|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
tzn?
które momenty są do wyjaśnienia, ta kolejność? Dobrą wypisałaś, ja co prawda pianek nie używam, tylko żelu alterrą nie myłam włosów, bałabym się obciążenia, wolę coś z listy odżywek myjących. co tam jeszcze niejasne w pigułce, pisz śmiało ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Dawno mnie tu nie było ale nie będę nadrabiać bo za dużo naprodukowałyście
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3903 |
Przyczajenie
|
a ja się przekonałam, że mycie włosów na noc i reanimacja rano, wychodzi mi lepiej niż robienie tego wszystkiego o 6, jak jeszcze jest ciemno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. zdj z 23.11 -zwykły szampon+pianka (nivea enery fresh) 2.zdj z 29.11- szampon bez zmian+ odżywka z/s+ pianka+ ręcznikowanie 3. dziś (alterra+ odżywka z/s+odżywka b/s+ pianka+ręcznikowanie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
Agnes 93 - super! Może być tylko lepiej
![]() Dziewczyny, używałyście olejku łopianowego z olejkiem arganowym? Chodzi mi o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cym-wlosy.html Używałyście też na długość? Jak się sprawuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że wystarczy myć delikatniejszymi szamponami (bez rumianku najlepiej) i przez pierwszy tydzień bądź dwa unikać protein i olei/maseł wnikających. Cytat:
![]() Moje włosy są jakieś dziwne zaraz po odgnieceniu, zwykle potrzebują jakieś 2-3h, żeby dojść do czego, co ładnie wygląda. Ale dopiero po reanimacji mam ładne fale. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a po reanimacji porannej, może nie wyglądają olśniewająco, ale dają radę i trzymają się do końca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!
dziewczyny dlaczego niektóre z Was unikają parafiny? Aż tak się nie znam na składzie ale widzę, że zdania są podzielone. Mam na stanie jeszcze 1/3 oliwki Bambino i chcę ją użyć. Kiedyś naolejowałam nią włosy i skalp i wszystko po zabiegu wyglądało supcio. Czy może tak być, ze niektóre włosy ją będą lubić???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie do was- odżywkę b/s nakładacie od samej skóry głowy i na nią czy bardziej na długość włosa (ew. czy można tak)? Bo dałam chyba przy samej skórze i lekko mam podrażnioną (przy czym włosy są ok)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z powodu takich włosów przez lata nie używałam żadnych odżywek ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
No moje włosy lubią się z silikonami i to bardzo. Przekonałam się o tym jak na pół roku je odstawiłam. Dzięki temu do dziś walczę o odzyskanie zdrowych włosków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nakładam ją już po żelu i chyba dzięki temu moje włosy nie są matowe ani suche od żelu, tylko elastyczne i gładkie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Jestem po zakupach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w auchanie są i w mniejszych sklepikach, nawet takich na wsi. Bs u mnie króluje joanna lniana, lubię też farmonę lnianą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw właśnie też chciałam joannę lnianą, lub jakąkolwiek, ale nigdzie nie mogę dostać. Jakieś drogerie, markety? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko przelotem ale widzialam ze ktoras pytala o joaski bs, ja ostatnio widzialam w kilku zwyklych kioskach ruchu, wczesniej nie myslalam zeby szukac w kioskach, ale w sumie to tam zawsze maja te najtansze kosmetyki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba macie rację i sprawcą moich poplątanych włosów był ręcznik
![]() ![]() Wykorzystałam patent Miskaa78 i też wiążę sobie rękawki z tyłu i dużo łatwiej wychodzi niż z ręcznikiem a i włosy są milsze ![]() I mam do Was pytanko. Dostałam ten balsam z Green Pharmacy na Mikołajki. Mogę go normalnie używać czy coś z nim nie tak w składzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zadomowienie
|
Moje kudełki dziś. Przyznam, że ostatnio odwdzięczają się za fryzjera. Zaczęły znów błyszczeć. No i przywiązywanie lepszej wagi do pielęgnacji popłaca. Wiecie co? Myślałam, że będę rozpaczać po tych 5 cm z długości, ale jednak teraz widzę, że było warto. Włosy są po olejowaniu Green Pharmacy, mycie skalp: SLS szampon familijny, reszta umyta ociekającą pianą. Drugie mycie było Pottersem i potem jeszcze na minutkę Alterra z Granatem. Stylizacja to krem Boots (nie lubię ostatnio się z żelami, nie podoba mi się efekt strączków, takich przylizanych włosów u mnie). Schnięcie naturalne (tylko 30 min
![]() Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2013-12-04 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Konto usunięte
|
Mi też podobają się falowane włosy bez CG jeśli są gęste i zdrowe.
![]() Nie musi być od razu tafla, ale jeśli są gładkie, równej długości ..takie włosy bym chciała. ![]() Moje ostatnio sporo podskoczyły na długości - chyba serum aktywne na porost zostanie ze mną na długo. Moje włosy mają niestety objawy takie jak włosy nieco zniszczone. Na długości ok 15 cm od skóry i w spodnich warstwach są bardzo gładkie i błyszczące, z takich włosów wyszłaby tafla, ale te wierzchnie wyglądają na zaniedbane w stosunku do pozostałych i psują efekt, czasem jak zbiorę te wierzchnie włosy i podepnę, moim oczom ukazuję się cudowny widok gładkich pofalowanych włosów, lejących i ciężkich, byłyby idealne, ale ta wierzchnia warstwa, nie mogę sobie poradzić z nią, teraz zaczęłam na nią zwracać szczególną uwagę i gdy nakładam odżywkę/olej robię przedziałek i dokładnie ją wmasowuję... mam nadzieję, że to pomoże, bo jak nie..to ja już nie mam pomysłu co jeszcze można robić aby mieć ładne włosy ![]() ![]() Kupiłam dzisiaj brązową pomadkę polskiej firmy Prestige , odcień 12, myślałam że będzie ta wymarzoną, ale na ustach znowu jest za jasna. Poszukiwania idealnego brązu trwają, portfel coraz cieńszy a nietrafionych pomadek coraz więcej, czemu one tak wolno się zużywają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zadomowienie
|
Zdradzaj co to za serum na porost?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Konto usunięte
|
Mam na myśli raczej znane Aktywne Ziołowe Serum na Porost z Apteczki Agafii
![]() Próbowałam naprawdę kilkanaście różnych wcierek, odżywek na porost i ogólnie do skóry głowy. Sprawdzał się u mnie tylko stary Jantar, naprawdę wyhodowałam sobie na nim nową czuprynę, stosowałam 1,5 roku, ale nowa wersja powoduje u mnie wypadanie tak jak większość rzeczy wcieranych w skórę głowy ![]() To serum stosuję już 1,5 tygodnia i jak na razie spisuje się świetnie, szkoda tylko że nie unosi włosów u nasady jak jantar. Dla mnie ważne jest, że nie ma alkoholu, i na pierwszym miejscu nawilżający prawoślaz. Moje zmasowane wypadanie było spowodowane przewlekłą suchością skóry głowy - teraz wiem, że to naprawdę poważna sprawa, regularnie nawilżam skórę i myję szamponem emolium. Serum jest mało inwazyjne też z tego względu że stosuje się ja 2-3 razy w tygodniu a nie codziennie. Ogólnie polecam ostrożność w stosowaniu czegokolwiek na skórę głowy ![]() PS. Przez wizaż moja pielęgnacja włosów bez wcierki wydaje mi się wybrakowana i czuję się nieswojo ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-04 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
Aha czyli kolejna wcierka;( nie lubię się z nimi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Konto usunięte
|
Dla mnie stosowanie dobranej wcierki to przyjemność, bo wiem jak włosy potrafią po nich rosnąć
![]() ![]() Serum jest trudne do zdobycia, szukaj w sklepach zielarskich, mi zamówiono go w dobrej aptece, która ma w ofercie kosmetyki tej firmy. Kosztowało 17 zł ale pojemność ma niestandardową bo 150ml, bo i używam 3 razy w tygodniu wiec liczę że się opłaci i starczy na więcej niż miesiąc. Zawsze dodatkowo robię masaż. ![]() Jak nie wcierki to nie wiem co ci poradzić. Według mnie trzeba coś wcierać w skórę, aby włosy ładniej rosły, same suplementy to za mało, ale co kto lubi, te 2 razy w tygodniu można się chyba zmusić jakoś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.