|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty - no gdzieś chyba musimy gadać, nie???
też czekam na wątek
![]() Moja matka wpadła z niezapowiedzianą wizytą kiedy my byliśmy na zakupach... widziałam ją jak w naszą uliczkę skręcaliśmy i ona nas też widziała. Ale nie zawróciła ![]() ![]() ![]() a mi coraz gorzej, nogi mi się kompletnie nie zginają - ciągnie coś strasznie jak je zginam ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Emila jutro do lekarza - marsz!!!!
A do mamy tylko zadzwoń, no chyba sie nie obrazi jak usłyszy że chora jesteś |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Osiołek z zakątka :)
|
Roma możesz reaktywować stary wątek a jak nie to nowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zadomowienie
|
Ewa gdzie się podziewałaś jak Cię nie było.
No zero nadzoru nad gadułami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
|
Oscypkowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
A tam grzeczne
![]() Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa - sama cieszę się jak dziecko, gdy widzę, że coś się udaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Roma, to teraz odpoczniesz sobie, bo wszyscy do pracy idą ![]() Emilka, tak jak Aga mówi - do lekarza ![]() No i tak ![]()
#3908 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie wiem kiedy się zjawi, bo nigdy mnie o tym nie informuje
![]()
#3909 |
Zakorzenienie
|
Udanego tygodnia kobietki
![]() U nas leje niestety aż się nie chce wyjść z domu - ale mus to mus. Buziaki dla wszystkich ![]()
#3910 |
Zakorzenienie
|
I u mnie leje
![]() ![]() Miłego słodziutkie, miłego ![]() Zajrzę później, teraz troszkę popracuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
|
Widać wszędzie zimno, u mnie 5 stopni, nie ma mowy o sandałkach czy klapkach
![]() ![]() AAAAAAAAle mi się nie chce pracować ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia babeczki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Wtajemniczenie
|
I ja wyjątkowo na nogach. Ale mam grupkę do oprowadzania i muszę się przesiąść na komunikację miejską, bo w moim autku klocki hamulcowe odmówiły posłuszeństwa
![]() Miłego dzionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Jołi moje złote
![]() Jestem i ja. Wypoczywałam sobie w najpiękniejszym zakątku na ziemi, nad Wigrami. Było cudownie.... nie.... CUDOOOOWNIE!!! Jestem opalona, wypoczęta i szczęśliwa ![]() Będę nadrabiać zaległości, czyli parę dobrych godzin czytania. Bozzziu, jakie gadulskie!!! No i pozdrawiam najserdeczniej i potem muszę się was czegoś poradzić, więc zbierajcie siły na porady ![]() Buuuuziam każdą z osobna przegorąco! PS. Na pocieszenie powiem, że tu też leje i zimno..... i piesa brudna od rana, czyli super powrót do rzeczywistości ![]()
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2012-05-07 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Zielona spróbujemy poradzić ci coś jak zawsze
![]() ![]()
#3915 |
Zakorzenienie
|
No dobra, to nie będę przedłużać, powiedzcie co mam zrobić, napiszę wam jak wygląda sytuacja.
Byłam w poniedziałek na rozmowie w sprawie pracy w szkole jęz, uczenie polskiego dla obcokrajowców, no i dziś mam dać znać czy się decyduję na współpracę. Rozmowa przebiegła raczej pomyślnie. Trwała długo bo 1h 30min, ale nie było to "maglowanie" tylko raczej luźna rozmowa o oczekiwaniach i o tym jak wygląda polityka tej szkoły. Rozmawiałam bezpośrednio z właścicielem. Szkoła specjalizuje się w kursach polskiego " jeden na jeden" w środowisku biznesowym, czyli..... ja lektor jadę do pana prezesa odpalantowana jak na odpust i go nauczam ( bo minus jest taki, że muszę i ja mieć tak zwany profesjonalny wygląd ![]() Godziny do ustalenia, wieczorne mogą być, bo wiele kursów odbywa się po pracy. Generalnie nawet stawkę zaproponował dość wysoką, co mnie mocno zdziwiło. No i sama nie wiem, co mam robić. Trochę mnie uwiera formuła " nasz klient nasz Pan" na zasadzie, totalnego podporządkowania się pod oczekiwania klienta, a potem jak coś będzie nie tak, to będzie moja wina. No i dress code też mnie uwiera. Dziś mam odpowiedzieć Panu, bo on już był na mnie zdecydowany podczas rozmowy, a ja go tak trochę przytrzymałam.... hmmm... no nie jestem pewna po prostu. Fakt jest taki, rozleniwiłam się ostatnio, a tu znowu powrót do ostrego wysiłku..... ale, z drugiej strony, ile można trwać w takim marazmie jak obecnie, tym bardziej że trafia się niezła okazja. Hmmmm? Co robić, dziewczęta moje? Buziam PS. Podam wam stawki jakie zaproponował, żebyście mi powiedziały co myślicie: na początek 45 brutto ( umowa zlecenie - ile to będzie na rękę, niech mi ktos biegły w rachunkach wytłumaczy- Zusu nie bedzie za mnie płacił, tylko zdrowotne) po dwóch tygodniach 5 zyla do góry, po następnych dwóch kolejne 5 zyla, aż do 60 brutto. A potem stop. No i trzeba zrobić 30 własnych lekcji i stawka skoczy do 65 lub 70 od września. stawka za 60 minut. Blok zajęć to 2x60 minut. Jak myślicie?
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2012-05-07 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
|
Od umowy zlecenie "na godziny" będziesz mieć pobieraną zaliczkę na podatek według obowiązujących stawek podatkowych czyli 18% jak mnię pamięć nie myli
![]() A co do stawek to ostateczne 60 zł brutto czyli 120 za "seans" nie jest źle. Czy to ma być Twoja jedyna praca? Czy dodatkowa wieczorem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Ewciu, dodatkowa wieczorem
![]() ale to 18 % na 100 %, nawet jeśli ZUS odpada? |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Madziu jak na umowę zlecenie to dobra stawka
![]() Niestety od umów - zleceń podatek jest pobierany i chyba 18% przynajmniej tak było ze 2 lata temu jak na taką umowę pracowałam.
Malowane miotłą Sutasz Zakątek Kreatywnych Kobiet Turkusowy Hamak Perła Art blog ![]() Uroczysko Luny blog Edytowane przez cycol11 Czas edycji: 2012-05-07 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
ooo jak dodatkowa to ekstra, w sumie to tyle ile korepetycje zwykle, ja nawet czasem więcej płaciłam u jakiegoś ekstra nauczyciela
![]() Podatek to podatek i trzeba płacić zawsze ![]()
#3920 |
Zakorzenienie
|
Tak, zrobiłam sobie kalkulator płacowy, wychodzi 18 %.
To na początek tak sobie, ale potem się rozkręci, grunt, że nie jest to podwyżka nie wiadomo kiedy, tylko po kilku miesiącach czy tygodniach. No nie wygląda to źle, trzeba przyznać. Podobno mam dostać drukarkę laserową, żeby wydruki były na najlepszym poziomie. ![]() Przy 60 brutto wychodzi 50 na rękę za 60 minut, to wydaje mi się już dobra stawka. A kiedy będę miała czas na hobby?? No powiedzcie same? |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
|
ZUS to inna bajka
![]() ![]() A nowy "dodatkowy" pracodawca musi od Twoje umowy-zlecenie odprowadzić zaliczkę na podatek w stawce najniższej - więc 18% ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- W nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
No
![]() ![]() Dzięki ![]() ![]() PS. W nocy... będę zapewne spała jak suseł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
Witam
Już nawrócona. Strasznie dużo gadałyście przez ten tydzień. Starałam się nadrobić zaległości "czytaniowe" ale w pewnym momencie się pogubiłam ![]() Zielona bierz robotę! Siódemka pięknie! Cycol nie mam pojęcia gdzie Ty byłaś przez te dni bo tam gdzie ja byłam padało wszystkiego 15 minut a pogoda jak "drut" w cieniu do 33 stopni ![]() Obrobiłam trochę straty powstałe na działce, trawsko skoszone (2 dni) Mafetka wsadzona, nie wiem tylko czy wyrośnie bo mój pies stwierdził, że tam gdzie kopałam to może jest nieco chłodniejsza ziemia i uwalił się centralnie na grządce, zrobiła się lekka awanturka i małżonek zrobił nareszcie porządne zamknięcie do ogródka a nie przez wiele lat zastawiane paletą ![]() ![]() Jedyne co zrobiłam "artystycznie" to papier czerpany. Błędy wystąpiły, ale wiem jak poprawić więc próba udana ![]() ![]() A teraz mam lekką depresję. Pogoda do kitu, leje i zimno. W lodówce puchy ![]() ![]()
#3924 | |
Wtajemniczenie
|
Miałam dziś robić pranie to pada.
Miałam prasować, ale mi się zebrać nie mogę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Madziu, tak jak Sylwia powiedziała, jeśli to praca dodatkowa i po jakimś czasie będziesz uważać, że: - pieniądze nie adekwatne do pracy, - w ubraniu się źle czujesz, - nie znajdujesz czasu na hobby to zrezygnujesz. Poza tym na umowę zlecenie nie da się powiedzieć ile zarobisz i czy zawsze będą klienci -oby byli. Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-05-07 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Nom więc tak - Iwonko witaj nawrócona nasza !
![]() Zielonko - moje zdanie znasz ![]() ![]() ![]() Sexy dress code - jestem za ! mrau ! ja dziś taki mam look w pracy... szkoda, że akurat dyrek nie przyjechał ![]() ![]() hahahahaha Alez mam dobry humor ! Znalazłam ładną szafę do przedpokoju sobie i komodę do dziennego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Wtajemniczenie
|
Zielona - bierz robotę, co Ci zależy? Tym bardziej, że to dodatkowa...a te 50 zł to zawsze będziesz mogła wydać na przydasie
![]() P.S. Ja bedę szalała pod koniec tygodnia, bo się ładnie złożyło i mam cały tydzień oprowadzania ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Figamaga Czas edycji: 2012-05-07 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Ale pleciugi...nadrobić nie ma szans.... ale to wiadomo nie od dziś
![]() Zielona bierz tych biznesmenow! Czas przewietrzyć szare komórki! Siódemeczko pokaż szafe! No Iwonka wreszcie znów z Nami! Kto mi zaprojektuje ładną garderobę?????????????? Nic mi się nie chce.... ![]() Jagodzianka lepiej troszkę(no odpoczywa w końcu od 2 tygodni,ciekawe co będzie jak wróci do szkoły.martwię się o to wsiadanie do tramwaju,przepychanie...) nawet na weselu troszkę poskakała i podwiązkę złapała. Buzi
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
No to będą dwa weselicha w Krakowie niebawem coś czuję
![]() A mnie niech ktoś zaprojektuje szafę do sypialni ![]() Ja znalazłam póki co szafę do przedpokoju i komodę do dziennego - będą w wersji białej na specjalne zamówienie siódemkowe ![]() ![]() a taką mają formę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Babki, a co mi tam, muszę spróbować inaczej zdechnę w tym marazmie pod stosem papierów, w braku satysfakcji zawodowej i niepocieszona. Przygniata mnie ta powtarzalność pracy i naprawdę coraz mniej czerpię z niej przyjemności, a jako ekstrawertyczka lubię być stymulowana, a tu... cóż.... stymulacji zero.
Muszę zrobić ten pierwszy krok, chociaż cóż... boję się ![]() Kiedyś z wielką łatwością podchodziłam do nowych wyzwań, teraz jestem spięta, skrępowana i przejęta, ale wiem.... że zwalczę to! Muszę!! Musze w końcu zacząć robić to , co sprawia mi przyjemność.... a może przekona się, że to już mi nie sprawia radości? Też tak może być.... zaryzykuję... nic nie tracę, chyba....! Jak sądzicie? Oj, uwielbiam was. Dziękuję najmocniej ![]() Jaką macie wiarę we mnie, zresztą wszyscy mają! Dziwne.... ![]() PS> O matko, ta szafa jest orgastyczna!!! W komodzie nie podobają mi się rączki:/ A poza tym, sosenka ciemnieje, nie wiem czy będzie za kilka lat taka jasna.... a może ja się nie znam. Popytaj around!
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2012-05-07 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Magdu moje będą lakierowane na biały półmat specjalnie ![]() ![]() ![]() ![]() PS rączki dużo korzystaniej wyglądają w białej wersji - zobaczysz ![]() Mam mieć podobne przy kuchennych meblach ![]() Specjalnie 4 ju rozjaśniłam ją w programie graficznym - wyobraź sobie jeszcze tylko Mysza, że nie ma tych słojów ![]() ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2012-05-07 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.