|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Miałam potargane włosy i czesałam TT - przyznaję szczerze, że różnica niewielka ![]() jestem nieco zawiedziona
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli będziesz miała jakieś pytania to pisz
![]() no właśnie... grzebień nie poszedł całkowicie w odstawkę
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że kupiłam maskę alterry z granatem i aloesem i jestem w szoku. jest PRZEboska
No szok. To mój cud i hit. Nawet moje ukochane Wax'y się chowają. Wszystko się chowa!
|
|
#3907 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć Kochane
Mam blond włosy farbowane, kiedyś używałam serię dave granatową ale czuryna była fajna tylko jak nałożyłam te produkty ogólnie nie byłam zadowolona bo efektów nie było (efekt jedynie po sylikonie) Teraz stosuję maseczkę Satinique nakładam na pół godziny dwa razy w tygodniu i spray Satinique w srebrnym opakowaniu (stosuje do prostowania na szczotke - staram sie unikac prostownicy). Szampon i odżywka Protique. Teraz biorę się za jajeczko i oliwe z oliwek ![]() Włoski sa w coraz lepszej kondycji tak ze polecam
|
|
|
|
#3908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żywię nadzieję, że i u mnie będzie się dobrze sprawować.
|
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie znalazłam maski bingo na którą liczyłam ![]() Wczoraj przez potrzebę chwili wysuszyłam włosy gorącym nawiewem na szczotce
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2011-04-12 o 23:54 |
||
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3911 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2629471 0]Ja też dzisiaj się pokusiłam na tę maskę zachęcona licznymi opiniami na wizażu. A jak zobaczyłam, że jest do tego wegańska, to już dla mnie całkiem bajka.
Żywię nadzieję, że i u mnie będzie się dobrze sprawować. [/QUOTE] Też ja mam, szlam po Cien do Lidla, ale po drodze mijałam Rossman...Więc w Lidlu dokupiłam mleczko do twarzy Suhadę |
|
|
|
#3912 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam już odżywkę z granatem i morelką, a teraz maską kusisz, nieładnie ![]() Obiecałam sobie, że skończę ze 2 odżywki i dopiero będę mogła kupić sobie coś nwoego Jaaasne, a będzie jak zawsze Cytat:
Ja mam na szczęście hurtownię fryzjerską blisko z maskami bingo, bo tak pewnie bym na nie nie trafiła, kiedyś były u mnie w tesco, ale teraz już nie ma |
||
|
|
|
#3914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Koniec. Edytowane przez LoczuSiek5 Czas edycji: 2011-04-12 o 13:05 |
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
A ja użyłam raz szamponu i odżywki Alterra (tej wersji z morelą) i byłam średnio zadowolona.
No,ale zobaczymy, może jeszcze użyję ![]() Obawiam się, ponieważ żel tej firmy mnie uczulił. |
|
|
|
#3916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi ani blisko do sklepu, gdzie są 2 maski (tak, aż 2 do wyboru), ani do żadnej hurtowni, a z resztą i tak po hurtowniach nie mają kosmetyków z Bingo. Kocham tę mieścinę, tylko Loreale i Panteny się tutaj liczą. Nie strasz mnie. A zastanawiałam się, czy brać odżywkę, czy maskę, i brałam ślepo maskę. |
|
|
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy któraś stosowała Miconal lub Dactarin na skalp? Z racji strasznie powolnego przyrostu- niecały 1 cm na miesiąc, szukam czegoś przyspieszającego. Jantar, woda brzozowa, wax, nafta, rycyna... Wszystko to już było i bez spektakularnych efektów. Ostatnio słyszałam o cudownym działaniu maści przeciwgrzybicznych na przyrost co dziwi, ale po poczytaniu o tym na kilku forach polskich i angielskich pomyślałam że może to jest TO? Pobiegłam dziś do sklepu i już siedzę z Miconalem na głowie i już nie mogę doczekać się jakichś efektów (o ile jakiekolwiek będą, ale nastawiam się pozytywnie) !
I chciałabym spytać czy Wy słyszałyście o tej metodzie? A tak na marginesie, po niezbyt udanych próbach z olejkiem kokosowym i Vatiką które chyba nie przypasowały moim cieniutkim włosom, powiększyłam swoją kolekcję o (dopiero!) 3 olejek, tym razem z pestek winogron. Naczytałam się Waszych opinii i stwierdziłam że wybór padnie na ten. I jest cudnie, nie mogę przestać dotykać swoich delikatnych i odżywionych włosków po nim .
|
#3918 |
|
Konto usunięte
|
Taaak, metoda tutaj znana, ale, oczywista sprawa, wywołująca niemałe kontrowersje.
|
|
|
|
#3919 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2631708 2]Nie strasz mnie. A zastanawiałam się, czy brać odżywkę, czy maskę, i brałam ślepo maskę.[/QUOTE]
Dlatego trzeba brać i jedno i drugie. ![]() Widziałam w Rossmannie ten puder got2b, polecany przez viki, który ma zwiększać objętość.
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2631708 2]Szczęściara.
Mi ani blisko do sklepu, gdzie są 2 maski (tak, aż 2 do wyboru), ani do żadnej hurtowni, a z resztą i tak po hurtowniach nie mają kosmetyków z Bingo. Kocham tę mieścinę, tylko Loreale i Panteny się tutaj liczą. [/QUOTE] Bingo są w Auchanie. Ostatnio kupiłam tam dwie: z wyciągiem z roślin oraz drożdżową. |
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie czytalam na forach o doswiadczeniach uzytkowniczek i wszystkie sa zachwycone. Zadna nie wylysiala. Mnie tylko zastanawia czy na przyklad negatywne skutki nie pojawia sie kikla lat po stosowaniu
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Podobno tez ketokonazol stymuluje porost.
|
|
|
|
#3923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie... Mi wszyscy mówią że od tych wszystkich dziwnych wynalazków i częstego farbowania wszystkie hery wylecą po 30stce. Dlatego miałam dosyć tego słuchania i farbowanie ograniczam, postanowiłam już tylko co 3 miesiące ![]() A co do wyłysienia to boję się tego strasznie. Gdzieś wyczytałam kiedyś że dziewczyna wypróbowała jakąś domową maskę której przepis dała jej koleżanka, nałożyła na noc i obudziła się łysa ![]() I trochę się podobnego efektu boję, ciągle sprawdzam czy jakoś szczególnie mi włosy nie wychodzą
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamta dziewczyna nalozyla na glowe maske z pierzu kajenskiego, ktorego ja na glowe bym nie nalozyla
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
a ja wlasnie wypilam pierwszy kubeczek pokrzywy
mi tam smakuje, duzo lepsza niz drozdze... probowalam raz wypic drozdze to prawie zwymiotowalam ;| kupilam z herbapolu, 1,5g/saszetke, a na dozie najtansza herbatka ma 2g/saszetke.... nastepnym razem kupie ta z dozu poza tym mam dluuuga liste zakupow z dozu.. tylko kase musze uzbierac;pco do lysienia- pamietam jak jakies 2 lata temu rozjasnialam wlosy u fryzjerki (tzn 'sciagalam farbe' bo mi zamiast brazu wyszedl czarny, ale wiadomo jak 'dekoloryzacja' w wiekszosci wyglada...) i tak siedze sobie z ta maseczka rozjasniajaca na glowie, pochylona do tylu, zestresowana.... w pewnym momencie ruszam glowa i mam wrazenie ze wszystko ze mnie splywa razem z wlosami ;| naprawde mialam wrazenie ze zostal mi lysy placek... na szczescie bylo to tylko wrazenie.... ja nie farbowalama wlosow od roku, a wczesniej jakies pol roku zmywalnymi farbami (do 24 myc) ale wreszcie musze zafarbowac... castingiem, zeby troche wyrownac kolor, bo w wakacje strasznie mi wlosy wyplowialy i teraz od ucha w dol sa bardzo jasne w porownaniu z gora, i strasznie mnie to denerwuje;/ Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2011-04-12 o 21:20 |
|
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Hm zazdroszczę. Ja czaiłam się na tę ze spiruliną i kreatyną oraz z proteinami kaszmiru i jedwabiu, odwiedziłam 2 auchany i w każdym były tylko te drożdżowe ;/ ale będę szukać dalej, lub ewentualnie zamówię na allegro
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zamiast farbowac nie chcesz poczekac do lata? bo w lato ci tez zjaśnieja trochę ![]() może spróbuj płukanki które przyciemnią włosy? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
no własnie u mnie też same drożdże
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda niszczyc wlosow. A casting tez niszczy niestety. Nie ma amoniaku ale ma utleniacz. Ja nie farbuje od lipca lub sierpnia zeszlego roku (nie pamietam dokladnie). Do marca farbowalam balsamami zmywalnymi, a od marca wrocilam do henny. I nie mam zamiaru wiecej siegac po chemie.
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Czy waszym zdaniem warto zapuszczać takie włosy? Pierwszego kwietnia samodzielnie rozjaśniłam włosy farbowane za pomocą henny, po tym zabiegu wypadło i połamało się chyba 1/2 moich włosów. Włosy wyszły pomarańczowe, na drugi dzień fryzjerka położyła farbę blond poziom 7 i wyszły rude, przy czym mówiła, że i tak mam gęste włosy. Chciałabym mieć długie włosy, już trzeci raz próbuję zapuścić. (jest parę zdjęć w galerii) Bardzo zależy mi na długich włosach, ale przez własną głupotę (rozjaśnianie) straciłam nadzieję. Od ponad trzech lat dbam o włosy wg wizażowych wskazówek, jednak przez częste farbowanie i rozjaśnianie, wszystkie wysiłki poszły na marne. Jak myślicie, czy nadają się te włosy do dalszego zapuszczania, czy jedyny ratunek to obciąć? Zdjęcia robione 2 dni po myciu i włosy są takie "oklapnięte:, pierwszego dnia po myciu są puszyste i sprężyste, wydaje się ich być więcej, w dodatku mają tendencję do falowania i puszą się przy czesaniu.
Moja pielęgnacja włosów od ponad 3 lat to: olejowanie przed każdym myciem (zmieszany olej rycynowy, kokosowy, z pestek winogron, oliwa z oliwek), mycie BD, joanna rzepa, czasem inny drogeryjny szampon, odżywki i maski na przemiennie najczęściej biowax, joanna, gloria i in., dodaję też keratynę lub glicerynę, różne odzywki dwufazowe, jedwab joanna na końcówki, woda brzozowa lub pokrzywowa na skórę głowy, pokrzywa i skrzyp wewnętrznie i urozmaicona dieta. |
|
|
|
#3930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co jest z bingo drozdzowa ze nikt jej nie chce....? ja jej uzywam ![]() Cytat:
na dodatek ja mam naturalny ciemny zimny blond, taki myszowaty, a przy tych zoltych koncowkach odrosty wygladaja jak siwe... utleniacz to swoja droga, do tego dojda jeszcze aminy w castingu, ale coz... juz zdecydowalam... ale mam nadzieje ze bedzie to ostatni raz...zanim osiwieje ;p tego lata mam zamiar chronic wlosy filtrami uv, bo jednak takie rozjasnienie troche mi wloski przesuszylo... poza tym jedyna farba ktora mi pasuje kolorystycznie i jakos moje wlosy sobie z nia radza to casting 'mrozny bez' a jego juz chyba nie produkuja, bo zanim go znalazlam w pogniecionym okurzonym opakowaniu to zeszlam caly Wrzeszcz, wiec przynajmniej nie bedzie mnie juz kusic;p
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

)

21.06.2014r.
No szok. To mój cud i hit.

Ja mam na szczęście hurtownię fryzjerską blisko z maskami bingo, bo tak pewnie bym na nie nie trafiła, kiedyś były u mnie w tesco, ale teraz już nie ma
- 82
15.04.2013