|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II
Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67462206]Ja za to nie mogę jak starsze panie mijane na wsi mówią "zamrozicie to dziecko" (autentyk z przedwczoraj, jakieś 2stopnie na plusie, młody w wózku pod kocem i przykrywką na nóżki). To jak ta pani miała dzieci to poniżej 5 stopni na plusie siedziała w domu? Znaczy się całą zimę? Daisy ciekawe o której wezmę go do nas do łóżka 😂 i czy w ogóle jakkolwiek to przetrwamy, bo wiem po Aleksie, że bywa ciężko ze zmianą miejsca do spania, a to jego 4 zmiana (najpierw przeprowadzka - spaliśmy w salonie, później do małego pokoju na dole, potem do sypialni i teraz do niego). Z perspektywy czasu graciarnię na górze zrobiłabym w drugim pokoju i pokój Aleksa równocześnie z sypialnią, żeby od razu tam był. Jutro porobię foty jak to teraz wygląda ![]() Jak moja babcia ![]() ![]() Cytat:
![]() Piękna zimowa aura się nam zrobiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciaza dalej bezobjawowa.. tylko brzusio sie powieksza, az sie boje jak bede wygladala w 40 tyg ![]()
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
|
Czeko
To az tyle sniegu macie :P? Jutro ma byc mroz w dzoen wiec musimy sie cieplo ubrać do kosciola. Ciekawa jestem jak Mala wytrzyma jak kosciol koliduje z jej drzemka... Lece w kimono ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ukrajinka Dzieki Milenka w zasadzie urodziła sie troche przed północą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- reakcji Domka jak poczuje ruchy malenstwa ![]()
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
😂😂😂
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zdjęciu aż tak tego nie widać. ![]() Tu się nie ma z czego śmiać, tu jest nad czym zapłakać ![]() Już pomijając te " ale ma zimne rączki!" , "jej nie zimno?", "może ubierz jej coś jeszcze?", " o płacze, na pewno jest głodna!", " trze oczka, na pewno jest śpiąca!" Rozumiem, że babcie myślą, ze są lepsze we wszystkim, ale czasem mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
U nas rozmowy noca. Pobudka na jedzenie i guganie w lozeczku nadal. Chociaz chyba powoli zaczyna odplywac
![]() ![]() Robusta zastanawialas aie jak z Kosciolem gdy malej wypada drzemka? To u nas wyglada to tak, najpierw mloda zaciekawiona, potem zaczyna sie nudzic wiec chrupi kukurydziane ida w ruch - co daje nam jeszcze jakies 10-15 min luzu a potem zaczyna mruczec ( zanim zasnie zawsze mruczy) , po czym tz z nia wychodzi , usypia mu na rekach i wraca i spi juz do konca mszy. Oczywiscie u tz na rekach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
NOVAKIA kochany blondasek ☺ a jaki poważny
![]() A Ty masz bardzo fajny kolor włosów ![]() My byliśmy na urodzinach, dziecko było zdrowe, bawiło się, a pod koniec imprezki nagle się zrobiła śpiąca i jak nie ona, zaczęła kłaść głowę u babci na ramieniu, sprawdzam czółko - gorące, oczywiście babcia mówi, że na pewno się zgrzała, ale karku nie miała gorącego. Wracamy do domu 38.5 temperatury ![]() CYNAMON a ograniczyłaś Klaudii karmienia w dzień? Może dlatego nadrabia w nocy? Albo ząbki jej idą, u nas jak szły zęby, to przez miesiąc były pobudki na karmienie co 2h! Teraz już standardowo dwa razy je w nocy, plus w dzień około 2-3 razy ![]() Za to ze słoikami też kicha, dziś - a właściwie już wczoraj, zjadła trzy łyżeczki pomidorowej i na tym.koniec, zaciskała paszczę ![]() A znowu wczoraj i przedwczoraj miała jarzynową z brokułami, ugotowaną przeze mnie i zjadła po 150 ml. Wybredne stworzenie ![]() CZEKO piękna zima ❄ ❄ ❄ |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Konto usunięte
|
Pierwsza noc mojego dziecka we własnym pokoju skończyła się chwilę po 22 😂😂 spał całą noc z nami w łóżku 😂😂😂 może dzisiaj będę bardziej konsekwentna, żeby spał jednak u siebie 😂
---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Czeko zdjęcie magiczne 😍😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Olilina dzięki😊 stały tekst rodziny, znajomych a nawet ludzi obcych, jakby sie zgadali- jaki on powazny... Juz nie wiem czy sie martwić, czy co, on generalnie jest normalny ale np nie smieje sie sam z siebie na glos, tylko na gilgotki, srednio często sie usmiecha, nawet jak mu sie cos podoba to nie okazuje radości zbytnio, pisk z radosci? Nie wiem co to... Jak ja sie brechtam w głos to on tylko sie dziwnie patrzy, takie to dla mnie zastanawiające troche...
![]() |
#3912 |
Konto usunięte
|
Novakia a czy wszyscy muszą być rozchichrani? Tak jak dorośli tak i dzidziole moim zdaniem różne mają charaktery, temperamenty i różne rzeczy ich śmieszą albo nie. To już nie są maluszki, coraz bardziej ujawnia się ich charakter i coraz bardziej będzie to zauważalne. Takie moje zdanie
![]() Jeny czy któreś z Waszych dzieci też z pasją wkłada sobie palce do buzi do odruchu wymiotnego? Aleks mnie tym doprowadza do białej gorączki 😠😠😠 |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67474516]Novakia a czy wszyscy muszą być rozchichrani? Tak jak dorośli tak i dzidziole moim zdaniem różne mają charaktery, temperamenty i różne rzeczy ich śmieszą albo nie. To już nie są maluszki, coraz bardziej ujawnia się ich charakter i coraz bardziej będzie to zauważalne. Takie moje zdanie
![]() Jeny czy któreś z Waszych dzieci też z pasją wkłada sobie palce do buzi do odruchu wymiotnego? Aleks mnie tym doprowadza do białej gorączki 😠😠😠[/QUOTE] Witaj w klubie. Od tygodnia walczę z tymi paluchami. Ja do niego "nie wolno" a on znowu aż bordowy się robi. ![]() ![]() ![]() NOVAKIA Mój do obcych poważny jest. Też często to słyszę. W domu jest banan na twarzy ale tylko do rodziny. Znam dziecko, które za to śmiało się cały czas. Z niczego....non stop banan na twarzy... także są różne rodzaje dzieci. Młody uczy się cały czas wyrażania emocji. Jesli reaguje na proste polecenia... nie jest taki "na uboczu", bawi się z wami i innymi dziećmi to ja bym się wcale nie martwila. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3914 |
Konto usunięte
|
Diablica mój aż beka tak jak przy wymiotach czasem się beka jak żołądek pusty. To u nas już dość długo trwa, ale ostatnimi czasy młody przegina. A najbardziej lubi mi ściągać okulary, co w ogóle powoduje, że mam ochotę tą jego małą dupkę przełożyć przez kolano 😂 i wie, że nie wolno tego robić, bo sięga po okulary z taką miną, że byście pękły 😂 a też robi to tak, że np. jest na rękach, bawi się włosami czy się przytula i nagle sru - już łapa na oprawce 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
Matko tyle sie napisała m i mi sie skasowalo :/
Czeko Super aura! Uwielbiam! Postaram sie Mloda uspic kolo 10 na jakies 40 minut to powinno byc ok. Wstala dzis wczesnie wiec moze da rade ![]() Gryzia Masz w domu cwaniaczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3916 |
Konto usunięte
|
Robusta oj tak, cwaniaczek z niego pierwsza klasa 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
NOVAKIA Lilka też jest raczej poważna. Nigdy nie śmiała się sama z siebie na głos, tylko jak się ją łaskota albo jak kuzyn (i tylko on) ja rozśmieszy. Uśmiecha się głównie przy nas, przy obcych z reguły tylko obserwuje.
Tak jak dziewczyny piszą, różne są dzieci, różne mają temperamenty. Mnie sie zawsze mała dzieci kojarzyły właśnie z takimi rozchichranymi, ale nie wszystkie jak widać takie są ![]() ROBUSTA powodzenia ☺ U nas już po gorączce, nie wiem co to było, dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Novakia, ja mysle, ze dzieci jak i dorosli, są po prostu różne. Witek np. śmieje się NON STOP, od samego początku był ciągle uśmiechniety, bardzo łatwo go rozśmieszyć, nieraz wystarczy że powiem hej, albo popatrze nawet na niego, a ona juz zaciesza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie jestem przekonana czy tak do konca jest, ze to charakter, pozyjemy zobaczymy 😀 ja jako bobas rżałam podobno ze wszystkiego a teraz uchodze raczej za poważną. Dzieci ogolnie chyba sa wesole. Z założenia😂
"Jeśli nie masz dzieci, to tak, jakby część twojego serca nigdy nie czuła. Jakby została na zawsze odłączona..."Gillian Flynn – Ostre przedmioty Edytowane przez novakia Czas edycji: 2016-11-13 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67475221]Diablica mój aż beka tak jak przy wymiotach czasem się beka jak żołądek pusty. To u nas już dość długo trwa, ale ostatnimi czasy młody przegina. A najbardziej lubi mi ściągać okulary, co w ogóle powoduje, że mam ochotę tą jego małą dupkę przełożyć przez kolano 😂 i wie, że nie wolno tego robić, bo sięga po okulary z taką miną, że byście pękły 😂 a też robi to tak, że np. jest na rękach, bawi się włosami czy się przytula i nagle sru - już łapa na oprawce 😂[/QUOTE]
U nas to samo. Mje okulary dlugo tego nie wytrzymaja bo jak zlapie to tak mocno sciska albo rzuca na podloge.
#3921 |
Zakorzenienie
|
A moja wczesniej była bardzo poważna i ostrożna w kontaktach z obcymi ludźmi, a od niedawna wyluzowala, śmieje się z wszystkiego i zaczepia nieznajomych żeby jej piątki przybijali 😀
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3923 |
Konto usunięte
|
Rany a ja mam chyba @... Skąpa, bo biorę minipigułkę, ale brzuch boli, żywo czerwona krew leci, więc chyba jednak się wepchała sucz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Biedne te Wasze zwierzątka
![]() Ja bym chciała mieć psa... ale póki co Tż przeciwny ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3926 |
Zakorzenienie
|
Tutaj u moich rodziców jest piesek ale Klaudia nie chce mieć z nim nic do czynienia, odsuwa się jak ją zaczepia, jak majta ogonem to ta oczy mruzy i odgania rączka najchętniej by powiedziała "idź sobie"
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój lgnie do futrzaków ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Moj synek odwrotnie, zaczepiał psa i ganial go po całym mieszkaniu, Klaudia to w ogóle taki tchórz maly wszystkiego się boi, broń Boże żeby obcy coś do niej powiedział, od razu jest płacz i wołanie "mama"
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#3929 |
Konto usunięte
|
Jeny jakiego mam marudę dzisiaj 😧😧😧
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.