Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 08:26   #3901
korolowa
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

dziewczyny, zadam może głupie pytanie, ale jednak tylko nie wiem czy to dobrze opiszę....a więc:

zastanawiam się czy np robiąc op u jednego dr, dajmy na to Pana X, wyjdzie mi zupełnie inny biust niż jakbym robiła u Pana Y - przy wyborze tych samych wkładek? W sensie czy dany dr może lepiej wkłedkę ułożyć, że pierś będzię ładniejsza? czy raczej nie ma takich obaw- wyjściówka jak wiadomo jest jedna, wkładka wszędzie byłaby taka sama, więc zakładam (może mylnie) że czy bym robiła u Pana, X,Y, czy Z piersi wyjdą takie same.......?????
Stary 2013-03-12, 08:27   #3902
Amorcio
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez MissDiorCheriii Pokaż wiadomość
jestem cholernie krytyczna w stosunku do siebie wiem ale u mnie z wejsciowka ... :/ nie ma z czym szalec... nie wiele sie zmiesci bo nie mam tak rozcisgliwych jak Kobietki po karmieniu majace dzidzie

a u Ciebie efekt pewnie sliczny

Tak sobie mysle....a robilas probe ryzowa lub z woda?
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:28   #3903
Martika25300
Raczkowanie

Jusi cudeńka ,naprawdę bardzo się cieszę, że wybrałam te same "zdolne" ręce
Martika25300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:29   #3904
unsafe_girl
Rozeznanie

MALACH powodzenia
Witam się z rana, dziś wrzucę zdjęcia miesięcznych cycuszków
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:29   #3905
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Bylam w albumie. Ty Kobieto masz spora wyjsciowke, dziewczyny ktore maja taki implant jak Ty byly ze tak powiem "plaskie" a zobacz jakie cycunie im wyszly to powieksz je o swoja wyjsciowke i wyobraz sobie na swojej drobniutkiej figurce. tylko ja rozumiem, iz Ty chcesz Ty chcesz duze piersi w stosunku do swojej budowy. Poszukaj lekarza ktory Ci wstawi wieksze, tylko pytaj na konsultacjach jakie to niesie ryzyko zebys mogla swiadomie rozwazyc za i przeciw, i.... po operacji cieszyla sie z cycuniow a nie rozpaczala, ze za male
dokładnie jeśli nie da się większych implantów nie bierz większych bo będzie brzydki efekt a wielkie piersi u drobniutkiej dziewczyny nie wygląda to za fajnie najlepiej dopasowane do budowy całego ciała a nie chciałabyś by wychodziły z pod pach bo to sztucznie wygląda jesteś bardzo drobna więc dużo się nie zmieści bo nie ma gdzie tak jak u mnie było
Stary 2013-03-12, 08:29   #3906
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
dziewczyny, zadam może głupie pytanie, ale jednak tylko nie wiem czy to dobrze opiszę....a więc:

zastanawiam się czy np robiąc op u jednego dr, dajmy na to Pana X, wyjdzie mi zupełnie inny biust niż jakbym robiła u Pana Y - przy wyborze tych samych wkładek? W sensie czy dany dr może lepiej wkłedkę ułożyć, że pierś będzię ładniejsza? czy raczej nie ma takich obaw- wyjściówka jak wiadomo jest jedna, wkładka wszędzie byłaby taka sama, więc zakładam (może mylnie) że czy bym robiła u Pana, X,Y, czy Z piersi wyjdą takie same.......?????
Ja uwazam tak jak napisalas, ze kazdy inaczej wkladki moze umiescic i piers moze wyjsc inna....to tak jak z krawcowa. czy kucharka, jeden przepis a inne danie i ubranie wyjdzie
Stary 2013-03-12, 08:31   #3907
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez Martika25300 Pokaż wiadomość
Jusi cudeńka ,naprawdę bardzo się cieszę, że wybrałam te same "zdolne" ręce
na pewno będziesz zadowolona ja ja jestem prze szczęśliwa że właśnie u niego robiłam opieka wspaniała i często po op widzenia więc nie jesteś pozostawiona sama sobie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 08:34   #3908
margo50100
Raczkowanie

Hej dziewczyny, za oknem zima, cieszę się!!! bo tak sobie myślę, że jeszcze troche czasu mam na podkurowanie się do wiosny i do lata

A propos, czy za 2 tygodnia na święta uda mi sie ukryć że coś majstrowałam przy cycuchach? wizulanie to myślę tak, ale czy bede już smigać na tyle? dziewczyny któej już jestescie po dajcie znać proszę

MALACH powodzenia dzisiaj!!!
Jusi, jakie masz dwie ślicznotki! Gratuluję i cieszę się z Tobą! jak się czujesz?
Amorcio, dzień dobry widziałaś już u koleżanki wyjściówkę do tego samego modelu implantu?
Horo, Kochana...ja z prośbą, czy mogłabym mieć możliwość zerknąć na efekt po pierwszej operacji?
Unsafe_girl czekam na foty z miesięczniakami i kolczykiem

Miłego Dnia kobitki

Edytowane przez margo50100
Czas edycji: 2013-03-12 o 08:40
margo50100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:34   #3909
tomatti
Raczkowanie

Cześć i czołem

Jusi, WOW WOW WOW!!! cudne

Malach, powodzenia!!

MissDiorCherii
i, oj, grzeszysz dziewczyno tak narzekając na swoje piersi!

Czy ja wspominałam wczoraj coś o wiośnie w powietrzu? Zdaje się, w złą godzinę padły te słowa.. znów śniegiem przypruszyło, i chłodno. A fe!

Idę dziś do fryzjera, i biorę moje robaczki z sobą; młodszego debiut fryzjerski to będzie, i nie wiem, co to będzie ostatnio sama go machnęłam, ale teraz wolę oddać go w ręce profesjonalisty, bo niebawem czapki z głów, więc w razie draki byłby klops
Stary 2013-03-12, 08:34   #3910
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
dokładnie jeśli nie da się większych implantów nie bierz większych bo będzie brzydki efekt a wielkie piersi u drobniutkiej dziewczyny nie wygląda to za fajnie najlepiej dopasowane do budowy całego ciała a nie chciałabyś by wychodziły z pod pach bo to sztucznie wygląda jesteś bardzo drobna więc dużo się nie zmieści bo nie ma gdzie tak jak u mnie było

Jusi, zmiescic to sie zmiesci tak jak MissDiorCheriii napisala a i mi na konsultacji dr J.J powiedzial, trzeba byc tylko swiadomym co za tym idzie. Sa pacjentki ktore nie zwazajac na nic chca duuuzze piersi i juz....i sa szczesliwe, nie przeszkadza im marszczenie, odznaczajacy sie implant, sztuczny efekt....
Stary 2013-03-12, 08:36   #3911
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

amorcio masz rację przed op dr powiedział że implanty mogą się odznaczać przy mostku przez toją budowę klatki ale dr spisał się na medal i nic się nie odznacza a klatka stała się ładniejsza jestem prze szczęśliwa z efektów... teraz to mam strasznie wypryszczoną klatkę pewnie po narkozie mnie tak wywaliło ale pomału schodzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 08:38   #3912
Martika25300
Raczkowanie

Cytat:
Jusi - pisz kochana jak się czujesz?
Stary 2013-03-12, 08:39   #3913
edzia1985
Raczkowanie

Witam sie z rana kochane

Malach trzymam kciuki kochana

malach311-DZISIAJ POWODZENIA!!! TRZYMAMY KCIUKI
margo50100 14.03 - 2
gawisz 19.03 - 7
buziol04 - 20.03 - 8
ktopozna 10.04 - 29
martika25300 07.05 - 56
kolorowa 10.05 - 59
Edzia1985 11.05- 60
[/QUOTE]

11.o5.2013 Anatomki Mentor 395 cc Dr. M.K
Poznań
edzia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:41   #3914
MissDiorCheriii
Raczkowanie

Cytat:
Bylam w albumie. Ty Kobieto masz spora wyjsciowke, dziewczyny ktore maja taki implant jak Ty byly ze tak powiem "plaskie" a zobacz jakie cycunie im wyszly to powieksz je o swoja wyjsciowke i wyobraz sobie na swojej drobniutkiej figurce. tylko ja rozumiem, iz Ty chcesz Ty chcesz duze piersi w stosunku do swojej budowy. Poszukaj lekarza ktory Ci wstawi wieksze, tylko pytaj na konsultacjach jakie to niesie ryzyko zebys mogla swiadomie rozwazyc za i przeciw, i.... po operacji cieszyla sie z cycuniow a nie rozpaczala, ze za male
dzieki Amorcio z obiektywne spojrzenie na moje male problemy ;*

P.S FAKTYCZNIE przez aparat jakos wieksze wyszly heh

usteczka już są
MissDiorCheriii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:41   #3915
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Jusi, zmiescic to sie zmiesci tak jak MissDiorCheriii napisala a i mi na konsultacji dr J.J powiedzial, trzeba byc tylko swiadomym co za tym idzie. Sa pacjentki ktore nie zwazajac na nic chca duuuzze piersi i juz....i sa szczesliwe, nie przeszkadza im marszczenie, odznaczajacy sie implant, sztuczny efekt....
no tak każda z nas ma inny sposób widzenia i pisałam bardziej pod siebie ja chciałam mieć dopasowane do ciała piersi i mieć takie ładne C mnie też dr poinformował że przy większych to już by mi implanty z pod pachy wychodziły i bardziej wyglądałyby na sztuczne dlatego zdałam się w całości na niego on się na tym zna zwłaszcza przy mojej skomplikowanej klatce piersiowej
Stary 2013-03-12, 08:43   #3916
MissDiorCheriii
Raczkowanie

Cytat:
Tak sobie mysle....a robilas probe ryzowa lub z woda?
robilam hehe ALE OD RAZU WSYPALAM WIECEJ I... BYL EFAKT tych nieszczesnych 275 nie wsypywalam nawet :P

usteczka już są
Stary 2013-03-12, 08:50   #3917
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez Martika25300 Pokaż wiadomość
Jusi - pisz kochana jak się czujesz?
a czuję się rewelacyjnie największe dolegliwości co miałam czyli raniona przestały boleć chyba musiały się przyzwyczaić do nowego ciężaru hehe i pod pachami nie wygodnie mi było bo miałam spuchnięte teraz już dobrze
delikatnie masuję piersi tak troszku by nie przesadzić smaruję oliwką dziś przyjdzie mi krem i plastry na blizny więc w sobotę zacznę masować blizny za m-c kontrola u dr-kaw poniedziałek wracam do pracy a jak na razie siedzę z małym u rodziców ale sama przy dziecku robię pomału i nie gwałtownie po op mały pomagał mi się ubrać hehe śmiesznie to wyglądało żeby 4 letnie dziecko umierało matkę hehe

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

marguś jacie już lada moment na stół się kładziesz i doczekałaś się kochana super piersiątek

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

haha w piątek pstryknę zdjęcia w bieliźnie co dostałam na walentynki już się nie mogę doczekać jak będę się w niej prezentowała
Stary 2013-03-12, 08:50   #3918
MissDiorCheriii
Raczkowanie

Cytat:
a czuję się rewelacyjnie największe dolegliwości co miałam czyli raniona przestały boleć chyba musiały się przyzwyczaić do nowego ciężaru hehe i pod pachami nie wygodnie mi było bo miałam spuchnięte teraz już dobrze
delikatnie masuję piersi tak troszku by nie przesadzić smaruję oliwką dziś przyjdzie mi krem i plastry na blizny więc w sobotę zacznę masować blizny za m-c kontrola u dr-kaw poniedziałek wracam do pracy a jak na razie siedzę z małym u rodziców ale sama przy dziecku robię pomału i nie gwałtownie po op mały pomagał mi się ubrać hehe śmiesznie to wyglądało żeby 4 letnie dziecko umierało matkę hehe

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

marguś jacie już lada moment na stół się kładziesz i doczekałaś się kochana super piersiątek

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

haha w piątek pstryknę zdjęcia w bieliźnie co dostałam na walentynki już się nie mogę doczekać jak będę się w niej prezentowała
noo jaki gentelmen tak Mamusi pomagal dzielnie ))

usteczka już są
Stary 2013-03-12, 08:50   #3919
Martika25300
Raczkowanie

Cytat:
No rzeczywiście Twój chłopczyk to mały mężczyzna troszczy się o mamusię- słodkie
Powiedz mi jak dotykasz piersi to czujesz implanty? Jakie to uczucie jest? Czy wcale ich nie wyczuwasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 08:50   #3920
margo50100
Raczkowanie

Jusi, Ty już piszesz w trybie dokonanym, hahhaha, noooo nie dociera do mnie noooo...
Stary 2013-03-12, 08:52   #3921
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Ty sie nie chwal tylko fotki wstawiaj
Kochana - ja mam dużą swobodę w pracy (patrz siedzenie na forum ) ale nie aż taką żeby się tu rozebrać i fotki cykać
Także wieczorem postaram się wrzucić

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja uwazam tak jak napisalas, ze kazdy inaczej wkladki moze umiescic i piers moze wyjsc inna....to tak jak z krawcowa. czy kucharka, jeden przepis a inne danie i ubranie wyjdzie
Myślę tak samo - u chirurga dużo zależy od umiejętności, oka itp - nie wyjdą wg mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
A propos, czy za 2 tygodnia na święta uda mi sie ukryć że coś majstrowałam przy cycuchach? wizulanie to myślę tak, ale czy bede już smigać na tyle? dziewczyny któej już jestescie po dajcie znać proszę
To dość indywidualna sprawa - zależy jak Twój organizm się szybko regeneruje, ja jestem 3 tyg po i śmigam już tak właśnie od tygodnia normalnie (wiadomo - dalej oszczędny tryb życia, zero dźwigania itp) ale czasem jeszcze z rana chodzę jak połamana
Stary 2013-03-12, 08:53   #3922
Amorcio
Wtajemniczenie

za
Cytat:
robilam hehe ALE OD RAZU WSYPALAM WIECEJ I... BYL EFAKT tych nieszczesnych 275 nie wsypywalam nawet :P

zaproponuje Ci abys wziela ten swoj zestaw do proby ryzowej na konsultacje, ubierz i pokaż sie lekarzowi. Spytaj czy mozna dobrac dla Ciebie taki implant aby osiagnac podobna wielkosc piersi i spytaj czego mozesz sie spodziewac z tej negatywnej strony. poszukaj tez w necie fotek jak wygladaja marszczenia itp, gdy implant jest za duzy. Zdjecie takie pozowane, czesto poprawiane aby lepiej wygladalo nie pokaże tego co wychodzi w "użytkowaniu". Masz czas do operacji, szukaj w necie info o doborze implantow zebys zdecydowala sie na najlepsza ale i na bezpieczna opcje dla siebie. bo ewentualne konsekwencje dążenia do idealnego cycunia bedziesz ponosic sama. Ja nie jestem zwolenniczka dazenia do idealu za wszelka cene

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-03-12 o 08:57
Stary 2013-03-12, 08:55   #3923
Kachuula
Zadomowienie

Ja też uważam że każdy lekarz zrobi inne piersi , wystarczy inaczej wyciąć kieszeń i już są inne,takie jest moje zdanie

Z tym doborem implantów jestem jak najbardziej za dopasowaniem do budowy ciała. Kiedyś czytałam artykuł pani chirurg która opisała przykład kobiety drobniutkiej budowy, wsadzili jej maksymalny implant jaki jej się zmiescił , ona za trzy m-ce przyleciała do niej z wielkim płaczem ze ona chce większe bo mężowi się nie podobają Dr. Odmówiła ponieważ dla pacjentki było już to niebezpieczne. Opisywała tez pacjentke która po operacji przyszła z suwmiarka i składała reklamacje ze jedna pierś jest 2 mm. Szersza od drugiej.
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:56   #3924
margo50100
Raczkowanie

Kulkaaga, dziekuję za odp
też tak myślę, że już będzie całkiem całkiem, tylko gorzej zprzygotowaniami do swiąt, hehe
zerknełam do Ciebie do albumu, ile Ty masz Kochana pod biustem?
Stary 2013-03-12, 09:00   #3925
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Piszesz cały czas tylko o tych ml - powiedz jaką maksymalną szerokość implantu dr wyliczył? Bo to jest ważne - przy tej szerokości spójrz w tabelkę Mentora i zobacz implanty z ultra wysokim profilem i zapytaj o nie dra, bo zapewne zaproponował Ci hp a uhp przy tej samej szerokości mają większą projekcję i co za tym idzie większą pojemność

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Kulkaaga, dziekuję za odp
też tak myślę, że już będzie całkiem całkiem, tylko gorzej zprzygotowaniami do swiąt, hehe
zerknełam do Ciebie do albumu, ile Ty masz Kochana pod biustem?

Powiem Ci jak od lat wyglądają moje przygotowania do Świąt - 1 dzień do rodziców, drugi do teściów i po Świętach

A właśnie zmierzyłam i równo 73 cm
Stary 2013-03-12, 09:07   #3926
scheherezade
Raczkowanie

GG do scheherezade

Czytam tak i czytam aż nie wiem od czego zacząć pisanie.
To może pogratuluje najpierw nowych piersiaków :róża:
Widzę tutaj temat który znam z "realu" że tak powiem,większość kobiet jakie znam np. żon kolegów mojęgo tż (cokolwiek to oznacza ale domyślam się iż partnera ) ma zrobione biusty hen dawno lat 10 i więcej (też w czasie kiedy wkładano tylko pod gruczoł implant więc są po poprawcę pod mięsień) i w ostatnim okresie,również moje znajome koleżanki często są już po operacji lub planują po dziecku i niestety ale KAŻDA szła zachowawczo na konsultację z myślą o wypełnieniu piersi bo przecież dużych nigdy by nie chciały,po czym poprawiały na większe.
Wiadomo każda ma inną figurę,inne proporcje,inny lekarz dobierał implanty i tym nie można się sugerować bo jednej pełne B będą pasować idealnie prezentować się jako większy biust a drugiej pełne D ale wniosek z tego jeden decydując się na taką operację rzadko zależy nam na "kosmetycznych" poprawkach,chcemy mieć czym oddychać i po zejściu opuchlizny adaptacji się do nowych warunków bywa niedosyt - to samo mówi mój dr swoją drogą absolutnie preferuję małe piersi,wypełnione akuratnie itd. pomimo to pacjentki wracają i pytają czy nie można było włożyć więcej,jest małe C a im się marzy jednak D itp.
Jestem drobna,chuda i niska pod biustem 75 dr zaproponował mi implant coś koło 230-250ml uparłam się na włożenie maksymalnie dużo,zrobił na moje życzenie dzisiaj mówi że miałam fart weszło 360ml i są akuratnie ani duże ani małe bardzo proporcjonalne (przy opuchliźnie były proporcjonalne w ubraniu,bez wydawały się spore do sylwetki teraz w ubraniu jak i bez jest tak samo akuratnio ) nie wychodzą mi spod pach (przy opuchliźnie tak było).
Sam dr mówi że nie włożył by mi takiego implantu gdyby nie to że się uparliśmy wyszły bardzo ładne a ja skrycie marze o większych
Tyle że tym razem mogę nie mieć takiego szczęścia,możliwe że marze o efekcie dla mnie niewykonalnym bo piersi spod pachy i napompowanych balonów nie chcę absolutnie i bądź tu mądry i pisz wierszę

Oglądałam ostatnio u dr nowe anatomiczne Nagory,były myślę idealne nie kształtu gruszki jak mi kojarzył się anatom ( te z reala nie tu z forum,na forum jeszcze nie trafiłam na nieładne piersi ) tylko okrągły implant który u góry miał delikatną zaznaczoną jakby łezkę,czyli pierś ma ładny "początek" a pomimo to dalej jest okrąglutka - jak dla mnie ideał.
Implanty oglądałam z okazji konsultacji koleżanki która będzie musiała mieć piersi podnoszone i wypełniane implantem po karmieniu niestety cycek sporo opadł btw. tego czy któraś z was przeszła bądź planuję przejść taką operację ?

Jeszcze jedno mnie ciekawi był tu kiedyś link do artykułu gdzie były porady odnośnie doboru implantu,kilka wskazówek i wyjaśnień czytałam na szybko przy dziecku więc nie do końca wszystko skumałam.

Wiem że ten sam implant wiadomo prezentuję się inaczej do innego typu sylwetki,proporcji itd jak i zależy od tego ile mamy/nie mamy gruczołu,
Chodzi mi konkretnie o to czy ml są zawsze jednakowe tzn. np. 300ml jednej i drugiej firmy to dalej 300ml i wizualnie plus minus podobny efekt (wiadomo trzeba dodać powyższe czynniki) czy jednak 300 np. metora i 300 nagora to pojemnościowo co innego ?
a 300ml anatomicznego implantu i 300ml okrągłego ?
przepraszam za takie głupie pytania ale mi sie nasunęło i tak się zastanawiam,na logikę wychodziłoby że ml powinny być sobie równe a reszta czynników wpływa na efekt ale nie znam się heh

17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin
160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się

Edytowane przez scheherezade
Czas edycji: 2013-03-12 o 09:21
scheherezade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:07   #3927
Kulkaaga
Wtajemniczenie

MissDiorCheriii - spojrzałam właśnie w tabelki - jeśli dr zaproponował Ci okrągłe 275 hp to one mają 10,9cm szerokości przy 4,6cm projekcji

Przy uhp będzie to implant 400cc - szeroki na 10,8cm i projekcji 5,6 cm - podyskutuj o tym modelu

Nie wiem tylko czy uhp nie są twardsze niż hp? mimo, że oba mają cohesive I ??
Stary 2013-03-12, 09:15   #3928
MissDiorCheriii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
MissDiorCheriii - spojrzałam właśnie w tabelki - jeśli dr zaproponował Ci okrągłe 275 hp to one mają 10,9cm szerokości przy 4,6cm projekcji

Przy uhp będzie to implant 400cc - szeroki na 10,8cm i projekcji 5,6 cm - podyskutuj o tym modelu

Nie wiem tylko czy uhp nie są twardsze niż hp? mimo, że oba mają cohesive I ??
PATRZYLAM TEZ NA TE TABELKI ALE WSTYD SIE PRZYZNAC...konkpletnie nie rozumiem oznacznikow :/ nie umiem ich rozszyfrowac... Macie wiecej wiedzy niz ja

usteczka już są
Stary 2013-03-12, 09:23   #3929
gawisz
Raczkowanie

Margo jak samopoczucie tuz przed?? Ja tez mam nadzieję, że do świąt uda się jakoś zregenerować, bo rodzice pezyjadą do nas i choć wiedzą jaka jest sytuacja to chciałabym móc coś przygotować. Dobrze, że to nie wigilia
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:24   #3930
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
PATRZYLAM TEZ NA TE TABELKI ALE WSTYD SIE PRZYZNAC...konkpletnie nie rozumiem oznacznikow :/ nie umiem ich rozszyfrowac... Macie wiecej wiedzy niz ja

Postaram Ci się wyjaśnić - przy implantach okrągłych pierwszy wymiar to pojemność (u Ciebie te 275cc), drugi wymiar to średnica implantu (diameter) (- na podstawie tego właśnie wymiaru lekarze najczęściej dobierają implant mierząc podstawę piersi i odejmując od niej grubość tkanek)

Trzeci wymiar to projekcja - czyli to na ile implant będzie "odstawał" (gdybyś położyła go na płasko to będzie wtedy jego wysokość)

Także patrząc na szerokość implantu (po to, żeby właśnie nie właziły pod pachy czy nie tworzyła się symmastia) jeśli dla Ciebie lekarz orzekł, że max szerokość to 10,9 cm to przy okrągłych z wysokim profilem wychodzi właśnie te 275cc z projekcją 4,6cm
Są jeszcze implanty z ultra wysokim profilem - i te przy praktycznie tej samej szerokości (10,8) dadzą już pojemność 400cc i wyższą projekcję bo 5,6 cm

Wg mnie pójdź jeszcze do 1 czy 2 lekarzy - zobacz czy zaproponują podobne implanty.

Jak coś źle piszę to mnie cycolinki poprawcie

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości