|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() .... Nie chcę iść na tę gimnastykę, o której wspominałam, najzwyczajniej nie mam na to ochoty ![]() nie wiem czy trzeba dać znać, że się nie idzie tam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nastawiłam dzisiaj 5 i myslałam, że ostatnią pralkę, z pościelą ale wszystko się nie zmieściło, jeszcze reszta pościeli i kocyki. Tylko kto to teraz wszystko wyprasuje ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Kostka ![]() ![]() Dobrze, że Gonia się odezwała ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
Madzie - gratulacje stazu
![]() ![]() ![]() Kostka - no maluch piknie rosnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-10-06 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zadomowienie
|
No Kostka dzidziuś jak się patrzy
![]() ![]()
#3904 |
Zakorzenienie
|
Na pocieszenie zjadlam dużego granata
![]() ![]() Kostka maluszek juz nie taki maly ![]() Hmm lekarz powinien l4 dac, przecież szkoda żeby przed macierzyński brać,tak uważa mój gin ![]() Begie łącze się z toba nerwusku ![]()
#3905 |
Zakorzenienie
|
Kostka super, że dzieć zdrowo rośnie. Waga już imponująca
![]() W szkole rodzenia lekarka mówiła, że można pić kawę podczas karmienia. Choć w ograniczonych ilościach. Widzę, że rozmawiałyście o chodzeniu na basen z maluszkami. Ja planuję zapisać małą na takie zajęcia. Ja nie umiem pływać i boję się wody. Przez co na wakacjach połowa atrakcji mnie omija. postanowiłam zatem że córkę zapiszę pływanie bo maluchy uczą się łatwiej. Mistrzynią być nie musi, nie mam sportowych ambicji ale chcę by miała jakieś podstawy. Dziewczyny, które zamawiały na lulinku jak z jakością tych rzeczy? Długo czekałyście na zamówienie? Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-10-06 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekoladka kiedy Ty masz wizyte? ciakawa jestem wagi Twojej malej bo mamy ten sam tp. ![]() czy tylko moj taki kolosik ![]() Sloneczko a Twoj ile ostatnio mial? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja 2 tyg.temu miała 2700g, wiec tez juz pewnie 3kg przekroczyła... Ja się obawiam dużej wagi ![]()
![]() |
#3908 |
Wtajemniczenie
|
W poprzedniej ciąży miałam L4 wypisane dłużej niż do terminu porodu, pierwsze słyszę, żeby były takie przepisy, ale trzeba pogrzebać.
#3909 |
Zakorzenienie
|
Kostka kurde bardzo słabo z tymi płytkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze tak jak patrze na te moje płytki to u Ciebie rzeczywiście kiepsko ja mam prawie dwa razy tyle.
![]() |
#3911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym na macierzyński mozna iść dwa tyg. Przed porodem a co w przypadku gdy urodzisz po terminie Np tydzien? To tydzien będziesz w zawieszeniu? Bzdury Ci gada. Jako ze pracuje co nieco dla kadr to nie raz miałam w ręce zwolnienia gdzie tp był w trakcie trwania i dziewczyny wtedy rodziły, żadna nie poszła na macierzyński wczesniej bo to wtedy Ty tracisz te dwa tygodnie. Nie daj sie!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
Benetta ja mam materac kokos pianka kokos, tak mi doradzili w sklepie, ale też nie wiem czy jest ok..
paulina119a ja kupowałam pieluchy tetrowe w Makro, były pakowane po 11 sztuk, wychodziły się 1,50 za sztukę.. Sprawdzałam potem "jakość" z tymi sprzedawanymi w sklepach za 3 zł i na 'oko' to samo, także cieszę się, że nie przepłaciłam. kostka moja koleżanka dostała normalnie L4, podczas którego urodziła dziecko, i potem z macierzyńskiego jej odciągnęli za to co już jej wypłacili za te L4, więc lekarz powinien ci wypisać.. Moja nocka też dziś była ciężka, ciągle się budziłam, i jakieś głupoty mi się śniły. Ale przynajmniej wstałam wcześnie i poszłam zrobić morfologię, HBS i zrobić badanie moczu, wyniki odbieram w czwartek przed wizytą.. Powiedzcie mi, ile przytyłyście już w ciąży? Ja w 29 tygodniu miałam +12, teraz leci mi 33 tydzień ale się ważę dopiero przed wizytą..ciekawe ile tym razem będzie na + Czy są tu jakieś mamusie, które mają termin w okolicach 20 listopada? (: |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko co bierzesz dla synusia na Polną do szpitala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zadomowienie
|
Ja zabieram smoczek na wszelki wypadek, chusteczki nawilżane, bo ich nie dają, niedrapki i czapeczkę. Resztę dają w szpitalu, a szkoda brać ciuszków bo giną.
Dla siebie trzeba zabrać przybory do mycia i wkładki laktacyjne. Reszta też jest.
#3915 |
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj bratowa powiedziała ze koszule do porodu zdejmują i ubierają taka jednorazowa, potem znowu ubieraja tamta
#3916 |
Raczkowanie
|
Futbolowa te obrazy są najgorsze. Wczoraj mój TZ oświatczył teściowej że nie chce by ktoś przyjeżdżał w odwiedziny do szpitala- obraza na całego. Dostał wykład na temat tego jak ja to sobie wyobrażam bo przecież ona też urodziła dzieci, tylko szkoda że wtedy nikt nie miał wstępu do szpitala i na pewno nikt jej odrazu nie nawiedzał. Zresztą nie chodzi o nią samą ale po co mają się zjeżdżać wszyscy do szpitala czyli teściu, szwagier- jak nawet nie wiem jak ja się będę czuć i dla mnie to takie intymne przeżycie.
sloneczko_1201 ja piłam kawę, i to nawet dwie dziennie, zresztą w ciąży też piję. Czy piłam czy nie moje dziecko mało spało, ciągle było głodne więc raczej kawa nie miała wpływu na jego zachowanie. Nikogo jednak nie namawiam do picia kawy, jak nie można to może i lepiej nie pić, ja bym nie funkcjonowała za dobrze bez niej. Ja robiłam zakupy u margotkrakowpl ogólnie z pościeli i całej reszty jestem zadowolona, z pieluch średnio- nie są złe ale też nie są super jakości. Niektóre źle przeszyte na bokach. Przewijak kupiłam ten http://allegro.pl/przewijak-regal-na...575329921.html nie spodziewałam się że będzie taki duży i stabilny. Jestem z niego bardzo zadowolona. Dokupiłam do niego w castoramie koszyczki. Z tym L4 to jakieś bzdury, nie trzeba iść na wcześniejszy macierzyński a dwa, ze do macierzyńskiego z tego co wiem i tak trzeba dostarczyć akt urodzenia. Jak ktoś chce to może isć na 6 tygodni przed porodem na wcześniejszy macierzyński- tylko po co? Ja przytyłam 8 kg, ale teraz tyję w zawrotnym tempie i jem za dwoje więc pewnie jeszcze sporo przytyję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio dostałam koszulę do porodu taką jednorazówkę i dobrze, poszła do śmieci a ja czystą ubrałam.
Pati, terminy porodów są na pierwszej stronie ![]()
#3918 |
Wtajemniczenie
|
Tiera to mi się przypomniała akcja po porodzie...
Łaziłam sobie z tym wozkiem z dzieckiem po oddziale, obolała jak to po porodzie to pomalutku, w sali obok mojej lezala mloda laska, tez dopiero co urodzila no i przyjmowala co rusz gosci... nie wiem.. ojciec, tesc, brat, szwagier, kuzyn, kolega plus matki,tesciowe, kuzynki, siostry, koleżanki itd i ona rozwalona na tym lozku, z pipka na wierzchu bo szyta byla, (tak glosno gadali ze caly oddzial slyszal) no i co przelazilam obok jej sali to zerkalam, a Ci mezczyzni normalnie w to krocze jej sie gapili i komentowali, a ona: noooo poprułam się jak firanka ![]() ![]()
#3919 |
Raczkowanie
|
Indra dzięki (: Widzę że większość planowo na początek listopada (:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
Kasia ja sobie nie wyobrażam, żeby mi tam ktoś zaglądał. Mam nadzieję, że oprócz Tż nikt do mnie nie przyjedzie. Przecież przez 3 dni beze mnie wytrzymają(tak sobie optymistycznie założyłam, że dłużej leżeć nie będę
![]()
#3921 |
Zakorzenienie
|
Do mnie już si,ę zapowiedziały pilgrzymki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wspominalam,ze mam dzis kiepski dzien..mimo ladnej pogody i bijącego slonca po oczach jak zasnelam po 10 tak obudzilam sie ok 13.00i biegiem pod prysznic i na wizyte..cale szczescie,ze bylam 2 i szybko to poszlo.. tak wiec jest rozwarcie na cm,maly ma sie dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3923 |
Rozeznanie
|
Do mnie na bank przyjedzie mama i teściowa ale to mi nie przeszkadza i nie mam im tego za złe..tyle się do mnie najeździły jak leżałam w szpitalu i wiem jak czekają na maleństwo..
to ja kupiłam nakładki na sutki s bo se myśle no małe mam przecie a tu się okazuje że hoho moj sutek ma mega daleko żeby wypełnić ten lejek..
#3924 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() do mnie na bank przyleci tesciowa bo nie wytrzyma i moja mama..mamusie to bym chciala kazdego dnia..zawsze moge na nia liczyc..
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-06 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||
Zakorzenienie
|
Przepraszam Cię, że dopiero odpisuję... ale wzięłam się za robotę w domu, potem obiad, potem męża wyprawiłam na szkolenie....
ja kupiłam u Healthworld ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zadomowienie
|
No to współczuję...
Cytat:
Oddech porodu juz na Twoich plecach. Może będziesz pierwsza ![]()
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli 25 idziesz rodzic? Matko to za 2 tygodnie! Tez mam wizytę 13.10 ![]() Mój tez podaje wagę na podstawie wymiarów główki,brzuszka i udek
![]() |
#3929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekałam jakieś 2 tygodnie, łącznie z wysyłką ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Kurcze, ale to się realnie zbliża...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.