|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas leci, a My czekamy na ziemskie Dzieci - Aniołkowe Mamusie cz. VIII
Ukojenie a czemu tż nie weźmie opieki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Konto usunięte
|
Ja cały dzień przeleżałam z mężem w łóżku
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Jest to dla mnie straszne, że ludzie boją się korzystać z przysługujących im praw. I muszą wybierać między tak ważnymi sprawami
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zadomowienie
|
No niestety taka brutalna rzeczywistosc.
Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2015-11-01 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
My sobotę przeleżeliśmy, a wczoraj byliśmy na grobach u rodziny małża a potem na obiadku u moich rodziców i chwilę wieczorem u teściow.
ukojenie powodzenia w pracy! ![]() biegaczka jak było na wizycie? Jakie zalecenia itp? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny siedzę w robocie, wczoraj miałam 39 stopni, a teraz normalnie się trzese z zimna. Chyba znów mam gorączkę, a gdzie tu do 17tej :banghead:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
zmienna z taką temperatura to powinnaś leżeć!
mnie dzisiaj gardło boli i obudziłam sie z zapchanym nosem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Plat, strasznie to smutne że oni mają takie podjeście, jak znam siebie to pewnie odezwałabym się, żeby mieli świadomość że nawet katar jest zagrożeniem dla ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
Plat to przykra sprawa
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 |
Zadomowienie
|
I dupa nie mogłam nic zmienić... Muszę jechać jutro i w Czwartek... Szok normalnie... najbliższy wolny termin jest za dwa tyg na usg... Ręce opadają...
#3913 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Plat przykre to co piszesz ehh.. No ale ludzi nie zmienimy. Ukojenie ![]() Lena szkoda, ze nie udalo sie zmienic tego terminu :/ Daleko to masz? Zadowolona jestem z wczorajszej wizyty. Ogolnie mialam na 7 i mialam byc pierwsza, ale wcisneli jakas ciezarna przede mna jeszcze na 6:30 i ona wyszla dopiero 7:30 z gabinetu. Gin jak zwykle zakrecony i sie skapnal, ze tyle zeszlo :P Ja sie staralam szybko dzialac zeby tam tez nie siedziec Bog wie ile, ale bylam taka zestresowana i snieta, ze nie wiedzialam co robilam... masakra. Lubie tego mojego gina - widze ze sie zachowuje odpowiednio do sytuacji, nawet cos przebaknal wczoraj ze widac ze u mnie jednak jest trauma i ze to przykre. Zbadal mnie mega delikatnie, ze wzgledu na te plamienia po ostatniej wizycie u niego, usg zrobil od dolu, ale cos srednio bylo widac i tez zeby mi tam nie podrazniac nic w srodku przepial sie szybko na brzuch - i tu niespodzianka - lepiej widac juz u mnie malucha przez brzuch niz od spodu ![]() ![]() I najlepsze! Tak patrzyl, patrzyla na maluszka, bo szukal pozycji zeby go zmierzyc i co? I maluszek podskoczyl ![]() Smial sie gin, ze juz nosek widac, a zazwyczaj w 11. tygodniu dopiero, na co moj maz, ze pewnie bedzie mialo dziecko duzy nos po nim ![]() Ma 2,44cm ogolnie, dalej jestesmy +1 dzien w stosunku do OM i termin mamy na 6.06.2016 - same szostki ![]() Przeszczesliwa jestem. Kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie u niego, ale wczesniej powinnam miec juz pierwsze usg tu z NHS'u w szpitalu. Polozna do mnie dzwonila w sobote, ale nie mialam telefonu a jak oddwanialam to ona juz miala wylaczony telefon. Dzis sie z nia skontaktuje. Zalecenia dal takie zeby no lykac, kwas, witaminy i euthyrox. Przejrzal wyniki i zanotowal sobie ze mam podwyzszony ten INR (cos z krzepliwoscia) - ten gin w Pl to olal calkowicie. Powiedzial ze bedziemy kontrolowac pozniej, a teraz odpoczywac, jesc zdrowo i zero sexu (tak, jakbysmy cos dzialali ![]()
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2015-11-02 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
biegaczka to cudownie
![]() co do seksu to nam lekarz nie zabronił, powiedział, ze można, ale tak na prawdę to ode mnie zależy, bo w ciąży to ja rządzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Konto usunięte
|
Plat przykra sytuacja z rodziną tż. My z jednym szwagrem też nie mamy lekko, ogólnie coś mu się w dupie poprzewracało, bo od kilku lat jego żona nie ma kontaktu ze swoją rodziną, nawet z chrześnicą, bo on tak ją nakręcił, że oni źli i niedobrzy, poza tym jak przyjeżdżają tu do teściowej i siłą rzeczy do nas to np. jak wychodzą z domu to zamykają drzwi od pokoju na klucz jakbyśmy jakimiś złodziejami byli. Na skype to praktycznie tylko teściowa i jeden szwagier z nimi rozmawiają... A drugi szwagier ze szwagierką, którzy są też w Irlandii to starają się jak najrzadziej z nimi spotykać.
Biegaczka super wieści ![]() Mamusie czy Wasze maluchy pod koniec ciąży też miały często czkawkę? Mój mały się ostatnio strasznie męczy, 3-4 razy dziennie po kilka minut... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53313207]Plat przykra sytuacja z rodziną tż. My z jednym szwagrem też nie mamy lekko, ogólnie coś mu się w dupie poprzewracało, bo od kilku lat jego żona nie ma kontaktu ze swoją rodziną, nawet z chrześnicą, bo on tak ją nakręcił, że oni źli i niedobrzy, poza tym jak przyjeżdżają tu do teściowej i siłą rzeczy do nas to np. jak wychodzą z domu to zamykają drzwi od pokoju na klucz jakbyśmy jakimiś złodziejami byli. Na skype to praktycznie tylko teściowa i jeden szwagier z nimi rozmawiają... A drugi szwagier ze szwagierką, którzy są też w Irlandii to starają się jak najrzadziej z nimi spotykać.
Biegaczka super wieści ![]() Mamusie czy Wasze maluchy pod koniec ciąży też miały często czkawkę? Mój mały się ostatnio strasznie męczy, 3-4 razy dziennie po kilka minut... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() Czkawka jest normalna, nie tylko w brzuchu ale też po wyjściu z brzucha, moj ciagle ma, najczesciej 2-3 razy dziennie do teraz, a gdzies czytałam że dzieciom to tak naprawdę wcale nie przeszkadza, zresztą mojemu chyba faktycznie nie przeszkadza bo nie jest wtedy jakiś niespokojny.
#3917 |
Konto usunięte
|
Party dzięki
![]() ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
party co u Ciebie? Jak malutki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
nie jest z nim lekko bo cały czas problemy z karmieniem (może ciumkać cały dzień tak kocha moje cycki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
ło matko jaki słodziak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Party ale slodziutki
![]() ![]() ![]() Dzwonilam do poloznej - przyjdzie do mnie w czwartek ![]() ![]() Zastanawiam sie czy to TSH jest sens teraz robic. Czy dopiero za 4 tygodnie... Nie wiem no. Jak juz polozna do mnie dzwonila, to pewnie za tydzien lub 2 mi zadzwonia, zeby na badania krwi przyjsc i pewnie mi to TSH sprawdza i tak.
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Gryzia moj maly tez mial i ma czkawki wiec to chyba normalne. Teraz ma tak ze potrafi spac i czkac az mu glowa podskakuje. Staram sie z tym walczyc bo slyszalam ze to oslabia serducho.
Biegaczka fajnie ze wizyta udana. Lena szkoda ze nie udalo sie zadzialac.
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
biegaczka a po co położna do Ciebie przychodzi?
ja bym sie wstrzymała z tym tsh jeszcze, skoro jest szansa, ze Ci zbadaja to raz, a dwa po zmianie dawki trzeba odczekac min. 4 tyg.żeby sprawdzić co i jak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Party cudne zdjecie. Ile maly mial jak sie urodzil?
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozna przychodzi, bo tu tak to wyglada po prostu. Przyjdzie z ksiazka ciazy - spisze moje dane, wage, wzrost, zbada mi cisnienie i wysycenie dwutlenkiem wegla wydychanego powietrza czy cos takiego. Tak przynajmniej to w czerwcu wygladalo u mnie w pierwszej ciazy. Robi taki ogolny wywiad + to jest po to, zeby sprawdzic w jakich warunkach mieszkamy ![]() I przy okazji nie narazac mnie na lazenie do przychodni i kontakt z zarazkami. Ale fajna, bo nie ta co mialam w czerwcu. Ta mila z glosu bardziej i angielski zrozumialy ![]() ![]() Za ten tydzien, dwa pewnie mnie umowia na to badanie krwi, a w miedzyczasie ona juz wysle papiery do szpitala i szpital mi przysle pismo, kiedy mam usg ![]() Poza tym no tez musza mi to usg zrobic miedzy 11. a 14. tygodniem.
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
no to w tej kwestii akurat fajna sprawa z tą położną
![]() nic mi nie mów o tym czekaniu... Ty już przynajmniej widziałaś małego człowieczka na USG, a ja jeszcze mam 8 dni... im dłużej czekam, tym częściej mi brzydkie myśli przychodzą do głowy ![]() od którego tygodnia można stetoskopem wyłapać tętno dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moglabym zdecydowanie latac co tydzien. Za 8 dni zobaczysz pieknego malego czlowieczka - pewnie ze 3c jak nie wiecej bedzie juz mial ![]() ![]() Co do stetoskopu, to nie wiem.. pierwsze slysze w ogole. My na kolejnym usg w koncu uslyszymy serduszko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Konto usunięte
|
Plat stetoskopem nie wiem, ale detektorem mi się udawało od 14+5tc chyba... Jakoś tak.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53314256]Plat stetoskopem nie wiem, ale detektorem mi się udawało od 14+5tc chyba... Jakoś tak. Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() dopiero? ja sie wykończę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
3200, spadł do 2960g. A Twój pewnie już koło 5kg? ja liczę że Szymon na chrzcie będzie miał koło 5kg. Aha i taki komplecik kupiłam, ciekawe czy te 62 nie bedzie za duże
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.