|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
- właśnie zamek w Janowcu (info ze strony: "udostępnienie terenu parku oraz zamku na ślubne sesje zdjęciowe – 160,- zł brutto",)- w Zawieprzycach byłam jakieś 3-4 tyg temu, wspaniałe miejsce! w lecie musi być tam niesamowicie - most - z tym, że ja myślałam o nowym moście w Puławach, widzieliśmy zdjęcie zrobione przez Artura (naszego fotografa) parze młodej o zachodzie słońca na tym moście i oczarowało nas - myślę też o sesji nad wodą, bo bardzo lubię ten żywioł - i takich miejsc w naszym regionie jest sporo
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Dziękuję dziewczyny za propozycje
Przeraża mnie cena za udostępnienie pałacu ... chyba zostaniemy przy ogrodzie i najwyżej w drugie miejsce pojedziemy.Co do relacji: czy mogę ją tu bezkarnie zamieścić ?? Bo widziałam kiedyś posty z bardzo szczegółowymi opisami każdego usługodawcy i nie wiem, gdzie to było ... |
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Widzę, że przygotowania idą pełną parą u wszystkich a u mnie stoją w miejscu ale do przyszłego tygodnia Do tego zmieniła mi się firma dla której pracuje wiec jestem na szkoleniu w innym mieście i jak wracam to po prostu padam ze zmęczenia W niedzielę przyjeżdżamy do Polski i wtedy się zacznie ![]() Wczoraj siostra zapisała nas na indywidualne lekcje tańca mamy w poniedziałek na 22 . We wtorek mam na 10 czesanie próbne a na 13 do wizażystki. Więc zobaczę jak mniej więcej będę wyglądała w tym dniu A później cała reszta spraw ... rozdawanie zaproszeń, sprawy kościelne, garnitury itp itd ![]() Miłego dnia życzę i spadam do pracy ;(
|
#3904 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te tańce to naprawdę o niezłej porze są! Koniecznie daj znać jakie wrażenia odnośnie fryzury i makijażu
|
||
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Przyszedł czas na moją relację:
Suknia: salon Regina Diamante. Pierwszy raz ją zobaczyłam 12 dni przed ślubem, a po 2 dniach już odebrałam po poprawkach. Cały kwiecień się stresowałam, dzwoniłam i kazali czekać. Mimo, że suknia była (i jest) śliczna, to dużo nerwów mnie kosztowało czekanie. Kościół: garnizonowy na Racławickich. Nie jestem z LBN, ale tam chodziliśmy z mężem przez całe studia na msze studenckie, a do tego mój parafialny kościół jest w remoncie. Ślubu udzielał nam ksiądz Michał, którego wszyscy chwalili za piękne kazanie. Już nie mogę się doczekać nagrania !! Lokal: Zajazd Biesiada w Bogucinie. Wybraliśmy go w maju 2010. A potem naczytałam się negatywnych komentów jednej z userek na wizażu. Trochę się obawiałam, ale jestem bardzo zadowolona. Kierownik przemiły, pomocny, kontakt był świetny. Jedzenie pyszne, co było widać po minach gości. Niektórzy nawet mówili, że za dużo Mieliśmy jeszcze stół wiejski i fontannę czekoladową, z tej ostatniej ucieszyli się najbardziej najmłodsi goście.Zespół: Pif Paf Band z Lublina. Piosenkę na pierwszy taniec (Dana Glover - It is you I have loved) przygotowali bardzo profesjonalnie. Pozostałe piosenki przez nas zgłoszone do scoverowania (The Baseballs) porwały gości do tańca. Reszta też świetnie, pojawiły się komentarze, że grają lepiej niż oryginalni wykonawcy. Nie było żadnej biesiady przy stołach, ale ja za tym nie przepadam. Oczepiny też śmiesznie