Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 09:01   #3901
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

U nas wieczorem był mega płacz. Za to pobudki o północy i o 4. Potem ok 6 possała trochę i spała do 7.30
Byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6900 Za miesiąc mamy zacząć rozszerzać dietę ze względu na częstotliwość kup. Dostaliśmy skierowanie na usg brzuszka. Szczepienie zniosła bardzo dzielnie. Praktycznie nie płakała. Jestem z niej dumna

Zobaczymy jak dalej bo ostatnio miała goraczkę
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:10   #3902
Asika21
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Oj strasznie was zaniedbuje Kochane :/ Należy mi się niezłe lanie
Czytam tak pobieżnie co pisałyście, bo tyle tego, że nie nadrobię chyba nigdy My z Zuziakiem spędzałyśmy kilka dni u moich rodziców, bo usunęłam w końcu ten guzek z ramienia i potrzebowałam trochę pomocy. Zuzia takie postępy robi, że aż łza się w oku kręci Przekręca się z plecków na brzuszek i z powrotem, śmieje się bardzo głośno, gaworzy gu, ga, pru, bubu, ba, itp. No i oczywiście zaczęła zabawiać się nóżkami, niedługo stopa wyląduje w buziaku A i oczywiście kręci główką w tą i z powrotem, każda rzecz nawet najmniejsza ją interesuje My 12 sierpnia mamy chrzciny i nic jeszcze nie przygotowane, ani sukienka dla Niuni, ani dla mnie, miałam przynajmniej soki i alkohol kupić a tu nic jeszcze nie mam :/ Ehh jakaś rozgarnięta chodzę ostatnio...

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:12   #3903
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Gosiu kilka razy maz mi wniosl wozek do mieszkania (2pietro) i udalo sie wtedy mala ladnie uspokoic i ululac i sobie spala na balkonie, a jego ciotka opowiadala ze ona miala po kilka wozkow zeby miec w domu, u swojej mamy itp a jeden porzadny miala na spacery i generalnie nie kombinowalabym z drugim wozkiem, gdyby nie to ze trafilam na taka okazje jeszcze przegapilam calkiem nowy lezaczek od tej babki za cale 3,05 €
Tak tylko pytalam,z ciekawosci.
Ja troche sie boje usypiania w wozku,pamietam jak kolezanki synek byl tak nauczony,ze w wieku 4 lat jeszcze tak zasypial...w wozku od lalek swojej siostry
Ale z Erykiem juz wlasciwie nie ma problemow ze spaniem nawet wieczorem.Z reguly zasypia sam,czasem wystarczy 5 minut go utlulic.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Gosia będzie dobrze nerwy w przypadkach dzieci nie są dobrym doradcą dużo spokoju życze

Dziekuje
Stary 2012-07-10, 09:18   #3904
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tak tylko pytalam,z ciekawosci.
Ja troche sie boje usypiania w wozku,pamietam jak kolezanki synek byl tak nauczony,ze w wieku 4 lat jeszcze tak zasypial...w wozku od lalek swojej siostry
Ale z Erykiem juz wlasciwie nie ma problemow ze spaniem nawet wieczorem.Z reguly zasypia sam,czasem wystarczy 5 minut go utlulic.

Dziekuje
wiesz ja nigdy nie mialam z mala problemu z usypianiem ... byla spiaca zasypiala sama, wieczorem po kapieli i papu wystarczylo odlozyc do spania i zasypiala bez problemow w 10 minut, czasmai i w 30 ale bez marudzenia zadnego. Ale odkad mamy skok jest to zwyczajnie niemozliwe, jeszcze moj maz nauczyl mala jak fajnie sie zasypia na raczkach to ja juz z dwojga zlego wole ja bujac w wozku ... jak minie nam skok bede starala sie na nowo nauczyc ja zasypiac sama, choc mam cicha nadzieje ze sama do tego wroci ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:24   #3905
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

My jeszcze pół godzinki i będziemy się karmić a potem idziemy na spacer bo muszę zmeczyć Antka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:29   #3906
Zia_
Zadomowienie

Bry!

U nas piekna nocka, 3 a rzedu

Asika21 - ale slodziak z twojej Zuzi! A ty masz sliczny kolor oczu - to naturalne czy soczewki?

Gkatarzynka - nasze coreczki maja bardzo podobna budowe ciala Portret z otwarta buzka - super! I irokezik, ale to chyba tylko Hanki maja takie irokezy

Emigra, Julisia slodko sie chichra

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
u nas wczorajszy wieczor nawet ok, co prawda Hanka zasnela o 22, ale nie bylo placzu i marudzenia, miala dobry humor bo spala sobie 3h do 18;30. Tz wrocil ze szkolenia to wyslalam go po make ziemniaczana i inne pieluszki (pampers new baby - uzywalismy ich przez pierwsze 2 miesiace) a i maty kupil aby urwis swirowal bez pieluszki. Hanka obudzila sie o 1:30, podkarmilam 60ml mm i dalam cycka, pospala do 5 dalam cycka i obudzila sie o 6:30 i juz po spaniu, ale ziewa juz - to zaraz moze pojdzie spac bo narazie to piszczy i sie bawi na ''silowni''.
Ja wlasnie testuje rozne Pampersy 3 i po wyprobowaniu Baby Dry stwierdzilam ze chyba jednak bede wolec te New Baby z siateczka, choc strasznie smierdza mi chemia. Ale mialam wrazenie ze te niebieskie BAby Dry nie nasiakaja tak do sucha jak te z siatka. Jeszcze musze Activ Fit potestowac...

Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac?

Ah Tikii - przypomnialo mi sie ze tez mialam pochwalic piekna zielen twoich oczu

Ja mam brazowe, TZ szaro-piwne (niby zielone :P). Ania na razie szare... A jakie oczka maja wasze szkraby?

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-07-10 o 09:31
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:49   #3907
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Asika21 - ale slodziak z twojej Zuzi! A ty masz sliczny kolor oczu - to naturalne czy soczewki?
Dziękujemy Oczka mam naturalne, kiedyś były niebieskie a potem zrobiły się właśnie takie

Stary 2012-07-10, 09:52   #3908
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=Zia_;35204945]B
Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac?
/QUOTE]

Ja co prawda mam fotelik Britax,ale tez jestem ciekawa do kiedy musi byc wkladka noworodkowa,bo Eryk ledwo-ledwo sie miesci
Stary 2012-07-10, 09:55   #3909
Asika21
Rozeznanie

[QUOTE=gosia261282;3520536 8]
Cytat:
B
/QUOTE]

Ja co prawda mam fotelik Britax,ale tez jestem ciekawa do kiedy musi byc wkladka noworodkowa,bo Eryk ledwo-ledwo sie miesci

My mamy Maxi Cosi Citi wcześniej CabrioFix mieliśmy i z wkładką też Zuzi nogi wystają...

Stary 2012-07-10, 09:59   #3910
gosia261282
Gang Iren

Gkatarzynka sliczna masz coreczke i jaki fajny irokez
Asika Zuzia jak zwykle slicznie wyglada,a tobie sluzy macierzynstwo!
Stary 2012-07-10, 10:15   #3911
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Bry!

Gkatarzynka - nasze coreczki maja bardzo podobna budowe ciala Portret z otwarta buzka - super! I irokezik, ale to chyba tylko Hanki maja takie irokezy

Ja wlasnie testuje rozne Pampersy 3 i po wyprobowaniu Baby Dry stwierdzilam ze chyba jednak bede wolec te New Baby z siateczka, choc strasznie smierdza mi chemia. Ale mialam wrazenie ze te niebieskie BAby Dry nie nasiakaja tak do sucha jak te z siatka. Jeszcze musze Activ Fit potestowac...

Ah Tikii - przypomnialo mi sie ze tez mialam pochwalic piekna zielen twoich oczu

Ja mam brazowe, TZ szaro-piwne (niby zielone :P). Ania na razie szare... A jakie oczka maja wasze szkraby?
Hej

ja mam fotelik maxi cosi też, wiem ,że w tych fotelikach, generalnie w tych małych, to ważne ,zeby głowa nie wystawala , ja wkładki nie używałam wcale, bo Mała duża i jeszcze śpiworek na początku miałam w foteliku.Jak wyciągniesz wkładkę dziecko wejdzie głębiej tyłeczkiem.Zbyt wczesne przechodzenie na te foteliki "starsze" nie jest zbyt bezpieczne.
Zia daleko od szosy....film dla mnie bomba, bardzo takie wymowny , no nie wiem jak to ująć,oglądałam chyba z 10 razy , a pamiętasz " szmaciarz jedzie , szmaciarz" to tak woła mój tż jak jedziemy autem za zakupów załadowani po sam dach
Aaagga powodzenia wszystkiego dobrego dla Was

Gosia ja już tak po zdjęciach widziałam,że ta Twoja Wiki to dobre dziecko jest , mądra dziewczynka i Tatuś też pewnie w porzo, tylko ma ma gorsze dni czasem....ale kto ich nie ma

U nas nocka ok, już nie oglądaliśmy bajek w nocy .
Nina rano gorączkę miała, jak jutro nie przejdzie to mamy się pojawić u pediatry znowu.Ale widać już dziurę w dziąśle
Szkoda tylko,że w chacie musimy siedziećale dzisiaj sobie pójdę na spacerek z Kają jak wróci tż, wczoraj on , dzisiaj ja.

Właśnie zaobserwowałam,że Nina potrafi obslugiwać dvd, łącznie ze zmianą płyt

Moja Nina ma szaro zielono brązowe, Kaja będzie mieć raczej takie same, bo już przebija się zielony troszkę

A mam pytanie? Ma ktoś z Was albo miał mieszkanie z antresolą? Bo chyba dojrzewam do zmiany ....lokum

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-10 o 10:18
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-10, 10:23   #3912
emigra
Zakorzenienie

Julka juz dawno ma wyjeta wkladke dla noworodkow z fotelika. W koncu noworodek jest do miesiaca a pozniej jest niemowle
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-10, 10:25   #3913
Mravka
Zadomowienie

Hej mamuski,
ja jak zwykle mam opoznienie mea culpa

Niestety przypałętało mi się zapalenie ucha (kto mial ten wie,ze czlowiek ma ochote sobie w łeb strzeli to tak boli).
Najgorsze,ze T.nie moze teraz wziac wolnego i musze sama siedziec z Robem- który ma skok...Chyba to juz apogeum.

Jeszcze w weekend mamy odwiedziny rodziców naszych(sparowanych) bo zaprosilismy ich z okazji ich urodzin(ale to bez sensu napisalam,ale mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi). Jak sie tez domyslacie teraz wizyta to ostatnia rzecz jakies oczekuje,bo marze aby przestało bolec..

Co do wkładki do fotelika my sie pozbylismy jak Rob sie przestał miescic wszerz (nie zeby z Niego taki kulturysta)a nogi poki co jeszcze daleko nie wystaja,bo dupskiem sie zapadl głębiej bez wkładki.
Przepraszam,ale nie mam sily nawet siedziec przed kompem,wiec tylko naskrobalam te kilka zdan i znikam sie polozyc zanim syrena rozedrze sie ponownie

Sciskam cieplo i trzymajcie sie zdrowo!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:27   #3914
tikki85
Zakorzenienie

Zia dziękuję . Zależy od tła zdjęcia, czasami mam i bardziej zielone .

Desia...mama jest niezastąpiona . Chciałabym być taką samą mamą dla Andrei jak moja mama dla mnie

Ja też czasami jeżdżę wózkiem po mieszkaniu, jak np. jem w kuchni to Andrea jest przy mnie w wózeczku

Śpi mój mały rozdarciuch. Zasnęła jak zwykle w nosidełku na zakupach . Ale jak mama ją z niego wyciągnęła to się obudziła i godzinę marudziła i wszystko było na nie . Włożyłam ją do nosidełka i dziecko jak inne . Od razu się uspokoiła i w mig zasnęła . Tylko z tego nosidełka tak ciężko ją wyciągać...na szczęście udało się i śpi na sofie .
Stary 2012-07-10, 10:28   #3915
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej

ja mam fotelik maxi cosi też, wiem ,że w tych fotelikach, generalnie w tych małych, to ważne ,zeby głowa nie wystawala , ja wkładki nie używałam wcale, bo Mała duża i jeszcze śpiworek na początku miałam w foteliku.Jak wyciągniesz wkładkę dziecko wejdzie głębiej tyłeczkiem.Zbyt wczesne przechodzenie na te foteliki "starsze" nie jest zbyt bezpieczne.
Zia daleko od szosy....film dla mnie bomba, bardzo takie wymowny , no nie wiem jak to ująć,oglądałam chyba z 10 razy , a pamiętasz " szmaciarz jedzie , szmaciarz" to tak woła mój tż jak jedziemy autem za zakupów załadowani po sam dach
Aaagga powodzenia wszystkiego dobrego dla Was

Gosia ja już tak po zdjęciach widziałam,że ta Twoja Wiki to dobre dziecko jest , mądra dziewczynka i Tatuś też pewnie w porzo, tylko ma ma gorsze dni czasem....ale kto ich nie ma

U nas nocka ok, już nie oglądaliśmy bajek w nocy .
Nina rano gorączkę miała, jak jutro nie przejdzie to mamy się pojawić u pediatry znowu.Ale widać już dziurę w dziąśle
Szkoda tylko,że w chacie musimy siedziećale dzisiaj sobie pójdę na spacerek z Kają jak wróci tż, wczoraj on , dzisiaj ja.

Właśnie zaobserwowałam,że Nina potrafi obslugiwać dvd, łącznie ze zmianą płyt

Moja Nina ma szaro zielono brązowe, Kaja będzie mieć raczej takie same, bo już przebija się zielony troszkę

A mam pytanie? Ma ktoś z Was albo miał mieszkanie z antresolą? Bo chyba dojrzewam do zmiany ....lokum
a co to jest?
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-10, 10:28   #3916
tikki85
Zakorzenienie

Mravka, współczuję. Zapalenie ucha miałam kilka razy i nie zazdroszczę
Stary 2012-07-10, 10:30   #3917
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Julka juz dawno ma wyjeta wkladke dla noworodkow z fotelika. W koncu noworodek jest do miesiaca a pozniej jest niemowle
z tym,że noworodek noworodkowi nie jest równy , a w tym przypadku chodzi o gabaryty
Stary 2012-07-10, 10:33   #3918
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
z tym,że noworodek noworodkowi nie jest równy , a w tym przypadku chodzi o gabaryty
Julia byla kurdupel jakich malo a nie uzywalam tej wkladki dluzej jak moze 2 tygodnie. W marcu jeszcze bylo chlodniej wiec mala miala zawsze czapke, kurtke i to ja trzymalo w ryzach. Pozniej jak lzej ja ubieralam to tez jakos glowka nie latala. Nam bylo wygodniej bez tego po prostu

Wlasnie Tikki Andrea sie urodzila tez krociutka nie? 46cm? Jak Ci rosnie?
Bo Julia ma 4 m-ce skonczone i zaledwie 58,5 cm, jak z ciekaowsci sprawdzalam na tych siatkach centylowych to wzrostem jest ponizej jakichkolwiek norm
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-10, 10:33   #3919
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Bry!

Hehe... Hania jest długa i dość chudziutka... ale ostatnio widzę, że robi Jej się coraz więcej fałdek i zaczyna się zaokągrać... Mam wrażenie, że budowę ma po tacie (długi i chudy), co mnie cieszy, bo nie będzie się martwić każdym kg, który widać przy 160cm wzrostu.
A co do irokeza, to w żaden sposób nie mogę go przyczesać, choć codziennie próbuję...ale może ten irokezik to taka zapowiedź zadziornego charakterku zresztą już teraz widzę, że z NIej uparciuch jest... ale nie mogło być inaczej skoro oboje rodzice to uparciuchy
A moja Haneczka ma niebieskie oczka - też chyba po tatusiu, bo moje takie bardziej szare są. W ogóle wszyscy mi mówią, że Hania to cały tatuś

A tak w ogóle to dzien dobry
U nas nocka dziwna... bo Młoda obudziła się o 3 i o 6.30, ale było spokojnie i ładnie później zasypiała... Ale za to w dzień ma problemy z zasypianiem - tzn widać, że jest zmęczona, ale ani w łóżeczku ani w wózku ani na rękach nie jest dobrze i płacze... w końcu zaczyna przysypiać na rękach więc Ją odkładam, a Ona wtedy w ryk i nagle zasypia...
Dobra, to ja zmykam myć okna bo jest w miarę przyjemnie, Hania śpi a Marcin pojechał na zakupy...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:39   #3920
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a co to jest?
takie jakby otwarte piętro

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Julia byla kurdupel jakich malo a nie uzywalam tej wkladki dluzej jak moze 2 tygodnie. W marcu jeszcze bylo chlodniej wiec mala miala zawsze czapke, kurtke i to ja trzymalo w ryzach. Pozniej jak lzej ja ubieralam to tez jakos glowka nie latala. Nam bylo wygodniej bez tego po prostu

Bo Julia ma 4 m-ce skonczone i zaledwie 58,5 cm, jak z ciekaowsci sprawdzalam na tych siatkach centylowych to wzrostem jest ponizej jakichkolwiek norm
no ale przyznasz ,ze to nie zależy od wieku , tylko od wagi ,ba i jeszcze od pory roku ( ja miałam śpiworek i tez zapychał pól fotelika), w której rodzi się dziecko, bo co innego noworodek 5 kg ,a co innego 2 kg i taki dwukilowy pojeździ z wkładką dłużej raczej niż 5 kg , nawet jeśli będzie już niemowlakiem to jest tylko nazewnictwo do podziału pewnych etapów rozwoju
Stary 2012-07-10, 10:40   #3921
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra...Andrea rośnie z dnia na dzień. W oczach . Już ubranka 68 powoli są na nią za małe w długość . Miała 47,5cm jak się urodziła, a 11.06 jak byliśmy na szczepieniu to miała 57cm, teraz z maty 60x60 wystają jej nóżki . Tylko z ubranek wnioskuję, że Andrea ma długaśne nóżki, bo body 54 pasują na nią idealnie, a śpiochy i spodnie musi mieć już 62/68

A i jak ją ludzie widzą to mówią...3 miesiące? Duuuuużaaaa

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-07-10 o 10:49
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:41   #3922
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej mamuski,

Niestety przypałętało mi się zapalenie ucha (kto mial ten wie,ze czlowiek ma ochote sobie w łeb strzeli to tak boli).
Najgorsze,ze T.nie moze teraz wziac wolnego i musze sama siedziec z Robem- który ma skok...Chyba to juz apogeum.

Jeszcze w weekend mamy odwiedziny rodziców naszych(sparowanych) bo zaprosilismy ich z okazji ich urodzin(ale to bez sensu napisalam,ale mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi). Jak sie tez domyslacie teraz wizyta to ostatnia rzecz jakies oczekuje,bo marze aby przestało bolec..

Co do wkładki do fotelika my sie pozbylismy jak Rob sie przestał miescic wszerz (nie zeby z Niego taki kulturysta)a nogi poki co jeszcze daleko nie wystaja,bo dupskiem sie zapadl głębiej bez wkładki.
Przepraszam,ale nie mam sily nawet siedziec przed kompem,wiec tylko naskrobalam te kilka zdan i znikam sie polozyc zanim syrena rozedrze sie ponownie

Sciskam cieplo i trzymajcie sie zdrowo!
ja dziękuję za uściski, ale wolę chłodne
zdrówka Kochana
Stary 2012-07-10, 10:58   #3923
Zia_
Zadomowienie

[QUOTE=Asika21;35205433]
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
My mamy Maxi Cosi Citi wcześniej CabrioFix mieliśmy i z wkładką też Zuzi nogi wystają...
No wlasnie widzialam Zuzie w tym Citi bez wkladki i sie zaczelam zastanawic czy Ani tez nie wyjac. Musze ja przymierzyc

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej mamuski,

Mravka, bidulko
Cale dziecinstwo mnie uszy przesladowaly, najgorszy bol pod sloncem, spac sie nie da Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie

Cytat:
No nie ma co sie martwic, moze bedzie niewysoka.
Ania urodzila sie 50 a dzis ma 12 tygodni i rowno 60cm. I chudzina do tego, twoja Julisia to przynajmniej ma jakikolwiek tluszczyk

Ide budzic spiocha bo u mnie 11 a ta spi, od 7 nie jadla

Konia, do kamienia zapodam Daleko od szosy na YT
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:59   #3924
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Emigra...Andrea rośnie z dnia na dzień. W oczach . Już ubranka 68 powoli są na nią za małe w długość . Miała 47,5cm jak się urodziła, a 11.06 jak byliśmy na szczepieniu to miała 57cm, teraz z maty 60x60 wystają jej nóżki . Tylko z ubranek wnioskuję, że Andrea ma długaśne nóżki, bo body 54 pasują na nią idealnie, a śpiochy i spodnie musi mieć już 62/68

A i jak ją ludzie widzą to mówią...3 miesiące? Duuuuużaaaa
Hm to moja na 4 m-ce urosla 11,5 cm zaledwie, ale lekarz niby nie kazal sie martwic... my nosimy 62 ubranka, niektore 56 sa jeszcze ok - zwlaszcza bodziaki.
Moja jak widza to pytaja ile ma dni ksiadz na chrzcie tak walnal a sie zdziwil jak powiedzialam 3,5m-ca no i wszyscy mi mowia ze taka mala jest i w ogole....
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-10, 11:03   #3925
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Znajoma mamy miala.Fajne rozwiazanie.
Dzieciaczki byly na antresoli,ale im zazdroscilam.Tym bardziej,ze ja wcale nie mialam swojego pokoju.

Cytat:
A ja myslalam,ze musi byc w tej wkladce dopoki stabilnie nie siedzi

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Hm to moja na 4 m-ce urosla 11,5 cm zaledwie, ale lekarz niby nie kazal sie martwic... my nosimy 62 ubranka, niektore 56 sa jeszcze ok - zwlaszcza bodziaki.
Moja jak widza to pytaja ile ma dni ksiadz na chrzcie tak walnal a sie zdziwil jak powiedzialam 3,5m-ca no i wszyscy mi mowia ze taka mala jest i w ogole....
Eryk ma niecale 12 tyg i nosimy juz na 68,tzn ciut podwijamy rekawki
Stary 2012-07-10, 11:03   #3926
lena_mi
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was
Buziaki przesyłam i pozdrowionka!
Stary 2012-07-10, 11:06   #3927
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was
Buziaki przesyłam i pozdrowionka!
Stary 2012-07-10, 11:09   #3928
emigra
Zakorzenienie

Gosia, ale dziecko w foteliku nigdy nie siedzi a jest na pollezaco. Chodzi chyba o to zeby glowa mu nie latala na prawo i lewo bezwladnie, wiec sadze ze gdy dziecko sztywno umie trzymac glowe to wkladka jest niepotrzebna. Ale to moje zdanie
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-10, 11:22   #3929
tikki85
Zakorzenienie

Emigra, dzieci są różne . Mi się wydaje, że moja strasznie szybko rośnie, ale na pewno na pewnym etapie zatrzyma się a wtedy Julcia zacznie nadrabiać .
Ja w podstawówce byłam jedna z najwyższych. Na każdym zdjeciu stałam z tyłu...a teraz mam zaledwie 166cm wzrostu i jestem najniższa w rodzinie, bo mój brat ma prawie 2m, a mama i tata ponad 170cm.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Andrei tak dobrze się śpi, że przespała karmienie o 12.00
Stary 2012-07-10, 11:56   #3930
Asika21
Rozeznanie

[QUOTE=Zia_;35206842]
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
No wlasnie widzialam Zuzie w tym Citi bez wkladki i sie zaczelam zastanawic czy Ani tez nie wyjac. Musze ja przymierzyc

My czasem jej zakładamy czasem nie, jak są takie upały to za gorąco dzieciaczkowi z tą wkładką, ale zdarza się że jak jedziemy gdzieś dalej samochodem to ma przyczepioną wkładkę. Sama nie wiem czy ją wyjmować czy nie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości