|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kochana monitoring to normalne usg dopochwowe nic więcej lekarz zobaczy jak tam w środku czy jest jajeczko no więc nic nie potrzebujesz ![]() Mezaga a co tam u Ciebie jak samopoczucie??
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Alexa jakoś leci. Zarobiona jestem strasznie. Wczoraj powinnam dostać @ ale nie przyszła. Ciesze się bardzo bo im później przyjdzie tym lepiej. Nie będę musiała brać nic na wydłużenie i na 14 lipca nie będzie @
Dzisiaj już mi się plamienie pojawiło więc jutro się rozkręci. To zawsze dwa dni do przodu ![]()
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to dobrze, że się spóźnia i na 14 nie będzie wredoty!! Na jakieś wczasy się gdzieś wybieracie?
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy z moimi rodzicami nad morze 12 sierpnia.
#3905 |
Zakorzenienie
|
a jak tam agawa??
![]()
#3906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem pełna podziwu - masz niesamowitego nosa ![]() ![]() ![]() ![]() Tak generalnie to mam bardzo mieszane uczucia bo z jednej strony jesteśmy przeszczęśliwi - oba maluszki rozwijają się bardzo dobrze i wygląda na to że są zupełnie zdrowe i nie mają żadnych widocznych wad rozwojowych ale z drugiej poczułam się strasznie rozczarowana że nie udało się nam uzyskać żadnych zdjęć ani filmu w 3D/4D. Według lekarza trzeba mieć dużo szczęścia żeby udało się uzyskać się coś godnego uwagi w ciąży bliźniaczej zwłaszcza dwuowodniowej. Wydaje mi się że powinni umieszczać taką informację na stronie internetowej bo nie miałam tej świadomości rejestrując się na wizytę kilka tygodni temu i nawet nie przyszło mi do głowy że możemy nie dostać zdjęć twarzyczek naszych maleństw ani jednego z tych niesamowitych filmów które pozwalają na ich dokładne obejrzenie. Nie wiem czy jest sens próbować za kilka tygodni w innej przychodni - tak bardzo chciałabym mieć taką pamiątkę ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens stresować maleństwa dodatkowym usg.
![]() |
#3907 |
Wtajemniczenie
|
hej:|)
nie było mnie pare dni ale zabiegana bylam strasznie ehh juz was powoli nadrabiam ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz kombinował i wyłapał fajne momenty, ale teraz jak sprawdzaliśmy ponownie przepływy to już maluchy leżały "pyszczkami" w dół i nie dało rady zrobić fotki, ale próbował i nagrał to co oglądaliśmy czyli ucho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
No dobra, przeżyłam pierwszy monitoring
![]() Ogólnie to tak: wyczekałam się 2 godz. w poczekalni na wizytę, która trwała 10 min. Lekarz, którego widziałam pierwszy raz na oczy, zrobił na mnie trochę dziwne (niezbyt przyjemne) wrażenie... raczej nie chciałabym się u niego leczyć... Na szczęście będę chodzić do niego tylko na monitoringi i tyle. Poza tym tam panują jakieś dziwne zasady kolejkowe (różnica między wizytą a monitoringiem i jeszcze babki z wynikami... nie za bardzo się w tym wszystkim łapałam). A co się nasłuchałam w poczekalni o różnych zabiegach, lekach, skutkach ubocznych, zastrzykach, bólach itp. to moje ![]() ![]() ![]() ![]() No ale wracając do samego badania to: 13 d.c. jajnik lewy - pęcherzyk 11,5mm jajnik prawy - pęcherzyk 13x14mm endometrium - 7,6mm - przedowulacyjne w kanale szyjki macicy - płodny śluz - uwidoczniono - 0,5mm Lekarz mi kazał przyjść następnym razem za tydzień w piątek, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pęknie. Przewiduje, że owulacja będzie tak około czwartku. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Czy ten wynik monitoringu jest dobry? Te wielkości - endometrium i śluzu są prawidłowe? Teraz pewnie nie pozostaje mi innego jak czekać. I działać ![]() Tylko się trochę boję, że ten pęcherzyk mi nie pęknie... A właśnie przed chwilką dostałam maila od kumpeli, że spodziewają się drugiego dziecka - super wiadomość i cieszę się bardzo, ale... tak mi się jakoś przykro zrobiło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
rinco, spokojnie. Jeśli nie pęknie, będziesz miała pewność, że trzeba czekać na @
lekarz też będzie wiedział co robić, więc póki co spokojnie zaczynajcie staranka. Chociaż szykuje się długi cykl skoro owulkę przewiduje za prawie tydzień.
#3911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawe jak ma się mój pęcherzyk ![]()
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja chyba miałam wczoraj owulkę, bo dziś zanotowałam skok temperatury ![]() ![]()
![]() |
#3914 |
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
![]() chcialam sie pochwalic ze moja niunia konczy niedlugo pol roczku a wyglada tak: te ostatnie to najnowsze ![]()
#3915 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |||||
Zadomowienie
|
Hej!!
nie bylo mnie przez tydz a wy tak malo naskorbalyscie. wiem ze obiecalam fotki i nalezą mi sie baty bo zadnych w tym tyg nie pstryknelismy ![]() ![]() juz po wizycie, wiec wyglada na to ze bedzie chlopiec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() rinco ![]() malinko dobrze ze juz w domciu jestescie, oszczedzaj sie! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Paulinko zmień mi proszę datę ostatniej @ na 21.05 - cykl 43
#3918 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Egwene również Gratuluję chłopaczka, a drugie maleństwo wstydzioszek ze nie chciało się pokazać ![]() ![]() Rinco trzymam kciuki, żey pęcherzyk pękł ![]() Karolca za Ciebie również ![]() Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 17 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Atila (Natalia, 25 lat, Sandomierz) cykl 3, last @ 21,01 Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 ![]() Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 1, last @ 20,04 Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 12, last @ 25,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 30, last @ 29,04 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 36, last @ 30,04 Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 6, last @ 5,05 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 26, last @ 8,05 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 1, last @ 8,05 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 26, last @ 17,05 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 43, last @ 21,05 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 11 zafasolkowanych: Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Atila, Kobra 913, Ewakol, Becik_4 Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2011-05-23 o 13:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
witajcie
mnie nie było trochę,bo miałam chwile grozy,nie będę pisać... chodzi o tż,ale na szczęście jest cały i zdrów,trzeba doceniać i cieszyć się z najmniejszych szczegółów i cieszyć się,że się żyje-to co przeżyłam uświdomiło mnie jeszcze bardziej trzeba cieszyć się z każdej drobnostki-codziennie na życie coś czycha.... kotek w końcu się odzywasz-ale nie dziwię się,ze nie masz czasu,ty dwójka ,ja jedno i jakoś niezorganizowana jestem-wiecznie zabiegana. Izulka dzielna dziewczynka i jak pełza,mój to leń,ale twoja to drobniutka chudzinka,mój to grubasek. nadia o 4 tyg szybko zlecą i syneczków utulicie ![]() Irmusia no super wieści ![]() Scio to dobrze,ze leki dały rade obniżyć malinka dobrze,ze pojechałaś,lepiej sprawdzać i dobrze,że już w domku egwene6 to gratki synka a ciekawe czy drugie to synek czy córa.Szkoda,że zdjęc nie dostaliście,ja mam ale te zwykłe i pamiątka jest. Lisica cudna jest-kochana nie wiem jak ty liczysz,ale twoja Małgosia 26 maja skończy 7 miesięcy,a nie 6 Tincia kochana można wyczuć,ja od początku jak się dowiedziałam ,że jestem w ciąży to wiedziałam,ze będzie syn.nie wiem skąd mi się to wzieło,ale wiedziałam,w sumie chciałam niespodziankę,ale tż chciał wiedzieć i kazałam lekarzowi sprawdzić,ale najpierw powiedziałam mu 'wiem że to syn,ale prosze jeszcze potwierdzić' i potwierdził. pacierpku ![]() wiesz są też soczewki w okularkach nie musisz,ja mam okularki-ładnie mi w nich,ale trudno mi przywyknąć do nich,czuje się uwieziona jakoś,ze coś na nosie jest.Okulary zaczełam nosić 3 lata temu i nie przywykłam,ale cieszę się,że ktoś wymyślił soczewki,bo wtedy czuję się wolna i brakuje mi mojego dobrego wzroku.Pewnie jakby za czasów dzieciaka nosiła okulary to może bym przywykła,ale n ie teraz. cora ale ci zazdroszcze-mój nie polubił chusty niestety ostatnio znów spróbowałam,ale jak szybko ją wyjełam tak szybko schowałam u nas nie przeszło.I fajnie,ze grzeczna.Mój to chyba coraz gorszy się robi ![]() ląduje na rączkach i znów mam zajęte ręce i niedługo chyba będę jak pudzian ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- magdulec gratki synka ![]()
![]() |
#3920 |
Rozeznanie
|
Ciao
![]() Przepraszam,że tak rzadko się odzywam ale jakoś na nic nie mam czasu ostatnio ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam Wam kilka fotek ![]() Pozdrawiam Was i cały czas za Wszystkie 3mam mocno ![]()
#3921 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie weekendowo
![]() Malinka dobrze, że już w domku jesteś i wszystko u Was ok! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Proszę, już pół roczku... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wg mojej pani doktor już za tydzień Twoja ciąża będzie donoszona i można rodzić ![]() ![]() Bardzo ładna pościel i fajny wózek! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to tylko teraz czekać na Kamilkę jak już wszystko gotowe,teraz wypoczywaj sobie na zapas ![]()
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
u mnie w tym cyklu chyba wszystko się ładnie zgrało
![]()
#3924 | |
Wtajemniczenie
|
Irmusia- cieszę się wynikami
![]() Nadia- właśnie już się zastanawiłąm, co tam u Ciebie i czy przypadkiem do szpitala Cie nie zagnali ![]() Scio- dobrze, że jest dobrze ![]() Cytat:
![]() magdulec,- gratki ![]() egwene6- również ![]() Ja nie moge się doczekać, aż moja dzidzia się ujawni ![]() ![]() dra- może faktycznie z przeczuciem zależy od osoby. Podobnie było z suknią ślubną- niby jak się założy właściwa to wiadomo "to ta jedyna!" Ja przymierzyłam z milion i wybrałam poprostu tą najlepiej leżąca. Pewnie podobnie z ciążami jest ![]() ![]() Ja stwierdziłam, że musi być to baba, bo baby potrafią konkretnie uprzykrzyć życie ![]() ![]() ![]() edzia- super wyprawka ![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-21 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-05-22 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Przepraszam, że ja tak wpadam na chwilkę, ale jestem zabiegana ...jeszcze piszę pracę mgr i nie mogę się ogarnąć ze wszystkim ![]() Dra, aż zimne dreszcze mnie przeszły po Twoim przeczytaniu Twojego posta ![]() ![]() P.s. No ja jakoś u Ciebie też miałam przeczucie od początku, że będzie synuś ![]() ![]() Lisica, malutka fajniusia ...pamiętam jak byłaś z nami na "planujemy" ...a tu już taka duża dziewczynka ![]() Kotek, a Izunia jak zwinna ![]() Edzia, uwielbiam patrzeć na dziecięce rzeczy ...teraz tylko czekać na Kamilkę ![]() Nadia, zaciskaj nogi, żeby chłopcy jeszcze troszkę posiedzieli w brzuszku mamusi ![]() Magdulec, Egwene ...gratuluję wiadomości o synkach ![]() ![]() ![]() Scio, super wieści ![]() Rinco, mam nadzieję, że pęcherzyk pęknie ![]() Kalwi, Alexa ...trzymam kciuki za hsg ![]() Pacierpku, słonko ...dziękuję za pamięć ...ja też cały czas o Tobie myślę ![]() Karolca, to wygląda obiecująco ![]() Mezaga, za nowy cykl ![]() ...a jaki ostatnio miałam piękny sen, że byłam mamą ślicznej córeczki ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2011-05-22 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
jestem ciekawa czy pęcherzyk pękł
![]() pozostaje czekać mi dwa tygodnie teraz... Wiecie co zaobserwowałam u siebie - podczas skoku stężenia LH, czyli podczas samej owulacji lub tuż przed nią, jest mi bardzo niedobrze.
#3928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
i teraz nie wiem, czy oby na pewno wszystko ok
http://enpr.pl/1075 ehh
#3930 | ||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() na początek Paulinko zmien mi date @ na 22.05. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.