|
|
#3901 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
![]() I wezmę obiecaną flaszkę whisky dla Piotra - Jacka Danielsa
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaka w koncu byla przyczyna ostatecznie?
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, akurat z nudów weszłam na forum dzwięk wydawany przez kota i padłam O_o temat o kocie z zaczerwienionymi dziąsłami, porady forumowiczek (lekko ubarwione przeze mnie) zaczerwienione dziąsła, no mój kot tak miał i umarł! To może świadczyc o niewydolnosci nerek. Wetka powiedziała, że jej to na nerki nie wygląda? zmień weta! Jak na pierwszy rzut oka można to zdiagnozowac?! (na forum można, ale wetowi nie wolno) a robiliście test na białaczkę? to trzeba zrobic! przecież to standardowe postępowanie przy kocie z lekko zaczerwienionymi dziąsłami, trzeba mu zbadac krew na wszystko i zrobic testy na wszystko, zmien weta i to szybko, bo tobie się wydaje, że kotu nic nie jest, ale on zaraz umrze!
po prostu padłam, szkoda, że Iwona nie napisała o Horusie na forum m, ciekawe, co by jej powiedziały pewnie, że FIP
|
|
|
|
#3904 |
|
Nie depcze krokusów
|
Czyli jak mój zostawiał kropelki krwi na zabawkach, gdy wymieniał zęby, to pewnie miał raka...
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a propo rufi to zadzwoniłam do nich, rozmawiałam z właścicielem chyba, zapytałam o drapak, powiedział żebym napisała maila jaki ten drapak chcemy (bo będziemy modyfikować lekko), napisałam i teraz czekam na odpowiedź, miał mi odpisać dziś ale jeszcze nie odpisał i siedze jak na szpilkach a już bym chciała miec to z głowy (w sensie zamowić i czekać na przesyłkę). Więc chyba trzeba sie wybrać na tą wystawę. A ktoś sie orientuje czy za wejście się płaci i ile? |
|
|
|
|
#3906 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pewnie coś koło 10 zł.
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co napisalyby o Skuterku - kotek jeszcze przed szczepieniem mial wszystkie testy (9 tygodni), niewychodzacy, za towarzysza ma kota ktory rowniez mial testy (powtarzane niedawno), trzeci kot zanim zostal wpuszczony tez mial testy (Fifka) i nagle mial problem z jedzeniem - sprawdzilismy ze dziasla zaczerwienione - dostal antybiotyk i lek przeciwbolowy aby jednak cos jadl, jakos vetom nie przyszlo do glowy robic na tym etapie badan bo kot wyglada na okaz zdrowia, owszem mowili o testach ale gdyby antybiotyk nie podzialal (testy pomagaja wykryc przyczyne, no powiedzmy w wiekszosci przypadkwo), po tygodniu bylismy na kontroli ale juz sami widzielismy ze jest lepiej bo znow jadl suche.
|
|
#3908 |
|
KOTerator
|
Czytałam ten wątek. Ten wątek mogłam założyć ja, Soni brzydko z pycholka pachnie, panny mają lekko zaczerwienione dziąsła i kamień nazębny (nie mam zgody weta na usunięcie kamienia). Gdybym ja założyła taki wątek i dostała odpowiedź: felv albo nerki, to chyba bym zemdlała
. Nie znają historii kota a od razu wyrok... Ale tak to jest, jak się ktoś nie zna i zaczyna panikować, wtedy się przygotowuje na najgorsze. W temacie dziąseł może Anita coś jeszcze napisze?
|
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Za wejście na wystawę się płaci. Bilet normalny 15 zł, ulgowy 8 zł. Dzieci do lat 4 bezpłatnie.
|
|
#3910 |
|
KOTerator
|
Szpiegu mi mówiła, że coś koło 8zł
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo miałam z R. gdy był u nas Mały Kotek, nie mógł jeśc chrupek, brał do pyszczka i upuszczał do miski spowrotem, stres minął i wszystko przeszło.
|
|
|
|
|
#3912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Safirka Ale błyszczy ![]() Tak ich zarzucałaś komentarzami na fb, że już "na Ty" jesteście? ![]() ![]() Nareszcie zdjęcia się załadowały, więc was pomęczę: 1. Kto mi się kręci pod drapakiem? 2. Safirka zachłanna z jedną myszką w pysku poluje na drugą (przepraszam za jakość zdjęcia, ale niemal po ciemku było robione) |
||
|
|
|
#3913 |
|
KOTerator
|
Ziazik ale nie żałujesz?
Prawda, że drapak porządny i można po nim skakać, nie chwieje się i stabilny ?---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Safirki oczy wyglądają jak u kota jakiejś wiedźmy z bajki, też takie miał .
|
|
|
|
#3914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie żałuję, absolutnie. Safira już nie drapie nic innego, mały raz się zapomniał, ale też korzysta z drapaka. No i już mają swoje ulubione miejsca ![]() Mam nadzieję, że nic nie sugerujesz?
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz wszystko w normie, powiedzialabym nawet ze jest super - wszystkie koty maja apetyt taki ze jadlyby non-stop, Rusia wiadomo moze jesc wiecej i to nam troche komplikuje sprawe
|
|
#3916 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
, a mamy od wiosny. Oczywiście, że nie |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
W sprawie dzisel to ja duzo sie nie wypowiem , u Fuffyna zawazylismy ze cos jest nie tak dopiero jak modlil sie nad miska z sucha karma a jak zagladnelam do pysia to zauwazylam jednego z zebow wynerwionego - czyli zszarzalego i dziaslo dookola sine , jadl tylko mokre i to tylko paszteciki lub mus zeby nie musial grysc , po wizycie u Vetki ktora go obmacala - brzuszek i zrobila wywiad
zagladala do pysia , powiedziala ze zapalenie dziasel i zab do usuniecia ........ dala antybiotyk , ktory zapalenie wyleczyl , zab usuniety zostal , ale paszteciki i mus tak posmakowaly ze zostaly i teraz Snoopy sie zajada i nawet Giulietta troche liznie ........z wlasnego doswiadczenia zachecam Was do zagladania do pyszczka co jakis czas i sprawdzanie uzebienia i dziasel
|
#3918 |
|
Nie depcze krokusów
|
Naprawdę wielki! Ebi się gubi.
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisaly dziewczyny wyzej zaczerwienione dzisla nie oznaczaja zaraz choroby nerek czy felv , zawsze wizyta u veta jak najszybciej
|
#3920 |
|
KOTerator
|
Anita ale u Ciebie to właśnie oznaczało chorobę
więc na miau mają jakieś podstawy do straszenia autorki wątki, tylko że taki przypadek to pewnie 1 na 1000.
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monika chodzi o to ze zamiast straszyc co to moze najlepiej udac sie do specjalisty , ja lece z kazdym kotem do veta jak mam niejasna sprawe ......
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-11-29 o 16:02 |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś wie, gdzie kupię takie maty odstraszające kota wskakiwania? nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale przykleja sie do łapek
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz zawsze zaczyna od wykluczenia najlżejszych i najczestszych chorób, żeby nie straszyc pacjenta, a na forum ludzie chyba chcą specjalnie nastraszyc najgorsza możliwoscia aż chce się zatrollowac robilam zdjecia kotu znajomej i na kazdym zdj jedno oko ma gorszy odblask od flesza, chyba kot jest chory? może ma FIV? a może raka mózgu? normalnie aż mnie kusi, żeby tam napisac, może mnie wysla od razu na leczenie (kota) za granicę |
|
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Oficjalnie dziękuje Monice za piórka i słomeczki i to coś jeszcze
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
jakie słodziaki
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, jakie słodkości *.* jednak nikt nie zrozumie kota tak dobrze, jak drugi kot ^^
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwa ktore tak spia, czekam kiedy trzeci kotek do nich dolaczy
na razie Cyc spal obok Rusi na kanapie najpierw 10 cm od niej a potem tak ze dotykal lapkami jej ogonka
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona super zdjecia
u mnie tak spaly Giulietta i Fuffy ale tylko one bo Snoopy i Giulietta jedynie kolo siebie raz mi sie udalo im fotke zrobic i nawet jest gdzies tu na watku tak wtulone nigdy Ty to masz szczescie podwojne
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was!
![]() Mam chwilowo dostęp do neta, więc postaram się Wam pokazać Polę w całej okazałości.
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

?
.
Nie kota nie stresowalo.Zreszta kot ma na wszystko wy*****
pewnie, że FIP

........
aż chce się zatrollowac
robilam zdjecia kotu znajomej i na kazdym zdj jedno oko ma gorszy odblask od flesza, chyba kot jest chory? może ma FIV? a może raka mózgu? normalnie aż mnie kusi, żeby tam napisac, może mnie wysla od razu na leczenie (kota) za granicę
u mnie tak spaly Giulietta i Fuffy ale tylko one bo Snoopy i Giulietta jedynie kolo siebie raz mi sie udalo im fotke zrobic i nawet jest gdzies tu na watku