|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Daisy - jesteś!!!!!! Dzięki za życzenia... Ty też Skorpionica?
Delicateza - a to wychodne to musi być część składowa prezentu? Tż nie zostanie z bobasem tak po prostu? Mój mąż bardzo chętnie zostaje sam z Kubusiem, a ja mogę iść na zakupy, do kosmetyczki kiedy chcę i na ile chcę. Dlaczego mężczyźni nie chcą zostawać z dziećmi w domu? Mam taki pomysł co do zlotu we Wrocławiu. Przyjeżdżamy z Tżtami, pogadamy chwilę razem, a potem zostawiamy im dzieci i lecimy na zakupy. Co Wy na to???
#3932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dasiula ja to chcę napisać, że jeśli nie będzie chciał Mąż jechać to przyjedziemy po Ciebie i Gabulk, bo ja sobie nie wyobrażam żeby Cię nie było ![]() namów Go, możecie fajnie spędzić weekend niekoniecznie we Wrocławiu ![]() ![]() blue skorpionico spóźnione życzenia od innej skorpionicy ![]() ![]() ![]() Kochana on tak często przebywa z małym, że czasami aż mi już głupio ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-30 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() sto lat jubilaci kochani ![]() moje dziecko zawsze budziło się przed 7.00 i jadło o 7.00. Dziś Karolcia obudziła się...................... ................ przed 7.00 i jadła o 7.00. Zmiana czasu nie zrobiła na niej wrażenia, siódma to siódma! ![]() a teraz ide zanim dostane od was po głowie... narka
#3934 |
Zakorzenienie
|
hej !
ja na szybko bo u baby jesteśmy ![]() właśnie uśpiłam Gabi na drzemkę, ciężko było bo przecież domek dziadków jest TAAAKI ciekawy oczy się zamykały a rozglądać się trzeba ![]() Zosia szaleje w liściach w ogródku ![]() zaraz mykamy do moich rodziców na obiadek całuję !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Matall,ale z Ciebie podróżniczka! ![]() ![]() ![]() ![]() Andziot-heh, mnie też wczoraj na porządki wzięło. Raz na jakiś czas mam faze sprzątania, tak,że wszystko bym wysprzątała. Szkoda,że tak rzadko to natchnienie przychodzi ![]() i GRATULACJE dla koleżanki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasze dzieciaczki faktycznie z dnia na dzień są cudowniejsze! nie wiem jak to możliwe, bo ja już w pierwszym tyg. życia Kuby uważałam,że kochańszy nie może być a jednak... ![]() Eweska- fajnie,że twój Tż przyjeżdża. Będziesz miała chociaż tygodniową pomoc ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień doberek. U nas nocka normalna. Dzidzia obudziła się po 5 nowego czasu. Obudził się, leżał w łóżeczku i "pierdział" buzią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
to ja też napiszę, że dziecko me też samo sobie zegarek przestawiło, bo wstało o 6 na amciu (czyli starej 7)
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3938 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Antek chory ![]() Caly ten nieszczesny katar zszedl mu chyba do oskrzeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podalam mu syropek, za 4 godziny podam znow... co moge jeszcze dla niego zrobic? Goraczki nie ma... Poza tym u nas ostatnie trzy noce z rzedu masakrator. Przez katar pobudki w nocy. Przed wczoraj np. nie spalam od 1:30 do 5:00, dzis w nocy pobudka o 3 i do 5 zabawa, ale to nie jego wina... jak tu spac skoro nos zatkany, gardlo boli... ![]() Kiara76 to Wam mala pieknie spi ![]() ![]() Delicadeza z przyjemnoscia i wielka ochota i tez nie moge sie doczekac ![]() Zosiaa ja juz nie odbijam Antka, ale mam pewnosc ze sie nie zakrztusi. On od noworoda sie nie ulewal. Co do kaszek to u nas czasem zostaje czasem nie, ale ja dodaje poltorej miarki od Bebilonu ![]() Blueberry swietny pomysl tylko... ktorys z Waszych tz musialby pokazac, ze jest super hero i da rade z dwoma niemowlakami, bo tatus Antosia bedzie jeszcze w UK ![]() Moj tez ostatnio zaczal zostawac i nie ma problemu i on tez nie robi problemow. Dzis nawet chcial zebym poszla do kosciola, ale Antek jest w takim stanie ze nie mam zamiaru go zostawiac chocby nie wiem co w kosciele rozdawali ![]() Andziot, Gosiek gratulacje dla Waszych znajomych ![]() Daisy ja ostatnio czytalam, ze z tym zabkowaniem to trudna sprawa, bo wszystkie te objawy, ktore niby towarzysza zabkowaniu moga wystepowac, ale nie musza... np. slinienie, goraczka tak wiec to indywidualna sprawa naszych dzieciaczkow. Oczywiscie nie mozna wykluczac, ze z tego powodu sie Gabi budzi, ale moze byc tez inny powod ![]() Spoznione, ale najszczersze i z calego serducha zyczonka dla Norbusia i Michalka ![]() ![]() oraz Dla naszych dzisiejszych dzieciaczkow obchodzacych swa miesiecznice czyli dla Marcelka i Antosia, duzo zdrowka, milosci i radosci!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Andziot ale bossssko!!! Chetnie poszalalabym z Zochna wsrod tych lisztkow ![]()
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodziła naturalnie prawie do końca, 10cm było, od 2 do 16godziny no właśnie po pampkiem czysto, ale ma też zmiany w typowych miejscach dla skazy, dlatego mam mieszane uczucia ... białe ciuszki już wyprałam w Loveli co do opadania główki - nie wiem co Ci poradzić bo tego nie widzę, może lepiej idź i pokaż lekarzowi, bo lepiej się upewnić, że to nic złego ![]() czytam pobieżnie i wyrywkowo, więc chaotycznie ospisuję, przepraszam, że burdel robię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale się Zosia ładnie wpasowała kolorystycznie, ledwo ja można zauwazyć ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle mówili, że Polska jest jednym z nielicznych krajów w Europie, w którym nie ma banku mleka ludzkiego, bo w innych krajach to jest normalne i matki, które nie mają własnego mleka mogą iść do takiego banku i dostają to mleko za darmo - jest ono przebadane itd. Polski podobno na to nie stać. Bardzo dziękujemy za życzonka ![]() Daisy ja właśnie też dzisiaj wspominałam mój zaskakujący i ekspresowy poród ![]() Marcelku wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() My nie pojechaliśmy na działkę, bo Antosiowi się w nocy pogorszyło. Kaszel miał taki, że nie umiał spać. Zasnął o 7-ej w pozycji pół leżącej oparty o mnie. Obudził się o 11-ej z gorączką. Mąż właśnie pojechał do apteki po coś przeciwgorączkowego, a jutro pójdzie z nim do pediatry, bo ja już w pracy będę ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Andziot piękne zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprowadzamy sie moze nawet poczatkiem grudnia ![]() daisy no jest lepiej co do karmienia. o niebo ale bylalo ze byla 1 pobudka ![]() andziotku ide 7 do lekarza do szpitala wiec pokarze tej lekarce bo ta w osrodku to jest taka ze ech... ale Zofia szaleje ![]() ni mam czasu
![]() |
#3943 |
Wtajemniczenie
|
Andziot
![]() ![]() ![]() ![]()
#3944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Andziot- śliczne zdjęcie! i jaka Zosia kolorowo ubrana ![]() 1) grypa go bierze (chyba już 2 albo 3 raz w tym miesiącu) 2) nie ma gdzie jechać Zakichane zadupie zabite dechami ![]() Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-10-30 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry...
Spałam dziś jak zabita.Już nawet nie pamiętam kiedy mi się tak dobrze spało...Alunia obudziła się o 5:30 starego czasu,butla i dalej poszła spać..Po godz.się obudziła to małżu ją wziął do drugiego pokoju,a ja spałam do 10-tej nowego czasu ![]() Andziotka-piękne zdjęcie i taka prawdziwa Polska jesień ![]() Agnieszka M i Paulizia-dużo zdrówka dla Antosiów ![]() Marcelek- ![]() Antoś- ![]()
#3946 |
Rozeznanie
|
dzień dobry!
wpadam i zaraz uciekam, jutro mam gości, sztuk 4 ![]() ![]() Wrócimy jakoś koło 10, wtedy będzie mnie więcej ![]() Antosiu! Zdrowiej, skarbie! Marcel ![]() ![]() andziot piękne foto ![]() ![]() kasiu łódzka, co tam z Twoim kompem znowu się stało? ![]()
![]() |
#3947 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteśmy w Radomiu, ale jedziemy jeszcze przez rodzinną miejscowość mojego taty, odwiedzić groby ![]() Wieczorem będziemy w domu. Eda źle śpi z powodu ząbków. Cytat:
![]() Zaczaruj mi dziecię, żeby tak spało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miał być bank mleka właśnie i tam można by było też sprawdzić swoje mleko, np. czy nie jest za tłuste.
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zadomowienie
|
Anulinko, Lolka, MoniaK, Gusiu, Dziewczonka, Matal, Kiara, Dalicadeza, Ddaaiissyy, Pauliziu
![]() MoniaK to jest właśnie ta kaszka Holle, nie powiem żeby mu smakowała ![]() ![]() ![]() Gusiu Mati właśnie też ulewa, chociaż teraz już nie tak dużo jak wcześniej, ja cały czas liczę że po 6 miesiącu ten problem zniknie całkowicie ![]() Dziewczonka a w nocy Alusia dużo Ci wypija mleczka??? Matal zamiast się tylko pochwalić tym ekspresem to mogłabyś wstawić linka ![]() ![]() Dalicadeza a kiedy ty obchodzisz urodziny, że już prezent chodzi Ci po głowie??? ![]() Ddaaiissyy wydaję mi sie że przy ząbkowaniu to chyba możliwe, a coś już widać u Gabi??? Paulizia to nie twoja wina!!!, teraz taka pora że wszędzie w koło pełno wirusów, u nas wszyscy po kolei byli chorzy, faceta masz dzielnego, bo mimo wszystko uśmiechami strzela, tak więc trzymam mocno kciukasy żeby szybciutko przeszło ![]() AgnieszkoM dużo siły dla Ciebie na jutro, oby jak najszybciej minął ten pierwszy dzień
#3949 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() na początku najepsze życzenia dla Marcelka i Antosia ![]() paulizia teraz tak często jest, że dzieciaczki Nam chorują...taka pora ![]() ![]() ![]() andziot fotka Zosi prześliczna ![]() ![]() ewesko a wiadomo coś o Twojej siostrzenicy? nie wiem chyba przeoczyłam jak pisałaś co u Niej po operacji ![]() W ogóle to z niczym się nie wyrabiam, niech mnie ktoś w łeb palnie ![]() ![]() takie pytanie, bo nie wiem... ![]()
![]() |
#3950 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na szczęście udało mi się z nowym prezesem (w czasie jak byłam na macierzyńskim zmienił mi się szef) dogadać tak, że idę do pracy od 31 do 10, a potem jeszcze do 30 listopada mam urlop. Tylko to mnie trzyma przy życiu ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-10-30 o 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja już po wyjeździe na cmentarz. Pepe został z tż, a ja z moim tatą byłam u rodzinki. Okazało się, że moje dziecko nie zjadło dzisiaj obiadku, bo mu chyba fluidy w domu teściowej nie odpowiadały ![]() Pewnie, jak 3 baby ( teściowa i 2 siostry tż ) stały nad nim, to jeść nie chciał, sama bym nie jadła ![]() Nie wiem, czy mu o 5 spróbować dać obiadek ( już w domu) czy mleko ![]() Dodałam nowe fotki do albumu. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-30 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Rozeznanie
|
Anulinko ja bym spróbowała dać w domu obiadek. Też mieliśmy ostatnio podobną sytuację i Antoś później w domu zjadł obiadek i jeszcze zapił mleczkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Zakorzenienie
|
Daisy Nadia zawsze ucina sobie drzemke po kapieli ale wczoraj po prostu poszla spac
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Andziot Ale Zosia szaleje ![]() ![]() Swietna fotka ![]() ![]() Widze, ze Twoja kolezanka CC miala z tego samego powodu co ja. Pauliziu Zdrowka dla mojego zięcia kochanego ![]() ![]() ![]() My po spacerku, Nadia spi, ja odpoczywam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
ja na szybko
MAMY ZĘBA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LEWA DOLNA JEDYNECZKA poryczalam sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() andziot widać że Zosi pasuje jesień i zabawa w liściach ![]() nie chce nic mówić ale chyba mój syn się naprawił dzisiaj jest mega grzeczny ciekawe jak długo, szkoda tylko że w wózku nie chce jeździć każdy spacer kończy się bardzo szybko. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Aguś87 Gratulacje !!! ![]()
![]() |
#3957 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do foty do poka poka ![]() andziot gratulacje dla koleżanki ja z kuzynką w grudniu lub styczniu będę rodziła(mentalnie ![]() Zosieńka widzę cieszy się jesienią ![]() gosiek217 spóźnione życzonka dla Michasia ![]() Agnieszko_pe - spóźnione sto lat dla Norbiego ![]() Agnieszka.M sto lat dla Antosia ![]() The_Sania sto lat dla Marcelka ![]() Cytat:
![]() Miałam jeszcze komuś odpisać ale moje dziecko mi nie daje bo sie domaga mamusi a ja dzisiaj ciasto upiekłam i zrobiłam sałatke, tż pojechał na mecz sam bo mnie sie niechciało Buziole i mam nadzieje że niedługo będę na bieżąco z Wami (czyt. po świetach) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Wtajemniczenie
|
Nie podoba mi się zmiana czasu
![]() Piotruś poszedł przed chwilą spać ![]() i muszę go zaraz obudzić, bo mi nie bedzie chciał zasnąc... a spi tak głębokim snem jakby to już noc była ![]() Aguś Gratulacjie ![]() ![]()
#3959 |
Zakorzenienie
|
Oliwka Gabi jeszcze jeździ w gondoli, póki nie usiądzie lub nie wyrośnie to jej nie przesadzę do spacerówki
anulinka Gaba u babci dziś zjadła więcej niż zwykle na obiad ![]() agus gratulację dla Oleńki u nas prześwituje dolna prawa jedyneczka ![]() jeszcze nie jest na wierzchu ale widać ją przez dziąsełko i czuć pod palcem dzisiaj to odkryłam ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-30 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Raczkowanie
|
agus87 gratuluję ząbka
![]() ![]() Maja dzisiaj spała przez caly dzień tylko niecałą godzinę ! byliśmy na spacerku, wykąpalam ją i zasneła .. pewnie już się nie obudzi to bd musiała ją nakarmić na snie i ciekawe o której już wstanie .. ; / |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.