|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mam
Zdrowia i radości na co dzień. Ja mam pytanie czy któraś używała białego lukru w tubce ? O tego http://www.aledobre.pl/5334,Bialy_lu...00_Wilton.html. Nie wiem ja on się zachowuje, czy mogę np. zrobić wzór żeby wytrzymał na dzień następny. Tak się też zastanawiam czy biszkopt zrobić z podwójnej porcji czy pojedynczej ale za to 2 szt. Potrzebuję prostokątny stąd moje wątpliwości. Gdzieś widziałam przeliczniki. Już znalazłam i sobie przeliczyłam.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-05-26 o 19:46 |
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
LIND jak tam farbowanie ? Udało sie uratować ?
IZA lukru nie znam a co do biszkopta to robiłam ostatnio mleczna kanapkę http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leczna-kanapka , tez jest biszkopt prostokatny . Wyszedł piękny, (przecina sie go na pol ) a z masa to juz wogole wielki był , robiłam na ciut krotszej blaszce . To sobie zlukaj na przepis , jak cos to bez kakao zrobisz . |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ze smakiem bo całość wygląda bardzo dobrze
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli się będzie działo . A moja mądra koleżanka zrobiła mi rezerwację na za rok http://www.columbus-rowy.pl/?gclid=C...FYZe3godeF8Aog już kompletujemy ekipę TZ powiedział , że jak nie będzie pogody to moja wina i mi urwie łeb . Ale się rozpisałyście , normalnie jest co czytać ![]() ![]() Wykończyłam dziś moje dziecko na rowerze . Padł mi prawie przy stole podczas kolacji ![]() ale kilka ładnych km zrobił .
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Ania jezioro widzimy z góry też mamy kilka min. z tym że autem. My robimy urodziny młodego. Chętnie bym się spotkała tylko kiepsko będzie z czasem.
Ośrodek niezły. W czymś podobnym byłam parę dni pod Władysławowem ale to była całe wieki temu
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-05-26 o 22:46 |
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i ubrałam pełne buty Kiedyś jeszcze podjadę, na spokojnie już to może coś wybiorę![]() Monka włosy jakoś się trzymają, kolor szału nie robi (mam wrażenie że po dwóch farbach mam dokładnie to samo co wcześniej na głowie ) Z resztą chyba nie ta faza księżyca była czy co bo moja siostra wczoraj też miała dwie farby w odstępie takim że pierwszą spłukała i wysuszyła włosy, jak zobaczyła co wyszło to nałożyła od razu inną Nie wiem ile teraz odczekać i zrobić sobie jakiś kolorek który mi się spodoba.... Jaki tusz do rzęs polecacie? Muszę skoczyć do rossmanna. Od kilku lat zamawiałam z avonu ciągle ten sam ale chciałam coś nowego spróbować.
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Lind ja ostatnio używam ten http://allegro.pl/okazja-wonder-lash...135157145.html
Polecony przez Evi i bardzo jestem z niego zadowolona
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Lind- ok, wpadaj sobie coś wybrać Co do tuszu to polecam ten sam co Izz Wklejam obiecane fotki ciuszków. Ten kombinezon jest w pudrowym różu, a ta ostatnia bluzka w żółtym kolorze (cytrynka), na zdjęciu wyszła prawie biała ten kombinezon ma większe wycięcie na plecach.
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-05-27 o 07:21 |
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dla młodego też ![]() Cytat:
Co do włosów, czasami tak wychodzi, że nie wychodzi Ja ostatnio farbowałąm na olejowane włosy i ładnie równo mi wyszło, a włosy mięciutkie mimo rozjaśniania, i się nie kruszą.U mnie dzieci jeszcze śpią. Jakoś Eryk dwa dni miał wirusówkę, i Erwin nie załapał mimo tego że z jednej butelki pili Więc radość moja ogromna.Monka jak to ciasto w smaku? Szukam czegoś dla Eryka na urodziny, zamiast tortu, a on te mleczne kanapki uwielbia, to jakby było podobne w smaku Wygląda na proste do zrobienia
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
IZA-100 lat dla Ciebie.
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ,
IZA Najlepszego ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Dziewczyny pamiętajcie o promocji w rosmanie -40% na kosmetyki do pielęgnacji twarzy dla kobiet i cała kolorówka łącznie z lakierami do paznokci
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
izz, kochana, szczęścia, miłości, zdrówka i jeszcze raz pieniędzy
lind, jak z rossa i niedrogi ma być, to może wibo,lovely albo miss sporty? wibo np taki, albo taki gorsze wg mnie od wondera, ale w miarę lovely ten bardzo chwalą-ja miałam, ale chyba jakiś podeschnięty mi się trafił ten też ma dobre opinie z miss sporty te mają dobre w miarę opinie: zółty , różowy taki i jeszcze ze 150 lat temu miałam taki i chyba lubiłam Z droższych to lubię mastrepiece max, ale bardziej się opłaca kupić na all (mimo promocji -40% z rossa) dopiszę jeszcze że rossowa promo trwa do 29.05
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak obkupiłam się w lakiery z miss sporty i astora no pudry sypie bo fluidy ostatnio zamówiłam na necie dziś jeszcze idę po kremy serum i maseczki
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza Wszystkiego najlepszego
ja tez zapytałam Danielka: na pytanie za co kochasz mamę powiedzial: -bo jesteś moja ulubiona mama ![]() co mama lubi robić: -bawić się ze mną w auta i jeść
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
IZA wszystkiego naj
Ciasto bardzo łatwo sie robi . Pierwszy gryz był bardzo dziwny bo przyzwyczailam sie do smaku masy z serka i bitej śmietany , a tutaj krem jest maslany , ale posmakowal mi . Nie jestem obiektywna bo uwielbiam słodycze , posmakowal mi nawet tort teczowy , o którym piszą ze nie dobry W sklepie odrazu zjedli ale nie wiem jeszcze co o nim myślą czy ciaço lepsze czy gorsze od poprzednich . Ta gorzka czekolada fajnie przełamuje ta słodkości masy . Zróbcie i sie przekonacie , nie wszyscy lubią masy maslany bo sa ciężkie . Ja będę na pewno jeszcze robić . Oczywiscie najlepiej smakuje następnego dnia . |
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje maleństwo które próbuje przejść przez bramkę.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-06-19 o 23:24 |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
czym myjecie dzieciom buzie i czym potem smarujecie (jakimi kremami?)? I jeszcze pytanie kto zaiwanił wiosnę?
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za życzenia
Cytat:
![]() To jest to chore całkiem niedawno dziecię ? Mała a jaka sprytna ![]() Cytat:
![]() Teraz dodatkowo wokół ust smaruję lanoliną bo ma zaczerwienione i ciągle je oblizuje i obgryza ![]() Asia fajne i zupełnie inne ciuszki. Ciekawe jak Wercia będzie wygladała. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Mrówcia ja wiosny nie zabrałam
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
mrówka, ja myję wodą z wanienki (czyli jakby nieco z mydełkiem), jak praży to kremem z filtrem smaruję, jak jest jak np.dziś to niczym nie smaruję
kupiłyście coś fajnego na rosmanowskiej promo? ja już 3 razy tam zaszłam...
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam w meilu że do 30go .
Cytat:
Nie smaruję niczym . Zimą kremem na zimę przed wyjściem , latem filtrem , ale tylko jak się idą opalać gdzieś . Na normalny spacer nie smaruję , odrobina słońca nie zaszkodzi . Evitka kupiłam tusz z loreala , puder w kamieniu też loreal i lakier tak samo ![]() Nie wiem kto zaiwanił wiosnę , ale mi się wcale ta pogoda nie podoba . Szlag mnie trafia , piździ jak w kieleckim na peronie . No ile można
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Izz sto lat!!!
Jutro podjade do rossmanna to przejrzę co tam mają z tuszy Dziś byłam w lidlu, chciałam koszulki Miśkowi kupić - dziewczęcych była masa, a chłopięcych ani jedna Za to kupiłam mu klocki http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_40421.htm Mam nadzieję że mu się spodobają, moja bratanica ma i widziałam że dzieci się nimi interesują.U mnie wiosny też nie ma
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Iza wszystkiego najlepszego
![]() Lind ja Zosie obkupiłam, wzięłam jej spodenki, bluzeczki, pieżamkę, skarpetki i 3 opakowania leginsów. Mrowak ja myje wodą i niczym nie smaruje
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myję wodą, w kąpieli wodą z wanienki. Jak mróz czy ostre słońce to smaruję odpowiednim kremem a tak to niczym.
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic dla chłopców już nie było za to dla dziewczynek do wyboru do koloru, klocki fajne myślałam nam nimi .---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Pogoda okropna , zimno u nas strasznie do tego leje
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
akurat 30.05 jest wolne, więc to nie ma znaczenia
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie odwrotnie więcej dla chłopców było
ja byłam o 8 więc miałam w czym wybierać, kupiłam wszystko co chciałam. ![]() drugi dzień już leje deszcz;/
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ja też!
Spóźnione ale szczere Żyj nam kochana w szczęściu i zdrowiu sto lat! Pop ładna agentka, jeszcze troszkę i przeskoczy barierkę ![]() ja myje małej buźkę też wodą z wanienki i nie smaruje niczym, bo ona nie lubi, wręcz nie cierpi. Buzie myję na siłę też ![]() jak upał to smaruje filtrem też na siłę ![]() Wiosny nie ma wszystko mokre, cały dzień czeka nas w domu pewnie,jak tam pod Dniu Mamy? Jakieś laurki były? u mnie mała rano powiedziała wierszyk "Mamo mamo cóż ci dam, tylko jedno serduszko mam.... itd" i dała mi kartkę w kratkę złożoną na pół i na niej mnóstwo narysowanych długopisem serduszek![]() Wasze dzieciaczki też już rysują serduszka? |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
ja też Zosie zapytałam
Zosiu za co kochasz mamusie - no bo kocham bardzo mocno żebyś sobie nie pojechała na działkę a tatusia -no co ty mama też go kocham bardzo mocno a co tata lubi robić - grać i bawić się telefonem a mama - grać na komputerze jak mama wygląda - jest ładna dziewczyna a tata -ładny chłopak a co lubisz z mamusią robić - malować farbami a z tatą -bawić się ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Zosia wczoraj w przedszkolu miała dzień mamy i taty, mój tż się rozchorował i nie był, a szkoda bo mimo że Zosia ostatnio prawie w ogóle nie była w przedszkolu to super śpiewała. Kartkę z wierszykami dostałam do domu i sama ją uczyłam. Przez tydzień nauczyła się 5 wierszyków na dzień mamy ![]() dostaliśmy laurki oraz takie kwiatuszki i serduszka na patyczkach. A w niedziele od Zosi dostałam czekoladki ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- co planujecie na dzień dziecka?
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wieczorem pewnie bedzie miala gosci, babcie i ciotki. Więc cały dzień wesoło. Sama planuje jej kupić strój kąpielowy z roszpunką
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

Nie wiem ile teraz odczekać i zrobić sobie jakiś kolorek który mi się spodoba.... 

Ja ostatnio farbowałąm na olejowane włosy i ładnie równo mi wyszło, a włosy mięciutkie mimo rozjaśniania, i się nie kruszą.
Wygląda na proste do zrobienia

Za to kupiłam mu klocki