![]() |
#3901 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
[/COLOR]
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze by ni się przydało coś na pamięć by nie zapominać ich brać ![]() A nie masz w poblizu pomocy np rodziców? Nie mogą choc na chwilę zabrać Gabi na spacer żebyś mogła pozalatwiac bArdziej atrakcyjne sprawy niż sprzątanie i gotowanie? Kazdar z nas potrzebuje czasem chwilę wytchnienia... Cytat:
Ja akurat kocham lato i mam nadzieję że będzie trwalo jak najdłużej. Wychodzę z dziewczynami w miejsca gdzie jest trochę cienia Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-09-08 o 20:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65096941]Też brałam pregne, teraz mam dopelhertz mama. Kupuje co w promocji na gemini
![]() A nie.możesz małej zostawić rodzicom?poprosić by chociaż na spacer ktoś ją wziął? Każda potrzebuje bliskości [/QUOTE] Gabi polezy sama,czesto ide do babci i przesiadujemy pod parasolem i rozmawiamy czasem i 3 razy dziennie. Gabi jest super (tfu tfuu tfuu), ale chodzi o taki psychiczny spokoj na chwile, raz w tygodniu, ze ktos ją uśpi, niestety usypia najczesciej przy cycusiu, a maz nie wie kiedy ona zmeczona-za malo z nia przebywa, nie zna jej tak. Mama moja pracuje codziennie. Je co 2h licząc od poczatku karmienia, a okres aktywności to ok 1,5h. Czyli tak naprawde ciągle jedzenie. Ale przejdzie mi, jakis chwilowy kryzys mnie naszedł.
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65096941][/COLOR]
Też brałam pregne w ciąży ![]() ![]() Jeszcze by ni się przydało coś na pamięć by nie zapominać ich brać ![]() A nie masz w poblizu pomocy np rodziców? Nie mogą choc na chwilę zabrać Gabi na spacer żebyś mogła pozalatwiac bArdziej atrakcyjne sprawy niż sprzątanie i gotowanie? Kazdar z nas potrzebuje czasem chwilę wytchnienia... To pewnie skok... oby szybko przeszło. Ja akurat kocham lato i mam nadzieję że będzie trwalo jak najdłużej. Wychodzę z dziewczynami w miejsca gdzie jest trochę cienia[/QUOTE] Też biorę doppelhertz, bo był w promocji ![]() Dzięki, mam nadzieję, że to w końcu minie... U nas właśnie nie dość że nie ma fajnych terenów do spacerowania, nie ma ławek, to mało zacienionych miejsc, więc spacer w taki upał to męczarnia jak dla mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Udało sie znów podać Gabi koperek, nie pila od 3 tygodni. Ja po 4 probach sie poddałam, dzis sprobowałam i wypiła
![]()
![]() |
#3905 | |||
Ania
|
Moje dziecko też ma skok- jak wszystkie do tej pory były mało widoczne, to dziś już była bardziej wymagająca...w pewnym momencie nawet rączki były be.
Ogólnie nie było tak źle-ale moje dziecko zawsze grzeczne to dziś mama poznała nowe oblicze Haneczki ![]() Cytat:
współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i powrotu do sił! Dzanet- koniecznie zrób wyniki! przez cała tą sytuacje w tym wszystkim zapomniałaś o sobie! zdrówka ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kanwa co u Idki? Jak piesek oswoil się z Mała w pełni? Cytat:
![]() Chrzest na roczek to fajny pomysł, ciepło, miło i dziecko już większe. Może,podkradne pomysł ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65094336]Ja starszej nie kupowalam doidy. Jak dla mnie to modny i drogi gadżet. Używała.niekapka a potem jak chciała kubek to jej dałam. Szybko ogarnela temat picia ze zwyklego kubka. U nas karmienie na żądanie, czasem co godzinę, czasem co trzy ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Umowilam sie w koncu do.gina na kontrolę... za tydzień mam wizytę. Hania bedzie miała 12tygodni... Dalej mam na nią (ginekolog) nerwa, ale idę skontrolować czy wszystko jest ok i tyle mnie widziała. Za duże pieniądze jak na jakość usług. A jak mi jeszcze raz pogratuluje dużego dziecka to jej wygarne! Slabo się czuję... masakra. Muszę zrobić morfologie i wrócić do brania witamin bo olalam temat jak wyladowalysmy z Hania w szpitalu. Choc możliwe że to tylko zmęczenie, bo nocki kiepskie ostatnio, a w dzień brak szans na odpoczynek ![]() Hanulka śpi, starsza za godzinę i pewnie padne Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja robilam morfologie ostatnio i 9. Internista kazała tardyferon brać.Dodatkowo falvit mama biorę Dużo za,wizytę placilas? U mnie niewiele się w kwestii wagi na usg pomylili. Cytat:
Weekendy też nie zawsze ma wolne ![]() Także łącze się w bólu :/ Zazdroszczę ludziom, którzy obydwoje w związku pracują w tych samych stałych porach np 8-16 potem razem całym wieczór w domu. Idzie coś zrobić,zaplanować itd... Zabciu mąż studia mgr robi, czy podyplomowe? Cytat:
![]() U Nas też upały. Wychodzę między 9-a 11 i potem pod wieczór 16-18 Siedzenie cały dzień w mieszkaniu też Hani nie służy. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65096941]Też brałam pregne, teraz mam dopelhertz mama. Kupuje co w promocji na gemini ![]() A nie.możesz małej zostawić rodzicom?poprosić by chociaż na spacer ktoś ją wziął? Każda potrzebuje bliskości Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Też brałam pregne w ciąży ![]() ![]() Jeszcze by ni się przydało coś na pamięć by nie zapominać ich brać ![]() A nie masz w poblizu pomocy np rodziców? Nie mogą choc na chwilę zabrać Gabi na spacer żebyś mogła pozalatwiac bArdziej atrakcyjne sprawy niż sprzątanie i gotowanie? Kazdar z nas potrzebuje czasem chwilę wytchnienia... To pewnie skok... oby szybko przeszło. Ja akurat kocham lato i mam nadzieję że będzie trwalo jak najdłużej. Wychodzę z dziewczynami w miejsca gdzie jest trochę cienia[/QUOTE] Też czycham na promocję w Gemini ![]() ![]() Oczywiście z,wizaŻu,o niej wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3907 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja Zosia też tylko przy cycu usypiala. Nie ma co się stresować, martwić ze dziecko zasypia tsk a nie inaczej bo.to się co chwila będzie zmieniać ![]() Widzę więcej nas dzisIaj ze spadkiem formy. To normalne Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Haneczka dzięki ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Madzia placilam 150 zl za wizyte z usg która rzadko kiedy trwała dłużej niż 10min. Do lekarza mam 5 min spacerkiem, dlatego w tej ciąży do niej chodziłam. Bo już po pierwszej miałam trochę zastrzeżeń. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65083161]Honcia umyć porządnie i zdezynfekowac octeniseptem żeby wam jakieś glupoty nie wyszły w moczu i się na darmo stresować nie będziesz.
My dodatkowo łapiemy mocz do pojemnika, nie używamy tych słynnych woreczkow. Takie zalecenie szpitala. Zachodu co nie miara z pobieraniem tak moczu niesiedzacej dziewczynce...[/QUOTE] ja nie dalam rady złapac w kubeczek ![]() ![]() ![]() a za łapanie moczu podziwiam, że dajesz rade ![]() moje dziecko w domu je chyba co godzinę, ale spacer wytrzymał dziś 2 godziny bez jedzenia. Po kąpieli około 19, potem o północy, potem o 4 (ale dzisiaj było o 6). Tylko, że jak go karmię co godzine, to czasem się zastanawiam czy to nie jest troche tak, że na każde kwekniecie cyca wyciągam - czasem jemu się chyba znudziło/spać mu się chce a ja i tak cyca wyciągam... musze nad tym popracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65097896]Przejdzie ci a za chwilę Gabi będzie dłużej aktywna i.pory karmien się wydłuża. A w wózku na spacerze nie zasypia?
Moja Zosia też tylko przy cycu usypiala. Nie ma co się stresować, martwić ze dziecko zasypia tsk a nie inaczej bo.to się co chwila będzie zmieniać ![]() Widzę więcej nas dzisIaj ze spadkiem formy. To normalne [/QUOTE] Nie tylko przy cycusiu, z usypianiem problemu nie mam. Widzę pierwsze oznaki zmęczenia daje smoczek na łóżku / w wózku i sama odpływa. Ale te przerwy między jedzeniem są tak krótkie, że zanim się przebierzemy zrobimy to czy tamto już głód. A z drugiej strony nie wiem czy jej nie przekarmiam. Bo np ok 2h zaczyna marudzić, ale jak ją nosze to dobije i do 3h.. ale jak położe to jest wielkie żalenie i kwilenie, więc daje cycusia bo nosić tyle nie chce. Czy dobrze robię to nie wiem. W nocy tez wole dać cycusia, Gabi na spiocha zje i śpi nawet przy przebieraniu pampersa.A wczoraj mąż nie wiem jak to zrobił, ale godzinę ją przetrzymał, jakoś przytulił inaczej czy coś. Więc chyba nie taka głodna.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-08 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki robicie badanie moczu dzieciom same z,siebie czy na zalecenie pediatry?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żabcia - podobno piersią nie da się przekarmić. Nie wiem w sumie jak to działa (może dlatego, że w dzien 80% mleka to woda). nie martw się, ja też często karmię i tez mam takie wrażenia jak Ty, że non stop karmię, ale to chyba dlatego, że nie umiem jeszcze zrozumiec, że Krzyś się nudzi... ale on też ma coś takiego, że jak mu daje grzechotkę, bo chcę, żeby poćwiczył chwytanie to po chwili się zaczyna denerwować, ja nie wiem, jakby stresował się nową umiejętnością no i wtedy lecę z cycem, żeby go uspokoić no bo w sumie nie wiem jak inaczej. Więc Krzyś je co godzinę, ale to jest często takie kilka łyków i dalej się bawi, albo kilka łyków na uśnięcie. albo na przykład dziś na spacerze - zaczął się nudzić i ja oczywiście cyca wywalam, a on calkiem nie chce, drzewka ogląda - no to odsłoniłam mu budę i był bardzo zadowolony, ogladał sobie drzewka z gondoli, wcalenie był glodny, a pierwsze co mi przychodzi do glowy jak zakwęka to, ze moze glodny ![]() Madzia ja zrobiąłm sama z siebie, bo ostatnio tak płacze mocno, żeby czegos nie przeoczyć ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-09-08 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zeżarłam 3 Rafaello i idę spać ![]() Kolorowych snów ![]()
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Paulina Hania budzi się w nocny raz, ale potem budzi się i jest aktywna średnio ok 6 max 7 tak że wcześnie dni zaczynamy
![]() Nie robię na spacer makijażu, więc zjem śniadanie. Prysznic i ruszamy ![]() Hania też lubi się rozglądać jak nie śpi, kupiliśmy nawet parasolke do wózka żeby można było częściej budke od gondoli złożyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3914 |
Zadomowienie
|
mi o 6 jeszcze się udaje Krzysia naklonić, żeby pospał
![]() potem budzi się albo o 7 albo o 8 a potem to już nie ma żadnych reguł niestety. Dzisiaj np obudził sie o 7:30 i się karmiliśmy, bawiliśmy, łapaliśmy siusiu tak gdzieś do 9:30 a potem Krzyś poszedł spać. Jeśli robi sobie drzemkę około 8-9 to ja też korzystam. no ale u nas niestety nic nie jest o stalych porach więc nie ma reguły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3916 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja Hania tez wstaje okolo 6 i biore ja do łóżka, to pospi jeszcze do 9-10.(choc od kilku dni wstaje po 8.00) Tez chce gadac.. Ale dajemy jej smoka, chwilę pogada, pokręci sie i zazwyczaj usypia ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
To widzę że nie jestem sama z tym cyckiem na wszystko dobrym. Moja Idka z czerwcówek najmłodsza jest bo z 08.07 także między niektórymi Waszymi dziećmi jest miesiąc roznicy. Teraz już ogarniam coraz więcej i jak kwęka to kombinuje.Zmieniam pieluszkę,położę do łóżeczka i włączę karuzelę,pobawie się zabawkami,położę na macie ,pogadam do niej itp.
Madziu dzięki że pytasz ![]() Idka skończyła dziś 2 miesiące i już zaczyna łapać zabawki.Potrafi zająć się sama zabawą i gadać do karuzeli. Śmieje się ciągle,zwłaszcza po przebudzeniu. Jeśli chodzi i pieska i Idkę to w zasadzie pies mało zwraca na nią uwagę. Ciągle chciałaby ją oblizywać tylko.Chodzimy codziennie 2 razy po godzinie do dwóch na spacery więc psiak też korzysta choć wolałaby biegać za frisbee albo piłką zamiast chodzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że już chwyta zabawki i się chwilę sama sobą zajmie zawsze to coś w tym czasie zrobisz. Spacerujesz z Idka w nosidle? Tak myślę, że z nosidlem i psem wygodniej niż pies i wózek ![]() ![]() Torcia też,lubi oblizywac Hanie. Czasem chcę jej z radości włożyć język do ucha ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Haneczko no właśnie jeszcze z 1 zjada mleczko, eh pytałam w paru aptekach ale nie mają smoczkow do butelek dr Brown a my tylko tych używamy. Ogarnelam zamówienie na geminni. Myślę, że ok wtorku powinno być ![]() Ty już pewnie wymienilas smoczki? Uciekam spać dziewczynki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-09-08 o 23:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Rozeznanie
|
Bozzzzzsze moje dziecko napedzilo mi stracha. Budzil sie na karmienie, wiec ja juz tez wstawalam, nagle slysze kaszle, czyli norma - slina nie tu gdzue trzeba poleciala. Nagle coraz bardziej, krztusi sie, robi sie caly czerwony i oddychac nie moze. Szybko wzielam go na ramie, poklepalam i przeszlo. I to wlasna slina. A to co sie przerazilo to ze gdyby tak bylo gdybym spala? I bym sie nie obudzila chociaz Gavrys w lozeczku na wyciagniecie reki. Czasami maz mnie szturcha bo on sie pierwszy obudzi jak Gabrys wierci sie. Nie wien czy teraz zasne :/
#3921 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... my juz zaczęłysmy dzien o 6 rano gdy tz wstał.....
Noc dziwna bo ciągle się budzila i cycala. Ja oczywiście zdążyłam się wkurzyć z 5 tysięcy razy.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Madziu tak.Spacerujemy w nosidle.Byłam u ortopedy na konsultacji i wyraził zgodę. Pozycja wg niego jest ok.Także już się nie stresuje tak.Oczywiście każdy postępuje tak jak uważa
![]() Ida jest anty wózek a spacery w krzyku to nic miłego. Jeśli w wózku uśnie (po krzykach,rozpaczy i uciszaniu smoczkiem )to pośpi z 20-30minut max. W nosidełku usypia w moment i śpi do 2 godzin (przeważnie godzinę z kawałkiem)Ja wtedy ruszam nad rzekę żeby nie chodzić po mieście. Zrobili u mnie w mieście ładne ścieżki spacerowe wzdłuż rzeki więc tam i pies pobiega i Idka wdycha choć troszkę świeższe powietrze . Justyna o matko . Dobrze że byłaś obok a nie wyszłaś akurat do toalety. Idka z cyckiem też dośpi do 9.O 10 mamy już zawsze zaplanowany spacer i trzymamy się tego.Nastepny spacer jest około 17-17.30 już z tatusiem wspólny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Majunia usnela. To ja z jem śniadanie.
Kanwa jakie masz nosidelko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Aniu ja mam dokładnie to
http://www.bondolino.pl/light/135-no...ht-london.html Ale jak piszesz że Majusia śpi w chuście to super.Korzystaj z tych chwil. Ja zastanawiam się czy nie dokupić też chusty.Tylko pomimo czytania o tym wciąż niewiem jaką i boję się że złym wiązaniem zrobię dziecku krzywdę. A Wy jakie macie dokładnie chusty dziewczyny?Pokażecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Konto usunięte
|
Zabcia cyckiem nie przekarmisz
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Stosuje bio-oil od początku września i na dzień dzisiejszy jestem zadowolona. To nie jest jeszcze to czego się spodziewam ale zobaczę pod koniec miesiąca.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65105896]Ja stosowalam w ciazach obu i żaden nowy rozstep mi nie wylazl, ale niewiem czy to zasluga bio.oil
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mam nadzieje ze pomoze na te co mi wyszly.... bo juz nigdy nie ubiore krótkich spodenek aaa stroju kąpielowego to już w ogóle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | ||
Ania
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
moja juz z trójek zjada... ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.