![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
......................... ......................... ......................... ......................... .............
Alketo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ............. Cytat:
pozdrawiam Cię ![]() pozdrawiam Was Wszystkie Wątkowiczki ![]() padam dziś na twarz, boli mnie głowa i mam wszystkiego dość, ostatnie dni w pracy mnie wykończyły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Zmarznięta, brudna, niedomyta, stęskniona za ciepłą wodą (będzie dopiero jutro
![]() Gdzie te czasy, gdy człowiek kąpał się jak człowiek z pachnącym żelikiem pod prysznicem ![]() Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
nareszcie piątek
![]() jutro ....będę robić NIC,NIC będę robić.... ![]() dziś jeszcze coś porobię, żeby jutro robić NIC Koto, czy już się możesz wykąpać ? Starsza Pani, czekam na recenzję sztuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czekam na recenzje.Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3935 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Serdeczne dzięki za życzenia ![]() ![]() taka taka masz rację.....no jeszcze dziś zrób małe co nieco....a jutro BŁOGIE LENISTWO.......polecam gorąco!!!!!! ![]() Kota mam nadzieję że dziś jesteś pachnąca żelikiem,cieplutka....jak milutka przytulanka. ![]() Poziomko..... wiem rozumiem i bardzo współczuję Trzymaj się cieplutko ![]() Słonecznego weekendu ![]() ![]()
#3936 |
Zadomowienie
|
No to po kolei:
Ledwie ruszyliśmy czarny kot przebiegł nam drogę.Oj nie dobrze.Na wszelki wypadek trzy razy splunęlam za siebie.Do Teatru na Woli jedzie się z Bemowa nie więcej niż 15 minut.Teoretycznie.Nam zajęło to przeszlo pół godziny bo mimo ,że 18.30 to nie godzina szczytu utknęliśmy w korku na amen. Ale spoko,zero nerwów,do spektaklu mamy 45 minut. Akurat. ![]() ![]() ![]() ![]()
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-10-06 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Danusiu, miałaś przygody...
![]() Zaraz wyjeżdżam - chłodny jesienny las i grzyby czekają, pozazdrościłam Poziomce. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale cieszę sie, że się na mój widok cieszysz ![]() Jednak jakby kto miał pretensje to do Taki prosze sie zgłosić. ![]() U mnie też grzybów zatrzęsienie, wręcz klęska urodzaju. Tym bardziej, ze Niemcy darów lasu nie zbierają.
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej Kobietki ![]() ![]() ![]() ![]() Najciekawsze jest to, że dziś mam... wesele ![]() ![]()
![]() |
#3940 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyobraziłam sobie jak plujesz za siebie.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wstałam późno i do tego z bólem głowy, ale perspektywa nicnierobienia ![]() trzyma mnie przy życiu, to musi być dobry dzień ![]() ![]() Anulek, tylko nie zaśnij w sałatce ![]() miłej zabawy Ci życzę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
Taka-taka, postaram się
![]() Przeraża mnie to, że znów się nie wyśpię przez weekend, że na weselu będzie mało osób +/- w moim wieku i że pierwszy raz w życiu założę buty na obsacach ![]() ![]()
#3942 |
Rozeznanie
|
Witam, Dziewczyny, Dziewczęta i Dziewuszki
![]() Wpadłam na chwilę się pożegnać na parę dni bo wyjeżdżam na tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
Poziomko, miłego wypoczynku
![]() Wszystkim Wam życzę miłego dnia - nie wiem czy zdążę tu jeszcze zajrzeć w feworze przedweselnych przygotowań ![]()
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poziomko, odpoczywaj i wracaj jakoś to przeżyjemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kontuzja kolana to małe piwo zagoi się.....uczty duchowej nikt Ci nie odbierze,nawet jeśli sztuka była tylko taka sobie to Barciś to wynagrodził Szczęściara z Ciebie. ![]() Poziomko odpoczywaj,odpoczywaj my tu cierpliwie poczekamy. ![]() Kota wróciłaś z pełnym koszem grzybów????no to masz co robić. ![]() taka taka ....mam nadzieję że leniuchujesz. ![]() Braxa dziś w pracy.?...ja idę jutro na cały dzionek ![]() Pozdrawiam....miłej i słonecznej niedzieli i ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Wieczorem trochę sobie powizażuję- grzyby obrobione, nie było ich wiele.
Tak sobie obserwuję różne wizażowe i nie tylko wizażowe i historie i nachodzą mnie różne refleksje... Człowiek zawsze będzie się kłócić, urażona duma, nieporozumienia, inny odbiór rzeczywistości, uprzedzenia. W pracy też mam ostatnio przegląd różnych ludzkich postaw. Czy to tak jest, że z biegiem lat robi się człowiek bardziej wyrozumiały... powiedzcie. Mnie już dzisiaj coraz trudniej zdecydowanie coś osądzić od czci i wiary. Zawsze włącza mi się tryb widzenia jakiś argumentów drugiej strony. Ani chybi mądrzeję z wiekiem ![]() A co do przesądów- nie wierzę- zdawało mi sie zdawać śpiewająco egzaminy w piątek trzynastego. ![]() Wszystkim odpoczywającym, szalejącym na obcasach i nie tylko, oraz nicnierobiącym wirtualne, soczyste, pachnące (jeszcze resztką lasu we włosach, a tak globalnie żelem do kąpieli) bezwstydnie różowe, wielkie całusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zadomowienie
|
Hej,Sloneczka,witam z ranca.
przepraszam za dlugie milczenie,ale mialam za duzo klopotow na glowie i zdrowie mi ostatnio szwankuje,a nienawidze biadolic o klopotach i chorobach.Nie znosze rozczulac sie nad sama soba.Moje motto-zeby w sciane i wpieriod. Swinka morska mi zeszla,i staruszek,aby mi poprawic muhomor,zakupil 2 chomiki.myslalam ze mnie szlag trafi-nie znosze chomikow!!!! teraz musze udawac,ze sa cacy,ale te dwie male bestie i tak calymi dniami kimaja albo sie gdzies w kacie tluka,wiec nawet nie musze udawac,ze mnie interesuja. One nawet kota nie interesuja.Moja Kitty przyjrzala im sie raz i drugi,machnela ogonem i poszla. papuga miala zapalenie oskrzeli,dostawala na moim lozku antybiotyki,teraz ma pietra przed moja koldra.przejdzie jej. Staruszek podrasowal mi mojego kompa,lata teraz jak laleczka ta moja maszynka. We wtorek ide usuwac kolejna zdechly nerw.(przyznaje sie bez bicia,ze ani sie tego zabiegu boje ani tez dentysty.Czy to jakies zboczenie????) Buziaczki,postaram sie odezwac. ![]()
#3948 |
Zakorzenienie
|
Baby, świetnie, że jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziś jeszcze coś porobię, żeby jutro robić NIC" ![]() Tak taka,potrafiłaś Lubę sprowadzić na dobrą (60+) drogę,może uda Ci się zaapelować do pozostałych obijających się wątkowo.Czekam i tęsknię .
![]() |
#3950 | |||
Zakorzenienie
|
Alketo, leniuchuję, a raczej leniuchowałam, już mi się znudziło, muszę coś porobić
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() świnkę mam i przyznaję, że to bardzo wdzięczne zwierzaki kiedyś, w dzieciństwie miałam chomiki i chyba je lubiłam życzę Ci zdrówka, i żebyś czasem mogła być słabiutka i taka mala ![]() Cytat:
![]() a co do sprowadzania dziewczyn na dobrą (60+) drogę, to Lubę namawiałam parę miesięcy, daj mi więc trochę czasu ![]() zacznę od Caroliny: Carolino, odezwij się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zadomowienie
|
Taka tam twarda.Tylko biadoleniem ani nie pomoge sobie ani innym a tylko posciagam siebie i ozoczenie w depreche.Kicham na taki interes.Kicham na choroby(no wlasnie troche sie przeziebilismy z mlodym,bo to cieplo,czlowiek sie spoci i zrywa z siebie w drodze do domu odzienie zwierzchnie,i przewianie jak ta lala),niech one mnie...tak z doskoku.
Przez ostatnich pare tygodni mialam tez problemy z dostaniem sie na wizaz.rano nie mialam czasu,a po poiludniu nie szlo sie dobic,a mam pare roznych przegladarek,nawet safari,ktore kocham namietnie. Opowiesci z krypty-spis krotki tresci,napisze dokladdniej niebawem-wracajac do domu widzialam,jak mlodziutka,moze 12 letnia dziewczynka karmila z reki wrobelki.Najpierw sypala im okruszki,ot tak,ale one sa odwazne,sprytne i zwinne,brala w dwa palce,i one podskakiwaly do niej i braly sobie te okruszki.Albo kladla je sobie na dloni,a one wtedy jeszcze bardziej ochoczo sie obslugiwaly.I jak tu nie przejsc kolo takiego obrazka z usmiechem na twarzy,nawet,jak sie na nos ze zmeczenia pada... ![]() bylam w perfumerii,mazalam sie roznymi roznosciami,a tu nagle slysze za soba straszliwy hurgot i rykliwy charchot.Poskoczylam jak przypalona czym,obracam sie ,a tu stoi nobliwa damula z okropniastym,zwalistym buldogiem,ktory musial miec jakas infekcje drog oddechowych.Te nieszczesne psiska juz z racji swojego splaszczonego,uposledzone go nosa maja wielkie problemy z oddychanie,i chrapia niemozebnie,a coz,gdy sa przeziebione... Podszedl do mnie taki przemily dziadzio,ktory rowniez przebywal w tej perfumerii ze swoimi damami(mysle,ze mogla byc to corka i wnuczka-ale kto wie-moze dziadzio fajne laseczki poderwal?),i mowi-Wie,pani,tylko takiego paskudnego psiska by mi w domu brakowalo...Rozesmialam sie perliscie,wyobrazajac sobie mnie,ktora histerycznie pozada ciszy do zasniecie,jakby mi takie zwaliste cielsko zaleglo w lozu,chrapiac wnieboglosy(chwila,a co to za roznica wobec mojego Jureczka?),ale pozalowalam wyjatkowo nieurodziwego psiaka,i odparlam-Wie Pan,to nawet nie jest wina zwierzaka,tylko tych glupich hodowcow,co taka rase ze zdeformowanymi pyskami hoduja,i jeszcze glupszych klientow,ktorzy kupuja i chca takie biedne kaleki.On za to nic nie moze. Diadzio usiadl,zaczal sie zastanawiac...Pomyslalam, mozue za ostro odpowiedziala,ten Pan byl taki mily...Podeszlam do niego i dodalam-Ale wie pan,jak tak rykno-chrapnal,to sama 2 metry w gore poskoczylam i pomyslalam-no,to juz po moich lydkach... Jeszcze dlugo smialismy sie razem.
#3952 |
Zadomowienie
|
Babygia,
![]() świnkę mam i przyznaję, że to bardzo wdzięczne zwierzaki kiedyś, w dzieciństwie miałam chomiki i chyba je lubiłam życzę Ci zdrówka, i żebyś czasem mogła być słabiutka i taka mala ![]() Ach,Takula,one moze nawet takie brzydkie nie sa,ale wredne,zgryzliwe i nieuzyte do cna.Poza tym caly dzien gdzies zakopane kimaja,wieczorem sie budza,kopia gdzie popadnie,zakopuja zarcie,laza w kolo macieju bez sensu i niczego ich to nie uczy. Swinka byla mila,tez nie lubila miziania,ale chetnie wylazila z domku,nawet tam rzadko sypiala,bo ufala nam i zawsze chciala wiedziec,co robimy. Mogl mi przyniesc swinke albo zajaczka.Chomiki sa po prostu zlosliwe i glupie. ![]()
#3953 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Sennie dzisiaj i dzień jakiś krótki... Ale to dobrze, po odrobieniu lekcji nie mam już nic do roboty, najchętniej poszłabym spać mimo że wstałam o 13 ![]() Co do samego wesela: bawiłam się całkiem dobrze, pod koniec nawet bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() A następne wesele - za rok ![]()
#3954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
Jesteście tutaj?
Przeglądałam ostatnio takie jedno forum, bardzo, bardzo demoniczne, bardzo kryptowe. Wszelakie całuski są tam przyjmowane ze zniesmaczeniem, akceptowana jest wszelaka mroczność, mile witana ponurość i cmentarny wiew, pochwalana demoniczność. Zawsze rozśmiesza mnie, bynajmiej nie życzliwie, ale lekko ironicznie. A nawet bardzo. Forma jest tak nadęda, że aż karykaturalna. Przypominają mi się zawsze moje wykłady na studiach. Były rózne, niektóre tak szalenie wyszukane w formie, że aż powalały np. studentów 1 roku. A prawdziwy mistrz- wykładu, życia, klasy, wspaniały człowiek, ulubieniec wszystkich studentów- prof. Chrzanowski ( nie żyje już) mówił prosto, klarownie, przejrzyście. Dostępnie, bez nadymania się. I był najlepszy. I najlepiej przekazywał wiedzę. I przekazywał też trochę więcej z siebie- każdy, z kim się później spotkałam- wspominał go, doceniając urok i klasę. Oj, to ja już od demonologii wolę całuski, różyczki, uśmieszki, ewentualnie, jak już bardzo sie zdenerwuję, moge wkleić siekierkę. Repertuar emotikonów na dziś- ![]() ps . też strzeliłam wykład, aż mi wstyd, darujcie Kocie A w ogóle to mi dziś źle... Chcę już się wyzwolić z pracy- do domu chcę, sama obijam sie tutaj, tkwię w zawieszeniu co do mojej ewentualnej zmiany mojej roboty, wszystko niepewne i męczące... Ee, źle. Też zimno mi strasznie. Chociaż żeby już do domu iść... byłaby to jakaś pociecha... Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-10-08 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zadomowienie
|
Wiesz co Kota,masz racje.Czasami nadmiar lukru powoduje prochnice mozgu,ale to zalezy,kto i dlaczego ciumcia.Na naszym watku ciumcianie jest pozadane i mile,wydaje mi sie ze robimy to w konkretnym celu i wobec konkretnych osob,wiec -jezeli chodzi o mnie-a raczej nieciumata jestem-to mozecie mnie ciumciac ile chcecie.
Jezeli chodzi o styl konkretny-to staram sie,ale czesto wychodzi mi chaotycznie,bo mam burze mysli i pomyslowzbieram w tej swojej mozgownicy rozne zdarzenia jak zdjecia-takie impresje,jak w albumie.I zamiast ten album jakos uporzadkowac,to mam taki miszmasz w glowie.byle ciekawie i kolorowo. Dzisiaj na ten przyklad-jade smarkajac kolejka(przeziebilam sie) obok mnie siedzi taka starsza pani,schludna i czysta,(zaraz zrozumiecie ,dlaczego to tak podkreslam),jedzie tak sobie,patrzy przez okno,no i spoko.na nastepnym przystanku wsiada taki menelik,i klapnal sobie obok tej pani.Mozecie sobie wyobrazic,ze jegomosc ow pachnal adekwatnie do swojego wygladu,poczulam go nawet ja przez swoja zapchana trabe. Biedna kobiecina poderwala sie jak oblana ukropem i swinskich truchtem pocwalowala na siedzenia do przodu.zdarzenie banalne,ale odbylo sie to w tak komiksowam tempie,ze musialam sie szczypnac,aby nie pasknac smiechem. Takula,moja swineczka nazywala sie Silent Bob,bo byla bardzo spokojna,cichutka i obyczajna,nigdy nie zebrala.Za to Papuga,ja nie moge!jak tylko wchodze do kuchni,dostaje konwulsji z pazernosci.Az sie trzesie,i nie ma dla niej wiekszej rozkoszy,jak asystowac mi przy krzataninie kuchennej,bo zawsze jej cos skapnie.jak robie ciasto,budyn lub jakis krem,to jak myslisz,kto dostaje mieszadelka do oblizywania? ![]()
#3957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, Babygio, że jesteś- ktoś tu dycha. Świneczka Silent Bob, ale nie miała tendencji morderczych? (Bob, chociaż nie silent, to kojarzy mi sie morderczo) Zdarzenie w autobusie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zadomowienie
|
jak byla mloda,to miala,ale niekoniecznie z zalozenia.Po prostu kupilismy dwoch chlopakow,coby nam sie nie rozmnozyli,ale jeden-jay,okazal sie rowniez-gay.No i dobieral sie do Boba,w zwiazku z czy, wybuchaly karczemne awantury,nierzadko lala sie swinkowa krew.trudno sie dziwic,jakby mnie heteryczke zamnknieto w jednym pokoju z "goraca" pania odmiennej orientacji,i ta nie trzymalaby lapek przy sobie,tez pewnie by lala sie krew i trzaskaly kosci.
z wiekiem chlopakom przeszlo. na poczatku roku jay dostal raka,i cicho i na szczescie bezbolesnie zasnal pewnej nocy.Bobby niedawno. jezeli chodzi o te nadete gotyckie klimaty...Mozna to zwalic na karb nastoletnich,egzaltowanyc h panienejk,ktorym zycie nie dobralo sie jeszcze porzadnie do tylka.Jak im pare razy dokopie,to i poietrze z tego zadetego balona umknie.Poza tym wiem (od mojej mlodziezy),jaka wesolosc wzbudzaja wsrod innych mlodych,ktorzy w sumie akceptuja i respektuja kazda mniejszosc,tylko dworuja sobie wlasnie z tego powloczystego,grobowo-smetnego tonu.To taka poza,staranie sie byc innym,a w sumie nie jest to wlasna tozsamosc,tylko powielanie jakiegos tam kolejnego,istniejacego juz wzorca.Niektorzy zanda ta tozsamosc kiedys,niektorzy zostana juz tacy nadeci,ku radosci otoczenia.W sumie to i dobrze,niech to spoleczenstwo bedzie roznorodne,tylko-poki nam nie "nawijaja makaronu na uszy",to niech im tam,jak ich to uszczesliwia. ja jako gowniara szybko uciekalam od wszelkich klik i ruchow,wymagajacych ode mnie podporzadkowania sie jakims statutom i regulom ubierania-czy to,czy tamto,mialo to dla mnie tendencje lemmingow i uniformizacji(czy tak sie to pisze?)Tyle,ze ja zawsze pragnelam i szukalam wolnosci (robie to do dzis),a to dla mnie z wolnoscia nic wspolnego nie mialo.zamordyzm,tylko w innych szatkach.A jak "Ci sie nie podoba,to spadaj" Co tez skwapliwie czynilam. Taki ze mnie kot,co woli wlasne sciezki i zakamarki (pewnie dlatego tak swietnie sie z kotami dogaduje i lubie) ![]()
#3959 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Wpadłam na chwilkę żeby Was ![]() ![]() ![]() Poczytam i napiszę jutro,teraz biegnę do pracy. ![]()
#3960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propo`s klarownego,prostego stylu wypowiadania się.Czytam obecnie książkę Janusza Głowackiego pt."Z głowy". Szczerze polecam.Jest to zbiór wspomnień z różnych okresów życia tego dramaturga- prozaika- scenarzysty . Ale jak napisanych (tu zachwyt). Dużo humoru,trochę świńtuszenia, wiele prawdy o tamtych i dzisiejszych czasach,o ludziach,których nazwiska nie są nam obce,o radości i smutku,wzlotach i upadkach,życiu w Polsce i na emigracji.Przeczytajcie tę książkę,warto.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.