przeprowadzili. Aż się zdziwiłam, że tyle osób brało chętnie udział. Fotograf i kamerzysta: Studio Emix ze Zwolenia. Po obejrzeniu materiałów przed podpisaniem umowy bardzo mi się spodobali. Dokładniej będę mogła ocenić po otrzymaniu zdjęć i filmu. Tort i ciasto: ciastkarnia Alicja. Ciasto jak domowe, tort nie był mdlący i bardzo smaczny. Wizażystka: Edyta Błaszczak. Warto było spędzić godzinę na fotelu Rodzina i znajomi nie mogli mnie poznać hehehe. Jedyne, co musiałam poprawić to usta, ale ze szminką MaxFactora wystarczył raz na całą noc.Fryzura: Villa Rosa, Pani Zosia. Świetna fryzjerka, już na próbnej fryzurze ustaliłyśmy ostateczną wersję i przed ślubem powtórzyła ją idealnie. Trzymała się całą noc bez żadnego poprawiania. Bukiet: Passja Flora. Co prawda na zdjęciu wzór wyglądał troszkę inaczej, ale i tak mi się podobało. W bukiecie była gipsówka, łososiowe goździki, a na samej górze były doklejone 3 storczyku, wyglądały jak motylki ![]() Jestem zachwycona i trochę zdziwiona tym, że tak bezproblemowo udało nam się wszystko załatwić i, że wesele się udało. Goście byli zadowoleni, nawet dzwonili podziękować za świetną zabawę I teraz koniec, już nie jestem PM-ką, a tak się do tego wątku przyzwyczaiłam ![]() Mam nadzieję, że długość relacji Was nie przerazi
|
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za relacje. Jak masz gdzieś zdjecie bukietu, to się pochwal bo uwielbiam polaczenie gozdzikow ze storczykiem...Tż stwierdził, że buty sa ładne i że przesadzam. Eh... moze i ma racje, ja juz sama nie wiem. Dzisiaj o niebo lepiej mi sie na nie patrzy niz wczoraj wrzuce wam zdjecia wieczorem to same ocenicie...
|
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo, zdjęcia bukietu: pierwsze jest bezpośrednio przed ślubem zrobione, drugie w niedzielę, jak jeszcze w miarę się trzymał
|
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
nimportequoi dzięki za relację
super że wszystko Wam się udało cieszę się że wszyscy z którymi przyszło Wam pracować spisali się znakomicie.
|
|
|
|
#3910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko się wam tak wspaniale udało ![]() I dzięki za relację! Aaale... mam kilka pytań, jeśli wolisz, odpowiedz na priv: 1. jaki smak tortu wybraliście? (my także zamówiliśmy w Alicji, czekoladowo-wiśniowy i zastanawiam się, czy będzie dobry...) 2. ile zapłaciłaś za bukiet (tak bardzo mi się spodobał, że mam ochotę porzucić mój pomysł i zamówić identyczny jak Twój, ale jeszcze się zastanawiam )Tenaya kochana nie przejmuj się garniturem - super, że go kupiliście! Skoro Twój TŻ dobrze się w nim czuje, a Tobie bardzo się w nim spodobał, to na pewno będzie świetnie wyglądać! I pani w sklepie na pewno już skracała niejedne spodnie, więc wie co robi ![]() Dziewczyny, dziękuję za pomysł z Zawieprzycami, nigdy tam nie byłam i nie wiedziałam, że mamy w pobliżu tak ciekawe miejsce. Muszę wyciągnąć tam TŻta na "przeszpiegi"
|
|
|
|
|
#3911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bukiet kosztował mnie 200 zł. To żadna tajemnica Cieszę się, że podoba Ci się Aaaaa, moja świadkowa miała mniejszy bukiecik z białych goździków, a storczyki miały różowe środeczki. Wyglądał cudnie i bardziej od mojego mi się podobał |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Nimporteqoui za opis usługodawców. Jak będziesz jeszcze miała ochotę to napisz nam relację z przygotowań i wesela, jak się wszystko potoczyło, czy wszystko po Waszej myśli itd. Chętnie poczytamy
Ja mam ochotę na tort malinowy. Jeszcze nie wiem gdzie będzie zamawiany, ale najprawdopodobniej w Jacku. Dziewczyny, kiedy się umawiacie na paznokcie? Na długo z wyprzedzeniem? I na który dzień? Dzień przed ślubem? Czy wcześniej? Ja sama nie wiem bo ostatni tydzień przed ślubem będziemy mieli intensywny nie tylko ze względu na przygotowania do soboty ale też na zjeżdżających się zagranicznych gości. No i nie wiem gdzie najlepiej te pazurki wcisnąć... |
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
Ja paznokcie robiłam dzień wcześniej, przedłużanie akrylem. Miałam pewność, że nic im przez dzień nie zrobię
![]() A co do samego wesela to nie wiem, co tu pisać. Spokojnie obskoczyłam w dzień ślubu florystkę, pojechałam do salonu na fryzurę i makijaż, potem zabrałam męża do mojej chrzestnej, skąd wyjeżdżaliśmy do ślubu. Nigdzie się nie spóźniliśmy, pogoda mimo prognoz była cudna. Słonko, ale i nie było gorąco. Możecie się śmiać, ale przed ślubem 3 dni przyzwyczajałam oczy po zdjęciu okularów, więc na ślubie i weselu widziałam trochę niewyraźnie. Może dlatego aż tak się nie stresowałam. Tylko szkoda mi, że wszystko tak szybko minęło. Jeszcze bym potańczyła, porozmawiała z dawno niewidzianymi znajomymi. Cały czas trzeba było coś z fotografem ustalać, pilnować, żeby nikt bez prezentu nie odszedł. Każdy chciał porozmawiać. Chyba jako gość można się spokojniej bawić. Ale niczego nie żałuję, było cudownie !! |
|
|
|
#3914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a pozniej bedziesz mogla spokojnie ich ugościc
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do pleneru w Kozłówce. Ja z mężem mieliśmy w ogrodach Pałacu w Kozłówce - sesja w ogrodzie jest za darmo (tak przynajmniej było w lipcu 2010roku).
Z naszym fotografem umowiliśmy się na późne popołudnie w ogrodzie - porobiliśmy sobie zdjęcia i wróciliśmy do domu mojego męża. Następnie o 22 byliśmy umówieni na Starym Mieście w Lublinie i zdjęcia robiliśmy do 24:00. Dzięki temu mieliśmy dzienno-wieczorny plener, z którego jesteśmy bardzo zadowoleni.
|
#3917 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą masz rację, pewnie niepotrzebnie panikuję Cytat:
Chcielibyśmy też zdjęcia na łące i w lesie może fot. nam coś podpowie.Cytat:
zdaj koniecznie relację jak było na tańcach (o ile jeszcze o tak późnej porze dacie radę przebierać nogami ) i jak podobały Ci się efekty pracy makijażystki i fryzjerki nimportequoi - super, że jesteś zadowolona i że usługodawcy się dobrze spisali Bardzo ładny bukiecik miałaśCytat:
Maleństwo rośnie to już 17 tydzień Kiedy to zleciało![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam o tym by umówić się na pazurki na dzień przed ślubem właśnie. Z racji tego, że to będzie dzień moich urodzin będę się starała wszystko tak pozałatwiać by w tym dniu już nie biegać - ewentualnie tylko rano Elizówka. Więc na manicure czas się powinien znaleźć. Własne paznokcie mam ładne, na co dzień sama robię sobie french, ale jednak na ślub wolałabym to powierzyć profesjonalistce. Jedyne co chcę to wzmocnienie żelem swoich paznokci i french, może z jakąś delikatną ozdobą.
Ona911 życzę Ci udanego wypadu do kraju, oby wszystko udało Wam się załatwić tak jak planujecie! I mam nadzieję, że taniec będzie czystą przyjemnością w tym całym zamieszaniu, jakie Was czeka. |
|
|
|
#3919 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
..ale jeśli chciałam być u tych instruktorów to nie miałam bardzo wyjścia jakoś damy radę a po tańcach będziemy mieli romantyczny spacerek nocą do domciu ![]() Cytat:
a treść bardzo nam pomocna bardzo dziękujemy ![]() Cytat:
i opowiem co i jak ![]() Cytat:
tak jak napisałaś to będzie dosłownie "wypad"..a taniec..hehe dla mnie na pewno będzie przyjemnością mam nadzieję, że dla TŻ również ale to sie okaże hihiCo do paznokci..ja mimo tego, że z moimi mam problemy to tak pomyślałam, że może teraz już je utwardzić i poźniej to co urośnie przez 4 tyg znowu uzupełnić utwardzaczem..tzn ja tak sobie wymyśliłam ale jak to jest na prawdę to nie wiem dowiem się jak teraz przyjadę Ja za sztucznymi paznokciami nie jestem..bo miałam z nimi raz niemiłe przeżycia . Jeśli chodzi o malowanie to też zapisze się na piątek przed ślubem ![]() Tak w ogóle to już nam niedużo zostało moja droga..ehh..jak ten czas leci
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() patrze na kalendarz i przeraża mnie jak ten czas szybko ucieka ![]() My byliśmy już w USC teraz planujemy wybrac sie do księdza.Dzisiaj jedziemy ostatecznie dogadać się z ceną w domu weselnym ...aż troszkę się boję,że sie dużo podniesie przez tą drożyzne ale jakoś może to będzie. nimportequoi duży wybór tortów maja w Alicji? sama biorę od nich i już zastanawiam się nad smakiem jaki wybrać, hmm... aż mi ślinka leci jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego świeżo upieczonym Żonkom i trzymam kciuki za przyszłe Pm-ki
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2011-05-11 o 14:14 |
|
|
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki mam takie pytanie
czy któryś z Waszych Tż nie będzie miał kamizelki na ślubie tylko krawat? my właśnie chyba nie jesteśmy za kamizelką, chociaż już sama nie wiem. Jak myślicie jak będzie lepiej?
|
|
|
|
#3922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
mój TŻ nie będzie miał kamizelki oboje ich nie lubimy więc nie było problemu z decyzją
|
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS.Oto moje zaproszenia
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2011-05-11 o 15:23 |
|
|
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
Hej
mam prośbę do tych z Was które zamawiają lub zamawiały ciasta w cukierni Alicja w Nasutowie czy żeby spróbowac jakiś ciast to trzeba tam do nich jechac czy może sa w Lublinie jakiś punkty gdzie sprzedaja ciasta od nich? A może PMki które juz tam zamawiały mogą jakieś polecić będę bardzo wdzięczna i jeszcze jedno macie może jakieś namiary na autokar do wynajęcia za przystępna cenę? My właśnie czekamy na zaproszenia mam nadzieję że będą ok ale jeszcze tyle przed nami cukiernia, autokar, obrączki. urząd, spisanie protokołu, zakup butów mnóstwo tego a czasu coraz mniej a i jeszcze bukietu zapomniałam mam już parę na oku Wstawiam zdjęcia i proszę o opinię wstawię tez zdjęcie sukni tylko nie do końca będzie taka trochę góra będzie inna i może doradzicie jaką do niej dobrać biżuterię? ale Was skatowałam przepraszam
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
ciasta z Alicji można kupić w Novej na Tysiąclecia...
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za info
|
|
#3928 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3929 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładne zaproszeniaCytat:
A jeśli chodzi o bukiety to: 1, 4, 8 i 9 - te bukiety najbardziej mi się podobają, ale do 4 i 9 wprowadziłabym pewne modyfikacje: w 4 obciełabym korzenie, niezbyt podoba mi się jak tak zwisają, wg mnie bukiet powinien kończyć się tam gdzie kończy się biała wstążka - wtedy bukiet byłby naprawdę cudny w 9 - zrobiłabym podobnie. Nad 9 sama się zastanawiałam przez jakiś czas
|
|||
|
|
|
#3930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie pasuje 1,3 najbardziej. Chyba dlatego ze ozywią suknię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

- właśnie zamek w Janowcu (info ze strony: "udostępnienie terenu parku oraz zamku na ślubne sesje zdjęciowe – 160,- zł brutto",)
. We wtorek mam na 10 czesanie próbne a na 13 do wizażystki. Więc zobaczę jak mniej więcej będę wyglądała w tym dniu 
za relacje. Jak masz gdzieś zdjecie bukietu, to się pochwal bo uwielbiam polaczenie gozdzikow ze storczykiem...
wrzuce wam zdjecia wieczorem to same ocenicie...

masa niepewności a w końcu okazuje się że niepotrzebnie. Na bank Twój Tż będzie wyglądał ekstra w garniturze, który wybraliście a spodnie jak skracała babeczka to zapewne wiedziała co robi - to zapewne nie były jej pierwsze skracane spodnie 
sama biorę od nich i już zastanawiam się nad smakiem jaki wybrać, hmm... aż mi ślinka leci