|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Nikolcia to nie wiem, czemu Ci sie to nie wyswietla
Normalnie jest w poscie Kasiuli. Moze cos wizaz szwankuje i przejdzie do jutra.Kasiula ale to nie brownie tylko jablecznik jaglany . Robilam tez jablecznik
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Nikolcia a czytasz z komputera czy z tel?
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Martuszka przecież pisałam że muszę zrobić CIASTO jaglane Dotki a nie brownie jaglane Dotki
|
|
|
|
#3903 |
|
mimi30
|
Hej dziewczynki cały dzień o was myślałam ;D ale się wciągnęłam
ale niestety zasłużyłam na 8.00 -3 kromki chrupkiego pieczywa 12.00 - 7 opolanek -cukierków garaletek ![]() 14.00 - ryba filet śledziowy w pomidorach 16.00 - tak 3 łyżki sałatki : ryż tuńczyk fasolka czerwona kukurydza z majonezem 17.00- 5 ciastek kruchych z posypką słonecznikową o i tyle
Edytowane przez madziulka224 Czas edycji: 2015-01-12 o 17:45 |
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka jadłospis tragiczny
Wszystko do poprawy! Ale nie poddawaj się! Musisz zapomnieć o tym dniu i zacząć jutro od nowa, tym razem już z lepszym jałospisem
|
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogrodniczka no to juz wiadomo skad taki nick
. Ok, to zacznij od jutra skoro dzis jeszcze niedietetycznie bylo. Fajnie miec taka prace z pasji. Moze znasz kwiaty, do ktorych osy nie leca? Chcialabym cos posadzic, ale nie chce os sciagac.---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- o matko Madziulka malo z krzesla nie spadlam z wrazenia ![]() Wiesz ze byl to tragiczny jedzeniowo dzien, wiec nie pozostaje nic innego niz od jutra wziac sie NAPRAWDE w garsc. zrobilas zakupy? masz w ogole z czego zrobic jadlospis na jutro?? udusze Cie normalnie ![]()
|
#3906 |
|
mimi30
|
na jutro planuje tak
1. 3 kromki chrupkiego pieczywa + activia 2. jabłko i 2 mandarynki 3. ryba filet sledziowy w pomidorach 4. warzywa na parzy : brokuł groszek marchew kalafior i mam nadzieje ze starczy, czy myślicie ze będzie w miarę ok? ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- powiedzcie mi co tak se kupujecie na śniadania kolację? ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- musze se zrobić porządne zakupy
|
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy ty samymi warzywami się najadasz bo ja to bym dorzuciła z 200g fileta z kury . Jakieś NNKt by sie przydało orzechy słonecznik pestki dyni cokolwiek
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka jadłospis na jutro jest zły. Nie ma chyba nawet 1000 kcal. Musisz go zmienić bo na takiej głodowej diecie długo nie pociągniesz.
Po 1 na śniadanie zjedz normalne pełnoziarniste pieczywo ok 80 g, do tego chuda drobiowa wędlina, sałata lodowa. Ewentualnie może być chudy ser lub jajka. II śniadanie jest ok, możesz do tego zjeść activię. Rybę planujesz zjeść w pracy? czy w domu? To ryba w puszce? Do tych warzyw na parze dorzuć białko czyli duszoną pierś z kurczaka/ rybę duszoną, czy 2 jajka sadzone. |
|
|
|
#3909 |
|
mimi30
|
oki dorzucę 1/2 fileta grillowanego , mam cały czas takie wrażenie ze i tak to będzie zaduzo
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- hehe padniecie ze śmiechu ale naszej koleżanki mama ma brata( udziałowca w firmie produkującej rybki w puszkach ) i my mamy w pracy całą szafkę puszek filetów śledziowych w pomidorach hihi |
|
|
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
cześć nazywam się Ania .. Jak w domu mnie uczyli trzeba się przedstawić
![]() Może powiem dlaczego tu się znalazłam.. szukam motywacji głupie wymówki się mnie trzymią a wiem że potrafie schudnąć po pierwsze nie wejdę na wagę sama doprowadziłam się do tego stanu mam niedoczynność tarczycy może dużo nie jem bo wręcz mało na prawdę ale mój jadłospis składa się w 97% z słodyczy . nie umiem przekonać do wielu zdrowych potraw wielu też produktów nie lubię . Przyjmniecie mnie do swego grona ?? Mam okropną pracę która składa się z siedzenia i 100% wykończenia psychicznego .. na dzień dzisiejszy siedzę teraz w pracy jeszcze a w domu bałagan na który nie mam sił ponieść ręki .. ooo moment kwestia użalania to chyba przesada . Moje pragnienie to nie to by zmieścić się w te spodnie które mam zaciasne moim pragnieniem jest poprawić wyniki badań bym w końcu mogła zostać mamą Proszę pomożecie ??Ania
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
3877
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Ania napisz ile ważysz i ile byś chciała
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Anka witaj
Napisz jaką masz wagę i ile wzrostu. Oczywiście że Ci pomożemy Codziennie wstawiamy jadłospisy i możesz z nich korzystać ![]() Co to znowu jakiś problem z tabelką??? |
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Moim problemem również są kawy nacodzień mogę wypić ich hektolitry .. może chcecie wiedzieć jak tłusto jem ...
7h kawa z mleczkiem i łyżeczką cukru 8h kawa -''- rano 9h - dwie kromki z białego pieczywa z serem papryką i szynką kawa kawa latte kawa herbata neste 1Litr do 12h 12h żeberko na tłusto w przyprawie miodowej do tego surówka z kapusty kiszonej z marchewką kawa latte herbata neasty kawa 15h żeberko na zimno z kromką chleba z masłem ![]() kawa latte ciastko około 50g czekoladą oblany wafelek 17hherbata neasty woda mineralna do rana teraz możecie krzyczeć po mnie |
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Idę w końcu ćwiczyć póki sama jestem w domu (tz tylko z małą). Mąż z córą zaraz wrócą z tańców i będzie mi głupio przy nich skakać
|
|
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
Anka my po to tu jesteśmy zeby wspólnie układać i poprawiać jadłospisy pisz nam co jadłaś to zawsze któraś cos poprawi . To nie jest tak że masz 7 jadłospisów i jedziesz na nich miesiac czasu bo organizm i tak się zbuntuje
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja nie mam wagi teraz by się zważyć
jutro kupie baterie bo przy 69kg padła ale czuje że mam jakieś 86-90kg o tym stanie byłam 4 lata temu ale zrzuciłam do 62kg a później rosłam bo znów zajełam objadaniem przez problemy ... wzrostu mam 168cm chciałabym wrócić do 60kg więc jakieś znów 2 lata powracania do tego co było ale jakbym 10kg schudła w ciągu 6 miesięcy już bym cieszyła jak dziecko mój rozmiar z 38 poszedł na 44
Edytowane przez anka8919 Czas edycji: 2015-01-12 o 18:15 |
|
|
|
#3918 |
|
mimi30
|
kochane ide dupke ruszyć cos poskaczę potańczę będę wpóźnym wieczorkiem ;*
|
|
|
|
#3919 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie os to powiem szczerze, że nigdy nie zwracałam na to uwagi. Owszem wiem, co zwabia motyle i pszczółki, ale osy to nie wiem, co lubią. Wiem tylko że w upały przylatują do nas pić wodę ze zraszaczy. Mamy stertę piachu wyrzuconą na folię i na brzegach tej foli w zagłębieniach gromadzi się trochę wody ze zraszaczy podlewających szkółkę, jak wiatr powieje tam tę wodę. I wszelkie robactwo idzie tam pić. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania no hej
Waga to nie problem, zwazysz sie na dniach. To nie jest cos wymagane aby byc na watku. Ale wiadomo, spadajaca waga mobilizuje. Takze wez sobie przykladowe jadlospisy z naszych postow i kup skladniki ![]() Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy, a dokladnie Hashimoto. I mozna przy tym schudnac Co do twojego codziennego jadlospisu - jest bardzo niezdrowy. To juz nawet nie chodzi tylko o kilogramy, ale o Twoje zdrowie. Zostawisz kiedys majatek w aptekach jak sie nie opanujesz ![]() A krzyczec to bedziemy jak sie nie poprawisz dopiero . Myslisz ze dlaczego my tu jestesmy? bo tez kiedys jadlysmy okropnie. Zdazaly sie mi tygodnie gdzie prawie codziennie bylam w KFC.Tykze glowa do gory Madziulka wiem ze to siedzi w Twojej glowie, ale musisz myslec rozsadnie. Aby schudnac, trzeba jesc. Aby byc zdrowym, trzeba organizmowi dostarczac niezbedne witaminy, pierwiastki. Optymalnym rozwiazaniem jest dieta 1500kcal dla osoby w Twoim wieku. Wiec jesli boisz sie ze jesz za duzo (a uwiez mi, ten jadlospis na jutro to o bardzo malo), to policz kalorie. Wtedy wyjdzie Ci czarno na bialym. Mozesz tez uwierzyc nam na slowo, bo mamy juz mniej wiecej wyczucie, ze wiemy co mowimy. Wiec bedzie duuuuzo lepiej jak: 1. 3 kromki chrupkiego pieczywa + activia / 2 kromki chleba pelnoziarnistego + szynka + 2 rodzaje warzyw 2. jabłko i 2 mandarynki + activia 3. ryba filet sledziowy w pomidorach / jak juz nie masz nic innego na jutro to dorzuc 2 kromki pelnoziarnistego + salate 4. warzywa na parzy : brokuł groszek marchew kalafior + 2 jajka sadzone lub piers z kurczaka Nie bede Cie od razu katowac 5 posilkami, stopniowo . Na wszystko przyjdzie czas.
|
#3921 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia no to jakies cuda sie dzis dzieja. Ja normalnie widze. Moze to wina wizazu, nie mam pojecia. Do tej pory wszyscy widzieli tabelke
![]() Ogrodniczka znaczy chodzilo mi o oba osobniki i osy i pszczoly . Nienawidze dziadostwa.Kto nie widzi tabelki niech ja ogladnie z linku: https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=189212
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Emilia dlaczego nie widzisz tabelki?
![]() Anka strasznie dużo pijesz słodkich napojów. Zobacz ile neaste ma kcal i cukrów. Przelicz to na ilość wypijanego przez Ciebie napoju a zobaczysz ile wypijasz z nim kcal To spokojnie zastępuje 1 wielki i syty posiłek. Nie chodzi o to że mało jesz. Jesz mało ale za to bardzo tuczące produkty. W diecie chodzi o to żeby zjeść duuużo zdrowych i niskokalorycznych produktów. Wtedy nie chodzi się głodnym i spada ochota na przegryzienie czegoś zabronionego. Dlatego trzeba uważnie komponować jadłospis. Np. tabliczka czekolady = duży zdrowy obiad który nasyci Ciebie na długo, a po tabliczce czekolady zaraz będziesz głodna. Zdrowy posiłek to na pewno nie tłuste żeberka Na początku odstaw napój neaste i zastąp go wodą mineralna niegazowaną. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Poćwiczyłam |
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula
|
#3926 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Może dlatego, że nie mam Windowsa, ale MacBook? ![]() Tak widzę cały post Kasiuli:
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2015-01-12 o 19:02 |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam nowe koleżanki Widzę, że coś się ruszyło Miss powinnaś wiedźmą zostać, yyy... znaczy czarodziejką Piękna tabelka dziewczyny! Oby tak dalej! Martuszka zaaraaaażam dawaj, dawaj nie przestawaj ![]() mój jadłospis na dziś: -musli, ananas, banan, mleko 1,5% -dwie kromki razowca z wędliną drobiową, ogórkiem kiszonym i masłem, mandarynki - mandarynki (zaczęło mnie coś ssać w żołądku to dokończyłam te z drugiego śniadania - makaron pełnoziarnisty ze schabem, pieczarkami, porem w sosie śmietankowym, ogórek kiszony - omlet z warzywami i wędliną drobiową trening: 1h marszobiegów I teraz idę gotować obiad na następne dni
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Pendulka a co pichcisz?
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Kurczaka ze szpinakiem,serem feta i cebulą do tego raz makaron świderki, raz spaghetti, a raz ryż
a do tego pomidory świeże, ale to już przed samym posiłkiem będę dodawać.
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka mam nadzieję że zobaczę dzisiaj Twój meldunek o wykonanych ćwiczeniach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Normalnie jest w poscie Kasiuli. Moze cos wizaz szwankuje i przejdzie do jutra.
. Robilam tez jablecznik 

. Ok, to zacznij od jutra skoro dzis jeszcze niedietetycznie bylo.