Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 13:25   #3901
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
To tak jak mi. A mają po krojeniu kształt frytek? Chyba muszę spróbować.
No a jak mają nie mieć kształtu frytek - kroję w paseczki

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:25   #3902
Patiisia
Wtajemniczenie

Muszę się pochwalić, że ostatnio nie mam już praktycznie w ogóle wymiotów! Nareszcie

Mam poza tym jeszcze jedno pytanie.. czy któraś z Was może bierze, bądź brała duphaston podczas ciąży? Jeśli tak, to jak długo? Bo ja odkąd miałam krwawienie (tj. połowa marca) do teraz biorę go codziennie 2 razy dziennie, tak jak lekarka kazała. Tylko mój tż zaczął się ostatnio martwić, boi się o mnie i o dziecko, że te tabletki zbyt długo przyjmowane mogą zaszkodzić.. i właśnie sama nie wiem, idę w środę na wizytę i muszę się zapytać czy jest konieczność ich brania bo wolałabym się niczym nie faszerować (zresztą na 20 dni koszt tych tabletek to około 76 zł, a dochodzą jeszcze witaminy w cenie około 50-60 zł raz na miesiąc ).
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:29   #3903
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że ostatnio nie mam już praktycznie w ogóle wymiotów! Nareszcie

Mam poza tym jeszcze jedno pytanie.. czy któraś z Was może bierze, bądź brała duphaston podczas ciąży? Jeśli tak, to jak długo? Bo ja odkąd miałam krwawienie (tj. połowa marca) do teraz biorę go codziennie 2 razy dziennie, tak jak lekarka kazała. Tylko mój tż zaczął się ostatnio martwić, boi się o mnie i o dziecko, że te tabletki zbyt długo przyjmowane mogą zaszkodzić.. i właśnie sama nie wiem, idę w środę na wizytę i muszę się zapytać czy jest konieczność ich brania bo wolałabym się niczym nie faszerować (zresztą na 20 dni koszt tych tabletek to około 76 zł, a dochodzą jeszcze witaminy w cenie około 50-60 zł raz na miesiąc ).
Duphaston brałam od początku ciąży do 16 tygodnia. Możliwe skutki uboczne dla dziecka są nieporównywalnie mniejsze niż ryzyko poronienia.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:30   #3904
MAGiALENA
Zakorzenienie

zmykam na spacerek.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:30   #3905
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę tego jest, ale głównie historia i kultura. To chyba nie jest mega trudne.
Niee, mnie to wręcz cieszy Bardzo lubię historię, a do kultury także nic nie mam.. ciekawa jestem tylko ile kosztują czesne? Jak będę kończyć technikum podjadę tam chyba do szkoły i podowiaduję się trochę
Stary 2011-05-02, 13:32   #3906
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Hihi ja się pierwszy raz załapalam .
No właśnie zdziwiłam się jak Ciebie zobaczyłam.
Mam ochotę coś jeszcze zamówić
właśnie wywaliłam sporo rzeczy więc zrobiło się trochę miejsca
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
37-38 jeden i drugi dobry zalezy od buta, mam je jeszcze i zamierzam nosić, znajomi się mnie pytali gdzie ja takie piękne sandałki kupilam
Az przyczatuje może jeszcze któraś sie skusi na jakiś kolor po za niebieskim, ale róż też jest piekny

Gratuluję
A jaki kolor jeszcze ci się podoba?

Mi odwaliło i chcę takie maj_244.jpg
Ale chyba niedługo by mnie w nich do przodu przeważało

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:32   #3907
19natka88
Zakorzenienie

W końcu udało mi się nadrobić

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

pamiętam że pisałaś że jedziesz, ale nie pamiętam, wycieczka czy uczelnia?
Cytat:
Właśnie pamiętałam tak samo, ale wstydziłam się przyznać .
Natka, najważniejsze że wróciłaś, skądkolwiek .
A no w Bukowinie Tatrzańskiej byłam Bardzo fajnie było, pogoda całkiem niezła, ale wykończona wróciłam. Ja kanapowiec musiałam się tyle nachodzić, że szok

Cytat:
Wiem właśnie że teraz taki ostry okres dla alergików, ale kurde ja nigdy nie miałam alergii a w tym roku to jakies objawienie? Dzisiaj kichnęłam już łącznie chyba 30 razy , jak nie kicham to smarkam. Wykończyć się idzie

Zjadłam frytki i mi dobrze
Może to nie uczulenie tylko jeden z cudownych objawów ciąży? Gdzieś czytałam, że właśnie zatkany nos i kichanie to wina hormonów

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kobitki

ja tylko na chwilke, poprosić o kciuki dzisiaj wizyta już nie moge sie doczekać no i właśnie proszę o kciuki żeby nasze maleństwo pokazało co tam ma między nóżkami

Chwalę się: zaczęliśmy 23 tydzień, mamy 1 kg i 2 cm w obwodzie do przodu
Tż cały weekend chodził za mną i mówił, kiedy w końcu urodzę małego bo on się już nie może doczekać i jak to tak nosić tak długo dziecko w brzuchu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 13:37   #3908
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No a jak mają nie mieć kształtu frytek - kroję w paseczki
Musisz ładnie kroić, mi by chyba tak nie wyszło.
Cytat:
Niee, mnie to wręcz cieszy Bardzo lubię historię, a do kultury także nic nie mam.. ciekawa jestem tylko ile kosztują czesne? Jak będę kończyć technikum podjadę tam chyba do szkoły i podowiaduję się trochę
A kiedy masz maturę?
Cytat:
Bo ja nie mogłam namierzyć, gdzie to się zamawia. Ostatnio pokazywałas takie śliczne i chciałam upolować coś znowu i dopiero dzisiaj się udało.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A no w Bukowinie Tatrzańskiej byłam Bardzo fajnie było, pogoda całkiem niezła, ale wykończona wróciłam. Ja kanapowiec musiałam się tyle nachodzić, że szok
Podziwiam, ja nie lubię chodzić, też się zaliczam do kanapowców.
Cytat:
Łeee to nie jest sprawiedliwe. To dlaczego ja mam 100 cm w pasie i brzuch jak balon??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:39   #3909
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
mój nie lepszy, dogadają się
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
tak szczerze, to jedyne czego może go nauczyć, to krojenie.
Z tego co wiem, to mój tż potrafi sam zrobić tosty, no i robić niepotrzebne zakupy Byliśmy jakoś ze dwa razy w kauflandzie po produkty na wieczorną kolację i moje kochanie zakupiło do tostów dwa różne rodzaje chleba (wrazie gdyby jeden był niedobry ), dwa różne rodzaje sera (to samo co powyżej + żeby był większy wybór ) i jeden rodzaj salami Do tego wziął jakieś piwko, bułki, parówki i inne pierdoły, i był zdziwiony jak dowiedział się że za takie pierdoły już koło 40 zł trzeba płacić Śmiać mi się z niego chciało, tylko że ja biedna musiałam większość tych rzeczy nosić Ale kolacyjkę dostałam centralnie na stolik, na piętro, więc nie ma co narzekać

Cytat:
zmykam na spacerek.
Miłego spacerkowania Nawdychajcie się tego cudnego wiosennego powietrza z dzidziusiem
Stary 2011-05-02, 13:43   #3910
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to później przy egzaminach na aplikację nie pomoże. To zależy, czy robi się studia dla papieru czy dla wykorzystania potem.
no właśnie wkurza mnie takie podejście do studiów, a potem co drugi magister... a przecież to nieobowiązkowe, uczymy się dla siebie i w zasadzie tego co chcemy i wybrałysmy sobie same! to już zamiast podkładac gotowce i ściągać lepiej kupić od razu papierek

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ojjj strasznie, chociaż czasem słońce teraz wychodzi zza chmur, to może się ociepli
nie licz na to, jutro i pojutrze ma u nas lać
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:46   #3911
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi odwaliło i chcę takie Załącznik 3931629
Ale śliczne

Cytat:
Tż cały weekend chodził za mną i mówił, kiedy w końcu urodzę małego bo on się już nie może doczekać i jak to tak nosić tak długo dziecko w brzuchu
Gratulacje! Po mnie praktycznie nie widać, że jestem w ciąży, jedynie brzuch mam odrobinę większy Mój tż gada podobnie, haha kochane to takie

Cytat:
A kiedy masz maturę?
Szczerze mówiąc to dopiero za trzy lata Ale jeśli chcę iść na te studia, to już teraz zacznę odkładać pieniądze, bo nie chcę polegać później na innych. Zresztą pierwszy raz w życiu wiem czego chcę, i przez te 3 lata będę do tego dążyć. Zastanawia mnie kwestia matury.. uczyć się intensywniej i zdawać rozszerzoną, czy może podstawową Moja nauczycielka z ang twierdzi że podstawową mogłabym zdawać już teraz, bo robiłam ostatnio zadania ustne jak i pisemne z testów z ang i zdałam wszystko praktycznie na 5 ! (dzięki temu dostałam 5 na półrocze, wahała mi się ocena )

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:01

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 13:50   #3912
lausanne
Wtajemniczenie

choć ja się nie powinnam dziś wypowiadac bo mam jakiś zly humor to chyba pogoda, bo przez ostatnie miesiące byłam naladowana pozytywną energią (z małymi wyjątkami) a teraz kaplica

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Któraś z tu obecnych zdawała rozszerzoną z angielskiego? Fest trudno było?
czuje się jak Matuzalem jeśli faktycznie tu są dziewczyny które juz zdawały nową maturę to ja się poddaję
Stary 2011-05-02, 14:00   #3913
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
choć ja się nie powinnam dziś wypowiadac bo mam jakiś zly humor to chyba pogoda, bo przez ostatnie miesiące byłam naladowana pozytywną energią (z małymi wyjątkami) a teraz kaplica
Na Twój zły humor składają się też pewnie hormony.. zreszą kto powiedział że kobieta ma mieć zawsze dobry humor? Połóż się jak masz taką możliwość i pooglądaj coś komediowego w tv, zjedz może kosteczkę czekolady, wypij herbatkę, może będzie lepiej? Apropo tv to zostawiam Was tu na jakiś czas, bo zaraz zaczyna się Monk Mój tż tego nie trawi, zupełnie nie wiem czemu, on jest przecież genialny

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
czuje się jak Matuzalem jeśli faktycznie tu są dziewczyny które juz zdawały nową maturę to ja się poddaję
Też fakt.. Zapomniałam że przedtem było inaczej

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Ja idę się położyć, bo znowu za dużo godz przy kompie i mi mózgownica siada Miłego dnia
Stary 2011-05-02, 14:00   #3914
lausanne
Wtajemniczenie

czy dobrze kojarzę, że Acelinka miała dziś poznać płeć? strasznie jestem ciekawa czy mamy następnego chłopca na forum czy może dziewczynkę chyba zwariuję, moje usg dopiero 14 maja
Stary 2011-05-02, 14:07   #3915
marronelle
Wtajemniczenie

Ja odliczam swoje dni do następnego usg. Oby się dziewczynka potwierdziła!
Już przeglądam te słodziuchne ubranka, maskotki... achh....

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 14:10   #3916
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no właśnie wkurza mnie takie podejście do studiów, a potem co drugi magister... a przecież to nieobowiązkowe, uczymy się dla siebie i w zasadzie tego co chcemy i wybrałysmy sobie same! to już zamiast podkładac gotowce i ściągać lepiej kupić od razu papierek
Mam podobne zdanie .

Cytat:
Szczerze mówiąc to dopiero za trzy lata
To masz jesczze sporo czasu, ale warto mieć plan. Podziwiam, jak Ty zamierzasz ogarnąć średnią szkołę i dziecko, ale chyba pisałaś o pomocy babci - dobrze, że masz na kogo liczyć.
Z perspektywy czasu zazdrościłam później takim dziewczynom, co szybciej zaczęły. W moim wieku miały odchowane dzieci i mogły jeszcze trochę poszaleć.
Co z tego, że mam mieszkanie, pracę itd - wtedy czasem jest nawet trudniej zdecydować - kiedy powinno to nastąpić. Do tego wiek nie ten i natura potrafi spłatać figla.
Cytat:
Ja swoją zdawałam w 1999 r. Stara matura, to jest to .

Stary 2011-05-02, 14:22   #3917
danika
Zakorzenienie

hej kochane ja dzis wyszłam wczesniej z pracy, byłam w bibliotece pożyczyłam 4 książki podróżnicze wszamałam obiadek i zabieram się za wizaż

TZ szaleje na podwórku - konczy juz robić taki domek ogrodowy na narzędzia i kosiarkę

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja test zrobiłam 7.02- szłam na aerobik i jak mijałam aptekę to mnie tknęło by kupić- zrobiłam oczywiście po powrocie do domu. Sama byłam- myślałam, że się przewrócę jak zobaczyłam 2 fioletowe pręgi.
ja też testowałam 7 lutego 9 miałam umówioną kolejną wizytę u doktorka od niepłodności...więc bez jakiejś większej nadziei podeszłam do tego testowania - siedze na kibelku a tu od razu gruba krecha wyszła

wypadłam z tego kibla juz cała spłakana i do TZ mowię, że będzie tatą - a on myślał, że znowu test nie wyszedł i ja płaczę bo się załamałam - i mówi "no wiem, kiedyś będę, a ty będziesz najlepszą mamą" czy coś w tym stylu na to ja juz całkiem w szloch popadłam dopiero jak mu pokazałam test to zakumał. i na drugi dzien betka potem do doktorka, który mnie wysciskal i od razu założył kartę ciąży,,,kochany

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kobitki

ja tylko na chwilke, poprosić o kciuki dzisiaj wizyta już nie moge sie doczekać no i właśnie proszę o kciuki żeby nasze maleństwo pokazało co tam ma między nóżkami
oczywiście, że trzymam mocno

Cytat:

u nas jest podzial: mąż kroi, a ja smażę.
u nas ja kroję, mąż smaży i też kroję nożem normalnie na paski - tylko trzeba miec ostry nóż i super wychodzą

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
37-38 jeden i drugi dobry zalezy od buta, mam je jeszcze i zamierzam nosić, znajomi się mnie pytali gdzie ja takie piękne sandałki kupilam
Az przyczatuje może jeszcze któraś sie skusi na jakiś kolor po za niebieskim, ale róż też jest piekny
dziewczyny wytłumaczcie mi o czym wy piszecie?? sorry jak jakaś głupia jestem - ale ja też bym chciała różowe sandałki a wogóle nie kumam gdzie wy to zamawiacie

Cytat:
przyłączam się do matuzalemów

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Ja odliczam swoje dni do następnego usg. Oby się dziewczynka potwierdziła!
Już przeglądam te słodziuchne ubranka, maskotki... achh....
kiedy idziesz? ja dopiero 12 maja i juz tuptam bo nie mogę się doczekać

a moja mała coraz bardziej się wierci często juz daje się poczuć pod ręką

słoneczko wyszło w koncu ale zimno jak diabli
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:29   #3918
Antiopa7
Raczkowanie

anciaahk na czczo 74
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:38   #3919
archinta
Zakorzenienie

Ja tak na szybciutko- zaraz zmykamy na wioche.

Cytat:
A robiłaś wczoraj coś cięższego?

Jejku wy to jesteście romantyczne. My z mężem wracając z pracy zajechaliśmy do apteki i to mąż kupił test. A nawet dwa. A potem poszedł z psem i ja w tym czasie zrobiłam. Jak wrócił, to dałam mu całusa, a on do mnie - to za to, że ładnie posprzątałem . Jak mu powiedziałam, za co dostał, to nie uwierzył. I mi też kazał nie wierzyć, bo... testy kłamią.
W zasadzie nic takiego cieższego - dla normalnych ludzi - prawie cały dzień na nogach byłam- więc pewnie to to

A wiesz- ten romantyzm pewnie by tak nie wyglądał jakbyśmy długo się starali i wyczekiwali- co za tym idzie kilka testów przerobili. U nas to tak bardziej wtopunkowo było

Cytat:
Ahh urocze
My kupiliśmy w piątek wieczorem, ja nasikałam w sobotę i wtedy jechaliśmy też po internet i ja mu do samochodu zniosłam ten test w worku w kieszeni i niby kreatywna osoba a w takich chwilach zamiast myśleć o pięknie przekazu to ja myślałam żeby zasikanego nie dotknął

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
matko, jakie ja mam napady głodu,zamówiliśmy z małżem 2 wielkie pizze i chyba sama je zjemPoza tym mam jazdę na bułeczki z masłem i świeżym ogórkiem
oł jeeeeeeeee- ogóreczek z bułeczką - to co lubię
Cytat:
Staram się nie myśleć negatywnie, tylko nastawić się pozytywnie na wszystko
Pewnie- najlepiej nie rezygnować z planó i marzeń- grunt to optymizm
Powiedziała ta co ost. ma doła i beczy ciągle...
Cytat:
Czy u Was też tak zimno? Ludzie w kurtkach i czapkach chodzą, brrrr.
Tyż! brrrrrrrr
Cytat:
nie ma osteoporozy ani skłonności do złamań tylko strasznego pecha - bo o ile dobrze pamiętam - była pochylona i zakręciło sie jej w nosie, kichnęła i chyba dzidziuś wtedy wierzgnął. Jakoś tak to było, choć to opowiadała mi siostra tż więc mogę nie pamiętać dokładnie.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że test robiłam od niechcenia. 2 tygodnie wcześniej byłam na usg u lekarza i mówił, że pęcherzyki mam za małe, endometrium za cienkie i na razie w ciążę nie zajdę. Dał namiary gdzie można zbadać spermę, jakby wszystko z mężem było ok, to mieli mi laparoskopie robić czy ze mną jest w porządku. Więc byłam raczej daleka od optymizmu i nadziei. Zła byłam, że znowu mi się okres spóźnia, bo chciałam znowu zacząć starania, a jak zacząć jak się nowy cykl nie zaczął? Nawet luteinę brałam, żeby okres wywołać Byłam pewna, że w ciągu kilku dni dostanę, bo mnie brzuch pobolewał w charakterystyczny sposób. No ale minął tydzień, a ja byłam coraz bardziej zirytowana czekaniem aż przyjdzie. No i w którąś niedziele wieczorem zrobiłam test. Położyłam w łazience na umywalce, myłam ręce i tak spojrzałam na niego. Dosłownie po kilku sekundach pojawiły się 2 grube, wyraźne krechy, aż mi się słabo zrobiło Zanim pomyślałam to od razu mojego M zawołałam żeby zobaczył. Co było dalej nie pamiętam Kompletnie nie pamiętam reszty wieczoru, musiałam w szoku być Na drugi dzień pojechałam bete zrobić. Były 2 panie w laboratorium- jedna pobiera krew, a dryga pisze dane itp. No i ta co pisze pyta się mnie czy wyniki chce jutro czy dzisiaj. A ta co mi krew pobierała mówi: " co się głupio pytasz, pisz, że priorytet, zobacz jaką dziewczyna ma minę" No ale prawda bardzo przejęta byłam
A później na następny dzień do lekarza na usg, też był zdziwiony, ale bardzo ucieszony
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja też testowałam 7 lutego 9 miałam umówioną kolejną wizytę u doktorka od niepłodności...więc bez jakiejś większej nadziei podeszłam do tego testowania - siedze na kibelku a tu od razu gruba krecha wyszła

wypadłam z tego kibla juz cała spłakana i do TZ mowię, że będzie tatą - a on myślał, że znowu test nie wyszedł i ja płaczę bo się załamałam - i mówi "no wiem, kiedyś będę, a ty będziesz najlepszą mamą" czy coś w tym stylu na to ja juz całkiem w szloch popadłam dopiero jak mu pokazałam test to zakumał.
Fantastyczne są te wspomnienia. Aż mnie gęsia skórka naszła!

To do jutra- lub pojutrza-paaaaaaaaaaaaaaaa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:40   #3920
anciaahk
kosmitka

Cytat:
czy dobrze kojarzę, że Acelinka miała dziś poznać płeć? strasznie jestem ciekawa czy mamy następnego chłopca na forum czy może dziewczynkę chyba zwariuję, moje usg dopiero 14 maja
Tak, pisała że idzie i mamy trzymać kciuki .
Ja mam 13 maja .
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dziewczyny wytłumaczcie mi o czym wy piszecie?? sorry jak jakaś głupia jestem - ale ja też bym chciała różowe sandałki a wogóle nie kumam gdzie wy to zamawiacie
Na wątkach o zbiorowych zamówieniach - zamawia m.in. Cotynato. Chcesz linka?

