Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 09:38   #3901
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
przy wigilii wypadnie butla/cyc a wcześniej dostanie jakieś smakowite owoce (choć dla niego wszystkie są pyszne), a później barszczyk czerwony w wersji dzieciowej. ale na razie mam myślenie jak rozegrać wigilię - nie chcę iść w 2 miejsca, a jednocześnie nie wyobrażam sobie spędzić wigilii tylko u teściów (czy to teraz czy za rok)..tym bardziej że byłaby to smutna wigilia bez karpia
A dlaczego bez karpia?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ash, ale pieknie Sofcia wcina nosidlo super, kusi...

tez musze przekladac tak co 2-3h zmieniam strone

ale miniona nocka byla jako taka. tylko ze kurna chata mlody uwielbia spac na boczku, i mu ostatnio pieluchy przeciekaja bokiem nie wiem jak to sie dzieje, zapiete jest dobrze... a to normalnie wyplywa! co ja zle robie? pieluchy na bank nie sa za male...

wczorajsza impreza super sie udala, mlody uwielbia towarzystwo. i jeszcze co chwila ktos przed nim tanczyl, lasek pelno do wyboru... no zyc nie umierac
Też się nam tak zdarza jak mała śpi na boczku. Nie wiem z czego to wynika Raczej pampów 5 jeszcze nie potrzebujemy

Ale super imprezka

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
może mu siusiaka układaj w pampersie

my tez generalnie nie jemy chrupek, ale sa bezglutenowe, wiec kilka nie zaszkodzi, kupuję takie długi,zeby do rączki dobrze było wziąść

dzień dobry
wyszukuję prezenty na allegro całkiem nieźle mi idzie mąż odsypia służbę nocną, Mał etż padł , dzisiaj nawet niezła nocka, ale nadals ie budzi, nie wiem czy to lęk separacyjny bo płacze, podejedę do łóżeczka, nachylę się pocałuję i cisza

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Banka zapomniałam napisać, rewelacyjną ta matę dorwałąś i za fajną kaskę
To może warto spróbować z tymi chrupkami - niech dziecko też ma Święta

A jakie prezenty wybrałaś albo lepiej nie pisz bo znowu coś kupię
Stary 2013-12-08, 09:41   #3902
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

hejka u nas dziś słoneczko

Moje kochane dziecko umyśliło sobie w nocy spanie z nogami w górze co jej opadały jak zaczynała zasypiać to się wybudzały i nogi hop do góry. Już jej próbowałam podtrzymywać żeby zasnęła ale jak delikatnie odkładałam to i tak się wybudzała. I tak się bujałyśmy przez godz

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ja jeszcze tu wklejam spoznionego super Mikolaja
extra!

justyna a nie możesz zabrać do teściowej krzesełka do karmienia? Moja Karola nie dostanie na wigilię nic nowego

W ogóle to się zastanawiam czy ta jej alergia to może AZS? wie ktoś coś na ten temat? bo na zdjęciach wygląda podobnie i dalej nie wiemy z czego to. Wczoraj była w cieple i jej się od razu pogorszyło.
Stary 2013-12-08, 09:46   #3903
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil, te "zaburzenia snu" w tym wieku sa zupelnie normalne! Przemek sie po prostu poprawnie rozwija to jest oznaka rozwoju ukladu nerwowego. dzieci po okolo 6 miesiacach (jedne wczesniej - nawet 4mc, inne pozniej) zaczynaja coraz wiecej rozumiec i ich to przeraza. do tego dochodzi rozwoj ruchowy. ciekawe czy ty bys spala spokojnie, jak bys wyladowala na marsie i nagle spedzala dnie z ufoludkami i uczyla sie latac chcialabys to co znasz i lubisz - ksiazka na kanapie. a Przemek chce smoczka i co tam jeszcze go uspokaja
nie pociesze cie, ale to moze i do 2 latek potrwac. oczywiscie nie non stop niemieccy () psychologowie radza te przytulasne dzieci brac do siebie do lozka, a te nie-przytulasne to nie wiem... moze Przemek nie wie jeszcze, ze jest pieszczochem..?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

az mi sie wierzyc nie chce... hmm... kurde, ten facet ma jakies 6,5 kg, a pieluchy sa do 9 ale bedzie trzeba sprobowac...
omg .... przerażająco brzmi to co piszesz u nas działa tylko smoczek, bo to robi totalnie przez sen, głaskanie, przytulanie nic nie daje ... jak śpi z nami to też popłakuje, o tyle nam łatwiej że mamy bliżej do podania mu smoka

a z pampkami spróbuj, może faktycznie nie o to chodzi, ale warto sprawdzić. nam też zawsze dużo "brakowało". jakoś jak przekroczył 6 kilo musieliśmy na 4 przejść które są od 7 kilo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:49   #3904
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A to nasze stroje na święta
boskie

vil jak tak piszesz o Przemku to mi się przypomniało.
We wsi u ciotki TŻta niedawno urodziło się dziecko i strasznie płakało nocami. Więc co? na pewno ktoś rzucił urok. I poszła decyzja że trzeba "odczarować". Przyjechał ojciec wujka TŻta. Odprawił modły, pokropił czymś dom. Śmiałam się z tego ale od tamtej pory mała przesypia nocki. To było tydzień temu

cloche tak piszesz o przytulaniu. Kiedy dziecko zaczyna się ŚWIADOMIE przytulać? Moja Karola dalej nie lubi przytulania.
I już wiem co "dolega" mojemu dziecku http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-12-08 o 09:50
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:50   #3905
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Fantastycznie, mamy ponad 700 głosów
Tak więc kto ma ochotę po raz ostatni sobie kliknąć ( 09.12 koniec konkursu) to zapraszam
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253

Od którego miesiąca dziecko teoretycznie powinno zjadać już 5 posiłków dziennie innych niż mleko? W sensie obiadek/deserek/ kaszke

I w ogóle powiem Wam, że Daro póki co wcina trochę owocków, czasami pół słoika obiadków ( póki co same warzywa, jak za kilka dni skończy pół roku dostanie z mięskiem)i 1 posiłek zastępujemy kaszką. A wyszło to przez przypadek. Bo mieliśmy tak, że około 14:30 obiadek, około 15:30 pierś, później o 18:00 pierś znów, później o 19:00 kilka łyżek kaszki mannej no i o 20:00 pierś. Niestety nagromadzenie wieczornych posiłków spowodowało, że Daro o tej 20:00 niezbyt jadł i denerwował się przy piersi, więc zmieniliśmy tak, że o 15:30 została pierś, o 18:00 dostaje kilka łyżeczek tej mannej w ramach ekspozycji + dodaje mu ile chce mleczno- ryżowej, a o 20:00 pierś.

Acha i jesteśmy dziś po pierwszym basenie, było fajnie, grupa nieduża, ale chcą nas w związku z tym połączyć z inną. No i oczywiście Daro został zapamiętany jako najbardziej żywe dziecko Kurcze, on się pod tym względem naprawdę wyróżnia.
No i mam pytanko mamy, czy którejś dziecko na czworakach robi takie rzeczy nogami albo robiło jak na zał. zdjęciach? Jeśli tak ( a wierze, że tak) to do czego to prowadzi? Do siadania czy rozpędzenia się z raczkowaniem? Czy co?
Załącznik 5503708

Załącznik 5503709

Załącznik 5503710
nie znam się do czego to prowadzi, ale wyglada rewelacyjnie!!!

Dziewczyny kupilyscie może pieska uczniaczka?? Fajne to ?? bo mam możliwość kupienia używki za 35 zł i nie wiem warto?? w wersji angielskiej..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:00   #3906
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
może mu siusiaka układaj w pampersie

my tez generalnie nie jemy chrupek, ale sa bezglutenowe, wiec kilka nie zaszkodzi, kupuję takie długi,zeby do rączki dobrze było wziąść

dzień dobry
wyszukuję prezenty na allegro całkiem nieźle mi idzie mąż odsypia służbę nocną, Mał etż padł , dzisiaj nawet niezła nocka, ale nadals ie budzi, nie wiem czy to lęk separacyjny bo płacze, podejedę do łóżeczka, nachylę się pocałuję i cisza

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Banka zapomniałam napisać, rewelacyjną ta matę dorwałąś i za fajną kaskę
Dzieki a tak tez jestem zadowolona

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:00   #3907
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
przy wigilii wypadnie butla/cyc a wcześniej dostanie jakieś smakowite owoce (choć dla niego wszystkie są pyszne), a później barszczyk czerwony w wersji dzieciowej. ale na razie mam myślenie jak rozegrać wigilię - nie chcę iść w 2 miejsca, a jednocześnie nie wyobrażam sobie spędzić wigilii tylko u teściów (czy to teraz czy za rok)..tym bardziej że byłaby to smutna wigilia bez karpia
My robimy tak, że w rok 1 wigilia u moich rodziców, boze narodzenie u teściowó, w roku 2 wigilia u teściow, boze narodzenie u moich rodzieców.. czyli tak się wymieniami, i ostro tego trzymamy bo tak to nie posiedziśż ani u jednych a ni u drugich a już z dzieckiem to w ogóle masakra...

Czytałam sobie dzisiaj różne artykuly na ossesku:

Jakich produktów nie łączyć ze sobą:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html

Jak smaki przechodzą do mleka matki - dla mam które się boją jeść czosnku
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...ku-banana.html

Najczęściej popełniane błędy żywieniowe:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...ywieniowe.html

Jak podawać jajko:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html

Ej a to jajko to jest niezbędnę?? nie mogę podawać po prostu mięska?? po co to jajko tak w ogóle??

Wojtek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 10:04   #3908
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Dziewczyny kupilyscie może pieska uczniaczka?? Fajne to ?? bo mam możliwość kupienia używki za 35 zł i nie wiem warto?? w wersji angielskiej..
Ja jestem dziwna i nie lubie jak mi w domu zabawki gadają w obcym języku

Moje dziecko usnęło przed chwilą i nagle tak strasznie zapłakała - jakby ją coś zabolało, lecę do niej co sobie zrobiła, a ona śpi! Masakra, straszny był ten płacz, o co chodzi

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

A wogóle to mnie nie straszcie z tymi pieluszkami bo ja mam jeszcze 4 paczki pampów 4 i mam nadzieję, że nie będzie tak jak z 3 że musiałam 10 razy dziennie zmieniać bo tak szybko wyrosła a ja miałam zapas
Stary 2013-12-08, 10:05   #3909
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
moja Karola teraz zaprzyjaźniła się ze szczeniaczkiem (wcześniej się go bała). Jak go tylko widzi to się cieszy.
35 zł to bardzo niska cena!!! chociaż wydaje mi się że lepsza polska wersja
Stary 2013-12-08, 10:09   #3910
banka26
Zakorzenienie

aa Vil 5 pampki nosi syn mojej psiasiolki ma 15 kg i ma 3 lata i 3 mc wiec chyba 4 troche z nami pobeda

a kaszka z netle na zdrowy brzuszek glutenowa jest masakra blee nie wspomne o konsystencji - wyglada jak deser jablko czy marchew fuj wogole do kaszy nie jest podobna w pn chyba po holle pojade gltenowa ehh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:11   #3911
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ja jestem dziwna i nie lubie jak mi w domu zabawki gadają w obcym języku

Moje dziecko usnęło przed chwilą i nagle tak strasznie zapłakała - jakby ją coś zabolało, lecę do niej co sobie zrobiła, a ona śpi! Masakra, straszny był ten płacz, o co chodzi

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

A wogóle to mnie nie straszcie z tymi pieluszkami bo ja mam jeszcze 4 paczki pampów 4 i mam nadzieję, że nie będzie tak jak z 3 że musiałam 10 razy dziennie zmieniać bo tak szybko wyrosła a ja miałam zapas
a mi zupełnie nie przeszkadza o ile jest to jezyk ktory rozumiem zebym wiedziała co oni tam szprechaja

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
moja Karola teraz zaprzyjaźniła się ze szczeniaczkiem (wcześniej się go bała). Jak go tylko widzi to się cieszy.
35 zł to bardzo niska cena!!! chociaż wydaje mi się że lepsza polska wersja
ale dlatego ze nie po polsku czy dlatego ze w polskiej wersji ladniejsze piosenki czy co tam ta zabawka robi??

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 10:18   #3912
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziś z okazji 7 mcy testujemy Tulę Co prawda Sofia jeszcze nie siedzi na 100% sama, ale to już lada chwila więc raczej krzywdy jej nie zrobimy, jak raz na jakiś czas pójdziemy na spacer w nosidle. TŻ jest z nią już ponad godzinę właśnie na spacerze i dostałam właśnie cynk, że oboje zadowoleni.
Wklejam zdjęcie sprzed wyjścia oraz Sofię zajadającą dynię piżmową
super widok, coreczka tatusia...
aaa i jaki profesjonalny sliniak!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:22   #3913
deb
Zakorzenienie

Cytat:
boskie

We wsi u ciotki TŻta niedawno urodziło się dziecko i strasznie płakało nocami. Więc co? na pewno ktoś rzucił urok. I poszła decyzja że trzeba "odczarować". Przyjechał ojciec wujka TŻta. Odprawił modły, pokropił czymś dom. Śmiałam się z tego ale od tamtej pory mała przesypia nocki. To było tydzień temu

cloche tak piszesz o przytulaniu. Kiedy dziecko zaczyna się ŚWIADOMIE przytulać? Moja Karola dalej nie lubi przytulania.
I już wiem co "dolega" mojemu dziecku http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie
Ten artykuł no u nas na szczęście aż tak źle nie jest

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
super widok, coreczka tatusia...
aaa i jaki profesjonalny sliniak!
No właśnie właśnie!

Ash - słodka Sofcia, a przy Twoim Tż taka malutka się wydaje jak noworodek normalnie
Stary 2013-12-08, 10:36   #3914
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Diabli dzięki, właśnie kupiłam tak jak radzisz jaglana, mleczną. Bo mi się już mleka ściągać nie chce mam nadzieje, że będzie smakować
ja chyba nastepna tez już kupie mleczna, bo to już nie te cyce co kiedyś nie napełniam już butelki jak krowa mleczna w 3 minuty...

aaa i dziewczyny basenowe - KONTYNUUJECIE W ZIMIE KURS? nasi znajomi przerywają zajecia (nie kupuja kolejnego karnetu) i wroca dopiero wiosna. my chcemy chodzic, bo jakos nie widze problemu... co ubieracie dziecku po basenie? kurcze ja jakos nie widze problemu :P

i miałam już ostatnio napisac, bo nasz instruktor przezywal opowiadal, ze często jezdza na jakies szkolenia itd. i ze rozne sa metody tej nauki. oni uwazaja, ze w dziecku odruch wstrzymywania oddechu jednak trzeba wypracować i mu go wpoic, bo nie kazde pamięta z brzusia co i jak... opowiadal, ze Rosjanie wrzucają dzieci od razu z brzegu do wody i nie bawia się w oswajanie (ktoras z Was pisala, ze tak wygladaja u niej zajecia hehe), a później mowil o tym dmuchaniu w twarz. dla niego to tez dziwna metoda.

od 2 tygodni zaczelismy przygotowanie do jakiegoś nowego nurkowania, może dzisiaj dowiem się o co chodzi. i mamy obiecane podwodne fotki!

na koniec fotki - spotkanie z hula kula
-fotka nr 2 - alez jesteśmy dumni z tej pozycji do raczkowania coraz bliżej!)
- nr 3 - obecnie kula sluzy glownie do relaksu, wspaniale trzyma się na niej nogi zero wysiłku i gra!
- nr 4 - bez komentarza zabawa meczy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (88,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie1.jpg (77,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (87,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (74,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-12-08, 10:45   #3915
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle to się zastanawiam czy ta jej alergia to może AZS? wie ktoś coś na ten temat? bo na zdjęciach wygląda podobnie i dalej nie wiemy z czego to. Wczoraj była w cieple i jej się od razu pogorszyło.
to bardzo mozliwe... podobnp tylko jakies 30% wysypek wy ggf ladajacych wlasnie jak AZS jest spowodowana jedzeniem. jak trafisz na dobrego lekarza, to okresli przeciwciala we krwi i bedzie mozna tak stwierdzic, czy organizm walczy aktualnie z jakimis pokarmami. musialabys jej wtedy dawac normalnie jesc i zrobic to badanie. jak nie bedzie przeciwcial, to znaczy, ze to AZS niezwiazane z dieta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 10:45   #3916
diabli
Zakorzenienie

i jeszcze pierwsze fotki z prezentem - mata. o falstarcie "nocnym" już Wam pisałam. mloda popsula mi zabawe w swietego i już nad ranem sprawdzala co dostala. także fotki sa trochę fałszywe, bo po sniadaniu jak już wyskoczyla z piżamki hehe. Nelka zastala mate, Mikolaj zostawil jej mini choinke i prezenty, które musiałam schować (na pudlo z pampersami postanowila się wspinac, słoiki chciała oblizywać, a obawiałam się o ich sterylność...kula dotarla podczas drugiego kursu )
w sumie choinke tez szybko musiałam RATOWAC, igly tylko fruwaly... także ostatnia fotka jest w 100% prawdziwa. Nela to zboj i lobuz, wiec zasluzyla tylko na mate
edit

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-12-16 o 14:23
Stary 2013-12-08, 10:54   #3917
Ashyshqa
Zakorzenienie

Banka i Deb ni TZ bedzie w pracy. maja jakas impreze w wigilie a w Boze Narodzenie bedzie pracowac do 16... Myslalam, zeby moze pojechac do PL ale juz za pozno na takie dywagacje bo za bilety bysmy z torbami poszli

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak najbardziej jak kupowałam do mamy też szukałam najtańszego używanego, ale nic nie było, w końcu kupiłam nowe za 100 zł.

powiedzmy, że odespałam zarwane noce, mąż wstawał do Przemka ... ale wczoraj wieczorem już ledwie kontaktowałam dziś zaś płakał co chwila ... zastanawiam się nad wizytą u neonantologa, kiedyś tata mi proponował że zapłaci nam za wizytę bo zna jakiegoś super-specjalistę. ale czy nam pomoże nie wiem czy tu w ogóle jakiś lekarz pomoże, przydałby się specjalista od zaburzeń snu

Juz widze, ze Ci Cloche napisala co i ja chcialam powiedziec w ym temacie

Cytat:
Ten artykuł no u nas na szczęście aż tak źle nie jest

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

No właśnie właśnie!

Ash - słodka Sofcia, a przy Twoim Tż taka malutka się wydaje jak noworodek normalnie
Hehe, mowisz? szkoda, ze juz zwyczajow noworodka nie ma i nie chce spac po 3h

Poszlysmy rano do kosciola, zeby dac tatusiowi odespac nocke i... ksiadz sie spoznil 15 min w zeszlym tyg (bylysmy na inna godzine) tez bylo z 10 min opoznienie. W Polsce cos takiego sie nie zdarza
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:59   #3918
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A my dziś kończymy pół roczku
spóźnione sto lat dla Lauruni!

a dzisiaj pol roku konczy model Piotrus!

kurcze jeszcze trochę i wszystkie nasze dzieci będą miały skończone pol roku
Stary 2013-12-08, 11:01   #3919
cloche
Zakorzenienie

sharp, swiadome przytulanie nie wiem kiedy, po roku moze? albo jak zaczyna sie lek separacyjny, moze nie tyle jest to przytulanie a proba “zatrzymania“ mamusi...

maarchewka, jajko to chyba tez w ramach ekspozycji, tak jak z glutenem...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 11:11   #3920
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
kupiłam akurat z babydream
i daje rade je gryzc/memlac? macie już zeby?
ja chyba w końcu skusze się na chrupki kukurydziane, babcia nam wierci dziure w brzuchu

Cytat:
kupiłam az 4 kaszki holle bezmleczne
a ściągać również mi się nie chce;/
hmm, opcja dla niewych jest taka kup sobie male pudelko modyfikowanego i dawaj jedna miarke plus wode hehe, pewnie od razu zachce ci się bawic laktatorem

Cytat:
tez byliśmy na spacerze w wózku, ale było zimno brrr,strasznie wiało, było ślisko
nie widziałam NIKOGO z wózkiem na spacerze
szkoda, ze nie mieszkacie kolo nas, bo my codziennie spacerujemy my się sniegu i Ksawerego nie boimy wczoraj kolo 15 najwieksza zamiec sniezna, a tz powedrowal z mloda na spacer. "nieodpowiedzialny ojciec" (podpuszczony przez szalona mame

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy macie te piłki oball? Polecacie? Ciekawią maluszki?
mamy taka prosta http://allegro.pl/oball-shaker-miekk...698988735.html ale sprawdzila się na etapie, nauki chwytania przedmiotow i ćwiczenia obu raczek.
gdybym kupowala cos na teraz to pewnie wybrałabym jakas bardziej skomplikowana, bo Nela już z naszej wyrosla
http://allegro.pl/oball-auto-grzecho...770392909.html
http://allegro.pl/oball-z-kulka-miek...746714271.html
http://allegro.pl/oball-interaktywna...746717639.html
http://allegro.pl/oball-flexi-koloro...746720635.html
http://allegro.pl/oball-twist-koloro...746761285.html
http://allegro.pl/oball-aktywna-racz...742419914.html

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
klask i:my za 6dni kończymy 8 ale ten czas szybko leci.
Wy to już jesteście naprawdę blisko tego tortu
Stary 2013-12-08, 11:11   #3921
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba tez tak robil, jakais tydzien temu, ale nauczyl sie pelzac i przestal, wiec u nas do niczego nie doprowadzilo :p
No tak, tylko Daro już dawno do przodu się porusza

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:20   #3922
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli wiesz,ze sama się zastanawiałam co w nim tzn w sinlacu , bo my od początku z wagą się bujamy, tzn. że za mało, a jak jemy sinlac, to już około 7 kg poskoczył

ok, czyli jednak "cos" w nim jest dzięki. znajoma zastanawia się czy go nie odstawić, bo maly ewidentnie przypakowal jak Nela mi będzie nadal wiwijala numery to jej zafunduje "sterydowa" kuracje

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
ja jeszcze tu wklejam spoznionego super Mikolaja
pikolaj po spożyciu... butli mleka hehe. pięknie trzyma stopki. i jaaaaaka dluuuga czapa

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Musze znowu zaczac dawac Kubie kaszki, ale nie podobalo mi sie to, Diabli ja nie wiem jak ty to robisz, ze masz taka gesta, ostatnio dalam 3 lyzki do 50 ml mojego nie podgrzanego mleka i tako to ona byla przez jakies 2 min, pozniej znowu plynna i jedzenie tej kaszki szybko Kube nudzi i jest problem, mial przerwe 2 tyg wiec mozep pojdzie lepiej, ale chyba bede robila na mm maly dostanie pierwszy raz
ja swojego mleka nie podgrzewam...wtedy robi się z kaszki zupa mleczna :P sama woda. jeśli mam mało mleka i kaszka za gesta albo za zimna to dolewam odrobine cieplej wody. a jeśli za rzadka to dosyp wiecej kaszki. w każdym razie nie podgrzewaj, bo cyce tez produkują max. hmm 37st?
Stary 2013-12-08, 11:24   #3923
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
a mi zupełnie nie przeszkadza o ile jest to jezyk ktory rozumiem zebym wiedziała co oni tam szprechaja

ale dlatego ze nie po polsku czy dlatego ze w polskiej wersji ladniejsze piosenki czy co tam ta zabawka robi??
My mamy szczeniaczka w wersji angielskiej-takie dziecko i tak reaguje póki co tylko na melodie a nie na to co ten szczeniak gada.
Poza tym fajnie jak sa zabawki w innym języku-moja Z. nauczyła się w taki sposób trochę mowic po angielsku niektóre słowa i dzięki Dorze liczyła do 10 po angielsku a po polsku nie potrafila (jak miała z 2 latka)
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 11:28   #3924
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie... może trochę dziwne.
Co wasze dzieci będą jadły na wigilię? Moja nie je jeszcze takich rzeczy jak np pomidorówka :0 i tak się zastanawiam czy jej dać jakiś słoiczek czy co? Kurde nie chce żeby patrzyła jak wszyscy jedzą bo wtedy się wyrywa i też chce. Swoją drogą to nie wiem jak ja będę jadła i trzymała ją na kolanach bo widgilie jemy u teściowej.
hehe, ja chyba w wigilie podam jej sloik z lososiem...niech ma rybke a na deser może jabłka ze sliwka? w sumie jeszcze nad tym nie myslalam. ze stolu pewnie nic nie sprobuje :P
my będziemy jedli dwie kolacje, u nas pikus, bo wsadzimy ja do krzesełka i moze siedzieć z nami przy stole, a jak będzie broic to pojdzie do swoich zabawek. gorzej u teściowej, pewnie będzie wedrowala z rak do rak.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
raczej nie. W wigilie to będzie albo caly dzien cyc, albo jak mi się uda to mu dam jakiś sloik, ale nie na kolacji tylko o normalnej porze jak codzien dostaje - czli 14-15.. nie wiem czy logistycznie mi to wyjdzie z tym sloikiem..
my zawsze jedliśmy pierwsza kolacje kolo 16 druga o 20 (u teściowej). i w tym roku ze względu na mala zamienimy się porami, zjemy wcześniej u teściowej, a jak już wrócimy do domu polozymy mala spac i na spokojnie zjemy druga także na tej pierwszej pewnie się zalapie na pore deserowa (17). w każdym bądź razie w tym dniu sloik będzie z lososiem hehe.
Stary 2013-12-08, 11:29   #3925
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Banka i Deb ni TZ bedzie w pracy. maja jakas impreze w wigilie a w Boze Narodzenie bedzie pracowac do 16... Myslalam, zeby moze pojechac do PL ale juz za pozno na takie dywagacje bo za bilety bysmy z torbami poszli

Juz widze, ze Ci Cloche napisala co i ja chcialam powiedziec w ym temacie

Hehe, mowisz? szkoda, ze juz zwyczajow noworodka nie ma i nie chce spac po 3h

Poszlysmy rano do kosciola, zeby dac tatusiowi odespac nocke i... ksiadz sie spoznil 15 min w zeszlym tyg (bylysmy na inna godzine) tez bylo z 10 min opoznienie. W Polsce cos takiego sie nie zdarza
No tak do pracy idzie... Ale pocieszające że nie będziesz sama

U nas nie było takiego noworodkowego zwyczaju 3 godzin pod rząd nawet w nocy nie przesypiała w pierwszych tygodniach życia

No rzeczywiście nie do pomyślenia żeby tutaj Ksiądz się na mszę spóźnił.
Stary 2013-12-08, 11:34   #3926
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
bierzemy ze sobą chrupki kukurydziane, takie pałki
one podobna sa super, bo nie sa tak prędko umuldane jak te zwykle i lepiej je dziecko trzyma

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
A to nasze stroje na święta
Idziemy w mikołajku, a pod spodem będzie koszula smokingowa z h&m mamy też koszule z krawatem
i jeszcze jedną wzieliśmy rozmiar więszy z reserved
i kupiliśmy też już szelki z h&m fajne są
to ja już czekam na fotki! uroczy zestawik.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 dobijamy do 800 i koooniec to do dziela mamuśki

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

ja M. dalam dwa op. sinlacu hehe wiec pewnie wplywu nie mialo to ale napewnoos w nim jest bo zalecany jest przy niedoborach masy a M. dobil do 9 kg i ciuszki 74 pakuje powoli 80 nosimy
hehe ok, to w razie czego wiem w co celować
Stary 2013-12-08, 11:34   #3927
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba nastepna tez już kupie mleczna, bo to już nie te cyce co kiedyś nie napełniam już butelki jak krowa mleczna w 3 minuty...

aaa i dziewczyny basenowe - KONTYNUUJECIE W ZIMIE KURS? nasi znajomi przerywają zajecia (nie kupuja kolejnego karnetu) i wroca dopiero wiosna. my chcemy chodzic, bo jakos nie widze problemu... co ubieracie dziecku po basenie? kurcze ja jakos nie widze problemu :P

i miałam już ostatnio napisac, bo nasz instruktor przezywal opowiadal, ze często jezdza na jakies szkolenia itd. i ze rozne sa metody tej nauki. oni uwazaja, ze w dziecku odruch wstrzymywania oddechu jednak trzeba wypracować i mu go wpoic, bo nie kazde pamięta z brzusia co i jak... opowiadal, ze Rosjanie wrzucają dzieci od razu z brzegu do wody i nie bawia się w oswajanie (ktoras z Was pisala, ze tak wygladaja u niej zajecia hehe), a później mowil o tym dmuchaniu w twarz. dla niego to tez dziwna metoda.

od 2 tygodni zaczelismy przygotowanie do jakiegoś nowego nurkowania, może dzisiaj dowiem się o co chodzi. i mamy obiecane podwodne fotki!

- nr 3 - obecnie kula sluzy glownie do relaksu, wspaniale trzyma się na niej nogi zero wysiłku i gra!
Cytat:
i jeszcze pierwsze fotki z prezentem - mata. o falstarcie "nocnym" już Wam pisałam. mloda popsula mi zabawe w swietego i już nad ranem sprawdzala co dostala. także fotki sa trochę fałszywe, bo po sniadaniu jak już wyskoczyla z piżamki hehe. Nelka zastala mate, Mikolaj zostawil jej mini choinke i prezenty, które musiałam schować (na pudlo z pampersami postanowila się wspinac, słoiki chciała oblizywać, a obawiałam się o ich sterylność...kula dotarla podczas drugiego kursu )
w sumie choinke tez szybko musiałam RATOWAC, igly tylko fruwaly... także ostatnia fotka jest w 100% prawdziwa. Nela to zboj i lobuz, wiec zasluzyla tylko na mate
Jaka ona fajna
I widze ze lubi Sofcie-mój już ja odstawil - woli gryźć moje bluzki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:38   #3928
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
My wigilie spedzimy we dwie wiec.pewnie przy cycu
Ash, dobrze kojarze, ze rok temu siedzialas sama, a tz w pracy? także nie smuc się...w tym roku masz towarzystwo! zrobcie sobie kolacje i dobrze się bawcie. a tatuś pewnie do Was dolaczy w swieta i możecie zrobić ja jeszcze raz :P Sofia i tak się nie polapie hehe

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Acha i jesteśmy dziś po pierwszym basenie, było fajnie, grupa nieduża, ale chcą nas w związku z tym połączyć z inną. No i oczywiście Daro został zapamiętany jako najbardziej żywe dziecko Kurcze, on się pod tym względem naprawdę wyróżnia.
hehe przebojowy chłopak!
a na fotkach to ja widze tylko, ze spryciarz niezle sobie radzi! dzięki tej nozce będzie się szybciutko przesuwal. Szymek tak jezdzil na pupie, bo ominal etap raczkowania.
Stary 2013-12-08, 11:40   #3929
karota11
Zadomowienie

Cytat:
vil, te "zaburzenia snu" w tym wieku sa zupelnie normalne! Przemek sie po prostu poprawnie rozwija to jest oznaka rozwoju ukladu nerwowego. dzieci po okolo 6 miesiacach (jedne wczesniej - nawet 4mc, inne pozniej) zaczynaja coraz wiecej rozumiec i ich to przeraza. do tego dochodzi rozwoj ruchowy. ciekawe czy ty bys spala spokojnie, jak bys wyladowala na marsie i nagle spedzala dnie z ufoludkami i uczyla sie latac chcialabys to co znasz i lubisz - ksiazka na kanapie. a Przemek chce smoczka i co tam jeszcze go uspokaja
nie pociesze cie, ale to moze i do 2 latek potrwac. oczywiscie nie non stop niemieccy () psychologowie radza te przytulasne dzieci brac do siebie do lozka, a te nie-przytulasne to nie wiem... moze Przemek nie wie jeszcze, ze jest pieszczochem..?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

az mi sie wierzyc nie chce... hmm... kurde, ten facet ma jakies 6,5 kg, a pieluchy sa do 9 ale bedzie trzeba sprobowac...

a myslisz, ze tego nie robilam? nawet sie go pytalam, w ktorej nogawce chce sisiaka nosic
z tą teorią wiele by wyjaśniało, Kuba budzi sie w łóżeczku, biorę go na ręce , przytulam i w sekunde usypia ;/ a jeszcze niedawno spał w łóżeczku,s am usypiał i było sweet

dobrze,z e zapytałas o siusiaka,a nie tak porządziąłaś się sama

Cytat:
A dlaczego bez karpia?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Też się nam tak zdarza jak mała śpi na boczku. Nie wiem z czego to wynika Raczej pampów 5 jeszcze nie potrzebujemy

Ale super imprezka

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

To może warto spróbować z tymi chrupkami - niech dziecko też ma Święta

A jakie prezenty wybrałaś albo lepiej nie pisz bo znowu coś kupię
dla Kuby to na 100% nocnik z fp, chyba juz kliknę dziisaj, reszte to się pochwalę jak coś zamówię, bo mam mętlikw głowie i któraś tu zamawiała króla z ikei, chyba tez go wezmę. fajny on?
Cytat:
boskie

ooo Sharp dzięki, juz wiem też co jest mojemu dziecku a
Cytat:

niby cena ok, ale uczniaczek i liczy i literki mówi i kolory, kształty, a po angielsku, to traci na swoim znaczeniu troszkę
Cytat:
My robimy tak, że w rok 1 wigilia u moich rodziców, boze narodzenie u teściowó, w roku 2 wigilia u teściow, boze narodzenie u moich rodzieców.. czyli tak się wymieniami, i ostro tego trzymamy bo tak to nie posiedziśż ani u jednych a ni u drugich a już z dzieckiem to w ogóle masakra...

Czytałam sobie dzisiaj różne artykuly na ossesku:

Jakich produktów nie łączyć ze sobą:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html

Jak smaki przechodzą do mleka matki - dla mam które się boją jeść czosnku
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...ku-banana.html

Najczęściej popełniane błędy żywieniowe:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...ywieniowe.html

Jak podawać jajko:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html

Ej a to jajko to jest niezbędnę?? nie mogę podawać po prostu mięska?? po co to jajko tak w ogóle??
o ja lubię tkie artykuły, ciekawego coś oswoic w mózgu co dozółtka, to nei jest tak,ze coś ktoś sobei wymyślił, tylko w diecie dziecka docelowo musi być wiele róznych produktów, zawierające różną gamę wit i tp. i tak własnie żółtko zawiera i kwasy tłuszczowe i witaminki , więc jest ważne białko jest silnym alergenem i w sumie nic s w sobie nie ma i wprowadzamy je późno, a w żółtku wiele wit, min, omega 3, potzrebne dla wzroku, rozwoju mózgu, ukł. nerwowego ot tak nikt tego nie wymaga w diecie
Cytat:

hehe jak pod nogami ma, jak Królowa leży wie jak się ustawic
o i rajtki zeberkowe
a i widze w buzi Sofię i naszą tez ulubioną część , czyli kopytka

Muszę zamóić choinkę Bo co roku była żywa, a w tym nie chcę ryzykować ze względu na KUbcia
Stary 2013-12-08, 11:41   #3930
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym razie znalazłam rajstopki z reniferkiem wogóle super mi się z nimi udało i koniec końców za 6,50 je zalicytowałam normalnie jestem z siebie dumna - wysyłka wyjdzie drożej
ooo pochwal się jakie takie jak nasze?

Cytat:
A 11letnia siostra męża na pytanie co by chciała powiedziała, że żyje w dostatku i nic nie potrzebuję
fajna! oby nasze tez tak kiedyś mowily...

ok zbieram się na basen, bo o 13 musze wyjść. dzisiaj znow jesteśmy bez taty i zabieramy się ze znajomymi. nogi ogolone, torba spakowana, Nela jeszcze spi. ubieramy sie i spadamy. cdn. hehe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości