|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Slabo z tym autem, ale dobrze, ze przynajmniej ubezpieczyciel nie robi klopotow. Cytat:
Rozumiem, ze juz zdecydowalas sie na Zeromskiego? Powiem Ci, ze bardzo podobala mi sie przyjazna atmosfera tam, ale jednak ja zmienilam na Kopernika, bo w Zeromskim nie ma gazu i nie dostrzykuja zopa do szycia, co dla mnie jest nieporozumieniem, skoro i tak bede miec cewnik. Cytat:
Cytat:
Ostatnio moj fryzjer mowil, ze to normalne i nie ma co plakac. Hormony sie ustabilizuja i wlosy wypadac przestana. Niewiele da sie z tym zrobic... Cytat:
![]() Kiedys bez ciazy poszlam po skladniki na rybe i rybe, oczywiscie. Kupilam wszystko-oprocz ryby ![]() Tez kupilam maliny <3 Dziewczyny, fatalnie sie czuje. W nocy nie spie, bo mi goraco, potem spie do 13... Od wczoraj mam bol podbrzusza jak na okres, bardzo nieprzyjemny, bo permanentny. Do tego czasem mi niedobrze... Dzis mam 35+1 tc. Przyszedl mi tulik i w zasadzie mam wszystko. W zwiazku z bolem brzucha tz kazal mi dzis dopakowac torby 😉 Talantea , moja siostra urodzila dwa dni po wyjeciu pessara-jestes spakowana? ;-) Co do Tantum Rosa-ja zrezygnowalam, bo moja siostre okropnie to uczulilo+szczypala ja rana. Kupilam chusteczki nivea do podmywania krocza, bialego jelenia z kora debu, no i octanisept mam. Chyba wystarczy ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
Aaaa miałam Wam jeszcze pisać, zapomniałam. Apropos biedronki
![]()
#3903 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skurcze przedramion - to musi być strasznie nieprzyjemne! U mnie też typowa dolegliwość nożna się przeniosła w wyższe rejony - do niespokojnej nogi dołączyła chyba niespokojna ręka. Zastanawiam się czy zwiększyć spożycie Asparginu. To fajnie, że zakupy owocne. ![]() Cytat:
Tak samo było z szafą Pax do sypialni i teraz z takową do pokoju dziecka. ![]() Ale kiedyś jak też się będziemy budować, to pomyślimy o większej ustawności pomieszczeń. ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-07-12 o 21:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie czesc osob mowi ze to takie "kuchnie z papieru"....ja sie z tym nie zgadzam i bardzo mi sie te kuchnie podobają, choć wcale nie są duzo tańsze (przynajmniej takie jakie mnie interesują) od kuchni robionych przez inne firmy. No ale teraz tżtowi nie jestem w stanie tego przetłumaczyć....:/ trudno, zrobimy prwnie kuchnię przez wykończeniowca naszego bo tak jest nam najprościej i widzę ze tŻtowi to rozwiazanie pasuje. Moze chociaż da sie namówić na szafy z ikei bo na takie na wymiar na pewno nam juz nie wystarczy :/ Dzieki za odpowiedzi w zakrsie planowania budżetu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3906 |
Rozeznanie
|
agnszp u nas jest tak że TŻ płaci kredyt hipoteczny, różne inne kredyty, karty kredytowe i rachunki i z jego pensji nic prawie nie zostaje. Ja nas żywię
![]() ![]() A kuchnie z Ikea też mamy i jesteśmy mega zadowoleni! Wczoraj teściowa mi powiedziała że jak ona wychodziła ze szpitala z dzieckiem to jej ordynator powiedział że dziecko to ZAWSZE musi mieć czapeczkę. Taaa 40 lat temu to może tak się mówiło ![]() ![]() Wrzucam zdjęcia ![]() Moje dzisiejsze zakupy oraz wózek Bebetto Murano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My wydawaliśmy jak była potrzeba, ale przy TŻta pensji i mojej pensji mogliśmy sobie pozwolić na wygodne życie. Teraz przez to, że zarobię może 1/3 tego co wcześniej zamierzam otworzyć drugie konto. Bo mamy jedno wspólne. I tak z tego wspólnego będą szły opłaty, a na to drugie będą szły pieniądze na życie. Mniej więcej wiem ile wydajemy tygodniowo na jedzenie/chemię itd. Zrobię z górką na ubrania bo jednak idzie jesień/zima/koniec ciąży więc i wydatki większe. To co zostanie na koncie to będą oszczędności. Na tym wspólnym mamy też subkonta oszczędnościowe więc ta ewentualna górka trafi tam. Ale nie ukrywam, że w PL macierzyński jest super. Bo bez względu na to ile zarabiasz on Ci się należy i jeśli zarabiałaś dobrze to tyle dostaniesz. A ja zarabiałam całkiem przyzwoicie a będę musiała się nacieszyć ochłapem;/ Pffffffffffff
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajne zakupy, ładne ubranka i wózek też bardzo zacnie się prezentuje. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobno kocyki i pościel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogłabym długo wymieniać ![]() Chociaż z tą czapeczką do porodu u mnie na SR mówili, że musi być, bo u noworodka termoregulacja jest jednak inna. A na UK grupach to te noworodki najczęściej są w wełnianych czapeczkach ![]() Już nie wspomnę, że na jakiejś stronie przeczytałam, że do kąpieli niemowlaka temp otoczenia powinna być 25+ ... ja nie jestem w stanie mojego mieszkania nagrzać do takiej temperatury ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
To tylko świadczy o tym jak mi się w domu musi nudzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to moje zboczenie - ja lubię liczyć iróżne zestawienia prowadzić. Z pracy zawodowej to wynioslam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie jest czajnik na o korytarzu Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-12 o 22:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | ||
Raczkowanie
|
Próbowałam Was nadgonić w ciągu dnia w między czasie, ale trudne to było. Dopiero teraz mi się udało!
Gratuluję mieszkań, udanych zakupów i dobrych wyników badań ![]() Cytat:
![]() Nie... Mój wózek ma górę z możliwością delikatnego uniesienia, jeśli będę potrzebowała, żeby Mały miał główkę wyżej. Czytałam, że noworodki nie powinny leżeć na poduszkach... Coś źle zapamiętałam? ![]() Cytat:
![]() W ogóle to za mną już sesja brzuszkowa! Mieliśmy wczoraj z rana, więc załapaliśmy się na ładną pogodą. Nie mogę doczekać się efektów. ![]() Wczoraj też skończyłam prasowanie rzeczy Młodego! Co za ulga. ![]() A dzisiaj w końcu zamówiliśmy komodę na te wszystkie rzeczy Syna, dokupiliśmy kilka rzeczy do mieszkania w Ikei, kupiłam kolejne bodziaki (a miałam już skończyć z ubrankowymi zakupami, tylko jak przejść obojętnie obok ślicznego pięciopaka za 49zł?)... Co do budżetu, to my prowadzimy w każdym miesiącu zestawienie wydatków, dzięki temu wiemy, na co wydajemy i gdzie przeholowaliśmy, więc trzeba się pilnować następnym razem... Przed zakupem mieszkania też oszczędzaliśmy - na mieszkanie i na wydatki związane z planowanym dzidziusiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ok, ja na dziś padam. Łażenie po sklepach dobija. Dobranoc! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ___ Co do kolejek, to ja ostatnio skorzystałam z uprzywilejowania w Ikei i Auchan. Oczywiście nikt mnie nie przepuścił-sama się "wepchnęłam" i o ile w Ikei pełen luzik (pewnie dlatego, że mielismy jedynie zasłony ;-)), tak w Auchan, w którym kolejka była aż do regałów, dało się odczuć niezadowolenie ludzi. Niezbyt to rozumiem-ustawiają się w kasie pierwszeństwa i mają pretensje, że ktoś z pierwszeństwa korzysta. Chyba trzeba się z tym liczyć, ustawiając się akurat w tej kasie-jednej na 30 innych bez tej "regulacji" ![]() A jesli chodzi o budżet-my za dużo wywalamy na żarcie. Ostatnio zrobiłam plan na cały tydzień i okazało się, że to pozwala dużo zaoszczędzić-nie kupuje się zbędnych produktów, a do tego jedzenia wyszło na więcej dni niż przewidziałam. Podoba mi się to. Naszym sposobem jest jeszcze to, że na początku miesiąca kupujemy zapas soków, mleka, wody itp., a na tygodniu tylko dokupujemy chleb, wędlinę itp. To+planowanie pozwoli nam sporo zaoszczędzić. Myślę, że 400 zł to lekką ręką ![]() ![]() A tak poza tym, to u nas tż trzyma kasę. Ja zupełnie się tym nie interesuję-mam swoje "kieszonkowe", które mogę wydać na co chcę, a rachunki (moje, jego, wspólne) i większe wydatki są na głowie tż. Ja tylko mówię, co chcę, żeby kupić (np. teraz chcę odkurzacz elektryczny) ![]() ![]() Mamy jeszcze taki plan, że zaraz po narodzinach założymy córce konto i co miesiąc będziemy tam wpłacać jakąś kasę. Musimy tylko wymyślić, jak zabezpieczyć je przed nami samymi ![]() ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-13 o 00:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to szkoda. Tutaj rzeczywiście jest bezpłatnie i leki i położna i solidne gabinety. Co do leków to byłam tez zdziwiona kiedy poszłam z recepta do apteki i myślałam ze będę musiała płacić. Jeśli sie nie jest w ciąży to za leki na receptę płacimy 5€. Ale z drugiej strony płacimy tutaj tez spore składki zdrowotne na miesiąc, mi pobieraja ok. 230€ co miesiąc z wypłaty i drugie tyle płaci pracodawca, wiec prawie 500€ idzie na miesiąc na kasę chorych... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co za noc! ![]() ![]() Idę dzisiaj na pobranie krwi ![]() O mieszkaniu: 80m2 (to dla Esika ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka ![]() Tylko buciki dokupić i możemy na nim zarabiać, a nie tylko pieniądze wydawać ![]() ![]() Co do KP i wybudzania to na początku chodzi przede wszystkim o żółtaczkę. Wysoki poziom bilirubiny powoduje senność u maluchów, więc ciężko wybudzić. Nie wybudzamy, nie karmimy i poziom dalej rośnie. Takie błędne koło. Warto na początku swoją energie poświęcić na regularne KP coby nie musieć wracać do szpitala, bo dziecko jest zbyt żółte. Potem faktycznie samo się to normuje i dzieci same się domagają jedzenia ![]()
![]() |
#3919 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ide na badania!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajne zakupy..pinokiowe pumpy w ptaszki i pajaca w ptaszki też posiadam..moim zdaniem są przeurocze.. bryka też się prezentuje świetnie.. Cytat:
Cytat:
u nas niestety nie ma czajnika.. Cytat:
fajnie,że zamykacie temat wyprawki ![]() Cytat:
kciuki za pobranko i wyniki.. ehh kominek..ogrzejecie się swoją miłością ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Opis mieszkanka brzmi Ok - ten jeden nieurządzone pokój to bedzie Tosi czy Esika? U mnie jest tak ze gdybym miała kablówkę to przy wykupieniu abonamentu na jednym z kanałow pokazują 24h/dobę akwarium, a na drugim kominek. ![]() ------ Właśnie wracam z pobrania. Głodna jestem jak nie wiem co. Jeszcze trochę a bede jadła tapicerkę. Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-13 o 06:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Jednak jutro pójdę oddać krew
![]() Cytat:
Damy radę bez kominka ![]() ![]()
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie znajduje się wysokość nerki? hehe..większe łózko i Was więcej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nerka mniej więcej na wysokości talii.
![]() |
#3925 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Pędzę za chwilę do lekarza. Mój brzuch opadł ![]() Cytat:
![]() mogłybyć regularne ale nie takie miesiączkowe Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja zapomniałam skręcić ziemniaki i tak się gotowały na pełnym ogniu chyba godzinę a ja sobie spałam ![]()
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Dzięki, że pytasz ![]() Cytat:
![]() Mi w prasowaniu pomaga mama, sama już chyba nie dałabym rady (zwykłe prasowanie, gł. ciuszków Natalki plus to to już dla mnie za dużo). Najgorzej, że pogoda deszczowa, nie mogę dużo pralek wstawiać bo nie mam gdzie rozwieszać i pranie wolno schnie... Cytat:
![]() Dziękuję!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Nadrobic Was to wyczyn ![]() Wczoraj jak nigdy mialam co robic ![]() ![]() Bardzo mily dzien wczoraj mialam. I jeszcze co do Mamy, wczoraj dostalam info ze wybudzaja ja ze spiaczki i juz reagowala na brata i siostre, wiadomo ze na zasadzie mrugania itd, ale to znaczy ze ma silny organizm. Teraz tylko trzeba czekac jak bedzie sobie z tym radzila... ale jestem juz dobrej mysli... z ciekawostek - wiecie że jeśli chcecie zgłosić szkodę auta do ubezpieczalni z powodu gradu właśnie to musicie powiedzieć że staraliście się zapobiec stratom? że zjechaliście w ustronne miejsce, albo próbowaliście nakryć auto kocem itp. Bo inaczej mogą Wam zarzucić że to Wasza wina bo nie zabezpieczyłyście auta ![]() Pierwsze slysze... a pracowalam w Pzu, tam tez zglaszalam moja szkode po gradobiciu i bylam mega zadowolona z przelewu na konto ![]() Tez wczoraj mialam ![]() ![]() Cytat:
![]() Niezastapiona! ![]() Cytat:
Teraz robimy tak, ze z mojej wyplaty zyjemy, oplacamy kredyt i wszystkie wydatki, a Tz wyplata laduje na oszczednosciowym. Ale my mamy cel - budowa domu od wiosny, wiec kazda zlotowe staramy sie odkladac ![]() Cytat:
![]() Choc ja prawie zawsze place karta :/ Cytat:
![]()
![]() |
#3929 | |||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Podziel się fotkami z sesji. ![]() Cytat:
Akurat wczoraj też wyegzekwowałam pierwszeństwo w Auchan, sami młodzi ludzie stali, brak sygnałów jakichś problemów z poruszaniem się, kobiety bezbrzuszne się wydawały, brak dzieci. Z 7 do skasowania przed nami. Myślałam, że się zaraz posikam, więc wbiliśmy się z mężem. :P Ci ludzie nie mieli zbyt zadowolonych min, ale właśnie po co się tam ustawiali w ogóle, zwłaszcza że do innych kas były podobne długości kolejek. Cytat:
Współczuję tych atrakcji - dobrze że nospa pomogła. Mieszkanie fajne będzie! ![]() Powodzenia u lekarza. ![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-07-13 o 07:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz panuje jakiś wirus. Dopadł moją chrzesnice, męża i mamę. Ja się jeszcze jakoś trzymam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.