Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszamy! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 17:13   #3901
Coffee With Milk
Zadomowienie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
wlasnie wiem,ze sie rezerwuje, ale pytam jak sie robi taka rezerwacja czy tylko telefonicznie, czy osobiscie i czy sie kupuje bilet wczesniej

Coffee a jaka jest teraz twoja waga i wzrost? sorry, że pytam
Najlepiej kupić wcześniej bilet, ale możesz też kupić przez internet, tutaj możesz kupić na TLK https://bilet.intercity.pl/irez/ , po co specjalnie jechać na dworzec A oni chyba jeszcze mają taką opcję, że przychodzi Ci bilet na telefon i tylko konduktorowi pokazujesz w telefonie No albo drukujesz.

Ja tak kupuję na przewozy regionalne, tylko, że tam jest tylko opcja z drukowaniem

I ja jeżdżę tylko PR, chyba, że akurat się trafi, że nie ma to TLK, Intercity nie jeżdżę. Raz musiałam jechać IC z Poznania do Warszawy - zapłaciłam 80zł!!! za studencki, 2 klasa... I jeszcze weszłam do wagonu, a tam moje miejsce zajęte!!! Mówię do faceta, że to moje miejsce, a on, że jemu tamta Pani zajęła, mówię do tej Pani, żeby się przesiadła na swoje, a tamta, że jej tamta Pani zajęła i pokazuje na matkę z niemowlakiem.. Nosz kur**, matki z dzieckiem wyganiać nie będę, ale ciśnienie mi skoczyło W końcu ten facet się pofatygował i z wielką łachą zdjąć swoją walizkę, którą usadowił na siedzeniu obok siebie i mnie puścił

Nie ma jak PR, tanio, szybko, wygodnie

A co do wagi, to ważę 59kg, a wzrostu mam około 164cm. A wcześniej ważyłam 53kg a te 6kg poszło mi w tyłek Wczoraj mierzyłam spodenki krótkie z zeszłego lata to nie dość, że nie mogłam na uda naciągnąć to jeszcze z 4cm brakuję mi, żeby się dopiąć Ale biorę je ze sobą, schudnę tam
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:29   #3902
Ayo22
after hours

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez martita99 Pokaż wiadomość
Fajnie masz Coffee - taki dreszczyk emocji pewnie przed wyjazdem.
Ja straciłam wszystkie pieniadze na remont. Czekam na wypłate, żeby pokupować teraz takie pierdołki do łazienki jak kosz na smieci i kosmetyki.W drugiej łazience na dole mam to wszystko, no ale ta drugą łazienkę trzeba bedzie wyposazyc. Jak pozycze cyfrówke od brata (bo nie posiadam) to umieszcze zdjecia, no i jak ja urządze w kosmetyki of course, żeby taka goła nie byla .
W czerwcu pasowałoby się wybrac do fryzjera, żeby fryzurkę odświezyc.
Włąśnie dziewczyny ostatnio rozjaśniałam włosy troszkę i strasznie mi się przesuszyły, stały się takie matowe, bez zycia, rozdwajaja sie. Co polecacie? Ja raz w tygodniu robie maske nafta+żółtko+sok z cytryny. Niby jest lepiej, ale może wy macie lepszy sposob na zdrowo wyglądające włosy?
czekam ja ostatnio kupiłam jedwab do włosów, w rossmanie w promocji były małe opakowania. zachwycona jestem, takie miękkie włosy po nim, ale fakt, że na rozdwojone końcówki to tylko nożyczki.. :/

Carmen
- raczej nie.. tż szuka pracy miesiąc już w wawie, 0 odpowiedzi tu to nawet za bardzo nie ma gdzie szukać..

Coffee - tlk to też intercity

kurna, ale się strułam.. rzygałam od wczoraj chyba 8 razy, zjadłam dopiero teraz trochę rosołu, ale czuję, że pójdzie.. nie piję więcej wódki, o nie.. a wcale dużo nie wypiłam. 1 kieliszek i 3-4 drinki..
Stary 2012-05-27, 18:38   #3903
martita99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
czekam ja ostatnio kupiłam jedwab do włosów, w rossmanie w promocji były małe opakowania. zachwycona jestem, takie miękkie włosy po nim, ale fakt, że na rozdwojone końcówki to tylko nożyczki.. :/

Carmen
- raczej nie.. tż szuka pracy miesiąc już w wawie, 0 odpowiedzi tu to nawet za bardzo nie ma gdzie szukać..

Coffee - tlk to też intercity

kurna, ale się strułam.. rzygałam od wczoraj chyba 8 razy, zjadłam dopiero teraz trochę rosołu, ale czuję, że pójdzie.. nie piję więcej wódki, o nie.. a wcale dużo nie wypiłam. 1 kieliszek i 3-4 drinki..
Ayo bidulko.
Gdzie to tak imprezowałaś zamiast się uczyć hm?
martita99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:46   #3904
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

dzieki coffee za podpowiedz
ale umowilam sie z TZ ze i tak pojedziemy do leszna do wtorek to sie jeszcze na lumpeksy skuszę i oblece przed wyjadem moze kupie jakis ciuch

Coffee a jakie miejsca najlepiej wybrac? tam bylo przy oknie, przy korytarzu.. co radzisz??

A co do wagi to u mnie obecnie 53,5kg - 165cm. Taka wage kocham

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:46   #3905
Izza4989
Raczkowanie

Cool Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
A co do wagi, to ważę 59kg, a wzrostu mam około 164cm. A wcześniej ważyłam 53kg a te 6kg poszło mi w tyłek Wczoraj mierzyłam spodenki krótkie z zeszłego lata to nie dość, że nie mogłam na uda naciągnąć to jeszcze z 4cm brakuję mi, żeby się dopiąć Ale biorę je ze sobą, schudnę tam
Coffee to ważysz więcej ode mnie bo ja ważę 49 - 50 kg (z tym bywa to różnie) a mam 173 cm wzrostu.
A tak poza tym to witam Wczoraj była impreza urodzinowa mojej mamy i fajnie było I dzisiaj nareszcie się wyspałam, bo mama mnie obudziła o 11:30, znając mnie spałabym dalej gdyby nie mama Od wczoraj zbieram się do uzupełnienia pamiętnika ale szczerze powiedziawszy nie bardzo mi się chce Wolę siedzieć na internecie niż uzupełnić pamiętnik a tak naprawdę to by mi to zajęło może z godzinkę Nie mam czasu na nic i nic mi się nie chce
Stary 2012-05-27, 18:56   #3906
martita99
Raczkowanie

A tak w ogóle to zaczynam diete od jutra. Nie wiem co sie ze mna dzieje ostatnio, chodzę cały czas niewyspana, mimo,że długo śpie i mam straszna ochote na słodkie/ Przez ten weekend tyle pochłonęłam czekoladek,że szok. Od jutra biore sie za siebie.
Stary 2012-05-27, 19:15   #3907
Coffee With Milk
Zadomowienie

Ayo, wiem, tylko TLK sa tansze od tych IC. Tlk jechalam z Poznania za chyba ok 30, a IC za 80 no z tymze w ic jest miejsce zarezerwowane, niezaleznie czy 1 czy 2 klasa, ale ja i tak zawsze pierwsza sie pcham do pociagu, wiec rzadko stoje :p

Folti, przy oknie dla mnie najlepsze-podziwiasz widoki ewentualnie przy drzwiach, bo mozna sobie latwo wyjsc na korytarz, w srodku najgorsze, nie ma o co glowy oprzec, jak sie spi :p ja bym brala przy oknie
A 53,5 to jest waga najlepsza przy naszym wzroscie, ja sie czuje troche ociezala z obecna waga :p ale mam za duzo stresow i zajadam ale w usa bede miec 10km do pracy, a tam gdzie jade nie ma komunikacji miejskiej, wiec do pracy bede jezdzic rowerem do tego praxa troche fizyczna, w 40 stopniowym upale, wiec wroce laska
Stary 2012-05-27, 19:18   #3908
Ayo22
after hours

Martita... a może Ciebie będzie więcej..?

aj, przyjaciółka miała urodziny, miało być 15 osób, było 4, później jeszcze 2 doszły i jeszcze 2. no to jak nas była 4, to stwierdziła, że się musi upić.. miałam wyjść koło 22 i nic nie pić, żeby się uczyć, ale tak mi jej szkoda było.. no i o.. a dzisiaj i ona biedaczka z wodnikiem szuwarkiem rozmawiała :/ ale jak słodko wczoraj, wyprowadzili mnie z łazienki na balkon i dali wiadro, jakieś buty, przykryli, siedziała ze mną jej lokatorka, ja tam konwulsje żołądka, a ta się przytula do mnie i mówi, że mnie kocha nawet jak rzygam

zamaniło mi się ziemniaków odsmażanych.. babcia mi robi. kocham ją rosół też specjalnie dla mnie ugotowała, jak ją poprosiłam

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2012-05-27 o 19:20
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:20   #3909
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Wracam z grilla na lace:-D

Pilam w miejscu publicznym.niedobra

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:35   #3910
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Gardło mnie boli........

Tylko taka sierota jak ja choruje gdy na dworze piękne słoneczko
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:35   #3911
martita99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
Martita... a może Ciebie będzie więcej..?

aj, przyjaciółka miała urodziny, miało być 15 osób, było 4, później jeszcze 2 doszły i jeszcze 2. no to jak nas była 4, to stwierdziła, że się musi upić.. miałam wyjść koło 22 i nic nie pić, żeby się uczyć, ale tak mi jej szkoda było.. no i o.. a dzisiaj i ona biedaczka z wodnikiem szuwarkiem rozmawiała :/ ale jak słodko wczoraj, wyprowadzili mnie z łazienki na balkon i dali wiadro, jakieś buty, przykryli, siedziała ze mną jej lokatorka, ja tam konwulsje żołądka, a ta się przytula do mnie i mówi, że mnie kocha nawet jak rzygam

zamaniło mi się ziemniaków odsmażanych.. babcia mi robi. kocham ją rosół też specjalnie dla mnie ugotowała, jak ją poprosiłam
Eeee-póki co mnie więcej nie będzie, chociaż nie ukrywam,że chciałabym
Ale masz babcię kochaną,tylko pozazdrościć, ja już nie mamani babc, ani dziadków.No to zaszalałas na imprezce, ale od czasu do czasu trzeba. Ja generalnie bardzo mało piję alkoholu oststnio. Wódki kompletnie nie mogę, piwko lubie czasem, winko tez. W piatek piłam pierwszy raz reddsika żurawinowego. Nie lubię słodkich piw, raczej jestem wierna żywcowi, ale redds żurawinowy mnie powalił-dla mnie bomba.
Lece teraz do łóżeczka, mam duzo próbek kosmetykow wiec poprzeglądam co do czego i zrobie plan oszczezania na czerwiec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 19:40   #3912
Ayo22
after hours

też lubię
Stary 2012-05-27, 21:34   #3913
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
tam gdzie jade nie ma komunikacji miejskiej, wiec do pracy bede jezdzic rowerem do tego praxa troche fizyczna, w 40 stopniowym upale, wiec wroce laska
coffee a wiesz co bedziesz tam robic?

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;34354327]Gardło mnie boli........

Tylko taka sierota jak ja choruje gdy na dworze piękne słoneczko[/QUOTE]

aneszna jesli Cie to pocieszy .. nie tylko ty teraz chorujesz
tz i ja tez
a pogoda jest u nas w koncu super
az za bardzo bym powiedziala

Cytat:
Napisane przez Izza4989 Pokaż wiadomość
Coffee to ważysz więcej ode mnie bo ja ważę 49 - 50 kg (z tym bywa to różnie) a mam 173 cm wzrostu.

wybacz ale jakbym przy moim wzroscie wazyla 50kg czy 49 to sama bym poprosila zeby mnie ktos z rodziny podtuczyl bo to za malo na taki wzrost
za ciezkie mam kosci zeby 49 wazyc

mi by nawet przy moim wzroscie 171cm starczylo 60-65kg
moze kiedys jeszcze bedzie

z wydatkow niewiele ale musialam tez na leki wydac pare zlotych tfu euro
jakies 20e na syrop, aspiryne, chleb, czekoladyx2, avocadox3, melon, zapach do pokoju , balsam do ciala
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:09   #3914
Coffee With Milk
Zadomowienie

Irenko, wiem. Jutro jak wroce na stancje to pokaze Ci stronke firmy, w ktorej bede pracowac, bo teraz na telefonie pisze i nie chce mi sie szukac.
Bede jeszcze szukac drugiej pracy, na miejscu, w restauracji bym chciala, bo duuuze napiwki sa

Irenko, jak myslisz, brac ze soba swoja mala cyfrowke czy brata lustrzanke? Wiadomo, ze jego lustrzanka o niebo lepsze fotki wyjda, ale nie wiem czy nie za duza i za ciezka zeby ja nosic.. Z kolei moj maly dawal rade w podrozach, ale zdjecia nie sa jakies super
Stary 2012-05-27, 23:56   #3915
irenkaaa
Zakorzenienie

Coffee bierz cyfre
lustro ciezkie a jak wiesz jak robic dobre fotki to naprawde zrobisz tez super zdjecia
tymbardziej jak pamietam lustrzanke macie chyba z jednym obiektywem ( 18-55 mm prawda ?) a w takim wypadku bym wolala brac cyfre
dlatego tez wolalam wydac ponad 400e na obiektyw 18-200 sigmy bo rozwazalam czy brac 2 obiektywy czasem czy kupic jeden ktory sie pokrywa z tymi kit - owymi co kupilam z aparatem
ja na urlop biore raczej lustro ale moge sobie spokojnie cale 10kg podrecznego poswiecic na to ze biore aparat + netbook + jakies drobiazgi

jaka masz ta cyfrowke ? ]

jak piszesz ze ,,daje rade " to bym brala

ja czasem wole zostawic lustro w domu ze wzgledow na wygode / wage itd
zoom inny
wiadomo ze z lustra masz inna jakosc zdjec ale lustro samo ci foty nie zrobi i jesli potrafi ktos zrobic super fotki to i zrobi dobra cyfrowka a inna rzecz - jaka masz dozwolona wage bagazu ?

ah i nie zapomnij ze czesto wagi na lotniskach sa +- oszukane na jakis kg
zwaz wszystko przed wyjazdem z domu
+ jakas grubsza bluza na siebie ( lub w reke ale w samolocie tyle godzin to wolalabym cos miec cieplejszego bo czasem chlodno
no i zeby w walizce miejsca wiecej bylo chociaz ty na taka podroz masz pewnie ze 30kg dozwolonych na bagaz + 15 kg na podreczny pewnie co ?

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2012-05-28 o 00:00
Stary 2012-05-28, 05:37   #3916
Coffee With Milk
Zadomowienie

Irenko, ja mam taka cyfrowke http://www.swiatobrazu.pl/kompakt_pr...a_dmcfx35.html .
Chodzi mi o to, ze robiac zdjecie moja cyfrowka na automacie i lustrzanka na automacie jest duza roznica w zdjeciu. Lustrzanka zdjecie jest taki 'czyste', wyrazne, a moim juz nie ma takich wyraznych kolorow itp.
No sama nie wiem, ale chyba wezme swoj, dokupie tylko karte pamieci.. A nie wiesz cze moge do niego dokupic baterie druga?

A ja mam 8kg podrecznego i 23kg rejestrowanego, troche malo, bo sama walizka wazy 6kg z powrotem bede dokupywac bagaz.. Teraz sie jakos zapakuje, bo w sumie same letnie rzeczy biore...
Stary 2012-05-28, 09:03   #3917
irenkaaa
Zakorzenienie

strasznie malo bagazu
pamietam ze kolezanki co do stanow lataly to zawsze mialy jakies 30-32 + 10-15podrecznego ... No ale one albo lufthansa albo czyms innym ale nie lotem to pewnie dlatego.

Coffee zobacze z ta bateria jak wejde na kompa bo z tel pisze
gardlo mnie strasznie boli
jestes w szczecinie ? Sprobuje znalesc w ktorym sklepie to mozesz dokupic ale na jagielonskiej jest jakis fotograficzny spory z tego co pamietam

co do kart jak masz jedna to napewno dokup
ja mam chyba 1 albo 2 8gb i jakies 2 -3 4gb ..
Ale ja na 3 aparaty
tyle ze lepiej miec wiecej kart niz jedna duza bo niech sie cos zepsuje/zatnie /zginie to zawsze to mniej zdjec tracisz (oczywiscie jesli nieda sie odzyskac z karty jakims programem)

wogole to dziendobry bobry
czuje sie strasznie
Na dworze upal a ja mowic nie moge no i czuje sie oslabiona

milego dnia
Stary 2012-05-28, 09:05   #3918
Ayo22
after hours

bobry Bobry
zdrowiejcie Irenko i Aneszna
Stary 2012-05-28, 09:21   #3919
Izza4989
Raczkowanie

dzień dobry Ayo
Stary 2012-05-28, 09:53   #3920
irenkaaa
Zakorzenienie

coffee to ze bierzesz same letnie rzeczy to i tak zobaczysz ze bagaz na styk
dlatego ze walizka ciezka
ja od jakis 3 lat juz tylko z torba na kolkach ktora wazy moze 1,7kg i jest pojemna
patrz tez jakie wymiary podrecznego wymagaja

mysle ze dokupisz baterie
albo serwis panasonica ale oryginalna moze byc drozsza ja za swoja nikona okolo 50e placilam inne za 30byly tzn ... Odpowiedniki nieorginalne

jakie brat obiektywy ma ? Bo jak tylko 18-55 to jak juz bedziesz chciala zrobic zdjecie czegos co jest dalej to zapomnij
Stary 2012-05-28, 10:27   #3921
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez Izza4989 Pokaż wiadomość
dzień dobry Ayo
boberki
Stary 2012-05-28, 11:13   #3922
irenkaaa
Zakorzenienie

coffee znalazlam ta baterie
nawet niedrogo wychodzi
Stary 2012-05-28, 12:11   #3923
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
strasznie malo bagazu
pamietam ze kolezanki co do stanow lataly to zawsze mialy jakies 30-32 + 10-15podrecznego ... No ale one albo lufthansa albo czyms innym ale nie lotem to pewnie dlatego.

Coffee zobacze z ta bateria jak wejde na kompa bo z tel pisze
gardlo mnie strasznie boli
jestes w szczecinie ? Sprobuje znalesc w ktorym sklepie to mozesz dokupic ale na jagielonskiej jest jakis fotograficzny spory z tego co pamietam

co do kart jak masz jedna to napewno dokup
ja mam chyba 1 albo 2 8gb i jakies 2 -3 4gb ..
Ale ja na 3 aparaty
tyle ze lepiej miec wiecej kart niz jedna duza bo niech sie cos zepsuje/zatnie /zginie to zawsze to mniej zdjec tracisz (oczywiscie jesli nieda sie odzyskac z karty jakims programem)

wogole to dziendobry bobry
czuje sie strasznie
Na dworze upal a ja mowic nie moge no i czuje sie oslabiona

milego dnia
Irenko, bagaże chyba są odgórnie ustalane, bo Lufthansa też ma rejestrowany 23kg i podręczny 8kg i te same wymiary No chyba, że klasa biznes, wtedy do 32kg

Cytat:
coffee to ze bierzesz same letnie rzeczy to i tak zobaczysz ze bagaz na styk
dlatego ze walizka ciezka
ja od jakis 3 lat juz tylko z torba na kolkach ktora wazy moze 1,7kg i jest pojemna
patrz tez jakie wymiary podrecznego wymagaja

mysle ze dokupisz baterie
albo serwis panasonica ale oryginalna moze byc drozsza ja za swoja nikona okolo 50e placilam inne za 30byly tzn ... Odpowiedniki nieorginalne

jakie brat obiektywy ma ? Bo jak tylko 18-55 to jak juz bedziesz chciala zrobic zdjecie czegos co jest dalej to zapomnij
A nie gniotą Ci się rzeczy w torbie? Bo oni zawsze w tych samolotach nie szanują tych bagażów, rzucają byle jak, ściskają... Już dwie walizki zniszczyłam, jak leciałam... Ta ostatnia tylko się uchowała cała, ale jest porządna, ale niestety też ciężka, a za mała dla mnie na teraz.

A brat ma taki zwykły obiektyw, co był w zestawie.

Cytat:
coffee znalazlam ta baterie
nawet niedrogo wychodzi

Dziękuję
Stary 2012-05-28, 12:18   #3924
Luzia
Zakorzenienie

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:39   #3925
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

ale jestem zła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

nie podpisali urlopu TŻ i mi napisał smsa,ze urlop wisi na włosku !!
normalnie od tygodnia mowil,ze 'załatwione'
ewentualnie urlop na żadanie, albo poprosze ojca by pogadał z kierownikiem w tej sprawie bo napisałam TZ zeby poszedl do kierownika i mu powiedzial,ze to był planowany urlop,ze mamy rezerwacja i juz wplacilismy zaliczke- to mi odpisal,ze jeszcze jest cały tydzień - a ja juz dostałam 'sraczke' brzuch mnie rozbolał i straciłam apetyt

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:41   #3926
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:

ewentualnie urlop na żadanie, albo poprosze ojca by pogadał z kierownikiem w tej sprawie bo napisałam TZ zeby poszedl do kierownika i mu powiedzial,ze to był planowany urlop,ze mamy rezerwacja i juz wplacilismy zaliczke- to mi odpisal,ze jeszcze jest cały tydzień - a ja juz dostałam 'sraczke' brzuch mnie rozbolał i straciłam apetyt
Urlopu na żądanie też mogą nie dać jeśli wypoczynkowego nie dostanie.
Stary 2012-05-28, 12:57   #3927
joanna_87
Zakorzenienie

hej; życzę Wam zdrowia; ja ostatnio byłam chora na l4 a teraz jestem już w pracy
ubieranie się kobieco
nie przejmowanie się głupotami
regularnie spisywanie wydatków
angielski: fce + filmy i seriale
głosowanie na lp 3
patenty żeglarskie V i VI
nauka pływania c.d.

Zakochana od 12.11.2015 roku
joanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:17   #3928
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Cytat:

spokojnie na pewno da się załatwic
Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Urlopu na żądanie też mogą nie dać jeśli wypoczynkowego nie dostanie.
urlop na żądanie to 4 dni/jedynie/ale, z tego co wiem, to należą się
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:18   #3929
Dagunia
Komplikatorka

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;34365392]

spokojnie na pewno da się załatwic

urlop na żądanie to 4 dni/jedynie/ale, z tego co wiem, to należą się[/QUOTE]
Należą się, ale udzielane są na zasadzie wypoczynkowego, bo z limitu wypoczynkowego są zdejmowane. Pracodawca może nie zgodzić się na taki urlop, może też z niego odwołać
Stary 2012-05-28, 13:18   #3930
Luzia
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;34365392]
urlop na żądanie to 4 dni/jedynie/ale, z tego co wiem, to należą się[/QUOTE]

Pracodawca ma prawo nie udzielić urlopu na żadanie

Folti, spokojnie nie martw się na zapas.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości