|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4
pod add to bag - ships to - only uk - na przykładzie tej sukienki
http://www.asos.com/Mango/Mango-Butt...rt=3&clr=Brown |
|
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie: czy rozmiar 7 tych bucików odpowiada naszemu 39?
Edytowane przez alaska15 Czas edycji: 2011-04-18 o 17:40 |
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale na każdy temat chyba już są teorie spiskowe i na temat przesyłek z asosa tez musza być Mam pytanie czy ci co je układają mają jakieś dane statystyczne, porównanie z innymi wysyłkami, zwłaszcza z UK ? Paczki po prostu giną to się dzieje a asosa dużo ginie bo z niego zamawia sie dużo pewnie najwięcej zwłaszcza że od kilku miesięcy maja darmową wysyłkę.Do mnie wszystkie dotarły a zamawiałam sporo i uważam że to bez sensu podejrzewać ze ich nie wysyłają -wystarczy chwile pomyśleć po co mieliby to robić. To by było bez sensu[/QUOTE] Dane statystyczne na ten temat byłyby na pewno bardzo ciekawe po prostu taka ilość zaginionych rzeczy mnie dziwi, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Bo co, paczka miałaby wypaść z samolotu, albo może panie na poczcie są poubierane od stóp do głów w Asosa Zastanawiam się jak w Asosie sprawdzają, czy przesyłka standardowa dotarła do adresata.
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamowilam 11.04 i czekam cierpliwie :/
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
Ja brałam 6 i to niby jest nasze 39. Całkowita długość wkładki miała ok. 25,2 cm, na moje standardowe 39 to było za mało, a dodatkowo buty są strasznie wąskie - miałam trudności z włożeniem stopy, a nie jest ona bardzo szeroka, choć też nie jest szczupła, dlatego sprzedałam.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3938 |
|
Konto usunięte
|
kurcze, ja kiedyś zamawiałam (nie z asosa) ale z anglii buty i wysyłka była też tym najtańszym nierejestrowanym listem, ale sprzedająca (polka) mówiła mi, że ona ma na to potwierdzenie nadania tak jak w polskim poleconym i normalnie mogłaby złożyć reklamację tylko, że dopiero po 30 dniach od daty wysłania
|
|
|
|
#3939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dostałyście już przesyłki z począteczka kwietnia? Ja zamawiałam 31 marca(wysłali tego samego dnia standard) za ok. 100f i dalej jej nie ma;/ Zamawiałam też 1 kwietnia i ją dostałam 8 kwietnia;/ beka |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sprawdzają, jak nie dojdzie po miesiącu to ty do nich piszesz, wierzą na słowo . |
|
|
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
do mnie napisali: "After checking your order and confirming that you’ve not received it, I have processed a refund for you as unfortunately your required item(s) were no longer in stock" i zastanawiałam się, czy faktycznie jakoś to sprawdzają, czy to tylko taka regułka. ale to właściwie nieważne - pieniądze zwócili.
|
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
nie sprawdzają, regułka jest standardowa.
dziwi mnie to pisanie o wielkim agregacie zaginionych paczek, bo to nieprawda. dwie na dwanaście mi zaginęły- to nie aż tak źle dziwie się tylko im, że wysyłają standardem- w końcu to strata dla nich... ciekawe jak to sobie wyliczyli ![]() i tak cieszmy się, że nam zwracają normalnie- np. do Rosji przez dlugi czas wysylali tylko czeki (!), ktorych nie można tam nijak zrealizować.
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Te http://www.asos.com/Hunter/Hunter-Or...t=-1&clr=Black Odnośnie paczek które nie dochodzą...na asosie zamawiam od momentu wprowadzenia przez nich wysyłek do naszego kraju. Czyli już jakiś czas Do listopada zeszłego roku zaginęły mi na jakieś 40 paczek - dwie lub trzy. Odkąd się przeprowadziłam w listopadzie, nie otrzymałam od nich 5 paczek. Nie wiem jak to tłumaczyć
Edytowane przez Megaan Czas edycji: 2011-04-18 o 22:26 |
|
|
|
|
#3946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to jestem załamana, bo to moje pierwsze zamówienie na ASOSie Coś czuję, że ta paczka nie dojdzie... ludzie są bardzo pazerni na paczki z ASOSa. Najbardziej jestem zła, że te wszystkie rzeczy z tej paczki są już out of stock... nie sądzę, żeby powróciły;/ żal |
|
|
|
|
#3947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm, podejrzane to. uważam, że w większości paczki giną już w drodze do placówek pocztowych, kiedyś widziałam program jak transportowcy poczty sprawdzali zawartość przewozonych przez siebie przesyłek. Panowie wybierali, przeglądali, a to co otworzyli i nie spełniło ich oczekiwań, lądowało w rowie. albo ponownie zaklejali przesyłkę i bez kilku rzeczy, wieźli dalej. chamstwo! powinno się ich :tasa czek: a pewnie największe baty obrywają te panie z okienek, bo idą na pierwszy ogień.
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3950 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Konto usunięte
|
ale się cieszę na nasze zamówienie, dziękuję Ćwirko
|
|
|
|
#3953 |
|
Konto usunięte
|
czyli możemy już wkleić post z rzeczą/rzeczami?
|
|
|
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
ja mam okropne doświadczenia z paczkami z Asosa, bo od dwóch miesięcy ciągle coś zamawiam, i nic nie dochodzi!! już dostałam zwroty za 3 przesyłki, w tym tygodniu będe się upominać o kolejne dwie bo idą 18 dni roboczych. Nie mam pojęcia o co chodzi, byłam pewna, że to wina poczty, ale w sobotę zamawiałam na allegro, wczoraj paczka została wysłana priorytetem i dziś już jest u mnie! Więc to tylko paczki z Asosa mi gdzieś giną, a ja już nie wiem co robić :/
Jak pisałam do Asosa, że kolejne przesyłki nie dochodzą, to albo nie odpisywali wcale, albo tylko standardowego maila, że robią mi zwrot pieniędzy bo niestety paczka została zagubiona:/. A na panią w okienku na poczcie też nie będę krzyczeć, bo co ona winna. Już mi ręce opadły |
|
|
|
#3955 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
tak też właśnie myślę, ale szkoda, że nie wiem kto i gdzie kradnie mi te paczki, bo przynajmniej mogłabym skierować mój gniew ku konkretnej osobie
.Podejrzewam, że jest sposób, żeby wyśledzić to, tylko nikomu z asosa się nie będzie chciało, a ja nie mając żadnego numeru nadania też tego nie zrobię... |
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście, Poczta Polska kradnie i nie tylko z Asosa ale nawet zwykłe... mi dwie przesyłki 'zniknęły' ;/ za jedną dostałem odszkodowanie, ale za drugą już nie (nie była polecona, więc brak dowodu)... oczywiście "listonosz nie potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi.."
Edytowane przez Lisq33 Czas edycji: 2011-04-19 o 18:16 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 |
|
Konto usunięte
|
a pamiętacie problem asosowy tzn. nie dochodziły paczki z polskimi znakami, ktoś gdzieś to pisał (nie mogę teraz znaleźć)
|
|
|
|
#3959 |
|
Przyczajenie
|
Witam na wątku
![]() W kwestii zaginionych przesyłek - zamówiłam w Asosie już 4 razy, na 2 przesyłki było awizo i kwitowałam ich odbiór na poczcie, 2 kolejne paczki znalazłam w skrzynce (na szczęście z całą zawartością), przy czym za każdym razem była to standardowa bezpłatna wysyłka...
|
#3960 |
|
ćwir ćwir
|
Niekoniecznie Poczta Polska, one mogą ginąć już w Anglii, a nawet nie wychodzić z magazynu powiedzmy (pracownicy pakujący odbębniają, że niby wysłane, a zabierają sobie) lub ktoś kto odbiera paczki z magazynów Asosa też może mieć w tym udział...
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

?

Mam pytanie czy ci co je układają mają jakieś dane statystyczne, porównanie z innymi wysyłkami, zwłaszcza z UK ? Paczki po prostu giną to się dzieje a asosa dużo ginie bo z niego zamawia sie dużo pewnie najwięcej zwłaszcza że od kilku miesięcy maja darmową wysyłkę.
po prostu taka ilość zaginionych rzeczy mnie dziwi, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Bo co, paczka miałaby wypaść z samolotu, albo może panie na poczcie są poubierane od stóp do głów w Asosa

Coś czuję, że ta paczka nie dojdzie... ludzie są bardzo pazerni na paczki z ASOSa. Najbardziej jestem zła, że te wszystkie rzeczy z tej paczki są już out of stock... nie sądzę, żeby powróciły;/ żal
albo ponownie zaklejali przesyłkę i bez kilku rzeczy, wieźli dalej. chamstwo! powinno się ich
:tasa czek:
a pewnie największe baty obrywają te panie z okienek, bo idą na pierwszy ogień.