sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 09:28   #3901
lawenda99
Zakorzenienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

my talala
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:17   #3902
substytut
Zakorzenienie

Jestescie niemozliwe :P

Ale dawno sie tak nie usmialam
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 11:52   #3903
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Cytat:
Napisane przez vevka Pokaż wiadomość
Wczoraj zamierzałam zrobić zakupy w Skarbach Natury i SZOK! jeden maleńki granacik http://skarbynatury.pl/go/_info/?use...500025&lang=pl 3 PLN!
Zaczęłam drążyć temat, bo zrobienie kolczyków złożonych z kilkudziesięciu granatów w ogóle się nie opłaca. No i znalazłam sklep z Białegostoku http://amberplanet.pl/(w którym już zrobiłam zakupy) może nie identyczne granaty, ale też granaty, wychodzą po 0,19 gr. To tylko przykład, ale uważam, że nie nie warto sięgać po te sklepy, które są najwyżej w wyszukiwarce.
Aaaa...i jeszcze jedno (dla dziewczyn z Krakowa) na Balicach, na Giełdzie Kwiatowej Pawilon 61, jest hurtownia minerałów Aldona - czy jakoś tak. Tam też robię zakupy, i żeby za przykład stanowił dalej granat, to za sznur granatów - 14 PLN.
Jest tylko jeden szkopuł, trzeba mieć działalność i pierwsze zakupy za 300 PLN. Ale wybór i ceny - niesamowite.
oo, dobrze wiedzieć, jak będę miała 300 zeta w kieszenie to się wybiorę
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 13:10   #3904
kah
Przyczajenie

beadshop - na kopercie nie podali całego adresu, na szczęście listonosz mnie zna, więc wiedział do której kamienicy ma zanieść paczkę, hm...
Nie dostałam gratisu, przy zamówieniu na ponad osiem dych, ale domyślam się, że przy Waszych zamówieniach moje jest mizerne poza tym zamawiałam w czasie tej 10-dniowej promocji.
Zastanawia mnie za to coś innego... zamówiłam m.in. dwa swarki http://beadshop.pl/krysztal-swarovsk...ne-p-3602.html i jedna z nich ma jakby niedoszlifowane miejsce, chciałam z nich zrobić kolczyki, w zasadzie to nie jest jakaś ogromna wada, same w sobie przecież są małe, niemniej mnie takie mankamenty wkurzają...
Powiedzcie mi proszę, czy takie niedociągnięcia - zamiast błyszczącej - matowa mleczna ścianka, to normalne/częste?
kah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 14:07   #3905
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez kah Pokaż wiadomość
beadshop - na kopercie nie podali całego adresu, na szczęście listonosz mnie zna, więc wiedział do której kamienicy ma zanieść paczkę, hm...
Nie dostałam gratisu, przy zamówieniu na ponad osiem dych, ale domyślam się, że przy Waszych zamówieniach moje jest mizerne poza tym zamawiałam w czasie tej 10-dniowej promocji.
Zastanawia mnie za to coś innego... zamówiłam m.in. dwa swarki http://beadshop.pl/krysztal-swarovsk...ne-p-3602.html i jedna z nich ma jakby niedoszlifowane miejsce, chciałam z nich zrobić kolczyki, w zasadzie to nie jest jakaś ogromna wada, same w sobie przecież są małe, niemniej mnie takie mankamenty wkurzają...
Powiedzcie mi proszę, czy takie niedociągnięcia - zamiast błyszczącej - matowa mleczna ścianka, to normalne/częste?
Oryginalne Swary powinny być idealne...
Stary 2008-10-24, 14:17   #3906
Srebrna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kah Pokaż wiadomość
Jezeli masz mozliwosc sfotografowania tego wyraznie, to pstryknij i pisz do sprzedawcy. Bo raczej nie powinno takich byc...
Stary 2008-10-24, 16:45   #3907
Veaa
Rozeznanie

zamowienie z onyksu wszystko poszlo sprawnie i w miare szybko.Kamienie bardzo ladne szczegolnie niebieski koral jak dla mnie poprostu cudo . Przy zamowieniu nie cale 100 gratisow brak

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 19:09   #3908
kah
Przyczajenie

KarmazynowyKamyku i Srebrna - dziękuję za odpowiedzi.
Napisałam do sklepu, niestety bez zdjęcia, bo aparat od czterech miesięcy czeka na naprawę :/ Może uda mi się kogoś znajomego zbałamucić
no nic, raz jeszcze dziękuję za szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Stary 2008-10-25, 11:16   #3909
flores
Raczkowanie

Pierwszy raz robiłam zakupy w Kadoro. Jestem bardzo zadowolona. Wszystko zgodne z zamówieniem, przyszło szybciutko, bardzo dobry i miły kontakt, również telefoniczy. Zamawiałam głównie swarki. Każda torebka ze swarkami opisana symbolem, dla mnie to ważne bo robiłam zamówienie do spółki z siostrą i pierwszy raz nie musiałyśmy się mordować przy rozdzielaniu łupów A no i jedna zabawna rzecz: papierowa specyfikacja i torebeczki bardzo ładnie pachniały. Piszę o tym dlatego, że czasami dostaję przesyłki tak śmierdzące papierosami, że po otwarciu koperty aż mnie odrzuca.
flores jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 12:52   #3910
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Te rzeczy ładnie pachną, bo właściciel kadoro ma jeszcze sklep mydlandia z mydełkami zapachowymi. Na miejscu to dopiero pachnie
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 18:42   #3911
flores
Raczkowanie

To wszystko wyjaśnia Co nie zmienia faktu, że rozpakowywanie było dla mnie bardzo przyjemne również "węchowo"
flores jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 19:15   #3912
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Zamówionko z SN za jakieś 80 dyszek. Szybciutko do mnie dotarło i wszystko piękne!
Gratisik - malutkie kuleczki sardonyksu
A narobiłam i bajzlu - bo pokręciłam ilość kamyków, zamiast 4 i 3 - standardowo 2 :p Więc złożyłam 2 zamówienie na drugi dzień - bezproblemowo mi je połączyli

Jak mówicie- może i drogi sklep ale ja bardzo lubię tam zakupy robić Znajdę tam wiele ślicznych brioletek których w takiej ilości różności chyba nigdzie nie znajdę w naszej "Polszy". A nie opłaca mi się zamawiać zza granicy bo mam kaprys na coś tam i nie za wiele kasy
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 07:17   #3913
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Czyżby super promocja w korallo?
Skusiłam sie na obnizone ceny, ale 10zł za przesyłkę to trochę drogo....Napisałam do sklepu z prośba o wyjaśnienie. W poprzednich zamówieniach nie bylo pozycji "znaczki"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg korallo17145.jpg (48,3 KB, 99 załadowań)

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 07:23   #3914
substytut
Zakorzenienie

Ja bym napisala, ze znaczkow nie zamawialam i poprosila o korekte
Stary 2008-11-08, 10:47   #3915
clementinne
Zadomowienie

A ja jestem bardzo zła na Korallo, i chyba moja przygoda z nim się skończyła, a robiłam tam zakupy średnio raz w miesiącu na jakieś 250zł (to, że jakichkolwiek gratisów za każdym razem brak, to już drobiazg).

Zamówiłam kuleczki korala matowego, kilkanaście różnej wielkości, bo chodził mi po głowie taki komplecik. W tym dwie większe na kolczyki. Jeszcze specjalnie do nich napisałam z prośbą, że to na kolczyki, i czy mogliby dobrać takie pasujące do siebie itd. No więc oni owszem, że dobiorą. I dostałam paczuszkę: te dwie kuleczki, nie dość, że były różnej wielkości (to różnica rzędu 1,5 - 2 mm na średnicy, ale było to widać), to jeszcze jeden z tej pary był uszkodzony, miał odprysk, i to w miejscu, którego nie można ukryć. Super. Tak się składa, że moi klienci zwracają uwagę na takie rzeczy, a poza tym, jakoś nie umiem sprzedać komuś biżuterii z wybrakowanego materiału. Korallo potrafiło za to sprzedać taki mnie - ich sprawa. Ja rozumiem, że koral to materiał naturalny, może nie być idealny, ale odpryski? To jest materiał 2 klasy i miłoby było, gdyby ktoś to w opisie kuleczek napisał. Napisałam do nich, że jestem rozczarowana, i że powinnam te kuleczki odesłać i poprosić o wymianę, ale przesyłka będzie mnie kosztować 5zł, a wartość tych kuleczek to nieco ponad 8zł, i jakoś nie mam ochoty dodatkowo tracić. Więc oni odpisali, że jutro wyślą nowe, i kopertę zwrotną, i proszą o odesłanie tych, które mam. To "jutro" było 23 października, do dziś nie mam kuleczek, a gdy napisałam do nich kilka dni temu ponownie - tym razem już nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Zatem, te uszkodzone kuleczki trafią najprawdopodobniej do kosza, a i reszta korala sobie poleży, aż moze kiedyś coś innego z niego zrobię. No bo na komplecik nie mam już materiałów.

Ech, co Bukowiec, to Bukowiec...reszta nawet się nie umywa...
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 11:14   #3916
nutka27
Rozeznanie

GG do nutka27

Ja z Korallo też miałam podobną przygodę. Zamówiłam 14 prostokącików sardonyksu z czego 6 nie nadawalo się do użytku odpruski i zarysowania - trafiły do kosza.
chyba już tam nic nie kupię.
Stary 2008-11-09, 12:23   #3917
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Czekam na swoją pierwszą paczuszkę za Kadoro...zamówionko za jakieś 250 zł - srebro..
I dziś patrzę na meila - promocja na długo weekend..... szkoda..... zamiast w piątek mogłam zamawiać dziś..... troszkę mniej zawsze by się zapłaciło....

NO ale mam nadzieję,że szybko przyjdzie - wzięłam za pobraniem i mam nadzieję,że w piątek już u mnie będzie
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 14:06   #3918
Grzegorz Skaruz
Raczkowanie

GG do Grzegorz Skaruz

M0N1K4: myślę że przy takim zamówieniu uda się "załapać" na weekendową promocję

Grzegorz Skaruz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 15:13   #3919
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

A ja robiłam zamówienie w Kadoro w czwartek, w piątek odebrałam, a teraz piękne szczypce za którymi latam nie wiem ile... Chyba bedę musiała się znowu wybrać i może załapię się na weekendową promocję
Stary 2008-11-10, 00:46   #3920
kah
Przyczajenie

dzięki wypowiedzi Clementinne przypomiałam sobie, że nie napisałam o dalszym ciągu mojej reklamacji w beadshopie. Otóż: Po moim mailu dostałam odpowiedź, że swarki są w 100% autentyczne i proszą o odesłanie w celu reklamacji u producenta. Automatycznie też dostałam przelew na konto za kryształek i koszt odesłania (!). Dzięcię mi się rozchorowało, więc zauważyłam i maila i przelew dopiero po paru dniach, swarka odesłałam po jeszcze kilku następnych i jak do tej pory cisza. W każdym razie sklep zachował się fair, bardziej niż Korallo. Clementinne może napisz do nich i przypomnij o sobie?

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
A ja robiłam zamówienie w Kadoro w czwartek, w piątek odebrałam, a teraz piękne szczypce za którymi latam nie wiem ile... Chyba bedę musiała się znowu wybrać i może załapię się na weekendową promocję
- - przepraszam za offtop - - Śmieszko, możesz mi powiedzieć jaką grubość mają te szczypce?

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2008-11-10 o 09:47 Powód: połaczenie sąsiednich postów
Stary 2008-11-10, 09:49   #3921
joanna_k
Joanna d'Moder

te szczypce też mnie interesują,bo mam dosyć swoich robiących jajowate loopy .Ponadto wiele sklepów nie sprowadza już szczypiec.No ale to już rozmowa na inny wątek.
Stary 2008-11-10, 09:55   #3922
substytut
Zakorzenienie

Ja najwyzklejszymi od CJ nie mam problemow z loopami No i na pewno kosztuja mniej niz z Kadoro.
Stary 2008-11-10, 10:47   #3923
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Ja też mam od CJ, polecam ! Koszt to chyba 4zł niecałe

Ale żeby nie było offtopu- też zamawiałam u Korallo, też się zawiodłam i też już tam nie kupię. Na koralu chyba właśnie też , ale nie jestem pewna, to było kilka różnych przykrych przygód ze sklepami internetowymi temu
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 21:51   #3924
clementinne
Zadomowienie

Ciąg dalszy mojej przygody z Korallo - poczułam się zobowiązana dopisać.

Tak jak pisałam ostatnio, po tym, jak nie dostałam obiecanej nowej pary korali, napisałam do nich drugi raz, i odpowiedzi na mail nie dostałam, ale paczuszkę rzeczywiście wysłali, sądząc po dacie na kopercie (dziś listonosz przyniósł), dzień po moim przypominającym mailu. Mieli wysłac 23.10, wysłali 5.11, niech będzie.

A więc przysłali. Jeden koral. JEDEN. Ręce mi opadły. Problem poprzedni polegał na tym, że jeden koral był nieco większy, i tą różnicę było widać, a ten mniejszy był uszkodzony. I przysłali jeden (a obiecali przysłać "bardziej sparowane"). I teraz mam albo parę jeden większy jeden mniejszy, albo równe, ale jeden dobry jeden uszkodzony. Czyli jestem w punkcie wyjścia.

I w liście była owszem koperta zwrotna, z naklejonymi znaczkami i zaadresowana.

Wiecie co...nie wiem, może ja mam Bóg wie jakie wymagania, że nie chcę sprzedawać klientom biżuterii z wybrakowanych materiałów. Ja zwracam uwagę na szczegóły, na każde zarysowanie, na każdy najmniejszy odprysk, i moi klienci też. Owszem, zapewne wiele osób nie zwróci na to uwagi, bo w sumie nie dostałam na przykład korala w dwóch częściach.

W ciągu 3 miesięcy zrobiłam tam zakupy na ponad 800zł, i nie mogę się doprosić dobrej PARY korali za 8zł.

Teraz to się w ogóle czuję tak, jakbym chciała okraść sklep Korallo na 4zł, i dlatego dostałam tylko jeden koral, i jeszcze zaadresowaną kopertę z przyklejonymi znaczkami, cobym na pewno im ten jeden uszkodzony koral odesłała, a koperty i znaczków nie wykorzystała w innym celu. No oczywiście, że bym odesłała, bez tej całej szopki.

Doszłam do wniosku, że odeślę im wszystkie 3 korale, i włożę do koperty również tą ich kopertę ze znaczkami (można odkleić i wykorzystać), i nie chcę mieć już z tym sklepem nic wspólnego. Napiszę też kilka słów komentarza do tej całej sytuacji, i do tego, że czuję się jak ktoś, kogo się próbuje pozbyć rzucając mu resztki.

Przejrzałam ich komentarze na Allegro (nutsy), i jest tam mnóstwo negatywów i neutrali właśnie za uszkodzone materiały. No to już wiem jak to wygląda w praktyce.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 21:58   #3925
Anula1410
Raczkowanie

GG do Anula1410

no to mają przechlapane
Stary 2008-11-10, 22:01   #3926
substytut
Zakorzenienie

Ja z nutsy juz raz sie przejechalam, o czym tez tutaj pisalam - i odradzam
sa lepsze miejsca na zakupy
Stary 2008-11-10, 23:37   #3927
Candi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
Ciąg dalszy mojej przygody z Korallo - poczułam się zobowiązana dopisać.

Tak jak pisałam ostatnio, po tym, jak nie dostałam obiecanej nowej pary korali, napisałam do nich drugi raz, i odpowiedzi na mail nie dostałam, ale paczuszkę rzeczywiście wysłali, sądząc po dacie na kopercie (dziś listonosz przyniósł), dzień po moim przypominającym mailu. Mieli wysłac 23.10, wysłali 5.11, niech będzie.

A więc przysłali. Jeden koral. JEDEN. Ręce mi opadły. Problem poprzedni polegał na tym, że jeden koral był nieco większy, i tą różnicę było widać, a ten mniejszy był uszkodzony. I przysłali jeden (a obiecali przysłać "bardziej sparowane"). I teraz mam albo parę jeden większy jeden mniejszy, albo równe, ale jeden dobry jeden uszkodzony. Czyli jestem w punkcie wyjścia.

I w liście była owszem koperta zwrotna, z naklejonymi znaczkami i zaadresowana.

Wiecie co...nie wiem, może ja mam Bóg wie jakie wymagania, że nie chcę sprzedawać klientom biżuterii z wybrakowanych materiałów. Ja zwracam uwagę na szczegóły, na każde zarysowanie, na każdy najmniejszy odprysk, i moi klienci też. Owszem, zapewne wiele osób nie zwróci na to uwagi, bo w sumie nie dostałam na przykład korala w dwóch częściach.

W ciągu 3 miesięcy zrobiłam tam zakupy na ponad 800zł, i nie mogę się doprosić dobrej PARY korali za 8zł.

Teraz to się w ogóle czuję tak, jakbym chciała okraść sklep Korallo na 4zł, i dlatego dostałam tylko jeden koral, i jeszcze zaadresowaną kopertę z przyklejonymi znaczkami, cobym na pewno im ten jeden uszkodzony koral odesłała, a koperty i znaczków nie wykorzystała w innym celu. No oczywiście, że bym odesłała, bez tej całej szopki.

Doszłam do wniosku, że odeślę im wszystkie 3 korale, i włożę do koperty również tą ich kopertę ze znaczkami (można odkleić i wykorzystać), i nie chcę mieć już z tym sklepem nic wspólnego. Napiszę też kilka słów komentarza do tej całej sytuacji, i do tego, że czuję się jak ktoś, kogo się próbuje pozbyć rzucając mu resztki.

Przejrzałam ich komentarze na Allegro (nutsy), i jest tam mnóstwo negatywów i neutrali właśnie za uszkodzone materiały. No to już wiem jak to wygląda w praktyce.
bezczelność i nie chodzi mi o ubytek, bo się może zdarzyć mimo wszystko, że wsadzą nie to, co trzeba do zamówienia [w sensie wybrakowane czy niesparowane], ale o wysłanie tej jednej zapyziałej sztuki i tej koperty ze znaczkiem. poproś o zwrot kasy... btw koral taki jest mega tani ;> więc bez zbędnego zawracania d mogli CI podesłać brakującą parę i pozwolić zatrzymać te pierwsze bobki...
Candi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 08:41   #3928
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Wracając do szczypiec, to ja łaszę się na te płaskie. Moje sie rozklekotały, a we wszystkich sklepach z narzędziami mają tylko z ząbkami, więc nie mam wyboru i chyba kupuje te. Jeszcze dzisiaj muszę przekonać tatę, by mi je sfinansował i pojechał odebrać :P
Stary 2008-11-12, 08:58   #3929
Alejna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
... we wszystkich sklepach z narzędziami mają tylko z ząbkami ...
Dziwne, ja sporo robię w drucie posrebrzanym i kupiłam sobie ostatnio komplet szczypiec w qulki.pl i są bez ząbków. Małe, poręczne, takie w sam raz.
Nawet na stronie mają zaznaczone, że bez ząbków
Cytat:
W zestawie:
boczne tnące
wydłużone wygięte (bez ząbków)
płaskie (bez ząbków)
okrągłe (bez ząbków)
Alejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:24   #3930
Madaaa
Zakorzenienie

Mam pytanie o posrebrzany drut w beadshopie 0,7 mm. CZy sie nadaje, warto kupic?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości