|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Witajcie
Truscafko ale masz super już pewnie małego tulisz ![]() Ania Moim zdaniem to kolka ![]() ![]() Joamic śliczny brzuś (chyba mam taki sam ) Co do kawy nie piję całą ciaze tylko cappucino.
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
cześć mamusie i brzusie
![]() Truscafko dziś Twój wielki dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ja dziś też wizyta u gina ale dopiero o 15.30. wcześniej chcę podjechać do pepco i wydać pieniążki urodzinowe- jakieś podkładki na stół kupić i może cosik jeszcze ładnego bo później już nie będę miała okazji ![]()
#3903 |
Zadomowienie
|
Witam poniedzialkowo
![]() truskafka czekamy na jakies informacje od Ciebie ![]() Glam mi od zgagi odechcialo sie jesc, duzo mniej teraz jem, a teraz jak zgaga sie pojawi to zimne mleko min 1 -2 szkl i jakos przechodzi Dziewczyny z tym zabobonem o zgadze to nie do konca jest prawda, u jednych sie sprawdza a u innych nie, np. jak moja mama byla ze mna w ciazy miala straszna zgage i myslala, ze bede miec bujna czupryne, a z bratem bylo odwrotnie, w ogole nie miala zgagi, a brat urodzil sie kudlaty jak malpa, nawet na uszach mial wloski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3905 |
Zadomowienie
|
co do kawy ja pijam
![]() ![]() Aniu spróbuj tego co dziewczyny pisały, być może pomoże, pamiętam jak opiekowałam się malutkim kuzynem jak on biedny płakał nic nie pomagało, potem kropelki, butelka przeciwkolkowa i hustanie w hamaku dla niemowlat mu ból uśmierzał. Truscafka pewnie ma już pewnie Skarba przy sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zadomowienie
|
zbożówka to w sumie nie jest kawa
![]() ja pijam ricore, biczuję się za to ale nie potrafię sobie 1 dziennie odmówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Ciekawe jak tam Truskawka ![]() ![]() Tryzmam kciuki za Mamusie, które mają już termin, żeby szybko i gładko poszło ![]() Ja pije kawe raz dziennie- rozpuszczalną z mlekiem ![]() Kończe kompletować wyprawkę i w przyszłym tygodniu biorę się za pranie ciuszków ![]() a Wy Mamusie już macie wszytsko poprane i wyprasowane? |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
ja poprane i poprasowane ale w weekend otrzymaliśmy kolejne pudło ciuszków
![]() ![]() łóżeczko złożone, dzisiaj tż złoży komodę i będę układać rzeczy maluszka ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- macie jakieś upławy pod koniec ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
witam
byłam rano,ale połozyłam się i pospałam jeszcze 1,5 godzinki ![]() ja kawki ostatnio nie daję rady wypić ![]() za to uwielbiam i zawsze mi smakuje w kawiarniach-wówczas obowiazkowo na zimno
#3910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do rzeczy ja mam poprane, poprasowane ale mamy jeszcze dużo czasu i jeszcze wielu rzeczy mi brakuje. Teraz już po tym wyskoku w sobotę, to sobie torbę spakuję bo kurcze nigdy nic nie wiadomo :/ Co do upławów ja właśnie ciagle mam, ostatnio może ze 2,3 dni nie miałam aż tak obfitych ale ciągle są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
Mamusie, które już rodziły- u Was akcja porodowa nastąpiła nagle czy coś się wcześniej działo?
Zaczynam 39tc i kompletnie nic, twardnieje czasem brzuch i to tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
Mi właśnie dziś się pojawiły. A od jakiegoś czasu boli mnie spojenie łonowe
#3913 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już wszystko przygotowane i czasem nawet myślę ze mógłby się mały urodzic a czasem myślę że może jeszcze troche .
Wogóle to chyba wybraliśmy imię dla małego i prawdopodobnie będzie to Bartosz ![]()
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() a truscafka juz pewnie z synkiem ![]() dzis zaczynamy 40 tydzien, oby to byl juz ostatni ![]() domiks ja tez juz mam wszystko gotowe, pod koniec listopada dostane jeszcze troche ciuszkow, ale juz takich od 74 wiec sobie po trochu bede je ogarniac ![]() wyslalam smsa do dreamnes, zobaczymy co tam u niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy te skurcze przepowiadające to ból jak na okres + twardnienie brzucha? Co do kawy, też piję jakąś przyjemność trzeba mieć jak nie można jesć słodyczy ;/ tylko słyszałam, że właśnie rozpuszczalnej się nie powinno pić tylko najlepiej filtrowaną bo jest zdrowsza. Upławy też mam, ale głównie rano jak wstanę, tak jakby organizm po nocce się czyścił i tak już od ok miesiąca, a w ciągu dnia jakby mniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zadomowienie
|
hmm bardziej mleczne
Mufinka za nowy tydzień jesteś już na wylocie ![]() jak wyparzacie butelki i smoczki?
#3918 |
Zakorzenienie
|
elfik u mnie zupelnie nagle, nic sie nie dzialo, siedzialam caly dzien w domu, dzien jak kazdy, wieczorem z mama impreze na koniec postu przygotowywalam, siedzialam z nimi przy stole, kolo polnocy 1 raz mnie zaklulo w plecach potem co 8 minut ze2-3 razy jeszcze a potem wody zaczely odchodzic o 8:10 urodzilam.
![]() |
#3919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzieś ostatnio wyczytałam, że jest coś takiego: Gelatum Alumini w zawiesinie, ja tego nie próbowałam ale może warto. Próbowałam natomiast saszetek Refluxin-M, gorzkie bardzo ale mi pomogło. Do tego piję herbatke ziołową neutralizująca kwas żółądkowy, nawet jak wraca to nie piecze ![]() Niestety jest tak, że obniżony poziom kwasowości żołądka powoduje zmiejszone wchałanianie żelaza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
joamic ja tez mam uplawy mleczne i sporo tego;/
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- joamic ja 1 raz wygotowywałam wszystkie, pozniej normalnie wrzatkiem zalewalam a po tygodniu dostalam sterylizator mikrofalowy-dla mnie super,3minuty wmikrofali, wszystkie smoki, butle, grzechotki mialam wysterylizowane zadnego paprania sie.
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
DARUSIU a Ty w terminie urodziłaś? pewnie już pisałaś, ale mi umknęło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
dokladnie w dzien terminu.
![]() |
#3923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muffinka no to czekamy an wieści ![]() Super że to juz 40 tydzien jejciu ale to zleciało ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Ja gotuje w garnku z wodą tak z 5 minut
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zadomowienie
|
Chyba w tym tygodniu je wygotuje, bo coś czuję że wcześniej się wypakuje.
Dziś co chwilę chodzę do pokoju Olivci i oglądam wszystkie rzeczy chyba wije gniazdo ![]()
#3926 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Aniu sa na kolki woreczki do ogrzania w mikrofalowce lub piekarniku.Maja w srodku np pestki wisni.Mozna kupic je w aptece albo sklepach z artykulami dzieciecymi (bynajmniej tu).My mamy taka owieczke pluszowa i ona ma w brzuchu wlasnie takowy woreczek. Dostalam w nocy skurczy dosc mocnych,ale przeszly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Dziewczyny w nocy byłam tak wykończona że jak karmiłam około północy to zasnęłam i się obudziłam dopiero 2 godz później jak mała zaczęła się domagać jedzenia a ja mądra położyłam ją przy brzegu a jakby spadła ![]() ![]() Eh durna matka ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() ![]() A kropelki Sab Simplex tż zamówił na ebayu u nas były dostępne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziweczyny
Ania z tego co piszesz to wygląda na to iż malutka ma kolkę. Oprócz tego co dziewczyny zaleciły mogę Ci polecić metodę, która uspokoi małą - wypróbowana na siostrzeńcu - kładzie sie dziecko na ramieniu, dłoń układa w łódeczkę i oklepuje sie plecki dziecka. Trzeba to robić z wyczuciem, bo zbyt lekkie oklepywanie może rozdrażnić dziecko. Dzięki temu dziecko ma odwróconą uwagę i przestaje płakać. Wyczytałam również w MP, ze na kolki dobrze jest podawać dziecku probiotyk zawierający kultury bakterii z grupy Lactobacillus rhamnosus GG - nie będę podawać nazwy handlowej, bo w UK na pewno są inne. Początki są trudne i to wcale nie znaczy, że jesteś złą matką. Za jakiś czas sama zobaczysz, ze będziesz instynktownie wiedzieć o co dziecku chodzi. I nikt lepiej nie będzie rozumiał dziecka niż Ty. mol_aa znieczulenie zewnątrzoponowe podaje sie do przestrzeni zewnątrzoponowej tak jak pomiędzy blaszki opony twardej, a podpajenczynówkowe bezpośrednio do płyny mózgowo-rdzeniowego. glamourous u mnie becikowe jest wypłacane w Urzędzie Gminy Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak coś znajdziesz ciekawego to się pochwal, bo ja też nie mam wygodnego miejsca do karmienia. Też mam ostatnio chcice na orzechy i to na jakiekolwiek. Trzeba sie będzie w sklepie zaopatrzyć, bo w domu brak. Fallen Angel ja piję kawę Ricore z cykorią ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- A trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-11-02 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Elfik ja swoje do szpitala przejezdzilam.
Dwa tygodnie co sroda i sobota jezdzilam z nadzieja ze wyjde z maluszkiem, bo mialam bialko w moczu i chcieli sprawdzac i kontrolowac az stwierdzilam ze w dupie z tym, wylezie jak bedzie chcialo i tak sie stalo ![]() nie ma co myslec,tylko glowa bedzie was bolała.
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania Moja siostra to na łyzeczke obciagała troszke mleka i do tego wkrapiała wszystkie leki jakie miała podawac małemu moze i ty tak rób.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.