Mamy marzec 2016. Część II - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 16:49   #3901
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Darolka no co.. dama!!! Ja tez bym za butami w ogien skalala
powoli sie zbieram na wizyte..za jakies 25 min wyjezdzam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:52   #3902
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Dziecko mi ryczy bo były w szkole ćwiczenia przeciw pożarowe i pani powiedziała że jak usłyszą 3 dzwonki to trzeba zebrać się i iść za panią a ta moja bida stwierdziła że nie będzie mogła wziąć swoich butów z brokatem :-D i żąda wpisania ze szkoły tłumacze jej że buty nie ważne i pytam czy woli sobie rączkę parzyć czy kupić nowe buty to mówi że woli rączkę mieć poparzon :-[

Dobre

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
czekamy na wieści
Stary 2015-09-21, 16:58   #3903
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
3mamy kciuki

monicca1989 nie znam szpitali na Rycerskiej i Lwowskiej, ale chyba powinno być ok jeśli tam Ci lepiej w PF nie znam ginekologów, ten mój jest ok. ale byłam tam na Noworodkach i oddział neonatologiczny mi się podobał
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 17:05   #3904
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecko mi ryczy bo były w szkole ćwiczenia przeciw pożarowe i pani powiedziała że jak usłyszą 3 dzwonki to trzeba zebrać się i iść za panią a ta moja bida stwierdziła że nie będzie mogła wziąć swoich butów z brokatem :-D i żąda wpisania ze szkoły tłumacze jej że buty nie ważne i pytam czy woli sobie rączkę parzyć czy kupić nowe buty to mówi że woli rączkę mieć poparzon :-[
Prawdziwa kobieta, zrobi wszystko dla butów

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Chyba nie.. Moja bratowa powiedziała mi, że ona by już drugi raz nie poszła, że szkoda kasy itd... Sama nie wiem.
A bezpłatnych zajęć nie ma przecież.
Często szkoła rodzenia działa na nfz. Czyli jak się zapiszesz i zadeklarujesz że położna która będzie prowadziła zajęcia będzie miała u Ciebie i maleństwa wizyty patronażowe po porodzie to masz za darmo. Bo wtedy nfz jej płaci

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 17:18   #3905
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Bonku! To super, bardzo się cieszę
ja rowniez gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej wszystkim Gratuluje udanych wizyt i poznania płci
U mnie pewnie będą tylko 3 usg na całą ciążę nic się nie zapowiada na to żeby było ich więcej. Cały dzień padał u nas deszcz i jakoś nic mi się nie chciało Uciekam się wykąpać i spać, dobranoc mamusie
u mnie sa jedynie 2 usg.. ale bylam juz na 3 po 20 tyg pojde jeszcze chociaz na jedno lub dwa prywatnie najgorsze teraz czekanie - 6 tyg

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy płeć jest na prawdę aż taka ważna? I tak będziemy kochać nasze dzieci nad życie i najważniejsze na prawdę jest żeby były zdrowe, nic innego się nie liczy

Nie potrafię dodać daty do wizyt
oczywiscie, ze bedziemy kochac swoje dzieciaczki wydaje mi sie, ze to bardziej nasza ciekawosc co do plci, ja umieram z ciekawosci wrecz! tym bardziej jak czytam, ze kolejna z was juz wie co bedzie miec a ja wciaz niewtajemniczona w plec

Cytat:
prawdziwa kobieta!

ja dzis dziewczyny mecze sie z bolem glowy odkad zrobilam sobie drzemke po pracy a musze jeszcze ugotowac obiad poza tym mialam dzisiaj bole w podbrzuszu - albo od wczorajszych figlow z mezem albo podejrzewam, ze moje dresy robia sie za ciasne i mnie uciskaja takze jutro ruszam na zakupy
Stary 2015-09-21, 17:20   #3906
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Ja już zgubiłam 7 kilo : cojest:
nie ma jak ciąża dieta cud. Mi na pierwszej wizycie lekarz powiedział żeby sie nie martwić jeszcze przytyję, a teraz stwierdził że ciąża to nie czas na odchudzanie.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 17:24   #3907
aguleck
Raczkowanie

Dzięki, za wszystkie odpowiedzi. Też jak któraś z Was pisała uważam,że lekarz robi mnie w bambuko i ogólnie ze wszystkim ma problem i nic się nie da z nim zalatwić. Ale po południu byłam prywatnie i czuję się zaopiekowana a z dzidziusiem wszystko ok. Z tego wszystkiego poszłam bez pieniędzy, a nie można u niego zapłacić kartą. Jak wy to mówicie "kalafior ciążowy".
Nie mogę sie na razie odwdzięczyć żadną dobrą radą, ale trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Misia880,życze żeby wszystko dobrze się skończyło. Na pewno tak będzie. Milenujdka, na przeciwcialach i konflikcie się nie znam, ale jak pisały dziewczyny, będzie dobrze.
A do darolka - moja córka zareagowałaby tak samo. Taka "mała księżniczka".

Edytowane przez aguleck
Czas edycji: 2015-09-21 o 17:28
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-21, 17:35   #3908
fasolka1987
Zadomowienie

kurcze mnie dzisiaj cały dzień coś tam w środku kłuje. może to rzeczywiście od wczorajszych figli migli z mężusiem no nic, jutro zrobię to badanie moczu. Krew mam oddać na: morfologia, glukoza, antyHCV, antyHIV, grupa krwi + badanie ogólne moczu. Miałam już badania wcześniej, w tym na toxoplazmozę-ok, no i ta tarczyca musi u mnie być pod kontrolą. Musze jeszcze poprosić o badanie czystości pochwy i tą cytologię. Dawno już się tak gruntownie nie badałam

aguleck dobrze, że z dzidzią jest OK
Stary 2015-09-21, 17:50   #3909
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A o 17.15 'Moje 600 gramów..' na TVP 2. Przypominam zainteresowanym
ja dziś przegapiłam powtórkę z pt
jutro chyba budzik sobie ustawię

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja też zaczęłam pić herbatę z cytryną, wcześniej nie piłam, a teraz mogę codziennie. I herbatę z mlekiem.

Też mi się wydaje, że takie rzeczy naturalnie wychodzą. Damy radę.
ja herbatę to litrami piję

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
nessea dziękujemy za przepis na pewno wypróbuję

monicca1989 fajnie, że jesteś z okolic masz już wybrany szpital? ja chcę rodzić w Pro-familii, chodzę tam do ginekologa, mam nadzieję, że wszystko będzie bez komplikacji

_polly_ mam to samo, przeprowadziliśmy się do Rzeszowa niedawno z Krakowa za pracą i nie zapoznałam tutaj jeszcze przyszłych mam, boję się , że będę sama wędrowała z wózkiem po osiedlu, ale może zapoznam na placu zabaw jakąś fajną mamę moje koleżanki, które tu są, są na etapie robienia kariery,a te dzieciate nie siedzą w Rzeszowie

Darkanddark ja tez nie idę do szkoły rodzenia, kąpać i trzymać dziecko umiem, o żywieniu też coś tam wiem i mam nadzieję, że dziecko nie zejdzie z tego świata hehe, reszta wyjdzie w praniu . wolę tą kasę wydać na dziecko.

Bonku fajne te warsztaty z "Mamo to ja", zapisałam się, przyjdę popatrzeć na wózki i wezmę próbki hehe Super, że jesteś z Rzeszowa masz już wybrany Szpital? Ja chcę w Pro-familii rodzić.
miałam genetyczne w Pro-familii

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Gadałam z mamą.. ugotowała kapuśniaku
No co zrobić.. chyba muszę wyciągać gary i jechać z koksem
ewentualnie trzeba wsiąść w samolot i lecieć do mamci

Cytat:
czekamy na wieśći
Stary 2015-09-21, 17:58   #3910
darolka
Rozeznanie

Młoda ma od małego bardzo przywiązuje się do rzeczy...ostatnio pozbywaliśmy się starych butów no musiała swoje trampeczki ucałować i powiedziała pa pa będę tęsknić :-D fakt mała dama. Z godzinę tłumaczyliśmy jej o co chodzi w tych ćwiczeniach...Ale ona nadal ma problem że jak.się będzie palić to kurtka i buty się spala a ona je przecież kocha ;-)

Powodzenia na wizytach :-*
Stary 2015-09-21, 18:01   #3911
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Młoda ma od małego bardzo przywiązuje się do rzeczy...ostatnio pozbywaliśmy się starych butów no musiała swoje trampeczki ucałować i powiedziała pa pa będę tęsknić :-D fakt mała dama. Z godzinę tłumaczyliśmy jej o co chodzi w tych ćwiczeniach...Ale ona nadal ma problem że jak.się będzie palić to kurtka i buty się spala a ona je przecież kocha ;-)

Powodzenia na wizytach :-*
przynajmniej szanuje swoje rzeczy słodziak
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 18:04   #3912
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A ja jestem pierwsza w rodzinie i wśród znajomych. Przeżywałam nawet, że nie będę miała z kim na spacery chodzić.
Ja tak samo. Jedynie w dalszej rodzinie za 2 miesiace bedzie maleństwo. No i u koleżanki z pracy, ale to daleko. Liczę na sąsiadki

Darolka
rozczulająca jest ta Twoja mała
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 18:05   #3913
Bonku
Wtajemniczenie

Fasolka rez byś chciała wynajmować polozna? tak slyszalam o dr cebulaku od jednej po genetycznym ze super a od drugiej koleżanki ze za malo jej mowil jak na prywatne wizyty takze tego
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 18:12   #3914
fasolka1987
Zadomowienie

Bonku no ja już zostanę przy Pro-Familii, wiem mniej więcej jakie badania powinnam mieć zrobione, a jak się coś będzie działo to na pewno mi powie Też chcę położną, żeby mnie zaopiekowała dobrze
Stary 2015-09-21, 18:25   #3915
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ją pije tylko melise pomarańczową z cytryną.
Uwieeelbiaaaam
Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Ale po południu byłam prywatnie i czuję się zaopiekowana a z dzidziusiem wszystko ok. Z tego wszystkiego poszłam bez pieniędzy, a nie można u niego zapłacić kartą. Jak wy to mówicie "kalafior ciążowy".
Jak rozwiązałaś ten problem??
Stary 2015-09-21, 18:41   #3916
Bonku
Wtajemniczenie

Olgietka moj tez jest wędkarzem i wczoraj oglądaliśmy jakie imiona obchodzą imieniny w marcu i pod koniec jest TURYBIUSZ mąż nasladowal jak będzie telefon odbierał tu rybiusz i juz by mu wędkę kupil najchętniej
Stary 2015-09-21, 18:56   #3917
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Olgietka moj tez jest wędkarzem i wczoraj oglądaliśmy jakie imiona obchodzą imieniny w marcu i pod koniec jest TURYBIUSZ mąż nasladowal jak będzie telefon odbierał tu rybiusz i juz by mu wędkę kupil najchętniej

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Myślałam, że dopadło mnie zwykłe przeziębienie ale to niestety zatoki się odezwały po długim czasie. Głowa boli mnie już prawie tydzień, nos zatkany i jeszcze te krwawienia. Jakiś czas temu brałam 2 razy antybiotyk i przy przeziębieniach mogłam normalnie wydmuchać nos, a teraz znów to do mnie wróciło.. Spróbuję leczyć się domowymi sposobami bo nie chcę brać antybiotyku w ciąży. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Stary 2015-09-21, 18:59   #3918
eeyesblue
Zadomowienie

ja tez bardzo lubie melise pomaranczowa pyszna w ogole uwielbiam wszelakie owocowe herbatki a z cytryna w tej ciazy to wrecz ubostwiam

Turybiusz.. skad te imiona sie biora ja sie pytam?!

ja juz dzis uciekam niestety, leb mi peka niemilosiernie az mi niedobrze z tego bolu.. wezme kapiel i do lozka zdychac dalej
milego wieczoru i do jutra

polly i Kiinga26 powodzenia jutro na wizytach
Stary 2015-09-21, 18:59   #3919
diablica071086
Zadomowienie

Witam po weekendzie.
Chyba nie mogę jeździc na tylnej kanapie dojechałam do rodzicow z wielkim bólem głowy dopiero paracetamol x2 zwalczył na tyle że siadła przy stole, a przy powrocie pierwsze co zrobiłam to się położyłam bo mnie muliło. No nic muszę kierowac autko a niech mąż siedzi z tyłu z córką i niech sobie tam chrapią.

U nas na blokach same wózki dosłownie jak była ładna pogoda po po 5 wózków pod klatką więc mamuśki nie wszystkie siedziały na ławce. Śmiejemy się z kuzynką co mieszka 2 klatki obok że za 8 lat będzie tutaj gang, dodatkowo w promieniu 500m mamy 5 placów zabaw, a dobudowują nowe bloki więc pewnie też będą nowe.

Umówiłam się na mikro i oczyszczanie na piątek teraz muszę tylko zażelowac pazurki zeby nie drapac buzi bo mam takie nieładne przyzwyczajenie lepiej czerwone zakrwawione niż pryszcz.

Kiedy trzeba iśc do okulisty bo mam już skierowanie od LR a nie wiem kiedy się zapisac udało mi się na 19 października to bedzie jakiś 20 tydzień nie za wcześnie?

Proszę mnie na niebiesko zaznaczyc zaczynam się oswajac i tłumaczę corce że chłopiec też jest fajny, ona nadal twierdzi że w brzuchu jest dziewczynka
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-21, 19:00   #3920
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Myślałam, że dopadło mnie zwykłe przeziębienie ale to niestety zatoki się odezwały po długim czasie. Głowa boli mnie już prawie tydzień, nos zatkany i jeszcze te krwawienia. Jakiś czas temu brałam 2 razy antybiotyk i przy przeziębieniach mogłam normalnie wydmuchać nos, a teraz znów to do mnie wróciło.. Spróbuję leczyć się domowymi sposobami bo nie chcę brać antybiotyku w ciąży. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Masz taką buteleczkę do płukania zatok? baaardzo polecam, ja przy alergii na pyłki traw, kiedy musiałam odstawić leki właśnie tym się kurowałam. Baaardzo pomogło. Moja nazywa się fixsin, są też inne.

Zaraz zbieram się do lekarza...
Stary 2015-09-21, 19:01   #3921
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:

kuruj sie, zycze zdrowka mnie domowe sposoby wyleczyly
Stary 2015-09-21, 19:04   #3922
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ewentualnie trzeba wsiąść w samolot i lecieć do mamci
No pewnie nie wyjdzie mi taki jak u mamy... tym bardziej, że to nie jest moja ulubiona zupa i gotowałam ją może ze trzy razy w życiu... No ale mam taaaaką ochotę, że masakra. Kapuchę już wyciągnęłam z zamrażarki. Jutro będzie na obiad zarzucajka

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość

Mój chyba wolałby syna.. tak mi się wydaje, że bardziej by się cieszył ze Zbyszka... Może za bardzo się nastawiał? Chyba muszę dać mu kilka dni

Jakbyście zobaczyły jak ja siedzę
Mam leginsy ściągnięte do kolan i siedzę w samych gaciach z w stronę kominka.. Jakoś mi tak ciasno się zrobiło po obiado-kolacji
Stary 2015-09-21, 19:28   #3923
misia880
Zakorzenienie

Wrocilam. wszystko ok
Krwew z niewiadomego zrodla.

Kolorujemy na niebiesko

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-21, 19:29   #3924
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Prawdziwa mala kobietka Pozar pozarem, ale to sa moje ulubione buty
Cytat:
[/COLOR]Myślałam, że dopadło mnie zwykłe przeziębienie ale to niestety zatoki się odezwały po długim czasie. Głowa boli mnie już prawie tydzień, nos zatkany i jeszcze te krwawienia. Jakiś czas temu brałam 2 razy antybiotyk i przy przeziębieniach mogłam normalnie wydmuchać nos, a teraz znów to do mnie wróciło.. Spróbuję leczyć się domowymi sposobami bo nie chcę brać antybiotyku w ciąży. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Oj dziewczyny widze ze coraz czesciej i coraz wiecej z Was dopada jakies przeziebienie, chyba trzeba zapobiegawczo zaczac jesc czosnek, cebule i popijac cytrynka. Zdrowka dla Was kochane!
zebyscie szybko wyzdrowialy

A ja dzisiaj dzien pelen energii. Po obaidku posprzatalam kuchnie i w sumie w calym domu blyszczy, zrobilam muffinki (znow kuchnia byla do sprzatania ) a teraz siedze przy kompie i odpoczywam przy herbatce z cytrynka i muffince

Misia880 najwazniejsze ze wszystko ok z Toba i z Dzidzia. I gratuluje synka!

Moj synek niedawno przyszedl do mnie i mowi: "Mamusiu jak Ty slicznie pachniesz... jak ciasteczko"

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-21 o 19:45
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:35   #3925
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam. wszystko ok

Kolorujemy na niebiesko
To dobrze, że wszystko ok.
Gratuluję siusiaka.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:36   #3926
kallina_2014
Wtajemniczenie

Oj bym chciała mieć dzień pełen energii. Ale mi może jutro

Misia cieszę się, że wszystko jest ok. I gratuluję synka
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:40   #3927
Bonku
Wtajemniczenie

Misia gratuluje siusiaka

Ja lekarzowi jak powiedzial ze chłopak powiedziałam żeby mi pokazał siusiaka hahaha a on tam szukal szukal i mówi no jest pewnie nie taki jakby Pani chciała zobaczyć ale ja widzę hehe dobrze ze nie wozal slow do siebie
Stary 2015-09-21, 19:40   #3928
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Wrocilam. wszystko ok

Kolorujemy na niebiesko
Gratuluje!!

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:57   #3929
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrocilam. wszystko ok

Kolorujemy na niebiesko
Dobrze że wszystko ok, czyli jednak chłopak

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:58   #3930
fjolek
Zadomowienie

czesc dziewczyny dopiero wróciłam, było super, jutro przeczytam co pisalyscie przez te 3 dni i sie odezwe buzka !!
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości