przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 15:17   #3901
Raija80
Raczkowanie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Nie udzielałam się jeszcze w tym wątku
Stosowałam tę wcierkę i również potwierdzam, że jest skuteczna - przynajmniej w moim przypadku. Myłam włosy codziennie teraz myję co drugi dzień, czasami i na trzeci zostawiam. Przyznam szczerze, że stosowałam ją przez miesiąc co tydzień, czyli 4 razy. Potem mi się nie chciało. Może jeszcze do niej wrócę
Raija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 14:33   #3902
Stupidity
Przyczajenie

zaczęłam używać szamponu Joanny - RZEPA do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do łupieżu i wypadania, który poleciła mi koleżanka. na razie umyłam pierwszy raz dzisiaj, zobaczymy, czy jutro będą też w równie dobrym stanie co dzisiaj. i czy poprawi się ich kondycja, bo wypadają mi włosy niemalże garściami.

mam w szafce raz używane mydełko siarkowe i nie wiem, czy tym razem nie ''zaaplikuję'' go na włosy.
tyle, że już z rok ma i nie wiem, czy nie kupić nowego.
Stupidity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 14:39   #3903
G12acka
Raczkowanie

Do tej pory wcierkę stosowałam 3 razy. Włosy rzeczywiście dużo mniej się przetłuszczają, różnica jest widoczna, mam nadzieję, że całkiem zniweluje przetłuszczanie

odstawiam detergenty
G12acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:25   #3904
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez G12acka Pokaż wiadomość
Do tej pory wcierkę stosowałam 3 razy. Włosy rzeczywiście dużo mniej się przetłuszczają, różnica jest widoczna, mam nadzieję, że całkiem zniweluje przetłuszczanie
ciesze sie,ze są efekty rowniez u Was oby tak dalej. Jeszcze raz polecam wszystkim i pozdrawiam serdecznie!!!!
monic840628 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:40   #3905
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz coś wiecej powiedzieć na temat tej wcierki?
Stary 2010-10-10, 12:47   #3906
G12acka
Raczkowanie

monic840628 opisała ją dokładnie na poprzedniej stronie. A więcej cóż mogę powiedzieć, rezultaty są, oby tak dalej monic840628, jesteś boska Twój dermatolog też!

odstawiam detergenty
Stary 2010-10-10, 18:36   #3907
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
monic840628 opisała ją dokładnie na poprzedniej stronie. A więcej cóż mogę powiedzieć, rezultaty są, oby tak dalej monic840628, jesteś boska Twój dermatolog też!
to moj lekarz rodzinny mi ją polecił, do dermatologow chodzilam lata i oni mi nic nie pomogli, tylko kupe kasy zostawilam w aptece. Ciesze sie ze moglam Komus pomoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 19:40   #3908
paspartu
Wtajemniczenie

Jeśli są takie rezultaty to będę musiała spróbować tymbardziej, że cebulka podobnio wzmacnia, a mi ostatnio strasznie lecą włosy..

Tylko pytanko: czy zamiast wódki mogę użyć spirytusu salicylowego?
Stary 2010-10-10, 20:42   #3909
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
Jeśli są takie rezultaty to będę musiała spróbować tymbardziej, że cebulka podobnio wzmacnia, a mi ostatnio strasznie lecą włosy..

Tylko pytanko: czy zamiast wódki mogę użyć spirytusu salicylowego?
ma byc wódka 40% , wiec lepiej ją dodaj do cebuli
Stary 2010-10-10, 20:55   #3910
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monic840628 Pokaż wiadomość
ma byc wódka 40% , wiec lepiej ją dodaj do cebuli
ok
Stary 2010-10-11, 09:39   #3911
weegirl
Zakorzenienie

Chyba po raz pierwszy się tutaj wypowiem (a włąściwie, zadam pytanie), bo wygląda na to, że po raz pierwszy od ponad dziesięciu lat moje włosy nie przetłuszczają się tak strasznie i nie muszę już ich myć co 2 dni i, chociaż efekt nie jest spektakularny (moje włosy wytrzymują 3-4 dni), to ja jestem nim absolutnie zachwycona Mam tylko nadzieję, iż ktoś będzie w stanie mi podpowiedzieć, co mogło spowodować taką zmianę.
Od jakiegoś czasu biorę tran, Rutinoscorbin i magnez. Rutinoscorbin biorę najkrócej i, nie wiem czy słusznie, to jego podejrzewam o takie działanie
Do tego przez jakiś czas piłam codziennie po 2 kubki białej herbaty, nie robię tego od jakichś 2 tygodni, bo mi się zapasy skończyły.
Jeśli chodzi o kosmetyki, to tak co tydzień wcieram w skórę głowy olej kokosowy/Vatikę, nie używam żadnych wcierek, nie używam żadnego specjalnego szamponu, po umyciu nakładam na włosy i skórę głowy maskę Elseve Total Repair 5. Nie mam zielonego pojęcia, co może hamować nadmierne wydzielanie sebum.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:19   #3912
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja też podejrzewałabym Rutinoscorbin, ale pewna nie jestem. Możliwe, że tutaj znaczenie ma jakiś czynnik, którego w ogóle nie wzięłaś pod uwagę. Albo efekt stosowania kilku środków jednocześnie. Trudno powiedzieć, naprawdę
Stary 2010-10-11, 10:46   #3913
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja też podejrzewałabym Rutinoscorbin, ale pewna nie jestem. Możliwe, że tutaj znaczenie ma jakiś czynnik, którego w ogóle nie wzięłaś pod uwagę. Albo efekt stosowania kilku środków jednocześnie. Trudno powiedzieć, naprawdę
Z innych czynników to raczej nie Ale jak już odkryję, co mi pomogło, to na pewno Wam napiszę
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:10   #3914
RubyBlue
Przyczajenie

Witam,
Muszę się pochwalić , że to mój pierwszy post

Po pierwsze dziewczyny zaryzykujcie, myłam swoje włosy średnio co drugi dzień i uważałam że moje włosy szybko się przetłuszczaja ,bo na drugi dzień wyglądały jak psu z gardła wyciągnięte, a pierwszego też nie lepiej bo to była bardziej szopa niż głowa. Ale powiedziałam dosyć !! Zaczniemy dbać !! I w wakacje zamknęłam się w domu i do dzieła. Pierwszy tydzień było męką bo już 3-ego dnia mogłam sobie fryzury bez spinek modelować , ale wytrwałam i o to efekt myję włosy co 5 -6 dni (marzenie to raz w tygodniu) przez 3 pierwsze dni włosy wyglądają bosko, potem to już tylko wymyślne upięcia. Nie używam suszarki, prostownicy i włosy wreszcie mi lśnią . Polecam się przemęczyć , warto ( i oszczędniej).

Ale jedną rzeczą się martwię , czy takie nadmierne przetłuszczanie ma jakieś skutki uboczne? Na razie jeszcze nie zauważyłam niczego, ale myślę że jako osoby siedzące głębiej w tym temacie , może wiecie co się może stać z włosem po długim przetłuszczaniu?
Pozdrawiam
RubyBlue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:42   #3915
G12acka
Raczkowanie

Łój blokuje mieszki włosowe i wtedy bardziej wypadają włosy. A jak długo trzymałaś przetłuszcz na głowie?

odstawiam detergenty
Stary 2010-10-11, 14:09   #3916
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

na moje włosy przetrzymywanie ich bez mycia nic nie daje, co więcej nawet jak je dłużej przetrzymam to później po myciu są szybciej tłuste. Ale zamierzam wypróbować ta wcierkę z cebuli mam nadzieje ze przyniesie efekty.
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:17   #3917
G12acka
Raczkowanie

Wczoraj zaaplikowałam specyfik z cebuli na głowę po raz 4 i nadal się trochę przetłuszczają (choć różnica jest spora). Pewnie całkiem mi nie zneutralizuje tego wydzielania sebum A wiele bym za to dała.

