|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3901 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
No raczej nie bo ju¿ tyle wytrzyma³am jeszcze tylko 2 m-ce i bêdzie po. Troszeczkê siê martwiê ale spróbuje je wzmocniæ te¿ z zewn±trz, jakie¶ p³ukanki maseczki itp mo¿e pomo¿e. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Cytat:
Chocia¿ niestety dla w³osów porz±dnie od¿ywianie to podstawa nie to ¿e ja siê jako¶ swietnie od¿ywiam
|
|
#3903 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seboradin to na pewno dobry pomys³ i ma rzepkê w³a¶nieja reprezentujê skrajny biegun, bo wcale nie jem miêsa kiedy¶ od¿ywia³am siê zdrowo, ale teraz nie mam na nic czasu, mam za to silne postanowienie poprawy![]() poza tym zbli¿a siê jesieñ, a jesieni± w³osy s± slabsze i tym bardziej wypadaj± ... ech
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
Cytat:
Dwa lata temu za Revalid 90tabletek p³aci³am ok48z³, teraz na zni¿kê pracownicz± p³acê 58z³ ;/ Ale fakt, jest bardzo skuteczny ... ale nie pomaga przy ³ysieniu spowodowanym przez hormony |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogê niedyskretnie spytac gdzie? w SPh?? bo podsunê³a¶ mi szatañski pomys³ ![]() nom, zgadza siê, Revalid jest najlepszy na niedobory
|
|
#3907 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 12 032
|
bra³am wszytskie mozliwe na rynku tabletki, revalid tez - niestety, zero efektu. Wciaz jestem na jakis tabletkach na wlosy, bralam chyba naprawde wszystkie jakie istnieja, nic nie pomagaja (ale boje sie przestac je brac zeby nie bylo gorzej ejszcze)
ja mam na wypadanie diane35, poki co, jest jeszcze gorzej.. ehh jestem zalamana, nawet kucyka nie zrobie, takie przeswity.. ;( |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 377
|
przy lysieniu androgenowym polecam lekture tego watku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275 tylko naprawde najpierw przeczytac, skonsultowac co nieco z lekarzem i jazda |
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, dziêki
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
Ja z kolei u¿ywam Alpecinu C1 od czwartku.
Ma naprawdê mocny zapach, utrzymuj±cy siê d³ugo na w³osach... Mam nadziejê, ¿e za to pomo¿e
|
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Na dniach wybieram siê kupiæ swoj± pierwsz± hennê do w³osów, bo straszê odrostem, ale tak lec±, ¿e bojê siê malowaæ zwyk³± farb±.
Jak± firmê polecacie i ewentualnie gdzie j± dostanê? By³am ostatnio w Rossmannie i widzia³am tylko jedn± firmê, nie pamiêtam dok³adnie nazwy, ale raczej nic specjalnego. Czy wystarczy jedno opakowanie na w³osy do ³opatek? Dodam, ¿e zale¿y mi na kolorze ciemny br±z ewentualnie br±z.
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
Ja jutro mam wizytê u dermatolog, ju¿ siê doczekaæ nie mogê...
Ciekawe jak to wszystko siê potoczy i co z tej wizyty wyniknie. |
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 666
|
Dziewczyny, do³±czam sie do w±tku, bo potrzebuje rady
![]() Od jakiego¶ czasu wypadaj± strasznie mi w³osy - jak je myjê, potem wykrêcam i uk³adam to po prostu lec± gar¶ciami. My¶la³am, ¿e mi przejdzie po pewnym czasie (tak mówi³a fryzjerka), ale nic z tego. Trwa to tak jako¶ od pocz±tku roku. Ostatnio pojawi³y siê prze¶wity ![]() Stwierdzi³am, ¿e muszê co¶ z tym zrobiæ, bo w takim tempie wypadania zostanê ³ysa przed ukoñczeniem 25 roku ¿ycia... Nie mogê stosowaæ ¿adnych szamponów, odzywek, masek, poniewa¿ zapewne ich sk³ad by mi nie odpowiada³ - mam loki i dosyæ specyficznie je pielêgnujê (myje od¿ywk±, u¿ywam produktów bez silikonów itd). W grê wchodz± tylko jakie¶ suplementy, herbatki - mo¿ecie mi co¶ poleciæ? Bardzo proszê o pomoc, zaczynam siê powa¿nie martwiæ
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kukis, robi³a¶ jakie¶ badania? je¶li w³osy lec± ju¿ tak d³ugo, to ja przede wszystkim szuka³abym przyczyny wewn±trz organizmu
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 852
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Z tym ¿e to siê robi badania krwi, tak?
Ja z w³asnej woli nigdy na takie badanie nie pójdê, tak samo na zastrzyki, szczepienia... To moja fobia... Ig³y i strzykawki... |
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takim podej¶ciem, je¿eli co¶ siê 'w ¶rodku' dzieje, mo¿esz narobiæ sobie powa¿nych problemów, nie tylko z w³osami. Ale up 2 U
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem Agison, czy masz jak±¶ fobiê... To nie jest zwyk³y strach, to nie jest "widzimisie"...
Wiem, ¿e mogê narobiæ sobie problemów... Ale nie pójdê na badanie krwi, nie dam rady... Mo¿esz siê ¶miaæ, tez pewnie bym siê z tego ¶mia³a, gdyby mi siê to nie przytrafi³o... |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 377
|
kukis, jesli nei chcesz badan, to moze sprobuj dokladnie opisac, kiedy co zmienilas (w diecie, w pielegnacji, czy zauwazylas zmiany w cyklu miesiaczkowyn itp itd) i jak to sie mniej wiecej przedstawialo z wlosami. taki grafik porownawczy
moze da sie co nieco po objawach ocenic, ale musialabys sie mocno skupic i wszystko dokladnie opisac
|
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Ok, postaram siê wszystko opisaæ.
W diecie nic raczej nie zmienia³am. Pielêgnacje w³osów zmieni³am jako¶ w maju (w³osy zaczê³y mi wypadaæ du¿o wcze¶niej). Efekty widzê super - w³osy s± l¶ni±ce, miêkkie, loki mam cudowne, ale niestety k³aki wypadaj± dalej, tu nic siê nie zmieni³o. Zmiany w cyklu... hmm faktycznie pod koniec zesz³ego roku mia³am d³ug± przerwê w miesi±czkowaniu (jakie¶ 3 miesi±ce). Teraz ju¿ siê to uregulowa³o. Tak my¶lê, czy od tego czasu w³osy zaczê³y mi intensywniej wypadaæ, ale zabijcie mnie, nie pamiêtam... Mo¿e ju¿ wcze¶niej? Jak wypadaj± - hmm, ciê¿ko powiedzieæ, albo ³ami± siê tu¿ przy cebulce, albo wypadaj± razem z cebulk±, ale wtedy moje cebulki naprawdê musz± byæ lichutkie, bo na koñcu w³osa s± maleñkie bia³e punkciki, ale naprawdê maleñkie. Cebulka w³oska z brwi jest sporo wiêksza... W ka¿dym razie wypadaj±ce w³osy s± d³ugie. Cienkie te¿, ale ja mam z natury cienkie w³osy. Przet³uszczaj± mi siê dosyæ szybko, po dwóch (pó³tora) dniach od umycia ju¿ s± nie¶wie¿e. Z ³upie¿em mia³am problem z pocz±tkiem zmiany pielêgnacji, ale teraz ju¿ jest ok. Prze¶wity póki co widzê bardziej z ty³u g³owy na czubku. |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 517
|
Cytat:
a o tych bialych kropkach to ja niedawno pisalam, chyba nawet tutaj, aha strona wczesniej, dalam tez fotki
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ¶lubny Mi³o¶niczka psiaków, kawy i nale¶ników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza prac± fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-09-07 o 16:04 |
|
|
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
No, a ja by³am u lekarza i hmm nie dowiedzia³am siê nic nowego.
Ledwo z ³aski niemal¿e popatrzy³a mi na skórê g³owy i to trwa³o mo¿e 2 sekundy! Ja przedstawi³am swoje wszystkie wyniki badañ, które s± naprawdê w porz±dku, wiêc ona nie mogla siê do niczego przyczepiæ. Opisa³am swoje 1,5 letnie zmagania z w³osami i to, ¿e podejrzewam ( ale tylko podejrzewam, pewno¶ci nie mam !!!), ¿e to przez ³upie¿ t³usty ( tu poda³am objawy jakie temu towarzysz±). No i ona poleci³a mi chyba 2 szampony na ten ³upie¿ t³usty, przepisa³a wcierkê do zrobienia w aptece ( ale jak sama powiedzia³a, mo¿e pomóc, ale równie¿ po niej to mog± wypadac w³osy jeszcze bardziej-wiêc sobie odpuszczê jej stosowanie). Aaaa no i wypisanie sk³adników do tej wcierki zajê³o jej z dobre 10 min, gdy¿ nie mog³a sobie ich przypomnieæ i dzwoni³a po swoich kole¿ankach po fachu oraz szuka³a w swoim notesiku. Gdzie w sk³ad wcierki wchodzi spirytus, biostymina i witamina B6. Hehe. Hmm co wiêcej ? Ogólnie by³a mi³a i uprzejma, ale nic poza tym. Aaa i jej ogólna rada to taka, aby hmm jak najmniej ruszac te w³osy, aby bardziej nie wypada³y. I, ¿e sama nie wie, czy stosowaæ wcierki, aby nie pogorszyæ sytuacji. A za wizytê policzy³a sobie 60 z³. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Tak¿e ja teraz to ju¿ sama nie wiem co robiæ. Ale odpuszczam sobie chodzenie po lekarzach. Póki co stosujê szampon Selsun Blue- na ³upie¿ t³usty ( raczej nie pomaga, ale te¿ nie jest gorzej). Jak skoñczy mi siê buteleczka to zakupie jaki¶ inny szampon, na ³upie¿ t³usty i tak bêdê testowac. Ja ju¿ sama nie wiem, czy to ja mam jaki¶ beznadziejny przypadek, czy trafiam na nieodpowiednich lekarzy! |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale podam jeszcze raz Mikstura na LUPIEZ - sok z 1 cytryny - 1/2 filizanka zelu aleosowego - pare kropel ulubionego olejku (ale mowimy o prawdziwym eterycznym np. lawendowy) wetrzec w skalp i po godzinie umyc wlosy jak zwykle (mozna przygotowac z polowy skladnikow, wystarczy na cala glowe) ze swej strony moge dodac ze aloes jest super (jak tylko ktos nie ma uczulenia), ja sama stosuje zel aleosowy solo na skalp na noc, mialam wielkie problemy ze skalpem (uzywalam wcierek na alkoholu) i aloes pomogl, malo tego rosna jak szalone, aloes pomaga tez na wypadanie bo wzmacnia i odzywia cebulki
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ¶lubny Mi³o¶niczka psiaków, kawy i nale¶ników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza prac± fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-09-07 o 16:57 |
|
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne co, to w ostatnim czasie ograniczy³am s³odycze. Nie wiem, czemu taka przerwa w menstruacji nast±pi³a, nic w³a¶ciwie przez ten okres nie zmienia³am, nie by³am w ci±¿y, nie bra³am leków, nie od¿ywia³am siê inaczej ni¿ zwykle. Po prostu nie mia³am okresu. Cytat:
|
||
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspó³czujê w takim razie takiego "specjalisty" a by³a¶ kiedy¶ u trychologa? nie ¿e mam zamiar Ci to poleciæ, po prostu jestem ciekawa.Cytat:
a co do fobii to w sumie mam jedn±, ale z zaci¶niêtymi zêbami jest do ogarniêcia ... albo jak mnie kto¶ trzyma za r±czkê
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

na pewno nie sk³adniki suplementów s± przyczyn±, a niedobór sqadników pokarmowych, czy tam monotonne odzywianie, jak zwa³ tak zwa³ ...

kiedy¶ od¿ywia³am siê zdrowo, ale teraz nie mam na nic czasu, mam za to silne postanowienie poprawy
a mogê niedyskretnie spytac gdzie?
w SPh?? bo podsunê³a¶ mi szatañski pomys³