Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 16:50   #3931
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Musso, ten pierścionek Seraphina jest przepiękny Teraz będę musiała go zamówić i mój portfel będzie cierpiał! Wstydź sie

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:00   #3932
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jola0707 Pokaż wiadomość
czy zna może ktoś mowy program dla aktywnych konsultantek obowiązujący od kat.3 ? z góry dziękuje
dla aktywnych konsultantek??? czyli co?? chodzi ci o programy motywacyjne???
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:06   #3933
carolynnez
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
najważniejsze to wpisać właściwy numer konta, końcówka tj.8 ostatnich cyfr to indywidualny numer personalny każdej konsultantki
ok, dziękuję za odpowiedź to wpisuję swoje, mam nadzieję, że wszystko będzie się zgadzało nr konta oczywiście inny
carolynnez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:06   #3934
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Od naturalnych nawet bardziej Mam alergię i astmę, chciałam się "przenieść" na pielęgnację naturalną, a tu lipa. Uczulenia, pokrzywki, wysypki. Chemia dużo lepiej na mnie działa Parabeny mnie nie podrażniają, ale nie mam wrażliwej skóry - najczęściej mocno wrażliwym parabeny szkodzą. Poza tym chemię jemy, wdychamy - jeden krem będzie powodem raka? Przyczynić się do niego może wszystko, palacz niekoniecznie musi mieć raka płuc, a używając antypenspirantu z solą aluminium (czyli prawie każdego dostępnego na rynku) nie nabawimy się od tak raka piersi, bez przesady

Rację masz
Parabeny są dość delikatnymi konserwantami, są też mocniejsze i bardziej szkodliwe

Większość składników kosmetycznych jest chemiczna, to akurat jest normalne. Bo większość została stworzona w laboratorium, a nie wzięta z pola

Podobna nagonka jak na parabeny jest na parafinę - składnik, który jest dla mnie bardzo dobry bo chroni skórę. A przecież jest ropopochodny, powinnam od niego umrzeć SLS-owi i SLES-owi też się dobrze nie wiedzie. "Sodium Laureth Sulfate (SLES) to totalny syfiasty, syntetyczny detergent wszechobecny i uczulający ludzi. Wysusza skórę, wywołuje świąd, rumień oraz charakterystyczne plamy." Używam żeli pod prysznic, szamponów z SLES (SLS nie, bo to faktycznie mocny detergent, którego nie używa się w kosmetyce już raczej) i nie mam ani wysuszonej skóry, ani uczulenia. Najlepiej, jak każdy pod siebie będzie wybierał składy

Mocno zapychajna jest parafina, może ona Ci szkodzi?
mnie rzadko co zapycha, odpowiadałam ewuli91 z tą parafiną to fakt, że przesadzają ,ale co do sodowych to różnie bywa, tyle że ich uniknąć jest bardziej ciężko - są praktycznie w każdym żelu pod prysznic czy szamponie
Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Ja jestem wielką fanką Magixa, jak do tej pory to jedyny podkład który mi spasował a próbowałam ich wiele (wszystkie z avonu i kilka jeszcze innych) Ja mam odcień Ivory. Zauważyłam, że w K05 nie będzie można już kupić próbek pojedynczych saszetek podkładów tylko miniwersje, możecie mi powiedzieć, może któraśź z was wie, ile ml mają takie miniwersje?

Dziękujemy magocha za netto
I pytanka do Ciebie
1)Ile kosztuje nowy podkład?
2) (pyt od mamusi) Ile kosztują nowe kremy Anew te złote i co zrobić żeby mieć tą kosmetyczkę

Moja córka ma uczulenie na rumianek i oliwkę bambino :/ A ja już nie patrze na te parabeny bo musiałabym pewnie wywalić wszystkie moje kosmetyki ... i zwariowalabym do reszty
bambino to jest świństwo - krem ma 5 parabenów np., ja bym swojej córce nie dała - polecam hippa i nivea nutri sensitive są dużo delikatniejsze. A tak swoją drogą nawet składy emolientów trzeba dobrze przestudiować, bo różne ciekawe rzeczy tam można znaleźć. Twoja córeczka malutka to skóra na wiele rzeczy może reagować - uważać radzę na johnsona, wiele maluszków uczula,
Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Czy są w sieci dostępne jakieś potwierdzone wyniki badań itp.? Bo do tego tematu podchodzę z dużą rezerwą. Widzę, jak narazie, w tym tylko robienie kasy (np. Pure & Natural Nivei) i idiotów z ludzi, Nie wyobrażam sobie życia bez glicerynowego kremu do rąk, który ma parabeny
jest wiele artykułów naukowych na ten temat w sieci i książki też by się znalazły jakieś pewnie, jeżeli ci nie szkodzi to używaj i nie patrz na to

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:07   #3935
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Dziś przetestowałam nową tropikalną maskę z PS i dla moich włosów jest fajna Myślałam, że będzie podobna do oliwkowej, ale jest trochę lżejsza, co dla mnie jest plusem, ponieważ mam przetłuszczające sie włosy i oliwkowa za bardzo mi obciążała. Na pewno ci którzy lubią ten zapach będą zadowoleni
Ja mam przetłuszczające się włosy, ale oliwkowa mnie nie obciążała, miałam fajne po niej włosy, tylko ten zapach... Przetestuję więc też tropikalną chociaż zapach pewnie też mi nie podpasuje, ale zobaczymy

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2012-01-23 o 17:09
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:23   #3936
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja mam przetłuszczające się włosy, ale oliwkowa mnie nie obciążała, miałam fajne po niej włosy, tylko ten zapach... Przetestuję więc też tropikalną chociaż zapach pewnie też mi nie podpasuje, ale zobaczymy
Ja tego zapachu w kremach też nie znoszę, ale ten można zmyćA po umyciu już nie jest taki intensywny i po jakimś czasie wietrzeje
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:35   #3937
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tego zapachu w kremach też nie znoszę, ale ten można zmyćA po umyciu już nie jest taki intensywny i po jakimś czasie wietrzeje
Dobrze, że wietrzeje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-23, 17:37   #3938
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
A ja kocham ten zapach i po umyciu jeszcze go czuć na włosach do wieczora, mi się to akurat podoba. No i fakt, nie jest tak obciążająca jak oliwkowa, jednak mam wrażenie, że przez to trochę slabiej działa użyję jej jutro ponownie i zobaczę.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:42   #3939
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
A ja kocham ten zapach i po umyciu jeszcze go czuć na włosach do wieczora, mi się to akurat podoba. No i fakt, nie jest tak obciążająca jak oliwkowa, jednak mam wrażenie, że przez to trochę slabiej działa użyję jej jutro ponownie i zobaczę.
Ja myję wieczorem więc jak do rana wywietrzeje to akurat
Stary 2012-01-23, 17:45   #3940
Kairra
Spiritus Movens

Dziewczyny, spełniłam warunki kwotowe oferty walentynkowej i mogę zamówić wszystkie zestawy... ale kompletnie nie podchodzi mi ten Naturals'a Miód i Mleko (wiem, że to nowość, ale prawie nikt u mnie nie zamawia tej serii kremów/żeli/szamponów itp. a sama też ich nie lubię).
Jak sądzicie, czy przyślą mi sam zestaw Little White Dress bez uprzedniego zamówienia Naturals'a?
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:58   #3941
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

myszka1706 wstawiłas zdjęcie naszyjnika Darice. Możesz powiedzieć o nim cos więcej, wart jest swojej ceny?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:00   #3942
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
mnie rzadko co zapycha, odpowiadałam ewuli91 z tą parafiną to fakt, że przesadzają ,ale co do sodowych to różnie bywa, tyle że ich uniknąć jest bardziej ciężko - są praktycznie w każdym żelu pod prysznic czy szamponie
Mnie nic nie zapycha - z tego, co używałam dotychczas oczywiście Żadne parafiny, wazeliny i inne tłuściochy
Według mnie z tą kancerogennością SLES-ów to przesadzają, przecież się to na ciele / głowie ile trzyma? Pół dnia, żeby mogło kogoś "zaraczyć"? W te kilka minut to nic złego nie zrobi Chyba, że się wypije żel pod prysznic A jeśli kogoś wysuszają, to są delikatniejsze detergenty jak SCS czy ALS
Stary 2012-01-23, 18:13   #3943
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
myszka1706 wstawiłas zdjęcie naszyjnika Darice. Możesz powiedzieć o nim cos więcej, wart jest swojej ceny?
napisałam że polecam go
jest leciutki.. ładne delikatne kolory szary i różowy - takie pastelowe mi się bardzo podoba
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:23   #3944
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
napisałam że polecam go
jest leciutki.. ładne delikatne kolory szary i różowy - takie pastelowe mi się bardzo podoba
piękny ten naszyjnik i kolczyki do niego zresztą też ,pewnie się skuszę w 4

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:26   #3945
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spełniłam warunki kwotowe oferty walentynkowej i mogę zamówić wszystkie zestawy... ale kompletnie nie podchodzi mi ten Naturals'a Miód i Mleko (wiem, że to nowość, ale prawie nikt u mnie nie zamawia tej serii kremów/żeli/szamponów itp. a sama też ich nie lubię).
Jak sądzicie, czy przyślą mi sam zestaw Little White Dress bez uprzedniego zamówienia Naturals'a?
Zamów, będziesz miała na gratisy dla klintek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-23, 18:45   #3946
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
ja lubię maskę do włosów oliwkową,tę co polecacie nie miałam jeszcze,ale chyba się nie skuszę bo nie lubię tego zapachu...
(ps.Malyszkicownik ale jesteś śliczna)

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
ja też obstawiam wersję jako prezenty dla klientek

mimo że kat.02 narazie jest aktualny,robicie już listy na kat.03? coś fajnego dla siebie z rzeczy których jeszcze nie miałyście?
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:54   #3947
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
mimo że kat.02 narazie jest aktualny,robicie już listy na kat.03? coś fajnego dla siebie z rzeczy których jeszcze nie miałyście?
myślałam nad torebką Sonali ale to nie pewne, bo ostatnio kupiłam dwie
i chyba wezmę tą parasolkę Kavita i bransoletkę Snowdrop.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:04   #3948
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość

a może substancje zapychające - niektórzy źle reagują na glicerynę np., ale jeśli cię coś zapycha to niekoniecznie jest uczulenie, może coś po prostu wydzielanie sebum nasilać albo powodować powstawanie kaszaków czy zaskórników
Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Mocno zapychajna jest parafina, może ona Ci szkodzi?
ja już sama nie wiem co mi może szkodzić, pewnie wszystko po trochu. Wybieram się na testy alergologiczne ale..już od kilku lat :p Niedawno usłyszałam o jakimś teście na przyswajalnośc pokarmową, czy coś w tym stylu i muszę sprawdzić, niewykluczone, że to też zła dieta.

Ale niedawno zauważyłam, że po używaniu Solutions Idealna równowaga na noc (jeszcze poprzednia wersja) mam jakąś lepszą tę buźkę chyba lepiej nawilżona, nieco odżywiona, będę teraz stosowała go regularnie jakiś czas, zobaczymy
Cytat:

chciałam torebkę z mapami ale w końcu uznałam, że szkoda mi kasy i póki co wcale nie biorę k3. (Poczekam jeszcze na więcej info o opuście, od Dokii - jeśli nie mylę :p)
Stary 2012-01-23, 19:14   #3949
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Kiedyś w katalogu zwracałam torebkę za 0,50 gr z zestawu szampon + odżywka (torebka mi zalegała w szafie, a i tak robiłam zwrot na Słowiczej na 180zł). Myślicie, że tej z zestawu z LWD też mogę się tak pozbyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-23, 19:20   #3950
malami881222
BAN stały

