Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-31, 21:45   #3901
Phoebee
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ten sposob znam, dlatego konkretnie pytalam czy znacie jakis sposob na ten typ fal POZA prostownica i ewentualna lokowka, bo ja przeczesalam swojego czasu neta i niestety (ale tu sie przyznaje, ze ja niezbyt skuteczna w tym jestem) nie znalazlam ten sposob u mnie sie sprawdza na wyjscia, ale nie na co dzien niestety...
Tak,rozumiem, po prostu ktoś pytał o zwykły tutorial, dlatego wrzuciłam link. Niestety, oprócz prostownicy i lokówki, do głowy przychodzą mi jedynie nawijane na głowę, podgrzane rolki (jednak efekt jest nieporównywalny). Nie znam innych sposobów na uzyskanie loków. Natomiast muszę powiedzieć,że tak jak pokazuje dziewczyna, nawijane na lokówkę włosy, przy kilku machnięciach i spryskaniu, trzymają się u mnie dzielnie sporą ilość godzin.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 21:54   #3902
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Tak,rozumiem, po prostu ktoś pytał o zwykły tutorial, dlatego wrzuciłam link. Niestety, oprócz prostownicy i lokówki, do głowy przychodzą mi jedynie nawijane na głowę, podgrzane rolki (jednak efekt jest nieporównywalny). Nie znam innych sposobów na uzyskanie loków. Natomiast muszę powiedzieć,że tak jak pokazuje dziewczyna, nawijane na lokówkę włosy, przy kilku machnięciach i spryskaniu, trzymają się u mnie dzielnie sporą ilość godzin.
Ja polecam Wam papiloty (te najgrubsze) nawijane na suche włosy, na ok. 1-2h. Stosuję tą metodę kiedy chcę uzyskać nienachalne, delikatne loki.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 21:59   #3903
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Super, dziękuję
Nie ma za co Doszła moja wiadomość na PW? Bo się opisałam, ale nie jestem pewna, czy poszła, bo z moją komórką to nigdy nic nie wiadomo A drugi raz tak mądrze nie napiszę
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:01   #3904
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was jest obeznana w kwestii podkładów mineralnych (szczególnie Lily Lolo) ? Chciałabym wypróbować mineralne, ale boję się tego, na co głównie narzekano na KWC - podobno te podkłady ważą się na twarzy. Jeżeli to istotne - mam cerę suchą, niezbyt problematyczną. Jak jest z ich trwałością ?
co do lily lolo, to zalezy na czym ci zalezy... ja mam liy i lubie je za delikatne krycie, moim zdaniem sie nie waza na twarzy ale trzeba nauczyc sie z ńimi pracowac... ponad to jesli ktos ma zaniedbana buze i zle nawilzona to wszystkie mineraly beda sie wazyc...
kiedys mialam taki problem z lucy bo one sa mocno kremowe... podobrnie jak annabelle...

ja na twoim miejscu zaczelabym od lumiere lub meow,bo maja rozne formuly, lily ma tylko 1 formułe...przy suchej skorze moze byc za sucha, no i krycie bardzo delikatne

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Ja mogę z czystym sercem polecić Annabelle Minerals Tutaj bardzo fajna recenzja http://www.alinarose.pl/2013/03/ulub...belle.html?m=0
ja ża annabelle nie przepadam, akurat te mineraly jako jedne jedyn u mnie sie nie sprawdzily...moim zdaniem najlepsze sa lumiere
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:07   #3905
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co Doszła moja wiadomość na PW? Bo się opisałam, ale nie jestem pewna, czy poszła, bo z moją komórką to nigdy nic nie wiadomo A drugi raz tak mądrze nie napiszę
Jasne, nawet odpisałam
Stary 2013-03-31, 22:09   #3906
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
co do lily lolo, to zalezy na czym ci zalezy... ja mam liy i lubie je za delikatne krycie, moim zdaniem sie nie waza na twarzy ale trzeba nauczyc sie z ńimi pracowac... ponad to jesli ktos ma zaniedbana buze i zle nawilzona to wszystkie mineraly beda sie wazyc...
kiedys mialam taki problem z lucy bo one sa mocno kremowe... podobrnie jak annabelle...

ja na twoim miejscu zaczelabym od lumiere lub meow,bo maja rozne formuly, lily ma tylko 1 formułe...przy suchej skorze moze byc za sucha, no i krycie bardzo delikatne

ja ża annabelle nie przepadam, akurat te mineraly jako jedne jedyn u mnie sie nie sprawdzily...moim zdaniem najlepsze sa lumiere
Ja przygodę z minerałami dopiero zaczęłam, więc co do innych firm się nie mogę wypowiedzieć, ale jeśli chodzi o AM to zawsze moźna sprawdzić, jak sprawują się na naszej skórze kupując próbki - 1g za 7,5zł. Właśnie na wątku dotyczącym tych minerałów część dziewczyn jest zachwycona, a część niezadowolona, ja akurat jestem w tej pierwszej grupie
Stary 2013-03-31, 22:19   #3907
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przygodę z minerałami dopiero zaczęłam, więc co do innych firm się nie mogę wypowiedzieć, ale jeśli chodzi o AM to zawsze moźna sprawdzić, jak sprawują się na naszej skórze kupując próbki - 1g za 7,5zł. Właśnie na wątku dotyczącym tych minerałów część dziewczyn jest zachwycona, a część niezadowolona, ja akurat jestem w tej pierwszej grupie
oczywiscie ze najlepiej sprawdizc... oje pierwsze mineralki ro byly edm i dlugo bylam z nich zadowolona niestety annabellki mi nie sluza... i maja bardzo mocne krycie jak dla mnie... maty sa zbyt plaskie a rozswietlajace to istny brokat na twarzy :/ zdecydowanie wole lumiere formule cashmire... zdrowy glow bez drobinek i srednie krycie do teg nie zbyt kremowe ale tez nie suche... suche sa wlasnie lily lolo i meow edm kremowe a lucy bardzo kremowa i bardzo kryjaca
nasze polskie mineralki sa tez pixie... ale te mnie uczuliy... no i nie probowalam amile (czy jakos tak )
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-31, 22:24   #3908
carpaibex
Zakorzenienie

Ja spróbuję z Annabelle Szczególnie, że mogę spokojnie zamówić próbki i jakby coś mi jednak nie przypasowało, nie zubożeję aż tak bardzo
Stary 2013-03-31, 22:47   #3909
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

u mnie bardzo dobrze sprawiły się pixie i annabelle, ale jak tak dłużej myślę po latach używania różnego rodzaju specyfików to jednak podkłady w formie płynnej bardziej mi odpowiadają, trzymają się też dłużej i ogólnie lepiej wyglądają
chociaż minerały mam gdzieś jeszcze i sięgam po nie czasami
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:53   #3910
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
dzieki Ci kochana za linki do filmikow tej dziewczyny, poza lokami i falami duzo fajnych rzeczy mozna u niej podpatrzec
Cytat:
Ja polecam Wam papiloty (te najgrubsze) nawijane na suche włosy, na ok. 1-2h. Stosuję tą metodę kiedy chcę uzyskać nienachalne, delikatne loki.
papiloty takie na gabce? Chyba tej metody tez bede musiala sprobowac

Dzieki dziewczyny.
Stary 2013-04-01, 00:11   #3911
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was jest obeznana w kwestii podkładów mineralnych (szczególnie Lily Lolo) ? Chciałabym wypróbować mineralne, ale boję się tego, na co głównie narzekano na KWC - podobno te podkłady ważą się na twarzy. Jeżeli to istotne - mam cerę suchą, niezbyt problematyczną. Jak jest z ich trwałością ?
Ja z minerałów polecam Lauress próbowałam kilku innych firm, ale żadna nie wygląda na twarzy, jak Lauressy

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 09:41   #3912
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
Ja spróbuję z Annabelle Szczególnie, że mogę spokojnie zamówić próbki i jakby coś mi jednak nie przypasowało, nie zubożeję aż tak bardzo
Ja od siebie mogę jeszcze dodać, że Lily Lolo są takie hmm suche(?), mało miałkie (mam nadzieje, ze wiecie co mam na myśli).

I tak jak któras dziewczyna wspomniała, że trzeba mieć naprawdę zadbaną i nawilżoną buzie.
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 10:12   #3913
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Ja od siebie mogę jeszcze dodać, że Lily Lolo są takie hmm suche(?), mało miałkie (mam nadzieje, ze wiecie co mam na myśli).

I tak jak któras dziewczyna wspomniała, że trzeba mieć naprawdę zadbaną i nawilżoną buzie.
I trzeba zaznaczyć, że Lily Lolo są dla naprawdę ładnej cery, bez większych przebarwień czy nawet zaczerwienień. Ja mam cerę z rozszerzonymi naczynkami i przebarwieniami (choć nie takimi znowu dużymi) po trądziku i dla mnie krył słabiutko.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=11786 tutaj kilka sposobów na kręcenie włosów bez użycia prostownicy i lokówki. Może się przyda
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 10:19   #3914
carpaibex
Zakorzenienie

Metody metodami, ale zazdroszczę Wam jeżeli delikatne loki trzymają Wam się w ogole na głowie Mam włosy bardzo niepodatne na wszelkie stylizacje i niestety loki to u mnie godzinka i z głowy (dosłownie i w przenośni).
Stary 2013-04-01, 10:44   #3915
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=11786 tutaj kilka sposobów na kręcenie włosów bez użycia prostownicy i lokówki. Może się przyda
dzieki, ide czytac
Cytat:
Metody metodami, ale zazdroszczę Wam jeżeli delikatne loki trzymają Wam się w ogole na głowie Mam włosy bardzo niepodatne na wszelkie stylizacje i niestety loki to u mnie godzinka i z głowy (dosłownie i w przenośni).
No niestety to chyba wynika z typu wlosow i na to sie nic nie poradzi Ja mam wlosy cienkie, lekkie, porowate, a przez to bardzo podatne na stylizacje, ale tez wymagaja wyjatkowej troski, zebym nie miala na glowie siana suchego. Akurat moje wlosy to jedna z tych rzeczy, ktore lubie takie, jakie mi natura dala. Zeby tylko mniej wypadaly

Edot.
Iwona, dzieki za lnka! Moze wreszcie naucze sie robic porzadnego dobieranego dzieki linkom z tego bloga

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2013-04-01 o 10:49
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 10:45   #3916
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam sobie takie loki na prostownicę dziś rano. Wyszły cudowne. Właśnie wróciłam z mszy i mam jednego na pół skręconego loka... Fryzurę oczywiście utrwalałam... Ogólnie mam włosy podatne na układanie, a już szczególnie jak fryzjer mi je wymodeluje to jeśli zrobi to ładnie, to one trzymają kształt po myciu przez dłuższy czas po ścięciu. Teraz albo się rozkaprysiły albo zmienia im się struktura z wiekiem
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 12:15   #3917
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Za Panią Anię Antos ręczę, jak z resztą - nie wiem, ale to dość prestiżowy salon, także nie mogą sobie pozwolić na "dziadostwo", kadra pewnie jest starannie dobrana.
dziękuje będę polować na tego fryzjera
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 12:32   #3918
201606210931
Konto usunięte

pytanie do posiadaczek torebek Sabriny Pilewicz - czy kupując online, można zwrócić? Szukam i szukam trwałej torebki, która nie rozsypie się po jednym sezonie. SP chyba są bardzo dobrze wykonane?
Zastanawiam się nad modelem MODENA, tylko nie mam odniesienia jak wygląda wielkościowo.

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2013-04-01 o 12:33
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 12:38   #3919
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Phoebee, w ramach inspiracji polecam Ci stronę: http://www.boxno216.com/
Super strona, mnóstwo kolorystycznych inspiracji.
Piękne ombre, cudne naturalne fale.
Akurat za 1,5 tygodnia wybieram się do fryzjera więc mi się przyda taka ściąga.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 12:38   #3920
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
pytanie do posiadaczek torebek Sabriny Pilewicz - czy kupując online, można zwrócić? Szukam i szukam trwałej torebki, która nie rozsypie się po jednym sezonie. SP chyba są bardzo dobrze wykonane?
Zastanawiam się nad modelem MODENA, tylko nie mam odniesienia jak wygląda wielkościowo.
U Agi na blogu masz modemie na osobie
http://almaanies.blogspot.com/2013/02/090213.html
http://almaanies.blogspot.com/2012/09/180912.html

Mam nadzieje, ze Aga sie nie obazi za linki...

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2013-04-01 o 12:40
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 12:40   #3921
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
U Agi na blogu masz modemie na osobie
http://almaanies.blogspot.com/2013/02/090213.html
widziałam ale wiesz ja muszę mieć odniesienie do wielkości swojej osoby
Stary 2013-04-01, 12:44   #3922
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem i w sumie masz racje, bo bez takiego konkretnego odniesienia mozna sie troszke zdziwic jak sie paczke otworzy
Stary 2013-04-01, 12:51   #3923
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Używałam minerałów EDM parę lat temu i choć byłam zachwycona kolorem i efektem, w końcu dałam sobie spokój. Używam filtra, więc na ten tłusty krem musiałam nałożyć primer, potem dopiero minerały, a na to jeszcze jakiś fixer. Czułam się nieco zaklajstrowana, a niestety po godzinie się już świeciłam i musiałam dodawać kolejne warstwy... Które i tak szybko się ścierały. Zdecydowanie płynne podkłady to dla mnie jedyne słuszne.
Cytat:
Ja mogę sobie tylko poodgniatać włosy bo też są absolutnie niepodatne na wszelkie zabiegi.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 12:55   #3924
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj Modena na blogu Honey, a tutaj na ramieniu wysokiej Marceliny Zawadzkiej.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 13:04   #3925
201606210931
Konto usunięte

a jak z jakością? jesteście zadowolone?
Stary 2013-04-01, 13:18   #3926
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Używałam minerałów EDM parę lat temu i choć byłam zachwycona kolorem i efektem, w końcu dałam sobie spokój. Używam filtra, więc na ten tłusty krem musiałam nałożyć primer, potem dopiero minerały, a na to jeszcze jakiś fixer. Czułam się nieco zaklajstrowana, a niestety po godzinie się już świeciłam i musiałam dodawać kolejne warstwy... Które i tak szybko się ścierały. Zdecydowanie płynne podkłady to dla mnie jedyne słuszne.

Ja mogę sobie tylko poodgniatać włosy bo też są absolutnie niepodatne na wszelkie zabiegi.
Ja przerobiłam już mnóstwo podkładów płynnych i żaden mi nie odpowiada. Może wymagania mam z kosmosu
Stary 2013-04-01, 14:38   #3927
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wlasnie skusilam Wizaz to zlo
No ale mozliwosc zamowienia probek kusi, bo ryzyko niewielkie,a ja mam ogromna potrzebe wrocic do mineralkow,
niestety moje Bare Minerals mi ostatnio nie sluza- skora po kilku godzinach od aplikacji jest lekko zaczerwieniona i piecze, wiec mam nadzieje,ze kremowa formula AM rozwiaze ten problem

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 15:13   #3928
Fionaaa
Zakorzenienie

+jeszcze co do AM - do każdego zamówienia dorzucają próbkę/próbki jako gratisy, w zależności co zamówiamy. Najczęściej dorzucają róże albo 1g podkłady rozświetlające, chociaż z tego co czytałam, to można ich poprosić o konkretną rzecz.

Ja zamawiałam próbkę podkładu i korektora, jako gratis dostałam próbkę Beige Fair
Stary 2013-04-01, 15:51   #3929
iwona200
Zakorzenienie

Co do podkładów płynnych vs mineralne to moim zdaniem płynne są lepsze pod względem trwałości.
Choć sama używam tylko mineralnych, bo dla mnie to mus. Gdybym mogła to nadal używałabym Revlon Colorstay. Niestety mam cerę bardzo skłonną do zapychania i po każdym kosmetyku, który ma w sobie typową kosmetykową chemię mam całą twarz usianą zaskórnikami/grudkami. Żeby kupić jakikolwiek kosmetyk do twarzy muszę się nieźle nagimnastykować. Aktualnie mam kilka sprawdzonych kosmetyków, po których moja twarz wygląda przyzwoicie, ale np. nadal nie znalazłam czegoś co ją porządnie nawilży, bo typowo nawilżające składniki mnie zapychają (większość olei też, a te które nie to nie nawilżają dostatecznie).
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 16:29   #3930
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Co do podkładów płynnych vs mineralne to moim zdaniem płynne są lepsze pod względem trwałości.
Choć sama używam tylko mineralnych, bo dla mnie to mus. Gdybym mogła to nadal używałabym Revlon Colorstay. Niestety mam cerę bardzo skłonną do zapychania i po każdym kosmetyku, który ma w sobie typową kosmetykową chemię mam całą twarz usianą zaskórnikami/grudkami. Żeby kupić jakikolwiek kosmetyk do twarzy muszę się nieźle nagimnastykować. Aktualnie mam kilka sprawdzonych kosmetyków, po których moja twarz wygląda przyzwoicie, ale np. nadal nie znalazłam czegoś co ją porządnie nawilży, bo typowo nawilżające składniki mnie zapychają (większość olei też, a te które nie to nie nawilżają dostatecznie).
O kurczę, nieciekawa sprawa Mnie denerwuje to, że żaden z podkładów nie daje takiego matu jakiego oczekuję, a nawet jeżeli jestem zadowolona to i tak zaczynam się świecić na brodzie czy nosie po godzinie. Dlatego postanowiłam wypróbować bardziej pudrową formułę podkładu niż płynną.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości