![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52711434]Surowe mięso bardzo mu smakuje i rzeczywiście kocur musi je długo gryźć, więc włączę do jadłospisu. Ale będę kupować w polskim sklepie, ostatnio poszłam tutaj do rzeźnika i za małą pierś zapłaciłam 1,40 funta
![]() My też jesteśmy w UK. Kocur karmiony mięsem. Ceny są koszmarne. Z mięsa daje mu tylko kurczaka, bo wszystko inne jest za drogie. Dobrze że tanich ryb jest sporo. Najtańsze piersi są w Farmfoods (ok ÂŁ3/kg) i w Lidlu (ok ÂŁ4/kg). Ale to taka galareta naszprycowana wodą. Połowa znika przy rozmrażaniu. Cytat:
![]() Ja miałam dziś 'włamywacza' w domu. Wstałam rano, kot przekręcił się tylko na drugi bok i spał dalej. Weszłam do łazienki, a tam w wannie kocie łapki, na oknie kocie łapki. Okno takie małe wysoko było otwarte. Pomyślałam że mój sobie nocne wycieczki na dwór robił. Dziwne, bo zwykle tego nie robi, i wydawało się, że spał całą noc na mnie. Poszłam do kuchni, odwracam się, a za mną siedzi grube, białe bydle ![]() ![]() Mój kot ma kolegę, który koniecznie chce się do mnie wprowadzić. I tak oto się wkrada czasem i sobie śpi w drugim pokoju na łóżku. Nie wiem do kogo należy. Nie jest z mojej ulicy. Sąsiedzi i tak już myślą że jest mój. On chyba też ![]() ![]()
![]() |
#3902 |
Naczelna Nastolatka
|
Kocurzyca, super przygoda
![]() ![]() Co mi przypomina historię czytaną gdzieś w sieci, będzie offtop. Ktoś pisał, że od dłuższego czasu przychodzi do niego pies, golden. Pies zadbany i w obroży. Przychodzi macha ogonem i kładzie się spać w kąciku, a po drzemce grzecznie wychodzi. Ta osoba nie miała nic przeciw, ale napisała karteczkę, że piesek u niej często bywa bo może właściciel się martwi i przypięła karteczkę do obroży. Pies wrócił następnego dnia z odpowiedzią dopiętą do obroży, tekst był mniej więcej taki "Ten pies jest mój i mieszka w domu z trójką małych dzieci plus niemowlę. Czy mogę z nim kiedyś przyjść na drzemkę?" ![]() Więc może ten biały kot też ma w domu jakiś cyrk i musi dospać u Ciebie. ![]()
#3903 |
Konto usunięte
|
Mrus zostal wczoraj wykastrowany. Dzis juz bryka. Wczoraj bylo okropnie, kot wrecz sie czolgal, byle tylko lezec na moich kolanach
![]() Czy bezzbozowe nadaja sie dla kastratow? Jesli tak, to jakie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Naczelna Nastolatka
|
Dawaj mu to, czym karmiłaś do tej pory.
#3905 |
Konto usunięte
|
Hejj
U nas dobrze, Buka od wizyty u weta nie zwracala. Jest zywa i ciagle glodna. Nie tyka suchego ![]() Bobek z kolei cala noc chrupie orjena. Macie jakis pomysl, jak ja przekonac do suchego? Probowalam totw, applaws i orjen. |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie znam sposobu na przekonanie kotów d0 niechcianego żarcia. Ponoć niektórym się udaje poprzez dawanie do michy tylko tego, co mają wg nas jeść. Moje w takim wypadku robią strajk głodowy, a ja rezygnuję po 24 godzinach i pokornie daję to co lubią.
#3907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam mu tez przyczepić liścik do obroży, ale dałam sobie spokój. A teraz nie ma obroży. Ogólnie jest strasznie kochany. Pieszczoch. Wie jak wysępić żarcie. Od 3 lat już przychodzi. Do mnie dużo kotów przychodzi, ale ten jest wyjątkowo uparty ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 |
Naczelna Nastolatka
|
Więc w zasadzie wszystko się zgadza
![]() ![]()
#3909 |
Konto usunięte
|
Zakonna, nie pocieszylas mnie
![]() Buka malutka powinna duzo jesc, zeby troche utyc, bo wazy 1,2kg, dzisiaj wzgardzila animonda carny z kangurem. Ja od przyszlego tygodnia bede znow czesto w pracy i nie beda mogly u mnie zebrac mokrego, moze wtedy Buka sie jednak zdecyduje na suche. Bo na glodowke to w jej wypadku za wczesnie, jak toto takie male i niedozywione. Bobek wazy 1,8kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja uważam, że nie ma sensu się upierać przy naszych preferencjach, jeśli możemy dać kotom, to co lubią i mogą jeść.
#3911 |
Fuck google, ask me!
|
Moja kicia mnie nie budzi, ale w sytuacjach krytycznych sama się głaszcze o moją rękę
![]() A jak coś jej nie smakuje to nie ma siły.
#3912 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do mieszkania: ma taki drapak, górną leżankę i wiszące zabawki uwielbia, reszta półek jej nie interesuje http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap.../200_cm/294238 ma możliwość wskakiwania na szafę i drapak na balkonie na którym często przesiaduje. Wydaje mi się, że akurat u nas nie tu jest problem. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpuszczałabym go częściej, ale mój ma suchą karme w takim dużym dozowniku. Je ile chce i kiedy chce, jest szczuplutki i nie jest zachłanny więc mu nie ograniczam, a ten grubas jak przyjdzie i się dopadnie do żarcia, to pół dozownika znika. Musze chowa karmę albo go pilnować. Cytat:
![]() Tak, zastosowałam się. Nie dałam kotu spirytusu do wąchania. Powąchał z pół godziny po pryskaniu. Powąchał i zwiał wściekły jakby go coś strasznie wkurzyło.
![]() |
#3914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio z panią która dokarmia koty "polowałam" na jedną bezdomną kotkę i spryskałam transporter żeby o ile nam się uda ją złapać oszczędzić jej stresu, kotka nie przyszła w ten dzień ale drugi bezdomniaczek był tak zachwycony tym zapachem że aż się ocierał o transporter i sam kombinował jak do niego wejść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam mojemu zabawki z kocimiętką. Niby widać, że czuje, że czymś to pachnie, ale bawi się nimi tak samo jak zwykłymi. Nie kręci go jakoś specjalnie. To nie jego narkotyk ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje mają pół roku, miesiąc po kastracji i jedzą to co jadły. Karmy dla kastratów to mit, po prostu trzeba dostosować ilość do aktywności. Kociaki po kastracji nadal nie powinny mieć ograniczonego jedzenia (oczywiście w granicach rozsądku ![]()
![]() Edytowane przez eibhlin87 Czas edycji: 2015-09-12 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może tu jest klucz do zagadki - kupujesz swojemu kotu lepsze zabawki niż mu jego właściciel, więc woli przebywać u Ciebie ![]() Mojej też kocimiętka nie kręci, ani kupiona suszona ani w zabawkach, ale jak będę w jakimś sklepie ogrodniczym to kupię świeżą, zobaczymy jaka będzie reakcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
a mój ostatnio zasmakował słonecznika
![]() jak zobaczył, że jemy coś dziwnego to od razu przyleciał popróbować, najpierw liście, ale to chyba nie to ![]() ![]() w końcu całe ziarna i tak jemy razem ![]()
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez esfira Czas edycji: 2015-09-12 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się, u mnie kociaki wydawane wybudzone i odsikane. Ważne jest też żeby podczas narkozy była podana kroplówka ![]()
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kotki mi nie wybudzali tak szybko. Powiedziala mi wetka, ze u kotki lepiej zeby sie nie szarpala po operacji. Oddali mi ja po calym dniu w lecznicy.
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój też nie chciał orijena na początku. Dostał z ręki, posmakowalo i poleciał do miski. Dzisiaj tak samo go przechytrzyłam wodą z płynem do jamy ustnej na dziąsła itp. Z miski nie chciał, z dłoni wychłeptał i potem już poszło gładko. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-09-12 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52746399] Ja daję mojemu to co zwykle, ale mniej. Nie tylko z tej okazji, że jest kastratem, ale ogólnie uważam, że wygląda dobrze, waży już prawie 4kg, jest duży i nie musi jeść tyle, co intensywnie rosnący kociak. I powiem Ci, że najada się, nie woła o więcej, dajemy mu 2 razy dziennie, wcześniej dostawał 3. Jest szczupły, wygląda ok, nie chcę go upaść.
[/QUOTE] Hej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ThePainfulLove Czas edycji: 2015-09-13 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Konto usunięte
|
Hej,
moj kot w piatek mial kastracje. Wczoraj jadl sobie spokojnie - dawalam mu tylko mokre. Dzis zas obudzil mnie wymiotujac, wczorajsza kolacja. W ciagu dnia, zjadl jeszcze troche suchego i za kazdym razem wymiotowal. ![]() Dalam mu paste na odklaczenie, teraz spi. Poczekac do konca dnia, czy jechac z nim do weta? |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Konto usunięte
|
hej dziewczyny
Buka od czasu wizyty u weta czuje sie wysmienicie ![]() ![]() apetyt jej wrocil i teraz musza ja troszke utuczyc ![]() Pytanie, buka dostala kroplowke i zastrzyk. w miejscu ukucia pojawila sie jej taka malutka podskorna kulka. Czy to normalne czy moge zaczynac znow robic panike? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam ostatnio, że mój kocurek liże kotkę pod ogonem. Oboje są jeszcze nie kastrowani, czekam do 6 miesiąca. I teraz się zastanawiam czy to kocie zaloty czy wszystkie się tam nawzajem liżą.
Bo lizanie się po uszach uznaje za neutralne a nie chcę żadnych niespodzianek za kilka miesięcy. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2015-09-13 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.