Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 07:48   #3901
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Dobre wiesci - zastoje schodza, kolka nerkowa przeszla, cala noc przespana po relanium brzuch miekki i kroplowki odstawiaja jedynym problemem jest szyjka, a raczej jej brak jaki to luksus polozyc sie na lewym boku bez bolu

Dziewczynki, oszczedzajcie sie, poki mozecie! Zagonic tztow, mamy, tesciowe, siostry do roboty, a Wy tylko lezec i pachniec!

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 08:10   #3902
robaczek-85
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Malwiska ladny pokoik, a jak cieszy gdy przygotowany
Innych zdjec niestety nie widze a ze jeszcze mnie zostawiaja to w domu obejrze
Ja sie czuje dobrze wpycham w siebie litry wody, ale po sterydach mam wysokie cukry i chcą zobaczyć jak się będą zachowywać
Karolinek dobrze ze z nerkami się poprawiło, zobaczysz ze jeszcze doczekasz do planowanego rozwiązania

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 08:15   #3903
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Dobre wiesci - zastoje schodza, kolka nerkowa przeszla, cala noc przespana po relanium brzuch miekki i kroplowki odstawiaja jedynym problemem jest szyjka, a raczej jej brak jaki to luksus polozyc sie na lewym boku bez bolu

Dziewczynki, oszczedzajcie sie, poki mozecie! Zagonic tztow, mamy, tesciowe, siostry do roboty, a Wy tylko lezec i pachniec!

No i lepsze wiesci dzis, super ze z nerkami lepiej.

A ja dzis ostatni dzien do pracy a po pracy wieczorem idziemy na pokaz fajerwerkow bo otwarcie festiwalu jest. Haha o ile bede miala sile.
kurcze obudzilam sie rano i taki skurcz mnie zlapal, ze caly czas lydke czuje.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-07 o 08:21
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 08:26   #3904
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Kurczę, nie wiedziałam, że tak to wygląda w USC Muszę koniecznie dopytać jak to jest u mnie, bo - szczerze mówiąc - za pewnik uznałam, że nikt nie będzie robił problemów.

Od dłuższego już czasu drętwiały mi palce lewej dłoni, ale od około tygodnia drętwienie utrzymuje się non stop Zeświruję przez to Tym bardziej, że jestem leworęczna, w związku z czym tym bardziej odczuwam dyskomfort, że to akurat lewa dłoń...
Mi też palce drętwieją- u obu rąk. Na początku bolaly mnie tylko po przebudzeniu, a teraz cały dzień
Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
wisienka, to nie jest skomplikowane, ja już mam to za sobą więc jakby co to pytaj generalnie chodzi o to, że musisz wybrać się z TŻ przed porodem do USC. Musicie mieć swoje dowody osobiste oraz kartę ciąży, a Ty potrzebujesz też skrócony odpis swojego aktu urodzenia, chyba że rejestrujesz dziecko w USC który ten akt sporządził (a pewnie nie, ja mieszkam gdzie indziej niż się urodziłam i musiałam załatwić skrócony odpis aktu urodzenia w moim rodzinym mieście - akurat sytuacja była taka, że zrobiłam to osobiście, ale nie ma problemu żeby to jakoś zdalnie zrobić). Urzędniczka wpisuje dane, potem przychodzi kierownik USC i uroczyście przed nim oświadczacie z TŻ że on jest ojcę dostajecie papier, z którym po urodzeniu dziecka zgłasza się TŻ i finito
Mi zależało na tym, żeby załatwić to przed porodem właśnie ze względu na to żebym nie musiała potem świeżo po porodzie jechać do USC. Nie wiem jak będę się czuła, więc wolę mieć już ten świstek załatwiony żeby tż potem mógł wszystko sam załatwić. Tak jak pisałam wcześniej- nie wiem czy w całej Polsce jest tak samo, ale sytuacje, które wcześniej opisałam przytoczyła nam właśnie urzędniczka. Poza tym taki papierek przed porodem nikomu nie zaszkodzi, a wręcz może tylko ułatwić.
Cytat:

Dobrze, że już dobrze Teraz tylko pilnować szyjki i pokulać się jeszcze ze 3 tygodnie

Melduję gotowość bojową tylko nie wiem od czego zacząć: obrywanie czereśni (oczywiście tylko tych nisko położonych), truskawek, jagód? czy może przegląd i pranie ciuszków? A może ogólnie porządki domowe, bo łazienka aż się prosi?
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:02   #3905
i like it
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Tyle pocytowalam i wszystko mi wcielo a teraz nie pamiętam polowy
Na pewno zdrowka wszystkim szpitalnym mamo
Pokoje dzieciowe śliczne
Udanych wycieczek do krk

My dziś ucieklismy na wieś
Miłego dnia !
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:09   #3906
mamaya
Zakorzenienie

Karolinek, super, ze jest lepiej

robaczek, trzymaj sie dzielnie Muszą się te cukry wyrównać

Kolejny zły dzień przede mną Jeszcze podbrzusze mnie rozbolało...

Miłego dnia dziewczyny Wam życzę
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:16   #3907
Xelia
Raczkowanie

Karolinek extra wieści, możesz odetchnąć.

W końcu ładna pogoda, jadę posiedzieć w grządkach, i pewnie wieczorem będę znowu płakała z przemęczenia.

Opowiem Wam historię - moja przyjaciółka wzięła rozwód, będąc już w związku z innym facetem i okazało się że jest w ciąży. Po urodzeniu małej poszli zarejestrować dziecko w USC i jakie było ich zdziwienie.... Polskie prawo ma taką regulację, że dziecko urodzone do 360 dnia po rozwodzie obligatoryjnie jest dzieckiem z pochodzącym z byłego małżeństwa. I cóż, trzeba było iść do Sądu by były małżonek nie uznał dziecka, a obecny partner uznał. Inaczej mała nosiła by nazwisko byłego męża. Ile to zachodu....
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:47   #3908
rybka13
Zakorzenienie

Hej
karolinek swietne wiesci

robaczek kciuki za cukry

xelia co za chory przepis

Fame wiem o czym mowisz, ja sie wczoraj o 22.wzielam za prasowanie mini ciuszkow, frajda byla. Ale jak sie kladlam to wszystko mnie bolalo

Dziewczyny przygotowujecie ciuszki tylko w rozmiarze 0-3? Czyli do rozm.62? Czy moze nastepne tez?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:48   #3909
Iza188
Rozeznanie

swelta, mamaya moze wam dzieciaczki cos uciskaja? Mi sie zdarzyło dosłownie ze dwa razy lekkie mrowienie w dłoni ale to wiem ze od złego ułożenia sie.

tatekla mam tez przygotowany zestaw ćwiczeń na każdy tydzien pologu. Znając siebie na przygotowaniu sie skończy . Nie ukrywam tez, ze liczę na to, ze karmienie piersią, niejedzenie słodyczy i codzienne spacery zrobią swoje. A kosmetyki to głownie do walki z rozstepami na udaaaaach bo niestety nie udało mi sie uchronić mimo smarowania . A jak kosmetyki nie pomogą to bedzie trzeba je drastycznej potraktować

rybka ja mam rozmiarówke różna. Na części w ogóle nie mam metek wszystko mam uprawne a te najmniejsze czyli od 56 do 62 mniej wiecej, mam poprasowane i poukładane w komodzie małego. A reszta czeka w szafie na swoj czas. Z tymi rozmiarami to bywa tez tak ze jeden ciuszek 56 moze byc na początek za duży a potem dobry a np 62 bedzie juz wtedy za mały. Koleżanka była ostatnio z córeczka ktora nosi juz 68. Ma 5 mcy. Zdarza sie ze niektóre 56 jeszcze jej pasują.....

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-06-07 o 09:57
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:00   #3910
Ines3037200
Rozeznanie

Karolinek wspaniałe wieści

Rybka, ja mam poprane i poprasowane wszystkie ciuszki, jakie miałam i poukładane rozmiarami w takich duuużych workach strunowych, oczywiście niezapiętych, żeby nie zakisły. Po prostu jak nastawiałam pralkę, to dawałam co leci bez względu na rozmiar, żeby pustych przebiegów nie robić

Svelta nastawiaj pranie, żeby szybciej powiesić wyschnie szybko przy pięknej pogodzie A czereśnie to zostaw komu innemu, nie lataj po drzewach, bo zaraz Cię będzie kusiło i te z wyższych gałęzi oberwać
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:12   #3911
rybka13
Zakorzenienie

iza metki prawdopodobnie masz w srodku ciuszka z lewej strony lub na lewej nogawce od srodka. Lubie ciuszki, ktore nie maja metek na szyi, ale czasem przydaje sie orientacyjnie sprawdzic rozmiar.

W takim razie i ja wypiore wiekszy rozmiar jeszcze, zeby wiedziec co mam i kiedy moge uzyc
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 10:15   #3912
agnes208
Zakorzenienie

rybka ja wszystko wypralam poobcinalam metki i sobie lezy poukladane rozmiarami nie mam niewiadomo ile tych ciuszkow wiec z czysto ekonomicznych powodow pralam zeby zapelniac pralki w 3/4
Stary 2014-06-07, 10:20   #3913
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
iza metki prawdopodobnie masz w srodku ciuszka z lewej strony lub na lewej nogawce od srodka. Lubie ciuszki, ktore nie maja metek na szyi, ale czasem przydaje sie orientacyjnie sprawdzic rozmiar.

W takim razie i ja wypiore wiekszy rozmiar jeszcze, zeby wiedziec co mam i kiedy moge uzyc
metki powycinane na amen niestety. Mam większość ubranek z odzysku. Chyba chodziło o to zeby dzieciaków nie drapaly.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:29   #3914
pszczola189
Rozeznanie

Czy któraś z Was może pójść dziś za mnie do pracy? Od 14 do 22.. nie mam weny dzisiaj.. A tu jeszcze takie gorąco..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 10:45   #3915
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was może pójść dziś za mnie do pracy? Od 14 do 22.. nie mam weny dzisiaj.. A tu jeszcze takie gorąco..

Nie jestes sama ja ide na 15 pocieszam sie ze dzis ostatni dzien w koncu termin za 3 tyg trzeba juz odpuscic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 11:12   #3916
pszczola189
Rozeznanie

Agnes, pocieszylas mnie ja to jeszcze planuje pracować do 23 czerwca włącznie, od 24 juz odpuszczam.. Termin mam na 21 lipca, wiec może jeszcze nie urodzę

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:22   #3917
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Agnes, pocieszylas mnie ja to jeszcze planuje pracować do 23 czerwca włącznie, od 24 juz odpuszczam.. Termin mam na 21 lipca, wiec może jeszcze nie urodzę

No bedziesz miala ok miesiaca do terminu wiec na spokojnie. Ja mam termin na 30czerwca.
Stary 2014-06-07, 11:55   #3918
Fame
Zakorzenienie

dziewczyny przyszłam się "pochwalic" jeszcze 1 kg i będę miała 20 kg na plusie ważę 74kg tyle, że strasznie się dziwię, bo na prawde nie widac tego po mnie. no zrobiłam sie moze bardziej okragła wszędzie, ale bez przesady
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:16   #3919
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
dziewczyny przyszłam się "pochwalic" jeszcze 1 kg i będę miała 20 kg na plusie ważę 74kg tyle, że strasznie się dziwię, bo na prawde nie widac tego po mnie. no zrobiłam sie moze bardziej okragła wszędzie, ale bez przesady
Fame jak ty przed ciążą ważyłas 55kg to byłaś chudzielcem, ją przy tym samym wroscie przy 60-62 kg w dniu ślubu czułam się dobrze. Więc nic dziwnego ze nie widać tego po tobie.
Ja pisałam wcześniej(ale się nie wysłało) ze jestem na rybach i mimo ze posmarowalam się filtrem 30 to jestem już spalona...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 13:22   #3920
Yuza
Raczkowanie

Cześć brzuchatki

Ja nadal nadaję z łóżka, czekam na poniedziałkową wizytę, że może się coś wyjaśni bo bóle w podbrzuszu mam nadal, jak tylko wstanę i zaczynam coś robić do tego doszły mi jeszcze bóle jak na miesiączkę i chyba zawiasy w biodrach mi się poluzowują, bo strasznie mi je wykręca
Wczoraj było trochę lepiej więc postanowiłam ogarnąć chatę i zgarnęłam żniwo za to wieczorem Dzisiaj odpoczywam i się uczę, bo mój kochany mąż pojechał sobie na ryby na cały dzień. Wczoraj trzymaliśmy się wersji, że jadę z nim i będę dzielnie leżakować, ale po wieczornych ekscesach zaparł się i powiedział, że zostaje w domu
Poza tym cały tydzień się przeprowadzamy mam już dosyć, ale już bliżej niż dalej, więc mam nadzieję, że jakoś w przyszłym tygodniu wszystko ogarniemy. Wczoraj przywieźliśmy łóżeczko, tż ma je jutro skręcić więc ogarnę sobie kącik maluszka Pochwalę się jak będzie gotowy. Zamówiliśmy też wózek ale czas oczekiwania do 3 tygodni do kupienia została tylko wanienka i parę pierdół kosmetycznych z laktatorem na razie się wstrzymuję do porodu

Przez to całe zamieszanie z przeprowadzką nie za bardzo miałam czas, żeby Was podczytywać, może teraz będzie więcej czasu. Tak ogólnie dla wszystkich pięknych pokoików-zazdraszczam, że już są gotowe za mamy w szpitalach oraz za te, które są już blisko rozpakunku
Miłej sobotki
Stary 2014-06-07, 13:53   #3921
svelta
Rozeznanie

Fame ciesz się, że się rozlazła nie zrobiłaś, tylko Ci się zgrabnie kilogramy porozkładały Ja mam już 16,5kg na plusie, do terminu porodu miesiąc, więc mam nadzieję, że już więcej nie przytyję

Yuza zalegaj w tym łóżku do oporu. Wstawaj tylko do WC i niech inni wokół Ciebie chodzą.

Ostatnio się dziwiłam jak pisałyście, że codziennie tyle pierzcie, ale wszystko odwołuję. Właśnie wstawiłam drugi automat, a jeszcze 2 będą (no może jeden niepełny), czyli łącznie 6 pralek

Dokupiłam przez internet rożek usztywniony Motherhood i Wam powiem, że jestem trochę zawiedziona. Niby taka dobra, renomowana firma, ale to już 2 ich produkt, który mnie rozczarował. Mam już jeden rożek nieusztywniany i oba miękkością (czyli tym usztywnieniem) prawie się nie różnią. Poza tym odnoszę wrażenie, że jest gorszy jakościowo od tego tańszego. Jedyny plus jest taki, że jest cieńszy, więc na lato pewnie trochę lepiej. Mam też tą poduszke-rogala dla ciężarnych i taki miał być superowy, wypełnienie miało się nie ubijać. No i też rozczarowanie, bo już po 2 miesiącach zaczął się rozbić "oklapnięty" jak zwykła poduszka z chińskiego sklepu

A poza tym to ja chyba już naprawdę się do niczego nie nadaję, bo znów prawie nic nie zrobiłam, a jestem tak zmęczona, że nie chce mi się palcem ruszyć. No i jeszcze tak gorąco na dworze
Stary 2014-06-07, 14:12   #3922
agnes208
Zakorzenienie

svelta tak to jest ze czesto te niby lepsze firmy robia tandete jadac na opini i jakosc absolutnie nie zgrywa sie z cena. Sporo ludzi tez lubi metki i jak juz ma cos "markowego" to twierdzi ze to takie super a czesto tak nie jest
Stary 2014-06-07, 14:51   #3923
mamaya
Zakorzenienie

svelta, ja mam dużo rzeczy z Motherhood, miedzy innymi rożek, rogala, otulaczek, kocyk, flanelki i uważam, ze jakość tych produktów jest bardzo dobra.
Wszystko mam już uprane, nic sie z tym nie zadziało, nabrało wręcz miękkości.
Ale nie mogę zgodzić sie z Tobą, ze rożek jest cienki. Jest bardzo gruby według mnie i w taki dzień jak dzisiaj nie wyobrażam sobie wsadzić w ten rożek Malucha
Z reszta w taka pogodę mam zamiar używać wyłącznie otulaczka/kocyka/flanelek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 14:58   #3924
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
svelta, ja mam dużo rzeczy z Motherhood, miedzy innymi rożek, rogala, otulaczek, kocyk, flanelki i uważam, ze jakość tych produktów jest bardzo dobra.
Wszystko mam już uprane, nic sie z tym nie zadziało, nabrało wręcz miękkości.
Ale nie mogę zgodzić sie z Tobą, ze rożek jest cienki. Jest bardzo gruby według mnie i w taki dzień jak dzisiaj nie wyobrażam sobie wsadzić w ten rożek Malucha
Z reszta w taka pogodę mam zamiar używać wyłącznie otulaczka/kocyka/flanelek.
Ja też mam już uprany rożek, a dokładniej oba rożki. I dla mnie jakościowo lepszy jest ten tańszy "bezmarkowy". I ten z motherhooda naprawdę jest cienki w porównaniu z tym drugim. Nie mówię, że jest gorszy, po prostu porównując je oba lepiej w mojej ocenie wypada ten tańszy.
Stary 2014-06-07, 16:11   #3925
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Ja też mam już uprany rożek, a dokładniej oba rożki. I dla mnie jakościowo lepszy jest ten tańszy "bezmarkowy". I ten z motherhooda naprawdę jest cienki w porównaniu z tym drugim. Nie mówię, że jest gorszy, po prostu porównując je oba lepiej w mojej ocenie wypada ten tańszy.
Rozumiem Każdemu oczywiście pasuje co innego Mnie Motherhood bardzo przekonuje, aczkolwiek wiele rzeczy innych firm czy no - name'y tez są dobrej jakości
Wiadomo, ze metka nie zawsze równa sie jakość
Stary 2014-06-07, 16:15   #3926
Karolinek_
Raczkowanie

Mnie to chyba ktos nie lubi... Ledwo, co Wam napisalam, ze jest lepiej, a tu bol i wymioty... Wazne, ze rozwarcie zerowe i Mlody bryka. Ale ja juz fiksuje wszystko sie zmienia z minuty na minute. Tz sie poplakal, jak zobaczyl, jak sie zwijam, mama robila masaz krzyza, az w koncu zasnelam, bo dostalam jeszcze relanium to moje dziecko, to chyba na glodzie wyjdzie

Stary 2014-06-07, 16:16   #3927
malwiska
Zakorzenienie

Już mam dość tego słońca. Od 8 rano chowam się jak mogę i wcale nie jest chłodniej. Dziecku chyba to odpowiada bo zadowolona bryka w brzuchu... teraz to marze o chłodnym prysznicu

Stary 2014-06-07, 16:23   #3928
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Już mam dość tego słońca. Od 8 rano chowam się jak mogę i wcale nie jest chłodniej. Dziecku chyba to odpowiada bo zadowolona bryka w brzuchu... teraz to marze o chłodnym prysznicu

Zazdroszcze slonca... Ja sie tu czuje jak w zakladzie zamknietym, nawet nie moge wyjsc z oddzialu do bufetu jak bedziemy wychodzic z Malym, to jak wampirki - blade i z odrazu do slonca

Stary 2014-06-07, 16:24   #3929
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Mnie to chyba ktos nie lubi... Ledwo, co Wam napisalam, ze jest lepiej, a tu bol i wymioty... Wazne, ze rozwarcie zerowe i Mlody bryka. Ale ja juz fiksuje wszystko sie zmienia z minuty na minute. Tz sie poplakal, jak zobaczyl, jak sie zwijam, mama robila masaz krzyza, az w koncu zasnelam, bo dostalam jeszcze relanium to moje dziecko, to chyba na glodzie wyjdzie

Ty to się nacierpisz przed tym porodem Trzymaj się dzielnie
Stary 2014-06-07, 17:31   #3930
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze slonca... Ja sie tu czuje jak w zakladzie zamknietym, nawet nie moge wyjsc z oddzialu do bufetu jak bedziemy wychodzic z Malym, to jak wampirki - blade i z odrazu do slonca

Bardzo współczuję ale najważniejsze jest powtarzanie ze to dla dobra dziecka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości