|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale super imprezka ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() A jakie prezenty wybrałaś ![]() ![]()
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
hejka u nas dziś słoneczko
Moje kochane dziecko umyśliło sobie w nocy spanie z nogami w górze ![]() ![]() extra! justyna a nie możesz zabrać do teściowej krzesełka do karmienia? Moja Karola nie dostanie na wigilię nic nowego ![]() W ogóle to się zastanawiam czy ta jej alergia to może AZS? wie ktoś coś na ten temat? bo na zdjęciach wygląda podobnie i dalej nie wiemy z czego to. Wczoraj była w cieple i jej się od razu pogorszyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a z pampkami spróbuj, może faktycznie nie o to chodzi, ale warto sprawdzić. nam też zawsze dużo "brakowało". jakoś jak przekroczył 6 kilo musieliśmy na 4 przejść które są od 7 kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
boskie
vil jak tak piszesz o Przemku to mi się przypomniało. We wsi u ciotki TŻta niedawno urodziło się dziecko i strasznie płakało nocami. Więc co? na pewno ktoś rzucił urok. I poszła decyzja że trzeba "odczarować". Przyjechał ojciec wujka TŻta. Odprawił modły, pokropił czymś dom. Śmiałam się z tego ale od tamtej pory mała przesypia nocki. To było tydzień temu ![]() cloche tak piszesz o przytulaniu. Kiedy dziecko zaczyna się ŚWIADOMIE przytulać? Moja Karola dalej nie lubi przytulania. I już wiem co "dolega" mojemu dziecku ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-12-08 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny kupilyscie może pieska uczniaczka?? Fajne to ?? bo mam możliwość kupienia używki za 35 zł i nie wiem warto?? w wersji angielskiej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam sobie dzisiaj różne artykuly na ossesku: Jakich produktów nie łączyć ze sobą: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html Jak smaki przechodzą do mleka matki - dla mam które się boją jeść czosnku ![]() http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...ku-banana.html Najczęściej popełniane błędy żywieniowe: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...ywieniowe.html Jak podawać jajko: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html Ej a to jajko to jest niezbędnę?? nie mogę podawać po prostu mięska?? po co to jajko tak w ogóle?? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko usnęło przed chwilą i nagle tak strasznie zapłakała - jakby ją coś zabolało, lecę do niej co sobie zrobiła, a ona śpi! Masakra, straszny był ten płacz, o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- A wogóle to mnie nie straszcie z tymi pieluszkami bo ja mam jeszcze 4 paczki pampów 4 i mam nadzieję, że nie będzie tak jak z 3 że musiałam 10 razy dziennie zmieniać bo tak szybko wyrosła a ja miałam zapas ![]()
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
35 zł to bardzo niska cena!!! chociaż wydaje mi się że lepsza polska wersja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
aa Vil 5 pampki nosi syn mojej psiasiolki ma 15 kg i ma 3 lata i 3 mc wiec chyba 4 troche z nami pobeda
![]() a kaszka z netle na zdrowy brzuszek glutenowa jest masakra blee nie wspomne o konsystencji - wyglada jak deser jablko czy marchew fuj wogole do kaszy nie jest podobna w pn chyba po holle pojade gltenowa ehh
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale dlatego ze nie po polsku czy dlatego ze w polskiej wersji ladniejsze piosenki czy co tam ta zabawka robi?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i jaki profesjonalny sliniak! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- No właśnie właśnie! Ash - słodka Sofcia, a przy Twoim Tż taka malutka się wydaje ![]() ![]()
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i dziewczyny basenowe - KONTYNUUJECIE W ZIMIE KURS? nasi znajomi przerywają zajecia (nie kupuja kolejnego karnetu) i wroca dopiero wiosna. my chcemy chodzic, bo jakos nie widze problemu... co ubieracie dziecku po basenie? kurcze ja jakos nie widze problemu :P i miałam już ostatnio napisac, bo nasz instruktor przezywal ![]() od 2 tygodni zaczelismy przygotowanie do jakiegoś nowego nurkowania, może dzisiaj dowiem się o co chodzi. i mamy obiecane podwodne fotki! ![]() na koniec fotki - spotkanie z hula kula -fotka nr 2 - alez jesteśmy dumni z tej pozycji ![]() - nr 3 - obecnie kula sluzy glownie do relaksu, wspaniale trzyma się na niej nogi ![]() - nr 4 - bez komentarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze pierwsze fotki z prezentem - mata. o falstarcie "nocnym" już Wam pisałam. mloda popsula mi zabawe w swietego i już nad ranem sprawdzala co dostala. także fotki sa trochę fałszywe, bo po sniadaniu jak już wyskoczyla z piżamki hehe. Nelka zastala mate, Mikolaj zostawil jej mini choinke i prezenty, które musiałam schować (na pudlo z pampersami postanowila się wspinac, słoiki chciała oblizywać, a obawiałam się o ich sterylność...kula dotarla podczas drugiego kursu
![]() w sumie choinke tez szybko musiałam RATOWAC, igly tylko fruwaly... także ostatnia fotka jest w 100% prawdziwa. Nela to zboj i lobuz, wiec zasluzyla tylko na mate ![]() edit ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-12-16 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Zakorzenienie
|
Banka i Deb ni TZ bedzie w pracy. maja jakas impreze w wigilie a w Boze Narodzenie bedzie pracowac do 16... Myslalam, zeby moze pojechac do PL ale juz za pozno na takie dywagacje bo za bilety bysmy z torbami poszli
![]() Cytat:
Juz widze, ze Ci Cloche napisala co i ja chcialam powiedziec w ym temacie ![]() Cytat:
![]() Poszlysmy rano do kosciola, zeby dac tatusiowi odespac nocke i... ksiadz sie spoznil 15 min ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
spóźnione sto lat dla Lauruni!
a dzisiaj pol roku konczy model Piotrus! kurcze jeszcze trochę i wszystkie nasze dzieci będą miały skończone pol roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
sharp, swiadome przytulanie nie wiem kiedy, po roku moze? albo jak zaczyna sie lek separacyjny, moze nie tyle jest to przytulanie a proba “zatrzymania“ mamusi...
maarchewka, jajko to chyba tez w ramach ekspozycji, tak jak z glutenem...? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3920 | ||
Zakorzenienie
|
i daje rade je gryzc/memlac? macie już zeby?
![]() ja chyba w końcu skusze się na chrupki kukurydziane, babcia nam wierci dziure w brzuchu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- mamy taka prosta http://allegro.pl/oball-shaker-miekk...698988735.html ale sprawdzila się na etapie, nauki chwytania przedmiotow i ćwiczenia obu raczek. gdybym kupowala cos na teraz to pewnie wybrałabym jakas bardziej skomplikowana, bo Nela już z naszej wyrosla ![]() http://allegro.pl/oball-auto-grzecho...770392909.html http://allegro.pl/oball-z-kulka-miek...746714271.html http://allegro.pl/oball-interaktywna...746717639.html http://allegro.pl/oball-flexi-koloro...746720635.html http://allegro.pl/oball-twist-koloro...746761285.html http://allegro.pl/oball-aktywna-racz...742419914.html ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Wy to już jesteście naprawdę blisko tego tortu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
No tak, tylko Daro już dawno do przodu się porusza
#3922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok, czyli jednak "cos" w nim jest ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- pikolaj po spożyciu... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym fajnie jak sa zabawki w innym języku-moja Z. nauczyła się w taki sposób trochę mowic po angielsku niektóre słowa i dzięki Dorze liczyła do 10 po angielsku a po polsku nie potrafila ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my będziemy jedli dwie kolacje, u nas pikus, bo wsadzimy ja do krzesełka i moze siedzieć z nami przy stole, a jak będzie broic to pojdzie do swoich zabawek. gorzej u teściowej, pewnie będzie wedrowala z rak do rak. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie było takiego noworodkowego zwyczaju ![]() ![]() No rzeczywiście nie do pomyślenia żeby tutaj Ksiądz się na mszę spóźnił.
![]() |
#3926 | ||
Zakorzenienie
|
one podobna sa super, bo nie sa tak prędko umuldane jak te zwykle
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 dobijamy do 800 i koooniec ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I widze ze lubi Sofcie-mój już ja odstawil - woli gryźć moje bluzki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Ash, dobrze kojarze, ze rok temu siedzialas sama, a tz w pracy?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
a na fotkach to ja widze tylko, ze spryciarz niezle sobie radzi! dzięki tej nozce będzie się szybciutko przesuwal. Szymek tak jezdzil na pupie, bo ominal etap raczkowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze,z e zapytałas o siusiaka,a nie tak porządziąłaś się sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o i rajtki zeberkowe ![]() a i widze w buzi Sofię i naszą tez ulubioną część , czyli kopytka ![]() Muszę zamóić choinkę ![]() ![]()
![]() |
#3930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ok zbieram się na basen, bo o 13 musze wyjść. dzisiaj znow jesteśmy bez taty i zabieramy się ze znajomymi. nogi ogolone, torba spakowana, Nela jeszcze spi. ubieramy sie i spadamy. cdn. hehe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.