|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
ja właśnie odkryłam, że w przyszłym tygodniu mam mieć @. To by wyjaśniało, czemu z wagą się pogniewałam. Hmm, szkoda, że terminu @ nie umiem określić, bo mi sie cykl rozregulował...
#3932 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
YettaV dzięki! Mówiłaś ![]() Zrobiłam dziś pomiary. Nie przedstawię Wam tego, jak swego czasu w mega profesjonalny sposób Lanka, napiszę tylko: talia - 19 cm pupa - 15 cm uda - 8 cm pod biustem - 13 cm łydka - 2,5 cm A 9. marca miną 4 mies. z Dukanem. Od wczoraj na warzywkach, więc spadku dziś nie było, ale waga stoi, więc i z tego się cieszę ![]() Tak w ogóle to witam wszystkie nowe, bo przyrost "naturalny" na forum jest oszałamiający ![]() Aha... I nawet nie wyobrażacie sobie, z jaką niecierpliwością czekam na "9" z przodu, hehe.
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie Edytowane przez Huni Czas edycji: 2010-02-27 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Huni- bardzo się ciesze razem z Tobą
![]() Kiedy zaczynałam czytać wątek w "szarej strefie", to śledziłam Twoje postępy od pierwszego postu (twój lekko makabryczny avatar zwrócił moją uwagę ![]() Moimi motywatorami z tego wątku oprócz Ciebie jest jeszcze leszczesia i Oliwka. Pozostałe dziewczyny oczywiście też, ale wy trzy dajecie mi kopa. Szkoda, że Was tu tak mało...
#3934 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj zastój, ale dziś zaczynam proteinki więc liczę na spadki. Na śniadanie planuję jajeczniczkę ![]() Wczoraj byłam na imprezie - pizza, słodycze, alkohol - a ja grzecznie colę zero ![]() ![]() ![]() Emilia napisała, że ubytki w podpisie motywują, to ja też zrobiłam podpis ![]() Edytowane przez czelsi Czas edycji: 2010-02-27 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Raczkowanie
|
Huni widze że doktorek wymierzył ci taka wage docelową jak mnie 78 kg ale sprubuje do 70 jak by sie dało...Czas pokaże. Wage startową równiez mam trzycyfrową
![]() Poniedziałek i warzywka bedą moim wybawieniem,a potem to już poleci. Moge zapytać jaki system stosujesz?Ja wacham się pomiędzy 5/5 a 3/3. Zobacze jak zasmakuje warzywek co wybiorę. A swoja droga to piękne masz wyniki centymetrowe.Gratuluję !!! Dzień dobry Dukanki ![]() Mam nadzieję iż dzisiaj rano przy ważeniu wszystkie buzie były uśmiechnięte?? Ja jestem zadowolona ze spadków i czuję że dieta zostaje ze mną na dłużej Dzisiaj trochę poburkuje w brzuchu od nadmiaru picia ,ale chyba zaraz jakies jajo wpałaszuje bo wedlinke będę mieć dopiero po południu... Jak czytam wasze wachania czy napić sie winka piwka czy coś....to wtedy dochodze do wniosku jak to super że ja za alkoholem nie przepadam. Edytowane przez Bastra Czas edycji: 2010-02-27 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bastra, Ciebie też witam jako "świeżą" tutaj i życzę efektów! Ty to zaraz zobaczysz 9 z przodu... Jakim systemem idę? Na początku było to 7/7, ale frustrujące to dosyć... Od jakichś trzech tyg idę 4/3 (4 dni protein) i też spada.
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem ![]() ![]() Ide na jakieś śniadanko i pod prysznic. Dziś dzień lenia ![]()
![]() |
#3938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do sernika ![]() Właśnie się u mnie piecze. Mielę otręby i myślę "czegoś mi tu brakuje", ubijam pianę "no cholera, przecież czegoś nie włożyłam..." Piana ubita, poleciałam na Smaczny sprawdzić własny przepis! ![]() Czego zapomniałam? ![]() Chciałam zrobić sernik bez sera ![]() Chyba jeszcze śpię...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Rozeznanie
|
Huni piekne wyniki
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez ![]() ![]() ![]() ![]() Sluchajcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym to pije pyszne cappuccino (uwielbiam swoj ekspres do kawy ![]() ![]() A tak wogole to dziendobry ![]()
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
podziwiam dziewczyny ktore maja sporo do zrzucenia i sa na prawde dlugo na diecie...
wczoraj oproznilam szuflady z zapasami z dzemow, puszek z groszkiem, kukurydzą itp... mam 2 pusciutkie szuflady.... nie wiem dlaczego tego wczesniej nie zrobilam... mam gdzie trzymac zapas mleka w proszku i pudelek z otrebami... po zakonczonej diecie bede miec tone otrebow z czarną porzeczka, bo do kazdego pudelka jest dolączana probka... ;p robie męzowi rozpustne kanapki... ciekawe jak wyjdą... ![]()
#3941 |
Rozeznanie
|
Ogladam Pascala
![]() ![]()
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
Inspiracja ![]()
#3943 |
404 Not Found
|
Ja dziś oglądałam Nigellę, a ona raczej nigdy nic dietetycznego nie robi. Ale mnie to nie ruszyło, także cieszę się bardzo. Może sobie robić te tłuste i kaloryczne potrawy. Ja tylko będę obserwować, jak jej tyłek rośnie.
![]() A, zapomniałabym: dzień dobry! Ja też mam dzień leniwca kanapowo-forumowo-telewizorowego. W dodatku w dresie. ![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-02-27 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Rozeznanie
|
Ogladalam od polowy, akurat zaczal robic deser...
![]() ![]() Wogole niedlugo beda 2 miesiace jak jestem na diecie... Chcialabym dobic do rownych -10kg... Zostalo mi tylko 0,9kg... Ale ta zblizajaca sie @ i teraz warzywka... No zobaczymy. No i musze kupic sobie centymetr (bo ten, ktory mam jest strasznie stary i rozciagniety) i sie zmierzyc zeby chociaz pod koniec diety sie porownac ![]() Ale zdecydowanie jestem zadowolona z diety ![]() ![]()
#3945 |
Zakorzenienie
|
no Nigella to ma dopiero tylek... hehe... chyba od tego podjadania w nocy...
![]() wczoraj na zakupach myslam ze mi wessie zołądek do dwunastnicy... wstawili pelno slodyczy... nawet w dziale z wodą mineralną je poupychali... ![]() ![]()
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mi brzuch wywalilo ![]() ![]() a i jeszcze sasiedzi mi spac nie dali,nie dosc ze samej mi sie zachcialo, to tak sie masakrycznie zestresowalam ze @ przylazla dzien wczesniej ![]() a tak serio to nie sadzilam ze TO tak slychac ![]() ![]() ja dzis na samych salatkach, a wieczorem zobaczymy co dostane do jedzenia...postaram sie nie tknac ciast co bedzie tortura bo ja dawnooooooo nie jadlam polskiego torta
![]() |
#3947 |
Przyczajenie
|
Aaaaaaaa, sukces!
![]() Dziś 5 ( i ostatni) dzień PROTAL I i schudałam już 1,6 kg ( od wczoraj 0,8 kg). Wiem, że to woda, ale i tak się cieszę jak głupia. A od jutra PROTAL II i zrobię sobie pycha zupę warzywną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze w pizamce pomykam po domu
![]() Jak wczoraj wracalam do Krk to w pociagu dosiedli sie rodzice z dzieckiem i ten chlopczyk jadl chipsy... Pachnialy... ![]() ![]()
#3949 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Słuchajcie (czyt. czytajcie ![]() W przepisowni jest przepis na Zapiekankę z kurczaka. Myślicie, że można kurczaka zastąpić piersiami indyczymi? Bo właśnie mi się takowe rozmrażają, a ta zapiekanka jest niezwykle kusząca.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() e tam wstyd, ja tak samo ![]() Cytat:
![]() ja dzis przesadziłam ze słodzikiem i juz nie jestem jego fanka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Raczkowanie
|
Emilia,Korlat - macie rację, damy radę, nic tak mnie nie podbudowywuje jak jak świadomośc,że nie tylko moja waga nie leci jak szalona w dół
![]() Elianka - gratuluję wyniku, ja będę zadowolona jeśli 5tego waga pokaże takie stabilne osiem! Piszę "stabilne" bo skoki wagi mam nawet do dwóch kilo w tę i tę stronę ![]() ![]()
#3952 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie dzielne Dukanki
![]() nie udzielam sie za częsta a raczej bardzo zadko ale niestety przy maluszkach tak bywa.Jednak zaglądam tu do was jak tylko mam chwile czasu, czytam wasze posty i utwierdzam sie cały czas w przekonaniu że to ma sens ![]() ![]() w każdym razie walcze o te 60kg i tak ma byćdo 21maja, mam nadzieje że dam rade. przed nami Swięta i zastanawiam sie jak to przetrwać. Może wy macie już jakieś sposoby co zrobic zeby święta nie były pełne pokus? aha emilia w pełni sie z tobą zgadzam
lat 30 wzrost 162cm start 18.o2 z wagą 73,8kg 22.02. FazaII z waga 70,8kg system 4/3 08,06 59,5kgczyli -14,3kg ![]() cel 60kg osiągnięty ![]() bedzie 55kg dam rade??? napewno ![]() Edytowane przez 23blaszka Czas edycji: 2010-02-27 o 11:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3954 |
404 Not Found
|
Dzięki, niedługo idę pichcić. Wolałam się upewnić, bo ja nie jestem najlepszą kuchareczką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
witam!
po trzech dniach uderzeniówki mam nieałe 2 kg na minusie ![]() teraz zaczynam warzywa z białkami naprzemiennie i moje pytanie: wyskoczyło mi szkolenie od pon do środy i nie wiem jaką przyjąć startegie- oczywiście nie bede jadła zakazanych produktów - typu słodycze czy soki lub ciasta no ale wątpie zeby tam były same białka którymi się najem ![]() czy po powrocie nadal iść tybem fazy 2 czy powrócic do fazy 1? |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Miło, że ktoś myśli podobnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swieta przeciez same jajka sie wiec nie widze problemu.... na deser serniczek proteinowy.... zamiast zwyklego, chuda wedlinka.... pieczone mieso - u mnie zawsze byl jakis schab czy cos jako "wedlina"... mozna duzo wykombinowac.... ja chyba na jajkach na twardo bede leciala... mam 2 sniadania do obskoczenia... ![]()
![]() |
#3958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja zrobiłam modyfikowane kotlety jajeczne na IIIF. ![]() A tu serniczki ![]() ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() ![]() Ale pochwalę się moim śniadankiem a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Raczkowanie
|
A ja zrobiłam modyfikowane kotlety jajeczne na IIIF.
![]() A tu serniczki ![]() ![]() Ależ to PIKNE ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- To o Berlinianki dziele Tylko mi sie coś po.... w cytowaniu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.