk),sok pomarańczowym oraz zupa ogórkowa na bulionie z mięsem drobiowym D: kawałek arbuza P: 2 ciemne bułki z dynią z masłem,serem,papryką,rzod kiewką i sałatą,jabłko,zielona herbata K: 4 parówki drobiowe,3 kromki razowca z masłem,sałatka z kiszonej kapusty,herbata owocowa Przekąska: pół litra soku pomidorowego,ok 150 gr orzechów z miodem
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
up |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3923 |
|
Rozeznanie
|
Rodzynko, dzięki za ocenę
co do owoców to jem je co 2-3 dni, bo zauważyłam, że jak jem codziennie to hamuje to jednak u mnie trochę chudnięcie
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się chwali
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
Rosalyn, dziękuję za ocenę
Narobiłaś mi swoją sugestią smaka na pestki dyni ![]() Co do treningu, to sama się zastanawiałam czy nie za dużo, ale chyba potrzebuję aż tyle żeby dostarczyć sobie tyle endorfin ile wczesniej dawały mi słodycze, czyli sporo Tak intensywnie ćwiczę tylko wtedy, gdy mam wolny dzien i zajecia na siłowni, czyli 2 razy w tygodniu. W pozostale dni treningowe aeorobow i siłowych wychodzi razem cos kolo 1,5h, wiec chyba do przyjęcia, zwlaszcza ze nie cwicze jakos mega intensywnie-zazwyczaj na ok.65% tętna.
|
#3926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszanka studencka ( z powybieranymi rodzynkami ) jest zakupiona ale jakoś nie miałam kiedy jej wcisnąć w jadłospis. Muszę jeszcze zaopatrzyć się w oliwe z oliwek. Poza tym moim głównym problemem jest praca w pubie i nocne podjadanie :/ ale staram sie zapychać warzywami a nie kuszącymi grzaneczkami z masłem czosnkowym i żółtym serem, czy kebabem ;P
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Rrrrr na czwartek, narazie w planach, zerknijcie czy jest dobrze:
Ś: 2 kromki razowca z szynką (jeśli mnie pamięć nie myli to chyba ogonówka? ale nie jestem pewna), ile plastrów tej szynki dać?, z kap.pekińską i ogórkiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: kefir - owoce leśne Just Fit z biedronki (jakieś 250ml) - jak na owocowy ma chyba całkiem niezły skład40 minut basenu, 30 minut sauny O: zostanie mi jeszcze zupka z dziś, więc: krupnik z dużą ilością warzyw, do tego 2ga połowa ćwiartki kurczęciej, na której został ugotowany P: mieszanka studencka (suszone owoce, orzechy włoskie) polana jog.nat., kilka rzodkiewek K: 2 jajka (jeszcze nie wiem czy na twardo, czy jajecznica) z surówką z ogórka, cebulki, szczypiorka Rrrr na piątek, j.w., oceńcie proszę: Ś: wieśniak z łyżką otrębów z żurawinami, z 3 łyżkami pł. owsianych, wkrojoną kiwi i garsteczką rodzynek, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: jajecznica z 2 jaj z cebulką, pomidorem i szczypiorkiem i ew. z kilkoma wiórkami sera żółtego (dosłownie kilkoma, jeśli w ogóle mąż nie zje sera wcześniej ), kromka razowca (bez masła)O: warzywa na patelnię z ryżem na łyżeczce oliwy z oliwek z puszką tuńczyka (starczy mi to na 2 razy) P: makrela z surówką (jak dorwę) jeśli nie to łosoś z puszki z surówką i garść pestek słonecznika K: 1/3 opakowania twarogu President (też dorwałam w biedronce ) z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Ups pomyliłam wątki,,, to miało być do Owsianki Królewskie Danie, dlatego cofam i przepraszam
Edytowane przez MalaLejdi Czas edycji: 2009-04-29 o 18:55 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
może ktos oceni moje R? bede wdzięczna
śn: 2kromki chleba graham z chrzanem i jajkiem na twardo, kiszony ogórek i ketchup na jajo II śn: jogurt nat + otręby (dość sporo) + jabłko obiad: warzywa na parze + buraki + kawałek ryby podwieczorek: twaróg domowy z warzywami kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem i zieloną sałatą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

i co najadlas sie kubkiem zupy? a gdzie 2 danie? jezeli nie jadasz w domu 2giego dania to powinnas chociaz tej zupy wiecej zjesc

)
+ herbata z 2 łyżeczkami cukru
no mam ochotę czasem na więcej.. ale myślałam że to tylko 'ochota'... nie liczę kcal czy coś, ale często odkładam 1/4 porcji bo mi się wydaje że za dużo będzie 
To się chwali
Narobiłaś mi swoją sugestią smaka na pestki dyni