Razem schudniemy 20kg! - część VIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 17:41   #3901
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII

Nikolcia to nie wiem, czemu Ci sie to nie wyswietla Normalnie jest w poscie Kasiuli. Moze cos wizaz szwankuje i przejdzie do jutra.

Kasiula ale to nie brownie tylko jablecznik jaglany . Robilam tez jablecznik dobry byl. Ale juz nie pamietam z jakiego przepisu.

Zdrowa dieta + spora dawka ruchu
Martuszka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 17:43   #3902
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Nikolcia a czytasz z komputera czy z tel?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Martuszka przecież pisałam że muszę zrobić CIASTO jaglane Dotki a nie brownie jaglane Dotki Wiem że to jabłecznik
K_A_S_I_U_L_A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 17:44   #3903
madziulka224
mimi30

Hej dziewczynki cały dzień o was myślałam ;D ale się wciągnęłam ale niestety zasłużyłam na zaraz jak przeczytacie co zjadłam ;/ a więc tak pisze dokładnie a wy krytykujcie!!!
8.00 -3 kromki chrupkiego pieczywa
12.00 - 7 opolanek -cukierków garaletek ( ciążowa przyniosła ;/ wiem
14.00 - ryba filet śledziowy w pomidorach
16.00 - tak 3 łyżki sałatki : ryż tuńczyk fasolka czerwona kukurydza z majonezem
17.00- 5 ciastek kruchych z posypką słonecznikową
o i tyle

Edytowane przez madziulka224
Czas edycji: 2015-01-12 o 17:45
madziulka224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 17:47   #3904
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Madziulka jadłospis tragiczny Wszystko do poprawy! Ale nie poddawaj się! Musisz zapomnieć o tym dniu i zacząć jutro od nowa, tym razem już z lepszym jałospisem
Stary 2015-01-12, 17:50   #3905
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Ogrodniczka no to juz wiadomo skad taki nick . Ok, to zacznij od jutra skoro dzis jeszcze niedietetycznie bylo.
Fajnie miec taka prace z pasji. Moze znasz kwiaty, do ktorych osy nie leca? Chcialabym cos posadzic, ale nie chce os sciagac.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

o matko Madziulka malo z krzesla nie spadlam z wrazenia
Wiesz ze byl to tragiczny jedzeniowo dzien, wiec nie pozostaje nic innego niz od jutra wziac sie NAPRAWDE w garsc.
zrobilas zakupy? masz w ogole z czego zrobic jadlospis na jutro??
udusze Cie normalnie

Stary 2015-01-12, 17:55   #3906
madziulka224
mimi30

na jutro planuje tak
1. 3 kromki chrupkiego pieczywa + activia
2. jabłko i 2 mandarynki
3. ryba filet sledziowy w pomidorach
4. warzywa na parzy : brokuł groszek marchew kalafior
i mam nadzieje ze starczy, czy myślicie ze będzie w miarę ok?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

powiedzcie mi co tak se kupujecie na śniadania kolację?

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

musze se zrobić porządne zakupy
Stary 2015-01-12, 17:56   #3907
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziulka224 Pokaż wiadomość
na jutro planuje tak
1. 3 kromki chrupkiego pieczywa + activia
2. jabłko i 2 mandarynki
3. ryba filet sledziowy w pomidorach
4. warzywa na parzy : brokuł groszek marchew kalafior
i mam nadzieje ze starczy, czy myślicie ze będzie w miarę ok?
a gdzie białko białko jeszcze raz białko to dzięki niemu spalasz tłuszcz
Czy ty samymi warzywami się najadasz bo ja to bym dorzuciła z 200g fileta z kury . Jakieś NNKt by sie przydało orzechy słonecznik pestki dyni cokolwiek
Stary 2015-01-12, 17:58   #3908
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Madziulka jadłospis na jutro jest zły. Nie ma chyba nawet 1000 kcal. Musisz go zmienić bo na takiej głodowej diecie długo nie pociągniesz.
Po 1 na śniadanie zjedz normalne pełnoziarniste pieczywo ok 80 g, do tego chuda drobiowa wędlina, sałata lodowa. Ewentualnie może być chudy ser lub jajka.
II śniadanie jest ok, możesz do tego zjeść activię.
Rybę planujesz zjeść w pracy? czy w domu? To ryba w puszce?
Do tych warzyw na parze dorzuć białko czyli duszoną pierś z kurczaka/ rybę duszoną, czy 2 jajka sadzone.
Stary 2015-01-12, 18:02   #3909
madziulka224
mimi30

oki dorzucę 1/2 fileta grillowanego , mam cały czas takie wrażenie ze i tak to będzie zaduzo

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

hehe padniecie ze śmiechu ale naszej koleżanki mama ma brata( udziałowca w firmie produkującej rybki w puszkach ) i my mamy w pracy całą szafkę puszek filetów śledziowych w pomidorach hihi
Stary 2015-01-12, 18:02   #3910
anka8919
Raczkowanie

cześć nazywam się Ania .. Jak w domu mnie uczyli trzeba się przedstawić
Może powiem dlaczego tu się znalazłam.. szukam motywacji głupie wymówki się mnie trzymią a wiem że potrafie schudnąć po pierwsze nie wejdę na wagę sama doprowadziłam się do tego stanu mam niedoczynność tarczycy może dużo nie jem bo wręcz mało na prawdę ale mój jadłospis składa się w 97% z słodyczy . nie umiem przekonać do wielu zdrowych potraw wielu też produktów nie lubię . Przyjmniecie mnie do swego grona ?? Mam okropną pracę która składa się z siedzenia i 100% wykończenia psychicznego .. na dzień dzisiejszy siedzę teraz w pracy jeszcze a w domu bałagan na który nie mam sił ponieść ręki .. ooo moment kwestia użalania to chyba przesada . Chciałabym was prosić o pomoc ze względu iż nienawidzę chodzić i wymyślać co jest dietetyczne czy każda z was mogłaby wysyłać mi jakiś jadłospis którego mogłabym używać na codzień ?? słodycze odrzucić nie problem po 7 dniach już nie czuje się apetytu na słodycze nie jadłam ich całe życie dopóki nie poszłam do tej pracy .. zajadam nimi się ze stresu . Moje pragnienie to nie to by zmieścić się w te spodnie które mam zaciasne moim pragnieniem jest poprawić wyniki badań bym w końcu mogła zostać mamą Proszę pomożecie ??Ania
anka8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:06   #3911
Emilia 25
404 Not Found

W którym poście jest tabelka (numer?) bo ja też nie widzę.
Stary 2015-01-12, 18:08   #3912
eliza40
Zakorzenienie

3877

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Ania napisz ile ważysz i ile byś chciała
Stary 2015-01-12, 18:10   #3913
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Anka witaj
Napisz jaką masz wagę i ile wzrostu. Oczywiście że Ci pomożemy Codziennie wstawiamy jadłospisy i możesz z nich korzystać

Co to znowu jakiś problem z tabelką???
Stary 2015-01-12, 18:10   #3914
anka8919
Raczkowanie

Moim problemem również są kawy nacodzień mogę wypić ich hektolitry .. może chcecie wiedzieć jak tłusto jem ...
7h kawa z mleczkiem i łyżeczką cukru
8h kawa -''-
rano 9h - dwie kromki z białego pieczywa z serem papryką i szynką
kawa
kawa latte
kawa
herbata neste 1Litr do 12h
12h żeberko na tłusto w przyprawie miodowej do tego surówka z kapusty kiszonej z marchewką
kawa latte
herbata neasty
kawa
15h żeberko na zimno z kromką chleba z masłem
kawa latte
ciastko około 50g czekoladą oblany wafelek
17hherbata neasty
woda mineralna do rana
teraz możecie krzyczeć po mnie
Stary 2015-01-12, 18:11   #3915
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Idę w końcu ćwiczyć póki sama jestem w domu (tz tylko z małą). Mąż z córą zaraz wrócą z tańców i będzie mi głupio przy nich skakać
Stary 2015-01-12, 18:11   #3916
anafora12345
Rozeznanie

Anka my po to tu jesteśmy zeby wspólnie układać i poprawiać jadłospisy pisz nam co jadłaś to zawsze któraś cos poprawi . To nie jest tak że masz 7 jadłospisów i jedziesz na nich miesiac czasu bo organizm i tak się zbuntuje
Stary 2015-01-12, 18:13   #3917
anka8919
Raczkowanie

dziewczyny ja nie mam wagi teraz by się zważyć jutro kupie baterie bo przy 69kg padła ale czuje że mam jakieś 86-90kg o tym stanie byłam 4 lata temu ale zrzuciłam do 62kg a później rosłam bo znów zajełam objadaniem przez problemy ... wzrostu mam 168cm chciałabym wrócić do 60kg więc jakieś znów 2 lata powracania do tego co było ale jakbym 10kg schudła w ciągu 6 miesięcy już bym cieszyła jak dziecko mój rozmiar z 38 poszedł na 44

Edytowane przez anka8919
Czas edycji: 2015-01-12 o 18:15
Stary 2015-01-12, 18:16   #3918
madziulka224
mimi30

kochane ide dupke ruszyć cos poskaczę potańczę będę wpóźnym wieczorkiem ;*
Stary 2015-01-12, 18:33   #3919
OgrodniczkaAgnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martuszka85 Pokaż wiadomość
Ogrodniczka no to juz wiadomo skad taki nick . Ok, to zacznij od jutra skoro dzis jeszcze niedietetycznie bylo.
Fajnie miec taka prace z pasji. Moze znasz kwiaty, do ktorych osy nie leca? Chcialabym cos posadzic, ale nie chce os sciagac.
Oprócz tego śledzia to nie było aż tak źle, ale już jakoś tak postanowiłam, że zaczynam od jutra z pisaniem menu, to już nie będę się rozpisywać.
Odnośnie os to powiem szczerze, że nigdy nie zwracałam na to uwagi. Owszem wiem, co zwabia motyle i pszczółki, ale osy to nie wiem, co lubią. Wiem tylko że w upały przylatują do nas pić wodę ze zraszaczy. Mamy stertę piachu wyrzuconą na folię i na brzegach tej foli w zagłębieniach gromadzi się trochę wody ze zraszaczy podlewających szkółkę, jak wiatr powieje tam tę wodę. I wszelkie robactwo idzie tam pić.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anka8919 Pokaż wiadomość
cześć nazywam się Ania .. Jak w domu mnie uczyli trzeba się przedstawić
Może powiem dlaczego tu się znalazłam.. szukam motywacji głupie wymówki się mnie trzymią a wiem że potrafie schudnąć po pierwsze nie wejdę na wagę sama doprowadziłam się do tego stanu mam niedoczynność tarczycy może dużo nie jem bo wręcz mało na prawdę ale mój jadłospis składa się w 97% z słodyczy . nie umiem przekonać do wielu zdrowych potraw wielu też produktów nie lubię . Przyjmniecie mnie do swego grona ?? Mam okropną pracę która składa się z siedzenia i 100% wykończenia psychicznego .. na dzień dzisiejszy siedzę teraz w pracy jeszcze a w domu bałagan na który nie mam sił ponieść ręki .. ooo moment kwestia użalania to chyba przesada . Chciałabym was prosić o pomoc ze względu iż nienawidzę chodzić i wymyślać co jest dietetyczne czy każda z was mogłaby wysyłać mi jakiś jadłospis którego mogłabym używać na codzień ?? słodycze odrzucić nie problem po 7 dniach już nie czuje się apetytu na słodycze nie jadłam ich całe życie dopóki nie poszłam do tej pracy .. zajadam nimi się ze stresu . Moje pragnienie to nie to by zmieścić się w te spodnie które mam zaciasne moim pragnieniem jest poprawić wyniki badań bym w końcu mogła zostać mamą Proszę pomożecie ??Ania
Witaj Ania, ja też dzisiaj tutaj dołączyłam.
OgrodniczkaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:35   #3920
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Ania no hej . Nie ma problemu, jak nie masz bladego pojecia o odchudzaniu, to mozesz korzystac z naszych jadlospisow. Codziennie je wrzcucamy wiec mozesz odgapiac i jesc np z 1-2 dniowym opoznieniem. Jak nie wiesz jak cos przyrzadzic to pytaj. Zobaczysz ze jak zatrybisz, to bedziesz wolala robic wlasne, a my bedziemy je korygowac. Na poczatku to sie wydaje to nie do ogarniecia, ale pozniej okazuje sie dziecinnie proste.
Waga to nie problem, zwazysz sie na dniach. To nie jest cos wymagane aby byc na watku. Ale wiadomo, spadajaca waga mobilizuje.
Takze wez sobie przykladowe jadlospisy z naszych postow i kup skladniki . Tylko nie bierz jadlospisow z postow Madziuki, bo ona sie dopiero uczy diety

Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy, a dokladnie Hashimoto. I mozna przy tym schudnac .

Co do twojego codziennego jadlospisu - jest bardzo niezdrowy. To juz nawet nie chodzi tylko o kilogramy, ale o Twoje zdrowie.
Zostawisz kiedys majatek w aptekach jak sie nie opanujesz
A krzyczec to bedziemy jak sie nie poprawisz dopiero . Myslisz ze dlaczego my tu jestesmy? bo tez kiedys jadlysmy okropnie. Zdazaly sie mi tygodnie gdzie prawie codziennie bylam w KFC.
Tykze glowa do gory

Madziulka wiem ze to siedzi w Twojej glowie, ale musisz myslec rozsadnie. Aby schudnac, trzeba jesc. Aby byc zdrowym, trzeba organizmowi dostarczac niezbedne witaminy, pierwiastki.
Optymalnym rozwiazaniem jest dieta 1500kcal dla osoby w Twoim wieku. Wiec jesli boisz sie ze jesz za duzo (a uwiez mi, ten jadlospis na jutro to o bardzo malo), to policz kalorie. Wtedy wyjdzie Ci czarno na bialym. Mozesz tez uwierzyc nam na slowo, bo mamy juz mniej wiecej wyczucie, ze wiemy co mowimy.
Wiec bedzie duuuuzo lepiej jak:
1. 3 kromki chrupkiego pieczywa + activia / 2 kromki chleba pelnoziarnistego + szynka + 2 rodzaje warzyw
2. jabłko i 2 mandarynki + activia
3. ryba filet sledziowy w pomidorach / jak juz nie masz nic innego na jutro to dorzuc 2 kromki pelnoziarnistego + salate
4. warzywa na parzy : brokuł groszek marchew kalafior + 2 jajka sadzone lub piers z kurczaka

Nie bede Cie od razu katowac 5 posilkami, stopniowo . Na wszystko przyjdzie czas.

Stary 2015-01-12, 18:35   #3921
OgrodniczkaAgnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikolcia r Pokaż wiadomość

OGODNICZKA a z jakich rejonów jesteś?ja mam chopla na punkcie kwiatów a bardziej krzewów ozdobnych
Z centrum Polski, ale krzewów nie mam, bo ja z zagłębia ogrodniczego i krzewów jest już za dużo wkoło. Trzeba było uderzyć w coś innego.
OgrodniczkaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:40   #3922
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
3877

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Ania napisz ile ważysz i ile byś chciała
Tak myślałam. Ja też nie widzę tabelki, żadnego załącznika. No nic.
Stary 2015-01-12, 18:49   #3923
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Emilia no to jakies cuda sie dzis dzieja. Ja normalnie widze. Moze to wina wizazu, nie mam pojecia. Do tej pory wszyscy widzieli tabelke

Ogrodniczka znaczy chodzilo mi o oba osobniki i osy i pszczoly . Nienawidze dziadostwa.

Kto nie widzi tabelki niech ja ogladnie z linku:

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=189212

Stary 2015-01-12, 18:54   #3924
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Emilia dlaczego nie widzisz tabelki?

Anka strasznie dużo pijesz słodkich napojów. Zobacz ile neaste ma kcal i cukrów. Przelicz to na ilość wypijanego przez Ciebie napoju a zobaczysz ile wypijasz z nim kcal To spokojnie zastępuje 1 wielki i syty posiłek. Nie chodzi o to że mało jesz. Jesz mało ale za to bardzo tuczące produkty. W diecie chodzi o to żeby zjeść duuużo zdrowych i niskokalorycznych produktów. Wtedy nie chodzi się głodnym i spada ochota na przegryzienie czegoś zabronionego. Dlatego trzeba uważnie komponować jadłospis. Np. tabliczka czekolady = duży zdrowy obiad który nasyci Ciebie na długo, a po tabliczce czekolady zaraz będziesz głodna.
Zdrowy posiłek to na pewno nie tłuste żeberka
Na początku odstaw napój neaste i zastąp go wodą mineralna niegazowaną.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Poćwiczyłam zrobiłam 5 min rozgrzewkę z Mel B i jej 20 min trening cardio. Jestem z siebie zadowolona. Zaraz idę pokręcić hula hop a wieczorem może jeszcze wskoczę na rowerek.
Stary 2015-01-12, 18:58   #3925
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Kasiula

Stary 2015-01-12, 19:00   #3926
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Emilia no to jakies cuda sie dzis dzieja. Ja normalnie widze. Moze to wina wizazu, nie mam pojecia. Do tej pory wszyscy widzieli tabelke
Cytat:
Napisane przez K_A_S_I_U_L_A Pokaż wiadomość
Emilia dlaczego nie widzisz tabelki?
Nie mam pojęcia.
Może dlatego, że nie mam Windowsa, ale MacBook?

Tak widzę cały post Kasiuli:

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2015-01-12 o 19:02
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:11   #3927
Pendulka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikolcia r Pokaż wiadomość
MARTUSZKA niektórzy zamiast śmietany używają jogurtu do zupy,to chyba da się na ciepło,nie mam pojęcia.
Jak za mocno podgrzejesz to się rozwarstwi i takie białe..kropki?bobki? powstaną (ma mniej tłuszczu stąd ta reakcja na ciepło).

Witam nowe koleżanki
Widzę, że coś się ruszyło
Miss powinnaś wiedźmą zostać, yyy... znaczy czarodziejką

Piękna tabelka dziewczyny! Oby tak dalej!

Martuszka zaaraaaażam dawaj, dawaj nie przestawaj

mój jadłospis na dziś:
-musli, ananas, banan, mleko 1,5%
-dwie kromki razowca z wędliną drobiową, ogórkiem kiszonym i masłem, mandarynki
- mandarynki (zaczęło mnie coś ssać w żołądku to dokończyłam te z drugiego śniadania )
- makaron pełnoziarnisty ze schabem, pieczarkami, porem w sosie śmietankowym, ogórek kiszony
- omlet z warzywami i wędliną drobiową

trening: 1h marszobiegów

I teraz idę gotować obiad na następne dni
Stary 2015-01-12, 19:17   #3928
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Pendulka a co pichcisz?

Stary 2015-01-12, 19:19   #3929
Pendulka
Rozeznanie

Cytat:
Pendulka a co pichcisz?
Kurczaka ze szpinakiem,serem feta i cebulą do tego raz makaron świderki, raz spaghetti, a raz ryż a do tego pomidory świeże, ale to już przed samym posiłkiem będę dodawać.
Stary 2015-01-12, 20:15   #3930
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Martuszka mam nadzieję że zobaczę dzisiaj Twój meldunek o wykonanych ćwiczeniach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości