![]() |
#3901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
No, śmierdzi to przekrętem nigeryjskim. Dziewczyny w wątku allegrowym zwróciły na to uwagę. Po prostu wiem, żeby nie wierzyć w potwierdzenie przelewu, ale pieniądze na moim koncie.
Jedyne co mnie zastanawia teraz - jak mógł cokolwiek kupić z konta zawieszonego i kontaktować się ze mną przez formularz allegro, skoro teoretycznie jest to niemożliwe...? |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Matka Smoka
|
Mintishop nie pakuje juz pojedynczo produktow w bibulki:/ Dostalam dwie zbiorcze paczuszki.
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Co to przekret nigeryjski? |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Nie depcze krokusów
|
Ineso
![]() - Sprzedajesz sprzęt na allxxxx. - Jeśli był licytowany, to bywa, że nabywca oferuje zbyt wysoką cenę tłumacząc się, że mu się spieszy. - Kontaktuje się z Tobą obcokrajowiec wysyłając podrobione potwierdzenie przelewu (np. zrzut ekranu z opcji płatności allxxxx, a potem kłócisz się z supportem, że nie widzisz środków, które na pewno zostały wysłane). - Nabywca błaga o szybką wysyłkę za granicę, bo potrzebuje na prezent dla dziecka, żony, zmarłej babci. - Wysyłasz sprzęt. - Nigdy nie dostajesz pieniędzy. Nie mam pojęcia, jak ludzie mogą się na to nabierać, a przekręt na całym świecie obejmuje jakiś milion dolarów dziennie ![]() Nazwa wywodzi się od nieco innych wyłudzeń, jeszcze z lat '80, w których Nigeryjczyk prosił o pomoc w uzyskaniu np. spadku po kimś z Twojego kraju lub udostępnieniu wygranej na loterii, obiecując procencik od tej kwoty. Pomoc polegała na skorzystaniu z Twojego konta albo innej formie angażującej Twoje finanse i dane osobowe, np. konieczności pokrycia przez Ciebie wstępnych kosztów transferu czy uzyskania pełnomocnictwa do nigeryjskiego konta. Czasem nawet przysyłali login i hasło do nigeryjskiego konta, które było puste, bo choć przelew został wysłany, to potrzebne było jeszcze pokrycie kosztów uznania rachunku, zaledwie kilkaset dolarów, cóż to jest wobec tysięcy, które Ci obiecano.. ![]() Cara_Mel - i co, przelał? Przysłał zrzut ekranu z potwierdzeniem? ![]()
![]() |
#3904 |
Zadomowienie
|
Malla, no właśnie nie, ale chyba jeszcze coś durniejszego.
Próbuje mi wmówić, że aby dostać kasę, muszę udowodnić wysyłkę (a on dowodu na przelew nie wysłał żadnego. "Hello, I just receive a message from my bank that the transfer i made to you has been confirmed,did you get the confirmation of the transfer from Barclays Bank,check your inbox or spam messages carefully for the transfer.i will like you to know that the bank need you to complete the shipment today and send them the shipment confirmation for them to take the normal verification for the process of the transfer at the last stage.i will urge you to take the item to the post office now and send it with Post Office EMS POCZTEX(EE) and email the shipment copy to my bank so that they can verify it and complete the transfer to you account." Jasne... |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Pani Buka
|
![]()
#3906 |
Nie depcze krokusów
|
Cara_Mel - hihihi
![]() Obciążą Cię kosztami wystawienia aukcji?
![]() |
#3907 |
Zadomowienie
|
Chciałam poczekać do "oficjalnego" wyjaśnienia pana "Cole'a". Sprawę będę zgłaszać i mam nadzieję, że zostanie anulowana prowizja dla allegro, choćby z powodu jego zawieszonego konta.
Ja nie wiem, stary numer,a on myśli, że my w jaskini mieszkamy? Z Iphone'ami? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
No biedny facet, chce Ci kasę przelać i dostać sprzęcior, a Ty złośliwa mu nie chcesz wysłać!
![]() ![]()
#3909 |
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...re,272504.html - co za stado baranów
![]() ![]()
![]() |
#3910 | |
Zadomowienie
|
Ola, kajam się! :P
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
![]() Bylam na dniu probnym, calkiem fajnie bylo. Praca to nie szczyt moich marzeń, ale dosc dobra stawka na godzine i czas otwarcia jest od 8 do 16, wiec jeszcze po pracy moge miec szeroko pojęte zycie :P nogi mnie bola od stania i chodzenia, jak tam mnie zatrudnia, to bede chodzic w kapciach haha Aaaa,geografia ekonomiczna jest z wykladowca o nazwisku Wrona, a poiz z dr gorzelany-dziadkowiec. Co polecacie, do kogo isc, zeby nie zameczyl psychicznie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-09-20 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;42915599]Analogiczna do sytuacji mojego TZ
![]() Bylam na dniu probnym w hurtowni z bielizna, calkiem fajnie bylo. Praca to nie szczyt moich marzeń, ale dosc dobra stawka na godzine i czas otwarcia hurtowni jest od 8 do 16, wiec jeszcze po pracy moge miec szeroko pojęte zycie :P Aaaa,geografia ekonomiczna jest z wykladowca o nazwisku Wrona, a poiz z dr gorzelany-dziadkowiec. Co polecacie, do kogo isc, zeby nie zameczyl psychicznie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Hehe a maja tam uswiadomione staniki? ![]() Wrona jest spoko ale egz to czysta pamieciowka, pytania sie powtarzaja od lat, dostepne sa na aeportalu ale trzeba wiedziec ze krow na swiecie jest tyle i tyle, ludnosc cos tam itd ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3913 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ale tu u Was ciekawie, i jak się świetnie rozkręciłyście
![]() ![]() Ja chciałabym że tak powiem, wkręcić się z powrotem do krakowskich spotkań. Wyprowadziłam się z Warszawy, niestety nie do samego Krakowa, ale często chyba tam będę bywać. O ile nie będę w Emiratach - chyba w najbliższych latach będę sobie tak dzielić czas :P Ostatnio byłamna tym wątku chyba ze cztery lata temu, jak ten czas leci... ![]() To jak, przyjmujecie mnie z powrotem? ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Przeczytałam wstęp... jakoś miło na tym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Nie depcze krokusów
|
Mikia - saba al hir
![]()
![]() |
#3915 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Teraz nie, byłam w wakacje. Teraz prowadzę wojnę z uczelnią, na którą wróciłam po dwóch latach i mnie tam najwyraźniej tak kochają, że skończyć nie chcą dać.
![]() Na razie jestem uziemiona. Więc skoro i tak się zamulam u rodziców na chacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
maszyna, nie człowiek
|
Te dwa tygodnie wyczerpały mnie, wciąż nie wiem na czym (albo raczej czy w ogóle) stoję z pracą, nie wiem więc też co z uczelnią i w ogóle żyć mi się odechciewa :/
#3919 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Copyraptor
|
Mam nawet kanapę, ale mam też marudnego mężczyznę do którego należy mieszkanie, który nie jest tak otwarty na nowe znajomości jak ja
![]() Cytat:
![]() A tak serio - tulam was obie, trzymam kciuki za to, żeby było lepiej. Ja mam ostatnio rollercoaster w życiu, najpierw dostaję świetną pracę, dzień później dowiaduję się, że będzie potrzebna trzecia operacja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Nie depcze krokusów
|
Cholera - co tym razem będą kroić, wiercić, wybebeszać?
![]() |
#3922 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, że to poważna sprawa, ale pociesz się że przynajmniej zdrowa psychicznie jesteś. Tzn na tyle, że nie dostajesz diagnoz jedna po drugiej jakie masz zaburzenia na psychice xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Copyraptor
|
To samo, tylko tym razem usiłują naprawić nerw, który uszkodzili przy pierwszej operacji, naprawiając łokieć.
Mikia - pocieszenie nietrafione, pudło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz coś z ręką? To współczuję i wspieram ![]() Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2013-09-20 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Body Shop jest jeszcze w Kazimierzu? Jak nie to przenieśli/ zlikwidowali/ jest gdzieś jeszcze w ogóle w Krakowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() Ale ja uważam TBS za przereklamowany trochę. A w Polsce za drogi. Moim totalnym faworytem jest The Bath&Body Works. Te ich świeczki to mistrzostwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() E, nic ciekawego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Tak w ogóle to macie świetne blogi. Ja też się noszę z założeniem swojego. Ale ciągle odkładam ze względu na te studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.