|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
u mnie 7,80 w 56 minut.... mizernie ale pracuję nad sobą
|
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;50966441]Leae: Super! Gratuluje ![]() Ja dziś też zaszalałam 10.32 km, choć ze 3 km przeszłam. Czas pominę, bo odkąd biegam po lesie mój czas z tragicznego, zrobił się jeszcze bardziej tragiczny, bo muszę patrzyć pod nogi: korzenie, szyszki, błoto itp. Niektórzy szybciej idą niż ja truchtam ![]() Tak mi dziś fajnie w tym lesie było, że nie chciałam wracać. Jeszcze poleżakowałam trochę na trawce koło bajora [/QUOTE]Dziękuję ![]() Gratuluję! Wcale nie mizernie! |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, no co wy, czemu mizernie!!! nie pisac tak, wazne, ze sa postepy, ze biegai=cie i macie z tego frajde!!! no
![]() Madzia a wplacilas juz?! O Ty szalona!!! Musze nadrobic zaleglosci czyli co..... Rozumiem, ze biegniemy??? (wizaz to sekta, zlo!!! )
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się zapisujesz to opłacam i odwrotu nie ma
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam z biegania
pierwszy raz byłam tak rano i chyba bieganie na głodnego nie jest dla mnie najlepsze![]() przebiegłam 5km w 32min więc niezbyt... |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dbacie o swoje kolana? Pytanie na serio, bo znowu zaczynają mnie pobolewać, a dwóch ortopedów bezradnie rozkłada ręce i zleca mi kolejne serie naświetlań, które i tak mi nie pomagają. Ich zdaniem w ogóle nie powinnam ćwiczyć (ani biegać, ani siłowo).
|
#3908 |
|
Konto usunięte
|
U mnie zrezygnowanie z asfaltów i chodników na rzecz ścieżek leśny, pomogło. Też nie powinnam biegać - miałam śruby, wyciągi i inne cuda w nodze i niestety muszę uważać i nie przeginać. I nie wiem, co będzie jak dojdę np. do 15 km, póki co tylko krótkie dystanse. Czekam na fajne propozycję od osób bardziej doświadczonych, chętnie poczytam
![]() Dziś 7,39 km
|
|
|
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
U mnie dzisiaj 45 minut
Jestem w stanie pobiec na lajcie jedną minutę i nawet tego nie czuję, to już jakiś sukces i zaczynam powoli biegać a nie truchtać. Dzisiaj był taki marszo-truchto-bieg ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że u mnie jest trochę problem ze ścieżkami leśnymi, bo wszystko wyłożone już chodnikiem Ale postaram się coś popróbować biegać na łąkach, bo nie chcę, żeby mi się to pogorszyło.Mój chłopak ma śruby w kolanach. Przesadził kiedyś ze sportem i już nie było innej możliwości jak tylko operacja. Dlatego boję się, że u mnie może być podobnie, zwłaszcza że mój tata miał takie same problemy.
|
|
#3911 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Witajcie ![]() Sama mam bardzo wątłe więzadła, przed rozpoczęciem treningów biegowych stawiam na power jogę. Dodatkowo polecam flexit drink nutrend. Dobrze regeneruje stawy. Chciałabym zacząć biegać, ale muszę sie ogarnac najpierw. mam rwę, teraz dość ograniczony ruch. ćwiczę ogólnorozwojowe ćwiczenia na wzmocnienie i za miesiąc, dwa zacznę od marszobiegów. Mam bardzo słaba kondycje.Skaczecie tez na skakance? Polecacie to? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na głodnego owszem można biec, ale masz mniejszą efektywność i musisz uważać - na czczo organizm najpierw bierze się za mięśnie, a nie za tłuszcz ![]() Dziewczyny, dołączam do wyzwania. Kiedyś trenowałam lekkoatletykę i ostatnio zaczęło mi brakować ruchu. Zamierzam zacząć od 6 km w 35 minut - jak na moją obecną kondycję (a raczej jej brak :P) będzie to wystarczająco!
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie można się dołączyć
? Jestem totalnym laikiem biegam z pieskiem Wczoraj zaczęliśmy od 3 km bez przerwy - wiem że to mało ale nigdy nie biegaliśmy wczesniej
|
|
#3915 |
|
Konto usunięte
|
Infernallullaby: Pewnie, że możesz
3 km na dzień dobry to bardzo dobry wynik
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuje
Dzisiaj niestety ze wzgledu na moj stan fizyczny musimy odpuscic ale juz jutro znowu sprobujemy dobić tym razem do 5 km
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Dzień odpoczynku / regeneracji dobrze Ci zrobi.
|
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Na takich podstawach ile dni takiego przestoju warto robić ?
|
|
#3919 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie robię co najmniej dzień, czasem 2, a jak noga boli to więcej
Przez ostatnie 10 dni codziennie coś robiła: bieganie, chodzenie, rower, basen - było fajnie, ale pora wracać do pracy, a że pracuje fizycznie to już tak fajnie nie będzie ![]() Tylko nie przesadzaj, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła ![]() Pozdrawiam! A wracając do tematu lekarzy to ja mam zakaz biegania, dlatego tak się ze sobą cackam, bo kolejne operacje to nic przyjemnego Ale i widzę coś w tym dobrego, bo mi się poprawiło krążenie w nogach i nie drętwieją mi już, no i zero nocnych skurczy Także może jednak powinnam poprzebierać nóżkami
|
|
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
witam w wątku.
Od jakiegoś czasu mam problem z barkiem i chodzę na jego rehabilitację. Czuje, ile wysiłku mnie to kosztuje i chcę zacząć jakąś aktywność fizyczną. Jednakże nie lubię za bardzo się ruszać. Czy bieganie mogłoby być dla mnie czymś fajnym i jak się do niego przygotować? |
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj 5km marszu z psem.Nie zmęczyłam się tak jak przy bieganiu,ale oszczędziłam stawy kolanowe.Wieczorem druga runda
|
#3922 |
|
Konto usunięte
|
A ja jutro chcę 10 km zrobić i postarać się nie iść
![]() Może mi się uda, trzymajcie kciuki ![]() Dziś 7 km zrobiłam i szłam tylko przez momencik wracając i poprawiłam swój czas w końcu Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-11 o 17:28 |
|
|
|
#3923 |
|
Przyczajenie
|
Jejku, dziewczyny, jak ja Wam ogromnie zazdroszczę wytrwałości. Biegać próbowałam już milion razy i za każdym razem dawałam za wygraną. Tylko u mnie to na gruncie psychicznym, po prostu nie radzę sobie z dziwnymi spojrzeniami ludzi, jakimiś tekstami (mimo że jest mnóstwo bardzo miłych ludzi, którzy się uśmiechają i dopingują, to w pamięć zapadają właśnie takie niezbyt miłe jednostki). To strasznie głupie, ale wstydzę się biegać. Wstydzę się mojej nieporadności, tego że po 2 minutach biegu wyglądam jakby gonił mnie jakiś wielki wilczur, że na 2 minuty biegania jakieś 5 muszę iść, bo po prostu mam bardzo słabą kondycję i problemy z sercem.
Powiedzcie mi, czy też tak miałyście? Jak poradziłyście sobie z 'problemem'? |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
6,5 km. Niestety na początku więcej maszerowałam niż biegłam, ale na trasie biegowej poprawiłam czas o kilka min
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam to w głębokim poważaniu, co tam kto myśli, ważne, co ja myślę i ważne jest to, iż coś robię ze sobą pozytywnego, głupio to powinno mi być, gdy miałam 30 kg nadwagi i odpalałam fajkę od fajki
![]() Na brak kultury u innych nic nie poradzisz. Ja biegam miesiąc i choć mam głośno muzyczkę w telefonie to niestety raz usłyszałam, mało kulturalny komentarz od mijającego mnie faceta i miałam ochotę mu pokazać środkowy palce, ale dałam sobie spokój, bo nie będę się zniżać do jego poziomu Generalnie to jest miło i nie widzę głupich spojrzeć, a uśmiechnięte buźki, sama też się staram uśmiechać ![]() Chyba każdy uprawia marszo-biegi na początku i nie ma się czego wstydzić. Trochę biegnij, trochę idź - swoim tempem, aby systematycznie, bo wtedy widać zmiany na lepsze. Ja do teraz tak truchtam czasem, że niektórzy idą w tym czasie, co ja truchtam Jak odpocznę to przyśpiesz itp. A jak już nie mogę to idę, bo kto mi zabroni ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-11 o 22:15 |
|
|
|
#3927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak masz problemy z sercem, to biegaj swoim tempem. Bieganie ma Ci sprawiać radość, a nie smutek! Pewnie po każdym zrobionym kilometrze czujesz, jak promieniejesz endorfinami? Ja np. bardzo szybko robię się czerwona (nie wiem dlaczego) mimo, że nie jestem aż tak bardzo zmęczona. Po chwili biegu moja twarz ma mniej więcej taki odcień: ![]() Nie ma co naprawdę się przejmować tymi, co się dziwnie patrzą czy też wygłaszają jakieś głupie komentarze. Robisz to dla siebie, a nie dla kogoś. Trzymam za Ciebie kciuki!
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybieraj do biegania miejsca,w których spotkasz innych biegaczy - wówczas będzie Ci raźniej.W Poznaniu nie brakuje takich miejsc
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3930 |
|
Przyczajenie
|
Jesteście wszystkie mega kochane! Macie rację, spróbuję jeszcze raz. Podobno najtrudniej jest zacząć, pierwszy miesiąc, wiadomo.
Pewnie, jestem bardzo chętna na wspólne truchtanie. ; ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

u mnie kwestia dodatkowych km odpada bo ciągle biegam tyle co nic. Pewnie słabe mięśnie. To by pasowało. Dorzucę do ćwiczeń deskę i poszukam ćwiczen z leżenia za brzuchu. 

[/QUOTE]
(wizaz to sekta, zlo!!!

Jestem w stanie pobiec na lajcie jedną minutę i nawet tego nie czuję, to już jakiś sukces