|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Jak dobrze mieć tatę i męża, którzy się na mechanice wyznają! Rozbroili prysznic, znaleźli problem, tata zdobył część, naprawią
![]() ![]() ![]() Dziecko mi się nauczyło zasypiać w dzień w łóżku - jak zmęczony to marudzi, położyć, przykryć pod sam nos kocykiem, smoczka, przytulankę i dziecka nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w nocy zaczela ssac kciuk.
Zasikala mi tez lozko. Zdecydowanie to nie moj dzien dzis Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj współczuję znam ten ból!!! Cytat:
zazdroszczę!!! ![]() Cytat:
Manu współczuję.....zęby idą czy skok? Cytat:
szok!!!! Cytat:
Jak czytam, o której godzinie Wasze pociechy wstają to doceniam spaniemojej Gwiazdy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- U mnie z moskitiera nici, bo jestemu rodziców i łóżeczko turystyczne.... Czasami się zastanawiam, czy Miśka tęskni za tatą...to już 3 tygodnie bez niego....
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że moja Majka jest troszkę łaskawsza od waszych dzieci w kwestii pobudek, ale też szału nie ma i jestem zmęczona. Pobudka o 23, o 3, 5, 6:30 (tu po karmieniu i przysypianiu o 7.20 tata wstał i zabrał dziecko, bo już spać nie chciała) i o 9. Od poniedziałku P. kończy się urlop, więc nikt mnie już rano nie poratuje i będę musiała wstawać o tej 7. Przecież ja się wykończę:/ W ogóle mam ostatnio zagwozdkę. W czwartek mam pewien egzamin. Egzamin jest w Warszawie od 11 (trzeba być pół godziny wcześniej) do 15. I teraz nie wiem, czy jechać rano (musiałabym koło 6 wyjechać, żeby się nie spóźnić), czy wyjechać już wieczorem i spać w hotelu i się w miarę wyspać. Majka zostaje z tatą w Poznaniu, więc ona będzie dostawała w tym czasie mleko z butelki (resztka moich zapasów z czasów odciągania + mm), ja pewnie będę musiała odciągnąć mleko laktatorem. Cały czas się zastanawiam jak jechać. Z jednej strony przeraża mnie wstawanie o 5 rano (oczywiscie noc z przerwami na karmienie), kilka godzin w samochodzie, kilka godzin na egzaminie i znowu kilka godzin w samochodzie, więc wolałabym jechać dzień wcześniej i się wyspać, z drugiej strony zastanawiam się jak takie 24 godziny przerwy w karmieniu piersią wpłyną na laktację (oczywiście sciągałabym laktatorem) i jak kilka kolejnych karmień z butelki wpłynie na Majkę (czy się za bardzo nie rozleniwi)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zadomowienie
|
Dagg, u nas 30 min. to taki sen maksimum w dzień. Na szczęście 10-15 min snu u nas wystarcza aby maruda zniknął.
Manu, mojemu zdarza się ssać kciuka przed snem albo w dzień jak jest zmęczony do usniecia. Kaylla, z tego co kojarzę pisałaś kiedyś o egzaminach na biegłego, więc jeśli ten, to bym na Twoim miejscu dzień wcześniej pojechała. Wiem jak to wygląda i generalnie trzeba być tam skupionym na maxa i często nie ma czasu na dłuższe zastanowienie. Jak wstaniesz o 5 i wybaczysz się jeszcze podróżą, to może Ci być ciężko. Ja jeździłam rano na te egzaminy ale miałam do pokonania jedynie odległość z Krakowa do Katowic, co trwało max 1,5 godz. Co do pieluch u nas toujoury nie wytrzymują nocy i musiałam je zmieniać o 6 nad ranem, aby nie zasikal. Babydreamy oraz Dady na razie zdały egzamin. Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-09-10 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My uzywamy pieluch wielorazowych. Przeciekow nie ma z reguly ale cos musialam zle zalozyc ![]() Ann jak Twoje wielo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Nie kumam tych smoczków do butelek, trzeba w ogóle je zmieniać?
Czym się różni http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...-2-sztuka.html a ten http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...-2-sztuki.html ![]()
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaylla, a nie możecie wszyscy pojechać do Warszawy? ![]() My jesteśmy na spacerze. W połowie była taka afera, że chyba ze 2 km niosłam ją na rękach i pchałam wózek. Pluję sobie w brodę, że nie wzięłam chusty (została w pokoju)... Zasnęła na rękach i odłożona do wózka śpi dalej, więc korzystam i spacerujemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja przy karmieniu nad ranem czyli w okolicach 4-5 już zmieniam chociaż wytrzymałby jeszcze trochę. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
K. Miał teraz tydzień urlopu na naukę, bo ma jutro jeden zaległy egzamin z maja, do którego nie podszedł. Eh, i to juz by było na tyle chyba w tym roku ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-09-10 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam takich pobudek w nocy. Dobrze że u nas w miarę spoko z tym.
Ponieważ walczę z molami w kuchni, wczoraj zagotowałam w garnku ocet i go zostawiłam na noc ( podobno nie lubią tego zapachu). Dzisiaj rano zobaczyłam ohydne,maleńkie robale w tym occie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3912 |
Zadomowienie
|
Kaylla ja na twoim miejscu pojechalabym dzień wcześniej. Tak robię na moje egzaminy. Bo nie dość ze podróż to jeszcze pobudki i wczesne wstanie. Będzie cieżko się skupić i być w formie. No i wlasnie przez to u mnie skończyłam kp. Raz pojechałam jak jeszcze karmiłam to nie miałam czasu i gdzie odciągać, cycki mi pękały, jak w końcu znalazłam chwile, żeby odciągnąć to leciała fontanna po ścianach. Nie było to wykonalne dla mnie. Ale jeden raz powinno być ok. W każdym razie ja bym radziła jechać dzień wcześniej i się wyspać.
Manu, bardzo dobrze nam się używa wielo! Póki co tylko w dzień. Na noc używamy jednorazowa. Jutro nam mija dopiero pierwszy tydzień pieluchowania i sobie chwale. Przecieków nie mamy, jedynie dupka taka wielka w tych pieluszkach haha ty używasz tez na noc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zadomowienie
|
U nas w nocy masakra. Ula wieczorem dostała gorączki i bardzo zle spała. Teraz tez po niej widać, ze nie czuje sie najlepiej, biedaczka...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Przyjechalismy na spontana do rodzicow. A ze my z jednej miejscowosci i pierwszy dom mijamy tesciowej to niej pierwszej wstapilismy.
Juz leciala do niego z wyciagnietymi rekami a ten ja zobaczyl i w placz ![]() Teraz jestesmy u moich rodzicow i do mojej mamy sie usmiecha. Mądre te dzieci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Ech.. a ja tam sama oddaję moje dziecko teściowej/mamie/pababciom/ciotklom itp... żeby chwilę oddechu złapać. Także ten
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Laseczki - czy Wy tez tak się dziwnie pocicie? Nagle oblewa mnie zimny pot. Nie ogarniam tego. Jak sobie z tym radzić? Help! ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- biedna mała... u nas zły czas poszczepienny minął. Mam nadzieję...
#3918 |
Zakorzenienie
|
Agassek - chyba nie chcę jechać z małą, bo nawet jeśli byśmy pojechali dzień wcześniej, to później z hotelu się trzeba wymeldować o 11 i P. z małą musieliby się przez kilka godzin włóczyć po mieście. Trochę męczące to by dla nich było:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie że mój trwa dalej. Biorę tabsy i właśnie po 10 dniach skończył mi się okres... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
I w tym tkwi jeden istotny szczegoł.
Zapytac czy mozna. A nie dalej pchac za przeproszeniem gębę nawet jak malutek ewidentnie na jej widok płacze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że co by nie robila będzie źle :P A wielkie szczęście mieć babcie. Mój mąż pamięta tylko dziadka. Mały był jak umarł. Nie wie, jak to jest mieć dziadków-zazdrości mi. (Oczywiscie nie pisze tu o jakis skrajnych przypadkach gdzie tesciowa ma cos z glowa, ale Twoja akurat jest ok z tego co pisałaś). ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Nie wyobrazam sobie pytać np mojego brata czy mogę potrzymać swoją chrześnice. Co innego jak jest małą kruszynką, ale nie kilku miesięczną dziewczynką, a co pogryze ją? Krzywde jej zrobie? A moze brat nie bedzie wiedział co ze sobą i wolnym czasem zrobić? ![]() Iwonia nie zlośc sie na mnie, ale ja tak kocham swoja babcie, nie wyobrażam sobie życia bez niej i jest to mama mojego taty. Dlatego tak pisze. I jestem mega szcześliwa, ze Gabrysia ją poznała i super ze ma dwie babcie i dwie prababcie ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-10 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie złoszcze sie na Ciebie. Piszesz jak to wyglada z Twojej perspektywy. ![]() Z mojej wyglada nieco inaczej. Mam alergie na nią i już. Robię postępy sama zaproponowalam zeby do niej wstapic ale od razu nie zmienie calego nastawienia. I to ze ktos inny np go nosi nie sprawia ze ja wtedy odpoczywam. Nie potrafie. Sledze wtedy kazdy krok. Nie umiem wyjsc do innego pokoju i zajac sie sobą. Bedzie wiekszy moze mi sie to zmieni. Na ten moment niestety. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- I moze gdyby to byla mama mojej mamy albo mojego taty to reagowalabym inaczej. Dla mnie to jednak obca baba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, to wielki krok!! Brawo!
![]()
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
Asia, może przynajmniej się utopily w tym garnku? Ja octem mykam szafki
![]() Mona, u nas praktycznie w nocy się nie budzi. Między 20 /21 a 9 jak są 3 pobudki na szybkie jedzenie to już hard core. Najczęściej są 2 ale zdarza się że tylko raz się budzi. Zmiana pieluchy w trakcie powoduje wybudzenie. Jak na razie Dady są ok pod tym względem. Toujoury pozostawienie więc na dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Z deszczem w butach
|
Ja jestem jakas inna, ale nigdy nie czulam potrzeby "potrzymania" dzieci kolezanek czy rodziny. A co to? Malpka, zeby dawac komus do poglaskania?
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie jestem lepsza. Nie umiem zostawic komus na dłuzej Gabi , jedynie mężowi. Ale dojrzewam do tego. Zreszta to odciaganie brrr
Przy mnie Gabi np nie płacze, widze kiedy chce spać. A jak sie ją przetrzyma to afera. No i nie chce aby komus tak plakała.. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja z moim bratem mamy super relacje wiec normalne, ze z i jego córami. Kolezanek nie, nie tykalam nigdy ![]() Zreszta pierwszy raz trzymalam 3miesieczne dziecko w tamtym roku jak juz bylam w ciazy, wlasnie bratanice. I zakochalam sie i tak chcialam miec swoje i mialam, ale pewna wtedy jeszcze nie bylam ![]() Tak to same starsze dotykalam, ale to tez moi najblizsi- braciszek i siostrzyczka.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-10 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty wiesz ze ja tez? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.