|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Ja tam w wypowiedzi Jamestown nie widziałam nic złego, ot konkretna rzeczowa wypowiedź, za to posty Krusiak ociekają jadem, złością na cały świat i nie wiadomo jeszcze czym. Jakby to ona pierwsza została oszukana.
|
|
#3902 |
|
BAN stały
Przekupka: 40 pkt / 98% pozyt.
|
Kurcze to chyba zbyt dokladnie nie czytalas. Opisalam sytuacje o oszustwie i nagle odezwala sie jamestown stwierdzajac ze jestem pieniacz i inne epitety no szczeka czlowiekow po takim czyms opada. Taak nic zlego nie widzisz bo jak sie nie chce to sie nie widzi. No moze dla ciebie wyzwiska od pieniaczy to balsam na uszy ale wybacz dla mnie nie...
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Krusiak była zdenerwowana bo została oszukana na dość poważną kwotę, Jamestown się wypowiedziała, wymieniły kilka malo przyjemnych postów i chyba dały na wstrzymanie. I dobrze bo po cholerę to ciagnąć i się bez sensu obrażać
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to chyba forum jest? Krusiak ochłoń i dopiero pisz bo na prawdę ciężko się ciebie czyta, nieskładne zdania, wszystko chaotyczne plus wspomniane epitety.
|
|
|
#3905 |
|
BAN stały
Przekupka: 40 pkt / 98% pozyt.
|
Pisze z tel i niestety przed wyslaniem nie moge tego przeczytac bo wyskakuja mi okienka na tekst. Nie musze ochlonac bo spokojna jestem a brak skladu i ladu to wina tylko tego co wczesniej napisalam
|
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Całkowicie zgodzę się z SzatAnka71, bo w zasadzie nie było już dyskusji a w zasadzie przepychanki Krusiak-Jamestown, aż ktoś oczywiście wyciągnał temat do dalszej dyskusji? Po co? Chyba po to aby na wizażu się coś działo ,bo za mało sensacji ostatnio mamy.
Proponuje aby obie dały sobie na wstrzymanie a inne osoby nie podrzegaly kłótni,bo to do niczego nie prowadzi!!!!
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile Poczta Polska ma czasu na rozpatrzenie reklamacji?
paczka mi zaginęła, raz mi powiedzieli że za 14 dni otrzymam odpowiedź, teraz mówią że za 30 dni... ? 16.05 złożyłam reklamację
|
#3908 |
|
Konto usunięte
|
zgodnie z prawem pocztowym 14 dni, ale jeśli nie dadzą rady pisemnie muszą poinformować Cię, że czas się przedłuży (w założeniu maksymalnie do 30 dni). Powinnam chyba bardziej precyzyjnie napisać, że mówi o tym rozporządzenie dotyczące reklamacji właśnie.
Edytowane przez 201607211724 Czas edycji: 2012-06-02 o 17:47 Powód: dopisek |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
PP czasami zadziwia, ale aż tak ? jestem zdenerwowana bo paczka nie dotarła, ja się z dziewczyną umówiłam że jeśli dostanę odszkodowanie to zakupię ponownie i tak czy siak się wymienimy, więc denerwuję się podwójnie bo Ona też czeka
Edytowane przez awunia Czas edycji: 2012-06-02 o 19:35 |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wydłuża ten okres o jeszcze 2 tygodnie i zawsze daje odpowiedź niemal ostatniego dnia czyli po miesiącu od chwili złożenia reklamacji.
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, złożyłam reklamację 16.05 (po ponad 14 dni czekania) i do dnia dzisiejszego nie dostałam żadnej odpowiedzi, ani informacji że procedura może się przedłużyć
o to mi chodzi co w takiej sytuacji?
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
no i właśnie dlatego się martwię..
przy składaniu reklamacji poinformowano mnie że w ciągu 14 dni dostanę odpowiedź ( negatywną/pozytywną, bądź właśnie wiadomość o przedłużeniu) a tu cisza w eterze więc idę na moją pocztę (to inna poczta, gdzie powinna przyjść wiadomość) i pytam się (może w skrzynce jest) a babka poszła na chwilę, wraca i mówi że mogę czekać nawet 30 dni no ale właśnie żadnej informacji o przedłużeniu nie dostałam.. numer telefonu podałam, cały czas z niego korzystam i nikt nie dzwonił .. :/
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
trochę mnie uspokoiłyście, mam nadzieję że wszystko skończy się pomyślnie
![]() pierwszy raz mi paczka zaginęła, przynajmniej będę miała doświadczenie...ale obym nie musiała go już wykorzystywać hehe
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Dostalam przeterminowany<o 8 miesiecy> kosmetyk <Lush>, wizazanka zaproponowala rekompensate,zebym cos wybrala z watku-wybralam. Czekalam miesiac na paczke, NIC,a wybrany kosmetyk nadal jest w watku!
Poprosilam o kwit nadania na e-mail-dostalam z 17.04-czyli pierwszej wysylki!! Nie cierpie zabawy w kotka i myszke!! Nie polecam wizazanki extragirl. |
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zdecydowanie nie polecam użytkowniczki ewicek83!!
Faktycznie wysłałam jej przeterminowany kosmetyk z Lusha (kupiłam dwa szampony w grudniu, jeden wystawiłam jeden zostawiłam sobie i okazało się, że oba miały datę do lipca - nie sprawdziłam przed wysłaniem, bo mi dp głowy nie przyszło, że w sklepie mogą sprzedawać kosmetyk przeterminowany o pół roku!), ale zgodziłam się wysłać inne kosmetyki w zamian. Wysyłka się opóźnia, więc wysłałam skan nadania (z 2 maja, a nie 17 kwietnia), a mimo to, wciąż wystawiła negatyw. Bardzo kłótliwa wizażanka i kilkakrotnie zarzucała mi oszustwo, mimo, że starałam się jej wynagrodzić ten nieszczęsny szampon. Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów i nit nie narzekał na wymiany ze mną, w przeciwieństwie do wymian z ewicek (wystarczy wpisać jej nick np. w wyszukiwarkę tego wątku). Ma więcej negatywów i neutralnych kom., więc nie tylko ja tak myślę. Nie polecam! Edytowane przez extragirl Czas edycji: 2012-06-04 o 02:16 |
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
1.W roli scislosci o ponad 8 miesiecy,nie pol roku.
2. To Ty zaproponowalas rekompensate,nie ja, wybralam kosmetyk, powiedzialas,ze ok-wysylasz. Mieszkam za granica,wiec wiadomo,ze wysylka jest dluzsza,ale przez miesiac ani razu sie nie zapytalas czy otrzymalam przesylke,jakby Cie to wogole nie interesowalo. Co za przypadek ze kosmetyki,ktore zaoferowalas sie wyslac nadal mieszkaja w Twoim watku. 3. Wyslalas mi stary scan nadania,wiec powiedzialam -dosc,bo ilez mozna sie dopominac i czekac na swoje-wczesneij Ci to nie przyszlo do glowy. 4. Po otrzymaniu drugiego nadania chcialam cofnac przekupke<edycja jest mozliwa w ciagu godziny>,ale gdy napisalas,ze "klamie,ze nie dostala paczki' i " jak dostaniesz to odeslesz czy ukradniesz"<??> dalam sobie spokoj. 5. Jestes bardzo pyskata i niemila, napisalas mi duzo nieprzyjemnych i nieprawdziwych tekstow na priv-nie pisz,ze jestem klotliwa, to Ciebie ponioslo. 6. NIGDZIE i NIGDY nie napisalam,ze jestes oszustka lub oszukujesz. EOT. |
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Trudno być miłym, jeżeli ktoś Cię oskarża o oszustwo (wielokrotnie pisałaś, że skłamałam, a tak naprawdę nie nadałam przesyłki).
I najwyraźniej nie potrafisz zrozumieć, że można mieć więcej niż jedną sztukę tego samego produktu. Nie jesteś osobą, z którą się da rozmawiać, nie potrafisz się komunikować i podjąć decyzji. Mogłaś powiedzieć, że chcesz swoje kosmetyki z powrotem - odesłałabym je do ciebie i nie byłoby problemu. Mam swoje życie, jak również mam inne wymiany na wizażu, więc nie mam czasu śledzić twojej poczty. Nie odzywałaś się, że paczki nie ma - nie myślałam, że jest jakiś problem. Gdybyś napisała - złożyłabym na poczcie reklamację. Tak jak pisałam już wcześniej - nie tylko ja tak myślę. Na wymiany ze mną nigdy nikt nie narzekał, w przeciwieństwie do twoich (wystarczy przejrzeć chociażby ten wątek) i nie tylko ja uważam, że jesteś kłótliwa (ale też inne użytkowniczki np. te, które wystawiały Ci przekupki). Kończę rozmowę z tobą. bp mam ważniejsze sprawy w życiu i nie chcę tracić na to czasu. Mam tylko nadzieję, że więcej nie będziemy zmuszone ze sobą rozmawiać. Edytowane przez extragirl Czas edycji: 2012-06-04 o 04:55 |
|
|
|
#3924 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
-skoro masz ważniejsze sprawy po co bawisz się w wymiany . Uważam, ze dopóki paczka nie dojdzie nadawca jest za nia odpowiedzialny i dla własnego spokoju powinien się interesować czy dotarło do odbiorcy. Nigdy nie zrozumiem takiej postawy...
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uważam, że jeśli się decydujemy wymieniać na wizażu, to trzeba to robić solidnie...! jeśli w realu mamy zbyt dużo obowiązków i nie ogarniamy tego co tutaj się dzieje, to może warto się zastanowić i zrezygnować z targowiska
(dla dobra własnego i ogółu )a co do kilku wymian jednocześnie, to też nie problem, ja sobie kupiłam zeszyt i na każdej stronie zapisuję 1 wymianę (co za co, od kogo, adres, typ poleconego), i jak dochodzi paczka do mnie, to adnotuję, a jak moje rzeczy dojdą, to również odhaczam , no a po wystawieniu przekupek wymianę przekreślam
Edytowane przez Biała Dama Czas edycji: 2012-06-04 o 10:14 |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() Po za tym jak się coś wysyła to obowiązkiem jest sprawdzić datę ważności i stan danego kosmetyku. Niepoważne podejście do wymian i tyle. extragirl a przecież wcześniej też miałaś wymianę z ewicek i byłaś bardzo zadowolona
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-06-04 o 10:18 |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Extragirl a skoro Ewicek twierdzi, ze kosmetyki, które miałaś jej wysłać w formie rekompensaty wciąż widnieją w Twoim wątku, to chyba nic dziwnego, że obawia się, ze nie zostały do niej wysłane. |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie w ostatnim poście robię:
nick data wysłania co za co dziewczyny (i ja) mogą sobie wejść i zobaczyć dzień nadania jeśli nie są pewne
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Tylko wcisne dwa zdania bo wymianka i tak zakonczona.
-Pisalam do wizazanki kilka dobrych dni temu,ze paczki brak i niech zglosi reklamacje,zeby nie byla stratna. NIC. -Druga przekupka od niej to odwetowiec,dotyczy tej samej wymianki. Milego poniedzialku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

co w takiej sytuacji?

-skoro masz ważniejsze sprawy po co bawisz się w wymiany
. Uważam, ze dopóki paczka nie dojdzie nadawca jest za nia odpowiedzialny i dla własnego spokoju powinien się interesować czy dotarło do odbiorcy. Nigdy nie zrozumiem takiej postawy...
)