odstawiam detergenty
Stary 2010-10-11, 18:50   #3918
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj zaaplikowałam specyfik z cebuli na głowę po raz 4 i nadal się trochę przetłuszczają (choć różnica jest spora). Pewnie całkiem mi nie zneutralizuje tego wydzielania sebum A wiele bym za to dała.
Witam Was. Ja chcialam przedobrzyc i od miesiaca zamiast raz w tyg to nakladalam wcierke 2 razy w tyg, i od paru dni widze, ze szybciej sie tluszczą. Szukalam wczoraj na innych forach jakis informacji i wyczytalam,ze jesli sie robi za czesto rozne wcierki to skora glowy sie przyzwyczaja. Tak samo do szamponu, i ma odwrotne dzialanie ,ze warto tez myc dwoma szamponami na przemian. Postanowilam odstawic na 2 tyg wcierke i myc glowe szarym mydlem na przemian z seboradinem i zobacze czy znow wroci wszystko do normy. Po tych 2 tyg naloze znowu wcierke i bede ją stosowac raz w tyg juz nie wiecej a jak bede znow widziec dobre efekty to nawet zrobie ją co poltora tyg, zeby tej glowy nie przyzwyczaic znow do niej. Wiec dziewczyny robcie wszystko z umiarem pozdrawiam
Stary 2010-10-11, 21:12   #3919
G12acka
Raczkowanie

Pewnie masz rację, w takim razie ja kurację powtórzę za półtora tygodnia dopiero. A Tobie już całkiem przestały się przetłuszczać?

odstawiam detergenty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 23:19   #3920
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie masz rację, w takim razie ja kurację powtórzę za półtora tygodnia dopiero. A Tobie już całkiem przestały się przetłuszczać?
jak zaczelam ją stosowac to po kilku wcierkach juz widzialam efekty.Myłam glowe kiedys codziennie a po tej wcierce co 3-4 dni,nie dlatego ze byly tluste tylko juz sie nie ukladaly tak jak kiedys. Ale juz wiem tez czemu teraz znow czesciej mi sie przetluszczają.. dawno nie robilam jajka.. i wlasnie teraz zrobilam wysuszylam i juz czuje ze skora jest sciagnieta i czysciutka, rozbijam dwa jajka, dodaje lyzeczkę olejku rycynowego i mieszam, papke nakladam na wlosy przed myciem, pod czepek, recznik i godzinke trzymam,potem myje. To tez stosowalam raz na tydzien na poltora, ladnie wlosy po tym lsnią i jajko tez dobrze oczyszcza skore glowy, mozna samo jajko nalozyc, bez olejku tez. i tez mozna dodac sok z cytryny jesli ktos ma jasne wlosy lub naturalne bo jak farbowane na ciemne to cytryna sciaga kolor i robią sie jasniejsze.Dawno tego nie robiłam i dzis zaczynam znowu bede pisac czy znow bedzie ok. Jajko cale, razem z bialkiem powodzenia!
Stary 2010-10-12, 09:35   #3921
evek
Wtajemniczenie

Wybaczcie ale jak widze, ze ktos pisze ze mu sie przetluszczaja szybko wlosy i myje je co pare dni, to chyba pomylil watki Ja myje wlosy codziennie, a czasami przydaloby sie nawet dwa razy dziennie, poniewaz wieczorem mam straczki na glowie. Do tego mam lojotokowe zapalenie skory i zadne chodzenie z tlustymi wlosami nie wchodzi w gre. Zanim zaczniemy wcierac rozne specyfiki w skore glowy warto sie zastanowic co jest powodem tak intensywnego wydzielania sebum. W przypadku kobiet czesto towarzysza temu zaburzenia hormonalne, wiec warto sie przebadac
evek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:16   #3922
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
jak zaczelam ją stosowac to po kilku wcierkach juz widzialam efekty.Myłam glowe kiedys codziennie a po tej wcierce co 3-4 dni,nie dlatego ze byly tluste tylko juz sie nie ukladaly tak jak kiedys. Ale juz wiem tez czemu teraz znow czesciej mi sie przetluszczają.. dawno nie robilam jajka.. i wlasnie teraz zrobilam wysuszylam i juz czuje ze skora jest sciagnieta i czysciutka, rozbijam dwa jajka, dodaje lyzeczkę olejku rycynowego i mieszam, papke nakladam na wlosy przed myciem, pod czepek, recznik i godzinke trzymam,potem myje. To tez stosowalam raz na tydzien na poltora, ladnie wlosy po tym lsnią i jajko tez dobrze oczyszcza skore glowy, mozna samo jajko nalozyc, bez olejku tez. i tez mozna dodac sok z cytryny jesli ktos ma jasne wlosy lub naturalne bo jak farbowane na ciemne to cytryna sciaga kolor i robią sie jasniejsze.Dawno tego nie robiłam i dzis zaczynam znowu bede pisac czy znow bedzie ok. Jajko cale, razem z bialkiem powodzenia!
Myć co 3-4 dni, moje marzenie Dzięki za patent z jajkiem, tego jeszcze nie próbowałam, może jutro sobie zrobię i dam znać o efektach

odstawiam detergenty
Stary 2010-10-12, 18:07   #3923
RubyBlue
Przyczajenie

Cytat:
Łój blokuje mieszki włosowe i wtedy bardziej wypadają włosy. A jak długo trzymałaś przetłuszcz na głowie?
W pierwszych tygodniach to nawet trzymałam 1,5 tyg, ale mówie to było ekstremalnie i to było tylko w wakacje . A teraz tak maks 6 dni trzymam przy czym takie już tłuste 4 dnia i gorzej juz do 6 ale na razie moge trzymać ten ostani dzien bo nie mam pracy i za specjalnie nie musze się ruszać z domu. Ale jeśli chodzi o wypadanie włosów to powiem że wypadają mi mniej odkąd myje rzadziej , wiem że jak ma sie je spiete w ciagu dnia to tego nie widać ale jak czesze rano i wieczorem to jest róznica. Ale moze róznica jescze polegac na tym że zmieniłam w ogóle swój sposób obchodzenia sie z nimi zero dla suszarek , prostownic , tabletki i jeszcze apropo z powrotem wróciłam do maseczki tylko ze ja używam tylko żółtka nie całego jajka , olejek rycynowy, oliwa z oliwy (nie powinnam, ale...) i sok z cytryny bo mam już 12 cm swoich naturalnych
RubyBlue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:38   #3924
vanadis
Wtajemniczenie

a ja musze podziękować za rady gdyż wcieranie w suche włosy glinki (czerwonej z algami) przynosi skutki moje włosy wytrzymały ponad 30h podróż autokarem i były tylko lekko nieświeże
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:41   #3925
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja zaczynam stosować odżywkę i szampon do włosów tłustych firmy Richenna. Zobaczymy czy coś da ten zestaw...

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
a ja musze podziękować za rady gdyż wcieranie w suche włosy glinki (czerwonej z algami) przynosi skutki moje włosy wytrzymały ponad 30h podróż autokarem i były tylko lekko nieświeże
Cieszę się, że komuś ten pomysł podpasował
Stary 2010-10-14, 10:31   #3926
ewela_86
Przyczajenie

Witam wszystkie Wizażanki! mam ten sam problem co Wy,mianowicie przetłuszczające się włosy. dzisiaj wyszperałam przepis na maseczkę z jajka:"Ubij białko na pianę, połącz z żółtkiem, papkę pozostaw na wilgotnych włosach przez ok. 20 min. Głowę owiń folią i ręcznikiem. Na sam koniec dokłanie spłucz i umyj głowę delikatnym szamponem." Mam nadzieję,że to zadziała. jak do tej pory muszę myć włosy co 2 dzień.
ewela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:10   #3927
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
witam. Juz tu kiedys gdzies pisalam o mojej wcierce. Wiec dziewczyny pokrojcie dwie cebule do sloika i zalejcie je polową wodki 40% cwiartki
Dziewczyny, mogłabym prosić o dokładniejsze proporcje, bo nie chcę przesadzić? Czy cebule trzeba pokroić w plasterki czy bardziej ją "rozdziabać", na przykład posiekać w kosteczkę? I ile wódki do tej cebuli, pół słoika, ale o jakich wymiarach? Bo "połowa wódki 40 % ćwiartki" jest dla mnie mało zrozumiałe...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 10:54   #3928
MalinowaMamba
Zakorzenienie

A używałyście odżywki z biovaxa do włosów przetłuszczających się? http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...150ml-20m.html
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:52   #3929
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja używałam. Świetnie nawilżała włosy, ale zmniejszała przetłuszczania ani trochę...
Chociaż mnie to rzadko która maska/odżywka pomaga
Stary 2010-10-17, 13:17   #3930
paspartu
Wtajemniczenie

O, jak będę trochę więcej kasiasta to sobie ją kupię

Ogólnie to robiłam dziś tą wcierkę z cebuli, nie mogę się doczekać, aż będzie gotowa bo ostatnio robiłam cierkę z czystego soku z cebuli i włosy były potem bardzo fajne (w ocenie pominęłam ich zapach)

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości