|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Witam w ten deszczowy poranek...
Cytat:
bo się boi że zacznę rodzić a on nie zdąży mnie dowieźć na porodówkę bo 2 h jazdy jest i że zacznę rodzić w aucie i co on zrobi zmykam na moje ulubione, co miesięczne (ba, ostatnio nawet częściej) badanie krwi i mocz.
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
pospalam jak zwykle do 7, w zasadzie to wstałam chwilę przed to jescze wypilam kawke i zjadlam ciacho zanim obudziłam corcie do przedszkola.Słucham wiadomosci o turystach, którzy weszli na Swinice w sandalach Skąd tacy lekkomyślni ludzie się biorą? Amelie nie pomoge, takiego bolu nie miałam. ![]() Mnie ogólnie nic nie boli. Lecę pod prysznic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3904 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam w 5 dniu 38 tygodnia ![]() Dziś wizyta o 15.20, już się emocjonuję oczywiście... Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twoje badania. No wyobraźcie sobie, że noc przespana i to całkiem miło ![]() A od dziś wiem, co to ból pachwiny.....
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki uciekam na wizytę
mam nadzieje, ze mi się nikt nie wepchnie w kolejkę. Bo będę bić Miłego dnia |
|
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ekaterina Twój poród wyglądał podobnie jak mój pierwszy - przed 22 odeszły mi wody, ok.3.30 wzięli mnie na porodowke,a przed 6 mała była na świecie. |
|
|
|
#3908 |
|
Konto usunięte
|
Melduję się z rana
Żeby nie było ![]() Noc przespana, wieczorem jeszcze pobolewało jak na okres ale zasnęłam i nie budziło mnie to w nocy ![]() Macie tak, że pobolewa ale skurczów brak? Ja czuję tylko taki tłumiący ból, nie za silny, ale nic się nie spina... W II trymestrze miałam częstsze twardnienia... Mam dzisiaj parę rzeczy do załatwienia na mieście, szkoda że pogoda taka do kitu. U nas teraz w kratkę, raz zimno i pada, raz słońce...i też zimno hehe ![]() Brakuje mi tej temperatury powyżej 2ost ![]() Latte raz jeszcze kciuki za wizytę Oby coś ruszyło u Ciebie ![]() Madziuszka też kciuki ![]() Katerina no proszę, pierwsza noc po porodzie i przespana Musiałaś być już tymi nieprzespanymi nocami nieźle wykończona Miłego dnia |
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47861021]Melduję się z rana
Żeby nie było ![]() Noc przespana, wieczorem jeszcze pobolewało jak na okres ale zasnęłam i nie budziło mnie to w nocy ![]() Macie tak, że pobolewa ale skurczów brak? Ja czuję tylko taki tłumiący ból, nie za silny, ale nic się nie spina... W II trymestrze miałam częstsze twardnienia... Mam dzisiaj parę rzeczy do załatwienia na mieście, szkoda że pogoda taka do kitu. U nas teraz w kratkę, raz zimno i pada, raz słońce...i też zimno hehe ![]() Brakuje mi tej temperatury powyżej 2ost ![]() Latte raz jeszcze kciuki za wizytę Oby coś ruszyło u Ciebie ![]() Madziuszka też kciuki ![]() Katerina no proszę, pierwsza noc po porodzie i przespana Musiałaś być już tymi nieprzespanymi nocami nieźle wykończona Miłego dnia Tak, taki tępy ból, ja mam zwłaszcza na dole po bokach, no jak na okres trochę. Ale na razie tylko to. Pogoda rzeczywiście paskudna się zrobiła, ja chcę jeszcze lato W ogóle nie chce mi się z domu wychodzić w taką szarugę Powodzenia w załatwianiu spraw
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dawno nie pisałam Gratulacje dla Kasi śliczna córeczka ciągle Was podczytuje ale jakoś czasu na pisanie nie miałam ciągle męczy mnie ból żeber i spojenia łonowego. Dzisiaj po 16 mam wizyte u gina, ciekawe co mi powie aaa i zastanawiam się czy gęsty glutowaty śluz o troche zielonkawym zabarwieniu to moze byc czop?
|
#3911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ból żeber... ja też to mam, mój syneczek lubi tam trzymać kolano
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myslalam ze pieczenie i swedzenie to raczej przy infekcji a nie odchodzacym czopie---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
To i my sie przywitamy
Ja to na pewno skurcze przegapie i w koncu urodze w domu albo w aucie ![]() Wczoraj co chwile twardnial mi brzuch, do tego plecy bolaly - no ewidentnie skurcze! Ale czekalam na mocny bol a tu nic... raczej bylo to nieprzyjemne. Od polnocy do 7:30 spalam bez przerwy Zaraz budze tzta zeby po bulki jechal, bo ja mam na dzisiaj ambitny plan nic nie robienia Udanych wizyt i milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3914 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny pisały, że miał u nich lekko zielonkawe zabarwienie. ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() Nie przegapisz, nie przegapisz. Skoro przeszło, to nie było to. Te przed porodem są częstsze i silniejsze, także na pewno zauważysz (ekspert się znalazł, przecież ja też będę pierwszy raz rodzić, hehe
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
dziennn dobryy
synus o 7 wołał mama, mama i sie obudzilismy fasola na gazie, mały sie bawi a ja jeszcze lezakuje w łózku he ![]() za wszytkie wizyty dzisiejsze -kciuki zaciśnięte
|
|
|
|
#3916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zostało mi 18 dni do tp ale mam nadzieje ze szybciej bede mogła utulić moja Lenke. Juz mialam pare ostrych boli i skurczy ktore mnie wystraszyly no ale wiem ze te prawdziwe beda o wiele mocniejsze na razie na porod nastawiam sie pozytywnie urodzic musze wiec innego wyjscia nie mam a tu na watku porodowka sie strasznie rozkrecila a jeszcze wrzesnia nie ma :P
|
|
#3917 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie plecy bolą, i wygląda na to że moje żebro jest nadal eksploatowane przez synia Dzięki za kciuki, wizyta dopiero po południu. Miłego dzionka ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
ja mam termin 2 dni przed Tobą i różnie z tym bywa. Przeczucie mi mówi, że urodzę pod koniec tego tygodnia
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tam nic nie dolega, ale ja sie ciesze bo musze do 11 wytrzymac ![]() mam napiety grafik ![]() w czwartek zebranie w przedszkolu, 1 prowadze mojego przedszkolaczka po raz pierwszy do przedszkola itd wiec nie moge jeszcze rodzić ![]() padłam , mój syn dał tatusiowi swoja"kase" i mówi kup mi paczka |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no maluchy w tym wieku są niesamowite, moja siostra ma taką Anielkę, jaka to urocza dziewczynka, też idzie od września do przedszkola. Ciekawe jak się dzidzia w brzuchu posłucha i czy zechce poczekać, hehe
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekaterina skad ty miałaś tyle wód płodowych?
![]() golgie ale Kochany maz dzanet2108 tez bym chciala zeby bylo powyzej 20stopni... jak pomysle ze mam dzis wyjsc z domu to ![]() Snilo mi sie ze porodzie bylam tak chuda ze spodnie mi z tylka spadały ![]() W ogole nie mam zadnych ubran,mowie serio odkad jestem w ciazy nic sobie kupowalam praktycznie... wiele ciuchow mam takich ze nadaja sie tylko do chodzenia po domu... naprawde przydalyby mi sie porządne zakupy
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termin mam w sumei na 14 , ale na 11 umówiłam sie z lekarką ze rodzimy, ona ma akurat dyzur i w sumie miło mi ze pomyslała o mnie , ze chce być przy porodzie ![]() nie przeszkadza mi to ze bedzie wywoływany bo już tak miałam ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- aaa wczoraj jedna z koleżanek mych miała miec cc, własnei sobei przypomniałam o tym-ciekawe jak tam ![]() a druga ma dziś kurde no to sie ugadałay
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po
szyjka ponoć malutka, dziś nie urodze, ale zauważyla, że brzuch się obniżył. Malutka przeslodka, rasie trzymała przy buzi na wiewioreczke zupełnie jak mamusia. Główka juz nisko. Także chyba czas zacząć 3xS ![]() Dziękuję za kciuki ja też trzymam za dzisiejsze wizytujące ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek !
Witamy się w 35t 1d, czyli 9 m-cu! Na wczorajszej wizycie, na którą czekałam 6 tygodni - bo doktorek był na urlopie -było USG 3 trymestru. Dziewczynka pozostała dziewczynką, czyli będzie pierwsza królewna w rodzinie Teraz śmigam do ZUS-u ze zwolnieniem, potem na małe zakupy i chyba pranie wstawię, bo przywiozłam trochę rzeczy po córeczce koleżanki. Jak popstrykam fotki to pokażę te śliczności. Aaa no i z zakupami też ruszyłam, jeszcze zrobię jakieś szybkie KUP TERAZ i będzie z głowy. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Fajnie znów rozpoczynać dzień w Waszym gronie |
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Lecia gratki za wizyte czyli zblizamy sie do mety Czytalam wczoraj o Metce i mam nadzieje ze porzadnie sie nia zajma, wielkie kciuki za nia i za jej synka ![]() Tak mnie moja Roksi skopala w nocy od gory ze mam razenie jakbym miala zakwasy, masakra. Do tego mega zgaga, zabije dziadowe kiedys Mimo tego wszystkiego noc calkiem dobra ![]() Teraz czatuje z tel zeby dodzwonic sie do lekarza, bo wczoraj dostalam smsa z przypomnieniem o dzisiejszej wizycie? A przeciez umowiona jestem na czwartek. Tylko wez sie tu do nich dodzwon ![]() A i jeszcze jedno bo sie nie ''chwalilam'' udalo mi sie zapisac do nowej rodzinnej, pediatry ![]() Antana ja tez to mam. Ciagle sie kleje do meza i wymagam zeby mowil czy jestem jeszcze ladna hehe Ostatnio mam troche doly a jego przytulenie dziala jak kojacy oklad, wiec nie ma wyjscia ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Ircha super ze wszystko wporzadku udanego dzionka ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace mamy dzisiaj
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Jej zasnelam na godzine a Ty tyle napisalyscie juz
masakara hehPowodzenia na wizytach ![]() ![]() Pogoda sie u mnie popsula a tak bylo ladnie no ale coz i tak pewnie siedzialabym w domu, dzisiaj juz mnie nic nie kuje takze zabieram sie za sprzatanie ![]() Mam pare ciuszkow to tez wypiore musze cos robic bo zwiariuje maz wrocil wczoraj po 19 i wariowalam heh jakos ostatnio teskni mi sie za nim |
|
|
|
#3927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No widzisz, gwałć Tżta chyba, że się nie spieszysz. Zazdroszczę Ci usg, mi na pewno nie zrobi, bo nie ma w gabinecie, tylko daje skierowanie i trzeba się umawiać. Domyślam się, że maleńka jest urocza
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Madzia Wspolczuje ze nie zobaczysz swojego malenstwa lubie miec usg i wiedziec ze wszystko ok, ale u Ciebie jest na pewno dobrze
Kurcze nie chce mi sie nic robic
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiem twierdzić, że to chyba ulubieniec na naszym wątku
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też tak myślę, wszystko na pewno dobrze, musi być i kropka. Mi też się nic nie chce, kurczę naprawdę mały tak sobie położył nogę w mój bok, że żebro mi wręcz pęka...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

bo się boi że zacznę rodzić a on nie zdąży mnie dowieźć na porodówkę bo 2 h jazdy jest i że zacznę rodzić w aucie i co on zrobi 
mam nadzieje ze to nie porod
pospalam jak zwykle do 7, w zasadzie to wstałam chwilę przed to jescze wypilam kawke i zjadlam ciacho zanim obudziłam corcie do przedszkola.

Oby coś ruszyło u Ciebie
Musiałaś być już tymi nieprzespanymi nocami nieźle wykończona
ciągle męczy mnie ból żeber i spojenia łonowego. Dzisiaj po 16 mam wizyte u gina, ciekawe co mi powie

czyli zblizamy sie do mety