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
anciaahk na czczo 74
I super, z tego wniosek, że jesteśmy wolne od cukrzycy .
A robiłaś inne wyniki? Bo ja robiłam morfologię i mocz. Kilka wyników mam nie w normie, ale czytałam, że w ciąży to normalne, np. za dużo mam leukocytów, za mało erytrocytów i coś na N mam też nie za bardzo.

Stary 2011-05-02, 14:42   #3921
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie się szwendałaś?
Najważniejsze, że wszystko dobrze .
Byłam w Katowicach na dwudniowej imprezie z koleżankami

Cytat:
Tak, tylko że to są studia licencjackie. No i kierunek filologia angielska, a z angielskiego to ja się mogę uczyć całymi dniami Jak myślisz, czy po studiach licencjackich mam szansę na pracę w szkole jako nauczycielka angielskiego? Czy będzie konieczny raczej tytuł magistra? Może któraś z dziewczyn się orientuje?
Cytat:
Ja wiem
Licencjat jest wystarczający do nauczania w szkole, ale raczej każą Ci uzupełnić wykształcenie, bo z lic. możesz mieć tylko stopień nauczyciela kontraktowego (o ile dobrze pamiętam, ale na 90 % dobrze).
Na Uniwersytecie Śląskim semestr na filologii angielskiej to koszt chyba 2 100 zł (na magisterskich, nie wiem czy licencjackie tak samo płatne). Ale jak już pracujesz w szkole, to masz szansę na częściowe dofinansowanie do czesnego (zależy to od gminy, tam gdzie pracuję dofinansowanie do studiów wyższych to 700 zł na senestr, czyli w przypadku tej filologii 1/3).

Cytat:
Ja swoją zdawałam w 1999 r. Stara matura, to jest to .
Bez jaj, podobno taaaaaka stara jesteś A ja zdawałam maturę 2000. Czyli co? Też jestem stara!

Dziś spędzam dzień w spodniach od piżamy Po prostu nie mam żadnych spodni długich, które by na mnie pasowały (takich po domu, bo moich jeansów na wypychanie kolan na kanapie mi szkoda), a na leginsy 3/4 czy spodenki do kolan jest za zimno. No i jak na złość tabuny pielgrzymów się przez mój dom dziś przewijają i oglądają mnie w tym pięknym outficie

Ciąży chyba aż tak bardzo po mnie nie widać, bo moje koleżanki katowickie (te co nie wiedziały) albo się nie zorientowały, albo po prostu tak dyskretnie milczały na temat mojego stanu

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:45
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:42   #3922
lausanne
Wtajemniczenie

wyrzucam łóżko małżenskie z sypialni - dojrzałam do tego, choć będę ryczeć jak głupia mam je zaledwie dwa lata i zawsze o takim marzyłam, ale niestety sypialnia będzie teraz pokoikiem dziecięcym a my na kanapę... no coż - dwoje dzieci to już niezly tłumik muszą mieć swoje miejsce
Stary 2011-05-02, 14:43   #3923
anciaahk
kosmitka

Cytat:
W zasadzie nic takiego cieższego - dla normalnych ludzi - prawie cały dzień na nogach byłam- więc pewnie to to

A wiesz- ten romantyzm pewnie by tak nie wyglądał jakbyśmy długo się starali i wyczekiwali- co za tym idzie kilka testów przerobili. U nas to tak bardziej wtopunkowo było
U nas były starania, ale ten akurat to jakiś cud, czysty przypadek, mega zaskoczenie - chociaż wydaje się, że przy kilkuletnich staraniach nie można liczyć na element zaskoczenia. Zero snu, przerażenie, radość, oszołomienie - co za mieszanka uczuć. I szczęście tak niesamowite, rozpierające. I strach, czy wszystko będzie dobrze. Teraz już się ta mieszanka unormowała, ale początki były naprawdę oszałamiające.
Cytat:
Tyż! brrrrrrrr

To do jutra- lub pojutrza-paaaaaaaaaaaaaaaa
To brrr i na wiochę lecisz i na tak długo ??? buuuu

Stary 2011-05-02, 14:50   #3924
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam, ja nie lubię chodzić, też się zaliczam do kanapowców.

Łeee to nie jest sprawiedliwe. To dlaczego ja mam 100 cm w pasie i brzuch jak balon??
Zapomniałam dodać, że kolejny kg i kolejne 2 cm do przodu
Lubię góry ale teraz nie sprawiało mi to tej przyjemności no i zero kondycji

Cytat:
Gratulacje! Po mnie praktycznie nie widać, że jestem w ciąży, jedynie brzuch mam odrobinę większy Mój tż gada podobnie, haha kochane to takie
Ja mami brzuch i konkretny biust No i patrząc na jedyne dwa zdjęcia z naszego wyjazdu zaokrągla mi się twarz

Cytat:
I super, z tego wniosek, że jesteśmy wolne od cukrzycy .
A robiłaś inne wyniki? Bo ja robiłam morfologię i mocz. Kilka wyników mam nie w normie, ale czytałam, że w ciąży to normalne, np. za dużo mam leukocytów, za mało erytrocytów i coś na N mam też nie za bardzo.
Gratki
Ja mam za tydzień wizytę Ale przedemną test na obciążenie i modlę się, żeby wyszedł w normie bo oszaleję bez słodyczy

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:50   #3925
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 13 maja .

Na wątkach o zbiorowych zamówieniach - zamawia m.in. Cotynato. Chcesz linka?

mhm bardzo poproszę

Cytat:
wyrzucam łóżko małżenskie z sypialni - dojrzałam do tego, choć będę ryczeć jak głupia mam je zaledwie dwa lata i zawsze o takim marzyłam, ale niestety sypialnia będzie teraz pokoikiem dziecięcym a my na kanapę... no coż - dwoje dzieci to już niezly tłumik muszą mieć swoje miejsce
ojoj ale wyrzucacie tak całkiem czy odstawiacie w kąt na "lepsze czasy" ?
ja tez dziecko chowane w bloku w ciasnych dwóch pokojach zawsze marzyłam o prawdziwej sypialni i żeby mieć schody
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:51   #3926
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Byłam w Katowicach na dwudniowej imprezie z koleżankami
Bejbi-party?
Dwudniowa impreza ?? - z zazdrości!
Cytat:
Bez jaj, podobno taaaaaka stara jesteś A ja zdawałam maturę 2000. Czyli co? Też jestem stara!
Przy 18-latkach na wątku oczywiście że jestem.
Cytat:
Dziś spędzam dzień w spodniach od piżamy Po prostu nie mam żadnych spodni długich, które by na mnie pasowały (takich po domu, bo moich jeansów na wypychanie kolan na kanapie mi szkoda), a na leginsy 3/4 czy spodenki do kolan jest za zimno. No i jak na złość tabuny pielgrzymów się przez mój dom dziś przewijają i oglądają mnie w tym pięknym outficie

Ciąży chyba aż tak bardzo po mnie nie widać, bo moje koleżanki katowickie (te co nie wiedziały) albo się nie zorientowały, albo po prostu tak dyskretnie milczały na temat mojego stanu
Ciężarnej każdy strój pasuje, nie wiedziałaś? Ja ze swoim wielkim brzuchem wciąż wciskam się w swoje stare dresy, wyglądam w nich niezbyt ciekawie, ale mam to w nosie. Do tego po domu chodzę bez biustonosza, bo nie mogę kupić bezuciskowego, a te co mam to znowu są trochę za małe i cisną pod biustem.
A Ty nie wklejałaś już swojego brzuszka?
Mi wydaje się, że czasem ludzie chyba nie wiedzą jak zareagować na ciążę, dlatego tak jakby udawali, że jej nie ma. Tak u mnie większość ludzi na studiach się zachowuje - gapi się na brzuch, a jak ja spojrzę, to zmieniają wzrok. I nic nie pytają, nie komentują. Dziwne to takie dla mnie, ale co zrobić.
Cytat:
Ale Ty masz chyba dopiero jedno, tak? A drugie w drodze? To nie zamierzasz najpierw w sypialni mieć małego łóżeczka i dopiero potem zrobić przemeblowanie, jak dziecko dorośnie?

Stary 2011-05-02, 14:53   #3927
agnyska81
Zakorzenienie

Ooo, widzę że Bianeczka wróciła

I Natka z gór

Archinta, miłego wyjazdu

Ancia, to żadne bejbi-party, tylko spotkanie Ślązaczek z podforum "Perfumy" Zawsze zaliczamy najpierw knajpę, a potem siedzimy do rana na domówce. Bardzo fajna impreza, ale zmęczyłam się masakrycznie (jak kupowałyśmy prowiant w markecie to mnie tak już kręgosłup bolał, że jak tylko wyszliśmy to siadłam na parkingu pod ścianą, bo myślałam, że umieram), no i nad ranem usnęłam na pufach, nie było to zbyt wygodne Jak tylko dojechałam do domu, to poszłam spać.

A koleżanka jedna się zorientowała po moich wpisach na forum + podejrzanym wyglądzie, upewniła się i dostałam od wszystkich obecnych gratulacje. Ale potem przybyła reszta i te sprawiały wrażenie, jakby nie zauważyły. Ubrana byłam dość luźno, więc nie rzucało się to tak bardzo w oczy.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:59
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:53   #3928
lausanne
Wtajemniczenie

w tv leci Willow. Pamiętam jak w 88r. rodzice nas - mnie i siostrę - zabrali na to do kina. Musieli nas trzymać na kolanach i czytać półgłosem napisy, bo byłyśmy za małe żeby same czytać. Nie mogłam potem kilka miesięcy spać normalnie Pamiętałam zwłaszcza scenę z jakimiś świniami co miały wielkie kły Teraz mi się chce śmiać z niektórych scen
Stary 2011-05-02, 14:53   #3929
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 13 maja .
Ach- i ja też w dalszym ciągu 3mam kciuki za acelinkę by wystąpiła z klubu anonimowych dzidziusiów
Ja może się dowiem kto leży w hamaczku - 18.05
Cytat:
U nas były starania, ale ten akurat to jakiś cud, czysty przypadek, mega zaskoczenie - chociaż wydaje się, że przy kilkuletnich staraniach nie można liczyć na element zaskoczenia. Zero snu, przerażenie, radość, oszołomienie - co za mieszanka uczuć. I szczęście tak niesamowite, rozpierające. I strach, czy wszystko będzie dobrze. Teraz już się ta mieszanka unormowała, ale początki były naprawdę oszałamiające.

To brrr i na wiochę lecisz i na tak długo ??? buuuu
Juz dawno nie byłam przez te moje mdłości okropne- a juz mi teskno za Babcią
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:56   #3930
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ochotę coś jeszcze zamówić
właśnie wywaliłam sporo rzeczy więc zrobiło się trochę miejsca
A jaki kolor jeszcze ci się podoba?

Mi odwaliło i chcę takie Załącznik 3931629
Butki ładne ale nie na teraz haha masz rację będziesz sie przeważać hihi ja obcasy całkowicie odpuściłam
Kolor hmm powiem Ci że każdy ale czarny też może być cudny i do wszystkiego

Cytat:
Zapomniałam dodać, że kolejny kg i kolejne 2 cm do przodu
Ja mami brzuch i konkretny biust No i patrząc na jedyne dwa zdjęcia z naszego wyjazdu zaokrągla mi się twarz
jak dodałaś to kolejny to mi ulżyło hihi
Ja właśnie to samo brzuch już naprawdę mam duży, a cycki to takie balonki dwa wczoraj mieliśmy imprezę , faceci to sie powstrzymywali do komentarzy ale za to laski mówiły że mam cudowny biust i też taki chcą, a po ciąży były, i mówiły że dzieci wysały nawet więcej niż miały przed porodem

na buzi też się zaokrągliłam, tak samo lekko w biodrach i o zgrozo w ramionach

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości