|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
ELO DZIEWOJKI
![]() Jestem Pooooo ....... i mam brzuchu zbiega-jogina. Najpierw o mału z położną nie dostałyśmy zawału, bo na swoim urządzeniu nie mogła nigdzie usłyszeć bicia serca. Potem na chwilę usłyszała, a za chwilę było słychać w zupełnie innej części brzucha ... tia... . Potem na USG tez zagadka.... dziecię mi się poplątało. Najpierw byłow idać główkę za chwilę już nogi, potem brzuszek, za chwilę siedział podkulony, za chwilę nóżki były skrzyżowane.... rany boskie... nagrałam filmik z którego nic nie wiem ![]() ![]() Tak czy inaczej... dzidzio zdrowe i brykające, serduszko bije, mama zdrowa, szyjka ok. Dziecię wymiarowe... aczkolwiek ma długie nogi!!! Nogi ma dłuższe o 2tyg. niż powinno :3 ... Lekarz pytał czy po tacie.. cóż... mąż jest mojego wzrostu, czyżbym musiała poważnie porozmawiać z listonoszem ![]() Aha.... no i płcia.... małe się tak gimnastykowało, że wystawiło się dupką.... taka pozycja jak sławetna pozycja Zbysia (wybacz, że Cię dręczymy z tym imieniem Gmyrelka ![]() Lekarz: To....... Ja: nie chcę znać płci! Lekarz: aha. (...) Ja: ale widać? Lekarz: ale co? Ja: płucie? Lekarz: Ale pani nie chciała wiedzieć chyba? Ja: no bo nie chce wiedzieć.... ale widać płucie? Lekarz: ![]() ![]() ... no i dupka blada ;d 15.12 następna wizyta, a później 17.12 usg połówkowe ![]() Asiulek_23, oczywiście że zauważyłyśmy Twoją nieobecność... ja osobiście dalej czekam na Twoje zdjęcia ślubne :3 Gusinek .... boski mały czochracz! ;D..... LOVE! ![]() Megi-megi ... gratulacje metrowa dziewczyno ;D Jeszcze trochę i będziesz postrachem wszelkich futryn ![]() ![]() Vadi .... nie podglądaj i nie wróżaj mi tu płuciuf ;D... |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
Witam!
Powoli wracam do świata żywych. Dziwczyny dbajcie o siebie jak się tylko da! Sama nie wiem jak i kiedy się tak załatwiłam ale mam 4 dni wycięte z życiorysu. Ból gardła, wszystkich kości, kosteczeki, gnatów i gnacików, temperatura 38,5 - masakra. Do tego ograniczona możliwość stosowania leków, nawet naturalnych bo mam straszne niestrawności o bałam się faszerować cebulą czy czosnkiem. Dzisiaj pomału odpuszcza, temperatura spodła i nawet mam siłę posiedzieć przy kompie. Ale zaległości już raczej nie nadrobię. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz proszę dbajcie o siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
|
No i zdjęcia... filmiku nie daję bo kurcze małe się wystarczająco na nim poplątało, że ja sama nie wiedziałam co, gdzie i jak
![]() 18 Tydzień ![]() zdjęciu główki i do pary zdjęcie dupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniła do mnie dyrektor z oddziału z Wa-wy - już od stycznia jestem przeniesiona do stolicy. Wszystko układa się zgodnie z planem, a ja nie mogę przestać płakać - tak żal mi zostawiać swoje dotychczasowe życie, pracę i wszystkich...
#3905 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie nie było i co ja widzę forum kwitnie
![]() Miałam mnóstwo pracy dolegał mi brak czasu na wszystko .... Teraz powinno być troszkę lżej. Byłam u znajomych którzy bardzo chwalili wanienkę na stelażu i już jest na mojej liście. W sumie nie mam jeszcze nic kupionego jest tyle tego w sklepach że na pewno dla nas starczy. Mój M nie za bardzo chce już kupować chyba się jeszcze boi. Byłam w piątek u lekarza wszystko jest ok szyjka też. I muszę się pochwalić drugi raz stwierdził że będzie córcia ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Izumi;15353043] 15.12 następna wizyta, a później 17.12 usg połówkowe ![]() [QUOTE] Ja też mam 17 grudnia połówkowe ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane Ania
#3906 |
Wtajemniczenie
|
Izumi - widac ze male sie w mamusie wdalo z charakteru
![]() ![]() ![]()
#3907 |
Zakorzenienie
|
Izumi - chłopak jak nic
![]() byłam w mieście, w pepco i kupiłam 1 parę rajstopek i jedne skarpetki dla Kubusia ![]()
#3908 |
Wtajemniczenie
|
Izumi bardzo się cieszę że wszystko super i że Twój SYN jest taki aktywny - tak tak ja też uważam że będzie boy, zresztą z tego pupkowego zdjęcia też mi się tak wydaje
![]() ![]() ![]() Sprawa ze Zbysiem jest już poważna, bo powoli się przyzwyczajam i nawet mi się podoba ten Zbyś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Izumi- chyba mi coś umknęło <wstydzi się>. Ty chciałaś moje zdjęcia ślubne?? Hmmm... ależ mogę wysłać.
![]() Ja tez czuję, ze będziesz miała synulka akrobatę ![]()
#3910 |
Zakorzenienie
|
Izumi, zdaje się, że Ty już nie bardzo masz wyjście- dziewczyny już Ci powiedziały, że syn i basta
![]()
#3911 |
Zakorzenienie
|
A Izumi zrobi wszystkim psikusa i "wyjdzie" dziewusia
![]()
#3912 |
Wtajemniczenie
|
Czyli ja już nic nie mam do powiedzenia ze niby? ;D? Kruca... no i piknie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ita83, a u mnie to właśnie bocianów nie ma ;D Ale w sumie teściu wysoki... z resztą po co wnikać jeszcze się faktycznie okaże że jakiś listonosz czy coś i będzie wtopa ![]() Gmyrelka.... Zbigniewa można różnie nazywać: Zbyś, Zbysio, Zbynio, Zbyszek, Zybi (mój tata ma Zbigniew i mój Tż mówi na niego Zybi właśnie), Bynio ;D .... rozważ to dokładnie, bo skoro już wszyscy wiedzą, że Zbyś... to już nie ma zmiłuj ![]() Asiulek_23 no tak, zdjęcia ślubne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() La_venda <salut> TAK JEST! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
dzisiaj tak sie zafascynowalam dzidziusiopwymi zakupami ze w sklepie zostawilam swoje spodnie i tunike
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurka zalazłaś rurki ciążowe??? gdzie??? za ile????[/QUOTE] w h&m sa jeansy rurki za jedyne 99 zlotych takie ciemne widzialam we wroclawiu ale byly na mnie przykrotkie a ja nie lubie jak cos siega mi do kostek ![]() ![]() zaprosilam gosci na sobote ale w cale nie mam ochoty nic szykowac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jej jak ja zazdroszcze tym ktore sie normalnie wysypiaja w nocy ![]() ![]() ciekawe te sny macie ![]() gusinek - slodziutki ten Twoj psiaczek ![]() martuko stronki dla ciebie ze sciegami na sukienecki i nie tylko ja z nich kozystam teraz robie misiowego pajaca ciekawe jak wyjdzie ![]() http://picasaweb.google.com/anacuadriello/BebYNiO#
![]() |
#3914 |
Wtajemniczenie
|
Byłby to chyba jedyny Zbigniew w Polsce z roku 2010 ...
![]() drcron jeśli nie masz ciągle nawracających grzybic pochwy to możesz jak najbardziej iść na basen. Ja też miałam na początku ciąży a teraz na basen normalnie chodzę ![]() ![]() Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-11-18 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izumi a mnie sie wydaje ze bedziesz miala malego klona czyli zwarfiowana jak mamusia coreczke ![]()
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Witam was, jak pamietacie stracilam moje malnestwo i niestety nie zostane mama w marcu, za to zostane mama w lipcu lub sierpniu i nie przewiduje zadnych powiklan, mam sliczna macice i duze cialko zolte ktore produkuje progesteron, dla tego odczuwam bol plecow i bole po prawej stronie, mam nadzieje ze wszystko bedzie oki
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że tak szybko się Wam udało i że jesteś taka dzielna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Z tym Zbysio-pysio to niemalże mnie przekonałaś ... ![]() drcron ja basen baaardzo polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to gorące gratulacje i życzymy szczęśliwego rozwiązania! ![]() 3-MAMY KCIUKASY! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() strasznie się cieszę, gratuluję ![]() ![]()
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję Ci serdecznie i trzymam kciuki !! Na pewno będzie wszystko dobrze!! Najważniejsze jest pozytywne myślenie, a Ty widzę je masz
![]()
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Izumi- super że wszytsko dobrze ![]() Karolcia- gratulacjeeee!!! ![]() ![]() ja włąsnie wróćiłam z miasta, zrobiłam małe zakupy, byłam w pracy w odwiedzinach i od razu podbiłam książeczke ubezpieczeniową... i złamałam paznokiec ![]() ![]()
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Karolcia228 – GRATULACJE.
![]() ![]() ![]() ![]() Drcron – na basen to owszem powinnaś pójść ale jacuzzi to bym sobie darowała. W ciąży odradzają nawet kąpiele w wannie.
#3924 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Izumi bardzo się cieszę,że wszystko ok z maleństwem,podziwiam Was ze nie chcecie znac płci ![]() i jeszcze chcialam sie zapytac o to "cos"tajemniczego do czego były potrzebne nasze fotki???? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj po tej dziwnej nocy mam az nad wyraz energii ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje, ciesze sie ze mnie pamietacie i dopingowalyscie i dopingujecie
![]() Watek byl juz zalozony ![]() ![]() Wiem ze bedzie dobrze czuje to no i jestem spokojna jak nigdy, nic mnie nie denerwuje, jestem ponad to............ale dzis mam ochte na rybke i kiszona kapustke ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Przyczajenie
|
Karolciu!
Serdecznie Tobie gratuluję i cieszę się całym sercem, a nawet dwoma ![]() Ja miałam długi okres absencji na forum. Wybaczcie. W telegraficznym skrócie. Były duże stresy spowodowane pierwszym USG genetycznym (przezierność karkowa pod koniec 13 tygodnia wyszła 3,47mm), w dwóch kolejnych USG ok 2,25 mm-2,27mm. Ale zostało zasiane ziarenko niepewności. Pan Genetyk skierował mnie na amniopunkcję. Kilka dni w szpitalu. Trochę stresu i niepewności w związku z 3 tygodniowym oczekiwaniem na wynik punkcji genetycznej. Dziś, w samo południe zadzwonił do mnie wspomniany pan Genetyk z informacja ,żebym odetchnęła z ulgą. Badania nie wykazały żadnych anomalii. Mój mały Lokator okazał się CHŁOPCEM. Teraz ze szczęścia latam i śmieję się od ucha do ucha. Dlatego dzielę się z Wami moje Drogie pozytywnymi informacjami. bis bald ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() eppona wspaniale że wszystko dobrze się skończyło ![]() ![]() Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-11-18 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
eppona, przejścia faktycznie niefajne, ale grunt, że wszystko dobrze i że facecik sobie rośnie
![]() Cytat:
Karolcia, gratuluję i ja!!! Nie wyprowadzaj się tak na 100% do letniego wątku i wpadaj tu do nas koniecznie.
![]() |
#3930 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje super że tak szybko Ci się udało !! Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.