|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Illusion, djerba, sarah, sylwietta- gratuluję
![]() A tak wczoraj już myślałam o Tobie Sylwia, że mi tak strasznie Ciebie już szkoda, przepowiadacze, przepowiadacze i nic się nie działo ![]() ![]() Znalazłam wczoraj na wkładce 2 razy takiego jakby hmm gęstego smarka ![]() ![]() ![]() Torba szpitalna już chyba spakowana. Chciałam pisać coś jeszcze, ale nie pamiętam. Czytam Was kilka razy dziennie z telefonu, ale jak już dobiorę się do notebooka TŻta to nie pamiętam co chciałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja po wizycie, dopiero niedawno udało mi się dotrzeć do domu ;/
więc, nie mam rozwarcia, wszystko pozamykane;] z czego się cieszę, bo nie zdążyłam jeszcze wyzdrowieć, ogólnie z Laurusią umówiłyśmy się, że w tym tyg żadnego porodu nie będzie ![]() mała waży 2800g - połowa 38 tc, w sobotę jedziemy na ktg, kolejna wizyta 14.01. Idę poczytać co naskrobałyście ![]()
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh ![]() A Ty to chyba nam się nigdy nie pokazałaś w klubie ![]() nudzi mi sie ![]()
![]() |
#3905 |
Rozeznanie
|
A no nie pokazałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zadomowienie
|
Swoją drogą dziwnie się te płcie rozkładają....U grudniówek przewaga chłopców, u nas miażdżąca przewaga dziewczynek
![]() ![]() Nic dziś nie zrobiłam, czuję się jak rozjechany ślimak, w tej ciąży to ciągle przeziębiona chodzę ![]() Pstryczku to przesrane trochę z tym niesiadaniem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
Dziękuje wszystkim dziewczyną za rady, jesteście Kochane
![]() A z fajnych wiadomości to przyszła już zamówiona pościel, przewijak, kocyk, rożek i wiele innych drobnych rzeczy dla małego. Jutro zamówie jeszcze łóżeczko i materac. Z najważniejszych rzeczy brakuje tylko wanienki i wózka ![]() A nasza kruszynka chyba w końcu ma imię: Bartuś ![]()
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3910 | |||||
Zakorzenienie
|
No w koncu Was nadrobilam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak w ogole to gratuluje udanych wizyt strasznie duzo ich bylo dzisiaj ![]() moj maz chory takze nawet nie mialam czasu dzis komputera wlaczyc ehh mam nadzieje ze mnie z cora nie wezmie ;/
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mamusi
![]() ![]() ![]() ![]() z usg mam na dzisiaj termin hehe ale nic sie nie dzieje.. dzisiaj to z pół dnia myślałam o tej cc, ciekawa jestem co mnie czeka;p cholerka, boje się troche jak to będzie z powrotem do wagi. ;/ na dodatek kompa nie mam;p mój na gwarancji, tzt swojego zabrał a komp brata to taki gruchot i nie chcą mi dawać go, bo nie dość że on korzysta to matula jeszcze ale podczytuje Was ![]() ![]()
![]() |
#3912 |
Rozeznanie
|
Haha, nawet udało mi się je wrzucić
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Jak braliśmy to imię pod uwagę to rozpatrywaliśmy Bartusia jako Bartosza ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bo z tymi plciami to wynika z chinskiego kalendarza plci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Rozeznanie
|
Suzi, ja od zawsze byłam i jestem niskociśnieniowcem. Norma to zazwyczaj 90/60
![]() Łech, chyba przez ten stres przed jutrem mnie skurcze wzięły. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam sie pochwalic ze dzis zakonczylam zakupy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- a dzis mi pisze ze zostalo 30 dni do TP
#3916 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to i glosno jej zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() Dlatego poki co trzymam sie terminu z genetycznego (czyli jednak 17.02), ale juz na poczatku lutego bede przygotowana na wszystko ![]() Ciekawe czy uda mi sie podejsc do egzaminow, ktore mam 28.01, 31.01, i 06.02 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38424281] Hmmm, jakby to... powiem tak: w momencie gdy Agatka ssała, byłam tak WŚCIEKLE głodna że musiałam jeść też ![]() eech no i moje marzenia poszły się ... bać ![]() Cytat:
zycze dużo siły i szybkiego powrotu do formy ![]() Cytat:
ale sie narobiłam, ciągle siedzę przy kąciku Blanki i coś układam sprzątam, segreguje i ciągle coś mi nie pasuje, chciałabym żeby było idealnie i jakiś strach mnie ogarnął że nie zdąże przed porodem wszystkiego przygotować. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-03 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Black, wiadomo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Lurker ;)
|
Jedyna osoba ktora potrafi wku****rwic mnie w ciagu 7 minutowej rozmowy telefonicznej- moja matka. Czepianie sie o kolede, o to ze chcemy ochrzcic dziecko to powinnismy zyc wedlug zasad. No i to, ze powiedzialam iz nie bede sie prosic ksiedza o to zeby mi ochrzcil dziecko albo wybieral rodzicow chrzestnych tylko jesli bedzie sie czepiac to pojde do innego kosciola...
#3923 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
Djerba i Sylwia gratuluje serdecznie
![]() Wisienko czekam na wiadomości od ciebie jak coś to pisz. Mam nadzieję że ten pobyt w szpitalu będzie krótki i szybko pozbędziesz się tego paskudztwa. Nafiyqa mi dziś gieniu powiedział, że termin też mi się chyba przesunie na początek lutego bo jak robił pomiary to dzidzia był większa niż by wskazywał termin OM a także termin z prenatalnego ![]() ![]() Black gratuluje dobrych wieści ![]() ![]()
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam brać luteine dopochwowo 2 razy dziennie ale nie wiem jak daleko mam ją wkładać
![]()
#3928 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Na wstępie hurtem gratuluję wszystkim nowym mamuśkom i ich maleństwom ![]() Się witam po trzech tygodniach, ale melduję że jestem na bieżąco, cały czas czytałam na komórce tyle że nie bardzo miałam jak odpisać/słaby transfer i kiepska komóra... Wczoraj miałam wizytę i blizna po poprzedniej cesarce jakby mi się nieco poprawiła, w każdym razie chwilowo nie mam wizji że zejdę śmiertelnie podczas porodu (to znaczy właściwie to wizję mam, doktor Google i inni robią swoje, ale jakby trochę bardziej optymistycznie podchodzę do tematu), więc się dorwałam do komputera. U mnie dziś 33 t 4 d. Na wczoraj młoda ważyła 2400, była z usg tydzień starsza niż z OM, zresztą cały czas tak jest. Po 3 tygodniach - w tym, przypominam, święta, w które się najadałam jak dzika świnia żeby mi znowu lekarz nie powiedział że się odchudzam - weszłam na wagę i............ minus pół kg. Czyli z moich 3,5 na plusie zrobiły się 3 kilogramy od wagi wyjściowej!!!. Do gabinetu wchodziłam jak na ścięcie, z wizją małowodzia, hipotrofii i paru innych rzeczy. Okazało się że mała ma 2400 (700 gramów w 3 tyg a ja minus 500...), wody idealnie w normie, wyniki krwi idealne, z wizyty na wizytę coraz lepsze, anemii brak. No to ja się pytam, gdzie u mnie się podziało łożysko, macica, większe cycki, zwiększona ilość krwi i co najmniej druga połowa wód??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najczęściej cc robi się 10-14 dni wcześniej, ale jak widać, jeśli wszystko w porządeczku, to lekarze i później czekają ![]() [/QUOTE] Mnie mówił gin że na najnowszych sympozjach zaczynają ich uczyć żeby czekać jak najdłużej, jak się nic nie dzieje to nawet praktycznie do terminu porodu. Wszystko po to, żeby uniknąć wcześniaka w sytuacji gdyby się okazało że jednak zapłodnienie było później a usg tego nie wychwyciło tzn. sztucznie "postarzało" ciążę. Jeżeli wcześniej to tak z tydzień wcześniej, dawniej było ze dwa tygodnie ale podobno od tego coraz częściej się odchodzi Cytat:
![]() ![]() O ile dobrze pamiętam, testy owu pokazują nie że się owulacja zaczęła tylko że ma wystąpić w ciągu bodajże 24-36 godzin. Pewna nie jestem bo tylko w jednym cyklu próbowałam tych testów ale tak mi się kojarzy Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-01-03 o 21:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Rozeznanie
|
Iffonka, że tak powiem - na długość palca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Zapisalam sobie numer do ciebie ale jak tak dalej pójdzie to terminy nam się pokryją i będziemy do siebie pisać z porodówki
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.