![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz.2
A co Ci się nie podoba w Twoim nosie? Ja też myślałam, że tylko chrzęstna, bo ani garba, ani nic... ale lekarz powiedział, że tylko ckn i budowa całego szkieletu nosa na nowo...
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym wiedziała,że niby przy zmianie pogody będę odczuwała ból to i tak zdecydowałabym się na operację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może ja za bardzo już panikuję. Dziś rano się obudziłam i znowu dopadły mnie myśli, że po co, na co mi to itp. No ale poszłam do lustra i wiem po co to robię. Do Świąt, człowiek zabiegany jakoś nie myślałam o operacji za dużo, jak już to pozytywnie, że nie każdy ma w sobie tyle odwagi itp. A teraz od Sylwestra zmieniło mi się o 360 stopni myślenie i panikuję strasznie. Dziewczyny jak sobie radziłyście ze stresem przed zabiegiem? Ja to od paru dni widzę same czarne scenariusze, masakra....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ![]() Mnie nie dało się wcisnąć jednak na styczeń i mam termin dopiero na 25 luty. Najbardziej się martwię o dzieci. Tzn o to, że wiadomo w styczniu ferie to najgorszy czas po operacji by były w domu. A w lutym to niestety trzeba wozić do szkoły, przedszkola i odbierać. I już mnie to męczy za wczasu ![]() Też jestem ciekawa jak sobie poradziłyście z tymi wszystkimi myślami przed operacją. Wydaje mi się to trudne ![]() Robiłyście szczepienia dodatkowo na Wzwb? U mnie ten antygen wiem, że dobry wychodzi . Ale prócz tego chyba dobrze się doszczepić prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Raczkowanie
|
to tak jak mój, raczej nastawiaj się na CKN
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśl o pozytywnych stronach,jaki piękny nosek będziesz miała ![]() Nie mam recepty na ten stres,sama to przechodziłam.Starałam się nie mysleć o tym,a mimo to mnie stres dopadał.Może zajmij się czymś relaksującym ![]() Odwiedź koleżanki,wyskocz gdzieś z partnerem,może kino ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() U mnie było o tyle dobrze,że mąż też wziął wolne i on woził córeczkę do szkoły,może i u Ciebie jest to możliwe,albo jakaś babcia ![]() Szczepienie robiłam,ale kilka lat wstecz do zabiegu (tamten był z konieczności) Takie szczepienie zawsze bezpiecznie mieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
ale mnie tu daaawno nie było, witajcie po długiej przerwie jeśli ktoś jeszcze mnie pamięta, a jeśli nikt mnie nie pamięta to i tak witam
![]() ![]() Jest tutaj jeszcze ktoś kto czeka na operacje u dr Skupina? czy sama zostałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Angel_00, jak tam nosek? wszystko w porządku? byłaś już na konsultacji po operacji? ![]() Mam pytania do Ciebie ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 Edytowane przez aaniolekk Czas edycji: 2015-01-04 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a co myślicie o połączeniu operacji nosa z powiększeniem piersi? Nie chce 2razy mieć zabiegu pod narkozą a tak zrobiłabym to podczas jednej operacji. To nie bd za duże obciążenie dla organizmu, co o tym sądzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ddiana;49591554]Powiem tak,(pewnie oryginalna nie będę) to normalne,każda z nas to przechodziła
![]() Myśl o pozytywnych stronach,jaki piękny nosek będziesz miała ![]() Nie mam recepty na ten stres,sama to przechodziłam.Starałam się nie mysleć o tym,a mimo to mnie stres dopadał.Może zajmij się czymś relaksującym ![]() Odwiedź koleżanki,wyskocz gdzieś z partnerem,może kino ![]() Dzięki ddiana, staram się robić różne rzeczy żeby nie myśleć, ale łatwo nie jest ![]() Jeszcze przed chwilą obejrzałam "Sekrety chirurgii" i to nie było zbyt mądre............. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Co do szczepień, to ja zrobiłam. Trzecią dawkę mam 30 stycznia czyli po operacji. Chociaż lekarze plastycy tego zazwyczaj nie wymagają, to jednak zrobiłam badania na przeciwciała i ich nie miałam, więc wolałam się zaszczepić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trymer kupiłam w Rossmannie też nie był jakiś drogi. O jakie przygotowania do operacji Ci chodzi? Wizytę kontrolną mam w piątek.
![]() |
#3914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a przygotowania to chodziło mi o zakupy potrzebnych rzeczy i właśnie o te badania. Nie wiem już zaczynam panikować, że z czymś nie zdążę albo zapomnę ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piżamy zaczęłam szukać z miesiąc wcześniej co było błędem. Później się stresowałam, bo ciężko było znaleźć odpinaną, która nie wyglądała na babciną.
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
U mnie musiała, tym bardziej że podpinają do aparatury, więc nie muszą Cie rozbierać tylko odpinają kilka guzików
![]()
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a to trzeba wyciąć włoski z nosa? Doktor mi nic o tym nie wspominał. Ja właśnie wróciłam z pobierania krwi, wyniki za dwa dni, mam nadzieję, że będzie wszystko okej
![]() Matko ile Wy badań musicie zrobić. Ja musiałam tylko zrobić krzepliwość krwi i morfologie. Nawet nie wiem, jaką mam grupę krwi, ale doktor nic nie wspominał o tym, ani o żadnym szczepienie na wzw, ani o ekg... hehhee Przylepa, kochana jak przeczytasz, to napisz proszę, jak mam się zaopatrzyć do kliniki, czy muszę mieć piżamkę i takie tam ![]() Co do stresu, to ja mam takie fazy... raz sobie myślę, że to bułka z masłem: jadę tam, zasypiam i budzę się po wszystkim, a innym razem inne myśli mnie nachodzą, gorsze, typu, że się nie obudzę, albo coś pójdzie nie tak.. ehh głupia jestem... ![]()
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w H&M rozpinaną i niepotrzebnie,bo tam dostałam szpitalną,a w domu możesz górę mieć dowolną byleby większy dekolt,żeby łatwiej się ubierało
![]() W dzień i tak się ubierasz nie tylko w rozpinane rzeczy. Mozesz np ubierać bokserkę do spania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedyś oglądalam "życie bez wstydu" i tam pacjentka chciała mieć zrobione i nos i piersi i doktor powiedział, że nie możliwe jest zrobienie dwóch operacji za jednym zamachem, ponieważ są to dwa rozległe zabiegi i kazał tej kobiecie wybrać, co robi pierwsze.
![]() |
#3922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dr nie wymaga tylu badań,jednak ja je zrobiłam dodatkowo ![]() Mam bardzo rzadką grupę krwi i wolałam wziąć ze sobą. Grupę miałam zrobioną wcześniej i mimo większej liczby badań zapłaciłam coś ponad 70zł. Do szpitala o ile nie zostajesz tam na noc nie musisz nic brać opócz butelki z wodą z dziubkiem lub słomkę,reszta będzie Ci potrzebna w domu,bo opatrunek i leki dostaniesz. W domu będziesz potrzebowała wacików i plastra tego papierowego(chociaż to możesz wziąć jeśli masz daleko do domu)Wazeliny,dużej ilości patyczków(weź lepsze,bo te tanie mogą drażnić)Kup też setimar (woda morska) w celu oczyszczania i odtykania nosa. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Diana dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że tą wodę morską to uda się tu kupić w NL, w resztę się zaopatrzę na pewno. Dodam, że badań tu w NL w ogóle mi nie chcieli zrobić, gdyż uznali to za bardzo dziwne, że ja sama chcę sobie zrobić badania na własne życzenie, więc podczas wizyty u lekarza, doktor Giedrojć z nim rozmawiał i wszystko wyjaśnił, zrobiłam tylko te badania, o których dr Giedrojć powiedział temu lekarzowi w przychodni. Plaster papierowy? jaki to?
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Już się chyba kiedyś pytałam, ale czy siniaki czymś smarowałaś, czy groszek mrożony przykładałaś zaraz po operacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groszek to tylko w klinice,ale ja zaraz wracałam do domu (400km) i przez ten czas nie miałam nic przyłożonego,więc siniaki miałam spore ![]() Dzis rano obudziłam się z mocno spuchnietym nosem,a później jak mi trochę zeszła opuchlizna to lewa dziurka taka ładniutka zgrabna,a druga spuchnieta i komicznie to wyglądało ![]() Edytowane przez ddiana Czas edycji: 2015-01-05 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój doktor nie chciał mi zrobić dwóch zabiegów za jednym razem. Zrobiłam w rocznym odstępie.
![]() |
#3928 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaką kwotę zaliczki należy wpłacić u dr Giedrojcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Ja wpłacałam 1000zł,ale chyba teraz więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Raczkowanie
|
Hej. Rozmawiałam z p. Bożeną i mówiła, że 1000, ale np teraz jest tak, że trzeba ją wpłacić do dwóch tygodni od daty wpisania na operację. Kiedyś chyba trzeba było wpłacać na dwa tyg. Przed operacją.
Ddiana kochana a ekg robiłaś z własnej inicjatywy czy dr tak zalecił? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś zrobiłam pierwszą dawkę szczepienia. A te badania krwi może zacznę robić jakoś kolo 10 lutego skoro operacja 25... Edytowane przez madziula0929 Czas edycji: 2015-01-05 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.