|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
U nas wieczorem był mega płacz. Za to pobudki o północy i o 4. Potem ok 6 possała trochę i spała do 7.30
![]() Byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6900 ![]() ![]() Zobaczymy jak dalej bo ostatnio miała goraczkę |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Oj strasznie was zaniedbuje Kochane :/ Należy mi się niezłe lanie
![]() Czytam tak pobieżnie co pisałyście, bo tyle tego, że nie nadrobię chyba nigdy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja troche sie boje usypiania w wozku,pamietam jak kolezanki synek byl tak nauczony,ze w wieku 4 lat jeszcze tak zasypial...w wozku od lalek swojej siostry ![]() Ale z Erykiem juz wlasciwie nie ma problemow ze spaniem nawet wieczorem.Z reguly zasypia sam,czasem wystarczy 5 minut go utlulic. Cytat:
Dziekuje ![]()
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze pół godzinki i będziemy się karmić a potem idziemy na spacer bo muszę zmeczyć Antka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zadomowienie
|
Bry!
U nas piekna nocka, 3 a rzedu ![]() Asika21 - ale slodziak z twojej Zuzi! A ty masz sliczny kolor oczu - to naturalne czy soczewki? Gkatarzynka - nasze coreczki maja bardzo podobna budowe ciala ![]() ![]() Emigra, Julisia slodko sie chichra ![]() Cytat:
Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac? Ah Tikii - przypomnialo mi sie ze tez mialam pochwalic piekna zielen twoich oczu ![]() Ja mam brazowe, TZ szaro-piwne (niby zielone :P). Ania na razie szare... A jakie oczka maja wasze szkraby? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-07-10 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Gang Iren
|
[QUOTE=Zia_;35204945]B
Apropos fotelikow Maxi Cosi - wyjelyscie juz ta wkladke dla noworodkow? Ania jeszcze sie miesci ale juz nogi jej zaczynaja wychodzic poza fotelik... Jest jakas waga/wzrost oficjalna przy ktorym mozna przestac to uzywac? /QUOTE] Ja co prawda mam fotelik Britax,ale tez jestem ciekawa do kiedy musi byc wkladka noworodkowa,bo Eryk ledwo-ledwo sie miesci ![]()
#3909 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=gosia261282;3520536 8]
Cytat:
My mamy Maxi Cosi Citi wcześniej CabrioFix mieliśmy i z wkładką też Zuzi nogi wystają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Gang Iren
|
Gkatarzynka sliczna masz coreczke i jaki fajny irokez
![]() Asika Zuzia jak zwykle slicznie wyglada,a tobie sluzy macierzynstwo!
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam fotelik maxi cosi też, wiem ,że w tych fotelikach, generalnie w tych małych, to ważne ,zeby głowa nie wystawala , ja wkładki nie używałam wcale, bo Mała duża ![]() Zia daleko od szosy....film dla mnie bomba, bardzo takie wymowny , no nie wiem jak to ująć,oglądałam chyba z 10 razy , a pamiętasz " szmaciarz jedzie , szmaciarz" to tak woła mój tż jak jedziemy autem za zakupów załadowani po sam dach ![]() Aaagga powodzenia ![]() Gosia ja już tak po zdjęciach widziałam,że ta Twoja Wiki to dobre dziecko jest , mądra dziewczynka ![]() ![]() U nas nocka ok, już nie oglądaliśmy bajek w nocy . Nina rano gorączkę miała, jak jutro nie przejdzie to mamy się pojawić u pediatry znowu.Ale widać już dziurę w dziąśle ![]() Szkoda tylko,że w chacie musimy siedzieć ![]() Właśnie zaobserwowałam,że Nina potrafi obslugiwać dvd, łącznie ze zmianą płyt ![]() Moja Nina ma szaro zielono brązowe, Kaja będzie mieć raczej takie same, bo już przebija się zielony troszkę A mam pytanie? Ma ktoś z Was albo miał mieszkanie z antresolą? Bo chyba dojrzewam do zmiany ....lokum Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-10 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Julka juz dawno ma wyjeta wkladke dla noworodkow z fotelika. W koncu noworodek jest do miesiaca a pozniej jest niemowle
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zadomowienie
|
Hej mamuski,
ja jak zwykle mam opoznienie ![]() Niestety przypałętało mi się zapalenie ucha ![]() ![]() Najgorsze,ze T.nie moze teraz wziac wolnego i musze sama siedziec z Robem- który ma skok...Chyba to juz apogeum. Jeszcze w weekend mamy odwiedziny rodziców naszych(sparowanych) bo zaprosilismy ich z okazji ich urodzin(ale to bez sensu napisalam,ale mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi). Jak sie tez domyslacie teraz wizyta to ostatnia rzecz jakies oczekuje,bo marze aby przestało bolec.. Co do wkładki do fotelika my sie pozbylismy jak Rob sie przestał miescic wszerz ![]() Przepraszam,ale nie mam sily nawet siedziec przed kompem,wiec tylko naskrobalam te kilka zdan i znikam sie polozyc zanim syrena rozedrze sie ponownie ![]() Sciskam cieplo i trzymajcie sie zdrowo!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Zia dziękuję
![]() ![]() Desia...mama jest niezastąpiona ![]() ![]() Ja też czasami jeżdżę wózkiem po mieszkaniu, jak np. jem w kuchni to Andrea jest przy mnie w wózeczku ![]() Śpi mój mały rozdarciuch. Zasnęła jak zwykle w nosidełku na zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Mravka, współczuję. Zapalenie ucha miałam kilka razy i nie zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie Tikki Andrea sie urodzila tez krociutka nie? 46cm? Jak Ci rosnie? ![]() Bo Julia ma 4 m-ce skonczone i zaledwie 58,5 cm, jak z ciekaowsci sprawdzalam na tych siatkach centylowych to wzrostem jest ponizej jakichkolwiek norm ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do irokeza, to w żaden sposób nie mogę go przyczesać, choć codziennie próbuję...ale może ten irokezik to taka zapowiedź zadziornego charakterku ![]() ![]() A moja Haneczka ma niebieskie oczka - też chyba po tatusiu, bo moje takie bardziej szare są. W ogóle wszyscy mi mówią, że Hania to cały tatuś A tak w ogóle to dzien dobry U nas nocka dziwna... bo Młoda obudziła się o 3 i o 6.30, ale było spokojnie i ładnie później zasypiała... Ale za to w dzień ma problemy z zasypianiem - tzn widać, że jest zmęczona, ale ani w łóżeczku ani w wózku ani na rękach nie jest dobrze i płacze... w końcu zaczyna przysypiać na rękach więc Ją odkładam, a Ona wtedy w ryk i nagle zasypia... Dobra, to ja zmykam myć okna bo jest w miarę przyjemnie, Hania śpi a Marcin pojechał na zakupy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
takie jakby otwarte piętro
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i jak ją ludzie widzą to mówią...3 miesiące? Duuuuużaaaa Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-07-10 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka Kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Asika21;35205433]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cale dziecinstwo mnie uszy przesladowaly, najgorszy bol pod sloncem, spac sie nie da ![]() ![]() Cytat:
Ania urodzila sie 50 a dzis ma 12 tygodni i rowno 60cm. I chudzina do tego, twoja Julisia to przynajmniej ma jakikolwiek tluszczyk ![]() Ide budzic spiocha bo u mnie 11 a ta spi, od 7 nie jadla ![]() Konia, do kamienia zapodam Daleko od szosy na YT ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak widza to pytaja ile ma dni ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieciaczki byly na antresoli,ale im zazdroscilam.Tym bardziej,ze ja wcale nie mialam swojego pokoju. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, niestety pisac na razie nie bardzo mogę, ale wpadłam Was poczytac, choc troszkę, bo na leżąco. U mnie trochę się pokomplikowało, szczególnie ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że kolejne tygodnie przyniosą poprawę.
Ciekawa jestem jak tam Wasze pociechy i co u Was ![]() Buziaki przesyłam i pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Gosia, ale dziecko w foteliku nigdy nie siedzi a jest na pollezaco. Chodzi chyba o to zeby glowa mu nie latala na prawo i lewo bezwladnie, wiec sadze ze gdy dziecko sztywno umie trzymac glowe to wkladka jest niepotrzebna. Ale to moje zdanie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Emigra, dzieci są różne
![]() ![]() Ja w podstawówce byłam jedna z najwyższych. Na każdym zdjeciu stałam z tyłu...a teraz mam zaledwie 166cm wzrostu i jestem najniższa w rodzinie, bo mój brat ma prawie 2m, a mama i tata ponad 170cm. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Andrei tak dobrze się śpi, że przespała karmienie o 12.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Zia_;35206842]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.