|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
bo to bedzie znaczylo ze trzeba niestety sie do niego udac, bo prawdopodopienstwo jest nie małe(?)
myslalam ze ja tylko panikuje i nie ma super podstaw do tego by tak sie martwic ![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
dla mnie nie powinno byc problemu,nie masz sie czego bac, ale uwazajcie bo prawdopodobnie teraz masz dni plodne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- poczekaj bo ja sie pogubilam....dzis lezalas ze swoim facetem w lozku? |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszem, naprawde jestem zamotana tak spalismy razem (?)
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ Edytowane przez fiska Czas edycji: 2010-05-16 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Raczkowanie
|
spokojnie, teraz masz dni plodne- stad ten sluz, wiec jakies tam ryzyko istnieje( uwazam ze niewielkie!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
dziekuje, naprawde uspokoilam sie...
![]() ja zawsze jestem taka panikara jezeli chodzi o wazne sprawy. Co do zabezpieczenia... zawsze mamy ze soba prezerwatywe, nigdy stosunku przerywanego, tylko kurcze dzis... rano po prostu chcielismy by sie we mnie troche poruszal przed... Na tabletki to raczej nei bede sie 'kusic' bo nie mamy zbyt wiele okazji by sie kochac wiec...
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Fiska, wyslalam Ci wiadomosc na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Przyczajenie
|
pewnie to nieuzasadniony stres, ale jednak... współżyłam z chłopakiem stosując prezerwatywę (nie pękła, nie zsunęła się), po czym dostałam okres wtedy, kiedy powinien się zacząć, ale obfitsze krwawienie trwało krócej niż zazwyczaj (1 dzień zamiast 2-3 dni), a teraz odczuwam delikatne ukłucia w podbrzuszu co pewien czas...zwykły schiz?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, proszę o poradę...
jestem kobietą u której wszystko tyka jak w zegarku. w ok 14-15 dniu cyklu uprawiałam seks z moim TŻ bez zabezpieczenia, lecz że tak powiem przerywany. dostałam okresu na czas, tj 28 dnia cyklu. i tu się zaczynają problemy. okres trwał 2-3 dni (zawsze jest to od 5 do 7) i nie było to obfite krwawienie jak zawsze. do tego nie ustąpiła wrażliwość piersi, czuję się senna i zmęczona, mam wzmożony apetyt, zaparcia i co najgorsza, boli mnie podbrzusze. dlatego dziś zrobiłam test ciążowy - wyszedł negatywny. jednak nie uspokoił mnie, mam jakieś wewnętrzne przeczucie że mogę mieć "fasolkę" ![]()
#3910 |
Przyczajenie
|
Ciąża POMOCY!!!!!!!!!!!!!
Witam
mam pytanko związane z ciąża pozamaciczna... kochalem sie z dziewczyna w lutym pod koniec i czy jak zrobilem test ciazowy tydzien temu pokaze mi odrazy czy jest ciaza ale czy to nie robi czy to jest ciąza pozamaciczna czy normalna... pytam sie dlatego ze niewiem czy mi wkreca czy jest cos czy nie,w byla u lekarza i lekarz poewedzial podobno ze niewie i musi zrobic badania bo cos na jajniku ma usg bylo robione i cos wykrylo ale nie wiedzial lekarz czy to jest to ..... (sam nie wiem co) ale po tym wszystki zrobilem test i pokazalo ze nie jest i teraz mam jeden wielki znak zapytania..... nie dostaje okresu zwraca ma krwawienia ale moim zdaniem test powinien juz pokazac co jest grane Edytowane przez ktos11 Czas edycji: 2010-05-16 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża
Test powinien byc w 100% wiarygodny!! Jesli to nie wystarczy idzcie na test z krwi....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to moze byc ciaza ??
Gumke zawsze sprawdzajcie, to nie będziecie się martwić.Jeżeli nie pękła i w dodatku nie kończyłeś w dziewczynie, to ciąża wykluczona.
A niektóre z pań powyżej, to się powinny przejść do tego polecanego przez wszystkich tu psychologa. Edytowane przez Ivy123 Czas edycji: 2010-05-17 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Przyczajenie
|
dzieki wielkie za odpowiedzi a najszczegolniejsze podziekowania kieruje do "ukrycior" agusiamyszka" "podtwoimurokiem" "Ivy123" jeszcze raz wielkie dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Raczkowanie
|
po pierwsze: STOSUNEK PRZERYWANY TO JEST GŁUPOTA!!!!!!!!!!!! nie wiem, czy Wy naprawdę nie wiecie nic na temat sexu?!!! jak sie nie zstosuje zabezpieczen to zawsze jest mozliwość ciąży! juz to tu z milion razy pisałam
![]() a jesli dostałaś okres, który może być trochę inny na skutek np stresu albo innych zmian w organizmie, o których nie wiesz, zrobiłaś test i wyszedł negatywnie to powinno być dobrze. Na wszelki wypadek idź do lekarza, albo powtórz test za pare dni. A Twoje odczucia to może być czysta psychika, panikujesz bo się boisz i psychika podświadomie wysyła ci sygnały, a Ty je interpretujesz na oznaki ciązy... Tak może być ale nie musi, skoro kochaliście się bez zapezpieczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zadomowienie
|
jedyne co mnie naprawdę martwi to mdłości z rana no i ból podbrzusza... problem w tym że ja się właśnie wcale jakoś bardzo nie boję bo jestem dorosłą kobietą w poważnym związku także obawiam się że strach nie ma tu nic do rzeczy... ale masz rację zrobię za kilka dni test a na wszelki wypadek pójdę też do lekarza, dzięki
![]()
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża POMOCY!!!!!!!!!!!!!
Gdyby byla w ciazy to bylby to juz 3 miesiac ciazy .
3 miesieczna ciaza pozamiaciczna moze doprowadzic do pękniecia jajowodu a nawet śmierci ,wiec pomyśl. |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża POMOCY!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
I jak to Ty zrobiles test ciazowy? W jaki sposob niby?
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąża
no spotkałem sie z nia i zrobila kolo mnie ten test i wyszlo ze nie jest.. ale jezeli nie jest to czemu nie dostaje okresu ma plamienia....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
Czy jeślli chłopak robił siku i nie umył rąk po czym wprowadził palec do mojej pochwy jest możliwość zagrożenia? Nie uporawialiśmy wcześniej zadnych pieszczot wiec nie ma możliwości zeby na jego cżłonku pojawil się preejakulat ani sperma
Edytowane przez Nataleczka16 Czas edycji: 2010-05-17 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
po prostu Em :)
|
Nie.
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matko! ![]() ![]() Po wyjściu z WC powinien umyć łapki, a nie pchać gdzie nie potrzeba. Możesz dostać jakiś infekcji.
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki tez tak myślałam ale wolałam się upewnić
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Tak własnie wiem, dlatego juz go pokrzyczałam, ale troszeczke sie zaczełam zastanawiać czy jakoś jest możliwe ze mial cos na rączkach, ale wczęsniej nic nie robilismy wiec nie mial okazji do podniecenia wiec nie bylo preejakulatu ani spermy a z tego co wiem z lekcji to w moczu plemniki giną bo ma kwaśny odczyn. Wiec nie ma sie czym martwić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
a ciążą? Co fo infekcji to licze sie ze skutkami i napewno więcej mu na to nie pozwole;/
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Odpiszcie jeśli możecie szybko bo troszkę się martwie a chcialabym juz mieć jasną sprawe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Litości, no jak możesz być w ciąży?
![]() |
#3927 |
Raczkowanie
|
No własnie wydaje mi się to nieprawdopodobne.. Ale wolałam sie upewnic ze moze na jego penisie nie było plemników które wydostały się z moczem..
Edytowane przez Nataleczka16 Czas edycji: 2010-05-17 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie jest tak, że w te dni, o których piszesz (na 6 dni przed @) są dni niepłodne, ale przy skąpej @ warto wykluczyć ciążę. A nie miałaś przypadkiem krótszego cyklu niż zazwyczaj? Wtedy endometrium nie zdąży aż tak narosnąć i @ zazwyczaj jest bardziej skąpa. Gdybyś mierzyła temperaturę to byłoby widać czy są to temperatury przedowulacyjne. Dodatkowo zwróć uwagę na śluz płodny (jak białko jaja) - jesli się pojawi w najbliższych dniach - ciąża na bank wykluczona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Raczkowanie
|
No własnie wydaje mi się to nieprawdopodobne.. Ale wolałam sie upewnic ze moze na jego penisie nie było plemników które wydostały się z moczem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałaś @, TEST NEGATYWNY - to o co chodzi??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.