|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Dziewczyny!!! Ostatnio zalilam sie Wam, że ten detektor do dupy I tylko swoje tetno słysze, a dziś nie wstrzymalam I jeszcze raz na spokojnie spróbowałam iiiii uslyszalam 💓, Bilo jak szalone! A zaraz obok po przesunieciu nieco detektora było słychać moje, dużo wolniejsze!! Ostatnio szukalam po zlej stronie 😛 myślałam, że mój maluszek jest z.prawej strony brzucha, no byłam pewno tego, a dziś go znalazłam po lewej stronie. Jestem mega szczęśliwa I spokójna!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejda, jakiej firmy masz ten detektor?
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w pochmurną niedzielę.
No ale lepiej pochmurna skoro i tak nigdzie nie mogę wyjść. Wizyta coraz bliżej, jeszcze 3 poranki i zobaczymy co tam u lekarza. Wg. bellybestfriend dzisiaj mija największe zagrożenie utraty ciąży ![]() Dzisiaj miałam straszny koszmar. A dokładnie, że chodziłam po cmentarzu z kuzynką i jakiś diabeł nas straszył. Aż się obudziłam i nie mogłam oddechu złapać. Szok. Cytat:
Ja do własnego spokoju nie kupię :P
|
|
#3904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie planuję zakupu. Współczuję koszmarów - u mnie dziś znowu problemy ze snem, więc raczej nic mi się nie śniło, ale sny to się na opak tłumaczy
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś też była kiepska nocka. Małej piątki na dole nie mogą się dalej przebić i druga noc płacze a zawsze ma mega problem z zębami. Aż slinila się w nocy ... posmarowałam dentinoxem i było troszkę lepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Firmy AngelSounds
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
Z detektorem zgodze sie, mozna najesc sie stresu I to bardzo, ale z drugiej strony cudowne jest usłyszeć ten dzwiek. Chyba indywidulana sprawa Ja jestem dużo spokojniejsza, ale nie chciałabys mnie wiedzieć przedwczoraj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy chustowe, czy to prawda ze na poczatek lepszy pasiak? Pasiaki mi sie nie podobaja
ale zawsze slyszalam, ze lepszy bo latwiej dociagac... Kupic cos ladnego czy rozsadniej pasiaka?
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe 2017
Przezduzeem lepszy pasiak na start.
http://www.chustodzieciaki.pl/noszen...zenia-dziecka/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez raduska Czas edycji: 2016-09-18 o 11:09 |
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska, a patrzec na typowe teczowe, w sensie co kilka cm inny kolor, czy jak jest wzor poziomy ale powtarza sie na dole i gorze taki sam to juz gorzej? Nie za bardzo mam doawiadczenie, bylam narazie na jednym spotkaniu z motania a chcialabym dokonac zakupu, ktory sie sprawdzi
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe 2017
PrzeDuzeem polecam przeczytać link ktory wkleilam. Mysle ze tęczowe sa jeszcze spoko. Wiesz zawsze mozesz pozniej odsprzedać chustę i kupic nowa. Ja jakims super znawca nie jestem. Mam pasiaka z little frog i u nas sie sprawdzał. Nie miałam jakis mega wymagań co do wzoru wiec takie rozkminy nie miały miejsca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez raduska Czas edycji: 2016-09-18 o 11:36 |
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytalam, ale dalej mi nic nie rozjasnilo, bo jest tam napisane, ze moze byc pasiak lub gladka hmmm... no nic, mam jeszcze sporo czasu na podjecie decyzji i podpytanie
A zawsze lepiej znac zdanie ze strony praktycznej.
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2016-09-18 o 11:39 |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielę
też ostatnio miewam jakieś dziwne sny. W środę mam badania prenatalne i dzisiaj śniło mi się, że spóźniłam się na nie 1,5 h i mnie nie przyjęli, a dodatkowo okazało się, że w tej przychodni jest również siłownia. no głupoty. Co do spania, to ja śpię baardzo dużo i mam do Was pytanie. Ponieważ dzisiaj np. spałam 11 h a nospe mam brać 3 razy dziennie po dwie. Między tą dawką przed snem, a tą po obudzeniu mija 12 h, a dziś pójdę spać koło 23 więc musiałabym wziąć 3 dawki w odstępach 5 i pół h. Trochę mało tych godzin i chyba bez sensu. Jak myślicie, chyba lepiej odpuścić tą środkową dawkę? Zapytam o to moją gin dopiero w piątek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3913 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny, melduje, ze czuje sie fatalnie wiec dzisiaj mnie nie bedzie na forum raczej
chyba ze wieczorem sie poprawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was ma doświadczenie z noszeniem dziecka w chuście? Zastanawiam się czy możliwe jest samodzielne nauczenie się motania/wiązania chusty tylko z pomocą poradników i filmików w necie czy warsztaty chustonoszenia to jednak konieczność? Dla córki miałam nosidło Tula i super się sprawdziło, ale zaczęłam ją nosić w okolicach 7 miesiąca jak już sama dobrze siedziała. Teraz chciałabym nosić od samego początku i wiem, że dla takich maluszków najlepsza jest jednak chusta, ale wydaję mi się to strasznie skomplikowane.
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Patrysia ja co prawda wiązałam tylko na jeden sposob ale sama sie nauczyłam. Sa tez doradcy chustowi którzy moga przyjsc do Domu jak juz bedzie maluszek u nauczyc wiązania,niekoniecznie trzeba chodzic na warsztaty. Jest mnóstwo filmików w internecie jak wiązać chusty.
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Raduska dzięki, nie pomyślałam o takich domowych lekcjach, a to w sumie najlepsze rozwiązanie. Zobaczę jak mi będzie szło i najwyżej kogoś poszukam
Jednak wolne ręce przy takim maleństwie to wielkie ułatwienie, a jeszcze jak się ma starszaka to wręcz wybawienie
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnie kiepski nastrój dzisiaj bo mam jakieś dziwne plamienia
tzn. śluz zabarwiony na brązowo powinnam się martwić? Wcześniej nie miałam żadnych plamień nic a nic. Wczoraj własnie trochę mnie kłuło w brzuchu. Te plamienia to tylko na papierze - wkładka czysta :| dzisiaj mnie nic nie boli ale aż mi się gorąco zrobiło dzisiaj zaczęłam 11 tc. Czy któraś z Was moze też tak miała
|
#3918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe 2017
Cytat:
Lekkie plamienia to moze byc norma-mialas moze badanie albo przytulanie?Jak sie martwisz to moze zadzwon do lekarza?Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
Poprawy samopoczucia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte 🏻Mnie sie dzisiaj snilo ze Tz Mnie zdradzal na jakims czacie i ze od niego odeszlam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- U mnie caly czas mdlosci i zgaga.Wczoraj bylam z kolezanka na goracych zrodlach no ale oczywiscie stosowalam sie do zalecen dla kobiet w ciazy.Kolezanka juz gada ze bedzie mi urzadzac Baby Shower Powiedzialam jej ze to troche za wczesnie o tym myslec-ja to chyba sie uspokoje tak w 20 tygodniu .Czy w Polsce i innych krajach tez sie robi Baby Shower? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Czarny Elf nie miałam ani badań ani przytulenek :| teraz chodzę z lękiem do toalety ale na razie plamienia pojaiwły się dwa razy i więcej nie :| w czwartek mam wizytę ale jakby się jeszcze dzisaj powtarzały to umówię się na jutro.
Baby Shower w Polsce raczej mało popularne
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrita, samo brązowe plamienie ez śladów krwi nie powinno być powodem do niepokoju, ale wizytę zawsze warto przyśpieszyć, choćby dla swoje spokoju.
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Midusia za pocieszenie
mam nadzieję, że to faktycznie nic poważnego :|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzisiaj trafiłam na artykuł w którym pisało, że brązowymi plamieniami należy zacząć się martwić gdy trwają nieprzerwanie dłużej niż 10 dni. Dla mnie to było szokiem bo 2 dni byłyby dla mnie koszmarem, a gdzie 10... Mnie pocieszał fakt, że jak w zeszłym roku byłam na patologii to była tam dziewczyna która w 8tc dostała najnormalniejszy okres. I w czerwcu urodziła zdrową córeczkę. Także głowa do góry, będzie dobrze! I ja bym poczekała do wizyty, no chyba, że faktycznie powtórzą się plamienia to dla świętego spokoju bym poszła wcześniej...
4.11.2015 (9/12) 5.12.2019 (12/14) Edytowane przez ecia91 Czas edycji: 2016-09-18 o 18:24 |
|
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandrita, trzymam kciuki
Jeśli chodzi o baby shower to moja firma organizuje takie spotkania ️ a w towarzystwie tez juz taki standard ze każda dziewczyna ma baby shower ![]() ![]()
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ![]() Wolalabym kupic wiekszosc rzeczy po porodzie ale kolezanka chyba nie da mi bo juz sie podjela organizacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3925 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Super z tym baby shower. Ja takiego nie miałam i watpię bym miała.
Sandrita nie martw sie brązowym plamieniem. Łez a jak nie przejdzie to najwyżej wtedy zapytaj giną ale pewnie Ci i tak poleci po prostu leżeć . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wsrod znajomych nie ma tradycji baby showera. Po urodzeniu dziecka znajomi/rodzina przychodza z prezentem
Sandrita skontaktuj sie z lekarzem i opisz sytuacje. To bedzie najlepsze wyjscie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny za rady
Tak jak napisałyście położyłam się i póki co jest cisza i czysto ale też trochę poczytałam, że to też może byc od nadżerki więc mi cuyt ulżyło. Wzięłam no-spę w razie czego bo miałam wrażenie też, że mnie trochę jajnik pobolewa i znowu mi sie odnowiły problemy z oddechem ale to ewidentnie na tle nerwowym jak sądze ;/Megi jak wygląda organizacja baby shower przez firmę? Zawsze myślałam, że to koleżanki robią
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Moich kilka znajomych miało baby shower ale widziałam tylko zdjęcia na facebooku
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Baby shower fajna rzecz, ale u nas tez sie tego nie robi, a szkoda bo na pewno lepsze to niz jak krotko po porodzie cala rodzina i znajomi co chwile nawiedzają taka wymeczona młoda matke z malenstwem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Sandrita nie powiem nic nowego - lez, odpoczywaj i nie denerwuj się na razie 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez znow mam plamienia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

ale zawsze slyszalam, ze lepszy bo latwiej dociagac... 

🏻Mnie sie dzisiaj snilo ze Tz Mnie zdradzal na jakims czacie i ze od niego odeszlam 

mam nadzieję, że to faktycznie nic poważnego :|
️ a w towarzystwie tez juz taki standard ze każda dziewczyna ma baby shower