Cytat:

hehe ja już powoli zaczynam robić listę na kat 5
a z trójki jak na razie biorę:
-bransoletkę Snowdrop
-olejek różany
-zestaw On Duty (z demo)
może tą nową szminkę z demo zależy jak z kasą będzie
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:22   #3951
monia1707
Raczkowanie

Hej, mam pytanko do dziewczyn, które dostały tusz za 1 zł Little red dress- czy jest to super full czy może jakiś inny? Wiem, że była już o tym dyskusja, ale ja nadal nie wiem jaki to tusz. Będę wdzięczna za odpowiedź
monia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:39   #3952
magocha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
widzę, że juz dostałaś kod bo miałam pisać, że już nie mam tej ulotki

Magocha po ile u nas ta szeroka bransoleta w kwiatki
bransoletka Corona 36,90

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Magocha, a po ile jest torebka Symra? Taka ruda z paskiem i rączką

Zestaw dla dzieci jest, mgiełka do ciała Barbie będzie za 15,90,

a torebka Symra kosztuje 84,90
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:40   #3953
malami881222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monia1707 Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanko do dziewczyn, które dostały tusz za 1 zł Little red dress- czy jest to super full czy może jakiś inny? Wiem, że była już o tym dyskusja, ale ja nadal nie wiem jaki to tusz. Będę wdzięczna za odpowiedź
Podpisuję się również pod tym pytaniem
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-23, 19:41   #3954
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Kiedyś w katalogu zwracałam torebkę za 0,50 gr z zestawu szampon + odżywka (torebka mi zalegała w szafie, a i tak robiłam zwrot na Słowiczej na 180zł). Myślicie, że tej z zestawu z LWD też mogę się tak pozbyć?
aha, zwracać żeby odzyskać 50 gr. bez komentarza
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:45   #3955
magocha
Raczkowanie

[QUOTE=Mayasmum;31796614]

Dziękujemy magocha za netto
I pytanka do Ciebie
1)Ile kosztuje nowy podkład?
2) (pyt od mamusi) Ile kosztują nowe kremy Anew te złote i co zrobić żeby mieć tą kosmetyczkę

/QUOTE]

Kremy złote będą kosztowały po 66 zł i po 56 zł, a ta kosmetyczka to w zestawie:
mleczko do oczyszczania twarzy anew,
woda perfumowana today tommorow Always Forever miniwersja
24k złota szminka UCR,

Zestaw za 19,90 przy zakupie dowolnego produktu ze 101-103 czyli któryś z tych złotych kremów :P:P:P

A nowy podkład w katalogu kosztuje 39,90 zł, więc kupujcie sobie z demo wcześniej :P
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:50   #3956
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
aha, zwracać żeby odzyskać 50 gr. bez komentarza
Nie pytam o komentarz, a o odpowiedź. Secundo, 50 gr to już np. bułka dla dziecka.

Stary 2012-01-23, 19:55   #3957
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
A nowy podkład w katalogu kosztuje 39,90 zł, więc kupujcie sobie z demo wcześniej :P
dzięki za informacje
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:06   #3958
theMonique
Zakorzenienie

prosze o pomoc... czy w tym zestawie Reversalist ze str. 106 krem pod oczy jest w pudelku i folii? wiem, ze kiedys juz o tym bylo , co wiecej - sama zamowilam juz ze 3 te zestawy, ale nie pamietam...

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:22   #3959
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
prosze o pomoc... czy w tym zestawie Reversalist ze str. 106 krem pod oczy jest w pudelku i folii? wiem, ze kiedys juz o tym bylo , co wiecej - sama zamowilam juz ze 3 te zestawy, ale nie pamietam...
tylko w platinum chyba
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:25   #3960
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
tylko w platinum chyba
dzieki
ale i tak zrezygnuje, bo te zestawy maja 10% a sam krem normalnie

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości