Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-12, 08:23   #3901
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
rano ja Wam dzieciaki spia to bierzecie je na spiocha na spacery?czy czekacie na pobudke?
Ja czesto na spiocha wychodze z Mala i psem
Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Moje dziecie takie grzeczne z rana, ze zalatwilismy mu paszport wiec mozna sie juz oficjalnie urlopowac ;D
O prosze, gdzie sie udajecie?
Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mate mamy fisher price rainforest, karuzelke tiny love wyspa marzen. Wszystko z olx bo ceny nowych odstraszaja
To prawda ceny sa kosmiczne, za uzywki zreszta tez. To ma byc prezent wiec zdecyduje sie na nowa
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 08:26   #3902
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Chyba mamy to samo dziecko

A ja tak mysle do kogo on podobny hahahaha
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 08:49   #3903
zabciajs
Zakorzenienie

Musze się pochwalić, jak bylam w szpitalu rodzić do domu przyszłs szminka czerwona matowa z oriflame - wygrałam A wczoraj podklad z meybeline
Stary 2016-07-12, 08:49   #3904
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

O prosze, gdzie sie udajecie?

To prawda ceny sa kosmiczne, za uzywki zreszta tez. To ma byc prezent wiec zdecyduje sie na nowa
Teraz do Polski

W ogole to wyjezdzalam to ani meza ani dziecka.. wroce to kurde.. beda ploty szly na wsi juz widze te wszystkie babcie plotkary i ich wymyslone historie hahahaha

Co do karuzelek to ja mam fisher price misie i jest fajna. Moze nie tak mega kolorowa ale zwraca uwage Małego kupowalismy uzywke na aukcji
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 08:53   #3905
urshoola
Zadomowienie

my mamy karuzele Tiny Love wyspa marzen i co dziwne ze Emi jak lezy na przewijalu z boku lozka to ja ta karuzela cieszy, jak ja klade do lozka i karuzela jet nad nia to radosci jest 5min a potem krzyk i nastepnie ryk...wiec nie wiem czy jest jeszcze ze mala czy cos...czy za duzo tych atrakcji na niej i ie ogarnia?za duzo kolorow?no nie wiem...a przymierzam sie do zakupu maty i najbardziej mi sie podobaja tez z Tiny Love bo sa dosc duze i sporo atrakcji maja.Tylko nie moge sie zdecydowac pomiedzy 3ma ;-(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:03   #3906
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Musze się pochwalić, jak bylam w szpitalu rodzić do domu przyszłs szminka czerwona matowa z oriflame - wygrałam A wczoraj podklad z meybeline

Żabciu no to gratulacje!!!
Wiesz co teraz trzeba zrobić czerwona szminka na usta i od razu samopoczucie w gore. Ja nawet gdy jestem w domu to uwielbiam byc wyszminkowana!
Stary 2016-07-12, 09:05   #3907
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Ula, wrzuć linki nie wiem czy pomożemy, ale może ja się zainspiruję
Ja mam taką małą do nauki leżenia na brzuszku, z krabem w kształcie rogala i małym lusterkiem

A karuzeli szukam, dla mnie wszystkie to takie brzydactwa jedną na razie ładną znalazłam Done by deer...

Zabcia, ja ściągam bardzo rzadko, tylko jak wiem, że będę potrzebowała butelkę... Ostatnio raz rano, raz wieczorem...
za nagrody. Ja nigdy nic nie wygrywam

Marysia przed chwilą zrobiła wielką kupę i już chciałam ratować sytuację, kiedy się zbełtała dosłownie nie wiedziałam co najpierw wycierać. Masakra

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 09:54   #3908
kaylla
Zakorzenienie

U nas wczoraj jakąś masakra była... Mała ładnie poszła spać standardowo około 21, ale zamiast spać do 2-3 to się obudziła koło północy akurat jak chciałam iść spać. Myślałam że jak ja nakarmie to pójdzie spać dalej, ale gdzie tam. Przy cycku odplywala, ale jak tylko ja chciałam położyć do łóżeczka, to był ryk bo ona dalej chce cycka. I tak się bawilysmy normalnie do 3. Byłam już na nią wściekła.... Bo przy cycku zamiast jeść, to przysypia, a potem nie pozwala się odłożyć, bo jednak głodna. Dzisiaj jestem nieprzytomna i dalej lezakujemy w łóżku. Zwłaszcza że pogoda średnia i spacer raczej odpada.

Przez to wszystko zaczęłam rozważać dawanie mm na noc. Jak jeszcze kiedyś mi taką noc zafunduje to chyba się zdecyduje, bo wczoraj to już miałam dosyć, piersi mnie bolały itp. Czy któraś z was daje mm tylko na noc a w dzień tylko pierś? jak się taki system sprawdza?
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:59   #3909
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
U nas wczoraj jakąś masakra była... Mała ładnie poszła spać standardowo około 21, ale zamiast spać do 2-3 to się obudziła koło północy akurat jak chciałam iść spać. Myślałam że jak ja nakarmie to pójdzie spać dalej, ale gdzie tam. Przy cycku odplywala, ale jak tylko ja chciałam położyć do łóżeczka, to był ryk bo ona dalej chce cycka. I tak się bawilysmy normalnie do 3. Byłam już na nią wściekła.... Bo przy cycku zamiast jeść, to przysypia, a potem nie pozwala się odłożyć, bo jednak głodna. Dzisiaj jestem nieprzytomna i dalej lezakujemy w łóżku. Zwłaszcza że pogoda średnia i spacer raczej odpada.

Przez to wszystko zaczęłam rozważać dawanie mm na noc. Jak jeszcze kiedyś mi taką noc zafunduje to chyba się zdecyduje, bo wczoraj to już miałam dosyć, piersi mnie bolały itp. Czy któraś z was daje mm tylko na noc a w dzień tylko pierś? jak się taki system sprawdza?

A nie lepiej położyć sie z nią w łożku i karmić na leżąco? Jak odpłynie to wyjmujesz jej pierś z buzi i spisz koło niej
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:05   #3910
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak praktykowalam przez jakiś czas. Nie polecam, jeśli chcesz karmić piersią. Na początku nie było problemu i byłam bardzo zadowolona... do czasu. W końcu odmówiła całkowicie jedzenia z piersi i wszelkie próby karmienia w taki sposób, to był jeden wrzask i szarpanina.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ula, wrzuć linki nie wiem czy pomożemy, ale może ja się zainspiruję
Ja mam taką małą do nauki leżenia na brzuszku, z krabem w kształcie rogala i małym lusterkiem

A karuzeli szukam, dla mnie wszystkie to takie brzydactwa jedną na razie ładną znalazłam Done by deer...

Zabcia, ja ściągam bardzo rzadko, tylko jak wiem, że będę potrzebowała butelkę... Ostatnio raz rano, raz wieczorem...
za nagrody. Ja nigdy nic nie wygrywam

Marysia przed chwilą zrobiła wielką kupę i już chciałam ratować sytuację, kiedy się zbełtała dosłownie nie wiedziałam co najpierw wycierać. Masakra
Karuzela to nie Tobie ma się podobać :P Mi się podobały te stonowane i pastelowe, ale nie wiem, czy mała by podzieliła mój gust, podobno dzieci lubią kontrasty, kolory, wiec zdecydowałam się na coś żywego. Maskotki mają czarno białe brzuszki.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

U mnie od kilku dni zero kolek. Nic, kompletnie nic, blogi spokój. Zaczęła trzeci miesiąc i minęło! Oby nie wróciło
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:06   #3911
Monanka83
Zakorzenienie

Położyłam spać Ninę wczoraj o 19.30 po całym dniu kryzysu i niespania. Zjadła na śpiocha o 1.00 i 4.00, wstała o 6.00 na zmianę pieluchy i jedzonko I dalej w kime. Właśnie w staliśmy o 11.00. Daję lajka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 10:09   #3912
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Ahahaha.. to pomysl sobie, ze taka jest wlasnie moja mama! xD ale wybaczam jej bo dzieli nas 1000 km i widzimy sie raz na miesiac-dwa :p

U nas 56 nadal dzis mierzylam malego to ma 57-58 cm ;D
U mnie niby tez, ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Mam 56 w które wchodzi i w które nie wchodzi, a niektóre 62 są jak 56:P Dostałam w prezencie śliczne ubranka rozmiar 50 i w nie wszystko zdążyłam ja ubrać. Jak ten czas leci, jak to dziecko szybko rośnie

Nie lubi leżeć na brzuchu, ale męczę ja ta pozycja codziennie po jedzeniu, wyłączając noce. Opłacało się! Tak już ślicznie się opiera i trzyma główkę w górze. Jestem z niej dumna!
Stary 2016-07-12, 10:11   #3913
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Karuzela to nie Tobie ma się podobać :P Mi się podobały te stonowane i pastelowe, ale nie wiem, czy mała by podzieliła mój gust, podobno dzieci lubią kontrasty, kolory, wiec zdecydowałam się na coś żywego. Maskotki mają czarno białe brzuszki.
Haha, no wiem Ale akurat ta, która mi się podoba jest kontrastowa, więc małej też może by się spodobała

Tyko te ceny

A poza tym moja nie korzysta z łóżeczka, więc gdzie ja bym miała tę karuzelę jej podpiąć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg done-by-deer-zoopreme-karuzela-b-iext28515456.jpg (38,2 KB, 1 załadowań)

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:12   #3914
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
U nas tez... Jak jest noszony to nie ma siedzenia. Tylko dreptanie i nie na lezaco jak przystalo na niemowle tylko pionowo jak do odbicia.
A noj maz jeszcze wymysla co raz to nowe pozycje np ostatnio widzialam jak go nosil pionowo ale przodem do swiata i juz czekam az tylko tak zaraz zechce bo wiecej widac
My tak Ninę przodem nosimy prawie przede wszystkim, nie chce już na ramieniu bo nic nie widzi, na leząco się wkurza, a i nam tak najwygodniej
Stary 2016-07-12, 10:15   #3915
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Haha, no wiem Ale akurat ta, która mi się podoba jest kontrastowa, więc małej też może by się spodobała

Tyko te ceny

A poza tym moja nie korzysta z łóżeczka, więc gdzie ja bym miała tę karuzelę jej podpiąć?
Ja przypinam swoją do małego stolika, a mała klade obok na dywanie

Niestety na komórce zdjęć nie widać :/

My na spacerze i coś się chmurzy.

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-07-12 o 10:18
Stary 2016-07-12, 10:16   #3916
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
U mnie niby tez, ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Mam 56 w które wchodzi i w które nie wchodzi, a niektóre 62 są jak 56:P Dostałam w prezencie śliczne ubranka rozmiar 50 i w nie wszystko zdążyłam ja ubrać. Jak ten czas leci, jak to dziecko szybko rośnie

Nie lubi leżeć na brzuchu, ale męczę ja ta pozycja codziennie po jedzeniu, wyłączając noce. Opłacało się! Tak już ślicznie się opiera i trzyma główkę w górze. Jestem z niej dumna!

To my też musimy powalczyć, bo raz mi spała na brzuszku- nawet się Wam chwaliłam a potem znowu wstręt do tej pozycji.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:21   #3917
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Położyłam spać Ninę wczoraj o 19.30 po całym dniu kryzysu i niespania. Zjadła na śpiocha o 1.00 i 4.00, wstała o 6.00 na zmianę pieluchy i jedzonko I dalej w kime. Właśnie w staliśmy o 11.00. Daję lajka!
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:24   #3918
Iwonia27
Zakorzenienie

Boszzzz mało mam atrakcji po szczepieniu to jeszcze tesciowa dzwoni ze bedzie dzis u nas bo MUSI zobaczyc maluszka. No jupi
Akurat jak odebralam malutek byl w wozku i standardowo po chwiluni zaczal płakac to powiedziałam ze jej tel go zbudził i tylko powiedziala ze przyjedzie i sie rozlaczyla mowi idz do dziecka niech nie płacze ha ha
Prosze o wsparcie duchowe w okolicach 15ej.
Po wszystkim przekaze nam mlodym naiwnym i niedoswiadczonym (tak kiedys uslyszalam o sobie) wszelkie rady bez ktorych sobie zapewne nie poradzimy.
Juz zaczynam sie bojowo nastrajać. Samo mi tak wychodzi nie to ze celowo
Stary 2016-07-12, 10:29   #3919
Monanka83
Zakorzenienie

Poszła kupa do pełni szczescia

Dziewczyny, czy też macie problem z przewinieniemi ubraniem dziecka? No przecież to jest jakiś cyrk. Nina nauczyła się odbijać od pięt i ucieka mi na łóżku, na przwijaku i ma z tego ubaw po pachy. Pampersa próbuje zapiąć przez dobrą minute albo i dwie! Skarpetki ubrać? W bujaczku! Niezła jazda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 10:34   #3920
zabciajs
Zakorzenienie

Ginger nauczyłam się jednego nie chwalić dnia, baaa nawet chwili bo zaraz może być gorzej Ale zycze z calego serca aby mineły naprawde na stałe.

Uwielbiam jak Pysia przy cycusiu usypia i usmiecha sie. Usmiecha z sutkiem w buzi hehe
Niech taka malutka zostanie teoche dłużej..jest taka cudowna

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-12 o 10:35
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:36   #3921
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Poszła kupa do pełni szczescia

Dziewczyny, czy też macie problem z przewinieniemi ubraniem dziecka? No przecież to jest jakiś cyrk. Nina nauczyła się odbijać od pięt i ucieka mi na łóżku, na przwijaku i ma z tego ubaw po pachy. Pampersa próbuje zapiąć przez dobrą minute albo i dwie! Skarpetki ubrać? W bujaczku! Niezła jazda

Jasne! Jakis czas temu nauczyl sie odpychac i oprocz w/w "zabaw" moge dodac ze jak karmie na lezaco i leze na boku to odpycha sie od moich nog przez co cycus oczywiscie wypada a on jest coraz wyzej
Stary 2016-07-12, 10:36   #3922
zabciajs
Zakorzenienie

Karmimy się od nocy na leżąco,coś nam zrobiło się nie wygodnie na siedząco.
Stary 2016-07-12, 10:40   #3923
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne! Jakis czas temu nauczyl sie odpychac i oprocz w/w "zabaw" moge dodac ze jak karmie na lezaco i leze na boku to odpycha sie od moich nog przez co cycus oczywiscie wypada a on jest coraz wyzej
O to to to! I nagle jest pół metra od piersi!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 10:49   #3924
Anika1986
Zadomowienie

A mój wszelkie przywieszki, miśki itp. ma w głębokim poważaniu Na bujaczku wytrzymuje ostatnio max 15 minut, ale i to bardzo rzadko, bo raczej jest to 5 min. Natomiast uwielbia "rozmawiać" z drugim człowiekiem. Godzinami mógłby się wpatrywać w twarz drugiego człowieka (i to nie ważne czy jest to mama, tata, babcia, czy ktoś inny) śląc przy tym salwę uśmiechów i gruchając coś po swojemu.

Mona, u nas nie ma problemu z przebieraniem. Raczej leży spokojnie, nie licząc przebierania po kąpieli jeśli akurat się rozdrażni, ale to wtedy szybko pielucha, przytulam i jak się opanuje to ubieram resztę.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:57   #3925
urshoola
Zadomowienie

Wrzuce linki jak bede miec dostep do kompa.
przebieranie jeszcze spoko ale jak na ramie bierzemy to sie wspina wyzej i wyzej

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 11:01   #3926
zabciajs
Zakorzenienie

Gabi tez mnie kopie. A jak siedze z nia w pozycji do odbicia to sie na nogach podnosi wtf?
I głowe tak trzyma sama,że chyba jej się miesiące pomyliły.
A karty kontrastowe wprost kocha

Uwielbiam to, ze od niedawns mogę dotknąc sutków To reką, to pieluszką, to ubraniem. Super uczucie! Od początku odskakiwałam z bólu jak szalona.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-12 o 11:05
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 11:03   #3927
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
O 6 przez to odciągnełam 140ml
OMG i gdzie Ty kryzys widzisz? Ja się cieszę jak głupia jak przy power pumping 80ml wyduszę!

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Jak wychodzisz z dwójką na raz? Pies tak ładnie chodzi przy wózku czy nosisz w chuście? Z tego co pamiętam też masz spore bydlę, nie szarpie?

Cytat:

ginger Ci tam dobrze prawi, danie mm może być pierwszym krokiem do zabicia sobie kp. Poza tym z własnego doświadczenia - butla nie gwarantuje przespanej nocy! Jak dzieć będzie mieć humor to ciamknie kilka łyków i odleci, spróbujesz odłożyć i będzie ryk "eee, gdzie??? ja przecież jem!!!"

Cytat:
Boszzzz mało mam atrakcji po szczepieniu to jeszcze tesciowa dzwoni ze bedzie dzis u nas bo MUSI zobaczyc maluszka. No jupi
Akurat jak odebralam malutek byl w wozku i standardowo po chwiluni zaczal płakac to powiedziałam ze jej tel go zbudził i tylko powiedziala ze przyjedzie i sie rozlaczyla mowi idz do dziecka niech nie płacze ha ha
Prosze o wsparcie duchowe w okolicach 15ej.
Po wszystkim przekaze nam mlodym naiwnym i niedoswiadczonym (tak kiedys uslyszalam o sobie) wszelkie rady bez ktorych sobie zapewne nie poradzimy.
Juz zaczynam sie bojowo nastrajać. Samo mi tak wychodzi nie to ze celowo
Współczuję, będę wspierać myślami, nie daj się tam! Ja też już najeżona na myśl o wizycie smoczycy jutro
Cytat:
Uwielbiam jak Pysia przy cycusiu usypia i usmiecha sie. Usmiecha z sutkiem w buzi hehe
Niech taka malutka zostanie teoche dłużej..jest taka cudowna
Też uwielbiam uśmiechy zza butli, albo jak już butlę zabiorę, kociak usypia i się usypiając uśmiecha. Teraz tak zasnął i żal mi go odłożyć
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 11:15   #3928
zabciajs
Zakorzenienie

Uzylam woombie ( drugi raz) , bo ciagle rece ja wybudzaly. Ide piec placka, moze sie uda
Kocie uśmiechy przez sen są cudne
Stary 2016-07-12, 11:20   #3929
fruzjape
Zadomowienie

kocie mnie sie zdarza wychodzić z moja dwójka i psem w chuście z psem regularnie. Tylko tyle, ze chodzimy wtedy w takie miejsca, zeby nie spotykać za dużo innych psów.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 11:33   #3930
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
kocie mnie sie zdarza wychodzić z moja dwójka i psem w chuście z psem regularnie. Tylko tyle, ze chodzimy wtedy w takie miejsca, zeby nie spotykać za dużo innych psów.
U mnie ciężko takie miejsce znaleźć, bo poza innymi psami łajza szarpie do kotów, kaczek i motorów, taki z niej myśliwy Prawdę mówiąc tego szarpania nawet w chuście się boję, muszę się nauczyć mocno wiązać a z tym czasem ciężko, bo kociak już się strasznie odgina. Jak sobie radzisz z wiązaniem takiego sztywnego dziecka?

Próbuję umówić kociaka do kardiologa żeby zdobyć skierowanie na echo do operacji, na ten rok nie ma miejsc!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości