|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Z wózka słychać dziwne pomruki i nieśmiałe podpiardywania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
i nie wiem czy to nie przypadkiem zasluga tej herbaty czy po prostu pije duzo wiecej,ale zauwzylam , ze mam wiecej mleka ![]() przed chwila sciagnelam z jednego cyca 120 i 50 z drugiego (z tego drugiego pol godz wczesniej karmilam) ![]() a normalnie to ledwo wycisnelam 120 z obu ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w ogóle to uwielbiam Rooibosa (lidlowego piłam do tej pory ale naturalnego) ale jakoś sobie ubzdurałam w chorej głowie, że nie powinnam go pić karmiąc... oj gupia ja! A póki co robię sobie wzmocnione herbatki tj. do torebki na laktację dodaję koper włoski i nawet to lubię. Boże jak to człowiekowi się może smak wypaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tu wlasciwosci herbaty Rooibos: *ma działanie rozkurczowe (pomaga przy skurczach i kolkach), działa bezpośrednio na centralny układ nerwowy *stymuluje wytwarzanie pokarmu u kobiet karmiących *pomaga przy problemach żołądkowych i trawiennych (biegunka, wymioty, mdłości, zatwardzenie) *działa leczniczo przy alergiach, katarze siennym, astmie *zapobiega chorobom skóry takim jak trądzik, egzema, goi swędzące, trudno gojące się rany (używana zewnętrznie jako okład) *działa łagodząco przy bólach głowy, rozdrażnieniu, bezsenności, nerwowości, podwyższonym ciśnieniu itd. *jako uspakajający, nie kaloryczny napój pobudzający przemianę materii, wspomaga kuracje odchudzające |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
Ja zieloną czasem piję i nie zauważyłam nic niepokojącego.
Za to jednak odstawiam zwykłą kawę - piłam czasem z jednej łyżeczki rozpuszczalnej na mleku ale chyba młodej nie służy. A tak chciałam się coli napić, eh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
Zadomowienie
|
zielonej podobno nie, bo ma kofeine i teine, a czerwona tylko rooibos, bo jeszcze jest pu-erh ale jej chyba nie mozna
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() a prze ciaza pilam jedna codziennie, teraz ju sie odzwyczailam Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-25 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie wiem po co kolorowe pieluchy. To wszystko to jakieś barwniki. To tak jakby podpaski zrobili w kwiatuszki ![]() Cytat:
![]() U mnie niestety się nie sprawdza, bo kupy są za duże i noga od razu trafia do środka robiąc stemple na przewijaku. ![]() ![]() ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o herbaty typowo owocowe to mnie też to wkurza, że jest tysiąc nazw, a większość na pierwszym miejscu w składzie ma hibiskus - i tak jak piszesz tak samo smakują. Ta z karmelem o której pisałam nie smakuje jak hibiskus. Z takich owocowych co nie czuć wyłącznie hibiskusa jest też fajna taka herbata z biedronki w fioletowych opakowaniu - czarna porzeczka czy owoce leśne - już nie pamiętam. A ta trufla brzmi zachęcająco ![]() Czerwonej to chyba nie bardzo, bo ona jest odchudzająca. Ale rooibos nie jest czerwoną herbatą, ale z czerwonokrzewu czy jakoś tak i ją można ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
a mi tak brakuje czarnej sypanej kawy... zawsze piłam przynajmniej jedną
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- a jeśli chodzi o pieluchę, to ja podczas przewijania starą mam pod pupą podczas mycia pupy, ale jest zgięta w poł więc w razie sików mnie nie ratuje |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak szczerze to wydaje mi się, że lepsza naturalna sypana niż rozpuszczalna, chyba że inka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
to może niedługo się przełamię i wypiję : ) bo nie piłam od dowiedzenia się o ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Ja kawę w ciąży piłam czasem. Miałam niskie ciśnienie. Położna powiedziała mi, że jak sama woda mi nie pomoże - w sensie że jej picie i będzie mi się kręciło w głowie to żeby sobie zrobiła właśnie filiżankę naturalnej kawy, bo jak jest za niskie ciśnienie to dziecko nie jest też za dobrze dotlenione.
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Raczkowanie
|
A mi chyba do końca życia już Earl Grey Liptona będzie kojarzył się z ciążowymi mdłościami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie z kolei balsam na rozstępy z babydream fur mama - to znaczy może nie tyle z mdłościami, ale miałam tak wyczulony węch, że mi śmierdział. Teraz wydaje mi się, że ten zapach jest neutralny, ale i tak mi się kojarzy ![]() Epogeum węchowe to było jak szłam z psem na spacer wzdłuż ulicy, niezbyt ruchliwej, którą szłam wcześniej milion raz i spaliny tak mi drażniły nos, że musiałam szybko pójść gdzieś w bok, bo nie mogłam oddychać. Czułam się jakbym miała glowę przy rurze wydechowej. ![]() Przypomnialo mi się też jak któraś z dziewczyn pisała tutaj, że jest zła, bo jej tz smaży frytki, jest smród od tego smażenia i nie może tego wytrzymać. Niezłe byłyśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |||
Zadomowienie
|
Jak dawałam kilka razy odciągane to nie podgrzewałam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Witamy Was z Wrocławia. Zeznaję, że podróż Warszawa-Wrocław minęła nam nadzwyczaj dobrze. Jeden postój (godzinny) i 5 godzin jazdy. Młody całą drogę spał, na tym postoju go obudziłam, przełożyłam do wózeczka żeby rozprostował kości, nakarmiłam (nie przewinęłam bo w tym zajeździe co stanęliśmy nie było warunków), ale mało zabrudził pieluszkę -tak jak w nocy. Spał i kupala nie było. Także jestem strasznie dumna z mojego Tygrysa, który był bardzo dzielny w czasie swojej pierwszej długiej podróży i teraz też pozdrawia wizażowe cioteczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Co do zapachów to też miałam lodówkowstręt ale tylko przez ok 2-3 tyg w drugim miesiącu, i pamiętam że miałam świra na punkcie brudu, codziennie szorowałam okap i płytki w kuchni i łazience. Ale też tylko przez 2 tyg
![]() ![]() A zapachy z ciąży nadal pamiętam, szczególnie właśnie balsamy do ciała. Co ciekawe pamiętam też zapachy z pierwszej ciąży ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja spędzam wieczór pt. gdzie jest moja silna wola... zeżarłam tabliczkę białej czekolady... wracając ze sklepu
![]() Zaraz se karmi otworzę i zapije smutki wielkiej d*, o, taka będę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eh w sumie to zazdraszczam... Wrocław taki śliczny. I te wszystkie maciupkie skrzaciki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
No ja wiem, gupio mi
![]() Ale serio - nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży, mimo że waga ta sama. Trza spiąć pośladki z tym nieżarciem... No trochę nerwus w sumie ale chyba z głodu, nie z genów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() poechalismy w pt do tesciowej na imieniny a potem od niej w sobe do moje mamy dzieci mi rozoiescili i wcziraj obydwoje ciagle wylo, mala chciala byc caly cZas na raczkach, a Tomek tez i chcial sie zyrandolem bawic tak jak z babcia........ ![]() ![]() caly dzien wycie, wrzaski myslalam ze wyskocze przez balkon nie wyrobilma i nawrzeszcalam na dzieciaki a one w jeszcze wiekszy ryk razem ze mna.... na szczescie w nocy spali to jakos odpoczelismy wszyscy ale kurka musze z babciami znow porozmawiac bo mi dzieci psuja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
co do wstrętu do zapachów to ja smażyć nic nie mogłam bo tak mi to śmierdziało ; p i ogólnie miałam bardziej wyostrzony węch...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.