|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() I teraz obie nie spimy bo Nadia juz wyspana ![]() Mam nadzieje, ze chwile poszaleje, pochichra sie i wypiszczy i usnie jeszcze przy cycu ![]() ![]() Nie chce o tej godzinie na dobre zaczac dnia ![]() Ale jak juz jestem to dzien dobry ![]() Agnieszka.M Najlepszego dla Antosia ![]() The_Sania Najlepszego dla Marcelka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
A my już na nogach od nowej 4
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzruszające nasze dzieciaczki są cudowne ![]() Cytat:
![]() ![]() a czemu cc było? ![]() zawsze mnie to interesuje co sie dzieje bidulcia mam nadzieje ze to tylko proszek Gabule uczula, ale sama mówiłąś ze jak zmiany są na ciele to tylko kontaktowe od ubranka. a pod pampersem jak? aha, andziot mialam normalnie dzownic do Ciebie wczoraj! po porade ![]() wiesz co seba kilka razy zrobił? jak go trzymam prosto albo na kolanach to jakby g lowa mu lekko w lewo opada ![]() mam z nim isc do lekarza? to jakas asymetria? co to jest? dziwnie wyglada i sie wystraszyłam.... [QUOTE=blueberry_11;302178 65] Ech... trochę mnie nie było, bo jakoś miałam mało czasu, szkolenie w pracy, Kubuś przestawiający dzień z nocą, ale już jestem, doczytałam, widzę, że u Grazin coraz lepiej. Powiedziałam mężowi, że Sebuś tak długo spał, a on na to: "A co wcześniej zjadł? Damy Kubie to samo... " ![]() /QUOTE] ![]() ![]() to Ci odciagne i wysle pocztą;P swoja droga ktos mi mówił ze gdzes w necie mozna kupic kobiece mleko dla dzieca ![]() Cytat:
![]() uszy do góry maleńka ![]() a moje dziecko wcale nie spało godzine dłuzej ![]() wstał o nowej 6 :30 i gadał gadał gadał nakryłam sie poduszka i chciałam spac ale si eprzesikał i musiałąm wstawac... wstreciuszek niedobry ale nocki juz lepsze albo ten koszmarny skok sie skonczył albo nie wiem ale 3 pobudki byly wiec jak na ostatnia sytuacje to rewelacja:P nie umiem sie jakos wbic wczoraj nie mialam czasu bo pakowałam rzeczy z piwnicy w ponidziałek przyjedzie tż mamy ciężarówą i wywozi na śmietnik i na złom wszystkie graty powiem wam ile ludzie gromadza niepotrzebnych rzeczy! rzeczy ktory nigdy w zyciu sie juz nie uzyje a nie wyrzuci sie tego bo jais sentyment trzyma wiec wczoraj bez sentymentu wyrzuciałam cała piwnice zostawiajac kilka narzędzi i jedną miskę i choinke z ozdobami ![]() zaraz bede bo musze sie was poradzic ale seba chce isc spac
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
![]() Melduje sie dzis juz drugi raz ![]() Nadia jak wstala o tej 2:50 to usnela dopiero 5 i spalysmy tylko do 7 ![]() Chyba sie dzis nie wyspalam ![]() Pije kawke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nocka do ![]() O 5.30 nowego czasu Pepe robił peryskop w łóżeczku ![]() ![]() W nocy parę razy marudził i musiałam wstać, potem mleko dodoić, potem mleko dać itd. Teraz ratuję się kawą ![]() Najlepszego dla Antosia i Marcelka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
No i Eda obudził się o 4...
![]() Ale potem jeszcze przysnął wstaliśmy 6:30. Teraz młody u dziadka, a ja leżę i umieram. Plecy mnie tak bolą, że MASAKRA. Noszenie Edzika, niewygodne łóżko (to w Rze, Siaśkowe wygodne ![]() ![]()
![]() |
#3907 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry, u nas też nocka nie zła, pobudka o 5 nowego czasu, karmienie, Wiktorek usnął od razu,on jest śpioszkiem i śpi rewelacyjnie, a Bartek zaczął gadać, przekręcać się na brzuch, łapał za szczebelki, podciągał się do góry, aż w końcu zaczął wrzeszczeć jak ręka mu się obsunęła i przytulił się do szczebelek :P No ale po prawie godzinie usnął i wstaliśmy wszyscy niedawno
![]() Mężul dziś będzie w domku. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 |
Raczkowanie
|
Najlepszego dla Norbiego i Michałka
![]() ![]() u nas nocka masakraaaaa . Maja wstała po 1, zasneła po 3 i pobudka o 6 i my już na nogach... ehh . dawno takiej nocy nie było .. ; / a myślałam, że się dzisiaj wyśpię.. pogoda za oknem okropnaaa : /// ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
to my sie tez witamy
olka miala pobudke o nowej 4 i spala do nowe 7 ![]() ![]() po 10 jedzxiemy do mojego rodzenstwa na obiad a wieczorem na imieniny do szwagra tz na paintballu mialam tez jechac no ale antybiotyki ![]() pogoda piekna, ale zimno |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wiedziałam że to przestawianie czasu jest do d... bo kto dzieciom wytłumaczy, że mają spać o godzinę dłużej ![]() Wczoraj moja mama pierwszy raz została z Tymkiem sama na dłużej tzn. nie było mnie ponad 3 godziny. Dwie pierwsze super, bawili się, gadali ale później jak skapował że mnie nie ma to zaczął bardzo płakać i podobno rozglądał się po cały pokoju za mamusią chlip chlip ![]() Grazin, też lubię robić takie porządki, wtedy czuję się taka oczyszczona ![]() Sto lat dla Norbiego i Michałka ![]()
#3911 |
Zadomowienie
|
witam
u nas nocka nie najgorsza ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Marcelka i Antosia!!! mam pytanie a w zasadzie dwa ![]() 1. do kiedy odbekuje się dzieci??? 2. mieliśmy dzisiaj debiut z kaszką ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Monia_K no zapłaciłabym komuś ostatnimi pieniędzmi gdyby wytłumaczył Lilce że przestawiliśmy zegarki i że powinna pospać dłużej i później domagać się kąpieli
![]() ![]()
![]() |
#3913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. nie bardzo pomogę, bo u nas kaszka jest beee, jedynie przy wieczornym kleiku do mleka tak mi się czasami zdarzyło i staram się bardzo dobrze rozmieszać w butelce kleik z mlekiem, wtedy to gęste nie opada na dno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Troszkę zagoniona jestem jak zwykle, gdy jestem u rodziców i czasu na leniuchowanie z kompem brak ![]() Niby fajnie, ale już jestem zmęczona ![]() Zosiaa moja pediatra powiedziała keidyś, bo też ja pytałam o ulewanie.. że jak dziecku się nie ulewa, to nie trezba już odbijać. Mój Antek już nie ulewa, ale jak go karmię w ciągu dnia to i tak odbijam, tak z przyzwyczajenia.. ale jak karmię wieczorem i usnie to zoastawiam bez odbicia ![]() ![]() Z kaszką nie pomogą, moja rozpuszcza się całkowicie i nie ma problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zosia, to nocka u was super! Co do odbekiwania to my jeszcze odbekujemy i też czytałam, że jak dzieci ruchliwe to nie trzeba. Jednak jak być powinno to nie wiem ![]()
![]() |
#3916 |
Rozeznanie
|
Witam Was w nowym czasie zimowym
![]() ![]() ![]() bo zazwyczaj mam mało czasu, aby z Wami popisać i czuję się jak szpieg z krainy deszczowców, gdy Was tak tylko podczytuję ![]() eweska trzymam kciuki za maleństwa Twojej siostry,będzie bobrze ![]() współczuję Wam nieprzespanych nocek ![]() i zazdroszczę zjazdów ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2011-10-30 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosiaaa To fajniutka nocka u Was ![]() Ja Naduske ciagle odbijam a i tak ciage ulewa. Dzis w nocy to masakra byla ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
|
gusiagatko To Nadia nie dała sie mamie wyspać
![]() Najlepszego dla Antosia i Marcelka ![]() Dzień dobry, a u nas nocka bez zmian chyba 4 karmienia i wstanie na dobre o 6.30 ale tak jest od kilku dni ![]() Michałek bardzo dziękuje ciociom wizażowym za życzenia ![]()
#3919 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
![]() Sto lat dla Marcelka i Antosia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. u nas nie ma tego problemu z kaszką, robię naprawdę gęsto i Aluśka pije ją ze smoczka z krzyżykiem....trochę trwało zanim się nauczyła go ssac (na początku memlała). Najdziwniejsze jest to, że wypije gęstej kaszy ok. 210ml na noc, a i tak muszę ją w nocy karmic, a kiedys nie musialam ![]() Cytat:
![]() Teraz już też trze oczy, bo ok. 11 miała zawsze drzemkę ![]() U nas nocka w miarę, nie tragiczna, ale też nie dobra. Kilka razy wstawałam, Aluśka krótko spała po butli - wszystko jakoś inaczej ![]() Dzisiaj miał bbyc dzień rodzinnego spaceru i jesiennych zdjęc, a tu pogoda się popsuła i ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za pamiec
![]() zyczonka dla dzisiejszych solenizantow ![]() ![]() ewesko ale masz fajnie ![]() ta noc byla najgorsza w ciagu tego pol roku, nie spalam prawie wogole. mlody ma katar wrrrrrrrrrrrrrr. wieczorem krecilo mi sie w glowie..... nie bede opisywac w detalach co norbert wyprawial..... wrzucilam foty z porannej gimnastyki, niestety robilam je telefonem, duzo wyszlo zamazanych i niestety nie dalo sie wszystkiego uchwycic. norbi jest za szybki
#3921 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() nocka u nas nie była najgorsza, musiałam wyjść z domu o 6:30 nowego czasu i zostawiłam Marudka z tatusiem-obaj spali, niestety młodszy się szybko obudził i tatuń nie był z tego powodu szczęśliwy ![]() chciałam sie pochwalić, że dziecko spało samo w pokoju pierwszy raz ale jakoś wielkiej różnicy nie zauważyłam między spaniem w jednym pokoju ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() idę zjeść sniadanie bo rano nie zdążyłam i kawyyyy chce kawyyyyyy
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
Witamy i my
![]() Grazin - to czekam na kuriera ![]() STO LAT dla Marcelka i Antosia ![]() ![]() ![]() Mój Kubuś chyba zrozumiał na czym polega zmiana czasu, bo obudził się o tej co zazwyczaj, czyli o 6 nowego czasu. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia ![]() Coś tu pusto dzisiaj, dziewczyny wyjechały na Święta, czy jak? TO ja jeszcze przypomnę o Sałacie.
#3923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edy już dłuższy czas nie noszę, bo ja go kładę na brzuszku i on się tak rusza, że samo się beka ![]() 2. Normalne ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie mi uświadomiłaś, że ja również nie piłam dziś kawy... ![]() A już jedziemy do Wawy z powrotem... Może namówię tż na kawę gdzieś po drodze ![]() A i chciałam powiedzieć, że Siaśki mają super ekspres do kawy, pozazdrościłam im i będę wiercić tż dziurę w brzuchu aż mi taki kupi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Rozeznanie
|
Witam w niedzielny poranek
![]() Moje dziecko od dluższego czasu nie ma problemu ze snem, ale dzis pobił rekord w spaniu!! Spał od 20 do 9 starego czasu czyli do 8 nowego, ale to chyba dlatego że wczoraj pierwszy raz zagęściłam mu mleczko na noc. STO LATEK DLA DZISIEJSZYCH JUBILATÓW ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
Hej z rana!
W sumie już nie rano, ale od nowej 6.00 miałam non stop arie operowe ![]() ![]() A najgorsze to, że od kilku dni mała pada ok. 17.00 -17.30 i śpi do rana z jedną / dwiema pobudkami w nocy, budzi się rano ok. 7.00 - 7.30 starego czasu, czasem po mleku dalej śpi do 9.00 -10.00, a czasem trochę się pobawi i zasypia po godzinie, więc miałam fajnie, ale po tej zmianie czasu będzie pewnie wstawała ok. 6.00 więc już fajnie nie będzie ![]() Co do odbekiwania, to u nas cały czas muszę odbekiwać, ale już znacznie mniej, tzn. nie po wszystkich karmieniach mała odbekuje. Nigdy nie ulewała, no może raz czy dwa jej się przelało ![]() Kaszki nie daję, więc nie pomogę, ale wydaje mi się, ze raczej może coś zostawać na dnie.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-10-30 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Raczkowanie
|
przede wszystkim:
Agnieszka.M sto lat dla Antosia ![]() ![]() The_Sania sto lat dla Marcelka ![]() ![]() a za wczoraj jako, że mnie nie było: dla Michałka i Norbiego ![]() ![]() ![]() antropia słodkie są te nasze dzieciaczki, jak miło się czyta coś takiego ![]() ![]() andziot gratulacje dla koleżanki i buziaki dla małej Marysi ![]() night też czekam aby się wyrwać i pobuszować, poprosiłam Tż aby przed moimi urodzinami dał mi pół dnia wolnego w ramach "części składowej" prezentu ![]() ![]() ![]() ![]() grazinku ![]() ![]() ponoć jak się posprząta przestrzeń dookoła, to tak jakbyś uporządkowała własne wnętrze ![]() tak sobie patrzę na zdjęcie Seby i Wikusia i mi się tak ckliwie robi ![]() zosiaa 1. odbijam w dzień, wieczorem często zasypia mi już synek na rękach; 2. daję kleik- równomiernie się miesza, a kaszka jak była w użyciu kilka razy tez zostawała na dnie ![]() zytus ![]() ![]() kiaro mała śpiewaczka operowa nam rośnie ![]() moria, dziewczonko, agoM, matall piękne avatary!!!!!! ![]() w leniwe niedzielne przedpołudnie ![]() dwie kawy zaliczone, pierwsza pobudka o 6ej i jedzonko, teraz drzemka ![]() Wczoraj zaliczyliśmy całodniową 50 km wyprawę na jeden cmentarz i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie tego samego wyjazdu w dzień 1 listopada. Staliśmy w godzinnym korku tam, gdzie nigdy żadnego korka nie było :| Wiktor, jako że nie znosi fotelika musiał dać nam do wiwatu ale i tak jest przesłodki i strasznie go kocham ![]() moich dwóch chłopaków drzemie a ja wizażuję chciałam Wam napisać, iż nie mogę się doczekać Wrocka no i pauliziu niebawem przybywasz ![]() ![]() ![]() ![]() miłej niedzieli edit: aguś jak się dziś czujesz??? matall wracajcie do nas bezpiecznie;
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-30 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zadomowienie
|
dla Marcelka i Antosia
![]() ![]() Zytus a karmisz UU ? delicadeza ja tez nie, dlatego pojedziemy późnym popołudniem, żeby nie powiedziec wieczorem bo wtedy już jest spokojniej i na cmentarzach i na drogach. a jak z tym Wrockiem, kiedy jest ? moniqac tez jedzie ? kurdę ja tez chceeeee
#3929 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Skok, skok, skok, skok, skok, skok, skok, skok....lalalalalalalalal alala..... Położyłam się wczoraj o 20, żeby się wyspać i nie mogłam zasnąć...o 22 wstałam i obejrzałąm coś w tv...potem 23.30 a ja dalej zasnąc nie mogę ![]() Ok 2 było jak zasnęłam by mnie dziecko obudziło o 3...dodam, że do tej drugiej usypiałam go 6 razy..budził się i nie mógł zasnąć....o 3 wylądował u mnie...nie pamiętam ile razy cyca wywalałam, ale pamiętam, że o 8.30 była pobudka...wtedy uświadomiłam sobie, że jest dopiero 7.30...więc się ucieszyłam bez sensu.,...poszłam po butlę bo cyce puste po takim maratonie...i nie miałam siły jej trzymać...zawołałam małża...potem poszła kupa i z Piotruś w bujaki zasnął o 9.30....i pospał aż 40 min. potem dostał UU bo jojczył, ale za dużo nie zjadł...a teraz leży w bujaki i jojczy a ja próbuję się ogarnąć....nie mam siły sobie kawy zrobić.... ot tyle... aaa... ![]() Buziaki dla solenizantów dzisiejszych ![]() ![]() ![]()
#3930 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M Najlepszego dla Antosia !! Pamiętaj jak dziś Twój bajkowy poród i jego szczegółowy opis w esku a także mój strach, że Ty czerwcowa już na porodówce
Saniu 100 lat dla Marcelka !! Tobie się baty Mamusiu należą, że nas olewasz Loluś, a do kiedy jesteś u teściów? Antonek już ładnie Ci lula w nocy ? Aga_pe, współczuje ![]() ![]() ![]() Gusiu, no niemożliwe... ale nockę Nadunia zafundowała Mamusi. Dziś więc masz dzień kawy ![]() Agusiu, oby to mleko pomogło !! To już ostatnia deska ratunku ? Grazynko, to ciut do normy u Was wróciło nocnne karmienie? Ale szału to chyba ni ma? Bywało lepiej, prawda ? Blue, spóźnione lecz najszczersze życzenia urodzinowe Skorpionico ![]() Andziotko, gratulacje dla Mamusi i Marysi !! ale zazdroszczę koleżance.. a to jej pierwsze dzieciątko? Antropia, skok jak malowany - wyrazy współczucia Zosiaa ja nigdy w nocy nie odbekiwałam a w dzień różnie, generalnie coraz mniej. Średnio 2-3x dziennie. Kaszka nigdy mi nie została na dnie więc nie wiem o co kaman? Delicadeza,ja bardzo licze na ten Wrocław! Oby mąż chciał ze mną jechać ![]() Moje dziecko nie umie stać w korkach, od razu syrena ![]() Matall, a kiedy wracacie ? Odeśpisz ![]() heja ![]() jakos podczytuje Was tylko z krzaków ![]() Chyba mam skok... co dzień zasypiam dopiero ok 00.30 wałkując się uprzednio ok.godziny, półtorej w łózku. Dziecko wstało wyspane o 8.50 nowego czasu więc nieźle. W nocy karmienie o 23.45 i potem średnio co 2-3h. Na szczęście od razu zasypiała, za to ja jestem niewyspana ale przez to moje niespanie wieczorem ![]() Zastanawiam się, czy z powodu ząbkowania dzidziuś może się cześciej budzić w nocy??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.