O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 10:41   #3901
iza243
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Iza, najważniejsze, że jest poprawa a czasu już coraz mniej- rany, u Ciebie 32 tc już leci chyba?
Tak,w sobote zaczniemy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:27   #3902
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam u lekarki, jestem w domu do końca tygodnia, w poiedziałaek rano kolejna wizyta, zrobi mi USG, i wtedy w zależności od mojego samopoczucia zdecydujemy. Może to tylko chwilowa niedyspozycja, a może trzeba będzie odpoczywać dłużej

Rozmawiałam z szefem, mogę pracować po kilka godzin dziennie nawet tylko 3-4 lub 5, sama zdecyduję. I tak pewnie tylko do końca roku, potem już zacznie brzuch przeszkadzać

Czuję się znacznie lepiej, dziś odpoczywam, choć mieszkanie woła o pomstę do nieba... ale trudno, staram się nie patrzeć na to!! Posprzątamy wspólnie w weekend

dziewczyny w którym tygodniu robi się to usg genetyczne?? Mi w weekend zacznie się 9 tydzień, warto byłoby się zapisać, do specjalistów raczej są kolejki

Arletka super zakupy Ci się udały
Gianna, Kluska Ale szalejecie... masa obowiązków, ale najwazniejsze, że lada chwila będziecie w wymarzonych m2
Mnie podobny okres, pakowanie, przeprowadzka czeka na przełomie roku, ale na szczęście mamy sporo osób do pomocy
iza243 32 tydzień tak naprawdę jeszcze chwila i będziesz miała swoje maleństwo przy sobie super, że na razie trzymasz cukry w ryzach!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie. Czy któraś z Was brała luteinę dopochwową? Mi Gin chce zmienić duhpaston na własnie taki preperat... nie zapytałam dlaczego
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:08   #3903
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam u lekarki, jestem w domu do końca tygodnia, w poiedziałaek rano kolejna wizyta, zrobi mi USG, i wtedy w zależności od mojego samopoczucia zdecydujemy. Może to tylko chwilowa niedyspozycja, a może trzeba będzie odpoczywać dłużej

[/COLOR]Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie. Czy któraś z Was brała luteinę dopochwową? Mi Gin chce zmienić duhpaston na własnie taki preperat... nie zapytałam dlaczego
Odpoczywaj na L4

Ja biore luteinr dopochwową od początku.Tylko że do 18 tc brałam ją razem z dupkiem.

Stary 2013-10-24, 14:00   #3904
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Witam sie już popołudniową porą

Zabiore chyba mojego pierworodnego na spacer, bo kurcze nie wytrzymam dziś z nim w domu tyle czasu
Ide robic młodemu obiadek i zmykamy
Stary 2013-10-24, 14:08   #3905
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Rozmawiałam z szefem, mogę pracować po kilka godzin dziennie nawet tylko 3-4 lub 5, sama zdecyduję. I tak pewnie tylko do końca roku, potem już zacznie brzuch przeszkadzać

Czuję się znacznie lepiej, dziś odpoczywam, choć mieszkanie woła o pomstę do nieba... ale trudno, staram się nie patrzeć na to!! Posprzątamy wspólnie w weekend

dziewczyny w którym tygodniu robi się to usg genetyczne?? Mi w weekend zacznie się 9 tydzień, warto byłoby się zapisać, do specjalistów raczej są kolejki
Między 11 a 13 tygodniem + 6 dni ( w każdym bądź razie zanim zacznie się 14 tydzień ). Mi robił ten gin na NFZ.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Dzisiaj na szczęście brzuch i żołądek nie bolą Już naprawdę myślałam, że się wykończę
W ogóle to czuję dziwne bulgotanie w brzuchu, czyżby to dzidzia tam szalała?
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:13   #3906
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Kluska bylismy na madalinskiego.Tam moja dr pracuje wiec ja jak cos to zawsze tam sie kieruje.No i bylam z nia umowiona ale akurat jej wypadlo cos na onkologii.Dobrze ze mimo wszystko mi pomogla.

Iza jutro usg i 32tc masakra ale leci ten czas tylko nie u mnie moze teraz podgonie ta przeprowadzka,urzadzaniem i w ogole.

Mysti pogoda u ciebie ladna? u nas dzis deszczwo i sennie.A jak tz? stara sie?

Mysia wiem jak to jest z odzywianiem,teraz to mam duzo czasu na gotowanie i zdrowsze jedzenie ale jak czlowiek chodzi do pracy ciezko sie tak motywowac do zdrowego trybu zycia

Zophiee genetyk miedzy 11-14 tc ,najlepiej jak sie wstrzelisz w srodek Odpoczywaj na L4 leniuchuj na razie i nie martw sie domem,nalezy ci sie chwila lenistwa.Lutke duzo kobitek bierze pewno przez te plamienia ci zmienila.

Bylismy odebrac meble z BRW rany ile tych paczek to po prostu szokTz sie zdzwigal.Siedzi na urlopie 2 dzien a dzis od rana z 20 telefonow i wlasnie musial pojechac do firmy JA bym nie mogla tak pracowac szlag by mnie trafil po czyms takim.

Zmeczona ostatnio jakas chodze ide chyba w drzemke

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:19   #3907
zophiee
Zakorzenienie

Lila Dzięki ;-) zaraz zadzwonię do tej lekarki, u której chciałabym mieć zrobione te ważne usg Super, że już minęły te twoje dolegliwości brzuchowe a bulgotanie, hmmm no nie wiem może to maleństwo

iza243 mi Ginka mówiła o zamianie, a nie o dołączeniu, ale kto wie, może moja głowa znowu coś przekręciła

U mnie się wypogodziło, byłam na krótkim spacerze plus zakupach spożywczych, i ja tam w powietrzu czuję wiosnę, a nie nadchodzącą wielkimi krokami jesień i zimę, jest tak przyjemnie, że gdybym miała więcej energii to byłby grany rower albo długi spacer

Kluska daj znać jak postępy prac w nowym mieszkaniu... Kiedy planujecie się przenieść?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 14:39   #3908
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Gimma gratuluję poznania plci i bardzo się cieszę ze z małą wszystko ok.
Ewciu jak masz gorsze dni to pisz co Ci leży na serduchu .
Kobiety te których wredota odwiedziła a chciały ujrzeć II przykro mi ze się nie udalo ,trzymam kciuki za kolejny cykl.

Arletko to co Ty będziesz używała do kąpieli dla maluszka to Twoja sprswa ale najlepsze dla mam pocztkujacych jest oilatum albo coś w tym stylu . Ja dla Wanessy mam 3 kremy do pupy i używam wszystkie na zmianę . A jeśli chodi o krem do tważy to patrzcie na skład żeby nie miały wody ( najlepszy na zimę ) a jak ma to smalować 30minut przed spacerek.
Kobietki zaciazone pamiętajcie ze na popękane sutki jest najlepszą siara i swieze powietrze (tak w szpitalu powiedziała położne) i ki sie to sprawdziło.
Mam ddużo pracy więc przyjdę do Was jak wszyskto zrobię.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:10   #3909
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
W ogóle to czuję dziwne bulgotanie w brzuchu, czyżby to dzidzia tam szalała?
Bardzo możliwe
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Iza jutro usg i 32tc masakra ale leci ten czas tylko nie u mnie moze teraz podgonie ta przeprowadzka,urzadzaniem i w ogole.

Bylismy odebrac meble z BRW rany ile tych paczek to po prostu szokTz sie zdzwigal.Siedzi na urlopie 2 dzien a dzis od rana z 20 telefonow i wlasnie musial pojechac do firmy JA bym nie mogla tak pracowac szlag by mnie trafil po czyms takim.

Zmeczona ostatnio jakas chodze ide chyba w drzemke
Nawet nie mów,już się stresuje tym usg...Jeszcze przesuneli mi godzine z 8 na 9,godzina nerwów więcej..

Pochwal się jak już się urządzicie
Cytat:

iza243 mi Ginka mówiła o zamianie, a nie o dołączeniu, ale kto wie, może moja głowa znowu coś przekręciła
Tak też można brać.Zależy od lekarza.

Stary 2013-10-24, 15:10   #3910
mysia1986
Zakorzenienie

Ależ mam już dosyć serdecznie tego dnia
Basia, nasza mamuśka zalatana

Nati, może pomarudzę trochę , co Ty na to?
Migotka, hop hop! Odezwij się - myślę o Tobie
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:20   #3911
_Kluska_
Zakorzenienie

Basiu przeraża mnie, że młode mamy takie zapracowane po urodzeniu - ja cały czas się łudzę, że to nie będzie ciężki czas....

Izunia, pośpij godzinkę dłużej to nie będzie tyle stresu

Zophie, no niestety, już szafy mi kolejny dzień nawaliły ponoć magazyn coś zepsuł z zamówieniem, już czuję nadchodzącą awanti z tż, że ja 'sobie tak pozwalam'

za to powiem Wam coś pozytywnego: oni się zdecydowali na to mieszkanie!!!!!! potargowaliśmy się, ustaliliśmy cenę i wygląda na to, że mam problem z głowy oczywiście teraz formalności pozałatwiać trzeba, oni kredyt a ja muszę zdjąć z tego mieszkania 50tys hipoteki ale
Gianna, takie pytanie - kto ponosi koszty notariusza? wg wujka googla zwyczajowo to kupujący a my nic o tym nie rozmawialiśmy tż oczywiście przez telefon mi już gada, żebym się nie godziła jak będą chcieli się dzielić kosztami la bla bla. za żyda wyszłam normalnie

aaa ten gość jest fotografem i w gratisie mam sesję ciążową

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-10-24 o 15:22
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 15:26   #3912
mysia1986
Zakorzenienie

Kluska, no to gratulacje!!! I sesja w gratisie
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:43   #3913
arletka1313
Zakorzenienie

hej.
ja od rana byłam w szkole bo moja siostra miała slubowanie na pierwszoklasiste i byłam, porobiłam jej pare fotek-ale była szczesliwa ze byłam.pochodziłam po przedszkolach,odwiedziała m kolezanki i na chwile obecna nie wyobrazam sobie teraz pracowac z dziecmi-podłe jak nie wiem co!
potem pojechałam do mamy, siostra z Julka przyjechała. było fajnie. wróciłam do domu i normalnie od kilku godzin spie na siedzaco, i choć się położyłam,zdrzemnełam pół godziny-nic to nie dało.

basiu wiesz jam poczatkujaca mama. cały czas jeszczemysle o tym emolium i oliantum, zobacze co to beda za kosmetyki jak przyjdzie paczka, nie wykluczone ze poprostu dokupie cos jeszcze z tych firm.

coś mnie dzisiaj kłuje w pachwinach-tak dziwnie.
wczoraj wieczorem juz takiego stresa złapałam bo dzidzi nie czułam przez pare dni, wiec wczoraj ze 4 godziny lezałam z reka na brzuchu,z przerwami a ona nic i nic, dopiero po 21 jak mnie kopneła tak w sam srodeczek brzuszka niziutko to az mi sie płakac zachciało ze szczescia.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:45   #3914
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
za to powiem Wam coś pozytywnego: oni się zdecydowali na to mieszkanie!!!!!! potargowaliśmy się, ustaliliśmy cenę i wygląda na to, że mam problem z głowy oczywiście teraz formalności pozałatwiać trzeba, oni kredyt a ja muszę zdjąć z tego mieszkania 50tys hipoteki ale
Gianna, takie pytanie - kto ponosi koszty notariusza? wg wujka googla zwyczajowo to kupujący a my nic o tym nie rozmawialiśmy tż oczywiście przez telefon mi już gada, żebym się nie godziła jak będą chcieli się dzielić kosztami la bla bla. za żyda wyszłam normalnie

Ale superTak,kosz ty notariusza pokrywa kupujący.Przynajmniej u nas tak było.

Stary 2013-10-24, 17:08   #3915
Kamildiana
Zadomowienie

Gratuluje sprzedaży mieszkanka ;-)
U mnie kostkę ukladaja i latania sporo a a piasku w domu jeszcze więcej.
Popralam i poprasowalam juz ciuszki a jeszcze musze pościel nawlec a tak mi sie nie chce ...
Milego wieczoru laseczki ;-)
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 17:29   #3916
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Basiu przeraża mnie, że młode mamy takie zapracowane po urodzeniu - ja cały czas się łudzę, że to nie będzie ciężki czas....

Izunia, pośpij godzinkę dłużej to nie będzie tyle stresu

Zophie, no niestety, już szafy mi kolejny dzień nawaliły ponoć magazyn coś zepsuł z zamówieniem, już czuję nadchodzącą awanti z tż, że ja 'sobie tak pozwalam'

Kochana ja mam podwójne obowiązki bo i Wiktoria ale jakoś daje radę . A Ty kochana nie martw się bo napewno dasz sobie radę . Nie ma ch tak dużo tylko ja się teraz nie wybabiam z opracowaniem bo wczoraj byłam u lekarza z Wanessa i poparła sobie większe rzeczy dla Wanessy (mogłam to prac przed porodem tylko nie miakan czasu na to ze względu na ten remont)

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:15   #3917
arletka1313
Zakorzenienie

kluska fajnie ze udało sie szybko sprzedac mieszkanko.

laski ale dostałam rozkoszna serie kopniaczkówpi erwszy raz tak długo,poprostu czułam to swoje maleństwo tak intensywnie
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-24, 19:03   #3918
zophiee
Zakorzenienie

KluskaZa☠☠☠iście! Teraz w tak trudnym czasie na rynku nieruchomości, ale czad! Mam nadzieję, że mocno z Was krwi nie upili negocjacjami
Notariusza pokrywają kupujący- na bank, my jesteśmy na tym etapie, i tak jest przyjęte- nie ma dyskusji!
I jeszcze sesja

Izanie Postaraj się nie denerwować! Wiem, że łatwo mówić, ale może książka, film, spróbuj nie myśleć choć przez chwilę, a jutro zanim się zakręcisz to będzie po wszytskim

b a r b a r ajesteś zaprawiona w bojach i na pewno dobrze i szybko ogarniesz się ze wszystkim, uporządkujesz ubranka po starszej córeczce

arletka1313 ale super z tymi kopnaiczkami
odpocznij porządnie, może organizm tego potrzebuje!!

Ja się biorę za spagetti, coś mi apetyt chwilowo wrócił
i zamierzam to wykorzystać!
już mi przez te mdłości ubyło ponad 2 kg, więc mogę sobie pozwolić!
dobrego wieczoru
Stary 2013-10-24, 19:15   #3919
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
KluskaZa☠☠☠iście! Teraz w tak trudnym czasie na rynku nieruchomości, ale czad! Mam nadzieję, że mocno z Was krwi nie upili negocjacjami
Notariusza pokrywają kupujący- na bank, my jesteśmy na tym etapie, i tak jest przyjęte- nie ma dyskusji!
I jeszcze sesja

Izanie Postaraj się nie denerwować! Wiem, że łatwo mówić, ale może książka, film, spróbuj nie myśleć choć przez chwilę, a jutro zanim się zakręcisz to będzie po wszytskim

b a r b a r ajesteś zaprawiona w bojach i na pewno dobrze i szybko ogarniesz się ze wszystkim, uporządkujesz ubranka po starszej córeczce

arletka1313 ale super z tymi kopnaiczkami
odpocznij porządnie, może organizm tego potrzebuje!!

Ja się biorę za spagetti, coś mi apetyt chwilowo wrócił
i zamierzam to wykorzystać!
już mi przez te mdłości ubyło ponad 2 kg, więc mogę sobie pozwolić!
dobrego wieczoru
moze i rzeczywiscie organizm musi odpoczac, niby nic wielkiego nie robie ale w dzień wcale nie leze, osobiscie uwazam ze to zle, i wczoraj,dzis troche polezałam. ale wogole ciezko ze mna, do siebie na schody wejde to sie zmacham

oj jedz poki możesz, ja mam juz przygotowane ziemniaczki i dodatkowo kotleciki z piersi kurczaka, tz bedzie szczesliwy
Hania 6.09.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 19:59   #3920
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Hej Laski

Kluska ale macie szczęściebardzo się cieszę razem z Wami-najważniejszy problem z głowy.Teraz tylko się przeprowadzić i czekamy na Hanutkę

Basieńko cześćjak tam Twoje Skarby?Wanesska śpi spokojnie w nocy czy szleje jak mój Kostello?

Arletko jak ja tęsknię za brzuszkiem i kopniakami to takie cudne uczucie-dopóki nie są zbyt intensywne

Gianna ale miałaś wczoraj zabiegany dzieńmasakra jakaś.A Twój TŻ kim jest z zawodu że nawet w urlop nie ma spokoju?

Mysiu już pisałam-jak masz chęć marudzić to marudźa powiedz mi Ty nie myślałaś o tym clo?

Zophiee odpoczywaj Kochana ile się da

Izka nie stresuj się,będzie dobrze

Kami jak się czujesz? Ty też już coraz bliżej spotkania z Natalcią

Dziewczyny ja jutro jadę odebrać ciuchy na chrzciny,zrobić pazurki bo mam już 3tygodniowy odrost i zajrzę do Dziadka.Muszę zabrać ze sobą Syncia bo nie mam go z kim zostawić.Synuś dzisiaj nie chciał spać,ubrałam go,poszłam do mamy i zasnął mi w starym wózku który obskoczyły wszystkie nasze dzieciaki.Po godzinie się obudził zadowolony i od razu jak spojrzał na mnie to zaczął wołać:"mama"
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:01   #3921
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
kluska fajnie ze udało sie szybko sprzedac mieszkanko.

laski ale dostałam rozkoszna serie kopniaczkówpi erwszy raz tak długo,poprostu czułam to swoje maleństwo tak intensywnie
To cudowne uczucie

Stary 2013-10-24, 20:13   #3922
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Hej Laski

Kluska ale macie szczęściebardzo się cieszę razem z Wami-najważniejszy problem z głowy.Teraz tylko się przeprowadzić i czekamy na Hanutkę

Basieńko cześćjak tam Twoje Skarby?Wanesska śpi spokojnie w nocy czy szleje jak mój Kostello?

Arletko jak ja tęsknię za brzuszkiem i kopniakami to takie cudne uczucie-dopóki nie są zbyt intensywne

Gianna ale miałaś wczoraj zabiegany dzieńmasakra jakaś.A Twój TŻ kim jest z zawodu że nawet w urlop nie ma spokoju?

Mysiu już pisałam-jak masz chęć marudzić to marudźa powiedz mi Ty nie myślałaś o tym clo?

Zophiee odpoczywaj Kochana ile się da

Izka nie stresuj się,będzie dobrze

Kami jak się czujesz? Ty też już coraz bliżej spotkania z Natalcią

Dziewczyny ja jutro jadę odebrać ciuchy na chrzciny,zrobić pazurki bo mam już 3tygodniowy odrost i zajrzę do Dziadka.Muszę zabrać ze sobą Syncia bo nie mam go z kim zostawić.Synuś dzisiaj nie chciał spać,ubrałam go,poszłam do mamy i zasnął mi w starym wózku który obskoczyły wszystkie nasze dzieciaki.Po godzinie się obudził zadowolony i od razu jak spojrzał na mnie to zaczął wołać:"mama"
jej zaraz chrzciny,ciekawe jak bedzie w kosciele
to "mama" jest bezcenne
tak jak te kopniaczki wiem, siostra mi mówiła zreszta widziałam jak ja bolały te kopniaki,ale ona jest wogóle bardzo wrazliwa na ból, wiec nie wiem czy kazda tak odczuwa czy tylko moja siostra

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
To cudowne uczucie
oj tak
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-24, 20:24   #3923
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cytat:
jej zaraz chrzciny,ciekawe jak bedzie w kosciele
to "mama" jest bezcenne
tak jak te kopniaczki wiem, siostra mi mówiła zreszta widziałam jak ja bolały te kopniaki,ale ona jest wogóle bardzo wrazliwa na ból, wiec nie wiem czy kazda tak odczuwa czy tylko moja siostra
Wiesz co?ja potrafię bardzo dużo znieść:wytrzymałam poród bez żadnego płaczu,kolczykowanie ciała,jako mała dziewczynka non stop byłam pościerana i poobijanakopniaki są nie tyle bolesne co sprawiają dyskomfort bo jak będzie Cię dzidzia kopała po pęcherzu to będziesz marzyć o tym żeby spać na kibelku
Run bitch!Ruuun!
Stary 2013-10-24, 20:30   #3924
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Mysti pogoda u ciebie ladna? u nas dzis deszczwo i sennie.A jak tz? stara sie?
U nas pogoda taka sobie, ale nie padało popołudniu dlatego młodego obowiązkowo na dworek. Spał mi ponad godzinkę, także mogłam se chwile przysiąść na ławeczce
Spotkałam moją mame, pomogła mi Jasia wykapać. Teraz jak tż ma na 14.00 do pracy i wraca o 23 to mama codziennie mi pomaga. Jestem jej za to ogromnie wdzięczna.
A tż sie stara, mam nadzieje, że to u niego nie słomiany zapał. Poczekamy zobaczymy, po paru dniach nie da sie jednoznacznie stwierdzić, że on sie zmienił. Trzymajcie kciuki!
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Arletko to co Ty będziesz używała do kąpieli dla maluszka to Twoja sprswa ale najlepsze dla mam pocztkujacych jest oilatum albo coś w tym stylu . Ja dla Wanessy mam 3 kremy do pupy i używam wszystkie na zmianę . A jeśli chodi o krem do tważy to patrzcie na skład żeby nie miały wody ( najlepszy na zimę ) a jak ma to smalować 30minut przed spacerek.
Kobietki zaciazone pamiętajcie ze na popękane sutki jest najlepszą siara i swieze powietrze (tak w szpitalu powiedziała położne) i ki sie to sprawdziło.
Mam ddużo pracy więc przyjdę do Was jak wszyskto zrobię.
Cytat:
basiu wiesz jam poczatkujaca mama. cały czas jeszczemysle o tym emolium i oliantum, zobacze co to beda za kosmetyki jak przyjdzie paczka, nie wykluczone ze poprostu dokupie cos jeszcze z tych firm.
Basiu, nie chce podważać Twojego zdania, ale emolium czy oliatum czy inne emolienty są do skóry atopowej, chorej Stosujesz je wtedy kiedy skóra dziecka jest wysuszona, wychodzą jakieś suche plamy, liszaje.
U zdrowego dziecka nie powinno sie stosowac takich kosmetyków, przecież takie maleństwo dopiero sie urodziło, a jak my od razu zaatakujemy je leczniczymi mazidłami i płynami to nie bedzie zdrowe dla niego. Emolienty zawierają parafine, która na zdrową skóre działa jak zatykacz i może ją po prostu zniszczyć.

Przy wprowadzaniu nowych posiłków, rozszerzaniu diety czesto pojawiają sie takie placki suche na skórze. U mojego Jaśka coś takiego wyszło, nie wiem na co ma uczulenie, coś mu nie pasuje. I dopiero teraz dolewam kapke emolientu do kąpieli i widze różnice już po dwóch kąpielach. Dodatkowo smaruje go natłuszczającym kremem specjalnego przeznaczenia.
Nie warto od urodzenia wydelikacać skóry dziecka, po potem jeśli sie okaże, że jednak emolient będzie potrzebny, to po prostu nie zadziała, albo zadziała ale nie do końca i na darmo wywalanie naszej kasy, bo jak wiadomo emolienty są bardzo drogie.

Porodówki i oddziały noworodkowe są czesto sponsorowane przez te firmy, baa nawet same położne czy noworodkowe są "opłacone", by polecic Ci emolient konkretnej firmy.
Dlatego uważam, że każda mama powinna kierowac sie swoim instynktem, bo to ona wie co dla niego jest najlepsze.
Stary 2013-10-24, 20:35   #3925
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Kluska kupujacy ponosi koszty notarialne.Wieksza czesc tych kosztow to podatek od czynnosci cywilnoprawnych (2% wartosci ceny mieszkania)reszta to KW,podatek i taksa notarialna.Nawet u umowie notarialnej jest punkt ze kupujacy ponosi te koszty.
Ty i tak bedziesz musiala zaplacic podatek od sprzedanej nieruchomosci,ale to jeszcze sie dowiedz jak to jest bo to zalezy co zrobisz z kasa jesli np przeznaczysz na kupno nowej nieruchomosci to wtedy jestes z tego podatku zwolniona,no ale to musisz juz sie dowiedziec jak to jest dokladnie.
Fajowo ze udalo sie sprzedac tak szybko.Troche formalnosci teraz cie czeka do zalatwienia,kupujacych tez ale bedzie dobrze

Ewcia moj tz nie pracuje w zawodzie (elektryk-elektronik sysytemy i sieci komputerowe brzmi kosmicznie wiem) studiuje jeszcze bezpieczenstwo wewnetrzne wiec rozbierznosc jest a pracuje w jeszcze innej branzy(administracyjno-kadrowej)ale to jest czlowiek ktory ogarnia po prostu ogrom.A jego urlopy zawsze takie sa od rana 100 telefonow a jak to jak tamto a to a sramto no szlag trafia.A najgorzej jak musi jechac na wolnym do pracy no wtedy to mnie krew zalewa

Arletko
brawo za kopniaki piekne uczucie

Kami wspolczuje balaganu ,oby szybko skonczyli

Moja dzidzia cos leniwa ostetnio nie chce sie ruszac,od dwoch dni jakos bidne te ruchy jeden kopniak dziennie A wczesniej mi takie odstawiala koncerty ze az sie denerwuje.No ale niby wczoraj mialam pomiar tetna i bylo dobrze,wiec chyba po prostu strzelila na mnie focha bo nie jem slodkiego a ciagnie jak cholera

Stary 2013-10-24, 20:36   #3926
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Wiesz co?ja potrafię bardzo dużo znieść:wytrzymałam poród bez żadnego płaczu,kolczykowanie ciała,jako mała dziewczynka non stop byłam pościerana i poobijanakopniaki są nie tyle bolesne co sprawiają dyskomfort bo jak będzie Cię dzidzia kopała po pęcherzu to będziesz marzyć o tym żeby spać na kibelku
O no dokładnie
Albo bedziesz chciała iśc spac, bo bedziesz totalnie wykończona, a młode w brzuchu "da Ci po garach"
Pod sam koniec to zdarzyło sie może ze 3-4 wieczory takie, że aż sie popłakałam przez niego, bo ja spac chciałam, a on walił nogami gdzie popadnie i głową wciskał sie w pecherz
Stary 2013-10-24, 20:51   #3927
Gianna M
Zakorzenienie

Mysti nie obraz sie ale sie nie zgodze z Toba.Skora dziecka jest bardzo delikatna i obecnie emolienty to najlesze natluszczacze i subs ktore tworza na skore film ochronny zapobiegajacy wysuszeniu i utracie wody naturalnie wystepujacej w organizmie.Dlatego teraz odchodzi sie juz od oliwek ktore tylko pozornie natluszczaja a tak naprawde przyczyniaja sie do powstawania potowek.Emolient chronia tez skore dziecka przed wnikaniem do niej wszytskich subs niepozadanych z zew.Ponadto bardzo dobrze ten naskorek regeneruja.Po kapieli w emolientach nie trzeba nawet smarowac skory balsamem wazne tylko zeby ciala po kapieli nie trzec recznikim tylko delikatnie go przyladac i osuszac a balsam juz nie bedzie potrzebny.Oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza ale ja uwazam ze to najlepsze preparaty do mycia takich maluszkow.Co jeszcze wazne pozbawione parabenow,barwnikow,subst zapachowych (badz tez z kompozycja zapachowa bez uczulahjacych skladnikow) .

Stary 2013-10-24, 21:04   #3928
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Dziewczynki dodałam nowe dzisiejsze i wczorajsze focie do albumu,a Wampirek na poprawę humoru

Misti mój Kostuś długo się łuszczył po porodzie i Emoilum bardzo mi pomogłoale ile położnych tyle opinii.Ja myślę że skóra bobaska jest taka sucha i cienka że trzeba ją natłuszczać żeby jej nie uszkodzić a emolienty dziecku nie zaszkodzą-wręcz przeciwnie dają dziecku ukojenie i łagodzą świąd.

Ale to tylko moja opinia-zrobicie jak chcecie Mamuśki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0914.jpg (77,8 KB, 6 załadowań)
Run bitch!Ruuun!

Edytowane przez RudaEwcia25
Czas edycji: 2013-10-24 o 21:07
Stary 2013-10-24, 21:10   #3929
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Mysti nie obraz sie ale sie nie zgodze z Toba.Skora dziecka jest bardzo delikatna i obecnie emolienty to najlesze natluszczacze i subs ktore tworza na skore film ochronny zapobiegajacy wysuszeniu i utracie wody naturalnie wystepujacej w organizmie.Dlatego teraz odchodzi sie juz od oliwek ktore tylko pozornie natluszczaja a tak naprawde przyczyniaja sie do powstawania potowek.Emolient chronia tez skore dziecka przed wnikaniem do niej wszytskich subs niepozadanych z zew.Ponadto bardzo dobrze ten naskorek regeneruja.Po kapieli w emolientach nie trzeba nawet smarowac skory balsamem wazne tylko zeby ciala po kapieli nie trzec recznikim tylko delikatnie go przyladac i osuszac a balsam juz nie bedzie potrzebny.Oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza ale ja uwazam ze to najlepsze preparaty do mycia takich maluszkow.Co jeszcze wazne pozbawione parabenow,barwnikow,subst zapachowych (badz tez z kompozycja zapachowa bez uczulahjacych skladnikow) .
Oczywiście, szanuje Twoje zdanie
Nie napisałam nigdzie, żeby stosowac oliwke.
Tylko na emolientach jest napisane, że są to LEKI Poza tym skóra bardzo szybko przyzwyczaja i potem jakakolwiek zmiana czy nawet nie dolanie emolientu do kąpieli skutkuje podrażnieniami i gorszym stanem skóry. A w razie potrzeby kosmetyk nie zadziała tak jak powinien.
Poza tym ta parafina... Nie, nie, nie. Mnie nic nie przekona.

Są równie dobre kosmetyki dla niemowląt od pierwszego dnia życia bez parabenów, barwników i składników uczulających przeznaczonych dla zdrowej skóry

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Dziewczynki dodałam nowe dzisiejsze i wczorajsze focie do albumu,a Wampirek na poprawę humoru

Misti mój Kostuś długo się łuszczył po porodzie i Emoilum bardzo mi pomogłoale ile położnych tyle opinii.Ja myślę że skóra bobaska jest taka sucha i cienka że trzeba ją natłuszczać żeby jej nie uszkodzić a emolienty dziecku nie zaszkodzą-wręcz przeciwnie dają dziecku ukojenie i łagodzą świąd.

Ale to tylko moja opinia-zrobicie jak chcecie Mamuśki
Ewcia no właśnie, miałaś problem z łuszczeniem sie skóry, jeśłi go swędziała to następny powód do tego, żeby zastosować emolient Zgadzam sie, że w Twoim przypadku to było odpowiednie zastosowanie preparatu.
Ale ja tu mowie o ZDROWEJ SKÓRZE takiej bez żadnych problemów
Stary 2013-10-24, 21:12   #3930
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cytat:
Gianna zgadzam się z Tobą.ja do tej pory kąpie się we wodzie w której mył się wcześniej Kostuś i mam bardzo delikatną skóręPo porodzie non stop myłam ręce i miałam baaardzo wysuszoną skórę dłoni,za każdym razem przed snem smarowałam je Emolium i po kilku dniach znów miałam delikatne,zadbane dłonieI bardzo wielkim plusem Emolium jest to że nie ma substancji zapachowychJa mimo wszystko oprócz płynu do kąpieli smarowałam też Kostusia balsamem i mimo tego iż za zestaw płaciłam 70zł na necie(za opakowania 400ml) jestem z tych kosmetyków bardzo zadowolona
Run bitch!Ruuun!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości