O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 15:07   #3901
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X

Iza wszystko się jakoś ułoży, może do tż zaczyna w końcu coś docierać aha i jesteś cudowną mamusią i nie możesz myśleć inaczej

Kluska strasznie Ci współczuję, matka tż dalej nie odcięła pępowiny, jest nienormalna, musisz chyba przymknąć na to oko, jeśli się da, szkoda Twoich nerwów; czekam na usg, może poznam płeć, w każdym razie do piątku nie zdradzę imion
Stary 2014-05-06, 15:57   #3902
iza243
Zakorzenienie

Mysiu nie czytaj.Zobaczysz ci Jakiel powie.Zazdroszcze spotkania w sobote

Dziś na wieczór dam mm i zobacze jak będzie wyglądała noc.

Basiu Wania dalej wstaje co 3 h?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:43   #3903
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Bry dzień!
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
A u mnie w pracy oczywiscie jest jak sie spodziewalam.. L4 z pieczatka oddzialu ginekologicznego, czyli co?? Mysia jest w ciazy pozniej na kompie Wam w k. opisze.
Ehhh pierwszy raz żałuję, że nie jestem w klubie. Uwielbiam słuchać co durne ludzie sobie umieją w głowie ubzdurać. Przyjdź jutro do pracy z poduszką pod swetrem - będzie jazda!

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Jestem i mam super wieści TŻ wraca w środę po pracy i nie wie kiedy będzie znowu do Niemiec jechał Kostek się nachodził dzisiaj tyle że padł przy mleku Jestem z niego taka dumna
No super!!!

Mysia Weź tego nie cyztaj. Bo z endo to jest podobnie jak z PCOS, czasami cudów potrzeba żeby zajść a czasem jest raz dwa. A czytaniem się tylko w depresje wpędzisz, po co Ci to.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam znowu doła jestem zmęczona po tej nocy.Jestem beznadziejną mamą.Nie rozumiem czemu Domiś im starszy śpi coraz krócej zamiast coraz dłużej
Kochana ale to, że Dominik ma swój pomysł spania nie ma nic do tego jaką jesteś mamą. To jest żywy mały człowieczek, a Ty możesz się nim opiekować najlepiej jak potrafisz i wychowywać. To nie lalka, którą jak położysz do łóżeczka i powiesz, że ma spać to śpi. Ja wiem, że jest Ci ciężko, ale nie obwiniaj siebie. Była byś złą matką gdyby Dominiś zasnął a ty po 5 minutach puszczała byś mu heavy metal nad głową .

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
hej, melduje ze rozpoczelam "proces" nadrabiania.
Na wstepie Izunia!!!Zła matka???Gdzieś czytałam, że dziecko może krócej spać, bo zwiększa się jego zapotrzebowanie na jedzenie.

Idę czytać
No w końcu!!!

Cytat:
Tż widzi jaka jestem dziś zmęczona i wziął wolne.
Stara się, oby na dłużej mu tak zostało

Klusia Biedna Ty z tą teściową. Najgorsze że gdyby jej tak powiedzieć do słuchu aby się oddelegowała to się obrazi. Klusiu musi jednym uchem wpaść drugim wypaść. Powtarzaj sobie takie mantry: "Są ludzie i parapety" lub moja ulubiona "Niebo jest niebieskie a ziemia zielona", bo czasem nic innego nie działa .

Ja dziś już po pracy. Mieliśmy rano zdjęcia w przedszkolu. Oj poległam strasznie, bo jak przyszły te małe brzdące w wieku 1-2 lata to mi się łzy zaczęły cisnąć do oczu. Dawno tak nie zareagowałam. Pewnie dlatego, że wczoraj kupiliśmy bilety do Polski i temat IVF znowu jest na tapecie.
A dziś zarejestrowałam się też na wizytę w klinice na 11 czerwca. Jak myślicie będą już wtedy w Polsce czereśnie? Bosh jak ja kocham czereśnie .
Jeszcze mnie tylko na koniec dnia w pracy zirytowali, klientka przyszła się pytać czy zdjęcia z sesji są już gotowe do odbioru. Mówię, że nie bo się nie wyrabiam z natłokiem zleceń w 4h. Wczoraj już jednemu mówiłam, żeby się zastanowili nad skończeniem tej farsy z pól etatu i przywrócili mnie do pracy. Wprost powiedziałam, że nie chcę żeby "stary" krzyczał na mnie bo coś nie zrobiłam na czas. Przyjęli do wiadomości... ja się nie rozdwoję. Tylko się wkurzam, bo nie lubię świecić oczami przed ludźmi.

Idę do maszyny , dawno nie miałam tyle czasu na szycie. Jutro też pracuję do 13!!!
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:00   #3904
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Ona jest nienormalnaPoza tym niech tż jej nie opowiada wszystkiego co robi Hania że np nie śpi w nocy
.Nie bedzie nic wiedziała to nie bedzie miała sie do czego przy.piepszać.

Tak chyba zrobie bede dokarmiać 1 butlą na noc.
Oj chyba zle to napisalam ,jesli sadzisz ze maly sie najada w nocy z cuca to nie dokarmiaj no chyba ze chcesz juz sie wyspiac
ale z tego co pisalas to mi sie zdaje ze to przez to ze Tz go budzil i on sobie sie mugl przestawic i mysli ze czas na zabawe jest o tak poznej porze

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:01   #3905
zophiee
Zakorzenienie

Kluska, Arletka tak, będę z nią rodzić To babeczka z polecenia, myślę, że jak wszystko się ułoży po mojej myśli ( czyli uniknę cc ) to będę z niej zadowolona, no ale, nie chwal dnia przed zachodem słońca

Iza Nie zadręczaj się, świetnie sobie radzisz, no i fajnie, że TŻ spędza dziś z Tobą dzień, i odciąży w obowiązkach. Mam nadzieję, że butla mm da troszkę wytchnienia

Agabi mam nadzieję, że wszystko ok. Pisz co u Ciebie, jak sobie radzicie

CoffeeHeaven trzymam kciuki za USG! mam nadzieję, że ludzik się ujawni, i będzie 100% pewność płci

Kluska Współczuję, że trafiłaś na taką sukowatą teściówkę
Do tego wszystkiego jest jeszcze wszechwiedząca, i nie dziwię się, że doprowadza Cię to do furii
Moja z kolei wiele rzeczy lekceważy, teraz jak Ginka kazała mi leżeć, nie przemęczać się, to robi wielkie oczy, że najwyżej urodzę wcześniej, i żebym się zbytnio tym nie przejmowała, bo lekarze ( sama nim jest) często przesadzają, i robią z ciężarnych królewny na ziarnku grochu- no masakra!

Ja czuję, że coś się zmienia- dziś zmógł mnie sen, co w ogóle w ciąży mi się nie zdarzało, tracę apetyt, i nastrój mi się zepsuł- jakoś cały dzięń mam ochotę się rozpłakać

ech...

Kluska ja też wybrałam lekki, zwrotny wózek, żeby po mieście nie walczyć z jakąś kolumbryną
co prawda gondola nie starczy na długo, ale coś za coś- a ja uwielbiam chodzić, spacerować, więc kompromis był uzasadniony!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:02   #3906
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Ale się zwyłam ta moja teściowa to potwór zadzwoniła do tz i najpierw zaczęła że czuje się odrzucona, że on ją odtraca a ona tak kocha i wszystko robi z miłości bla bla bla. A potem tyrada. Że Hania nie spała 2 noce na pewno z zimna ta, człowiek jak mu zimno to rzuca się jak w koszmarach i płacze a potem, że ona NIE SPOTKALA SIĘ z tym, żeby dziecko TAK WYMUSZAŁO i to chyba nie jest normalne przecież po 1 to takie maleństwo nie ma rozumu żeby pomyśleć "zmusze ich do noszenia" tylko wie że teraz nie chce leżeć tylko chce być blisko! Twierdzi, że obaj synkowie TAK nie płakali i byli bardzo spokojni na pewno...w jaki inny sposób dziecko ma się komunikować ze mną??? Uśmiecha się albo marudzi albo płacze i tyle przecież! Jeśli dziecko tego nie robi to wtedy to nie jest normalne! Chyba mało pamięta z tego co było 30 lat temu. Głupie babsko, role jej się pomyliły chyba. Teraz to ja jestem mamą a cytując jej własne słowa odnośnie wszystkiego w życiu tż to "MATKA WIE NAJLEPIEJ"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o k***a nawet nie wiem co napisac bo ta kobieta mnie "rozbroila" w negatywnym znaczeniu

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2014-05-06, 17:02   #3907
89migotka
Zakorzenienie

Cześć

Kluska współczuję Tobie takiej teściowej Moja ostatnio powiedziała mojemu tż, że nigdy ma mnie nie zostawić tylko nie wiem czy to nie był jakiś podtekst sprawdzający tż-ta co on an to powie

Mysiu nie czytaj głupot na internecie bo jeszcze bardziej możesz się zblokować

No a ja też nie mam rewelacyjnych wiadomości bo muszę odwołać badanie, jestem wku*wiona na maksa. Jak nie jedno to drugie

89migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:08   #3908
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Oo Basia jak zdrówko księżniczek?

Arletko mój dr pow że jak po piersi z butli zje te 20-30ml to znaczy że najedzone z piersi. A że marudzi czasem dzieci chyba po prostu musza sobie pomarudzic.. może idzie zmiana pogody a może pięta Lenkę swędzi
zdrowko dobrze Juz zdrowe przeszedl stan goraczkowy jak zaczelam podawac ten pyrosal dziekuje ze pytasz

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2014-05-06, 17:09   #3909
Ziajka
Wtajemniczenie

Basiu trzymaj się podczas wizyty wiedźmy.
Kluska wiedźma to wiedźma, szkoda Twojego zdrowia na nią. Olej ciepłym moczem.

Obraziłam dziś majestat. Powiedziałam mojej babci , żeby nie całowała Małego w rączki, jej mina zmroziła mi krew. Kuba ciągle bierze rączki do buzi, a teraz coś ma z brzuszkiem, ja latam z nimi po lekarzach a babcia przychodzi z brudnymi rękami, śmierdząca fajkami i cmoka :pała: zabrałam jej rączki, już wychodziłam do domu, specjalnie schowałam Kubuli rączki w rękawki a nic to nie dało wiem, że zrobiłam dobrze, ale mam wyrzuty sumienia

Ziajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:10   #3910
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez Kamildiana Pokaż wiadomość
Iza moja Natka juz drugi dzien robi sajgon z zasypianiem. Widze ze juz jest padnieta a jak ja chce ululac to jest krzyk pisk i nic nie pomaga. W nocy ladnie mi spi bez usypiania ale budzi sie kolo 23 3 i 6 i tu dzien sie zaczyna a noc zaczynamy kolo 20. Podziwiam wasze pociechy ze przesypiaja w nocy tak dlugo. Moze za czesto spi w dzien bo mamy spania tak srednio kolo 8 12 16
ja tak mam z mala ( a i pospi mi tylko max 30 minut )

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2014-05-06, 17:23   #3911
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Oj chyba zle to napisalam ,jesli sadzisz ze maly sie najada w nocy z cuca to nie dokarmiaj no chyba ze chcesz juz sie wyspiac
ale z tego co pisalas to mi sie zdaje ze to przez to ze Tz go budzil i on sobie sie mugl przestawic i mysli ze czas na zabawe jest o tak poznej porze
Wydaje mi się że najada bo jak się obudził to był wesoły i chciał się bawić.
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Ja czuję, że coś się zmienia- dziś zmógł mnie sen, co w ogóle w ciąży mi się nie zdarzało, tracę apetyt, i nastrój mi się zepsuł- jakoś cały dzięń mam ochotę się rozpłakać
Taka huśtawka jest normalna przed porodem
Cytat:
Napisane przez 89migotka Pokaż wiadomość
No a ja też nie mam rewelacyjnych wiadomości bo muszę odwołać badanie, jestem wku*wiona na maksa. Jak nie jedno to drugie

Cytat:
Napisane przez Ziajka Pokaż wiadomość

Obraziłam dziś majestat. Powiedziałam mojej babci , żeby nie całowała Małego w rączki, jej mina zmroziła mi krew. Kuba ciągle bierze rączki do buzi, a teraz coś ma z brzuszkiem, ja latam z nimi po lekarzach a babcia przychodzi z brudnymi rękami, śmierdząca fajkami i cmoka :pała: zabrałam jej rączki, już wychodziłam do domu, specjalnie schowałam Kubuli rączki w rękawki a nic to nie dało wiem, że zrobiłam dobrze, ale mam wyrzuty sumienia

Bardzo dobrze zrobiłaś,zdrowie Kubusia jest najważniejsze.Nie miej wyrzutów sumienia

Stary 2014-05-06, 18:13   #3912
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Mysiu nie czytaj.Zobaczysz ci Jakiel powie.Zazdroszcze spotkania w sobote

Dziś na wieczór dam mm i zobacze jak będzie wyglądała noc.

Basiu Wania dalej wstaje co 3 h?
tak mi to nie przeszkadza bo jak byla mniejsza to jadla zadziej w nocy miala nawet 6 -7 godzinne przerwy

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

juz pojechala ale mi wstydu zrobila pod blokiem
do tego aby mi szpile dopiernczyc

no to zaczne co zrobila pod blokiem
Szlam z nia od Wiktorii szkoly i jak zobaczyla juz prawie pod blokiem butelki po piwie to geba jej sie usmiechnela i zabrala te butelki po jakis pijakach . no i ja sie poczulam tak jak bym szla z bezdomna no wiem ze ludzie nie maja kasy i dzieki temu ze chodza zbieraja butelki , puszki dzieki temu jedza no ale ona ma kase i jej maz tez ma pelno kasy

a to ze mi szpile dopi***olic chciala to normalne i to ze mala nie je banana ( ja jestem uczulona czasem mnie swedzi drapie gardlo wiec z bananem sie wstrzymujemy )WSZYSTKIE ROZUMY POZJASDALA BO ONA 2 DZIECI WYCHOWALA i oczywiscie rady co do pojenia dziecka ( ze wodą - bede jej dawala co bede chciala i ile bede chciala a nie tak jak ona chce )
A jesli chodzi o to ze dwojke dzieci wychowala to jej to nie bardzo wyszlo (opisze w klubie )
a i Wanessa ma pod broda uczulenie i ona ze to od ... (chwila zastanowienia i cisza- widocznie miala ochote powiedziec ze za mocnoczapke zawiazalam ale juz nie dokaczyla) mowie ze to uczulenie a ona tak (wielce zdziwiona)
jejku ze ja sie z nia nie poklucilam to swieto ( ale stwiedzilam ze szkoda moich nerwow na nia bo bym sie dwa razy bardziej denerwowala jak bym zaczela sie z nia klucic )

oczywiscie powiedziala zebym przyjechala z dziewczynami w lipcu do niej bo skoro Tz(moj tz) jedzie do wuja to ja do niej po drodze bo co ja bede tam robila ( wuj mieszka za Bialymstokiem ) jakos 400 km mamy do niego lub cos kolo tego bo po co mamy razem spedzac czas wolny

Ps Tz mi kupuje cos slodkiego na oslode i poprawe humorku i sie bardzo cieszy ze nie poklucilam sie z nia

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

A Tz jest za mna

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

Uważam ze bardzo dobrze zrobilws

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017

Edytowane przez b a r b a r a
Czas edycji: 2014-05-06 o 18:07
Stary 2014-05-06, 18:17   #3913
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
tak mi to nie przeszkadza bo jak byla mniejsza to jadla zadziej w nocy miala nawet 6 -7 godzinne przerwy

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

juz pojechala ale mi wstydu zrobila pod blokiem
do tego aby mi szpile dopiernczyc

no to zaczne co zrobila pod blokiem
Szlam z nia od Wiktorii szkoly i jak zobaczyla juz prawie pod blokiem butelki po piwie to geba jej sie usmiechnela i zabrala te butelki po jakis pijakach . no i ja sie poczulam tak jak bym szla z bezdomna no wiem ze ludzie nie maja kasy i dzieki temu ze chodza zbieraja butelki , puszki dzieki temu jedza no ale ona ma kase i jej maz tez ma pelno kasy

a to ze mi szpile dopi***olic chciala to normalne i to ze mala nie je banana ( ja jestem uczulona czasem mnie swedzi drapie gardlo wiec z bananem sie wstrzymujemy )WSZYSTKIE ROZUMY POZJASDALA BO ONA 2 DZIECI WYCHOWALA i oczywiscie rady co do pojenia dziecka ( ze wodą - bede jej dawala co bede chciala i ile bede chciala a nie tak jak ona chce )
A jesli chodzi o to ze dwojke dzieci wychowala to jej to nie bardzo wyszlo (opisze w klubie )
a i Wanessa ma pod broda uczulenie i ona ze to od ... (chwila zastanowienia i cisza- widocznie miala ochote powiedziec ze za mocnoczapke zawiazalam ale juz nie dokaczyla) mowie ze to uczulenie a ona tak (wielce zdziwiona)
jejku ze ja sie z nia nie poklucilam to swieto ( ale stwiedzilam ze szkoda moich nerwow na nia bo bym sie dwa razy bardziej denerwowala jak bym zaczela sie z nia klucic )

oczywiscie powiedziala zebym przyjechala z dziewczynami w lipcu do niej bo skoro Tz(moj tz) jedzie do wuja to ja do niej po drodze bo co ja bede tam robila ( wuj mieszka za Bialymstokiem ) jakos 400 km mamy do niego lub cos kolo tego bo po co mamy razem spedzac czas wolny

Ps Tz mi kupuje cos slodkiego na oslode i poprawe humorku i sie bardzo cieszy ze nie poklucilam sie z nia

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

A Tz jest za mna

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Uważam ze bardzo dobrze zrobilws
Basiu no kolejnaDobrze że ją olałaś,do tępej baby i tak nie dotarło

Stary 2014-05-06, 18:42   #3914
zophiee
Zakorzenienie

b a r b a r a Widzę, że przeminął okres fatalnych zachować TZ, i teraz królują teściowe Dobrze, że masz Tż po swojej stronie, resztą się nie przejmuj...
Super, że wracacie do zdrowia
Ziajka Bradzo dobrze zrobiłaś- bez przesady- twoje dziecko- twoje zasady.
Czasami te kobiety mogą doprowadzać do szału swoimi gestami czy słowami- ja wiem, że wychowały dzieci, które żyją, mają się dobrze itp. ale czy nie mogą dać nam młodym więcej luzu
A co do higieny, to ja mam to samo - dotykasz małego dziecka- umyj ręce, a nie brudnymi, śmierdzącymi łapami- no koszmar!

Na te kobiety wszechwiedzące to tylko konsekwentne zachowanie i wyznaczanie granic chyba pomoże, bo inaczej wejdą na głowę i zamęczą tymi mądrościami

migotka Czemu musisz odwołać badanie?

ja zajadam się suszonymi śliwkami, i piję już 2 butelkę wody
i chyba pójdę wcześniej spać, coś mam kiepski dzień, mało energii
Stary 2014-05-06, 18:44   #3915
iza243
Zakorzenienie

Tż wyprawia małego do spania i da mu mm.

Stary 2014-05-06, 18:48   #3916
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Hej Laski,czekamy na skypie na TŻta Młody dzisiaj poszalałam na boisku,juz jest padnięty ale jeszcze godzinkę musi wytrzymać

Basiu ja pie*dole ale wiochmenka,ja nie wiem jak Ty dajesz radę żeby się z nią nie kłócić ja bym chyba jej coś powiedziała

yss biedna nasza miejmy nadzieję że jeszcze troszkę i będą 2kreski a pomysł z poduszką jestem na tak

Ziajka dobrze zrobiłaś i niej wyrzutów sumienia Kuba to twój Syn a Ty chcesz żeby był zdrowypowtarzaj to mamie do znudzenia i w końcu przestanie go całować po rączkach

Migociu a co się stało?

Izka(dla męża),Kluska,Arletka myślę że dzieciaczki z czasem same się przestawiają ja to jest wieczorami i że trzeba spać jak jest ciemno-u nas tak było bo Kostek się w nocy nie budzi tylko kręci i popłakuje przez sen ale oczy ma non stop zamknięte. Jak jest TŻ to śpi spokojniej.

Arletko co do Lenki i jej "nerw" powiem Ci że Kostello też był nerwus dopóki mi się jako tako laktacja nie unormowała bo ta kto się wkurzał że dużo leci a on się nie wyrabia.

Zophiee to normalne,jesteś już bliżej jak dalej dlatego-ja na tym etapie spałam i non stop sprzątałam (syndrom wicia gniazda)

Coffe ja obstawiam siusiaczka-nie wiem czemu,tak mi się uroiło że będziesz mieć chłopca

M dzisiaj na tym boisku się bawiliśmy Kostuś cały czas chodził a tam jakaś młoda para się obściskiwała (piszę jak stara baba co?) a Młody się darł i piszczał z radości a ja na głos:"Kostuś ciszej "a ta dziewczyna do chłopaka "słyszałeś jakie ten chłopczyk ma ładne imię "a ja myślałam że pęknę z dumy
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 19:10   #3917
zophiee
Zakorzenienie

Dziewczyny coś w tym tygodniu teściówki wiodą prym we wkurzaniu Nas!
Basia najważniejsze, że wracacie do zdrowia i że tż jest po twojej stronie. że nie dałaś się wyprowadzić z równowagi!

Ziajka Słów brakuje! Ty leczysz, a tu brudne łapy. Masakra! Bardzo dobrze zrobiłaś nie miej wyrzutów sumienia!

A swoją drogą te starsze kobiety, co już odchowałay: czy to matki, czy teściowe, czy babcie zamiast przekazywać mądrości życiowe, dawać subtelnie wskazówki, to krytykują, męczą, dręczą i wkórwiają jednym słowem!
Czemu kobiety robią to innym kobietom
Ja wiem, że młode matki są przewrażliwione, nadgorliwe, i robią różne rzeczy - które czasami nie wychodzą najlepiej- ale to jest czas, żebyśmy się tego nauczyły! SAME, wyciągnęły wnioski, że coś można zrobić inaczej...

Ja sama nie wiem, jak zareaguje na te wszystkie dobre rady
Moja jedna bratowa dała sobie wejść na głowę, i teraz cały czas starszyzna komentuje jej wybory
A druga juz parę dni po porodzie pogoniła matkę- dosłownie z domu, i powiedziała, że jak na tym ma polegać jej pomoc i wsparcie to dziekuje. I pokazała drzwi
Którą drogą ja pójdę? Czy jest na to złoty środek

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

oOo widzę, że moja poprzednia wiadomość jednak się wysłała
heheheh
sory za dubel
Stary 2014-05-06, 19:29   #3918
_Kluska_
Zakorzenienie

Basiu następna mądra się znalazła. ..gratuluję, że nie dałaś się z równowagi wyprowadzić a tż niech teraz na rękach nosi

Ewciu mojemu tżtowi też bardzo się imię Konstanty podoba

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 19:38   #3919
iza243
Zakorzenienie

Młody uspany zobaczymy jak bèdzie wyglądać dzisiejsza noc na mm.Kluseczko ty dalej dajesz mm na noc?

Stary 2014-05-06, 19:43   #3920
_Kluska_
Zakorzenienie

Ziajka nie miej wyrzutów sumienia, masz rację- a nawet gdybyś nie miała to masz święte prawo wymagać by z Kubusiem obchodzono się wg Twoich wytycznych i bez dysjusji czy coś ma sens czy nie. A babcia może przemysli i przyzna Ci rację, chociaż w duchu
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
A swoją drogą te starsze kobiety, co już odchowałay: czy to matki, czy teściowe, czy babcie zamiast przekazywać mądrości życiowe, dawać subtelnie wskazówki, to krytykują, męczą, dręczą i wkórwiają jednym słowem!
Czemu kobiety robią to innym kobietom
Ja wiem, że młode matki są przewrażliwione, nadgorliwe, i robią różne rzeczy - które czasami nie wychodzą najlepiej- ale to jest czas, żebyśmy się tego nauczyły! SAME, wyciągnęły wnioski, że coś można zrobić inaczej...

Ja sama nie wiem, jak zareaguje na te wszystkie dobre rady
Moja jedna bratowa dała sobie wejść na głowę, i teraz cały czas starszyzna komentuje jej wybory
A druga juz parę dni po porodzie pogoniła matkę- dosłownie z domu, i powiedziała, że jak na tym ma polegać jej pomoc i wsparcie to dziekuje. I pokazała drzwi
Którą drogą ja pójdę? Czy jest na to złoty środek
Aleś to ładnie napisała i mnie to dziwi, że każda z nich na pewno też przeżywała pierwsze chwile macierzyństwa tak samo jak my - robiąc co najlepsze wg wiedzy i intuicji a nie wg wskazówek (a raczej rozkazów) innych. Strasznie mnie dziwi, że te wojny często dotyczą dupereli typu dopajać/ nie, dopajać jeśli tak to wodą/herbatką, ubierać tak jak siebie/jedną warstwę więcej/cały rok na bulinka. To wszystko nie ma znaczenia ubieram jak ubieram i dopóki mała jest zdrowa to jikt nie ma prawa komentować. A nawet tfu tfu gdyby się przezuebila to i to przecież jest normalne.
A złotego środka chyba nie ma...niestety.

Bardzo chciałabym umieć wypuścić jej słowa drugim uchem ale ja zbyt wojownicza teraz jestem. Bronię swojej pozycji jako osoby decydującej o Hance i nie umiem popuścić. Tż się wścieka bo ja się zwyczajnie agresywna robię i mówię naprawdę różne rzeczy o teściowej. Dziś jak wróciłam ze spaceru dowiedziałam się jeszcze, że nie jest normalne to że Hania tak krzyczy- ona ma jazdę na wydawanie dźwięków teraz. Np moduluje aaaAaaaAAAAAA i słucha swojego głosu. Nie wiem jak inaczej ma się kiedyś nauczyć mówić jeśli nie poznając swój aparat mowy. idiotka.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 20:02   #3921
arletka1313
Zakorzenienie

basiu nastepna mądra tesciowa....matko święta!a co za wredne babska???

kluska masz racje,my jestesmy odpowiedzialne za nasze dzieci i decydujemy co i jak, a niektóre rady niech sobie wsadza,..w dupcie!

byłysmy na spacerze bo sie cieplo zrobiło.teraz juz tatus kołysze do snu i obyło się bez mm..super!
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 20:15   #3922
mysia1986
Zakorzenienie

Kupilam rozowe winko. Dobre

Basia, kolej tesciowka. Jak ja dziekuje losowi, ze moja 300 km ode mnie za to jak sie widzimy to nadrabia
Iza, to kciuki, zeby Domi ladnie przespal noc.
Migota, sie porobilo kochana tule!

Ja jutro ide z kumplem na obiad. Musze! Powiedzial, ze Go zaniedbuje, i jak sie znowu wykrece to focha strzeli
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 20:20   #3923
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam rozowe winko. Dobre

Basia, kolej tesciowka. Jak ja dziekuje losowi, ze moja 300 km ode mnie za to jak sie widzimy to nadrabia
Iza, to kciuki, zeby Domi ladnie przespal noc.
Migota, sie porobilo kochana tule!

Ja jutro ide z kumplem na obiad. Musze! Powiedzial, ze Go zaniedbuje, i jak sie znowu wykrece to focha strzeli
No to nie masz wyjścia

Stary 2014-05-06, 20:49   #3924
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć Dzisiaj pospałam z małym do 12 Całą noc się budzil co 2 godz, od 5 nie spał do 9, więc jak zasnął ja też, pierwszy raz odpuściałm inne rzeczy, bo już nie daję rady, nie jestem awatarem
Całe popołudnie z kolei na spacerku, później siedzieliśmy przed domem do 19, mały był grzeczny na dworze, teraz daje koncert i kazałam TŻowi się zająć,ale słyszę straszny krzyk i chyba muszę Go wziąć....

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Basiu, Kluska macie poje...e teściowe

Iza brawo dal TŻa, widać że mu zależy
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 21:11   #3925
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć Dzisiaj pospałam z małym do 12 Całą noc się budzil co 2 godz, od 5 nie spał do 9, więc jak zasnął ja też, pierwszy raz odpuściałm inne rzeczy, bo już nie daję rady, nie jestem awatarem
Całe popołudnie z kolei na spacerku, później siedzieliśmy przed domem do 19, mały był grzeczny na dworze, teraz daje koncert i kazałam TŻowi się zająć,ale słyszę straszny krzyk i chyba muszę Go wziąć....

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Basiu, Kluska macie poje...e teściowe

Iza brawo dal TŻa, widać że mu zależy
Bardzo dobrze że odpoczełaś

Stary 2014-05-06, 21:12   #3926
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Jestem i ja Młody po tych spacerkach zasnął przy mleku i chrapie jak dorosły facet

Lila to zaszalałaś brawo dla Ciebieczasem trzeba odpuścić sprzątnie i inne rzeczy-nie jesteśmy ze stali

Kluska nie wiem jak to powiedzieć bo brak mi na nią słów no psycholka na całego- no współczuję Ci na maxa,nie dziwię się że wybuchasz

Mysiu ja uwielbiam różowe Fresco-nie jest drogie ale baaardzo pyszne mi TŻ kupił 5 litrowych butelek kolorowych drinków

Zophiee wspaniale to napisałaś tak powinno być-to nasze dzieci i nasze życie a jak będziemy chciały coś wiedzieć to zapytamy same

Arletkojak nie ma potrzeby nie dawaj mm

Izka oby nocka była spokojna

Basiu dla TŻta

Ku*wa no poje*ało mnie oglądam "m jak miłość" Kinga rodziła a ja wyjec jeszcze mi nie przeszło
Run bitch!Ruuun!
Stary 2014-05-06, 21:18   #3927
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

Mysiu ja uwielbiam różowe Fresco-nie jest drogie ale baaardzo pyszne mi TŻ kupił 5 litrowych butelek kolorowych drinków

Ku*wa no poje*ało mnie oglądam "m jak miłość" Kinga rodziła a ja wyjec jeszcze mi nie przeszło
Ja nie wiem co to za wino, bo butle opróżniłam i tz poszedł ze śmieciami

To ja sie chyba po x cyklach starań uodporniłam - nic mnie już nie rusza
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 21:29   #3928
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem co to za wino, bo butle opróżniłam i tz poszedł ze śmieciami

To ja sie chyba po x cyklach starań uodporniłam - nic mnie już nie rusza

Ja to się w ciąży taki wyjec zrobiłam a teraz to już płacze o byle co... czasem wystarczy że Kostek zrobi jakaś minkę czy coś a ja zaraz wyję i nie mogę tego opanować
Run bitch!Ruuun!
Stary 2014-05-06, 21:34   #3929
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Ja to się w ciąży taki wyjec zrobiłam a teraz to już płacze o byle co... czasem wystarczy że Kostek zrobi jakaś minkę czy coś a ja zaraz wyję i nie mogę tego opanować
Ewcia to zupełnie normalne, Krzysio się do mnie śmieje, a ja płacze ze szczęścia
Bosko
Stary 2014-05-06, 21:39   #3930
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ewcia to zupełnie normalne, Krzysio się do mnie śmieje, a ja płacze ze szczęścia
Bosko
Takie beksy z nas a niby twarde s*ki nie?
Run bitch!Ruuun!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości