|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() skopisuje sobie Twego posta do notatnika ide podoic cysie, bo nie moge odblokowac mam nadzieje, ze to samo zejdzie ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
zaczynam powoli kapowac ![]() to chyba nie jest ze mną tak źle ![]() nie jezdem aż tak tempa
|
||
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
czesc Mamusie.. bardzo dziekujemy za troske. u nas na pradniku woda opadla z pol metra dzisiaj a ze bylam dzis z chlopakami i psem
tz byl dzis pod wawelem i zrobil zdjec troche.. masakra.. Malinka tez zyje ale robi prawo jazdy przeciez ![]() Tomek moj ma guza na czole dzieki swojemu bratu.. eh nie chce mi sie pisac nawet.. sciagnal Tomka z sofy a ja bylam obok ale akurat sie odwrocilam. Adi chcial porysowac wiec szukalam mu kredek w szufladzie.. Poza guzem maly nie ucierpial wiecej ale myslalam ze zemdleje.. w piatek sie wybieram do pediatry i bede prosic zeby mi wypisala do pracy zaswiadczenie ze mam sie opiekowac dzieckiem bo chce opieke jeszcze wziasc..
|
#3933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kropka sniłaś mi się dziś
Cytat:
Cytat:
200 ml to moze byc za duzo na poczatek - szkoda marnowac, przewaznie kazde mleko jest rozrabiane w proporcjach 30 ml wody + jedna miarka mleka nie musisz podawac kleiku - Pola jest na cysiu to mozesz sie wstrzymac z dawaniem takich kaszek czy kleików |
||
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja jak zwykle wpadlam sie przywtac i zmykam za chwile do pracy
![]() Bardzo prosze o glosiki link w podpisie Ja sie juz dzis czuje troche lepiej przynajmniej mnie gardlo ani glowa nie boli, ale katar mam jak byk
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
można wsadzić na chwilkę do ciepłej wody, chyba że macie podrzewacz, i trochę ogrzać, jak z lodówki to tak trzeba, bo dzidzie lubią ciepłe jedzonko, ale nie gotować, soczek też można lekko ogrzać,
suonko2, tak sobie jeszcze pomyslałam wczoraj o Twojej niejadce... może za wolno leci jej to z butelki, jak dodajesz coś do mleka, to robi się ono gęściejsze, zmieniłaś smoczek na szybszy? jak długo ona "męczy" jedną butelkę?
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
widze, ze na tapecie byly wczoraj jedzonka itp...stwierdzam, ze lepiej miec mlodszego malucha na watku, bo jak ja zaczynalam z glutenem i jedzonkiem to nikt nic nie wiedzial i musialam sobie pomagac gdzie indziej... ![]() Wymyslilam zabawe mojemu dziecku - do pudelka wlozylam jego gryzaczki i kilka mniejszych zabawek a on teraz zachwycony wyjmuje, oslini, pogryzie sobie i odklada...
|
#3937 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zebra a jaką firmę bardziej preferuje Piotruś? Ja na razie próbowałam różności ale wszystko z bobo vity... Cytat:
Cytat:
Jak już kiedyś pisałam mała chce do każdego mleka kaszki... i tak jej podawałam. Dziś chciałam jej podać mleko z małą ilością kaszki to spróbowała i pić nie chciała. Zrobiłam 3 podejścia w odstępach czasowych i dalej to samo. Więc wsypałam jej normalną ilość kaszki i zjadła Także sposób na mniejszą ilość kaszki na mniejszą ilość mleka nie działa Coś mi się wydaje że ona po tacie tak ma. Nie wiem czy wam pisałam ale teściowa mówiła że potrafiła godzinę chodzić za nim z zupą i zagadywać, pokazywać różności - on zjadł i na koniec jej zwymiotował |
|||||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Odstraszaja? A dlaczego? Moje slonko bardzo lubi Babydream
Poza tym Babyvita, Allete i Hippa tez...on ma tak, ze niektore dania smakuja mu lepiej z jednej a kolejne z innej firmy....ale w sumie to je prawie wszystko na razie...
|
#3939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzenie za dzieckiem (starszym oczywiście) nie ma sensu,bo wciskanie na siłę prowadzi właśnie do takiech sytuacji że dziecko zwróci to co zjadło, a to już blisko do nerwicy, jak zgłodnieje samo przyjdzie,
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Madziawikp no nawet ta nazwa kleik mi sie za bardzo nie podoba ![]() Laski goraczka mi juz spadla, dzis juz mam 35,9, wiec chyba popoludniu jak sie cieplo ubiore to na spacerek moge wyjsc? bo idziemy po sloiczki, bo nie wytrzymam jak w sobote Polusia nie dostanie ![]() Wczoraj Tz przetestowal wozio i mowil ze sie super prowadzi. No i jak jest zlozony, to faktycznie nie zajmuje duzo miejsca wiec w koncu na spacerki sama bede chodzila |
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Miałam sie rozpisac, ale weny jakoś brak... Jade dziś wreszcie na uczelnie zapisac sie na egzamin, miałam zabrać Blanke zeby sie pochwalic, ale tż kazal przywiezc mu ją do firmy żeby w taką paskudna pogode nigdzie jej nie brać ze sobą... no trudno, nikt nie zobaczy jakiego mam słodkiego krasnalka :P Blania mi się buntuje z leżeniem, już tylko siedzieć chce, leżaczek-bujaczek idzie chyba w odstawke, bo juz sie wychyla w nim za bardzo, blooma musiałam już do pionu postawić i tż wreszcie zamontował tacke. Zastanawiam się nad kupnem takiej świnki-skarbonki z Fisher Price, jest w t.k. maxx za 69zł ale w wersji angielskiej... Kupić czy nie warto? Może Blanka będzie się uczyla od razu w englishu :P |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko mały zupki jarzynowe lubi z gerbera- z hippa niecierpi. Za to dynia z ziemniakiemz hippa to hit
Owoce je z wszystkiego... z bobovity, hippa, gerbera. A mięsne jakie próbował to dynia z indykiem z hippa- smakowała oczywiście, jarzynowa gerbeka z kurczakiem- z apierwszym razem pluł, za drugim podeszło.Dzisiaj gotuje mu sama jarzynkową |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Chce słonce Kochane jesli dawałam małej kleik to moge odrazu dawac kaszke zy stopniowo?
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten zasilek to chodzi o to niby takie zwolnienie co mozna wziąśc na 60 dni? Cytat:
ja bym n apewno poszła.... laski czy Wy wszystkie kupiłyscie nowe spacerówki? A co z wozkami 3-funkcyjnymi? ja tam swoim mam zamiar pojeździć. Miłego dnia wszystkim
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tym mam zamiar sama sobie chodzic na spacerki w koncu, nie czekajac na Tz az wroci z pracy.
|
|
|
|
|
#3947 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() A ja nadal staram sie nadrabiać ale pogoda sie ładna robi i nie mam zbytnio czasu na kompa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Duzo zdrówka dl wszystkich dzieciaczków Cytat:
to pewnie i u nas sie może cos pojawi bo ślinotok okropny![]() Ja tez jeszcze nie mam ![]() Dzis mój Michaś ma dzień Mega marudy. Osiwieję Mam problem bo ciągle budzi się o 4 nad ranem i jest wyspany. Nie budzi go głód bo jak sie pobawi to śpimy dalej ale ja nie mam juz siły. Budzi się jakby miał wmontowany zegarek z tolerancją ok 10 min, bo albo 3.55 lub 4.10 CO ROBIĆ?????????? Dla mnie to koszmar bo sama kładę sie koło północy więc mam jakieś 3 3,5 godz. snu. Dłużej tak nie wytrzymam tym bardziej, że chyba jednak wrócę do pracy chociaż na 1/2 etatu., więc muszę byc troszkę przytomna. W dzień jak pisałam Mały spi najdłużej 35 min a resztę czasu muszę go zabawiać (sam nie chce ) A i jeszcze jedno- macie cos sprawdzonego na piersi??? Zaczynają mi się robić dwie "skarpetki". Gdzie moje cycuszki, no gdzie? Uciekam na spacer bo ma dzis padać ale chwilowo jest cudnie. Pa, pa
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi wlasnie ten 60 dni ale sie probuje do zusu dodzwonic a tam wciaz zajete
|
#3949 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziś rano zawiozłam moją praktycznei gotową pracę mgr 93 strony bez załączników Padam ze zmęczenia bo wczoraj skończyłam pisać po 24 a o 6.00 rano musiałąm wstawać żeby to zawieźć. A tak pozatym to mój Wiki kończy dziś 7 miesięcy i już bliżej niż dalej do nie bycia niemowalkiem Ja nie fce![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba ocipieje skasowałam se wiadomość i na nowo
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,doradzcie z czego zrobic szaszłyki
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego dla 7miesięcznego Wikusia również zdrówka dla solenizantów oczywiście znów jestem do tyłu z życzonkami dla naszych maluszków ale się rozpisałyście na temat tych kleików ja jakoś nie mam weny do pisania ostatnio nic a nic ![]() gosik_wwa moja niunia też tak praktycznie wstaje
a ostatnio się chwaliłam że coraz lepiej noc przesypia a tu właśnie się też obudziła poczytam jeszcze troszke co popisalyście może coś napiszę jeszcze bo jakoś ostatnio się opuściłam w pisaniu
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<><><> w ogóle to ja nie wiem czy dawac ten kleik... z tego co czytam to chyba ważniejsze są produkty z glutenem nie? ![]() no ale jak już kupiłam to chyba jednak spróbujemy ![]() w ndz był u nas debiut soczkowy. poszło jabłko z marchewką - smakowało ![]() a w ogóle to muszę się pochwalic że Olutka ostro szykuje się do raczkowania. jak położę jej zabawkę odrobinę dalej niż może dosięgnąc to tak fajnie podkula nóżki, pupa w górę i próbuje się przesuwac ![]() <><><> najlepszosci dla dzisiejszych jubilatów <><><> Kamyku jaka Paulinka słodka jest! superowo się smieje Kareninka masz racje - my mamy łatwiej bo możemy sie tu o wszystko wypytac tych mamuś które są już "po"
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
aha dziewczyny nie wiem co mam zrobić z uszkiem mojej małej
![]() kiedyś pisałam że lubi bardzo bawić się uszkami a szczególnie lewym uchem, i ciągle go zadrapuje dziś jak wstałam do niej to myślałam że zwariuje całe uszko zakrwawione ![]() już staram się ładnie opiłować paznokietki pilniczkiem takim dla bobasków ale to nic nie daje bo ciągle nadrapuje strupeczek na tej małżowince usznej i leci na nowo, napewno ja nie boli uszko bo ona tak robi jak zasypia albo się przebudzi to wtedy męczy te ucho
|
|
#3955 |
|
BAN stały
|
hejka;*
ALe mnie tu duzzzzooo nie bylo... rany...... ![]() U mnie dobrze maly sie superr rozwija.... Pozdrawiam was se4rdecznie |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ja mam nadzieje, ze moja Pola nie bedzie niejadkiem. Bo w sumie juz ja tak ochrzczono a ja zadnego sloiczka jej nie podalam jeszcze
![]() tylko wnioskuje, ze nie bedzie chciala nic mi jesc, bo herbatkami juz gardzi, a kaszke podalam jej dwa razy (raz zjadla jakies 60-80 ml, a za drugim razem 20) ![]() U mnie pogoda sie popusla wiec doopa ze spaceru
|
|
|
|
#3957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglada na nawykowe budzenie sie....mozesz sprobowac delikatnie rozbudzic go godzinke przed stala pora pobudki ![]() Cytat:
Super! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmmm...a kto taki madry juz tak ja nazwal skoro nie zaczela jeszcze nawet jesc..? Nie ma to jak pozytywne nastawienie.... ![]() Co do herbatek to juz pisalam, ze moj maly ladnie je a herbatek nie lubi wiec nie ma to wiele wspolnego...
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
pamiętacie jeszcze mnie i Bernarda? jutro kończymy pół roczku, trochę czuję się w obowiązku napisać czemu zniknęliśmy w lutym z wizażu - po prostu nie dawałam rady psychicznie; wtedy okazało się, że Berni ma problemy z napięciem mięśni i że to może być spowodowane niedotlenieniem przy porodzie; przeżywałam ciężko tą diagnozę, widziałam jak wy się cieszycie i chwalicie nowymi umiejętnościami waszych dzieci, a ja myślałam tylko o tym, że mój nigdy tak nie zrobi, że mam upośledzonego debilka... wiem dobrze że nie można dzieci porównywać ze sobą bo każde inne, no ale emocje to emocje i nie umiałam nad nimi zapanować; przestałam czytać wizaż, choć tak fajnie się tu plotkowało, przestałam porównywać Berniego z innymi dziećmi no i pomogło - wprawdzie problemy są nadal, ale wierzę że je pokonamy i kocham mojego wielkiego ciężkiego klocka najmocniej na świecie
|
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
c d ;ni 554wwwwwwwwwwwwwwwwwwwuhn g nq kl.mj,jbńń
![]() to wiadomość dla Was od Agusi a jak te ń wcisnęła to normalnie nie mam pojęcia ale widzi jak mama to robi to waliła dwoma rączkami po klawiaturze a śliniła się przy tym oooo matko
|
|
#3960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ide do mojego terrorysty
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

mam nadzieje, ze to samo zejdzie 

przecież nie nasypię proszku do proszku 

to pewnie i u nas sie może cos pojawi bo ślinotok okropny